Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Szörnyen rossz híreket kaptam az előbb a (korábban) a pécsi koronavírus központban is dolgozó ismerősömtől. Inkább nem is részletezem, nagyon megrázó dolgokat írt.. 😕 Mindenesetre az Orbán által prognosztizált 99%-os túlélési esélye az egészségügyi rendszernek sajnos nagyon nem tűnik reálisnak (ha valakinek esetleg voltak illúziói ezzel kapcsolatban).
Szesze
Ezért kurva mindegy mit intézkedik a kormányzat; ez a hajó már elment. :/
Sobri Jóska
Ezert kurvara nem mindegy, mert dolgoznunk kell, az utolso pillanatig kuzdeni fogunk. Es ehhez kellene minden tamogatas
diverdoc
Emberileg nyilván, pragmatikusan nyilván már tök mindegy.

Szörnyen rossz híreket kaptam az előbb a (korábban) a pécsi koronavírus központban is dolgozó ismerősömtől. Inkább nem is részletezem, nagyon megrázó dolgokat írt.. 😕 Mindenesetre az Orbán által prognosztizált 99%-os túlélési esélye az egészségügyi rendszernek sajnos nagyon nem tűnik reálisnak (ha valakinek esetleg voltak illúziói ezzel kapcsolatban).
Szesze
defetista hangulatkeltés
diverdoc
Valóban az, mert itt senki sincs döntési pozícióban, így ezek a beírások csak elcsüggesztik az embert, a beletörődést erősítik, és azt sugallják, hogy még te, aki a frontvonalban vagy se bízol a sikerben, hogy ebből valahogy kikecmergünk.
Sobri Jóska
Sajnos továbbra sem tudod/ szándékosan nem akarod értelmezni/érteni amit és amiért diverdoc megoszt ott.
És itt inkább kitoroltem még egy bekezdést, amit először leírtam.
csebi
Olyan mint a fidesz. Eddigiek kozul a valosag relativizalas es fej vagy iras parhizam a CoVid helyzettel volt a csucs. De ez olyan szinten legalabb jo, hogy ordas baromsag es nem lehet komolyan venni, csak rohogni rajta. Tenyleg nem erdemes foglalkozni vele. Ennyi. Nyugodtan ott hagyhattad volna azt a bekezdest.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 098 — Axel Foley
Na akkor két hét múlva követjük mi is az osztrákokat és teljes zar?
csebi
Szerintem egy hét.
Kibaszott nagy a gáz mindenhol.
Bazzani
Defetista hangulatkeltő, mert nálunk nincs gaz, nem is volt, nem is lesz.
csebi
Meg amúgy is ki a fenét érdekli, hogy ezrek halnak meg? Dicső Viktorunk maradjon hatalmon. Minden más hazugság.
Egy vérvételi időpont 6hét, szakorvosokhoz bejutni kb lehetetlen.
De ki nem szarja le?

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 048 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
csebi
 telex.hu/koronavirus/2020/11/14/ausztria-korlatozas-szigoritas

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott
csebi
Szerintem egy hét.
Bazzani
Defetista hangulatkeltő, mert nálunk nincs gaz, nem is volt, nem is lesz.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Szesze
Sobri Jóska
Ezert kurvara nem mindegy, mert dolgoznunk kell, az utolso pillanatig kuzdeni fogunk. Es ehhez kellene minden tamogatas
diverdoc

Szesze
defetista hangulatkeltés
diverdoc
Valóban az, mert itt senki sincs döntési pozícióban, így ezek a beírások csak elcsüggesztik az embert, a beletörődést erősítik, és azt sugallják, hogy még te, aki a frontvonalban vagy se bízol a sikerben, hogy ebből valahogy kikecmergünk.
Sobri Jóska
Sajnos továbbra sem tudod/ szándékosan nem akarod értelmezni/érteni amit és amiért diverdoc megoszt ott.
És itt inkább kitoroltem még egy bekezdést, amit először leírtam.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 098 — Axel Foley
csebi
Szerintem egy hét.

több mint 5 éve

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
És mond el a Gvadányi utcában pl a ‘kapcsolódó vállalkozások osztályán’ /APEH/
😉
ozibozi
Bizonyára tudod, hogy melyik hazánk legnagyobb számlagyára. Sorsszerű...

