Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Jo szorakozastSzerinted konkrétan melyik felesleges a ma gyerekeknek kötelezően beadandók közül és miért?Hozthatsz konkret peldakat amivel "nyersz"..de felesleges.en nem hoztam konkret peldat hanem altalanositottam es elmondtam a velenyem amiben leirtam h nem vagyok ellenes de sztem felesleges ennyi kotelezo.1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
2: nem adatom be akkor is50-50 a tortenesek eselye.
Illetve a vedono is mondta ahh most xy-t hasznaljuk mert ezt kapjuk ez olcsobb...mi a fasz?es mi van benne?
Nem oltas ellenes vagyok hanem jo lenne esszeruen csinalni a dolgokat es hasznosan.
Te nem igy latod en igen.meggyozni nem fogjuk egymast.
YoungZeeZee
2. Nem az esélye 50-50 százalék, hanem a kimenetel lehetősége kétféle. De a valószínűsége nem. Az a fent leírt 1 százezrelék.
Nem oltásellenes vagy, hanem észszerűtlenségeket írsz.
Sobri Jóska
A reszemrol ennyi volt😀
YoungZeeZee
Segítek, itt a lista:
0-4 hetes korban: BCG (szülészeti intézményben)
2 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
3 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
4 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
12 hónapos korban: PCV13
13 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
15 hónapos korban: MMR
16 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
18 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
6 éves korban: DPTa-IPV
11 éves korban: MMR, dTap
12 éves korban: Hepatitis B
Az influenza, rota, hepa A, HPV nem kötelezőek.
Sobri Jóska
vaccine-schedule.ecdc.europa.eu
több mint 5 éve
Sajnos meggyőzni nem lehet.Hozthatsz konkret peldakat amivel "nyersz"..de felesleges.en nem hoztam konkret peldat hanem altalanositottam es elmondtam a velenyem amiben leirtam h nem vagyok ellenes de sztem felesleges ennyi kotelezo.1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
Illetve a vedono is mondta ahh most xy-t hasznaljuk mert ezt kapjuk ez olcsobb...mi a fasz?es mi van benne?
Nem oltas ellenes vagyok hanem jo lenne esszeruen csinalni a dolgokat es hasznosan.
YoungZeeZee
2. Nem az esélye 50-50 százalék, hanem a kimenetel lehetősége kétféle. De a valószínűsége nem. Az a fent leírt 1 százezrelék.
Sobri Jóska
A reszemrol ennyi volt😀
YoungZeeZee
Én annyit tudok remélni hogy ebből sem neked , plane nem a te hibádbol a szeretteidnek nem lesz baja.
Van aki szeret vigyázni magára és szeretteire, van aki meg inkább az elvei embere. Ismételni tudom magam ebből senkinek ne származzon kára és akkor nagy gond nincs.
több mint 5 éve
tudományos kutatási adatokról, ide tartozik a mellékhatás is, akkor lehet vitatkozni, ha a tudományos tényeket elfogadjuk, nem, nem hiszünk benne hanem elfogadjukEn nem hoztam fel nemetorszagot.Még mindig nem válaszoltad meg, hogy mi baj van az oltásokkal és miért baj, hogy Magyarországon kötelezőek.A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Amikor azt nézed, h kötelező-e egy oltás, érdemes még egy lépést továbbmenni, és megnézni, hogy azt a nem kötelező oltást azért beadatják-e a szülők.Amit irtam azt.van ami kotelezo itthon es kb meghurcolnak mert nem akarod beadni mashol euban meg max ajanlas szinten van es nem halnak betegednek meg az emberek halomra mert nem oltottak be oket arra ami itthon kotelezo.Ok. És mit akarsz ezzel mondani?Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
Én oltáspárti vagyok. Anélkül még elég sok betegség itt tombolna közöttünk ez egyértelmű. De azért óvatos leszek, nem az első körbe adatjuk be szerintem. Bâr ha gubanc van, az lehet csak évek múltán derül ki.
dande
YoungZeeZee
Toca
Szoval sok felesleges is...
