Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ez a probléma ezzel az egész EU-val.szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
index.hu/kulfold/2020/11/15/ausztria_tomeges_teszteles/
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
mi meg a lengyelek csak azért se azt csináljuk és nonstop nyafogunk h Soros
Negritis
A nagyok a pénzért vannak benne, a kicsik szintén és mennek a háttéralkuk.
Szégyen amit az EU művel. Irgum-burgum, csúnya Fidesz...de semmit nem tesznek, mert kell a szavazatuk.
Nem elég egységes a rendszer, hogy az ilyen rebellis országokat mint mi meg a lengyelek picsán rúgják.
Meg néha saját magukat is.
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
szted ha az EU bejelentett volna egy egységes intézkedés csomagot milyen hiszti jött volna?"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza
Na végre egy ország, ahol rájöttek, hogyan is kellene védekezni, az eu-tól átfogóan már valami ilyesmit vártunk március óta.
r.baggio
mi meg a lengyelek csak azért se azt csináljuk és nonstop nyafogunk h Soros
több mint 5 éve
"Ausztriában decemberben kezdődik a tömeges koronavírus-tesztelés"Pont ahogy vége a kőkemény kijárási tilalomnak
nagylaza

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A probléma viszont ezzel az, hogy már kikerült és terjed.444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirusTipikus példája annak, milyen amikor a média túl gyorsan és nem megfelelő mélységű utánajárás mellett kap fel híreket.
Vrij6
Az első probléma:
A nevezett tanulmány egy nagyon gyenge minősítésű lapban jelent meg, egy ekkora hír amennyiben módszertanilag megfelelő, jók a következtetések és független ellenőrzésen is átmegy, sokkalta nagyobb tudományos szenzáció lenne, egy vezető lapban. Ez lehet az első gyanús jel.
Második probléma:
A módszer egy általuk kifejlesztett ELISA teszt, ez gyakorlatilag antitest kimutatáson alapul, ám keresztreakció és egyéb attribútumok szempontjából nincs közlés a szerzők részéről. Ez ebben a minőségben, ha én bírálom nem jelenhetne meg.
Harmadik probléma:
Semmiféle epidemiológiai háttéradat nem támasztja alá azt a megfigyelést, ráadásul a tesztet még gyanúsabbá teszi, hogy az IgM prevalencia jóval magasabb. Itt abszolút keresztreakcióról lehet szó (más koronavírusokkal vagy egyéb ágensekkel - IgM hajlamosabb erre). Ráadásul ez (IgM) az aktív fertőzést/korai fertőzési stádiumot jelent. Ennek egy részét még biztosan meg lehetett volna erősíteni PCR teszttel. Ez sem történt meg.
Konklúzió:
Ez a tanulmány így ebben a formában mit sem ér, a tudományos bírálaton ki kellett volna esnie. Sem a módszertan nem meggyőző, sem pedig az alapvetően elvárható megerősítő vizsgálatokat nem végezték
Az eredeti tanulmány: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176598/
diverdoc
Kérdés, hogy mikor fogják megcáfolni és hogyan.
További kérdés, hogy kinek állt érdekében ez? A tanulmány készítőjének? Aki leközölte? A kínaiaknak?
több mint 5 éve
Akkor koszi hogy bemasoltad ide amit irt.😉Áá, nagyon koszi Doki! 😊 😊Kemenesi Gábornak, ő írta
Vrij6
diverdoc
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Áá, nagyon koszi Doki! 😊 😊Kemenesi Gábornak, ő írta
Vrij6

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Tavasszal má leírtam, most megismételemDr. House? 😊
mindenki hazudik
| mégeccer belinkel valaki szlovák adatsort, akkor privátban elküldöm a taccsot |
sutianap

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Tavasszal má leírtam, most megismételemmindenki hazudik
| mégeccer belinkel valaki szlovák adatsort, akkor privátban elküldöm a taccsot |

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Gyurma!Most jött az infó, hogy elhunyt az igazgatótok.
több mint 5 éve
Áá, nagyon koszi Doki! 😊 😊444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirusTipikus példája annak, milyen amikor a média túl gyorsan és nem megfelelő mélységű utánajárás mellett kap fel híreket.
Vrij6
Az első probléma:
A nevezett tanulmány egy nagyon gyenge minősítésű lapban jelent meg, egy ekkora hír amennyiben módszertanilag megfelelő, jók a következtetések és független ellenőrzésen is átmegy, sokkalta nagyobb tudományos szenzáció lenne, egy vezető lapban. Ez lehet az első gyanús jel.
