Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 141 — nabege2@yahoo.com
 444.hu/2020/04/27/egy-koronaosztalyon-dolgozo-orvos-meglatta-a-marciusi-fizetesi-papirjat-es-elszakadt-nala-a-cerna
Negritis
Hm... Most csúnya vagyok, ha azt mondom, ha előtte egy hónap alatt kereset sokat, akkor esetleg abból valamit félretenni nehéz napokra? Gondolom nem minimálbélről beszélünk...
NB2
Neked ez jött le az interjúból?
hden
60000 a kötelezője? Vagy idén vette a kocsiját és még soha nem volt neki, de még úgyis ez valami böszme gép lesz. Bocs, hogy geci vagy (am nem is bocs), de nekem ez szemet szúrt.
Amúgy jó az interjú! Köszi
Eazzy
Nekem is közel annyi, mert évest fizetek. Lehet hogy neki is annyi, és épp most kell befizetnie.
bcsarli
Milyen verdára és milyen bonusz sávban? Csak mert én éves 25-öt fizetek egy 1,6-os benzinesre.
Arra utaltam, hogy ha 200 nettóm van, nem biztos, hogy kéne járni egy 3 literes 4 éves dízellel.
Ahogy NB2 írta, persze sajnálni nem sajnálnék tőle 3-szor ennyi fizetést se, mert valóban "tököm gürizne ott ilyen körülmények között"

Aztán az is lehet, hogy nem látom jól a kötelezők költségeit, de a környezetemben az fizet ilyen "sokat" itthon, akinek nem kis kategóriájú az autója, vagy legrosszabb bónusz besorolása van.

Bocs a téma terelésért.
Eazzy
Terelek én is tovább😊
Mikor 15 éve vettem meg az első autómat 112e volt az éves díjam! De ahogy egyre magasabb bónuszba léptem (plusz öregedtem) ma már egy másik autóra nincs 5e forint! Viszont van most Cascom negyedévente 30e. Szerintem itt is ez lesz, hogy a GFB meg a Casco össze lett vonva.
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
 444.hu/2020/04/27/egy-koronaosztalyon-dolgozo-orvos-meglatta-a-marciusi-fizetesi-papirjat-es-elszakadt-nala-a-cerna
Negritis
Hm... Most csúnya vagyok, ha azt mondom, ha előtte egy hónap alatt kereset sokat, akkor esetleg abból valamit félretenni nehéz napokra? Gondolom nem minimálbélről beszélünk...
NB2
hden
60000 a kötelezője? Vagy idén vette a kocsiját és még soha nem volt neki, de még úgyis ez valami böszme gép lesz. Bocs, hogy geci vagy (am nem is bocs), de nekem ez szemet szúrt.
Eazzy
Nekem is közel annyi, mert évest fizetek. Lehet hogy neki is annyi, és épp most kell befizetnie.
bcsarli
Milyen verdára és milyen bonusz sávban? Csak mert én éves 25-öt fizetek egy 1,6-os benzinesre.
Arra utaltam, hogy ha 200 nettóm van, nem biztos, hogy kéne járni egy 3 literes 4 éves dízellel.
Ahogy NB2 írta, persze sajnálni nem sajnálnék tőle 3-szor ennyi fizetést se, mert valóban "tököm gürizne ott ilyen körülmények között"

Aztán az is lehet, hogy nem látom jól a kötelezők költségeit, de a környezetemben az fizet ilyen "sokat" itthon, akinek nem kis kategóriájú az autója, vagy legrosszabb bónusz besorolása van.

Bocs a téma terelésért.
Eazzy
14 éves Skoda 1,9 TDI. Kevesebb lenne, de pár éve volt egy kisebb balesetem, és ez megnövelte alapból a kötelezőt.

több mint 5 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 225 — No one likes us, cause no one like us
Negritis
NB2
hden
Eazzy
bcsarli