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 959
És mond el ha tudod a Gvadányi utcában pl a ‘kapcsolódó vállalkozások osztályán’ /APEH/
😉

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Legalább egy ember vinné el a balhét komolyan, legalább egyszer ismernék el, hogy "xyz hülye volt, nem mérték fel jól, hogy hiába vagyunk világelső a gépek számában, ha a negyedét nincs, aki működtesse"...
r.baggio
De minek?
Ettől mennyiben lenne neked jobb?
30 éve lopják a közvagyont, előtte 40 évig eleve elvettek mindent, és náluk volt, ez a világ standard működése itthon is, másutt is.
A sima bosszúszomjon kívül mit elégítene ki, ha előállna XY az LooterTrade Hungary Kft. ügyvezetője, hogy "én voltam, én basztam el, megvettük 10ért eladtuk 100ért a kormánynak, így mindenki jól járt", vagy ha ugyanezt mondaná ZW a minisztérium lopásügyi államtitkára, majd mindkettőt az ATV közvetítésében lefejeznék egy rozsdás vajazókéssel?

több mint 5 éve
Sóbri ne gyere azzal, hogy ez az én szememben a valóság és egy politikus szemében más a valóság, mert valóság egy van.
diverdoc
Minden tiszteletem mellett ez szimplán nem igaz.
Rengeteg valóság van, rengeteg narráció, értelmezés, priorizálás még egy házasságban, barátságban, sportban, művészetben is.
A kommunikációs demokráciában, a politikában nem egy valóság van. Párhuzamos valóságok, valóságbuborékok, valóságsíkok alkotják ezt a 21.századi posztmodernt amiben élünk. Aki ezt megérti, felfogja, alkalmazza, az nagyobb sikerrel jár az életében. Sajnálom, tényleg.

Egyetlen egyszerű példát mondanék, fogok egy pénzérmét, felmutatom, és megkérlek mondd meg, hogy fej vagy írás.
Te írást látsz és írást mondasz, és kitartasz mellette elszántan, én fejet látok, fejet mondok, és kitartok mellette bőszen.
Az összetett valóság két egyszerűbb, kezelhető valósággá bomlik szét még egy ilyen triviális helyzetben is, amiben a kommunikáció szerepe nulla. Ahol megjelenik a kommunikáció, ott bárhány párhuzamos valóság létrejöhet.

több mint 5 éve
Szesze
Sobri Jóska
Pont ez az, hogy ezért kellett volna jóval korábban meghozni ezeket az intézkedéseket, hogy ne jussunk el ide.. Mert nem mindegy, hogy ugyanaz az embermennyiség mennyi idő alatt fertőződik meg, pont az egészségügy esetleges összeomlása miatt.
Szesze
Igen, már nyáron.
De akkor még politikai okokból, érdekekből amelyek -tudom, nehezen fogadhatóak el, nehezen fogadhatóak be, de- erősebbek a döntéshozók számára, mint az egészségügyiek nem lehetett.
Most lehetett, így mérték.
Mindig a mérésekre hallgatnak, nem fórumbeírásokra, meg ezerféle szakértő ezerféle meglátására.
Alacsony esetszámnál nem fogadja el a lakosság a szigorú intézkedéseket, még most is alig.
Akkor hozták meg, amikor már meghozható volt.
De ezt már sokszor leírtam, mégse megy át az üzenet.
Pedig tényleg csak most hozták meg, ez meg kéne győzzön.

több mint 5 éve
Szesze
Sobri Jóska
diverdoc

Szesze
defetista hangulatkeltés
diverdoc

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Szép dolog ez a lélegeztető gép adományozás kb bárkinek, hisz legalább valakik használják ahelyett, hogy a raktárban porosodnak, de ha a beszerzés körüli dögevő kategóriájú lopás miatt nem ül majd börtönben egy egész lánc korrupt alja szarházi akkor nem tudom miért vár bárki bármit is.

0 belső immunrendszerű ország, úgy falják fel az élősködők ahogy nem szégyellik...
FLZOLI
Legalább egy ember vinné el a balhét komolyan, legalább egyszer ismernék el, hogy "xyz hülye volt, nem mérték fel jól, hogy hiába vagyunk világelső a gépek számában, ha a negyedét nincs, aki működtesse"...

Ez az ország így Örményország sorsára van ítéltetve, nincs alternatíva

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Szép dolog ez a lélegeztető gép adományozás kb bárkinek, hisz legalább valakik használják ahelyett, hogy a raktárban porosodnak, de ha a beszerzés körüli dögevő kategóriájú lopás miatt nem ül majd börtönben egy egész lánc korrupt alja szarházi akkor nem tudom miért vár bárki bármit is.

