Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Mi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Mint a leendő könyvelőd (nyíregyi vagy, ugye? 😀 ) azt mondom, hogy nem lesz itt lófasz sem, mert nincs pénze az államnak kárpótolni a vállalkozókat, munkavállalókat.
Csak azért, mert nekem Elektromos fűtés szaküzletem van, aztán jó lenne tudni előre pár nappal, nem úgy, mint legutóbb, hogy az idióták fél nappal előtte jelentenek be valamit.
Off: Ugyanitt, ha valakit érdekelnek az elektromos fűtési megoldások, szívesen segítek, írjon rám privibe 😉
Chargers LT
több mint 5 éve
Én azt mondom nem zárunk teljesen.
több mint 5 éve
Akkor még a Black Fridayt megvárják... azt nem is bánnámMi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Sztem is készülj rá...tudom unalmas, de tutira ismét az osztrákokat fogjuk másolni, bár sztem ezt jövő héten léphetik meg.
Csak azért, mert nekem Elektromos fűtés szaküzletem van, aztán jó lenne tudni előre pár nappal, nem úgy, mint legutóbb, hogy az idióták fél nappal előtte jelentenek be valamit.
Off: Ugyanitt, ha valakit érdekelnek az elektromos fűtési megoldások, szívesen segítek, írjon rám privibe 😉
Chargers LT
Beki
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Hát ez jó kérdés, engem is, de neki volt valami ismerettsége, de mondjuk nem repestek így sem asszem. Ráadásul most mondta, hogy neki csak garatból vettek mintát, az orrából nem ami elég érdekes, főleg hogy úgy sokkal kisebb a kimutathatóság.. de mondjuk nála nem nagyon van kérdés sztem, minden tünetet produkál 1 hete kb.Voltam ma tesztelni Pécsen, sokkal flottabbul ment a dolog, mint gondoltam. Egy mobil konténerben egy fiatal csajszi veszi le a mintát ablakon keresztül. Először gyorstesztet csinálnak és ha az negatív lesz akkor veszik le a PCR-t is. Nekem negatív lett a gyorsteszt (15 perc alatt megvan az eredmény), a másikra azt mondta lány, hogy kb 2-3 nap múlva lesz eredménye. A gyors tesztről azt olvastam, hogy elsősorban azoknál mutat ki pozitívat akik még minimum közepes szinten ürítik a vírust én meg már nagyjából 4-5 napja kvázi tünetmentes vagyok, szóval ez még nem döntő. A csapattársam is ma tesztelt (magánba ment, nála nem volt gyorsteszt), de nála sokkal egyértelműbbnek tűnik a helyzet, mert a folyamatos hőemelkedés, köhögés mellett mostanra már a szagokat se érzi.. Én őszintén szólva ezek után annak örülnék jobban, ha pozitív lenne az eredmény, ha már ilyen olcsón megúsztam, de nyilván akkor se fogok eret vágni, ha mégsem az volt.Tüntettel hogy ment magánba? Engem elhajtottak...
Szesze
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Voltam ma tesztelni Pécsen, sokkal flottabbul ment a dolog, mint gondoltam. Egy mobil konténerben egy fiatal csajszi veszi le a mintát ablakon keresztül. Először gyorstesztet csinálnak és ha az negatív lesz akkor veszik le a PCR-t is. Nekem negatív lett a gyorsteszt (15 perc alatt megvan az eredmény), a másikra azt mondta lány, hogy kb 2-3 nap múlva lesz eredménye. A gyors tesztről azt olvastam, hogy elsősorban azoknál mutat ki pozitívat akik még minimum közepes szinten ürítik a vírust én meg már nagyjából 4-5 napja kvázi tünetmentes vagyok, szóval ez még nem döntő. A csapattársam is ma tesztelt (magánba ment, nála nem volt gyorsteszt), de nála sokkal egyértelműbbnek tűnik a helyzet, mert a folyamatos hőemelkedés, köhögés mellett mostanra már a szagokat se érzi.. Én őszintén szólva ezek után annak örülnék jobban, ha pozitív lenne az eredmény, ha már ilyen olcsón megúsztam, de nyilván akkor se fogok eret vágni, ha mégsem az volt.Tüntettel hogy ment magánba? Engem elhajtottak...
