Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
És még nem múlt el?team sobri vs. team conspiracy theory 😀engem gyikkáváltoztatottttt!¡!!
www.youtube.com/watch?v=gU2cZojSQpI
Ventura
sutianap
több mint 5 éve
team sobri vs. team conspiracy theory 😀engem gyikkáváltoztatottttt!¡!!
Ventura

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=PjkOkOesL1E&ab_channel=HenryKettnerHjaj, bár érteném miért ilyen buták az emberek. Tényleg.
több mint 5 éve
Én azt nem értem, hogy mi szükség volna erre, ha így is minden hatalom az övék a háttérben? Minek kockáztatnának egy világméretű lázadást amibe ha kis eséllyel is de belebukhatnak?team sobri vs. team conspiracy theory 😀"Kommunista-marxista elvekre épülő katonai diktatúra." Teljesen igaza van. Az egész világban ez megy. Köszönöm, hogy végre valaki felnyitotta a szememet!
Ventura
nagylaza
több mint 5 éve
Most látom, hogy erre a fosra már majdnem 60 ezren rákattintottak, a nagy többségnek ráadásul tetszik. Nem is kellene csodálkoznom. Ha Soros-terv létezik, miért ne létezne Rockefeller-terv? Meg az "ENSZ új világrendje"?team sobri vs. team conspiracy theory 😀"Kommunista-marxista elvekre épülő katonai diktatúra." Teljesen igaza van. Az egész világban ez megy. Köszönöm, hogy végre valaki felnyitotta a szememet!
Ventura
nagylaza
Sej, édesanyám...
több mint 5 éve
team sobri vs. team conspiracy theory 😀"Kommunista-marxista elvekre épülő katonai diktatúra." Teljesen igaza van. Az egész világban ez megy. Köszönöm, hogy végre valaki felnyitotta a szememet!
Ventura
több mint 5 éve
Az a baj,hogy nekem nem kell felmenni facebookra,hogy ilyen agyhalottakkal találkozzak.Tegnap összevesztem az egyik kolléganőmmel,aki váltig állítja,hogy mekkora egy idióta a helyi polgármester,hogy mindenhol kötelező a maszk és,hogy ő ahol tudja majd elcsalja a maszkhasználatot mert Gödény megmondta,hogy mennyire káros és,hogy nem védi meg azt aki felveszi.Miután jól kiosztottam, egy kicsit csendbe maradt,majd egy fél óra múlva meg már azon háborgott,hogy nem hajlandóak vele a barátnői találkozni,mert félnek,pedig ő összehívta a bagázst hétvégére...Aztán csodálkoznak,hogy egész nap headset van a fülemben és csak akkor veszem ki amikor kimegyek cigizni...
több mint 5 éve
de ez sem igaz.Szerintem ezt senki sem mondta, max azt hogy ugyanolyan gáz van mint mindenhol máshol.Defetista hangulatkeltő, mert nálunk nincs gaz, nem is volt, nem is lesz.Na akkor két hét múlva követjük mi is az osztrákokat és teljes zar?Szerintem egy hét.
csebi
Kibaszott nagy a gáz mindenhol.
Bazzani
csebi
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Említsd meg neki, hogy szabadsága majd nem lesz, esze meg már most sincsFB komment:Sokan gondolkodnak így. Kolléganőim (3) is ezen hisztizik, hogy a jogaikat sértik és nincs szabadságuk.
Mivel, a fiataloktól megvonták a szórakozást, sokan házibulizni kényszerülnek. Járványügyi veszélynek titulálva, OV simán elrendelheti a rajtaütésszerű házkutatást és akkor már teljesen visszatértünk a kommunizmusba. Bármikor bármilyen ürüggyel rád törhetik majd az ajtót, ha nem teszünk ellene. Eddig is erre ment ki a játék, hogy egészségügyi veszélyre hivatkozva törölték a jogainkat, és jogtalanul átírják a törvényeket.
Bazzani
Már én is úgy vagyok velük, hogy nem vitatkozom, mert csak felkúrják az agyam. Tényleg már azt kívántam nekik, hogy kapják el (tudom gonosz vagyok).
NB2
több mint 5 éve
team sobri vs. team conspiracy theory 😀www.youtube.com/watch?v=gU2cZojSQpI
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Szerintem ezt senki sem mondta, max azt hogy ugyanolyan gáz van mint mindenhol máshol.Defetista hangulatkeltő, mert nálunk nincs gaz, nem is volt, nem is lesz.Na akkor két hét múlva követjük mi is az osztrákokat és teljes zar?Szerintem egy hét.
csebi
Kibaszott nagy a gáz mindenhol.