Bocs a téma terelésért.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 5 éve
Foresz Denver Broncos 950 — Broncos
Pedig tök egyszerű az egész. Alapból vannak olyanok akik letojják és egy sima influenzához hasonlítják ebből kifolyólag nem változtattak az életmódjukon, illetve csak annyira amennyit megtiltottak neki. Rengetek szkeptikus volt, aki félt, március eleje óta elővigyázatos... és nem történt semmi. Sem vele, sem az ismerőseivel, sem a hozzátartozóival. És ezt másfél hónap alatt megunta és jött a baromi jó idő. És ez a két csoport már nagyon sok ember halmaza, ezért tűnik már káosznak az egész.
NB2
Épp ezért is nyilvánvaló, hogy amint utazni lehet külföldre, menni étterembe, wellnessezni, az emberek - már akinek lesz pénze - ugyanúgy meg fogják tenni, a mentalitáson ez a másfél hónap maradjotthonozás nem sokat változtatott (még otthon üldögélésnek se nevezném, mert rengetegen jártak ugyanúgy munkába, vásárolni meg mindenkinek muszáj, tehát leállásnak nevezni ezt röhejes). Azt mondjuk már március elején írtam, írtuk, hogy maximum április végéig fog a köz kitartani, az első kisebb/nullás fizetésig.

Inkább azt a kérdést kellene feltenni és megpróbálni meg is válaszolni végre, hogy lehet annyira elb@szott a világgazdaság működése, hogy egy halálos vírusnál is többet nyom a latba egyetlen hónapnyi visszaesés...
r.baggio
Úgy,hogy nincsenek tartalékok.Nem csak a háztartásoknál,családoknál,hanem gazdasági tartalékok sincsenek.Persze van egy csomó olyan elem amivel nem is lehet tartalékolni hosszútávon,ilyenek pl. az élelmiszerek.
Szerintem óriási baj van a fogyasztói társadalomban,mert az lehetne az alapja a gazdaságos fogyasztásnak,a tartalékok kialakításának.
Csak amíg hozzászokott az emberek nagyrésze ahhoz,hogy bárhol,bármit,bármikor megvásárolhat addig bele sem tud gondolni abba,hogy ez milyen hatással van a gazdasági működésre. Hogy ebben mennyi szereplő vesz részt,és a termelői munkák legjavát még ebben a modernizált időkben is emberek végzik.
Amikor pedig jön egy nem várt esemény,akkor rögtön lerabolva a polcokat indokolatlan felhalmozásba kezd,ami óriási űrt húz maga után a termelés minden szintjén.

Egy szó mint száz,én nem elsősorban a gazdaság működésében látom az ilyen jellegű gondokat,sokkal inkább a fogyasztási szokásokban.
több mint 5 éve
Negritis
NB2
hden
nem, csak kiragadtam egy részt😊
NB2
ha megnézem 200 a nettója
szóval jah, nem minimál bér, de annyira nincs is messze
Negritis
ezt pont sikerült átugranom meló közben 😊
(de mielőtt félreérthető lennék, nem sajnálom tőle, tököm gürizne ott ilyen körülmények között)
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Negritis
NB2
hden
Eazzy

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 521 — The Mathematician
Negritis
NB2
hden
NB2
ha megnézem 200 a nettója
szóval jah, nem minimál bér, de annyira nincs is messze

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Negritis
NB2
hden
több mint 5 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 225 — No one likes us, cause no one like us
Negritis
NB2
hden

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 5 éve
 qubit.hu/2020/04/26/bill-gates-ez-egy-vilaghaboru-csak-most-mindannyian-egy-oldalon-allunk?_ga=2.24354170.1157618289.1587860057-1617859000.1583790273

Míg az iskolák újranyitása prioritást kell, hogy élvezzen, nagy sport- és szórakoztató rendezvényeket valószínűleg még sokáig nem tarthatnak meg, mivel „az élő közönség gazdasági előnyei nem érnek fel a fertőzés terjesztésének kockázatával.” Emellett sok tevékenység szürke zónába esik, így a templomi istentiszteletek vagy egy néhány tucatnyi nézőt vonzó iskolai focimeccs megtartásának kockázatai is kérdésesek.
Bill Gates
Sobri Jóska
Gates be akarja oltani az egész világot, mert abban érdekelt.