0 belső immunrendszerű ország, úgy falják fel az élősködők ahogy nem szégyellik...

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Jobbulást mindenkinek!

Tanács: szedjetek Béres cseppet!

Tapasztalat: én allergiás vagyok rá😀
Willie Parker
Lehet hogy már egyszer küldtem, de már nem emlékszem mit, hová, mikor...
 www.youtube.com/watch?v=0GDU-7lRzO0
bcsarli
baszki azt tudjátok, hogy egy vegyésznek még biológia kollokviuma senincs

eskü holnaptól feltszek jutüb videókat, hogy hogyan éljünk alapozás meg mestergerenda nélkül

a faszomatbele, hogy eü témában mindenki szakért, mennyen vissza a bugyijába azt csinálja a műanyag kerti székeket, baszki ezek az emberek nem tanultak, nincs tudásuk az élő szervezetek működéséről, semmi
hogy veszik a bátorságot
mennyenek a picsába
sutianap
Ezt nem értik sokan, hogy gyógyszerészként lehetsz vegyész de forditva nem...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
Tegnap este volt szerencsém meglátogatni a Baleseti kórházat a Fiumei úton.
Kicsi fiam (14 éves, 190 cm magas) belerúrott az ágy sarkába, lábfej sérülés. Mit csináljak? Anya utasítására útrakeltünk.
Bejáratnál lázmérés, felvételi ablaknál egy valaki előttünk, nem voltak sokan. Két homelesst hoztak, egy kézis kisány, aki edzésen összefejelt valakivel, egy felkötött kezű kisfiú, egy 3 év körüli kislány csandben anyuka kezében. Mentősök jöttek-mentek, viszonylagos nyugalom, halk összeszedettség.
Kisebb hangzavar keletkezett, amikor egy anyuka váltóruhát, csomagot hozott a lányának a vmelyik osztályra és nem engedték fel, de a biztonsági ember higgadtan kezelte (épp jött egy osztályos nővér és felvitte neki a cuccot).
Gyerek vizsgáló előtt 3-4 gyerek, szülővel... Rövid várakozás után gyors vizsgálat, utána röntgen, flottul, gyorsan. Szerencsére törés nincs, kisebb zúzódás: ne focizzon!
Igyekeztünk nem leülni, nem összefogdosni semmit. Sajnos a benti kézfertőtlenítők üresek voltak. Csak a bejárat mellettiben volt anyag... 😕
Egyszer egy lengő ajtó mögül két szkafanderes eü dolgozó érkezett, beszélgettek 5 percet és eltűntek...
Másfél óra alatt végeztünk is.
Kifelé kézfertőtlenítés, kocsiba beülés előtt mégegyszer (biztos, ami biztos, ki tudja, mi van az ajtó előttiben)

Látszott, hogy mindenki tudja a dolgát...
A nem tervezett eü látogatás viszonylag sikeres lett.
Itthon minden ruha le, ment a mosásba.
Azért nem voltam nyugodt. De ott is le a kalappal az eü dolgozók előtt!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Hajrá Doki! Hajrá pécsi sürgi! Is!
zemanla
Koszonom, koszonjuk ( most nem a surgi a legnagyobb frontvonal)