Szesze

több mint 5 éve
Ember nem volt sehol és nem nyúltam semmihez.Ma megszegtem a karantént egy ház körüli sétával. Kesztyű, maszk szóval óvatosan.Bocsi de ez elegge felelotlen akkor is ha megtettel mindent h ne legyen senkinek semmi baja.
Kb 200méter séta + a negyedik emelet le és fel.
Mintha egy maratont futottam volna le úgy elfáradtam. Szemét egy betegség ez.
Bazzani
YoungZeeZee
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Ma megszegtem a karantént egy ház körüli sétával. Kesztyű, maszk szóval óvatosan.Bocsi de ez elegge felelotlen akkor is ha megtettel mindent h ne legyen senkinek semmi baja.
Bazzani
több mint 5 éve
Ma megszegtem a karantént egy ház körüli sétával. Kesztyű, maszk szóval óvatosan.Az első napokban nálam is ez volt, nem érdemes ugrálni vele.
Bazzani
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Fasza..bukom a fogorovoshoz az idopontot?!Mi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Sztem is készülj rá...tudom unalmas, de tutira ismét az osztrákokat fogjuk másolni, bár sztem ezt jövő héten léphetik meg.
Chargers LT
Beki
több mint 5 éve
Ma megszegtem a karantént egy ház körüli sétával. Kesztyű, maszk szóval óvatosan.Kb 200méter séta + a negyedik emelet le és fel.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Mi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Sztem is készülj rá...tudom unalmas, de tutira ismét az osztrákokat fogjuk másolni, bár sztem ezt jövő héten léphetik meg.
Chargers LT
több mint 5 éve
Mi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Kezdhetsz készülni rá igen.
Chargers LT
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Az eredeti is elhibázott ha eleve egész európában gondolkodtak, hiszen gazdasági szövetségnél nem lehet az hogy ekkora kontraszt legyen a szerződő felek között, valaki mindenképp rosszul jár. Amivé alakították az meg egy teljes agymenés, pláne amit szeretnének, hogy legyen EEÁ. Sosem lesz, bizonyos érdekek mentén talán, ideig-óráig de stabil szövetség ilyen "öreg" államok között nem lehetséges, pláne ahol már ideológiai és kulturális különbségek vannak.a célokon menetközben változtattak, a világ is megváltozott közben.Szerinted az az egy-két vezető hibája hogy nem működik megfelelően az EU? Szerintem alapvetően elhibázott koncepció, nem is abból a célból jött létre mint amire ma használni akarják/kellene.nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
index.hu/kulfold/2020/11/15/ausztria_tomeges_teszteles/
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
mi meg a lengyelek csak azért se azt csináljuk és nonstop nyafogunk h Soros
Negritis
davemayer
Negritis
Egyébként ez a covid nagyon szépen bebizonyította hogy ennek ami most van semmi értelme, sosem lesz egységes Európa. Gazdaságilag még csak-csak, de politikailag sosem lesz. Ha egy ilyen kérdésben sem tud egységes választ adni akkor be kell látni hogy értelmetlen.
davemayer
Negritis
azt a rohadt szemléletet kellene először megváltoztatni, ami egy-két állami vezetőnél van, akkor lehetne előrébb mutatni. addig persze nagyon kényelmes mutogatni az EU-ra, de nem az Unió az egésznek a forrása.
csebi
davemayer
én csak azt mondtam, hogy amíg nem lesz egységes álláspont, és 1-2 állam nem úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás addig hiába várunk bármit is az EUtól.
melyik koncepció az elhibázott? az eredeti vagy amivé kezdett átalakulni?