több mint 5 éve
hden Philadelphia Eagles 340
Negritis
NB2
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante
Pedig tök egyszerű az egész. Alapból vannak olyanok akik letojják és egy sima influenzához hasonlítják ebből kifolyólag nem változtattak az életmódjukon, illetve csak annyira amennyit megtiltottak neki. Rengetek szkeptikus volt, aki félt, március eleje óta elővigyázatos... és nem történt semmi. Sem vele, sem az ismerőseivel, sem a hozzátartozóival. És ezt másfél hónap alatt megunta és jött a baromi jó idő. És ez a két csoport már nagyon sok ember halmaza, ezért tűnik már káosznak az egész.
NB2
Épp ezért is nyilvánvaló, hogy amint utazni lehet külföldre, menni étterembe, wellnessezni, az emberek - már akinek lesz pénze - ugyanúgy meg fogják tenni, a mentalitáson ez a másfél hónap maradjotthonozás nem sokat változtatott (még otthon üldögélésnek se nevezném, mert rengetegen jártak ugyanúgy munkába, vásárolni meg mindenkinek muszáj, tehát leállásnak nevezni ezt röhejes). Azt mondjuk már március elején írtam, írtuk, hogy maximum április végéig fog a köz kitartani, az első kisebb/nullás fizetésig.

Inkább azt a kérdést kellene feltenni és megpróbálni meg is válaszolni végre, hogy lehet annyira elb@szott a világgazdaság működése, hogy egy halálos vírusnál is többet nyom a latba egyetlen hónapnyi visszaesés...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Negritis
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 521 — zászló zászló szív
Kérésem meghallgatásra talált, végre olyan disputa, ahol van értelmes, nem ellenzéki résztvevő.

www.youtube.com/watch?v=VXZo5vWwwDo
Sobri Jóska
Az év egyik legjobb internetes tartalma.

több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
David Leon epidemiológus professzor szerint a halálozási többlet nyomon követése a legjobb módja annak, hogy a járvány - és a megfékezésére tett kormányzati intézkedések - hatásait fel tudjuk mérni.

A Financial Times azzal próbált meg közelebb jutni az igazsághoz, hogy 14 olyan országban, ahol elérhetők pontos adatok, összevetette a többéves átlagot és az idei járvány alatti halálozási statisztikákat.

444.hu/2020/04/27/a-halalozasok-szama-sokkal-tobbel-nott-mint-ahany-hivatalos-aldozata-van-a-jarvanynak
ozibozi
Hát igen, nyilván ez lesz a legobjektívebb mutató a végén, de ebből csak a halálozási szám állapítható meg, de az is csak nagyjából, mert azért influenzajárvány is volt ezzel párhuzamosan és azok lefolyása sem ugyanolyan évről-évre. Ettől még nyilván ebből lehet leginkább leszűrni a vírusban elhunytak számát, de szerintem inkább a következő hónapok lesznek a mérvadóak amikor már nincs influenza szezon.
Ebből viszont mortalitási %-ot nem igazán lehet megállapítani, mert sehol sincsenek tisztában még csak nagyságrendileg sem a fertőzöttek számával.
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 929
David Leon epidemiológus professzor szerint a halálozási többlet nyomon követése a legjobb módja annak, hogy a járvány - és a megfékezésére tett kormányzati intézkedések - hatásait fel tudjuk mérni.

A Financial Times azzal próbált meg közelebb jutni az igazsághoz, hogy 14 olyan országban, ahol elérhetők pontos adatok, összevetette a többéves átlagot és az idei járvány alatti halálozási statisztikákat.