Második probléma:
A módszer egy általuk kifejlesztett ELISA teszt, ez gyakorlatilag antitest kimutatáson alapul, ám keresztreakció és egyéb attribútumok szempontjából nincs közlés a szerzők részéről. Ez ebben a minőségben, ha én bírálom nem jelenhetne meg.
Harmadik probléma:
Semmiféle epidemiológiai háttéradat nem támasztja alá azt a megfigyelést, ráadásul a tesztet még gyanúsabbá teszi, hogy az IgM prevalencia jóval magasabb. Itt abszolút keresztreakcióról lehet szó (más koronavírusokkal vagy egyéb ágensekkel - IgM hajlamosabb erre). Ráadásul ez (IgM) az aktív fertőzést/korai fertőzési stádiumot jelent. Ennek egy részét még biztosan meg lehetett volna erősíteni PCR teszttel. Ez sem történt meg.
Konklúzió:
Ez a tanulmány így ebben a formában mit sem ér, a tudományos bírálaton ki kellett volna esnie. Sem a módszertan nem meggyőző, sem pedig az alapvetően elvárható megerősítő vizsgálatokat nem végezték
diverdoc
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirusTipikus példája annak, milyen amikor a média túl gyorsan és nem megfelelő mélységű utánajárás mellett kap fel híreket.
Vrij6
Az első probléma:
Második probléma:
Harmadik probléma:
Konklúzió:

több mint 5 éve
Érdekesség az előző ábrához. Dániában 2018-ban volt egy kiugrás a halálozásokat tekintve. Itt az oka:cphpost.dk/?p=109149
több mint 5 éve
Teljesen ertetlenul allok ezelott en is.444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirusElég életszerűtlen, ha abból indulunk ki, hogy Magyarország nyáron tiszta volt, szeptemberben berobbant 1-2 százalékos átfertőződéssel (szlovák milliós minta), ahogy az összes európai ország szintúgy.
Vrij6
A linkelt cikk szerint 13 régióban jelen volt már tavaly 12-14 százalékban, és semmi nem robbant be, fel se tűnt, hogy fertőz.
Valami nagyon nem logikus.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nézzétek meg, melyik országokban van kiugró halálozási trend (10+, 20+-os adat) 2020-ban egy átlagos évhez képest:www.euromomo.eu/graphs-and-maps
Súgó: Belgium, Franciaország, Írország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, UK és Svájc. A többi gyakorlatilag nyílegyenes.
Nálunk pl 2020-ban 4-16. hét között volt 1 egész feletti halálozási növekmény, majd 20-30. hét környékén pontszerűen (pl.: 23., 27. hetek), aztán most 31. héten volt egy kiugró adat (3,52-es együttható), 42-43. hetekben hozzuk az 1-et.
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirusElég életszerűtlen, ha abból indulunk ki, hogy Magyarország nyáron tiszta volt, szeptemberben berobbant 1-2 százalékos átfertőződéssel (szlovák milliós minta), ahogy az összes európai ország szintúgy.
Vrij6
A linkelt cikk szerint 13 régióban jelen volt már tavaly 12-14 százalékban, és semmi nem robbant be, fel se tűnt, hogy fertőz.
Valami nagyon nem logikus.
több mint 5 éve
www.dw.com/en/germany-hails-couch-potatoes-as-heroes-of-coronavirus-pandemic/a-55604506
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/15/mar-tavaly-nyaron-olaszorszagban-keringhetett-a-koronavirus
több mint 5 éve
Európai egységes stratégia lett volna az ideálisPont ezt írom én is jóideje, mert ez a logikus.
diverdoc
A nemzetállami védekezések egy határok nélküli Európában szart se érnek, mind egyaránt kevés.
több mint 5 éve
sztem Toca is így értette, de elsőre tényleg nem volt egyértelmű
több mint 5 éve
Az én ágazatomat teljesen lenullázta a járvány, így egzisztenciálisan ez nem igaz, egészségügyileg meg azért egy orvos, egy orvoscsalád még "békeidőben" is nyilvánvalóan eleve veszélyeztetettebb, mint egy vállalkozó.Talán azért, mert ez a kormányzat őt, és a családját közvetlenül teszi ki a veszélynek. És ha jobban menedzselték volna, akkor rájuk most kisebb veszély leselkedne.Innen elengedem ezt. Értelmetlen.Ha nem akarsz kommunikálni, én nem erőltetem, bár szívesen válaszoltam volna tételesen, de azt te se hagytad volna annyiban, és végtelen thread lenne, de ha ez részedről a záró hsz. volt, akkor tiszteletben tartom. Valóban nem célom, hogy triggereljelek, csak máshogy látom, értékelem, mondom a dolgokat.
