Nomac

New England Patriots

Nomac
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
16 perce
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
2 726


Utolsó 10 fórum hozzászólás

12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Vicces ez az M1, a Tiszát kis sem írják a BP közgyűlésre. "Függetlenek" név alatt futnak 😀
12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Cseh Kata interjú!!
12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
43% csak a Fidesz!
12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
M1 megy a háttérben a Partizán mellett, de ezek EU-val foglalkoznak szinte 70%-ban
12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
A tiszások nagyon megtolták Vitézyt. Mer ugye, ha MP, a frissen kiugrott fideszes nemfideszes lett, akkor Vitézy elég régen volt már államtitkár meg amúgy is távoli Orbán rokon, így aztán nyilván ő sem fideszes. Csak rá kell nézni az itteni hozzászólásokra, hányan benyalták ezt.
ender1112
Te miről beszélsz?
Lúdas Solymi
Amiről írtam, arról 😊
ender1112
Mindenki tudta hogy Fidesz áll mögötte, ne legyél értetlen. Pont ennek ellenére kap ennyit, ez sokat elmond KG-ről
12 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Amúgy ki milyen választási közvetítést néz?
Tactful Cactus
M1, mi más!
13 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Belassultak az adatok, nem?
Szokol
Vannak olyan kerületek ahol még semmi adat..
13 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Kovács Gergő meg fogja csinálni, nem hiszem el 😊 Legalábbis remélem. Remélem, eltol egy giga rakétát a gyózelemre. 😊
somoskovig
Fideszes haverom aki ott él..szívni fogom vele a vérét 😀
13 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Hol vannak a 3. kerület eredményei? 😀
13 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Mit akarunk itt változást? Amikor 70%-al viszi a Fidesz a megyei jogú városokat...

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Amikor 5 ével ezelőtt beleszerettem a túrázásba, nem gondoltam volna hogy egyszer valóra válik az álmom, és a Himalája 8000-es csúcsai közé is eljutok. Az álom gyorsan valósággá vált, ma este indulok az Annapurna körre 😊
több mint 1 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Az erdők kivágása? – Csináljunk sivatagot hazánkból, most épp szezonja van...
Annyira tart a kormány a téli gázhiánytól, vagy a tűzifa hiányától, hogy megengedi az eddig elég szigorúan védett erdők kitermelését, praktikusan akárhogy. Foglaljuk össze az aug 4-i kormányrendeletet:
1. nem kell őshonos állománnyal felújítani, amit kivágsz;
2. praktikusan nem is kell foglalkozni azzal, hogy mi lesz ott;
3. természetvédelmi területnek vagy parkerdőnek is neki lehet menni;
4. tarra lehet vágni;
5. bármikor (leveles fa, madárfészek nem számít);
Ne legyen illúziónk, ez KATASZTRÓFA. Ha ezt végigviszik, generációkra átrendeződik a magyar táj, nagyot lépünk a sivatagosodás felé, pont akkor, amikor a klíma önmagában is erre tol. A klímaváltozásra most kötelezően adandó válasz épp a további erdőtelepítés, nem a meglévők kivágása.
Feltehetően pár fideszes csinovnyik ezt az őrületet is védelmébe fogja venni, ezért itt alább a rendelet szövege, plusz az erdőtörvény abban hivatkozott passzusai, és a fenti állítások a megfelelő helyre odatett, csillagozott számokkal.
Ezzel hatalmas nagy baj van, több is:
- Ami ma erdő, az évtizedek (igazán jó bükkösök, tölgyesek esetén akár 70-80 év alatt) fejlődött ilyenre, a szabály meg most az, hogy mindent lehet vinni (nyilván (?) csak a sajátodról).
- Amellett, hogy ennyi idő kell az új kialakulásához – fordítsuk
magyarra: a gyerekeim nem fognak itthon erdőt látni, az unokáim talán – az újulat előkészítésének szabályozását is törölték. Az unokáim sem fognak erdőt látni.
- Bizonyos fafajok (elsősorban a bükk) esetén a teljes tarvágás kivégzi a művelési ágat, a bükknek évtizedes termelési terve van, hogy mindig legyen árnyék a csemetének.
- Mint a héten több posztban körüljártuk: a klímaváltozás a nyakunkon (szkeptikusok konzultáljanak a hőmérővel, köszönöm), az erdők és az általuk adott árnyék, az általuk végzett lokális éghajlatjavítás (párologtatás) semmi más módon valósítható meg.
- A klímaváltozás ráadásul az új erdők felnövekedését is megnehezíti, még jobban kéne figyelni az erdőfelújításra, nem kihúzni a meglévő szabályokat.
- Az árvízkockázat ma hazánkban már nem annyira a nagy folyókon jelentkezik, hanem a kisebb, hegy- és dombvidéki vízgyűjtőkön kialakuló villámárvizek formájában, amikor egy óra alatt leesik egy zivatarfelhő, és 5 percre elönti a falut a víz. Ha nem lesz elég erdő a hegyoldalakon, akkor tessék ezekre sokkal sűrűbben számítani.
És akkor két dolog a végére: (1) egyrészt elmennek a fenébe, mert ezt a katasztrófát – benne van a rendeletben – „szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus” miatt hozzák ránk, ezért gyakorlatilag egyetlen ember őrült ötlete holnaptól kontroll nélkül szabállyá tehető. A másik még dühítőbb (2) úriember ugyan nem fogad biztosra, de mikor jön ki az a rendelet (a háborúra, a migrációra vagy a járványra hivatkozva), hogy Mészáros Lőrinc megveheti diszkontáron az összes nemzeti park összes erdejét?
(Egy tiszteletteljes javaslat a végére. ez az ügy mérhetetlenül szomorú, és nagyon felháborító. ha itt a fészen ikont nyomsz rá, inkább a dühöst, mint a szomorút. Ez az első lépés afelé, hogy ez velünk nemcsak megtörténik és elszomorít, hanem dühösek vagyunk. állítsuk ezt be magunkban. Köszi.)

