Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Mi a vélemény az orosz vakcináról?
steelwolf
Remelem lesz 133 bator ember, akin kiprobaljak
diverdoc
Beadnád nekik személyesen? 😊
bcsarli
Nem. Nem tehetem

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
Sobri: neked jó, hogy álértetlenkedéssel felhúzol egy erősen érintett, kimerült emberkét és élvezed vagy csak az érzelmi intelligenciád van egy autista szintjén?
Szokol
Vagy autista vagyok, ezt se hagyd ki a számításból.
Sobri Jóska
Értem. Akkor engedd meg, hogy segítsek egy hasonlattal, azokat úgy is szereted: temetéseken nem illik a gyászolóknak elmagyarázni, hogy úgy is mind meghalunk. Hidd el, tudják ők is.
Szokol
Ez igaz és értem.
És ha a temetésen a gyászoló a sírásót szapulja, hogy ő tette a gödörbe a szerettét, ő ásta, ő a felelős a haláláért? Nem segít neki, ha ettől a tévképzetétől eltántorítják? Azt se illik?
Sobri Jóska
Mondjuk ha az elhunytrol kiderül, hogy meg el, és épp kimászna a koporsobol, de a sirásó segítségnyújtás helyett kétszer tarkón b*ssza a szivlapattal, akkor talán jogos hibáztatni.

Egyébként az érmés példád tökéletes volt abból a szempontból, hogy van egy objektív valóság (eszerint el lehet dönteni, hogy fej vagy írás), meg egy kommunikációs alvalosag/hazugság, ami pont az ellenkezőjét állítja, lehetőleg hangosan, sokszor, folyamatosan. Csak ez semmiben nem segít azon, hogy aki az objektív valóságot látja, az ezt elég nehezen viseli, mert faszsag.
somoskovig
De a példám lényege az, hogy "pénzérme". A "fej" meg az "írás" két olvasata, két érzékelésem két nézete a valóságnak, ami egyszerre valós, mégis, egyéni oldalról az egyiknek "fej" a másiknak "írás", és a galamb fentről meg egy vékony recés csíkot lát csupán.

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
En es az en korosztalyom egyszer mar megszopott egy Leningrad17 nevu vakcinat. Akkor olyan kormanyunk volt, hogy azzal kellett oltani ( kiserletezni ?) minket, mert nyalni kellett az orosz segget. Halisten most nem ilyen a politikai helyzet nem a kormany es orosz seggnyalas miatt, hanem mert nem kotelezo ( meg)

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
steelwolf
diverdoc
Beadnád nekik személyesen? 😊

több mint 5 éve
Megpróbálom leegyszerűsítve levezetni.
A politikus politikai döntést hoz.
Amibe vagy belebukik vagy nem.
A víruskezelésben hoz egy politikai döntést, amivel vásárra viszi a bőrét politikailag, hiszen ő bukik majd bele, nem te, a családod, a nővérke, mert ti nem is politizáltok.
Neked ez nyilván egészségügyi kérdés, nekem is, de a politikusnak politikai és ő dönt.
Ez így érthető?
Sobri Jóska
azért egész más, ha valaki átvitt értelemben viszi vásárra a bőrét azzal ellentétben, amikor valaki mást abba kényszerítenek, hogy szó szerint csinálja.

ráadásul viktor nem is tudja elveszíteni a megélhetését, mivel a '22-es választáson országos lista első helyen megy a parlamentbe, nem is tudom, mi lenne az egyetlen elvi lehetőség, hogy ne ez legyen - talán ha nulla darab szavazatot kapnának, de az meg ugye teljesen nonszensz, mert a saját párttagok meg az agyhalottak mindenképpen rájuk fognak szavazni. szóval még a bőrüket sem viszik a vásárra.
slowmotion
Nyilván más, de egy orvos, ipari alpinista, rendőr, katona tudja mit vállal, amikor foglalkozást, hivatást választ, így az ő ténylegesen vásárra vitt bőrük a normál működésük része.

