Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Nekem a cég volt (illetve még van is, csak nem járunk be) egy épületben a közbeszerzési hatósággal vagy mivel és amiatt ott is folyamatosan voltak ott készenléti rendőrök. Nem zavarták a kutyát se, max az bosszantott, hogy az amúgy is kevés parkolóhelyből elfoglaltak egyet a meseautóval 😂De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
Ez a baj a demokráciával hogy az ilyen emberek szavaznak.
davemayer
éjszaka amúgy autóztam egyet az arena4-hez, és rendőrt se láttam, nemhogy embereket terrorizáló tek-eseket
r.baggio
Bazzani
Otthon a honvédelmi minisztérium mellett laktam és ott 24 órás őrjáratban "védik" az egész blokkot. Nagyon sokszor szembe jöttek velünk, vagy láttuk elmenni, keresztfiam pl imádta, várta őket 😊 értem hogy gyerekként ez más, de mitől probléma az hogy ott áll 2 katona és figyel?
davemayer

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Mongyuk nem tisztem védeni a mundér becsületét, de nehány szemelvényt itthagynék:A hihetetlen Ósztria
az első hullámban az oszták sípáják "szépen" dolgoztak a koviddal, csak amikor már akkora volt a gáz, hogy az olaszok zártak, na akkor dehirtelen nekik is eszükbejutott
nem tom pontosan, hogy a gdpjük hány százaléka van a turizmusból, olyan 20% feletti, 100 millió vendégéjszakával, eu top5 bizonyosan. Igenis kurvafontosak nekik a szezonok
s akkor jön a szopatási faktor, németek osztrákok leállnak, s mit csinálnak a vendégmunkásokkal? Hazabasszák őket! Mi meg itt vagyunk köztük. HA AKARNÁNK SE TUDNÁNK HATÁRZÁRAT CSINÁLNI
szépen importálták a kovidot Romániába meg Szerbiába, ott kumulálódik azóta is. Persze a nyári nyitásban a vendégmunkás szektort sikerült visszamozgatni. Mi meg itt vagyunk köztük.
remélem mindenkinek sejlik a teljes zárásban repkedő spárgaszedő repülők, meg a német húsüzemi gócpontok
a nyakamat nem tenném rá, de az olasz caput miatt horvátiba hesszelés az se a magyar elit fejéből pattant ki, hanem a német nyelvterületek próbáltak, szegények valahogy lazítani
ha még konspirálni akarok, akkor a cseh berobbanást is ideszőném, ahogy az októberfest nem pálya, gyere mennyünk Prágába..
pitylancsatok csak egy eu kovid térképre, ott a fehér folt a németszi nyelvterület, ők mindent nagyon jól csinálnak, faszt hazudnak ők is, éjjel is, nappal is...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
bárcsak megtehetném a törléseket, de mint párszor már mondtam faluról származok, ha azokat törlöm akkor fater meg muter pampog hogy mások pampognakEz nem ugyanaz mint az nso mert azt tudatosan lehet kerülni ez meg a kretén ismerőseim által szembe jön facebookon. Elhiheted hogy nem én kerestek rá az ilyen irományokra.fb-n sokkal jobban tudod finomhangolni a dolgot a kretén ismerősök törlésével (direkt nem a lenémítást írom, mert nekem az az ismerős, akinél érdekel, hogy mit is gondol, mi történik vele)
davemayer
r.baggio
eléggé érzem a south park beszippantott a faszbook dolgot néha
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ez nem ugyanaz mint az nso mert azt tudatosan lehet kerülni ez meg a kretén ismerőseim által szembe jön facebookon. Elhiheted hogy nem én kerestek rá az ilyen irományokra.fb-n sokkal jobban tudod finomhangolni a dolgot a kretén ismerősök törlésével (direkt nem a lenémítást írom, mert nekem az az ismerős, akinél érdekel, hogy mit is gondol, mi történik vele)
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Én már inkább örülök a rendőri jelenlétnek pár éve. Nem sértek szabályokat, így úgy kezelem hogy rám vigyáznak.Hol írtam amúgy hogy zavar? Pláne itthon a szobában?De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
éjszaka amúgy autóztam egyet az arena4-hez, és rendőrt se láttam, nemhogy embereket terrorizáló tek-eseket
r.baggio
Bazzani
Otthon a honvédelmi minisztérium mellett laktam és ott 24 órás őrjáratban "védik" az egész blokkot. Nagyon sokszor szembe jöttek velünk, vagy láttuk elmenni, keresztfiam pl imádta, várta őket 😊 értem hogy gyerekként ez más, de mitől probléma az hogy ott áll 2 katona és figyel?
davemayer
Ez csak a gyerekeknek meg az időseknek rossz érzés.
