Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Egy nagyon erdekes aspektusat olvastam a CoVid-nak a NatGeon: tobb nyelv tunik el, mert a meg elo “ nyelhordozok” idosek es sokan meghaltak. Mondjuk vszinu ezek a nyelvek sajnos igy is kihaltak volna hamar, de ez is szomoru adalek.

Mas: elkezdodik a hallgatok VEZENYLESE. Egyelore negyed-otod-hatod ev, de lassan kisebb fiam is megy, onnan meg csak onkenteseket rantjak be
diverdoc
erről covid függetlenül voltak már infok hogy asszem van egy olyan nyelv amit már csak 2 idős indián beszél, de ők meg utálják egymást így senki se használja
Negritis
az egy film, te..
sutianap
Mert ugye osszevesztek egy nőn. 😊
Vrij6
my mistake

www.babbel.com/en/magazine/least-spoken-languages-on-earth
 www.tripsavvy.com/the-worlds-least-spoken-languages-4145022

ettől függeltenül vannak nyelvek amik 1 főre "szűkültek" és a njerepet is csak 4en beszélik
Negritis
Kifejezetten a brazil indiánokról ír, azon belül is a purubora nyelvről. Nagyon sok brazil bennszülött koronás, és azokat a nyelveket amik a kihalás szélén voltak a 870 halott (ebből a populációból) tényleg eltüntetheti.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott
Jóska azt azért elfogadhatjuk közös alapnak h tekintettel főleg arra h a kormány mit meg nem tett a migrancs válság idején kommunikáció teren ahhoz képest most szart sem/alig csinálnak vmit?
Innentől kezdve pedig érthetően felelősek azért is h az emberek mennyire hajlandóak otthon maradni, maszkot húzni sztem.

Nekem ez a fájó: arra volt pénz, paripa, akarat h ellensegkepet hozzunk létre de arra már nincs h ugyanezeket az eszközöket később egy világjárvány idején felhasználjuk jó cél érdekében.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 121 — #NoStress
Vannak ágazatok, amelyek teljesen elestek, azon nem tudsz segíteni, ilyen a turizmus vagy a rendezvényekhez kapcsolódó szolgáltató ágazat.
Szokol
Ezek vagyunk, voltunk mi.
Vannak különböző állami segítségek, pályázatok, ötletek, de összefoglalom: szart se ér egyikse. Még csak nem is az a nagyságrend, mint ami kiesik, vagy az alapműködéshez kell. Valamint túl van bürokratizálva és kvázi újabb beruházásokra ösztönöz leginkább, mintha 2 hónap múlva újra visszaállna minden a régi kerékvágásba.
Sokat beszéltünk erről volt kollegákkal (én ugye elengedtem márciusban, de azért nyilván segítek, ha tudok), arra jutottunk, hogy attól eltekintve, hogy az állam átutalja a tavalyi netto árbevételt ajándékba, vagy annak 50-70-80 százalékát, valójában nem tud segíteni, mert megszüntek a rendezvények, legalábbis a 98 százalékuk. És innentől ez kb. jelenleg egy halott ágazat, ami ráadásul még tervezni se tud, hiszen minden szigorítást először a sokrésztvevős rendezvények sínylenek meg.
(Aki idegelni akarja magát, annak mondom: Mészároséknál lesz évvégi karácsonyi parti. Már le van kötve.)

Érdekes, hogy Ausztriában valahogy kárpótolják ezeket az ágazatokat is.
Klaci79
Ez se ilyen egyszerű.
Ott pár hónappal kalkulálnak, és addig állami csöcsön tartanak valóban sok céget.
(Egyébként itthon is a fidesz-közeliek közül jópárat, legyen némi fór, ha újraindul a buli.)
De ha a szar eltart sokáig, akkor ott is lesz egy pont, ahol már nem áll módjában, érdekében az államnak a beavatkozás, támogatás, kárpótlás.