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Mi az infó mostanság? Lesz 24 órás kijárási korlátozás megint? És csak élelmiszerbolt lehet nyitva...Csak azért, mert nekem Elektromos fűtés szaküzletem van, aztán jó lenne tudni előre pár nappal, nem úgy, mint legutóbb, hogy az idióták fél nappal előtte jelentenek be valamit.
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
akik magánlaborban voltak (Szesze, Empty, nem tudom volt-e még valaki), mennyibe került a tesztelés?Én végül nem magánban voltam, mert amikor menni akartam még voltak tüneteim és azzal nem fogadtak ott. A PCR teszt 19.500 Ft-ra lett leszabályozva, úgyhogy elvileg annyinak kéne lenni minden magánlaborban.
kaszo
több mint 5 éve
a célokon menetközben változtattak, a világ is megváltozott közben.Szerinted az az egy-két vezető hibája hogy nem működik megfelelően az EU? Szerintem alapvetően elhibázott koncepció, nem is abból a célból jött létre mint amire ma használni akarják/kellene.nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
Egyébként ez a covid nagyon szépen bebizonyította hogy ennek ami most van semmi értelme, sosem lesz egységes Európa. Gazdaságilag még csak-csak, de politikailag sosem lesz. Ha egy ilyen kérdésben sem tud egységes választ adni akkor be kell látni hogy értelmetlen.
davemayer
Negritis
azt a rohadt szemléletet kellene először megváltoztatni, ami egy-két állami vezetőnél van, akkor lehetne előrébb mutatni. addig persze nagyon kényelmes mutogatni az EU-ra, de nem az Unió az egésznek a forrása.
csebi
davemayer
én csak azt mondtam, hogy amíg nem lesz egységes álláspont, és 1-2 állam nem úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás addig hiába várunk bármit is az EUtól.
melyik koncepció az elhibázott? az eredeti vagy amivé kezdett átalakulni?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
akik magánlaborban voltak (Szesze, Empty, nem tudom volt-e még valaki), mennyibe került a tesztelés?
több mint 5 éve
Szerinted az az egy-két vezető hibája hogy nem működik megfelelően az EU? Szerintem alapvetően elhibázott koncepció, nem is abból a célból jött létre mint amire ma használni akarják/kellene.nem tudom mit vártok az EUtól mikor a tagállamok egy része úgy viselkedik, mint egy kis csoportos óvódás?szerintem ez már a "migráns válság" során kiderültLehet hogy az vagyok, de ha EU-s megoldást vársz a jelenlegi Úniótól akkor ez lett volna az egyetlen.tényleg ennyire naív vagy?Nem hiszem hogy egy ésszerű egészségügyi megoldással + a mentőcsomaggal nem lehetett volna ezt elintézni legkésőbb augusztusban. És akkor most mindenki ülhetne a seggén és várhatná a tavaszt "biztonságban", hátha addigra lesz normális vakcina.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
davemayer
Negritis
davemayer
Negritis
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Voltam ma tesztelni Pécsen, sokkal flottabbul ment a dolog, mint gondoltam. Egy mobil konténerben egy fiatal csajszi veszi le a mintát ablakon keresztül. Először gyorstesztet csinálnak és ha az negatív lesz akkor veszik le a PCR-t is. Nekem negatív lett a gyorsteszt (15 perc alatt megvan az eredmény), a másikra azt mondta lány, hogy kb 2-3 nap múlva lesz eredménye. A gyors tesztről azt olvastam, hogy elsősorban azoknál mutat ki pozitívat akik még minimum közepes szinten ürítik a vírust én meg már nagyjából 4-5 napja kvázi tünetmentes vagyok, szóval ez még nem döntő. A csapattársam is ma tesztelt (magánba ment, nála nem volt gyorsteszt), de nála sokkal egyértelműbbnek tűnik a helyzet, mert a folyamatos hőemelkedés, köhögés mellett mostanra már a szagokat se érzi.. Én őszintén szólva ezek után annak örülnék jobban, ha pozitív lenne az eredmény, ha már ilyen olcsón megúsztam, de nyilván akkor se fogok eret vágni, ha mégsem az volt.