Bazzani
több mint 5 éve
Hol írtam amúgy hogy zavar? Pláne itthon a szobában?De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
davemayer
Ez csak a gyerekeknek meg az időseknek rossz érzés.
több mint 5 éve
Nem hiszem.És terrorizálnak? 😊Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
bcsarli
Anyum mesélte, én ugye szobafogságon vagyok.
több mint 5 éve
De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
És terrorizálnak? 😊Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
több mint 5 éve
Na látod ez érdekes, hogy elhitted hogy én egy ilyet le tudnék írni úgy, hogy soha egy szóval sem mondtam semmi negatívat a maszkra.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Ez nem ugyanaz mint az nso mert azt tudatosan lehet kerülni ez meg a kretén ismerőseim által szembe jön facebookon. Elhiheted hogy nem én kerestek rá az ilyen irományokra.
Fura nekem ez a lappangó (?) ellenszenv amit lehet érezni itt több embertől, pedig nagyrészt én speciel egyetértek azokkal amiket írtok meg amikről beszéltek, pár dolog van amiben nem, mégis most már bármiről írhat az ember ráégettetek egyfajta billogot.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Biztos valami renitens ellenzéki vezetésű környéken laksz 🤣Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
több mint 5 éve
Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Maszk nonstop, és a műtétek alatt.Az ember már csak olyan, hogy ha valamit el akar kummantani, akkor a legváltozatosabb baromságokat tudja kitalálni ennek igazolására.
Sokan jönnek ezzel, de, hogy valójában mi a különbség, majdnem senki sem tudja.
Íme:
Egy nyitott emberi test fölött még jó, hogy maszkban van az orvos.
Csakhogy a műtőben kb 2 óránként van maszkcsere, beállított páratartalom van valamint steril környezet.
Kicsit más, mint amikor a dolgozókat, maszkban dolgoztatják pl 10-12 órán keresztül, abban kell kommunikálniuk folyamatosan, abban kell fizikai munkát végezni, ez óriási terhet ró a tüdőre, a szívre, az érrendszerre.
Németországban néhány orvos a tiltás ellenére boncolást végzett több olyan elhunyton, akik a propaganda szerinti, c o v i d - ba haltak bele és azt látták, hogy a vér abnormális módon be volt sűrűsödve, erősen oxigénhiányos volt a test, melynek következtében a belső szervek gyakorlatilag megfulladtak.
Ez volt a beállt halál valódi oka.
Ez a következménye a nonstop maszkhordásnak..
Azért tilos a boncolás, mert az felfedné ezt a gyalázatos hazugságot, kiderülne az igazság, hogy valójában egy előre kitervelt, tudatos tömeggyilkosság zajlik. Ezért kötelező hordani: lassú halálra ítéltek minket.
Az alapvető emberi jogok két lábbal taposása, az emberek életellenes törvényekkel való sanyargatása történik.
Szó szerint az éltető oxigént tagadják meg tőlünk és aki nem hajlandó fuldokolni, megbüntetik.
Vajon hányan fogják fel, egyáltalán mit tesznek most az emberekkel?
(kommentelő a normális életet csoportból)
Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrém
davemayer
több mint 5 éve
Maszk nonstop, és a műtétek alatt. Sokan jönnek ezzel, de, hogy valójában mi a különbség, majdnem senki sem tudja.
Íme:
Egy nyitott emberi test fölött még jó, hogy maszkban van az orvos.
Csakhogy a műtőben kb 2 óránként van maszkcsere, beállított páratartalom van valamint steril környezet.
Kicsit más, mint amikor a dolgozókat, maszkban dolgoztatják pl 10-12 órán keresztül, abban kell kommunikálniuk folyamatosan, abban kell fizikai munkát végezni, ez óriási terhet ró a tüdőre, a szívre, az érrendszerre.
