Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
az egész európa elbaszta vonalon ugyanabba a hibába esel mint amit a soccerben számonkértél azokon akik azt mondták h nincs eredmény ezért felesleges bármilyen pénzt tolni a focibaazt áruld el, hogy miért foglalkozunk az osztrákokkal?Jó.
Amadeus
Lehet elkerülte a figyelmedet, de itt volt egy kommunikációs ellenpont két állítás között.
Az enyém az volt, hogy
- egész Európa egyaránt elbaszta a nyári lazítással, azzal, hogy nincs közös vírusvédelmi stratégia,
- a magyar kormány semmivel se védekezik rosszabbul, se jobban, mint más nyugat-európai kormányzat, ugyanúgy politikai döntést hoz, csak a magyar politikai térben máskor csinál mást mint más országokban, más kormányzat.
-alapvetően a nagy baj megakadályozásáról már lekéstünk.
Másoknak meg ezzel ellentétes, ezt megkérdőjelező állításai voltak.
Így ezen kommunikációs páston merült fel Ausztria, mint ahol ultimate jól védekeznek, és ezt kérdőjelezem meg én, aki szerint ugyanúgy a saját politikai lehetőségeiket követik, csak azok mások, más mozgástérrel, más gazdasági háttérrel, lehetőségekkel, más mentalitású emberekkel, és ez okozza a más politikai járványvédelmi döntéseket, nem az, hogy Orbán geci, dilettáns vagy ostoba.
Röviden összefoglalva ezért foglalkozunk az osztrákokkal.
Sobri Jóska
igenis vannak nüanszok amik számítanak
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
azt áruld el, hogy miért foglalkozunk az osztrákokkal?Jó.
Amadeus
Lehet elkerülte a figyelmedet, de itt volt egy kommunikációs ellenpont két állítás között.
Az enyém az volt, hogy
- egész Európa egyaránt elbaszta a nyári lazítással, azzal, hogy nincs közös vírusvédelmi stratégia,
- a magyar kormány semmivel se védekezik rosszabbul, se jobban, mint más nyugat-európai kormányzat, ugyanúgy politikai döntést hoz, csak a magyar politikai térben máskor csinál mást mint más országokban, más kormányzat.
-alapvetően a nagy baj megakadályozásáról már lekéstünk.
Másoknak meg ezzel ellentétes, ezt megkérdőjelező állításai voltak.
Így ezen kommunikációs páston merült fel Ausztria, mint ahol ultimate jól védekeznek, és ezt kérdőjelezem meg én, aki szerint ugyanúgy a saját politikai lehetőségeiket követik, csak azok mások, más mozgástérrel, más gazdasági háttérrel, lehetőségekkel, más mentalitású emberekkel, és ez okozza a más politikai járványvédelmi döntéseket, nem az, hogy Orbán geci, dilettáns vagy ostoba.
Röviden összefoglalva ezért foglalkozunk az osztrákokkal.
több mint 5 éve
Köszönöm! Nem hiszem, hogy lehet még fokozni az elégedettségemet, de megpróbálom.Jól van akkor, csak így tovább!Nem, ez kifejezetten csak neked szól.Nem értem hogy lehet így élni, hogy mindenről csak a negativumot látni. Vagy ez csak a fórumnak szól?Akkor én átlag alatti polgár vagyok, bennem nem növeli. Tudom, persze, hogy "állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát". (Nálunk a piacnál közterületisek/önkormányzati emberek vannak sárga láthatósági mellényben, a maszkhasználatot ellenőrzik+figyelmeztetnek, ha kell. Úgy látom, ennyi éppen elég.)Nincs baj ezzel, hisz a többi országban van terrorveszély is.Én is laktam (nem keveset) a HM szomszédságában. Ott abszolút indokolt a katonák jelenléte, főleg, hogy mellette van az NBH/AH is. Piacon viszont nem indokolt. Csak terrorveszély esetén lenne az. Szerintem.De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
Ez a baj a demokráciával hogy az ilyen emberek szavaznak.