Ahogy a politikusnál, átvitt értelemben, a bukás, a hatalomvesztés a vásárra vitt bőr, mivel ő dönt, ő bukik bele, és mivel minden döntés befolyásolja az újraválasztási esélyét egy adott kormányzatnak, vezetőnek, így értendő.
És a vita a politikai közeg felelősségéről, döntéseiről folyt a meghozott/nem meghozott intézkedések, szigorítások témakörben, így abban a térben (abban a valóságban) a politikus tudja vásárra vinni a bőrét, ő tud nyerni, veszteni, nem az orvos, a beteg, stb.
Sobri Jóska
aha. csak az ipari alpinistákat sem zavarják fel pl. orkánerősségű szélben ablakot mosni, meg a rendőrnek is adnak szolgálati fegyvert és járőrtársat, amikor bezavarják a nyócba' járőrözni. az, hogy folyamatosan elbagatellizálták a veszélyeket kormányszinten, hogy tosztak meghozni a fontos és szükségszerű intézkedéseket a saját pillanatnyi népszerűségük miatt, az kb pont azzal egyenértékű, mintha a fenti körülményeket szántszándékosan hozták volna létre.

mert jöhetsz azzal, hogy nem volt még indokolt politikailag, ami egyébként ugye az eufemisztikus megfogalmazása annak, hogy a kormány gyáva beleállni a döntésekbe, és csak akkor hozzák meg azokat, amikor szó szerint nincs más lehetőségük, de... de ez bullshit. ezt úgy hívják, hogy képtelenek felelősen döntést meghozni.
slowmotion
Nagy különbség van, hogy direkt küldöd fel az orkánerősségű szélben vagy szerinted az csak egy szellő, miközben orkán.
Az előbbiben ártani akarsz az utóbbiban csak béna pöcs vagy megítélni a helyzetet.
Szerintem jelen esetben az utóbbi állt fent, amikor nyár elején úgy vélték, hogy "ezt megoldottuk".

Viszont ősszel már valóban azzal jövök, hogy politikailag nem merték/akarták meglépni, mert szerintük még szükségtelen. És ezt azzal támasztom alá, hogy ahogy átbillent a közhangulat a mérések alapján, máris meghozták.
Vagyis nem "elvi okokból" tartott ki Orbán, mint egy Gődény-hívő, hanem a saját eddig bevett döntési metodikáit alkalmazta, mint 10 éve mindig. Ő így dönt felelősen.

Azon lehet polemizálni, hogy milyen rendszer az, ahol egy ember lelkén ilyeténképpen ezrek élete száradhat (és igaz ez Brazíliától az USA-n át minden európai országra egyaránt), de ez már társadalomelméleti disputa lenne a demokráciáról.

több mint 5 éve
steelwolf

több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 582 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Sobri: neked jó, hogy álértetlenkedéssel felhúzol egy erősen érintett, kimerült emberkét és élvezed vagy csak az érzelmi intelligenciád van egy autista szintjén?
Szokol
Sobri Jóska
Értem. Akkor engedd meg, hogy segítsek egy hasonlattal, azokat úgy is szereted: temetéseken nem illik a gyászolóknak elmagyarázni, hogy úgy is mind meghalunk. Hidd el, tudják ők is.
Szokol
Ez igaz és értem.
És ha a temetésen a gyászoló a sírásót szapulja, hogy ő tette a gödörbe a szerettét, ő ásta, ő a felelős a haláláért? Nem segít neki, ha ettől a tévképzetétől eltántorítják? Azt se illik?
Sobri Jóska
Elmegyek amellett, hogy a szokásoktól eltéröen rossz a hasonlatod és csak a kérdésedre válaszolok: nem, nem a te dolgod, te ott vendég vagy. Nem kell főszereplőnek lenned.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 262 — Cowboys fan
Szokol
Sobri M.M.I.V Jóska 😊
| Már megin' igazam van |
bcsarli
nem MMIV, ezt úgy hívják, hogy Asperger-szindróma
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
Ez igaz és értem.
Sobri Jóska
Mondjuk ha az elhunytrol kiderül, hogy meg el, és épp kimászna a koporsobol, de a sirásó segítségnyújtás helyett kétszer tarkón b*ssza a szivlapattal, akkor talán jogos hibáztatni.