Sztem nem de ez feljebb kifejtettem.Mo-n van a legtöbb kötelező - nagyon helyesen.Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
Én oltáspárti vagyok. Anélkül még elég sok betegség itt tombolna közöttünk ez egyértelmű. De azért óvatos leszek, nem az első körbe adatjuk be szerintem. Bâr ha gubanc van, az lehet csak évek múltán derül ki.
dande
YoungZeeZee
MC12
YoungZeeZee
Németo-ban valóban nem volt kötelezö pl a kanyaró/mumpsz/rubeola kombinált oltás. Ennek ellenére 93% volt az átoltottság (önkéntesen), ami a kanyaró esetében biztonságos 95%-nál kevesebb, így 2020 tavaszától kötelező lett.
Teabee
Termeszetesen most nem arrol beszeltem h tajvan es mo kozott mi a kulonbseg hanem 1000km-rol vagy 264-rol. kb.es valtoznak a dolgok egyertelmu de aki el ebben a vilagban az tudja h az allando az a valtozas.
Sobris nezopont lesz:honnan nezzuk a nyugat a jo vagy mi?.sztem a magyar foci jobb a nyugathoz kepest mert az allam tartja el igy nem kell aggodni annyira h a tulaj nem fizet stb mert a tao jo.szoval a fradi modell a nyero.par ev mulva siman fotablas lesz a fradi
YoungZeeZee
Mármint azon kívül, hogy mivel Németországban nem ezért itt se legyen ?
Toca
Ha vmi itt kotelezo ew mashol nem akkor elgondolkozol nem?lehet h nem olyan veszelyes az ami ellen van akkor minek bomboltesse az ember a gyereket.
1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-50
YoungZeeZee
a mellékhatás elfordulHAT
mellékhatás a fáj is meg a csíp is, így abeadott sóoldatnak is intramusculárisan 16% körül van a mellékhatása, az a placebo
Kovács Pistinek a fasz köze van a gyógyszertörzskönyveuéshez? Azok tudományos alapon működő hibatalok
a kanyaró olyan 25-30% körüli mortalitással műkszin, nem mint a szar kovid, hanem kaszál, mint az aratógép, s ugye az oltottakon is átmegy, csak tünet nélkül
nyilván kibaszott jó az élet a szabadság honjaiban aho! az átlagéletkor nem haladja meg a 35 évet, se vakcina, se gyógyszer - kellemes boldogulást, az útlevelét kérem a határon aggya le
köszönöm!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Szerinted konkrétan melyik felesleges a ma gyerekeknek kötelezően beadandók közül és miért?Hozthatsz konkret peldakat amivel "nyersz"..de felesleges.en nem hoztam konkret peldat hanem altalanositottam es elmondtam a velenyem amiben leirtam h nem vagyok ellenes de sztem felesleges ennyi kotelezo.1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
YoungZeeZee
Sobri Jóska
A reszemrol ennyi volt😀
YoungZeeZee
Segítek, itt a lista:
0-4 hetes korban: BCG (szülészeti intézményben)
2 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
3 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
4 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
12 hónapos korban: PCV13
13 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
15 hónapos korban: MMR
16 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
18 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
6 éves korban: DPTa-IPV
11 éves korban: MMR, dTap
12 éves korban: Hepatitis B
Az influenza, rota, hepa A, HPV nem kötelezőek.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Hozthatsz konkret peldakat amivel "nyersz"..de felesleges.en nem hoztam konkret peldat hanem altalanositottam es elmondtam a velenyem amiben leirtam h nem vagyok ellenes de sztem felesleges ennyi kotelezo.1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
YoungZeeZee
Sobri Jóska
A reszemrol ennyi volt😀
több mint 5 éve
1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
YoungZeeZee
több mint 5 éve
sőt a legújabb oltásokra (mint pl a pfizeres korona elleni) már ez a legyengített verziós történet sem igazAzért ezt a tömeges lakossági oltások előtt kijelenteni olyan, amibe inkább egy oltásellenes köthet bele, mintsem amivel egy felelősen gondolkodó érvel.
r.baggio
Itt százmilliókról lesz szó.