davemayer
éjszaka amúgy autóztam egyet az arena4-hez, és rendőrt se láttam, nemhogy embereket terrorizáló tek-eseket
r.baggio
Bazzani
Otthon a honvédelmi minisztérium mellett laktam és ott 24 órás őrjáratban "védik" az egész blokkot. Nagyon sokszor szembe jöttek velünk, vagy láttuk elmenni, keresztfiam pl imádta, várta őket 😊 értem hogy gyerekként ez más, de mitől probléma az hogy ott áll 2 katona és figyel?
davemayer
nagylaza
Egyszerűen annyi, hogy az átlagpolgárban növeli a biztonságérzetet.
Illetve jelen esetben kisegítik a rendőröket.
Nem kell tudomást venni róluk, ott vannak azt kész.
Solymi
nagylaza
davemayer
Máskülönben életvidám ember vagyok, remekül érzem magam a bőrömben. A helyzetem ennél jobb már nem is lehetne. A családomé és az országé sem. A kilátások is kecsegtetők. Hangulatom optimista, jövőképem pozitív. Ha éppen nem dalolgatok a boldogságtól, akkor fütyörészek jókedvemben.
nagylaza
davemayer
több mint 5 éve
azt áruld el, hogy miért foglalkozunk az osztrákokkal?Azt áruld el, hogy ugyan miért nem lehetett 3 hete meghúzni az osztrákoknak a mostani satut?Azon töprengek, ha az osztrákok jobban védekeznek mint mi, akkor vajon ott miért lépesről lépésre szigorítanak, mint mi, és miért nem egyből húzták meg mindazt, ahol most tartanak, ha úgyis meg kellett végül húzni?Azert lepesrol lepesre, mert a magasabb tesztelesi szam miatt pontosabb kepuk van a valos helyzetrol. Azert mert az o lepeseik nem egyenloek a mi lepeseinkkel ( semmi majd kozel teljes satu). Naluk az osszes adatban jobb eredmenyek vannak ( osszes aktiv eset, ossz halalozas, napi halalozas stb) egy alapbol sokkal jobb helyzetben levo egeszsegugyre nem engedtek ra a cunamit, egy sokkal jobban felelosebben kooperalo lakossag mellett. Amikor a magyar adatok felet elertek akkor megleptek azt amit kell. Igen jol latod: politikusok dontenek adatok, szakertoi analizisek alapjan, es buta modon egeszsegugyi szakertoket is bevonva a donteshozatalba. Nekik rossz tanacsadoik vannak es egeszsegugyi miniszteruk.
Hibáztak mondjuk egy hónapja, hogy nem zárták be az iskolákat, üzleteket, fodrászatokat, hogy nem lett kötelező a HO mindenhol, hogy napközben ki lehetett menni az utcára, hogy mostanáig vártak mindezekkel, vagy ott is politikusok döntenek mérések, hatástanulmányok, vészforgatókönyvek alapján?
Sobri Jóska
diverdoc
Ha most helyes és életeket ment, akkor 3 hete nem lett volna helyes és nem mentett volna életeket? Akár még többet?
Egészségügyileg miért ne lett volna helyes már 3 hete?
Vagy jól dekódolom, hogy azt mondod ezzel, hogy politikailag akkor még nem volt indokolt Ausztriában, és gazdasági szempontok is bejátszottak?
Valamint te egészségügyi szakemberként valóban azon számok alapján érvelsz, azokra hivatkozol, amikről ezzel párhuzamosan úgy véled, hogy a kormány által kozmetikázottak, pontatlanok, a megkritizált alacsony tesztelés miatt valótlanok?
"Hamis adatok, de ha engem igazolnak felhasználom"-attitűd.
Ez módfelett szakmaiatlan konfidencia-torzítás.