diverdoc
Csak annyit jegyzek meg, ami lényegi szempont, hogy bár tökéletesen egyetértek veled, amikor azt írod, hogy "Ez továbbra is elsősorban egészségügyi katasztrófa", hiszen ez evidens, de ott megy félre a kommunikációnk, hogy ennek a kezelése már politikai kérdés (szerintem), nem pedig egészségügyi (szerinted).
Illetve még ott is, és ez ironikus, hogy te többet vársz, jobban számítasz az általad megvetett, leszólt kormányzatra, mint én, pedig te nem is rájuk szavaztál és nem is rájuk fogsz.
Sobri Jóska
bcsarli
(Nyilván személyesen előrelátó, befektetgető típus vagyok, szóval nem fenyeget az éhhalál, de sajnos sok barátom, volt kollégám nagyobbat szív, mint egy orvos. De persze miért nem mentek ők is orvosnak.)
De ne menjünk bele a "ki szopott nagyobbat" szituba, mindenki a saját életében tudja ezt értékelni, nem kell viszonyítani, összevetni máséval, tök felesleges.
több mint 5 éve
neked is figyelmedbe ajánlom ez a cikket, a legelső táblázatot, ez alapján mi jóval Ausztria előtt járunk:Én sehol nem írtam, hogy csak Mo-n lehet így, de mivel itt tudok példákat ezért nyilván erre reflektáltam.Azért ne tegyünk úgy mintha máshol ez nem kellene. Legaktuálisabb példám erre most hogy van egy út itt hollandiában, ami tilburg és den bosch között van: full egyenes, 2 sáv és kiváló minőségű de nem autopálya és 80ban van maximalizálva a sebesség. Gondolom régen sok baleset lehetett a gyorshajtás következtében mert a 10-15 km-es szakaszra 6 (!) állandó trafipaxot helyeztek ki. Ennek ellenére van pár okos akinek drága mulatság arra járni, tudok olyanról aki 3 csekket kapott arról a szakaszról 1 út során...Te melyik országban élsz ? Ez neked meglepő ?BARMI ami az atlag polgarban tudatositja, hogy baj van, azt tamogatom. Ha tank, akkor tank. Ma pecsi buszon tobben maszk nelkul. Lett volna jaror vszinu felhizta volna az isten barmaMindenki magából indul ki, szerintem gáz ha rendőr kell ahhoz, hogy rendesen hordjam a maszkot és baj van azzal a társadalommal akinek ilyenek kellenek a szabályok betartásához. Számomra és sokak számára egyértelmű, hogy nem azért hozzák ezeket a szabályokat, mert annyira jó, hanem mert muszáj. Rendesen hordom a maszkot, 8-kor otthon vagyok, de nem tetszik hogy talpig fegyverben tekesek grasszálnak az utcán. Nyilván nem nekem szól, de akkor sem tetszik 😊
Pecsett sehol nem lattam katonai-rendori jelenletet
diverdoc
Klaci79
Toca
Nem a legjobb példa de elég egyértelmű hogy ha szeretnéd szabálykövető magatartásúvá tenni a plebset akkor azt csak ilyen eszközökkel lehet.
Illetve a konkrét otthoni példát nézem ha ez megakadályoz csak 1 rablást vagy rendbontást már megérte.
davemayer
Egyetértek, hogy csak így lehet.
Amúgy, az osztrákok előrébb járnak mint mi nem csak időben de halalozasban is, valamit ott az intezkedesekben látom, hogy el akarnak érni valamit.
A sajátjainkban annyit látok, hogy hu mostmár meg kell hoznunk nekünk is, csak hogy elmondhassuk mi is tettünk valamit...