Ha százmilliós kontrolcsoporttal végeznél mondjuk egy gyógyszervizsgálatot úgy, hogy mindenki placebot kap vagy csapvizet, akkoris lenne 1-10-100 tünetes, még halott is másnap, az már akkora szám.
Az agyhalottak meg mindig szeretnek 10 esetből általánosítani nőkre, melegekre, négerekre, stb. is, nemhogy olyan orvosi dolgokra, amihez teljesen nem értenek.
Illetve a sima felkarba adott influenzaoltás helye is bedagadhat, fájhat, de ez nem mellékhatás, hanem természetes reakció a szervezet részéről a történtekre.
Ezt is hajlamosak sokan mellékhatásnak nevezni.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
En nem hoztam fel nemetorszagot.Még mindig nem válaszoltad meg, hogy mi baj van az oltásokkal és miért baj, hogy Magyarországon kötelezőek.A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Amikor azt nézed, h kötelező-e egy oltás, érdemes még egy lépést továbbmenni, és megnézni, hogy azt a nem kötelező oltást azért beadatják-e a szülők.Amit irtam azt.van ami kotelezo itthon es kb meghurcolnak mert nem akarod beadni mashol euban meg max ajanlas szinten van es nem halnak betegednek meg az emberek halomra mert nem oltottak be oket arra ami itthon kotelezo.Ok. És mit akarsz ezzel mondani?Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
dande
YoungZeeZee
Toca
Sztem nem de ez feljebb kifejtettem.Mo-n van a legtöbb kötelező - nagyon helyesen.Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
dande
YoungZeeZee
MC12
YoungZeeZee
Németo-ban valóban nem volt kötelezö pl a kanyaró/mumpsz/rubeola kombinált oltás. Ennek ellenére 93% volt az átoltottság (önkéntesen), ami a kanyaró esetében biztonságos 95%-nál kevesebb, így 2020 tavaszától kötelező lett.
Teabee
Termeszetesen most nem arrol beszeltem h tajvan es mo kozott mi a kulonbseg hanem 1000km-rol vagy 264-rol. kb.es valtoznak a dolgok egyertelmu de aki el ebben a vilagban az tudja h az allando az a valtozas.
Sobris nezopont lesz:honnan nezzuk a nyugat a jo vagy mi?.sztem a magyar foci jobb a nyugathoz kepest mert az allam tartja el igy nem kell aggodni annyira h a tulaj nem fizet stb mert a tao jo.szoval a fradi modell a nyero.par ev mulva siman fotablas lesz a fradi
YoungZeeZee
Toca
Ha vmi itt kotelezo ew mashol nem akkor elgondolkozol nem?lehet h nem olyan veszelyes az ami ellen van akkor minek bomboltesse az ember a gyereket.
1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-50
több mint 5 éve
sőt a legújabb oltásokra (mint pl a pfizeres korona elleni) már ez a legyengített verziós történet sem igaz

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Nem csak vírusok ellen vannak oltások.Idézem: "de hát sokan belehalnak az oltásba!"A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Ha utánajársz felelősen, akkor tudod, hogy a vírusvakcináknak nincs klasszikus, gyógyszerekre jellemző mellékhatása, csak két gond lehet velük:
YoungZeeZee
1. Nem elég hatásos, és hamis biztonságérzetet ad.
2. Magának a vírusnak a tünetei jelentkeznek, enyhébb formában, rövidebb ideig, pl. láz, fejfájás, fosás, ilyenek.
Leegyszerűsítve: olyan ártalmat, mellékhatást nem tud egy vakcina, mint egy gyógyszer, mert nem egy kemikália, hanem a legyengített vírus.
Sobri Jóska
Mikey
Van pl. bakteriális tüdőgyulladás ellen is, ne keverjük a vírus- és nemvírus oltást, hisz a diskurzus fővonala a koronavírus elleni oltás.