Kezdem azt gondolni, hogy te is abba a hibába esel mint megannyi ténylegesen jó szakember, hogy kezded azt hinni, hogyha ehhez értesz, akkor ahhoz is értesz, és egy politikai döntést, és annak következményeit egyetlen paraméter (egészségügy) alapján ugyanúgy meg tudod ítélni, mint a szakterületedét, ahol több száz összetevőt ismersz és melyben rutinod van. (A MOK is ebbe a hibába esett, esik, csak mondom.)
Minél többet olvasom az érveidet és a kisstílű, az elfogultságot és szakmaiatlanságot (politikai kommunikáció tekintetében) prezentáló kitételeidet ("Fényes tekintetű vezérünk", "tekintetes vezír"), annál inkább úgy érzem, hogy súlytalanodik el a mondanivalód, a konkrét esetek felsorolása, és azok önmagadra nyomasztása pedig azt jelzi, hogy míg a mondandód egészségügyi részében profi szakemberként, orvosként nyilvánulsz meg, amint a fókusz odébb kerül, és átmegy a politikára, ugyanolyan szekértárbor logika mentén, törzsi alapon fogalmazol és kommunikálsz mint a random dékás kommentelő, vagy kormányellenes posztoló. Nem tudom ez miből fakad, nem vagyok pszichiáter, én nem kontárkodom más szakterületére, így nem tippelgetek, hogy keserűség, düh, kontrollvesztés, egzisztenciális félelem vagy az eddigi világod gyökeres felfordulása okozza ezt a hozzád méltatlan attitűdöt, de mivel őszintén sajnálom, hogy ez a világjárvány így torzította el a viszonyulásodat belátom, hogy képtelen vagy politikailag elemezni politikai helyzeteket, szituációkat, döntéseket, "nem tudsz kibújni a bőrödből" így nem is várom el, és igyekszem a mondandód orvosi, egészségügyi részére koncentrálni, amit respektálok.
Ha én írnék arról, hogy miként kéne prosztatát vizsgálni fogkefével és mangószörppel, akkor bizonyára téged is zavarna, de belátnád, hogy tök homály vagyok az urológiához.
Az a különbség az urológia és a politika között, hogy az utóbbi nem természettudomány, és a társadalomtudományokhoz, főként a politikához "mindenki ért". Legalábbis azt hiszi. Az urológiánál azért ez nincsen így.
És végül annyit, hogy én, bár nem tartom magam konzekvens embernek, sőt, a konzekvens viselkedést sokszor rugalmatlanságnak, a szabadság megélésének gátjaként látom, már 9 hónapja ugyanazt gondolom, mondom koronavírus témában, és aszerint is élek, -és az egybeesik azzal amit te is preferálsz-, hogy az a bizonyos görbe maradjon lapos a vonal alatt, mert ha azt átüti, akkor vehet ez a járvány igazán zorall fordulatot, és valójában mindketten ugyanabban reménykedünk, hogy végre bezárnak 3-4 hétre, és aztán amikor lecsengett ez az őrület, akkor nem engedik újra szabadjára, nincs lazítás, nincsenek engedmények.
És ez végülis nem kivitelezhetetlen.
Rajtam legalábbis nem múlik.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azt áruld el, hogy ugyan miért nem lehetett 3 hete meghúzni az osztrákoknak a mostani satut?Azon töprengek, ha az osztrákok jobban védekeznek mint mi, akkor vajon ott miért lépesről lépésre szigorítanak, mint mi, és miért nem egyből húzták meg mindazt, ahol most tartanak, ha úgyis meg kellett végül húzni?Azert lepesrol lepesre, mert a magasabb tesztelesi szam miatt pontosabb kepuk van a valos helyzetrol. Azert mert az o lepeseik nem egyenloek a mi lepeseinkkel ( semmi majd kozel teljes satu). Naluk az osszes adatban jobb eredmenyek vannak ( osszes aktiv eset, ossz halalozas, napi halalozas stb) egy alapbol sokkal jobb helyzetben levo egeszsegugyre nem engedtek ra a cunamit, egy sokkal jobban felelosebben kooperalo lakossag mellett. Amikor a magyar adatok felet elertek akkor megleptek azt amit kell. Igen jol latod: politikusok dontenek adatok, szakertoi analizisek alapjan, es buta modon egeszsegugyi szakertoket is bevonva a donteshozatalba. Nekik rossz tanacsadoik vannak es egeszsegugyi miniszteruk.