Németországban néhány orvos a tiltás ellenére boncolást végzett több olyan elhunyton, akik a propaganda szerinti, c o v i d - ba haltak bele és azt látták, hogy a vér abnormális módon be volt sűrűsödve, erősen oxigénhiányos volt a test, melynek következtében a belső szervek gyakorlatilag megfulladtak.
Ez volt a beállt halál valódi oka.
Ez a következménye a nonstop maszkhordásnak..
Azért tilos a boncolás, mert az felfedné ezt a gyalázatos hazugságot, kiderülne az igazság, hogy valójában egy előre kitervelt, tudatos tömeggyilkosság zajlik. Ezért kötelező hordani: lassú halálra ítéltek minket.
Az alapvető emberi jogok két lábbal taposása, az emberek életellenes törvényekkel való sanyargatása történik.
Szó szerint az éltető oxigént tagadják meg tőlünk és aki nem hajlandó fuldokolni, megbüntetik.
Vajon hányan fogják fel, egyáltalán mit tesznek most az emberekkel?
(kommentelő a normális életet csoportból)
Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrém
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Naivan kerdezem, adhat remenyre okot hogy majdnem 30 ezer tesztbol lett ennyi eset? A pozitivitasi rata 15 szazalek, reg nem volt ez ennyire alacsony.3% felett teljesen random
Vrij6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Naivan kerdezem, adhat remenyre okot hogy majdnem 30 ezer tesztbol lett ennyi eset? A pozitivitasi rata 15 szazalek, reg nem volt ez ennyire alacsony.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
4238/107
több mint 5 éve
Ne viccelj, ezen nincs mit nem merni leírni, akinek egy minimális agya van és kicsit utánanéz a számoknak, meg az intézkedéseknek annak nyilvánvaló, hogy a második hullám óta totális hazugság az egész 'Ausztria a mi laborunk' szöveg.És még az osztrák helyzethez: Fényes tekintetű vezérünk többször elmondta, hogy vigyázó szemeink osztrákiára vetjük. Meggyőződésem, hogy ez fordítva van. Osztrákok látják a mi helyzetünket, az ottani egészségügy tele van magyarokkal és ahogy én is tartom ottani urológusokkal a kapcsolatot (pl magyar srácok vezetnek több osztrák osztályt) és tudom mi a helyzet ők is tudják nálunk mi van (nem a hivatalos kommünikét). Tudják, hogy míg a náluk mért aktív esetszám közelebb áll a valóshoz, addig nálunk közel sem. És mivel látják mi lehet abból, ha elengedik ez alapján is hoznak plussz szigorítást. Amig Orbán többször nyilatkozta, hogy csak a halottak száma érdekli, addig ott rájöttek, hogy Covid halott Covid betegből lesz. És a halálozási szám 3-4-5 héttel később jön mint az esetszám. Én természetesen rossz politikai tanácsadó lennék, mert csak ezt tudtam volna mondani hogy "tekintetes vezír, ha napi 100 halott az ingerküszöböd, akkor a magyar valóságot és tesztelési számot figyelembe véve 1500 napi detektált fertőzés számnál korlátozni kell mert 4 hét múlva az 100 feletti halált jelent". Osztrákok is szarban vannak természetesen, de ott van ember az ellátásra. Ha az ő minimum feltételeik (ami sokkal szigorúbb mint a miénk) egy picit is sérülnek már visítanak. Mindenhova jut DKPf. Náluk nem negyed-ötödéves medikusok, pszichiátriai asszisztensek ápolnak ITO-n (bár Orbán nyilatkozta, hogy ott csak gépeket kell nézni, no komment), ott nem fordulhat elő, hogy hörgtágító inhaláló oldatot vénásan adnak be, mert egy odavezényelt életében hasonlót nem látott szemész asszisztensnő akinek a műszakvezetője egy fogász, rezidense meg egy 6 hetes diplomás bőrgyógyász rezidens erről nem tehet (ezer hasonlót tudnék mondani). Fiammmal tegnap délelőtt