Illetve az anyatejbe és a kakaóscsigába meg mindenki belehal, kb. 80 év elteltével.
több mint 5 éve
Idézem: "de hát sokan belehalnak az oltásba!"A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Ha utánajársz felelősen, akkor tudod, hogy a vírusvakcináknak nincs klasszikus, gyógyszerekre jellemző mellékhatása, csak két gond lehet velük:
YoungZeeZee
2. Magának a vírusnak a tünetei jelentkeznek, enyhébb formában, rövidebb ideig, pl. láz, fejfájás, fosás, ilyenek.
Leegyszerűsítve: olyan ártalmat, mellékhatást nem tud egy vakcina, mint egy gyógyszer, mert nem egy kemikália, hanem a legyengített vírus.
Sobri Jóska
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Sobris nezopont lesz:honnan nezzuk a nyugat a jo vagy mi?.sztem a magyar foci jobb a nyugathoz kepest mert az allam tartja el igy nem kell aggodni annyira h a tulaj nem fizet stb mert a tao jo.szoval a fradi modell a nyero.par ev mulva siman fotablas lesz a fradiJaj nekem.
YoungZeeZee
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Ha utánajársz felelősen, akkor tudod, hogy a vírusvakcináknak nincs klasszikus, gyógyszerekre jellemző mellékhatása, csak két gond lehet velük:
YoungZeeZee
több mint 5 éve
Még mindig nem válaszoltad meg, hogy mi baj van az oltásokkal és miért baj, hogy Magyarországon kötelezőek.A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Amikor azt nézed, h kötelező-e egy oltás, érdemes még egy lépést továbbmenni, és megnézni, hogy azt a nem kötelező oltást azért beadatják-e a szülők.Amit irtam azt.van ami kotelezo itthon es kb meghurcolnak mert nem akarod beadni mashol euban meg max ajanlas szinten van es nem halnak betegednek meg az emberek halomra mert nem oltottak be oket arra ami itthon kotelezo.Ok. És mit akarsz ezzel mondani?Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
dande
YoungZeeZee
Toca
dande
YoungZeeZee
MC12
YoungZeeZee
Teabee
YoungZeeZee
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
A felelos szulo igenis utanajar a dolgoknak mindennek foleg egy olyan vilagban ahol arra mennek ra a cegek es az emberek h csakca profit es a stb...bizalmatlan vagyok teny ezert nem azt hasznalom amit nagyon nyomnak hanem utanajarok...Amikor azt nézed, h kötelező-e egy oltás, érdemes még egy lépést továbbmenni, és megnézni, hogy azt a nem kötelező oltást azért beadatják-e a szülők.Amit irtam azt.van ami kotelezo itthon es kb meghurcolnak mert nem akarod beadni mashol euban meg max ajanlas szinten van es nem halnak betegednek meg az emberek halomra mert nem oltottak be oket arra ami itthon kotelezo.Ok. És mit akarsz ezzel mondani?Reménység szerint szerdán szabadulok a karanténból. Úgy tűnik olcsón megúsztam, s eddig hála Istennek a család többi tagja nem kapta el. Ami kb csoda kategória. Vagy észrevétlenül átment rajtuk.Altalanosagban:Sok orszagban nincsenek kotelezo oltasok itt europaban es megsem halmak az emberek halomra.MOn van a legtobb kotelezo.