Hibáztak mondjuk egy hónapja, hogy nem zárták be az iskolákat, üzleteket, fodrászatokat, hogy nem lett kötelező a HO mindenhol, hogy napközben ki lehetett menni az utcára, hogy mostanáig vártak mindezekkel, vagy ott is politikusok döntenek mérések, hatástanulmányok, vészforgatókönyvek alapján?
Sobri Jóska
diverdoc
Ha most helyes és életeket ment, akkor 3 hete nem lett volna helyes és nem mentett volna életeket? Akár még többet?
Egészségügyileg miért ne lett volna helyes már 3 hete?
Vagy jól dekódolom, hogy azt mondod ezzel, hogy politikailag akkor még nem volt indokolt Ausztriában, és gazdasági szempontok is bejátszottak?
Valamint te egészségügyi szakemberként valóban azon számok alapján érvelsz, azokra hivatkozol, amikről ezzel párhuzamosan úgy véled, hogy a kormány által kozmetikázottak, pontatlanok, a megkritizált alacsony tesztelés miatt valótlanok?
"Hamis adatok, de ha engem igazolnak felhasználom"-attitűd.
Ez módfelett szakmaiatlan konfidencia-torzítás.
Kezdem azt gondolni, hogy te is abba a hibába esel mint megannyi ténylegesen jó szakember, hogy kezded azt hinni, hogyha ehhez értesz, akkor ahhoz is értesz, és egy politikai döntést, és annak következményeit egyetlen paraméter (egészségügy) alapján ugyanúgy meg tudod ítélni, mint a szakterületedét, ahol több száz összetevőt ismersz és melyben rutinod van. (A MOK is ebbe a hibába esett, esik, csak mondom.)
Minél többet olvasom az érveidet és a kisstílű, az elfogultságot és szakmaiatlanságot (politikai kommunikáció tekintetében) prezentáló kitételeidet ("Fényes tekintetű vezérünk", "tekintetes vezír"), annál inkább úgy érzem, hogy súlytalanodik el a mondanivalód, a konkrét esetek felsorolása, és azok önmagadra nyomasztása pedig azt jelzi, hogy míg a mondandód egészségügyi részében profi szakemberként, orvosként nyilvánulsz meg, amint a fókusz odébb kerül, és átmegy a politikára, ugyanolyan szekértárbor logika mentén, törzsi alapon fogalmazol és kommunikálsz mint a random dékás kommentelő, vagy kormányellenes posztoló. Nem tudom ez miből fakad, nem vagyok pszichiáter, én nem kontárkodom más szakterületére, így nem tippelgetek, hogy keserűség, düh, kontrollvesztés, egzisztenciális félelem vagy az eddigi világod gyökeres felfordulása okozza ezt a hozzád méltatlan attitűdöt, de mivel őszintén sajnálom, hogy ez a világjárvány így torzította el a viszonyulásodat belátom, hogy képtelen vagy politikailag elemezni politikai helyzeteket, szituációkat, döntéseket, "nem tudsz kibújni a bőrödből" így nem is várom el, és igyekszem a mondandód orvosi, egészségügyi részére koncentrálni, amit respektálok.
Ha én írnék arról, hogy miként kéne prosztatát vizsgálni fogkefével és mangószörppel, akkor bizonyára téged is zavarna, de belátnád, hogy tök homály vagyok az urológiához.
Az a különbség az urológia és a politika között, hogy az utóbbi nem természettudomány, és a társadalomtudományokhoz, főként a politikához "mindenki ért". Legalábbis azt hiszi. Az urológiánál azért ez nincsen így.