Egyébként az érmés példád tökéletes volt abból a szempontból, hogy van egy objektív valóság (eszerint el lehet dönteni, hogy fej vagy írás), meg egy kommunikációs alvalosag/hazugság, ami pont az ellenkezőjét állítja, lehetőleg hangosan, sokszor, folyamatosan. Csak ez semmiben nem segít azon, hogy aki az objektív valóságot látja, az ezt elég nehezen viseli, mert faszsag.

több mint 5 éve
A víruskezelésben hoz egy politikai döntést, amivel vásárra viszi a bőrét politikailag, hiszen ő bukik majd bele, nem te, a családod, a nővérke, mert ti nem is politizáltok.
Neked ez nyilván egészségügyi kérdés, nekem is, de a politikusnak politikai és ő dönt.
Ez így érthető?
Sobri Jóska
azért egész más, ha valaki átvitt értelemben viszi vásárra a bőrét azzal ellentétben, amikor valaki mást abba kényszerítenek, hogy szó szerint csinálja.

ráadásul viktor nem is tudja elveszíteni a megélhetését, mivel a '22-es választáson országos lista első helyen megy a parlamentbe, nem is tudom, mi lenne az egyetlen elvi lehetőség, hogy ne ez legyen - talán ha nulla darab szavazatot kapnának, de az meg ugye teljesen nonszensz, mert a saját párttagok meg az agyhalottak mindenképpen rájuk fognak szavazni. szóval még a bőrüket sem viszik a vásárra.
slowmotion
Nyilván más, de egy orvos, ipari alpinista, rendőr, katona tudja mit vállal, amikor foglalkozást, hivatást választ, így az ő ténylegesen vásárra vitt bőrük a normál működésük része.

Ahogy a politikusnál, átvitt értelemben, a bukás, a hatalomvesztés a vásárra vitt bőr, mivel ő dönt, ő bukik bele, és mivel minden döntés befolyásolja az újraválasztási esélyét egy adott kormányzatnak, vezetőnek, így értendő.
És a vita a politikai közeg felelősségéről, döntéseiről folyt a meghozott/nem meghozott intézkedések, szigorítások témakörben, így abban a térben (abban a valóságban) a politikus tudja vásárra vinni a bőrét, ő tud nyerni, veszteni, nem az orvos, a beteg, stb.
Sobri Jóska
aha. csak az ipari alpinistákat sem zavarják fel pl. orkánerősségű szélben ablakot mosni, meg a rendőrnek is adnak szolgálati fegyvert és járőrtársat, amikor bezavarják a nyócba' járőrözni. az, hogy folyamatosan elbagatellizálták a veszélyeket kormányszinten, hogy tosztak meghozni a fontos és szükségszerű intézkedéseket a saját pillanatnyi népszerűségük miatt, az kb pont azzal egyenértékű, mintha a fenti körülményeket szántszándékkal hozták volna létre.

mert jöhetsz azzal, hogy nem volt még indokolt politikailag, ami egyébként ugye az eufemisztikus megfogalmazása annak, hogy a kormány gyáva beleállni a döntésekbe, és csak akkor hozzák meg azokat, amikor szó szerint nincs más lehetőségük, de... de ez bullshit. ezt úgy hívják, hogy képtelenek felelősen döntést meghozni.

Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
Ez igaz és értem.

Szerk: Illetve kiegészítem még egy kérdéssel: Ha a gyászoló azt bizonygatja, hogy amúgy nem halt volna meg a szerette, és a felelőst keresi amikor az az ágyában szenderült jobblétre 80 éves korában, akkor illik szólni neki, hogy rossz helyen keresi a felelőst?