Toca
qubit.hu/2020/11/13/magyarorszagon-hatszorosara-nott-a-covid-halalozas-az-elso-hullam-csucsahoz-kepest
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Belgium épp Brüsszel miatt szív nagyon sztem, a rengeteg EU-s alkalmazottal. Ott is, már elindult vmikor nyár végén azt hiszem az önkéntes bejárás, és utána a shiftes rendszer. Innentől kezdve az emberek 27 tagállamból áramoltak oda vissza.Csak egy kis infokent! Hallottunk hireket Svajcban es Brusszelben elo baratoktol hogy eleg nagy gazok vannak arrafele is..nincs mar eleg ellatoszemelyzet es korhazi hely sem.nagyon! Osszevissza szallitjak az embereket ahogy eppen tudjak...pedig Svajcot nagyjabol oda soroltuk hogy ahh ott nem.lehet gond ,van penz dogivel!Belgiumban nagyon nagy a gáz. Ott a hülye politikai szitu miatti balfaszkodás borzasztóan negatívan befolyásolta a dolgokat. A vallon flammand vita, hogy nem tudtak egységes országos szintű döntéseket hozni, és a hatalmas országban kilenc különböző ember hozott, különböző helyeken a többi helytől teljesen eltérő döntéseket. Viszont az ember áramlás folyamatos maradt. Ott pont a miénkkel ellentétes politika okozza a katasztrófát. Európai egységes stratégia lett volna az ideális, de a belgák még országon belül sem tudták ezt meghozni. Ez káosz alaphelyzetből. Belgium az egyik példa mit nem szabad.
yooker
diverdoc
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
$€£Milyen alapon lenne bárhol?ezek a nuanszok azért számítanak hogy mondjuk lesz-e karácsony vagy nem ...Ez olyan, mint a kerekítés.az egész európa elbaszta vonalon ugyanabba a hibába esel mint amit a soccerben számonkértél azokon akik azt mondták h nincs eredmény ezért felesleges bármilyen pénzt tolni a focibaazt áruld el, hogy miért foglalkozunk az osztrákokkal?Jó.
Amadeus
Lehet elkerülte a figyelmedet, de itt volt egy kommunikációs ellenpont két állítás között.
Az enyém az volt, hogy
- egész Európa egyaránt elbaszta a nyári lazítással, azzal, hogy nincs közös vírusvédelmi stratégia,
- a magyar kormány semmivel se védekezik rosszabbul, se jobban, mint más nyugat-európai kormányzat, ugyanúgy politikai döntést hoz, csak a magyar politikai térben máskor csinál mást mint más országokban, más kormányzat.
-alapvetően a nagy baj megakadályozásáról már lekéstünk.
Másoknak meg ezzel ellentétes, ezt megkérdőjelező állításai voltak.
Így ezen kommunikációs páston merült fel Ausztria, mint ahol ultimate jól védekeznek, és ezt kérdőjelezem meg én, aki szerint ugyanúgy a saját politikai lehetőségeiket követik, csak azok mások, más mozgástérrel, más gazdasági háttérrel, lehetőségekkel, más mentalitású emberekkel, és ez okozza a más politikai járványvédelmi döntéseket, nem az, hogy Orbán geci, dilettáns vagy ostoba.
Röviden összefoglalva ezért foglalkozunk az osztrákokkal.
Sobri Jóska
igenis vannak nüanszok amik számítanak
Negritis
Nyilván az 16 a 22 meg a 27 között van különbség.
De ha ezerre kerekítesz, akkor ezek a nüanszok ugyanúgy értelmezhetetlenek.
0, 0 és 0.
Szerinted számítanak, szerintem nem.
Ez két vélemény, kétfajta kiindulási pont értelmezésekhez, továbbgondolásokhoz.
Én, a számomra hasznos meglátások kialakításához abból indulok ki, hogy ugyanannyi az esélyem hogy ötösöm lesz a lottón, ha 2 vagy ha 3 szelvényem van.
Van aki szerint meg nem ugyanannyi.
Nagyságrendkérdés.
A gyakorlatban ezek a nüanszok lényegtelenek, mert nem befolyásolják számottevően a végeredményt.
De nyilván érzelmileg akinek 3 szelvénye van, az esélyesebbnek gondolja magát, mint akinek csak 2.
Sobri Jóska
itthon valszeg nem
Negritis
davemayer
több mint 5 éve
Talán azért, mert ez a kormányzat őt, és a családját közvetlenül teszi ki a veszélynek. És ha jobban menedzselték volna, akkor rájuk most kisebb veszély leselkedne.Azt kellene látni, hogy mindenkit. Persze a sok CoVidossal való sok kontakt, fizikai-pszichés leterheltség miatt miatt most igen, de előbb utóbb mindenkit érinteni fog egészségügyileg (testileg, lekileg) vagy/és gazdaságilag.
bcsarli