És végül annyit, hogy én, bár nem tartom magam konzekvens embernek, sőt, a konzekvens viselkedést sokszor rugalmatlanságnak, a szabadság megélésének gátjaként látom, már 9 hónapja ugyanazt gondolom, mondom koronavírus témában, és aszerint is élek, -és az egybeesik azzal amit te is preferálsz-, hogy az a bizonyos görbe maradjon lapos a vonal alatt, mert ha azt átüti, akkor vehet ez a járvány igazán zorall fordulatot, és valójában mindketten ugyanabban reménykedünk, hogy végre bezárnak 3-4 hétre, és aztán amikor lecsengett ez az őrület, akkor nem engedik újra szabadjára, nincs lazítás, nincsenek engedmények.
És ez végülis nem kivitelezhetetlen.
Rajtam legalábbis nem múlik.
több mint 5 éve
"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"index.hu/kulfold/2020/11/15/ausztria_tomeges_teszteles/
több mint 5 éve
MC milyen gyakran szokott maszkot viselni? Ma abban nyilatkozott ugyanis. Azoktól kérdezem, akik napi rendszerességgel nézik (már amennyiben vannak ilyenek).
több mint 5 éve
Azért ne tegyünk úgy mintha máshol ez nem kellene. Legaktuálisabb példám erre most hogy van egy út itt hollandiában, ami tilburg és den bosch között van: full egyenes, 2 sáv és kiváló minőségű de nem autopálya és 80ban van maximalizálva a sebesség. Gondolom régen sok baleset lehetett a gyorshajtás következtében mert a 10-15 km-es szakaszra 6 (!) állandó trafipaxot helyeztek ki. Ennek ellenére van pár okos akinek drága mulatság arra járni, tudok olyanról aki 3 csekket kapott arról a szakaszról 1 út során...Te melyik országban élsz ? Ez neked meglepő ?BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
Pecsett sehol nem lattam katonai-rendori jelenletet
diverdoc
Klaci79
Toca
Nem a legjobb példa de elég egyértelmű hogy ha szeretnéd szabálykövető magatartásúvá tenni a plebset akkor azt csak ilyen eszközökkel lehet.
Illetve a konkrét otthoni példát nézem ha ez megakadályoz csak 1 rablást vagy rendbontást már megérte.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Jól van akkor, csak így tovább!Nem, ez kifejezetten csak neked szól.Nem értem hogy lehet így élni, hogy mindenről csak a negativumot látni. Vagy ez csak a fórumnak szól?Akkor én átlag alatti polgár vagyok, bennem nem növeli. Tudom, persze, hogy "állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát". (Nálunk a piacnál közterületisek/önkormányzati emberek vannak sárga láthatósági mellényben, a maszkhasználatot ellenőrzik+figyelmeztetnek, ha kell. Úgy látom, ennyi éppen elég.)Nincs baj ezzel, hisz a többi országban van terrorveszély is.Én is laktam (nem keveset) a HM szomszédságában. Ott abszolút indokolt a katonák jelenléte, főleg, hogy mellette van az NBH/AH is. Piacon viszont nem indokolt. Csak terrorveszély esetén lenne az. Szerintem.De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
éjszaka amúgy autóztam egyet az arena4-hez, és rendőrt se láttam, nemhogy embereket terrorizáló tek-eseket
r.baggio
Bazzani
Otthon a honvédelmi minisztérium mellett laktam és ott 24 órás őrjáratban "védik" az egész blokkot. Nagyon sokszor szembe jöttek velünk, vagy láttuk elmenni, keresztfiam pl imádta, várta őket 😊 értem hogy gyerekként ez más, de mitől probléma az hogy ott áll 2 katona és figyel?