444.hu/2020/04/27/a-halalozasok-szama-sokkal-tobbel-nott-mint-ahany-hivatalos-aldozata-van-a-jarvanynak
több mint 5 éve
Én azt gondolom,hogy az vezethet kompromisszumos megoldáshoz - mert kompromisszumokat kell kötni az emberekkel,ha legalább a korlátozások általi eredményeket meg akarjuk tartani amíg nem lesz vakcina - hogyha megtanulunk elővigyázatosnak,óvatosnak lenni.Ha megtanulunk együtt élni a korlátozásokkal,és azt minél inkább próbálja betartani mindenki. Emellett elszeparálni a veszélyeztetett réteget (amennyire észszerűen lehet),és most már semmi sem lenne sürgetőbb mint a minél nagyobb fokú tesztelés.
Időre van szükség úgy,hogy azért közben ne álljon le teljesen az élet sem.Ennek nem csak gazdasági okai vannak,hanem a társadalomra gyakorolt kedvező hatása is.
Persze,amint meg lesz a vakcina,az más helyzetet fog teremteni.De addig sok minden megváltozik majd az életünkben,és ezt egyre többet hallani.Meg kell tanulnunk ezzel együtt élni,nem győzöm hangsúlyozni.
több mint 5 éve
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Józska ne már én csíplek de basszus a végén kitalálod hogy ez a vilag legveszélyesebb halálos vírusa !
Értsd meg ennyi volt az emberek és országok nem birják tovább a karantént.
Ujra KELL nyiitni.
És maximállisan egyet értek ezzel hisz emberek százmilliói vannak kilátástalan helyzetbe világszerte mivel nincs tartalékuk és dolgozniuk kell.
Én eljutottam arra a szintre hogy maximállisan eltudom fogadni ezt.
Rózsa Sándor (betyár)
és mit csinálsz ha 2 héten belül van 100ezer fertőzött?
Negritis
Én semmit.
De mint látod Ausztria,Német,Olasz mindenki kezd ujra indulni.
Szerinted miért ?
Azért mert nincs más lehetőség vagy a gazdasági károk mértéke nem lesz egyenes arányos a virús okozta gebasszal.
Rózsa Sándor (betyár)
ez így nem igaz
ha megnézed ott volt egy tetőzés, megvannak a konkrét SAJÁT tapasztalatok amik ahhoz kellenek hogy tudják kezelni
és az emberek is "megtanulták" hogy mit jelenet a baj, vagy alapból elég fegyelmezettek
Negritis
Persze ezt magad se hiszed el 😃
Ugyan olyan vakon vannak mint Viktorunk sok mindenben 😃(független hogy nem minden fekete vagy fehér a helyezet kezelésében)
több mint 5 éve
Józska ne már én csíplek de basszus a végén kitalálod hogy ez a vilag legveszélyesebb halálos vírusa !
Ujra KELL nyiitni.
És maximállisan egyet értek ezzel hisz emberek százmilliói vannak kilátástalan helyzetbe világszerte mivel nincs tartalékuk és dolgozniuk kell.
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Én semmit.
Szerinted miért ?
Azért mert nincs más lehetőség vagy a gazdasági károk mértéke nem lesz egyenes arányos a virús okozta gebasszal.
Rózsa Sándor (betyár)
ez így nem igaz
ha megnézed ott volt egy tetőzés, megvannak a konkrét SAJÁT tapasztalatok amik ahhoz kellenek hogy tudják kezelni
és az emberek is "megtanulták" hogy mit jelenet a baj, vagy alapból elég fegyelmezettek
Negritis
És azt honnan lehet tudni hogy nálunk még nem tetőzött?Mert senki sem tudja pontosan azt hogy mennyi fertőzött volt például múlt hét kedden....

Felejtsétek már el ezt a bezárkózós paranoiát,mert lehet hogy 3-4 hét teljes karantén se vezetett volna sehová. Tegyük fel,elrendelik a teljes karantént,kijárási tilalommal meg mindennel.Kibekkeljük az időszakot,közben a társadalom elveszíti türelmét.Tetőzik,nincs új beteg - ami azután is kétséges volna - fasza minden.Újra nyitunk mert látszólag eltűnt,azt eltelik 2 hét,kimegy valamelyik állampolgárunk Kínába turistának,hazajön és megint telefertőzheti a társadalmat.Vagy esetleg épp egy külföldi hozza be. Mi lesz olyankor? Megint teljes karantént fogunk játszani? És meddig? Ciklikusan,hol kinyitunk,hol bezárunk ? Hagyjuk már.... Szerintetek amikor másodjára kellene teljes karantént elrendelni,ahhoz mit szólnak majd az emberek? Elmondjam? Ugyanúgy telibe fogják szarni,mint ahogy most a kijárási korlátozásokat is megszegik.Nagyon sok orvos elmondta,bármi is lesz ez a vírus köztünk marad.Ha túl jutunk a tetőzésen,ha nem,ha látszólag kevesebb fertőzött lesz,ha nem.Meddig lenne értelme szerinted bezárkózni mindenkinek a világon,októberig? És mit fogunk enni,mert ezzel együtt teljesen leállna a termelés,kereskedelem,szállítás,úgy nagyjából minden.
Hiába van anyagi tartalékod,ha aztán nem kapsz érte semmit.Láthatod,hetekbe tartott helyreállítani pl. a maszk ellátást is,pedig jó ideje minden háziasszony azt varr még otthon is.Most ezt gondold már végig mondjuk élelmiszer tekintetében....
Foresz
nem érted a problémámat az egésszel
reaktívan kezueljük a fertőzötteket, ahelyett hogy proaktívan "levadásznánk"
így nem lehet szerintem újranyitni, mert abból lesz katasztrófa