az éjszakás műszakja előtt közösen néztük át a gyógyszereket, higításukat, adagolásukat, beadhatóságukat stb. Én sem tudom ezeket, pedig a mi beteganyagunk polimorbid, idős emberekből áll javarészt, és nekünk sima ügyeletben kell foglalkoznunk hasonlókkal, de ez sem ITO. Egy medikustól nem elvárható (de a mai magyar helyzetben sajnos muszáj) hogy ezeket tudja, egy pszichiátriai addiktológiai járorendelés asszisztensétől pedig végkép nem. Nem gépeket néznek, hanem gépeket állítának, paramétereznek, gyógyszerelnek, lélegeztetőn szűrőt cserélnek stb. és ez mellett ápolnak.én nem mertem ezt leírni, hogy OV megint ordas nagyot hazudik, és ez a lentebb linkelt Qubitos adatból is tisztán látszik, hogy nem mi nézzük Ausztriát, hanem ők minke.t
Szóval osztrákok látják ezt és inkább most a teljes lock downt meglépik, nehogy a magyar helyzetbe jussanak. Egy olyan nehézipari nagyhatalomról beszélünk, ahol a turizmus, emberek szabad áramlása nem oszt nem szoroz az ország gazdaságában. Úgy gondolom nem jó példa az osztrákokat felhozni, mint akik "ugyanúgy elbaszták mint mi" mert nem
diverdoc
100.000 fő vetítve A ország: 0.5 halott B ország: közel 1-hez jelenleg. Ezen adat alapján A ország körülbelül 10-15 nappal később követi ugyanazt a trendet, mint B.
most elvileg ilyenkor A ország lehet abban a kényes helyzetben, hogy azt mondja, figyeli B-t, mert kb 2 héttel később követi le nála a vírus hasonló szituban dehát ebben a példában A= Ausztria; B= Magyarország. Nagyon nagy baj van, ha mi tényleg Ausztriát figyeljük, mert hozzájuk képest mi előrébb járunk.
csebi
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
“A fodrászok, masszőrök stb. a vendéglátáshoz és a hotelüzemeltetőkhöz hasonlóan arra az időre, amíg nem nyithatnak ki, a 2019 novemberi bevételük 80 százalékát kapják meg az államtól,a kiskereskedelmi cégek 20-60 százalék közötti támogatást kaphatnak, aminek a mértéke attól függ, mennyire romlandó, lejáró szavatosságú árut értékesítenek. A virágüzletek 60, a bútoráruházak 20 százalék támogatást kaphatnak.”
Ez Magyarország vagy Ausztria vajon?
több mint 5 éve
És még az osztrák helyzethez: Fényes tekintetű vezérünk többször elmondta, hogy vigyázó szemeink osztrákiára vetjük. Meggyőződésem, hogy ez fordítva van. Osztrákok látják a mi helyzetünket, az ottani egészségügy tele van magyarokkal és ahogy én is tartom ottani urológusokkal a kapcsolatot (pl magyar srácok vezetnek több osztrák osztályt) és tudom mi a helyzet ők is tudják nálunk mi van (nem a hivatalos kommünikét). Tudják, hogy míg a náluk mért aktív esetszám közelebb áll a valóshoz, addig nálunk közel sem. És mivel látják mi lehet abból, ha elengedik ez alapján is hoznak plussz szigorítást. Amig Orbán többször nyilatkozta, hogy csak a halottak száma érdekli, addig ott rájöttek, hogy Covid halott Covid betegből lesz. És a halálozási szám 3-4-5 héttel később jön mint az esetszám. Én természetesen rossz politikai tanácsadó lennék, mert csak ezt tudtam volna mondani hogy "tekintetes vezír, ha napi 100 halott az ingerküszöböd, akkor a magyar valóságot és tesztelési számot figyelembe véve 1500 napi detektált fertőzés számnál korlátozni kell mert 4 hét múlva az 100 feletti halált jelent". Osztrákok is szarban vannak természetesen, de ott van ember az ellátásra. Ha az ő minimum feltételeik (ami sokkal szigorúbb mint a miénk) egy picit is sérülnek már visítanak. Mindenhova jut DKPf. Náluk nem negyed-ötödéves medikusok, pszichiátriai asszisztensek ápolnak ITO-n (bár