davemayer
nagylaza
Solymi
nagylaza
davemayer
Máskülönben életvidám ember vagyok, remekül érzem magam a bőrömben. A helyzetem ennél jobb már nem is lehetne. A családomé és az országé sem. A kilátások is kecsegtetők. Hangulatom optimista, jövőképem pozitív. Ha éppen nem dalolgatok a boldogságtól, akkor fütyörészek jókedvemben.
nagylaza
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Kicsit sem az, nem is mondtam! De azzal kezdtem, hogy mindenki magából indul ki.Te melyik országban élsz ? Ez neked meglepő ?BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
diverdoc
Klaci79
Toca
Amúgy nem fogok a rendőrök “ellen” posztokat írni vagy hasonlók. Itt megbeszélem veletek azt kész. Zavarnak hogy fegyverrel (géppisztoly, stb) mászkálnak, de ennyi. Elfogadom azt is, hogy sok hülye miatt kell. Én liberális vagyok. Zavar, de leszarom 😉😊
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Te melyik országban élsz ? Ez neked meglepő ?BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
diverdoc
Klaci79
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/15/het-kutyasetaltato-koborolt-tul-messzire-tegnap-este?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=het-kutyasetaltato-koborolt-tul-messzire-tegnap-esteBoltok szerintem mindenhol rendben vannak. Nálunk közterület az kb 50%. De még új a dolog, majd ott is rend lesz. Kellenének a hírek a komoly pénzbüntetésekről, nem baj ha nem igaz 😀BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaBp-en legalább a BKV-n és a boltokban 99,9 százalékban maszkban vannak az emberek. (Legalábbis én ezt tapasztaltam.) A közterületekről ugyanez már nem mondható el.
diverdoc
nagylaza
bcsarli
több mint 5 éve
De amúgy Te is ebben az országban élsz, nem? Nem miattad vannak kint, de kellenek.BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
diverdoc
Klaci79
több mint 5 éve
Boltok szerintem mindenhol rendben vannak. Nálunk közterület az kb 50%. De még új a dolog, majd ott is rend lesz. Kellenének a hírek a komoly pénzbüntetésekről, nem baj ha nem igaz 😀BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaBp-en legalább a BKV-n és a boltokban 99,9 százalékban maszkban vannak az emberek. (Legalábbis én ezt tapasztaltam.) A közterületekről ugyanez már nem mondható el.
diverdoc
nagylaza
több mint 5 éve
BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
diverdoc
több mint 5 éve
Amúgy én is azt néztem, Pesten a járműveken alig látni vkit maszk nélkül, és a döntő többség még tudja normálisan is viselni.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Nyilvánvalóan azért kellenek a TEK-esek, meg a katonák, mert erre a feladatra nincs elég rendőr (meg másra se, de ez nem ide tartozik). Nekik meg alapfelszerelésük a fegyver, anélkül nem fognak kimenni, ilyen egyszerű, nem kell többet belelátni.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaBp-en legalább a BKV-n és a boltokban 99,9 százalékban maszkban vannak az emberek. (Legalábbis én ezt tapasztaltam.) A közterületekről ugyanez már nem mondható el.
diverdoc
több mint 5 éve
Nem, ez kifejezetten csak neked szól.Nem értem hogy lehet így élni, hogy mindenről csak a negativumot látni. Vagy ez csak a fórumnak szól?Akkor én átlag alatti polgár vagyok, bennem nem növeli. Tudom, persze, hogy "állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát". (Nálunk a piacnál közterületisek/önkormányzati emberek vannak sárga láthatósági mellényben, a maszkhasználatot ellenőrzik+figyelmeztetnek, ha kell. Úgy látom, ennyi éppen elég.)Nincs baj ezzel, hisz a többi országban van terrorveszély is.Én is laktam (nem keveset) a HM szomszédságában. Ott abszolút indokolt a katonák jelenléte, főleg, hogy mellette van az NBH/AH is. Piacon viszont nem indokolt. Csak terrorveszély esetén lenne az. Szerintem.De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
davemayer
nagylaza
Solymi
nagylaza
davemayer
több mint 5 éve
Igen, meg a Lions is folyton kikap és szar, már szerb is elverné.Hát nem tudom.Pedig ennek megvan a pszichológiája.Plusz a fegyelmet is növeli, legyenek csak kint az utcán. Így jobban megértik az emeberek hogy baj van.sztem teljesen felesleges a tek-t teljes fegyverzetben bárhova kivezényelni jelenleg
bcsarli
simán odarakni 2-2 járőrt ahova gondolják és .
