Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Mondjuk az tényleg kellemetlen. Nem kellett volna bankot rabolni 😉Sajnos a távolság tartás most sem működik, nagyon utalom, amikor a nyakamra állnak!🤬a maszk sztem attól még jó darabig maradni fogAkkor ezek szerint ez is egy kötelező oltás lesz fiatal korban valamikor? Vagy ennyire nem komoly a helyzet?Hát én abban bízom, hogy hosszútávon nem lesz kötelező oltás. El lehet valahogy érni, hogy a Covid 19-et okozó betegség visszamenjen ahonnan jött és ne fertőzzön és akkor egy ideig megint jók lehetünk, újabb oltás nélkül is.
Egyébként pedig oltogassanak, aztán tegyük végre el ezeket a maszkokat és szeparációkat jó mélyre.
kristóf17
Kb mint anno a himlő, 1977 után.
Klaci79
Negritis
nagir
több mint 5 éve
Sajnos a távolság tartás most sem működik, nagyon utalom, amikor a nyakamra állnak!🤬a maszk sztem attól még jó darabig maradni fogAkkor ezek szerint ez is egy kötelező oltás lesz fiatal korban valamikor? Vagy ennyire nem komoly a helyzet?Hát én abban bízom, hogy hosszútávon nem lesz kötelező oltás. El lehet valahogy érni, hogy a Covid 19-et okozó betegség visszamenjen ahonnan jött és ne fertőzzön és akkor egy ideig megint jók lehetünk, újabb oltás nélkül is.
Egyébként pedig oltogassanak, aztán tegyük végre el ezeket a maszkokat és szeparációkat jó mélyre.
kristóf17
Klaci79
Negritis

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
a maszk sztem attól még jó darabig maradni fogAkkor ezek szerint ez is egy kötelező oltás lesz fiatal korban valamikor? Vagy ennyire nem komoly a helyzet?Hát én abban bízom, hogy hosszútávon nem lesz kötelező oltás. El lehet valahogy érni, hogy a Covid 19-et okozó betegség visszamenjen ahonnan jött és ne fertőzzön és akkor egy ideig megint jók lehetünk, újabb oltás nélkül is.
kristóf17
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Akkor ezek szerint ez is egy kötelező oltás lesz fiatal korban valamikor? Vagy ennyire nem komoly a helyzet?Hát én abban bízom, hogy hosszútávon nem lesz kötelező oltás. El lehet valahogy érni, hogy a Covid 19-et okozó betegség visszamenjen ahonnan jött és ne fertőzzön és akkor egy ideig megint jók lehetünk, újabb oltás nélkül is.
kristóf17
több mint 5 éve
Van oltási könyv, azt lehet hordoznod kell magaddal.Második kérdés: Ok be leszek oltva, onnantól fogva hordok magammal vmi igazolást?ez a terv itthon is
briareos
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Hát figyu, ez nehéz helyzet sajnos. De szerintem egyelőre majd nem. Nyilván itt repülést, 1-1 országba beutazást, hasonló dolgokat értek, nem a mindennapi dolgokat. Remelem 2021-re eltűnik ez a szar és után visszatér az élet normalisba, De az első korben beoltottak szerintem újra lesznek oltva egy későbbi, jobb és megoldást jelentő vakcinaval. Bár ez nyilván csak egy tipp, én is jobban örülnek, ha már a pfizer is adna megoldást hosszútávon.S aki nem kaphat oltást (nekem az influenza ellenit se javasolja az orvos), az akkor nem mehet sehova?Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
Második kérdés: Ok be leszek oltva, onnantól fogva hordok magammal vmi igazolást?
briareos
És igen! Szerintem lesz egy igazolás. Mint az oltási könyv az állatoknál. De nem fogjak az embereket beengedni egy rakás helyre, oltás nélkül, legalábbis amíg el nem tűnik ez a betegség.
Klaci79
Mikey
több mint 5 éve
Akkor ezek szerint ez is egy kötelező oltás lesz fiatal korban valamikor? Vagy ennyire nem komoly a helyzet?Egyébként pedig oltogassanak, aztán tegyük végre el ezeket a maszkokat és szeparációkat jó mélyre.
több mint 5 éve
S aki nem kaphat oltást (nekem az influenza ellenit se javasolja az orvos), az akkor nem mehet sehova?Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
Második kérdés: Ok be leszek oltva, onnantól fogva hordok magammal vmi igazolást?
briareos
És igen! Szerintem lesz egy igazolás. Mint az oltási könyv az állatoknál. De nem fogjak az embereket beengedni egy rakás helyre, oltás nélkül, legalábbis amíg el nem tűnik ez a betegség.