Bazzani
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
FB komment:Sokan gondolkodnak így. Kolléganőim (3) is ezen hisztizik, hogy a jogaikat sértik és nincs szabadságuk.
Mivel, a fiataloktól megvonták a szórakozást, sokan házibulizni kényszerülnek. Járványügyi veszélynek titulálva, OV simán elrendelheti a rajtaütésszerű házkutatást és akkor már teljesen visszatértünk a kommunizmusba. Bármikor bármilyen ürüggyel rád törhetik majd az ajtót, ha nem teszünk ellene. Eddig is erre ment ki a játék, hogy egészségügyi veszélyre hivatkozva törölték a jogainkat, és jogtalanul átírják a törvényeket.
Bazzani
Már én is úgy vagyok velük, hogy nem vitatkozom, mert csak felkúrják az agyam. Tényleg már azt kívántam nekik, hogy kapják el (tudom gonosz vagyok).
több mint 5 éve
FB komment:Szerencsére nincs faszbúkom 😁
Bazzani

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Engem ez a veszély most nem fenyeget. Péntek 13-án letiltott a Facebook.FB komment:Ne olvass ilyen dolgokat, mert az életkedved is el fog menni. Néha egy hír alá benézek FB, de után mindig felmegy a vérnyomáson.
Bazzani
Nomac
több mint 5 éve
FB komment:Ne olvass ilyen dolgokat, mert az életkedved is el fog menni. Néha egy hír alá benézek FB, de után mindig felmegy a vérnyomáson.
Bazzani
több mint 5 éve
FB komment:10 fő alatt engedélyezett, még
Bazzani
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
FB komment:Mivel, a fiataloktól megvonták a szórakozást, sokan házibulizni kényszerülnek. Járványügyi veszélynek titulálva, OV simán elrendelheti a rajtaütésszerű házkutatást és akkor már teljesen visszatértünk a kommunizmusba. Bármikor bármilyen ürüggyel rád törhetik majd az ajtót, ha nem teszünk ellene. Eddig is erre ment ki a játék, hogy egészségügyi veszélyre hivatkozva törölték a jogainkat, és jogtalanul átírják a törvényeket.
több mint 5 éve
Sobrival való vitatkozás, olyan mintha Trumpot probalnátok meggyőzni az igazatokkal egy twitterhaboruban.Én már némítottam!
Legyetek Bidenek ha le akarjátok győzni és hagyjátok figyelmen kívül.
Toca
(Sajnos) szívesen olvasom a topicot, de h mindenkinél okosabb, már sok nekem!
több mint 5 éve
Nem értem miért van mindenki meglepődve hogy eddig vártak, ahogy Sobri is írja politikai döntés született, aminek az volt a célja hogy minél tovább menjen a gazdaság, amint már látható volt számukra is hogy nem hordjuk ki lábon, léptek. Az emberek többsége olyat dolgokat vár a politikusoktól hogy szakértői szemmel nézzenek bármit is, pedig egy olyan szakértő sincs Orbán közelében akire hallgatna is, körbevette magát jó káderekkel akik csak bólogatnak, és azt mondják amit hallani szeretne.
Most hogy beismerte a főnök hogy gáz van (nyíltan nem mondta még ki), jól lenne a nemzeti média végre bemutatná mi megy a korházakban, mit is kell tenni ha tűneteket észlelsz, mi is a dolga a háziorvosnak, milyen tűnetek esetén hívj mentőt, maga az egész protokollt. Ezek azok a dolgok amikről nem beszélünk, pedig erről kellene igazán, mert nagyon sok felesleges hívást meg lehetne vele előzni.
több mint 5 éve
osztrákoknál egész napos kijárási tilalom lép életbe... vajon ebben is másoljuk majd őket?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Amúgy most azon vitatkoztok, hogy a kormány poltikai / gazdasági döntés miatt, nem döntött hamarabb vagy csak gyáva volt meghozni ( mert azzal saját poltikai elveivel ment volna szembe?)ugyan már, ne beszéljünk már mellé.Nagy különbség van, hogy direkt küldöd fel az orkánerősségű szélben vagy szerinted az csak egy szellő, miközben orkán.aha. csak az ipari alpinistákat sem zavarják fel pl. orkánerősségű szélben ablakot mosni, meg a rendőrnek is adnak szolgálati fegyvert és járőrtársat, amikor bezavarják a nyócba' járőrözni. az, hogy folyamatosan elbagatellizálták a veszélyeket kormányszinten, hogy tosztak meghozni a fontos és szükségszerű intézkedéseket a saját pillanatnyi népszerűségük miatt, az kb pont azzal egyenértékű, mintha a fenti körülményeket szántszándékosan hozták volna létre.Nyilván más, de egy orvos, ipari alpinista, rendőr, katona tudja mit vállal, amikor foglalkozást, hivatást választ, így az ő ténylegesen vásárra vitt bőrük a normál működésük része.Megpróbálom leegyszerűsítve levezetni.azért egész más, ha valaki átvitt értelemben viszi vásárra a bőrét azzal ellentétben, amikor valaki mást abba kényszerítenek, hogy szó szerint csinálja.