de így lehet rajítani, másra nem jó
én se gondolom hogy sok vizet zavarnának, de sok értelme sincs, csak azokban akik '90 előtt betöltötték a 20-25t tud felidézni rossz emlékeket
Negritis
Rendőr, katona látványa automatikusan azt vonja maga után, hogy odafigyelsz a viselkedésedre, automatikusan is elkezded betartani a szabályokat.
Ott nem fog semmiféle vírustagadó nekiállni pampogni meg hőbörögni, hogy ő márpedig nem veszi fel a maszkot.
Solymi
Sajnos mifelénk a rendőrnek nem tisztelete van hanem rossz híre.
Ha választaniuk kell az egyik oldalon szabályosan bicikliző nagymama és a másik oldalon épp valakit késelő cigány igazoltatása között akkor már lassíthat is a néni.
A város tele drogos, alkoholista, kötekedő hajléktalannal de egyszerűbb kiállni és trafizni. Abból van a lóvé. Te meg védd meg magad meg a családod a belvárosban.
A hülye is tudja ki a drogdíler a városban, de persze inkább a sokkal veszélyesebb öv nélkül vezetőket kapjuk el, azok az igazi maffia.
Szóval mindig a könnyebb út.
És akkor a katonákról inkább nem mondok semmit, három szerb két fakarddal széthajtaná az egész sokszázezret kereső csőcseléket.
Bazzani
Sőt TEKeseket is simán bármilyen terrorista megagyalná két száll kolbásszal.
Lássuk mindenben a rosszat attól előrébb leszünk.
Ha szerinted az átlag emberben nem okoz egy minimális tartást és szabály követést az egyenruha, akkor olvass egy kis pszichológiát.
De igen mivel te nem ezt látod, innentől az alaptézis már alapvetően csak téves lehet...
több mint 5 éve
Hát nem tudom.Pedig ennek megvan a pszichológiája.Plusz a fegyelmet is növeli, legyenek csak kint az utcán. Így jobban megértik az emeberek hogy baj van.sztem teljesen felesleges a tek-t teljes fegyverzetben bárhova kivezényelni jelenleg
bcsarli
én se gondolom hogy sok vizet zavarnának, de sok értelme sincs, csak azokban akik '90 előtt betöltötték a 20-25t tud felidézni rossz emlékeket
Negritis
Rendőr, katona látványa automatikusan azt vonja maga után, hogy odafigyelsz a viselkedésedre, automatikusan is elkezded betartani a szabályokat.
Ott nem fog semmiféle vírustagadó nekiállni pampogni meg hőbörögni, hogy ő márpedig nem veszi fel a maszkot.
Solymi
Sajnos mifelénk a rendőrnek nem tisztelete van hanem rossz híre.
Ha választaniuk kell az egyik oldalon szabályosan bicikliző nagymama és a másik oldalon épp valakit késelő cigány igazoltatása között akkor már lassíthat is a néni.
A város tele drogos, alkoholista, kötekedő hajléktalannal de egyszerűbb kiállni és trafizni. Abból van a lóvé. Te meg védd meg magad meg a családod a belvárosban.
A hülye is tudja ki a drogdíler a városban, de persze inkább a sokkal veszélyesebb öv nélkül vezetőket kapjuk el, azok az igazi maffia.
Szóval mindig a könnyebb út.