dande
YoungZeeZee
Toca
dande
YoungZeeZee
MC12
YoungZeeZee
Teabee
több mint 5 éve
444.hu/2020/12/15/december-30-an-mar-elkezdenek-a-honvedkorhazban-dolgozok-oltasat-a-koronavirus-vakcinaval
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Hát akkor ugyan ez a +60 ezer (akár gyorsteszt akár nem) valamit visszamenőleg javít a pozitivitási arányon, de nagyjából 1 hétre vetítve hogy ontopic morbid legyek, halottnak a csók. A 10k+ mintával számolva egy még mindig majdnem 20% körüli pozitivitás, ami next to terrible. Valószínűleg ha ma is 20k teszt lett volna, akkor ma is lenne 4-5 ezer új fertőzött. Már csak abból is kiindulva, hogy a megyei számok is olyan gyönyörűen estek lényegében minden megyében majdnam hasonló arányban, mint a pinty. Ha tényleg visszahúzódóban lenne a járvány, akkor nem létezik, hogy mindenütt egyszerre ugyanúgy történne. Akkor néhány megye elkezdene javulni, másik még akár romolhat is, aztán elcsúszva kezdene a többi is javulni.Egy barátom neje ITO-n dolgozó orvos, náluk már november közepén az ment h vették le az idősebbeket a gépekről és tettek rá olyanokat, akiknek a túlélési esélyeit jobbnak ítélték meg...
A kórházban kezeltek és gépen levők száma meg valószínűleg azért stagnál, mert ennyit bírunk. Hiába halljuk nap, mint nap, hogy van még kép és ágy, ha ennyit tud a rendszer ellátni belőle. Ezt is úgy tűnik a határon. Valószínűleg nem véletlenül hallani, hogy az USA kórházi covid kapacitása 130-140 ezer, afölött már baj van náluk is. A mi 7 ezrünk arányosan felszorozva 230 ezret jelentene, majdnem dupláját annak, amire már ők is azt mondják, hogy határ. Hát akkor nálunk mennyire a határ lehet ... Az áldozatok száma alapján nagyon, mert a nem határait feszegető ellátásban kb. harmadának kellene lennie a napi halott számnak, összevetve a világ számaival. És nem érdekel, hogy ki hogy kozmetikáz, mert az ötven-hetven ország bármelyikéhez mérhetően sok a halottunk, és a legtöbben nem kozmetikáznak. Azért a 102 halott ha még mindig sok is, a 200 közelihez képest - talán - reménykeltő. Tavasszal nem gondoltam volna - pedig tudtam, hogy az ősz sz*r lesz -, hogy 100 halottra valaha is azt írom majd, hogy talán reménykeltő...
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Hát akkor ugyan ez a +60 ezer (akár gyorsteszt akár nem) valamit visszamenőleg javít a pozitivitási arányon, de nagyjából 1 hétre vetítve hogy ontopic morbid legyek, halottnak a csók. A 10k+ mintával számolva egy még mindig majdnem 20% körüli pozitivitás, ami next to terrible. Valószínűleg ha ma is 20k teszt lett volna, akkor ma is lenne 4-5 ezer új fertőzött. Már csak abból is kiindulva, hogy a megyei számok is olyan gyönyörűen estek lényegében minden megyében majdnam hasonló arányban, mint a pinty. Ha tényleg visszahúzódóban lenne a járvány, akkor nem létezik, hogy mindenütt egyszerre ugyanúgy történne. Akkor néhány megye elkezdene javulni, másik még akár romolhat is, aztán elcsúszva kezdene a többi is javulni.A kórházban kezeltek és gépen levők száma meg valószínűleg azért stagnál, mert ennyit bírunk. Hiába halljuk nap, mint nap, hogy van még kép és ágy, ha ennyit tud a rendszer ellátni belőle. Ezt is úgy tűnik a határon. Valószínűleg nem véletlenül hallani, hogy az USA kórházi covid kapacitása 130-140 ezer, afölött már baj van náluk is. A mi 7 ezrünk arányosan felszorozva 230 ezret jelentene, majdnem dupláját annak, amire már ők is azt mondják, hogy határ. Hát akkor nálunk mennyire a határ lehet ... Az áldozatok száma alapján nagyon, mert a nem határait feszegető ellátásban kb. harmadának kellene lennie a napi halott számnak, összevetve a világ számaival. És nem érdekel, hogy ki hogy kozmetikáz, mert az ötven-hetven ország bármelyikéhez mérhetően sok a halottunk, és a legtöbben nem kozmetikáznak. Azért a 102 halott ha még mindig sok is, a 200 közelihez képest - talán - reménykeltő. Tavasszal nem gondoltam volna - pedig tudtam, hogy az ősz sz*r lesz -, hogy 100 halottra valaha is azt írom majd, hogy talán reménykeltő...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
másik topicbólAzért ennyi, mert a múlt heti szakmacsoportos tesztelések összes teszt számát a mai napon adták hozzá. Ez már 3 hete így van.