A politikus politikai döntést hoz.
Amibe vagy belebukik vagy nem.
A víruskezelésben hoz egy politikai döntést, amivel vásárra viszi a bőrét politikailag, hiszen ő bukik majd bele, nem te, a családod, a nővérke, mert ti nem is politizáltok.
Neked ez nyilván egészségügyi kérdés, nekem is, de a politikusnak politikai és ő dönt.
Ez így érthető?
Sobri Jóska
ráadásul viktor nem is tudja elveszíteni a megélhetését, mivel a '22-es választáson országos lista első helyen megy a parlamentbe, nem is tudom, mi lenne az egyetlen elvi lehetőség, hogy ne ez legyen - talán ha nulla darab szavazatot kapnának, de az meg ugye teljesen nonszensz, mert a saját párttagok meg az agyhalottak mindenképpen rájuk fognak szavazni. szóval még a bőrüket sem viszik a vásárra.
slowmotion
Ahogy a politikusnál, átvitt értelemben, a bukás, a hatalomvesztés a vásárra vitt bőr, mivel ő dönt, ő bukik bele, és mivel minden döntés befolyásolja az újraválasztási esélyét egy adott kormányzatnak, vezetőnek, így értendő.
És a vita a politikai közeg felelősségéről, döntéseiről folyt a meghozott/nem meghozott intézkedések, szigorítások témakörben, így abban a térben (abban a valóságban) a politikus tudja vásárra vinni a bőrét, ő tud nyerni, veszteni, nem az orvos, a beteg, stb.
Sobri Jóska
mert jöhetsz azzal, hogy nem volt még indokolt politikailag, ami egyébként ugye az eufemisztikus megfogalmazása annak, hogy a kormány gyáva beleállni a döntésekbe, és csak akkor hozzák meg azokat, amikor szó szerint nincs más lehetőségük, de... de ez bullshit. ezt úgy hívják, hogy képtelenek felelősen döntést meghozni.
slowmotion
Az előbbiben ártani akarsz az utóbbiban csak béna pöcs vagy megítélni a helyzetet.
Szerintem jelen esetben az utóbbi állt fent, amikor nyár elején úgy vélték, hogy "ezt megoldottuk".
Viszont ősszel már valóban azzal jövök, hogy politikailag nem merték/akarták meglépni, mert szerintük még szükségtelen. És ezt azzal támasztom alá, hogy ahogy átbillent a közhangulat a mérések alapján, máris meghozták.
Vagyis nem "elvi okokból" tartott ki Orbán, mint egy Gődény-hívő, hanem a saját eddig bevett döntési metodikáit alkalmazta, mint 10 éve mindig. Ő így dönt felelősen.
Azon lehet polemizálni, hogy milyen rendszer az, ahol egy ember lelkén ilyeténképpen ezrek élete száradhat (és igaz ez Brazíliától az USA-n át minden európai országra egyaránt), de ez már társadalomelméleti disputa lenne a demokráciáról.
Sobri Jóska
hétnapos mozgóátlagot tekintve szeptember 7-án 250 eset pipa, szept 11-én 500 eset pipa, utána okt 11-én 1000 eset pipa, okt 27 2000 eset pipa, november 6 4000 eset pipa. legkésőbb október közepén nyilvánvaló lett, hogy a szeptember 15 és október 15 közötti szakasz (amíg a tesztek hiánya miatt 1000 körül szóródott az új esetek száma) után merre indul el a trend, és aszerint cselekedni. szerintem teljesen nyilvánvaló, merre és milyen lendülettel indult el a trend, ott kellett volna csírájában elfojtani/megfogni a dolgokat (nyilván már akkor is késő volt, de még a rendszer által manipulált számok szerint is illett volna lépni). csak az a baj, hogy ezek szerint a zállam legfontosabb döntéshozói nem jutottak el erre a szintre.
legkésőbb októberben közepén 1, rá kellett volna jönnie egy olyan embernek, aki képes logikusan gondolkozni, hogy "ebbű' nagy szopás lesz, more", és 2, nem fiszfasz intézkedéseket meghozni annak, aki magát minden magyarok felkent vezérének tekinti (márpedig Orbán szereti így láttatni magát, de ezek szerint ez mégsem teljesül).
