Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
6495/93, 7200 fő kórházban...két ismerősöm másfél hét után kapott eredményt, másik ismerősöm már két hete várja az "ítéletet". Ezek fényében nem tudom mennyire számít/aktuális a napi fertőzöttek száma.
Beki
| Linzben két ismerősömet 1 nap alatt letesztelték, utána 1 még 1 napot vártak az eredményre |
több mint 5 éve
Milyen szép magyar siker!6495/93, 7200 fő kórházban...És összejött a 100% feletti találati arány!!
Beki
A tájékoztató oldal szerint eddig összesen 1 360 840 tesztet készítettek, míg egy nappal korábban 1 354 742-ről számoltak be. A kettő közti különbség mindössze 6098, ami kevesebb, mint ahány új fertőzöttet találtak...
r.baggio
Köszönjük a nemzeti kormánynak!
több mint 5 éve
naív, idealista ötlet volt eredeti formájában, amit a populista hack elkapott hátulról, szárazon, csontigOk vagy okozat? Lehet azért rebelliskedik, aki rebelliskedik, mert az Unió már eredetileg is egy hülye ötlet volt ebben a formában, nem? 🙂nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
index.hu/kulfold/2020/11/15/ausztria_tomeges_teszteles/
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
mi meg a lengyelek csak azért se azt csináljuk és nonstop nyafogunk h Soros
Negritis
davemayer
Negritis
Egyébként ez a covid nagyon szépen bebizonyította hogy ennek ami most van semmi értelme, sosem lesz egységes Európa. Gazdaságilag még csak-csak, de politikailag sosem lesz. Ha egy ilyen kérdésben sem tud egységes választ adni akkor be kell látni hogy értelmetlen.
davemayer
Negritis
azt a rohadt szemléletet kellene először megváltoztatni, ami egy-két állami vezetőnél van, akkor lehetne előrébb mutatni. addig persze nagyon kényelmes mutogatni az EU-ra, de nem az Unió az egésznek a forrása.
csebi
warr_b
és én nem várok semmit, itt sokan mondják hogy kéne egységes intézkedés, én meg pislogok h akkor ki is az idealista?
ez ugyanaz mint az magyar polgárok, egyesével hülyék mint a seggem vége, ezért muszáj vagy szőnyegbombázással irányítani őket, és mivel polgár vs kormány áll egymással szemben így a polgár nem tud mit csinálni
míg az EU vs tagállam esetében, a tagállam simán tud ellenállni mivel ő jobban hiányozna az eunak mint 1-2 polgár az államnak
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ok vagy okozat? Lehet azért rebelliskedik, aki rebelliskedik, mert az Unió már eredetileg is egy hülye ötlet volt ebben a formában, nem? 🙂nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
Egyébként ez a covid nagyon szépen bebizonyította hogy ennek ami most van semmi értelme, sosem lesz egységes Európa. Gazdaságilag még csak-csak, de politikailag sosem lesz. Ha egy ilyen kérdésben sem tud egységes választ adni akkor be kell látni hogy értelmetlen.
davemayer
Negritis
azt a rohadt szemléletet kellene először megváltoztatni, ami egy-két állami vezetőnél van, akkor lehetne előrébb mutatni. addig persze nagyon kényelmes mutogatni az EU-ra, de nem az Unió az egésznek a forrása.
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Tehát nő a kórházban kezeltek száma, meg a gépen lévőké, de a halálozás csökken.
És eddig ugye sikerült lejelenteni kb 6 ezer tesztet, abból lett 6500 pozitív.
Vrij6
És összejött a 100% feletti találati arány!!Egy napi adatot nem érdemes kiragadni, ha megnézitek a megyei bontást, valószínű, hogy most jelentettek le egy nagyobb adagot Szabolcsból, legalábbis onnan lett +1500 fertőzött tegnaphoz képest.
A tájékoztató oldal szerint eddig összesen 1 360 840 tesztet készítettek, míg egy nappal korábban 1 354 742-ről számoltak be. A kettő közti különbség mindössze 6098, ami kevesebb, mint ahány új fertőzöttet találtak...
r.baggio
több mint 5 éve
nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Tehát nő a kórházban kezeltek száma, meg a gépen lévőké, de a halálozás csökken.És eddig ugye sikerült lejelenteni kb 6 ezer tesztet, abból lett 6500 pozitív.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
6495/93, 7200 fő kórházban...És összejött a 100% feletti találati arány!!
Beki
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ez a cikk amit belinkeltek pont arról szól, hogy ahol a megkérdezett (khm, itt jön be a képbe a hires mondás a statisztikáról) szakértők szerint jobban hallgatott rájuk az adott kormány ott a jobb védekezés a gazdaságra is jobb hatással volt.Azt kell majd megnézni, hogy ahol az eü tanácsadókra hallgattak ott szarabbul teljesített-e a gazdaság...Ezt szerintem mindenki érti, Sobri is. Csak ő azt próbálja elmondani hogy Mo-n miért nem igy megy. Csak futva neztem ra arra a tablazatra de akkor ezek szerint Franciao., japán, olaszo. és spanyolo. sem nagyon hallgatott az egészsegügyi tanácsadókra, gondolom ott is gazdasági indokok miatt. Ezek szerint nem jött be úgy ahogy várták.Szerintem a legtöbben értjük és köszönjük.www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
Negritis
diverdoc
Van aki meg nem akarja és nem is fogja.