több mint 5 éve
Hajrá Doki! Hajrá pécsi sürgi! Is!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan
Szesze
Azért pár tőmondatban esetleg összefoglalhatnád, ha nem hadititok,,,,,,,
csi77
olvasd el az én korábbi defetista hangulatkeltésemet.
Egyébként mi itt Pécsett még mindenkit el tudunk látni, a berendelt közel 200 hallgatóval, az átvezénylésekkel mindenhol van MÉG ember. Ez nem mondható el országon belül sok helyről. Pécs most azért egy picit célkereszt, mert Bogár Lajos a nevét adta és úgy nyilatkozott a tragikus helyzetről.
diverdoc
Olvastam korábban is, de mostanában kevesebbet írsz erről, pedig szívesen elolvasnánk itt többen, úgy gondolom.
csi77
Eleg bajom van, es az egyes defetista hangulat keltesem utani kommentek , sz orvosok en block lehulyezese, agyhalottozasa, katonak hadgyakorlat, ingazok tomegkozlekedese stb kommentek az amugyis magas vernyomasom, felkurjak az egekbe. Erre nincs mindig energiam. Rettegek a fiamert es a felesegemert, magamert, nem tudom mi lesz a betegekkel. Nem tudom dolgozom- e holnap, ha igen hol? Ezek mellett meggondolom mivel terhelem pluszban a koronariaim.
Most futottam meg egy igehirdeto kort, mint minden olyan alkalommal amikor egy bizonyos staciot atlep a pandemia. De ne varjatok tobbet.
diverdoc
Nagyon megértelek.. Azért sokan vagyunk olyanok is akik nagyon támogatunk titeket, és azért szerencsére ez a fórum is nagyon magasan az átlaghozzáállás felett van e téren (nyilván ebben neked is komoly szereped van).
Tudom, hogy csepp a tengerben valahol, de én azért utaltam a sürgősségire és a többieket is biztatom erre aki megteheti, nem is csak azért mert akkora gyakorlati haszna lenne, hanem mert valószínű jól esne azoknak akik ezt a szart kell, hogy végezzék nap, mint nap és ráadásul sokszor tényleg a sok szemét megjegyzést kapják a nyakukba csak cserébe, ami rettentő igazságtalan..
Kitartás, hosszú lesz ez a pár hónap, de azért csak vége lesz egyszer!
több mint 5 éve
Doki! Egyszerű: ne olvasd, csak írj néha!😉

több mint 5 éve
Szesze
Azért pár tőmondatban esetleg összefoglalhatnád, ha nem hadititok,,,,,,,
csi77
olvasd el az én korábbi defetista hangulatkeltésemet.
Egyébként mi itt Pécsett még mindenkit el tudunk látni, a berendelt közel 200 hallgatóval, az átvezénylésekkel mindenhol van MÉG ember. Ez nem mondható el országon belül sok helyről. Pécs most azért egy picit célkereszt, mert Bogár Lajos a nevét adta és úgy nyilatkozott a tragikus helyzetről.
diverdoc
Olvastam korábban is, de mostanában kevesebbet írsz erről, pedig szívesen elolvasnánk itt többen, úgy gondolom.
csi77
Eleg bajom van, es az egyes defetista hangulat keltesem utani kommentek , sz orvosok en block lehulyezese, agyhalottozasa, katonak hadgyakorlat, ingazok tomegkozlekedese stb kommentek az amugyis magas vernyomasom, felkurjak az egekbe. Erre nincs mindig energiam. Rettegek a fiamert es a felesegemert, magamert, nem tudom mi lesz a betegekkel. Nem tudom dolgozom- e holnap, ha igen hol? Ezek mellett meggondolom mivel terhelem pluszban a koronariaim.
Most futottam meg egy igehirdeto kort, mint minden olyan alkalommal amikor egy bizonyos staciot atlep a pandemia. De ne varjatok tobbet.

több mint 5 éve
Mikey
Ha egy embert mentesz meg, a vilagot mented meg. Hidd el sokat szamit. Jobb lenne, ha M1- en menne, de ha eggyel kevesebb ITO - ra kerulo lesz, az is eredmeny! Hajra!

több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Nyíregyházi kórház:  fb.watch/1JZV3BmrqK/

Én az ilyen videókat hiányolom. Persze ez se valós kép (szereplő mondta), de a semminél több...
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 108
Én ezt a felvilágosítást, hogy nem úgy van ahogy a TV-ben mondják, nem úgy van ahogy Orbán mondja, nem úgy van hogy a maszk faszt se ér, csinálom tavasz óta, részben azok a hsz-ek miatt, amiket te is írtál. Másrészt mert kicsit jobban ismerem a magyar EÜ állapotát, mint az átlag egészségű ember, harmadrészt mert van egy csepp eszem és utánaolvasok.

S kurvára nem ér semmit. Én vagyok a hülye, én vagyok a libernyák, én vagyok a túlaggódó. Kedvencem a kolléganőm, akivel amúgy tényleg mindenről lehet értelmesen beszélgetni. A maszkhasználat értelmén viszont konkrétan vitatkozunk, mert szerinte semmit nem ér, és amúgy sem kap benne levegőt, és neki ne mondják meg orvosok véleményei hogy nem úgy van az, mert más orvosok meg azt mondják hogy de és egyébként is ő jobban tudja.

Annyira buták az emberek egyszerűen, s annyira nem képesek befogadni a sajátjuktól eltérő véleményt, hogy az már nekem esik rosszul. Az ilyenekkel meg nem lehet mit kezdeni.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May