három hét telt el október 19 és november 9 között. ez huszonegy napnyi késedelem, huszonegy napnyi felesleges magasan tartása az R-értéknek, huszonegy napnyi "béna kacsa" státusz, ami alatt nem voltak képesek valamire való lépéseket hozni (az első korlátozás az lófasz volt tormával, azt ne is próbáld meg felhozni). erre adjon magyarázatot az, akinek a dolga.
slowmotion
Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
ugyan már, ne beszéljünk már mellé.Nagy különbség van, hogy direkt küldöd fel az orkánerősségű szélben vagy szerinted az csak egy szellő, miközben orkán.aha. csak az ipari alpinistákat sem zavarják fel pl. orkánerősségű szélben ablakot mosni, meg a rendőrnek is adnak szolgálati fegyvert és járőrtársat, amikor bezavarják a nyócba' járőrözni. az, hogy folyamatosan elbagatellizálták a veszélyeket kormányszinten, hogy tosztak meghozni a fontos és szükségszerű intézkedéseket a saját pillanatnyi népszerűségük miatt, az kb pont azzal egyenértékű, mintha a fenti körülményeket szántszándékosan hozták volna létre.Nyilván más, de egy orvos, ipari alpinista, rendőr, katona tudja mit vállal, amikor foglalkozást, hivatást választ, így az ő ténylegesen vásárra vitt bőrük a normál működésük része.Megpróbálom leegyszerűsítve levezetni.azért egész más, ha valaki átvitt értelemben viszi vásárra a bőrét azzal ellentétben, amikor valaki mást abba kényszerítenek, hogy szó szerint csinálja.
A politikus politikai döntést hoz.
Amibe vagy belebukik vagy nem.
A víruskezelésben hoz egy politikai döntést, amivel vásárra viszi a bőrét politikailag, hiszen ő bukik majd bele, nem te, a családod, a nővérke, mert ti nem is politizáltok.
Neked ez nyilván egészségügyi kérdés, nekem is, de a politikusnak politikai és ő dönt.
Ez így érthető?
Sobri Jóska
ráadásul viktor nem is tudja elveszíteni a megélhetését, mivel a '22-es választáson országos lista első helyen megy a parlamentbe, nem is tudom, mi lenne az egyetlen elvi lehetőség, hogy ne ez legyen - talán ha nulla darab szavazatot kapnának, de az meg ugye teljesen nonszensz, mert a saját párttagok meg az agyhalottak mindenképpen rájuk fognak szavazni. szóval még a bőrüket sem viszik a vásárra.
slowmotion
Ahogy a politikusnál, átvitt értelemben, a bukás, a hatalomvesztés a vásárra vitt bőr, mivel ő dönt, ő bukik bele, és mivel minden döntés befolyásolja az újraválasztási esélyét egy adott kormányzatnak, vezetőnek, így értendő.
És a vita a politikai közeg felelősségéről, döntéseiről folyt a meghozott/nem meghozott intézkedések, szigorítások témakörben, így abban a térben (abban a valóságban) a politikus tudja vásárra vinni a bőrét, ő tud nyerni, veszteni, nem az orvos, a beteg, stb.
Sobri Jóska
mert jöhetsz azzal, hogy nem volt még indokolt politikailag, ami egyébként ugye az eufemisztikus megfogalmazása annak, hogy a kormány gyáva beleállni a döntésekbe, és csak akkor hozzák meg azokat, amikor szó szerint nincs más lehetőségük, de... de ez bullshit. ezt úgy hívják, hogy képtelenek felelősen döntést meghozni.
slowmotion
Az előbbiben ártani akarsz az utóbbiban csak béna pöcs vagy megítélni a helyzetet.
Szerintem jelen esetben az utóbbi állt fent, amikor nyár elején úgy vélték, hogy "ezt megoldottuk".
Viszont ősszel már valóban azzal jövök, hogy politikailag nem merték/akarták meglépni, mert szerintük még szükségtelen. És ezt azzal támasztom alá, hogy ahogy átbillent a közhangulat a mérések alapján, máris meghozták.
Vagyis nem "elvi okokból" tartott ki Orbán, mint egy Gődény-hívő, hanem a saját eddig bevett döntési metodikáit alkalmazta, mint 10 éve mindig. Ő így dönt felelősen.