Ugyanez megy nagyban és ugyanezt akarja elérni a kormány, a függési rendszert miközben nyugaton pont ez ellen dolgoznak, hogy az állampolgár ne függjön a rendszertől/rendszeren.
Solymi
Ez még álomnak is túl álomszerű.
nyugaton a teljes tudatipar ezen a kapitalista függőségi rendszeren dolgozik.
Szépen rezonál erre a 24.hu interjúja Gulyás Marcival:

24.hu/belfold/2020/11/15/gulyas-marton-interju-partizan-pumped-gabo-fidesz/

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 106
Nem mer szólni, mert félti az állását, a pénzt.
Solymi
S emiatt nem lesz változás sosem... csak a picsogás fog menni, hogy "jaj de rossz nekünk és mocskos mindenki amiért kitol velünk"...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 979
Akkor mégis mit várnak a vezetők?
Solymi
Csodát, gondolom.

De, kötelezheti! Nálunk kötelező a használata, még a céges buszokon is. Ott külsős cég van megbízva hogy betartassa. Az egyszemélyes irodákban is, nincs kivétel. Egyszerűen ki kell kommunkiálni hogy ez a szabály, ilyen és ilyen szankciók vannak. Aztán pedig szankcionálni kell. Nálunk 3 figyelmeztetés kirúgást ér.
bcsarli
Igen, ez ennyi. Ha valóban akarna tenni érte, akkor tudna. Ez így Magyarország kicsiben. A főnök kommunikálni jól tudja, de tenni valójában nem tesz semmit, a beosztott pedig túl buta ahhoz hogy felfogja, ez így nem oké és túl szolgalelkű ahhoz hogy kiálljon saját magáért. A saját egészségéért! S ez a legszomorúbb az egészben.
Mikey
Nem mer szólni, mert félti az állását, a pénzt.
Ugyanez megy nagyban és ugyanezt akarja elérni a kormány, a függési rendszert miközben nyugaton pont ez ellen dolgoznak, hogy az állampolgár ne függjön a rendszertől/rendszeren.
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
állítólag szerdán jelentik be, hogy péntektől itt is zárás lesz
NB2
plakátok nyomdában vannak már?
csebi
Azok már ki vannak nyomtatva. Az október 12 lesz átdátumozva 😊
bcsarli
ki akar fogadni ra?
mondjuk amennyiszer jottek itt a belso infok..egyszer csak bejon.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 600 — The Mathematician
Egy nagyon erdekes aspektusat olvastam a CoVid-nak a NatGeon: tobb nyelv tunik el, mert a meg elo “ nyelhordozok” idosek es sokan meghaltak. Mondjuk vszinu ezek a nyelvek sajnos igy is kihaltak volna hamar, de ez is szomoru adalek.

Mas: elkezdodik a hallgatok VEZENYLESE. Egyelore negyed-otod-hatod ev, de lassan kisebb fiam is megy, onnan meg csak onkenteseket rantjak be
diverdoc
erről covid függetlenül voltak már infok hogy asszem van egy olyan nyelv amit már csak 2 idős indián beszél, de ők meg utálják egymást így senki se használja
Negritis
az egy film, te..
sutianap
Vrij6
my mistake

www.babbel.com/en/magazine/least-spoken-languages-on-earth
 www.tripsavvy.com/the-worlds-least-spoken-languages-4145022

ettől függeltenül vannak nyelvek amik 1 főre "szűkültek" és a njerepet is csak 4en beszélik

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487

diverdoc
Negritis
az egy film, te..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!

diverdoc
Negritis

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 600 — The Mathematician

diverdoc

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Akkor mégis mit várnak a vezetők?
Solymi
Csodát, gondolom.

De, kötelezheti! Nálunk kötelező a használata, még a céges buszokon is. Ott külsős cég van megbízva hogy betartassa. Az egyszemélyes irodákban is, nincs kivétel. Egyszerűen ki kell kommunkiálni hogy ez a szabály, ilyen és ilyen szankciók vannak. Aztán pedig szankcionálni kell. Nálunk 3 figyelmeztetés kirúgást ér.
bcsarli
Igen, ez ennyi. Ha valóban akarna tenni érte, akkor tudna. Ez így Magyarország kicsiben. A főnök kommunikálni jól tudja, de tenni valójában nem tesz semmit, a beosztott pedig túl buta ahhoz hogy felfogja, ez így nem oké és túl szolgalelkű ahhoz hogy kiálljon saját magáért. A saját egészségéért! S ez a legszomorúbb az egészben.