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Szokol
Sobri M.M.I.V Jóska 😊
| Már megin' igazam van |

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
Ez így érthető?
Sobri Jóska

slowmotion

több mint 5 éve
És mivel ezügyben ők viszik vásárra a bőrüket, őket váltják le, ha elbasszák, ők veszítik el a forrásaikat, státuszaikat, hatalmukat, befolyásukat, így a felelősség is az övék.
Sobri Jóska
Mi vaaaaan? Ok viszik a vasarra a boruket????? A nagy faszt!!! A fiam, a nejem, en, Sz. A. haldoklo noverke, es az osszes magara hagyott Eu. dolgozo. Az osszes beteg aki ennek karat latja. Akik a kihatasokat megszopjak. Na mi visszuk a vasarra a borunket, illetve viszik azt azok akikrol te ugy nyilatkozol, hogy sajatjukat viszik.
Esetleg 2022- ben levaltjak? Es akkor mi van? Szarra lopta mar magat a NER es a szent csalad negyedizoglen be van biztositva. Ja szegenyek elveszitik a forrasaikat. Torvenyek nekik atszabva, osszes funkcioban parlamenti ciklust ativelo kinevezesekkel NER kompatibilis babok, lepusztult orszag, boritekolt bukas az esetleges kormanyvaltonak, 2026- banhonnek vissza.
Ok viszikvasarra a boruket??? Na menj a picsaba!
Lehet bannolni, amugy is felesleges itt tepnem a klaviaturat
diverdoc
Téged ebben a helyzetben nem lehet bannolni! 😊

több mint 5 éve
Szokol
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ez így érthető?
Sobri Jóska

Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Kiugrott liberális 😊 sosem gondoltam volna h ilyet olvasok valaha
csebi
Vicces, jah.
Én most is liberális vagyok, attól még szavazhatok a Fideszre, ahogy egy konzervatív is egy zöld pártra, vagy egy szociáldemokrata a nácikra.

Szokol

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 098 — Axel Foley
Beléptem FB-on egy csoportba (koronavírusból gyógyultak).
Elképesztő ahogy pár idióta még ebben a csoportban is bizonygatja, hogy nincs vírus, összeesküvés, Bill Gates, meg laposföld.
Olyanoknak baszdmeg akik 20-40 napokat feküdtek otthon lázban meg minden szar tünettel.
Bazzani
Mazochista vagy baszki? 😊
Szesze
Ezt eddig a Lions, Újpest, Sampdoria részből is sejthetted volna. 😊

több mint 5 éve
Betegeinek, itt a fórumon, hogy vannak?
zemanla
Nekem ma jött meg az eredményem a hétfő esti tesztelésről, pozitív lett.
Első pár napban volt hőemelkedésem, utána kb 3. napon ami igazán zavart, és ami miatt főleg tesztre írt ki a doki, az hogy mély levegővétel esetén szúrt a mellkasom/tüdőm, még mondjuk egy sima orrfújáshoz is ahogy levegőt vettem.
1-2 napja igazából teljesen tünetmentes vagyok, minimális köhögés van amit talán ehhez tudnék kötni (1-2 óránként egyszer kb).