Azon lehet polemizálni, hogy milyen rendszer az, ahol egy ember lelkén ilyeténképpen ezrek élete száradhat (és igaz ez Brazíliától az USA-n át minden európai országra egyaránt), de ez már társadalomelméleti disputa lenne a demokráciáról.
Sobri Jóska
hétnapos mozgóátlagot tekintve szeptember 7-án 250 eset pipa, szept 11-én 500 eset pipa, utána okt 11-én 1000 eset pipa, okt 27 2000 eset pipa, november 6 4000 eset pipa. legkésőbb október közepén nyilvánvaló lett, hogy a szeptember 15 és október 15 közötti szakasz (amíg a tesztek hiánya miatt 1000 körül szóródott az új esetek száma) után merre indul el a trend, és aszerint cselekedni. szerintem teljesen nyilvánvaló, merre és milyen lendülettel indult el a trend, ott kellett volna csírájában elfojtani/megfogni a dolgokat (nyilván már akkor is késő volt, de még a rendszer által manipulált számok szerint is illett volna lépni). csak az a baj, hogy ezek szerint a zállam legfontosabb döntéshozói nem jutottak el erre a szintre.
legkésőbb októberben közepén 1, rá kellett volna jönnie egy olyan embernek, aki képes logikusan gondolkozni, hogy "ebbű' nagy szopás lesz, more", és 2, nem fiszfasz intézkedéseket meghozni annak, aki magát minden magyarok felkent vezérének tekinti (márpedig Orbán szereti így láttatni magát, de ezek szerint ez mégsem teljesül).
három hét telt el október 19 és november 9 között. ez huszonegy napnyi késedelem, huszonegy napnyi felesleges magasan tartása az R-értéknek, huszonegy napnyi "béna kacsa" státusz, ami alatt nem voltak képesek valamire való lépéseket hozni (az első korlátozás az lófasz volt tormával, azt ne is próbáld meg felhozni). erre adjon magyarázatot az, akinek a dolga.
több mint 5 éve
Sobrival való vitatkozás, olyan mintha Trumpot probalnátok meggyőzni az igazatokkal egy twitterhaboruban.Legyetek Bidenek ha le akarjátok győzni és hagyjátok figyelmen kívül.
több mint 5 éve
Nem. Én neked segítek. Szívesen.Ez nem igaz ugyanígy rád is ezesetben?Elmegyek amellett, hogy a szokásoktól eltéröen rossz a hasonlatod és csak a kérdésedre válaszolok: nem, nem a te dolgod, te ott vendég vagy. Nem kell főszereplőnek lenned.Ez igaz és értem.Értem. Akkor engedd meg, hogy segítsek egy hasonlattal, azokat úgy is szereted: temetéseken nem illik a gyászolóknak elmagyarázni, hogy úgy is mind meghalunk. Hidd el, tudják ők is.Sobri: neked jó, hogy álértetlenkedéssel felhúzol egy erősen érintett, kimerült emberkét és élvezed vagy csak az érzelmi intelligenciád van egy autista szintjén?Vagy autista vagyok, ezt se hagyd ki a számításból.
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
És ha a temetésen a gyászoló a sírásót szapulja, hogy ő tette a gödörbe a szerettét, ő ásta, ő a felelős a haláláért? Nem segít neki, ha ettől a tévképzetétől eltántorítják? Azt se illik?
Sobri Jóska
Szokol
X és Y vitázik, te kívülről Y-t el akarod tántorítani a tévképzetétől, hogy ő a főszereplő. Nem?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ez nem igaz ugyanígy rád is ezesetben?Elmegyek amellett, hogy a szokásoktól eltéröen rossz a hasonlatod és csak a kérdésedre válaszolok: nem, nem a te dolgod, te ott vendég vagy. Nem kell főszereplőnek lenned.Ez igaz és értem.Értem. Akkor engedd meg, hogy segítsek egy hasonlattal, azokat úgy is szereted: temetéseken nem illik a gyászolóknak elmagyarázni, hogy úgy is mind meghalunk. Hidd el, tudják ők is.Sobri: neked jó, hogy álértetlenkedéssel felhúzol egy erősen érintett, kimerült emberkét és élvezed vagy csak az érzelmi intelligenciád van egy autista szintjén?Vagy autista vagyok, ezt se hagyd ki a számításból.
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
És ha a temetésen a gyászoló a sírásót szapulja, hogy ő tette a gödörbe a szerettét, ő ásta, ő a felelős a haláláért? Nem segít neki, ha ettől a tévképzetétől eltántorítják? Azt se illik?
Sobri Jóska
Szokol
X és Y vitázik, te kívülről Y-t el akarod tántorítani a tévképzetétől, hogy ő a főszereplő. Nem?