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
NB2
csebi
Azok már ki vannak nyomtatva. Az október 12 lesz átdátumozva 😊

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Érdekes tapasztalatai vannak az első osztott műszaknak. Az az irodista nő, aki már 2x maradt otthon a jellemző tünetekkel, lejön maszk nélkül közénk. A másik irodista lejön maszk nélkül közénk. A takarító lejön maszk nélkül közénk, miután végigjárta az egész céget. A fertőtlenítés annyi hogy ráfúj a kilincsre de le már nem törli, és ennyi. Az áruszállító bejön maszk nélkül. A patkányirtók bejönnek úgy hogy az orrukat nem takarja a maszk. A meós, aki más részlegeken is ellenőriz, lejön hozzánk maszk nélkül és két órán át ellenőriz, s mikor megkérdem tőle hogy hol a maszkja, akkor "én azt nem hordom, nem érdekel ki mit mond" és "egyébként is otthon lehet maradni akinek nem tetszik."

Amikor meg lett mondva hogy anélkül senki nem jöhet le/be azok közül, akik nem nálunk dolgozók.
A hülye meg a bunkó és a szervezkedő persze én vagyok, amikor ezeket szóvá teszem.
Mikey
Ez szervezeti, vezetői felelőség. Nálunk, a saját irodán kívül kell a maszk és ha elfelejted, elég egyértelműen jelzik a vezetők (emelt hangon).

Óbégass rá, ha már a vezetők leszarják- Én is nehezen fogadtam el, hogy ez kell, de beláttam, hogy tényleg szükséges és segít a maszk beltérben.

Kívül. üres utcán továbbra is faszságnak tartom, de hordom azért.....
csi77
A műhelyvezető annyit mondott, hogy nem kötelezheti pl. a meóst arra hogy viselje, hanem csak megkérheti. S akkor ott abban a pillanatban elengedtem azt, hogy ő bármit is be fog tartatni ebből. Pedig az ő ötlete volt az egész.
Mikey
Csodás cégnél dolgozhatsz te is, hogy az embereket ennyire érdekli ez.
Solymi
Amúgy tudod mi a poén? Hogy az emberek 80%-a retteg nálunk. Hú mennyi fertőzött van, hú mennyi halott van, bezzeg a buszon nem viselik, mutatták tévében. Azt' amikor odakerülnek hogy akkor tessék felelősen viselkedni, akkor eddig jutnak. Vagy mert felelőtlen faszok/picsák, vagy mert "maszkszkeptikusok" azaz buták.

De a rettegés az megy. Csak akkor tudnám miért.

A műhelyvezető is olyan szépen előadta pénteken hogy a mi védelmünk érdekében lesz az egész, aztán amikor felelősen tenni is kellene érte, akkor "nem kötelezhetem arra, hogy viselje" van.

Pár hete már érik bennem a gondolat hogy a tavaszhoz hasonlóan most is itthon kéne maradnom két hónapot. Na most ezzel a maival megadták az utolsó előtti lökést.
Mikey

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
Érdekes tapasztalatai vannak az első osztott műszaknak. Az az irodista nő, aki már 2x maradt otthon a jellemző tünetekkel, lejön maszk nélkül közénk. A másik irodista lejön maszk nélkül közénk. A takarító lejön maszk nélkül közénk, miután végigjárta az egész céget. A fertőtlenítés annyi hogy ráfúj a kilincsre de le már nem törli, és ennyi. Az áruszállító bejön maszk nélkül. A patkányirtók bejönnek úgy hogy az orrukat nem takarja a maszk. A meós, aki más részlegeken is ellenőriz, lejön hozzánk maszk nélkül és két órán át ellenőriz, s mikor megkérdem tőle hogy hol a maszkja, akkor "én azt nem hordom, nem érdekel ki mit mond" és "egyébként is otthon lehet maradni akinek nem tetszik."