Orbán nyilatkozta, hogy ott csak gépeket kell nézni, no komment), ott nem fordulhat elő, hogy hörgtágító inhaláló oldatot vénásan adnak be, mert egy odavezényelt életében hasonlót nem látott szemész asszisztensnő akinek a műszakvezetője egy fogász, rezidense meg egy 6 hetes diplomás bőrgyógyász rezidens erről nem tehet (ezer hasonlót tudnék mondani). Fiammmal tegnap délelőtt az éjszakás műszakja előtt közösen néztük át a gyógyszereket, higításukat, adagolásukat, beadhatóságukat stb. Én sem tudom ezeket, pedig a mi beteganyagunk polimorbid, idős emberekből áll javarészt, és nekünk sima ügyeletben kell foglalkoznunk hasonlókkal, de ez sem ITO. Egy medikustól nem elvárható (de a mai magyar helyzetben sajnos muszáj) hogy ezeket tudja, egy pszichiátriai addiktológiai járorendelés asszisztensétől pedig végkép nem. Nem gépeket néznek, hanem gépeket állítának, paramétereznek, gyógyszerelnek, lélegeztetőn szűrőt cserélnek stb. és ez mellett ápolnak.én nem mertem ezt leírni, hogy OV megint ordas nagyot hazudik, és ez a lentebb linkelt Qubitos adatból is tisztán látszik, hogy nem mi nézzük Ausztriát, hanem ők minke.t
Szóval osztrákok látják ezt és inkább most a teljes lock downt meglépik, nehogy a magyar helyzetbe jussanak. Egy olyan nehézipari nagyhatalomról beszélünk, ahol a turizmus, emberek szabad áramlása nem oszt nem szoroz az ország gazdaságában. Úgy gondolom nem jó példa az osztrákokat felhozni, mint akik "ugyanúgy elbaszták mint mi" mert nem
diverdoc
100.000 fő vetítve A ország: 0.5 halott B ország: közel 1-hez jelenleg. Ezen adat alapján A ország körülbelül 10-15 nappal később követi ugyanazt a trendet, mint B.
most elvileg ilyenkor A ország lehet abban a kényes helyzetben, hogy azt mondja, figyeli B-t, mert kb 2 héttel később követi le nála a vírus hasonló szituban dehát ebben a példában A= Ausztria; B= Magyarország. Nagyon nagy baj van, ha mi tényleg Ausztriát figyeljük, mert hozzájuk képest mi előrébb járunk.
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
És még az osztrák helyzethez: Fényes tekintetű vezérünk többször elmondta, hogy vigyázó szemeink osztrákiára vetjük. Meggyőződésem, hogy ez fordítva van. Osztrákok látják a mi helyzetünket, az ottani egészségügy tele van magyarokkal és ahogy én is tartom ottani urológusokkal a kapcsolatot (pl magyar srácok vezetnek több osztrák osztályt) és tudom mi a helyzet ők is tudják nálunk mi van (nem a hivatalos kommünikét). Tudják, hogy míg a náluk mért aktív esetszám közelebb áll a valóshoz, addig nálunk közel sem. És mivel látják mi lehet abból, ha elengedik ez alapján is hoznak plussz szigorítást. Amig Orbán többször nyilatkozta, hogy csak a halottak száma érdekli, addig ott rájöttek, hogy Covid halott Covid betegből lesz. És a halálozási szám 3-4-5 héttel később jön mint az esetszám. Én természetesen rossz politikai tanácsadó lennék, mert csak ezt tudtam volna mondani hogy "tekintetes vezír, ha napi 100 halott az ingerküszöböd, akkor a magyar valóságot és tesztelési számot figyelembe véve 1500 napi detektált fertőzés számnál korlátozni kell mert 4 hét múlva az 100 feletti halált jelent". Osztrákok is szarban vannak természetesen, de ott van ember az ellátásra. Ha az ő minimum feltételeik (ami sokkal szigorúbb mint a miénk) egy picit is sérülnek már visítanak. Mindenhova jut DKPf. Náluk nem negyed-ötödéves medikusok, pszichiátriai asszisztensek ápolnak ITO-n (bár Orbán nyilatkozta, hogy ott csak gépeket kell nézni, no komment), ott nem fordulhat elő, hogy