Klaci79
Szerkesztette: Mikey
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Tom Cruise ki****ottul komolyan veszi a COVID-ot. A hangnembe talán be lehet kötni, de a mondanivalóba nem nagyon. Tom Cruise went ballistic on the Mission: Impossible 7 crew for breaking COVID protocols...pic.twitter.com/WbIpVlja7w
— Rex Chapman🏇🏼 (@RexChapman) December 16, 2020
Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
nem hiszem, a papíralapúba má árulják a negatív PCR teszteket, beregelsz, azt csekkolhacc azatutti nem az albán hamisítókVaaaaagy, kérnek igazolást az oltottságról vagy arról, hogy valaki már átesett rajta.maj perkálnak az EMÁnak ha csekkolni akarják a népeketDe azt nem tudja az Ötkert vagy a Leroy se a Budapest Park.mikor tartod a karod mán az EMA regisztrálDe gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
sutianap
Szerintem maszk már mindig lesz. Mint az alsógatya.és gondolom hiába leszel beoltva meg kezdik nyomatni a széles rétegeknek mondjuk marc aprilis környékén maszk stb marad még pár hónapot, hogy ne legyenek na a köcsög nem hord maszkot stb lincselések.Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
briareos
Végülis praktikus, hatékony.
Sobri Jóska
sutianap
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Vaaaaagy, kérnek igazolást az oltottságról vagy arról, hogy valaki már átesett rajta.maj perkálnak az EMÁnak ha csekkolni akarják a népeketDe azt nem tudja az Ötkert vagy a Leroy se a Budapest Park.mikor tartod a karod mán az EMA regisztrálDe gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
sutianap
Szerintem maszk már mindig lesz. Mint az alsógatya.és gondolom hiába leszel beoltva meg kezdik nyomatni a széles rétegeknek mondjuk marc aprilis környékén maszk stb marad még pár hónapot, hogy ne legyenek na a köcsög nem hord maszkot stb lincselések.Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
briareos
Sobri Jóska
sutianap
több mint 5 éve
maj perkálnak az EMÁnak ha csekkolni akarják a népeketDe azt nem tudja az Ötkert vagy a Leroy se a Budapest Park.mikor tartod a karod mán az EMA regisztrálDe gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
sutianap
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
briareos
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Szerintem nyárig tuti. Max az utcán nem kell majd áprilistól tippre vagy májustól. Ez függ a többi gyár termékétől. Minél hamarabb jön a szuri (2/ember) annál hamarabb vége az őrületnek.és gondolom hiába leszel beoltva meg kezdik nyomatni a széles rétegeknek mondjuk marc aprilis környékén maszk stb marad még pár hónapot, hogy ne legyenek na a köcsög nem hord maszkot stb lincselések.Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
briareos
több mint 5 éve
De azt nem tudja az Ötkert vagy a Leroy se a Budapest Park.mikor tartod a karod mán az EMA regisztrálDe gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
sutianap
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
briareos
több mint 5 éve
www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/25614/a-peldatlan-tomegu-vakcinagyartas-kulonos-nehezsegei

több mint 5 éve
mikor tartod a karod mán az EMA regisztrálDe gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos

több mint 5 éve
és gondolom hiába leszel beoltva meg kezdik nyomatni a széles rétegeknek mondjuk marc aprilis környékén maszk stb marad még pár hónapot, hogy ne legyenek na a köcsög nem hord maszkot stb lincselések.Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
Klaci79
makes sense
több mint 5 éve
buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Az idei plafon, szerintem csak only Pfizer lesz, az 25 millió, világszinten. Jövőre az egy tizedessel beljebb kerül.
lehet ezt már sejteni?
briareos

több mint 5 éve
Ha több vakcina megkapja januárra az engedélyt , akar választási lehetőség is lesz. Mondjuk az első két nyugati, ugyanazon az elven működik.De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
briareos
több mint 5 éve
Második kérdés: Ok be leszek oltva, onnantól fogva hordok magammal vmi igazolást?ez a terv itthon is
briareos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
De gondolom választási lehetőség nem lesz, kapod ami van és kész.buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
Klaci79
több mint 5 éve
buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?Elképesztő ütemben tolják, már nálunk is megvannak a hűtőeszközök. Szerintem március-áprilisra, már a nem veszélyeztetett réteg jön.
lehet ezt már sejteni?
briareos
több mint 5 éve
buta kérdés: Ha tegyük fel év végén, köv év legelején elkezdünk oltani nyilván idősekkel, meg high risk groupokkal kezdve, abból szerintetek, mikorra várható h normál under 40-es bemegy a dokihoz és megkapja?lehet ezt már sejteni?