Toca
davemayer
Más: ma voltam magánlaborban PCR-teszten, minden flottul ment, 2 nap mire lesz eredmény.
empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Azt kell majd megnézni, hogy ahol az eü tanácsadókra hallgattak ott szarabbul teljesített-e a gazdaság...Ezt szerintem mindenki érti, Sobri is. Csak ő azt próbálja elmondani hogy Mo-n miért nem igy megy. Csak futva neztem ra arra a tablazatra de akkor ezek szerint Franciao., japán, olaszo. és spanyolo. sem nagyon hallgatott az egészsegügyi tanácsadókra, gondolom ott is gazdasági indokok miatt. Ezek szerint nem jött be úgy ahogy várták.Szerintem a legtöbben értjük és köszönjük.www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
Negritis
diverdoc
Toca
davemayer
Más: ma voltam magánlaborban PCR-teszten, minden flottul ment, 2 nap mire lesz eredmény.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
6495/93, 7200 fő kórházban...
több mint 5 éve
Ezt szerintem mindenki érti, Sobri is. Csak ő azt próbálja elmondani hogy Mo-n miért nem igy megy. Csak futva neztem ra arra a tablazatra de akkor ezek szerint Franciao., japán, olaszo. és spanyolo. sem nagyon hallgatott az egészsegügyi tanácsadókra, gondolom ott is gazdasági indokok miatt. Ezek szerint nem jött be úgy ahogy várták.Szerintem a legtöbben értjük és köszönjük.www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
Negritis
diverdoc
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Most már nyilvánosan terjed, szóval leírhatom: említettem, hogy az iskolánk igazgatója lélegeztetőn volt, tegnap este jött a hír, hogy sajnos elhunyt. Ez amellett, hogy végtelenül szomorú dolog, mert a Gábor egy nagyon jó ember volt, nagyon aggasztó is, mert az iskola azért olyan, amilyen, mert egyszemélyes kapuőrként védte az iskolát, a gyerekeket, a tanári kar és az iskola anyagi helyzetét a folyamatos nyomás elől, amit a horvát önkormányzaton keresztül is gyakorolt a hatalom. Az, hogy olyan felszabadult és jól működő iskola lehetet a Mirolsav Krleza, a Győrvári érdeme volt, bár ő ezt sosem mondta volna ki, de nagyjából mindenki tudta, akit jobban érdekelt a téma. A helyzet egyik "iróniája", hogy az elejétől kezdve, a központi szabályozásnál szigorúbb eü szabályok voltak az iskolában, országosan az egyik elsőként vezették be a tantermi maszkhasználatot, nagyon komolyan és jól kezelték a gyerekek szeparálását, és mégis beütött a vírus, ugyanúgy, ahogy máshova is. Tavasszal is, amikor még mindenki kereste, hogy merre van az előre, nálunk meg volt szervezve az online oktatás, a gyerekünknek 3-4 nap esett ki összesen, a gimnazistáknak állítólag annyi sem.
Mióta kiderült a betegsége állapota, szemmel látható a vírustagadók visszaszorulás az iskolai fórumokon, de neki ez már késő volt.
Nyugodjék békében, egy fontos, erős embert vesztett el a közösségünk, és most nem csak a horvát kisebbséget és az iskolát, hanem egész Pécset értem alatta.

több mint 5 éve
Szerintem a legtöbben értjük és köszönjük.www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
Negritis
diverdoc
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
Negritis

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
De jó hogy még mindig ezen kattogsz 😃Csak úgy megjegyzem Ausztria esetében az is benne van hogy téli sí szezont akarnak tartani (nem mondom hogy csak azért van ilyen zárás de hogy nagyon erős érv az tuti)Ennyi volt a másik nyeremény H kéne megint fogadni?
+bárkivel fogadok hogy valami féle sí szezon lesz ☝
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
De hogy kis liberális lelked megnyugodjon igen ennyi volt meg különben is kacsa volt!!
Lapozhatunk ?
Koszi
több mint 5 éve
Csak úgy megjegyzem Ausztria esetében az is benne van hogy téli sí szezont akarnak tartani (nem mondom hogy csak azért van ilyen zárás de hogy nagyon erős érv az tuti)Ennyi volt a másik nyeremény H kéne megint fogadni?
+bárkivel fogadok hogy valami féle sí szezon lesz ☝
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Csak úgy megjegyzem Ausztria esetében az is benne van hogy téli sí szezont akarnak tartani (nem mondom hogy csak azért van ilyen zárás de hogy nagyon erős érv az tuti)+bárkivel fogadok hogy valami féle sí szezon lesz ☝
több mint 5 éve
szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
Lehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2020/11/15/het-renitens-kutyasetaltatot-lekapcsoltak-de-amugy-fegyelmezetten-tartjak-a-szabalyokat-a-magyarok
több mint 5 éve
el van baszva masszívan az biztos, viszont holtponton is vanEz a probléma ezzel az egész EU-val.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
A nagyok a pénzért vannak benne, a kicsik szintén és mennek a háttéralkuk.
Szégyen amit az EU művel. Irgum-burgum, csúnya Fidesz...de semmit nem tesznek, mert kell a szavazatuk.
Nem elég egységes a rendszer, hogy az ilyen rebellis országokat mint mi meg a lengyelek picsán rúgják.
Meg néha saját magukat is.
Solymi
és el kéne dönteni hogy lazuljon az egész egy sima vámunióvá
vagy akkor rendesen legyen useu mer ez ami most van semmire nem jó
egy csomó üres bürokrácia ami esélytelen a populista dolgokkal szemben
arról nem is beszélve hogy a tech boommal se tud mit kezdeni