És akkor a katonákról inkább nem mondok semmit, három szerb két fakarddal széthajtaná az egész sokszázezret kereső csőcseléket.
több mint 5 éve
Pláne kelet-európában. Amúgy érdekes hogy nyugat-európában ez tényleg nincs meg az emberekben, vagy sokkal kisebb részben.Pedig ennek megvan a pszichológiája.Plusz a fegyelmet is növeli, legyenek csak kint az utcán. Így jobban megértik az emeberek hogy baj van.sztem teljesen felesleges a tek-t teljes fegyverzetben bárhova kivezényelni jelenleg
bcsarli
Negritis
Solymi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Mustasd meg hogy én hol és mikor mondtam ilyeneket. Minek adsz ilyet a számba???Az se lehet könnyű amikor minden szemét emberellenes cselekedetbe a jót kell látni.Nem értem hogy lehet így élni, hogy mindenről csak a negativumot látni. Vagy ez csak a fórumnak szól?Akkor én átlag alatti polgár vagyok, bennem nem növeli. Tudom, persze, hogy "állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát". (Nálunk a piacnál közterületisek/önkormányzati emberek vannak sárga láthatósági mellényben, a maszkhasználatot ellenőrzik+figyelmeztetnek, ha kell. Úgy látom, ennyi éppen elég.)Nincs baj ezzel, hisz a többi országban van terrorveszély is.Én is laktam (nem keveset) a HM szomszédságában. Ott abszolút indokolt a katonák jelenléte, főleg, hogy mellette van az NBH/AH is. Piacon viszont nem indokolt. Csak terrorveszély esetén lenne az. Szerintem.De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
davemayer
nagylaza
Solymi
nagylaza
davemayer
100an haltak meg? Szuper.
Egyre több orvos súlyos beteg? Hurrá.
Nincs már hely a kórházakban? Jippijájé!
Éljen a párt! Igenis!
Bazzani
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Az se lehet könnyű amikor minden szemét emberellenes cselekedetbe a jót kell látni.Nem értem hogy lehet így élni, hogy mindenről csak a negativumot látni. Vagy ez csak a fórumnak szól?Akkor én átlag alatti polgár vagyok, bennem nem növeli. Tudom, persze, hogy "állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát". (Nálunk a piacnál közterületisek/önkormányzati emberek vannak sárga láthatósági mellényben, a maszkhasználatot ellenőrzik+figyelmeztetnek, ha kell. Úgy látom, ennyi éppen elég.)Nincs baj ezzel, hisz a többi országban van terrorveszély is.Én is laktam (nem keveset) a HM szomszédságában. Ott abszolút indokolt a katonák jelenléte, főleg, hogy mellette van az NBH/AH is. Piacon viszont nem indokolt. Csak terrorveszély esetén lenne az. Szerintem.De ez feszélyez téged? Mi a baj azzal hogy ott állnak és figyelik a rendet?Nálunk a piacon fegyveres katonák ügyelik a rendet. Fegyverrel a kézben.Azért ehhez tényleg agyhalottnak kell lenni, a másik kedvencem hogy a TEK-esek kint vannak büntetni meg terrorizálni, agyrémAz iróniát remélem azért érzed, hogy míg egy másik topicban azt kéred számon, hogy miért olvassák még mindig az emberek az nso-t, te ebből a gödény féle pöcegödörből szemlézel 😉 és nem akarok belenyúlni a kommentbe, de a végéig azt hittem, hogy komolyan írod, nem idézel
davemayer
r.baggio
Bazzani
davemayer
nagylaza
Solymi
nagylaza
davemayer
100an haltak meg? Szuper.
Egyre több orvos súlyos beteg? Hurrá.
Nincs már hely a kórházakban? Jippijájé!
Éljen a párt! Igenis!
több mint 5 éve
Pedig ennek megvan a pszichológiája.Plusz a fegyelmet is növeli, legyenek csak kint az utcán. Így jobban megértik az emeberek hogy baj van.sztem teljesen felesleges a tek-t teljes fegyverzetben bárhova kivezényelni jelenleg
bcsarli
Negritis