Amikor meg lett mondva hogy anélkül senki nem jöhet le/be azok közül, akik nem nálunk dolgozók.
A hülye meg a bunkó és a szervezkedő persze én vagyok, amikor ezeket szóvá teszem.
Mikey
Ez szervezeti, vezetői felelőség. Nálunk, a saját irodán kívül kell a maszk és ha elfelejted, elég egyértelműen jelzik a vezetők (emelt hangon).

Óbégass rá, ha már a vezetők leszarják- Én is nehezen fogadtam el, hogy ez kell, de beláttam, hogy tényleg szükséges és segít a maszk beltérben.

csi77
A műhelyvezető annyit mondott, hogy nem kötelezheti pl. a meóst arra hogy viselje, hanem csak megkérheti. S akkor ott abban a pillanatban elengedtem azt, hogy ő bármit is be fog tartatni ebből. Pedig az ő ötlete volt az egész.
Mikey
Solymi
Amúgy tudod mi a poén? Hogy az emberek 80%-a retteg nálunk. Hú mennyi fertőzött van, hú mennyi halott van, bezzeg a buszon nem viselik, mutatták tévében. Azt' amikor odakerülnek hogy akkor tessék felelősen viselkedni, akkor eddig jutnak. Vagy mert felelőtlen faszok/picsák, vagy mert "maszkszkeptikusok" azaz buták.

A műhelyvezető is olyan szépen előadta pénteken hogy a mi védelmünk érdekében lesz az egész, aztán amikor felelősen tenni is kellene érte, akkor "nem kötelezhetem arra, hogy viselje" van.

Pár hete már érik bennem a gondolat hogy a tavaszhoz hasonlóan most is itthon kéne maradnom két hónapot. Na most ezzel a maival megadták az utolsó előtti lökést.
Mikey
Teljes mértékben megértelek.
Ilyen idiótán viselkedő emberekkel szemben én is ezt csinálnám.
Kész röhej, hogy egy cégnél nem tartják és nem tartatják be a szabályokat.
Akkor mégis mit várnak a vezetők? De tudom, Mo-n élünk, itt kettős mérce van szinte mindenhol.
több mint 5 éve

Mikey

csi77
Mikey
Solymi

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 121 — #NoStress
 www.portfolio.hu/gazdasag/20201115/koronavirus-hol-hallgattak-a-kormanyok-a-tudosokra-leginkabb-457532
Negritis
Jezusom, ilyen cikket ne linkeljel az Economisttol, hogy azoknal az orszagoknal sinylette meg legkevesbe a gazdasag a virust ahol az Eu szakemberekre hallgattak! Es az Eu karok is kisebbek lettek! Ez szakmaiatlan! Mit nem ertettek az Econimistnal, hogy nem Eu szempontok alapjan kell donteni. Ott is azt hittek, hogy azert mert egy tudos ert a virushoz nem erthet mashoz es a kihatasaihoz. Hal isten vannak kormanyok, akik globalisabban latjak a dolgokat es nem hagyjak befolyasolni magukat a tenyektol as a politika felett allo termeszeti torvenyektol. Koszi, hogy belinkelted, nem ismertem. Jo volt olvasni hogy azokban az orszagokban ahol olyan szar politikusok vannak, mint amennyire szar orvos egy mangoszorppel tesztelo lenne, mind Eu mind gazdasagi szempontbol joban jon ki. Ezt probalom pofazni itt elegge regota.
diverdoc
Azt hittem nem akarsz beszélgetni.
Így eléggé kisstílű a nagy "ezzel befejeztem" után még odaszurkálni a vitapartnernek. Én nem erőltetem a veled való disputát, hogy ne triggereljelek, de ha te szólítasz meg, akkor csak válaszolok.