több mint 5 éve
"Frissítés: Cikkünk korábbi változatában azt írtuk, hogy eddig összesen 2 393 535 koronavírustesztet végeztek, legutóbb 10 903 készült el, és 17,36 százalékuk lett pozitív. Ezt abból az adatból számoltuk ki, ami kedden reggel nyolc órakor a koronavirus.gov.hu oldalon szerepelt: ott azt írták, hogy a járvány kezdete óta 2 382 632 mintavétel történt.Hétfő reggel azonban még nem ez a kumulált szám volt fenn a honlapon, akkor még azt írták, hogy 2 320 419 teszt készült el. Ha ezzel az adattal kalkulálunk, akkor a járványügyi oldal hétfő reggeli és kedd reggeli cikkében szereplő számok közötti különbség 73 116. Vagyis a hétfői nap vagy a kedd reggel folyamán valamikor hozzáadtak 62 213 tesztet az összesített adathoz.
Amennyiben 73 116 mintavétellel és 1893 új fertőzöttel számolunk, a pozitív eredmények aránya 2,59 százalékra csökken."
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hmm. Mondjuk sehogy sem tudom elképzelni idehaza 60k tesztet, még gyorstesztekkel együtt sem. 😊 (csak ugye úgye h tömeges tesztelések eredményeit hozzáadogatják).pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/1893 új fertőzött (10.9k tesztből), 107 elhunytA tesztek számát hol találtad? A koronavírus hu szerint 60 ezret teszteltünk tegnap....
Beki
peterk2005
itt 10 óra körül már a friss szám látszik, viszont előtte még az egy nappal ezelőtti. a hivatalos oldalon pedig már 9 körül a friss adatok vannak, én abból szoktam kivonni a pandemia.hu-sat.
Borbinho
több mint 5 éve
pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/1893 új fertőzött (10.9k tesztből), 107 elhunytA tesztek számát hol találtad? A koronavírus hu szerint 60 ezret teszteltünk tegnap....
Beki
peterk2005
itt 10 óra körül már a friss szám látszik, viszont előtte még az egy nappal ezelőtti. a hivatalos oldalon pedig már 9 körül a friss adatok vannak, én abból szoktam kivonni a pandemia.hu-sat.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
444.hu-ról nézem. Néninéjüket teszteltek egy nap alatt 60k-t...max megint vmi tömeges tesztelés eredményét adták hozzá.1893 új fertőzött (10.9k tesztből), 107 elhunytA tesztek számát hol találtad? A koronavírus hu szerint 60 ezret teszteltünk tegnap....
Beki
peterk2005
több mint 5 éve
Egyébként vicces, hogy mindent fejlett nyugathoz hasonlítunk, nem lehet annak örülni, hogy valamiben mi máshogy gondolkozunk és lehet akár okosabban?Arról nem is beszélve, hogy a védőoltások kötelezősége nem csak azon múlik, hogy melyik ország védőoltás-párti, hanem azon is, hogy hol fekszik az ország, milyen adottságai vannak, mennyire veszélyeztetett, stb. Malária elleni oltást pl. nálunk tök felesleges lenne kötelezővé tenni, de egy fejlett egyenlítő környéki esőerdős országban simán el tudom képzelni, hogy kötelezővé tennék ..... ha lenne ilyen fejlettebb ország.
Toca

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
1893 új fertőzött (10.9k tesztből), 107 elhunytA tesztek számát hol találtad? A koronavírus hu szerint 60 ezret teszteltünk tegnap....
Beki