Ami kicsit bosszantó, hogy tájékoztatást még a mintavételezőtől sem kaptam, hogy ilyenkor hogyan tovább, pedig egyedül voltam bent, ő is, utánam sem várt senki, lett volna időnk rá, nem tartottam fel a sort. Csak annyit mondott, hogy várjuk meg az eredményt. Jövő hét még mindenképp itthon, gondolom a teszt időpontja számít, de majd felhívom a háziorvost. Már csak amiatt is, mert tegnap megtudtam, hogy kolléganő úgy járt be még napokig dolgozni, hogy a férjét már tesztre küldték, és pozitív lett... Így abban bízom, hogy mivel ő az egyetlen olyan ismerősöm, akiről tudom hogy van pozitív kontaktja, hátha tudja 100%-os táppénzre írni a papíromat a doki.
kaszo
Tehát 6 nap telt el az eredményig is.. ez nem túl jó hír. Amikor teszteltek te még szarul voltál egyébként? Majd írd meg légyszi, ha megtudod, hogy mikortól számolják a karantént. Mivel ennyi idő telik el manapság a tesztelés meg a tesztigény között, ezért utóbbi lenne a reálisabb.
Szesze
Minden nap mas eljarasrend jon ki, total kaosz, nem tudjuk eppen melyik napi karantenszabalyt kell alkalmazni, melyik csoporta ( Eu dolgozokra az elejen szigorubb, most lazabb karanten szabaly vonatkozik). Az a rohadt gaz, hogy pl a kormanyzati kommunikacioval ellentetese meg mindig nincs rendes teszteles az Euben. Ennek a kovetkezmenye, hogy a Gyerekklinikat letarolta a CoVid. Most ott a foglalkozasegeszsegugy tenyleg letesztelt mindenkt, de 2 napja nincs eredmeny, mert laborosok is fullon vannak. Igy teljes atszervezes, a tesztektol fugg hogy megyek e reggel dolgozni. Ezek alapjan nem csoda ha “atlag” teszteltnel napokig nincs eredmeny. Azt meg hogy mintavevo nem tudja mi van, mi lesz ne csodald! Fiamnak sem volt fogalma amikor tesztelt, mert az ANTSz-nek sincs

több mint 5 éve
több mint 5 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
zemanla
Első pár napban volt hőemelkedésem, utána kb 3. napon ami igazán zavart, és ami miatt főleg tesztre írt ki a doki, az hogy mély levegővétel esetén szúrt a mellkasom/tüdőm, még mondjuk egy sima orrfújáshoz is ahogy levegőt vettem.
1-2 napja igazából teljesen tünetmentes vagyok, minimális köhögés van amit talán ehhez tudnék kötni (1-2 óránként egyszer kb).

Ami kicsit bosszantó, hogy tájékoztatást még a mintavételezőtől sem kaptam, hogy ilyenkor hogyan tovább, pedig egyedül voltam bent, ő is, utánam sem várt senki, lett volna időnk rá, nem tartottam fel a sort. Csak annyit mondott, hogy várjuk meg az eredményt. Jövő hét még mindenképp itthon, gondolom a teszt időpontja számít, de majd felhívom a háziorvost. Már csak amiatt is, mert tegnap megtudtam, hogy kolléganő úgy járt be még napokig dolgozni, hogy a férjét már tesztre küldték, és pozitív lett... Így abban bízom, hogy mivel ő az egyetlen olyan ismerősöm, akiről tudom hogy van pozitív kontaktja, hátha tudja 100%-os táppénzre írni a papíromat a doki.
kaszo
Tehát 6 nap telt el az eredményig is.. ez nem túl jó hír. Amikor teszteltek te még szarul voltál egyébként? Majd írd meg légyszi, ha megtudod, hogy mikortól számolják a karantént. Mivel ennyi idő telik el manapság a tesztelés meg a tesztigény között, ezért utóbbi lenne a reálisabb.
Szesze
amikor teszteltek, akkor még megvoltak a tüneteim is, igen.
bár ahogy korábban is írtam, szerencsém volt az időponttal, reggel hívtam az orvost, 11 körül beküldtem az email kérdőívet a teszteléshez, és aznap este már mehettem is a mintavételi pontra, nem vártam napokig, hogy ki tudjanak jönni házhoz.

Szerkesztette: kaszo
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott
Kiugrott liberális 😊 sosem gondoltam volna h ilyet olvasok valaha

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan
zemanla

kaszo
több mint 5 éve
Doki, az szép dolog, hogy Szlávik elismerte a tévedését - nem hitte volna, hogy a mostani hullám komolyabb lesz, mint az első -, de ez már a második nagy bakija. Januárban azt jósolta, hogy nem lesz világjárvány. (Valamelyik nap mindkettőt beidéztem itt a topikban.) Szerinted ezek után nem kellene visszavonulnia a nyilvános szerepléstől?
nagylaza
Dehogynem.
Cseheknel az Eu miniszter lemondasa a legszebb pelda. Rossz peldat mutatott ( etterem, maszk) elkaptak lemondott.