Írok két szakmai szempontot, hátha sikerül lepöckölni a mindenért a kormányzatot hibáztató egészségügyi szemellenződet:

1. Más országokban más a gazdasági, politikai háttér, alapzat, így nyilvánvalóan más metodikával vonnak be nem politikai szakembereket politikai döntésekbe.
Nincs ezügyben egységes gyakorlat.
Ahol a hatalommegőrzés egy szélesebb szavazói bázison, egy differenciált, mobil szavazói közegen múlik (pl. Németország klasszikusan ilyen) ott a felelősségmegosztást is többeken terítik szét. Ez a "tudósokra hallgatás" statisztika pusztán ezzel a társadalomfelépítéssel mutat korrelációt.

2. Az, hogy az optimálishoz képest mennyire nem védekezik jól egy kormányzat még nem vonja maga után azt, hogy az ország lakossága ezt úgy is éli meg, ahogy az valójában történt. Itt jönnek képbe a politikai marketingkommunikációs szakemberek, amelyek nem csak Magyarországon utókommunikálják a kormányzati intézkedéseket, hanem Európában mindenhol.
Honnan tudhatná bármelyikünk is, hogy mondjuk Portugáliában vagy Szlovéniában az intézkedéseket (azok szigorúságát, időbeliségét, hasznosságát) valójában mennyire szakszerűen hozták meg a helyzethez kapcsolódóan, ha egyik országból se ismerjük a konkrét számokat, azok mélységeit (életkori, területi, foglalkoztatottságbéli, stb.), súlyozottságát, hiszen még tart a járvány, és nincs "végeredmény" és te magad is többször írtad, hogy minden szám, adat komolyanvehetetlen, de legalábbis (finoman szólva) nem tűpontos.

több mint 5 éve

Mikey

csi77
Mikey
több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
NB2
csebi
október eleje óta.
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 171 — nabege2@yahoo.com
NB2
ki állítja?
briareos
ismerős ismerőse 😊
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!
bejottem en is most bentlevos het lesz. Buszon reggel 60as bacsika szepen leveszi a maszkot, krakog, pruszkol, kohog 2t, aztan maszk szepen vissza a helyere. Hianyzott.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
NB2
ki állítja?

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 171 — nabege2@yahoo.com
NB2
csebi
múltkor is beírtam és nem jött be, reménykedek most is ilyenben...
több mint 5 éve
rokaur 876
A flight radart nézegettem unalmamban, és Bp kivételével minden környező ország reptere. / még ahol szigorúbbak a feltételek ott is/ zsúfolt, itt meg pár gép lézeng.
Látványos.
ozibozi
Valószínű mert a többi reptérnél nincs az államnak vételi szándéka...😉
Klaci79
eszméletlen az egész, hányinger banda
DE EZ NYILVÁN TELJESEN LOGIKUS, ÍGY MŰKÖDIK A POLITIKA!!

A Moderna most jelentette be, hogy 95%-os védelmet ad a vakcinája! Pontosabban 94,5%
Azért az nem rossz
Klaci79
most aztán feladták a leckét szijjártóéknak, gondolom bevezetik majd a gyorsasági százalékszorzót
r.baggio
Hát egyébként ez egy full logikus üzleti lépés, kivéreztet a google is ha fel akar vásárolni és nem adod a céged, kapsz pár bírósági ügyet a céged nyakába és szépen az összes erőforrásod elfogy majd és érkezik egy sokkal kisebb vételi ajánlat, ez se törvénytelen, járvány van hát ki is használják. Nem tudom hányan dolgoztok ott, de üzlet szempontjából simán megéri veletek kicseszniük ha igy 10+ milliárdot spórolnak rajta illetve ha jól tudom az államnak kellett volna "teljes" áron is, arra lennék kíváncsi inkább miért nem adták még el mert olyannal folytatnak harcot aki ezen jelen helyzetben sokat nem veszít ellenben a másik féllel.

De emberileg teljesen megértelek, a helyedben pontosan ugyan igy gondolnám, és kitartás 😊
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott
NB2

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.