hörgtágító inhaláló oldatot vénásan adnak be, mert egy odavezényelt életében hasonlót nem látott szemész asszisztensnő akinek a műszakvezetője egy fogász, rezidense meg egy 6 hetes diplomás bőrgyógyász rezidens erről nem tehet (ezer hasonlót tudnék mondani). Fiammmal tegnap délelőtt az éjszakás műszakja előtt közösen néztük át a gyógyszereket, higításukat, adagolásukat, beadhatóságukat stb. Én sem tudom ezeket, pedig a mi beteganyagunk polimorbid, idős emberekből áll javarészt, és nekünk sima ügyeletben kell foglalkoznunk hasonlókkal, de ez sem ITO. Egy medikustól nem elvárható (de a mai magyar helyzetben sajnos muszáj) hogy ezeket tudja, egy pszichiátriai addiktológiai járorendelés asszisztensétől pedig végkép nem. Nem gépeket néznek, hanem gépeket állítának, paramétereznek, gyógyszerelnek, lélegeztetőn szűrőt cserélnek stb. és ez mellett ápolnak. Szóval osztrákok látják ezt és inkább most a teljes lock downt meglépik, nehogy a magyar helyzetbe jussanak. Egy olyan nehézipari nagyhatalomról beszélünk, ahol a turizmus, emberek szabad áramlása nem oszt nem szoroz az ország gazdaságában. Úgy gondolom nem jó példa az osztrákokat felhozni, mint akik "ugyanúgy elbaszták mint mi" mert nem

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
nem ugyanolyan gáz. lehet szemezni:Hol nincs gáz?de ez sem igaz.Szerintem ezt senki sem mondta, max azt hogy ugyanolyan gáz van mint mindenhol máshol.Defetista hangulatkeltő, mert nálunk nincs gaz, nem is volt, nem is lesz.Na akkor két hét múlva követjük mi is az osztrákokat és teljes zar?Szerintem egy hét.
csebi
Kibaszott nagy a gáz mindenhol.
Bazzani
csebi
davemayer
csebi
davemayer
qubit.hu/2020/11/13/magyarorszagon-hatszorosara-nott-a-covid-halalozas-az-elso-hullam-csucsahoz-kepest
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Azon töprengek, ha az osztrákok jobban védekeznek mint mi, akkor vajon ott miért lépesről lépésre szigorítanak, mint mi, és miért nem egyből húzták meg mindazt, ahol most tartanak, ha úgyis meg kellett végül húzni?Azert lepesrol lepesre, mert a magasabb tesztelesi szam miatt pontosabb kepuk van a valos helyzetrol. Azert mert az o lepeseik nem egyenloek a mi lepeseinkkel ( semmi majd kozel teljes satu). Naluk az osszes adatban jobb eredmenyek vannak ( osszes aktiv eset, ossz halalozas, napi halalozas stb) egy alapbol sokkal jobb helyzetben levo egeszsegugyre nem engedtek ra a cunamit, egy sokkal jobban felelosebben kooperalo lakossag mellett. Amikor a magyar adatok felet elertek akkor megleptek azt amit kell. Igen jol latod: politikusok dontenek adatok, szakertoi analizisek alapjan, es buta modon egeszsegugyi szakertoket is bevonva a donteshozatalba. Nekik rossz tanacsadoik vannak es egeszsegugyi miniszteruk.
Hibáztak mondjuk egy hónapja, hogy nem zárták be az iskolákat, üzleteket, fodrászatokat, hogy nem lett kötelező a HO mindenhol, hogy napközben ki lehetett menni az utcára, hogy mostanáig vártak mindezekkel, vagy ott is politikusok döntenek mérések, hatástanulmányok, vészforgatókönyvek alapján?
Sobri Jóska

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Gondolkodtam ide vagy a vicc topik rakjam, de... a német közegészégügy/kormány nagyon kimaxolta ezt a COVID-os "maradj otthon" felhívást. 😊 😊 😊THIS IS BRILLIANT. Hilarious German 🇩🇪 government ad on how to fight the Great War of 2020. #COVID19 pic.twitter.com/TDqUCNTHK5
— Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) November 15, 2020
És még mondják, hogy a németeknek nincs humoruk.