több mint 5 éve
akarod mondani ne gyere itt a negatív hullámaiddal?😊Viktor beszélt: "szabad ágyból, ami covidos betegek fogadására alkalmas, jelenleg 13 049, intenzív ágyból pedig 1634 van. Most intenzív ágyon 582 beteg van, vagyis ennek a háromszorosa még rendelkezésre áll."Ne gyere itt ilyenekkel.
Azt hagyjuk is, hogy intenzív nem egyenlő lélegeztetett beteg, de a múltkori Filmhíradó "de k*rva jók vagyunk" részében nem 4400 intenzíves ágyról volt szó?
somoskovig
Amadeus
több mint 5 éve
Viktor beszélt: "szabad ágyból, ami covidos betegek fogadására alkalmas, jelenleg 13 049, intenzív ágyból pedig 1634 van. Most intenzív ágyon 582 beteg van, vagyis ennek a háromszorosa még rendelkezésre áll."Ne gyere itt ilyenekkel.
Azt hagyjuk is, hogy intenzív nem egyenlő lélegeztetett beteg, de a múltkori Filmhíradó "de k*rva jók vagyunk" részében nem 4400 intenzíves ágyról volt szó?
somoskovig
több mint 5 éve
Viktor beszélt: "szabad ágyból, ami covidos betegek fogadására alkalmas, jelenleg 13 049, intenzív ágyból pedig 1634 van. Most intenzív ágyon 582 beteg van, vagyis ennek a háromszorosa még rendelkezésre áll."Azt hagyjuk is, hogy intenzív nem egyenlő lélegeztetett beteg, de a múltkori Filmhíradó "de k*rva jók vagyunk" részében nem 4400 intenzíves ágyról volt szó?
több mint 5 éve
Csúsznak a teszteredmények 3-4 napot, valószìnű, h a pozitív tesztszám az nem egyidőben levett eredményt jelent, hanem ömlesztettet. A napi tesztszám meg "egzakt".
több mint 5 éve
Azt kell majd megnézni, hogy ahol az eü tanácsadókra hallgattak ott szarabbul teljesített-e a gazdaság...Teljesen összevissza adatok vannak. USA Q2-ben -31%, Q3 +33+. Japán -28%, +21%. Franciák -19%, +18% (ugye ezek éves GDP összehasonlítások)
Más: ma voltam magánlaborban PCR-teszten, minden flottul ment, 2 nap mire lesz eredmény.
empty taxi
Ebből két dolgot látszik:
1) kurvára nehezen értelmezhető a GPD egy ilyen helyzetben
2) sokkal élesebben függ a GPD a fogyasztástól, mint azt szeretnénk
3) szar a GDP, mint mérőszám

több mint 5 éve
Big UP!el van baszva masszívan az biztos, viszont holtponton is vanEz a probléma ezzel az egész EU-val.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
r.baggio
Negritis
A nagyok a pénzért vannak benne, a kicsik szintén és mennek a háttéralkuk.
Szégyen amit az EU művel. Irgum-burgum, csúnya Fidesz...de semmit nem tesznek, mert kell a szavazatuk.
Nem elég egységes a rendszer, hogy az ilyen rebellis országokat mint mi meg a lengyelek picsán rúgják.
Meg néha saját magukat is.
Solymi
és el kéne dönteni hogy lazuljon az egész egy sima vámunióvá
vagy akkor rendesen legyen useu mer ez ami most van semmire nem jó
egy csomó üres bürokrácia ami esélytelen a populista dolgokkal szemben
arról nem is beszélve hogy a tech boommal se tud mit kezdeni
Negritis
Konkrétan ez itt a kérdés.