több mint 5 éve
De látod, még te se a most elkészülteket teszed előre. 😊1. GSK- Sanofi-Pasteur, mer ők vakcinagyártókTe melyiket ajánlod az elérhetőek közül?mer nem kell, ha van eu-s engedélyeMa bejelentették, hogy egyik sem kap külön magyar engedélyt. Év végén Pfizerrel kezdünk oltani.Az orosz és a kínai vakcináról tudsz valami bíztatót? Nálunk mintha ezeket erőltetné a kormány.de a pfizeres nem elölt vagy legyengített vírus, csak egy lipidcsomagolt mRNS szakasz, amely kódolva legyártatja a tüskefehérjétEz alapján egyetlen vakcinának sem lehetne mellékhatása, hisz csak legyengített vírus. Csak az enyhe lefolyású változata lehetne a betegségnek az egyetlen "hatás"Ezt komolyan kérdezed?Mindenki aki óvatos egy túl gyorsan kifejlesztett vakcinával szemben, ilyesmiktől tart nem egy pár napos kellemetlenségtől. Mi a biztosíték, hogy ezeknek nincs ilyen mellékhatása?Nem tudom, lehet én szocializálódtam vadregényesebben, csípett meg darázs, meg bögöly, bicskával vágtam ki szálkát meg kullancsot, verekedtem, és ugye nem csak ad az ember, kap is, volt rengeteg sportsérülésem, szalagszakadásom, porckorongsérvem, vesekövem, vagy mást tartok mellékhatásnak, de amit leírsz az arányaiban egy bibi, ahhoz képest, hogy mitől véd meg.Jó hogy a bcgt hoztad fel. Első gyerek megkapta, normál lefolyás, semmi negatív tapasztalat. Idén hatóanyagot váltottak, második gyereknek már az ment. Az oltás helye szépen feldagadt, úgy nézett ki mint egy cseresznye mag. A mi korzetunkbol többen is jelezték az orvos felé. Végül ki kellett fakasztani és kinyomni a gennyet. Szerintem a gyerek megkímélte volna magát ettől. Csak azért hogy másik cég járjon jól. Nyilván nem komoly mellékhatás, de szemmel látható pedig nem lehetett nagy váltás és mióta kötelező? ‘54 óta azt hiszem.Szerinted konkrétan melyik felesleges a ma gyerekeknek kötelezően beadandók közül és miért?Hozthatsz konkret peldakat amivel "nyersz"..de felesleges.en nem hoztam konkret peldat hanem altalanositottam es elmondtam a velenyem amiben leirtam h nem vagyok ellenes de sztem felesleges ennyi kotelezo.1:beadatom: lesz mellekhatasa vagy nem 50-501. 99.999-0.001 (Mondjuk egy gyermekoltásnál, egy BCG-nél. Vírusnál nincs klasszikus mellékhatás.)
2: nem adatom be akkor is50-50 a tortenesek eselye.
Illetve a vedono is mondta ahh most xy-t hasznaljuk mert ezt kapjuk ez olcsobb...mi a fasz?es mi van benne?
Nem oltas ellenes vagyok hanem jo lenne esszeruen csinalni a dolgokat es hasznosan.
Te nem igy latod en igen.meggyozni nem fogjuk egymast.
YoungZeeZee
2. Nem az esélye 50-50 százalék, hanem a kimenetel lehetősége kétféle. De a valószínűsége nem. Az a fent leírt 1 százezrelék.
Nem oltásellenes vagy, hanem észszerűtlenségeket írsz.
Sobri Jóska
A reszemrol ennyi volt😀
YoungZeeZee
Segítek, itt a lista:
0-4 hetes korban: BCG (szülészeti intézményben)
2 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
3 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
4 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB+PCV13
12 hónapos korban: PCV13
13 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
15 hónapos korban: MMR
16 hónapos korban: Bárányhimlő ellen (2018. Július 31.-e után születetteknek)
18 hónapos korban: DPTa-IPV-HiB
6 éves korban: DPTa-IPV
11 éves korban: MMR, dTap
12 éves korban: Hepatitis B
Az influenza, rota, hepa A, HPV nem kötelezőek.
Sobri Jóska
A baranyhimlo elleni oltás meg nevetséges.
samu09
Ha lesz itthon koronavakcina, és a helye fáj 2 napig, meg kinyomok belőle fél deci gennyet, de nem kapom el a koronát, asszem simán azt fogom gondolni, hogy megérte.
Nálam a mellékhatásról egy szívritmuszavar, egy állandósuló magas vérnyomás, keringési- emésztési, bélzavarok, trombózis, embólia, tönkrevágott vese, máj, működési zavaros hasnyálmirigy, epe, meg effélék ugranak be, nem egy fájó bőrfelület, vagy egy cseresznyényi dudor a vállamon.
Sobri Jóska
bcsarli
Mi a biztosíték, hogy holnap nem kapsz agyvérzést egy pohár bortól?
Valószínűségek vannak, nem biztosítékok.
Illetve a koronavírus vakcinák nem kemikáliák, hányszor írjam le.
Kb. ezer oldalon olvashatod, ha utánagooglizol, hogy miként készül, miként ha a vakcina.
Sobri Jóska
bcsarli
sutianap
bcsarli
Klaci79
sutianap
bcsarli
2. Astra/Oxford az lesz a legpatentabb teknológia
3. Pfizer/BioNtech a legegyszerűbb
de itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy nincs akkora készlet, hogy mindenkit leoltsanak, a kapacitások ha jól látom a 24/25 évekről szólnak, jövőre az Astra lesz a kapacitás maximum, de hangsúlyozom ittend óriás hiánygazdálkodás lesz, a nagy ódzkoásból lesz a nagy rohanás, s akkor maj bemondják, hogy sajnos csak ennyi volt elérhető
sutianap
Nekem úgyis kb a Sanofisra lesz esélyem pont azért amit mondtál. De ott meg alacsony az immunreakcio az időseknél és 2021 végére várják.