de majd látjuk
Negritis
Hát igen,de mennyi minden kéne ahhoz. Mennyivel másképpen kellett volna már az elejétől kezdve mindent csinálni?
Az a legnagyobb gond,hogy ugye előzőleg nem volt senkinek sem ilyen jellegű tapasztalata hogy egy ilyen hirtelen terjedő világjárvány tekintetében mi a leghatásosabb teendő.
több mint 5 éve
hden Philadelphia Eagles 340
Nem az a baj, hogy akinek nincs tartaléka képtelen otthon ülni, hanem hogy kb az emberek nagy része nem képes.
Péntek délután tele volt a Dunapart emberrel, de úgy mint egy mezei, átlagos napon. Rengetegen bringáztak, futottak, üldögéltek a fűben, kutyát sétáltattak, csomó kajakos, krnus a vizen, jópár motorcsónak... le se szarják az emberek.
warr_b
Győr belvárosán sem lehetett érezni, hogy éppen egy világjárványközelén vagyunk.
több mint 5 éve
Nem az a baj, hogy akinek nincs tartaléka képtelen otthon ülni, hanem hogy kb az emberek nagy része nem képes.
Péntek délután tele volt a Dunapart emberrel, de úgy mint egy mezei, átlagos napon. Rengetegen bringáztak, futottak, üldögéltek a fűben, kutyát sétáltattak, csomó kajakos, krnus a vizen, jópár motorcsónak... le se szarják az emberek.
warr_b
Nah,hát ezt mondom. És ez még csak itt korlátozás nem teljes karantén. És még csak most jön majd a tavasz meg a nyár....Nincs az az isten aki karanténba tudná szorítani az embereket,bármilyen nemes is lenne a cél.
több mint 5 éve
Ujra KELL nyiitni.
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Én semmit.
Szerinted miért ?
Rózsa Sándor (betyár)
ez így nem igaz
Negritis
És azt honnan lehet tudni hogy nálunk még nem tetőzött?Mert senki sem tudja pontosan azt hogy mennyi fertőzött volt például múlt hét kedden....

Felejtsétek már el ezt a bezárkózós paranoiát,mert lehet hogy 3-4 hét teljes karantén se vezetett volna sehová. Tegyük fel,elrendelik a teljes karantént,kijárási tilalommal meg mindennel.Kibekkeljük az időszakot,közben a társadalom elveszíti türelmét.Tetőzik,nincs új beteg - ami azután is kétséges volna - fasza minden.Újra nyitunk mert látszólag eltűnt,azt eltelik 2 hét,kimegy valamelyik állampolgárunk Kínába turistának,hazajön és megint telefertőzheti a társadalmat.Vagy esetleg épp egy külföldi hozza be. Mi lesz olyankor? Megint teljes karantént fogunk játszani? És meddig? Ciklikusan,hol kinyitunk,hol bezárunk ? Hagyjuk már.... Szerintetek amikor másodjára kellene teljes karantént elrendelni,ahhoz mit szólnak majd az emberek? Elmondjam? Ugyanúgy telibe fogják szarni,mint ahogy most a kijárási korlátozásokat is megszegik.Nagyon sok orvos elmondta,bármi is lesz ez a vírus köztünk marad.Ha túl jutunk a tetőzésen,ha nem,ha látszólag kevesebb fertőzött lesz,ha nem.Meddig lenne értelme szerinted bezárkózni mindenkinek a világon,októberig? És mit fogunk enni,mert ezzel együtt teljesen leállna a termelés,kereskedelem,szállítás,úgy nagyjából minden.
Hiába van anyagi tartalékod,ha aztán nem kapsz érte semmit.Láthatod,hetekbe tartott helyreállítani pl. a maszk ellátást is,pedig jó ideje minden háziasszony azt varr még otthon is.Most ezt gondold már végig mondjuk élelmiszer tekintetében....
Foresz
nem érted a problémámat az egésszel
reaktívan kezueljük a fertőzötteket, ahelyett hogy proaktívan "levadásznánk"
így nem lehet szerintem újranyitni, mert abból lesz katasztrófa

de majd látjuk

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 000 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"