 www.facebook.com/kardblog/
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Ti, nekik, szekértábor, és akkor arról megy a polemizálás, hogy ki is gondolkodik meg általánosít végletesen
r.baggio
Hogy fogalmazzak? Ti, baloldali kedves szavazók? Vagy ti, baloldali gondolkodásúak? Leírni azt hogy ti sokkal egyszerűbb és mindenki tudja mire értem. De persze köss bele nyugodtan, ebben jó vagy. O1g!
davemayer
Ez sem tökéletes megfogalmazás. Én például jobbos vagyok, annak is a széle (tudom,mára már nincs jobb es baloldal, idehaza plane nem) és mégis rühellem a fideszt és leszavazok MZP-re.
Ilyenkor mivan? Mert sokaktól hallom (nem rád gondolok elsősorban, hanem úgy általánosan) hogy a balosok, a liberálisok, a libsik stb. akik leszavaznak MZP-re...
Akinek elege van az intézményesített lopásból az csak baloldali lehet? Ugyanmár.
eaglesmcnabb
Nem, nem csak baloldali lehet de ha leszavazol MZP-re akkor azt támogatod. Ennyi, lehet Orbán ellen szavazni csak ne ámítsd magad azzal hogy ezzel nem a mostani baloldalt, "azokat" támogatod.
Nekem fontos lenne hogy kire szavazok, nem csak elsősorban az hogy ki ellen.
davemayer
Hasonló cipőben járok mint eaglesmcnabb. Én örömmel húznám az x-et a 1998-as, de talán még 2010-os Fideszre is, de ezt ami most megy már tarthatatlan. Tejhatalmuk volt 12 évig, ahelyett hogy előre léptünk volna bármilyen irányba. Mi lettünk Németország összeszerelő üzeme, egy olyan égető kérdést sem oldottak meg amire szükség lett volna (nyugdíj, egészségügy, oktatás, közösségi közlekedés), mellé amit lehet azt elloptak.
Ha valaki "jobboldaliként" egy ilyen koalícióra szavaz, az a csak annyit jelent hogy elege van ebből a szarból ami itt van.
Ez a legnagyobb hibája a Fidesznek, nekik lett volna lehetőségük változtatni!
11 hónapja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Három év után, most tekertem újra körbe a Balatont. Két nap lett belőle, de következő hónapban lesz belőle egynapos is. 😊 Hétvégén jó idő volt, de közel nem volt olyan tömeg mint szokott lenni.
A déli partot nagyon pöpecül megcsinálták, végre látni egy koncenpciót, jól felfestett jelek, néha már zavaróan sok tábla a következő célpontról. Nagyon sok helyen levitték a partra az útat, ahol nem tudták megoldani ott olyan megoldást választottak ami mindenkinek a legjobb. Ahol volt rá lehetőség ott mindkét oldalon van egy külön sáv a bringásoknak, középen pedig gyakori a fekvőrendőr hogy lassítsa az autókat. Amit leírtam a keleti partra is igaz, azt is csodásan megcsinálták. Itt az utak 80% új aszfaltréteget is kapott. Végre egy olyan project amin látszik hogy szakenmberek dolgoztak, és jó helyre is ment a pénz.
Északi parton nem sok változás van, az önkormányzatok felújítanak saját költségükre egy egy szakaszt, de még mindig mindenki csak a saját területéért fele, aki meg senkié ott már szinte egy bringa sem fér el, mert anniyra benőtte a fő az utat. Reméljük egyzser az északi part is sorra kerül.
Nagyon jó látni a sok családot kicsi gyerekkel, baráti társaságot akik tekernek. Nem kéne sajnálni azt a pár milliárdot az északi és a nyugati part felújításra sem, itt minden pénz jó helyre megy ha okosan csinálják.
több mint 1 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Az elmúlt egy hétben három olyan eset is történt, ami szépen mutatja milyen irányba haladunk. Kétszer találkoztam olyan nyugdíjassal a SPAR-ban aki nem tudta kifizetni amit vett, majd egy teljesen jólszituált nézni kéregetett a HÉV-n. Egy évvel ezelőtt simán kifizettem volna azt a pár száz forintot a pénztárnál vagy adtam volna a néninek, de mindkét esetben félrenéztem, utána volt is lelkiismeret furdalásom, de egy ilyen nap után mint a mai. Amikor megint szembe köpünk minden értéket, és logikát, majd a Fideszes haverom még ezután is őket védi. Vesszem ez az egész szar rendszer, menjünk el a falig és boruljon rá a szar az egész országra, talán az majd hoz változást...

Iszonyatos frusztráció van benne ezzel az egésszel kapcsolatban, kerülök minden ilyen műsört, cikket ami nem közvetlen a munkával kapcsolatos, és semmi politikai beszélgetésbe nem megyek bele, de ez a böszmeség ömlik a nyakamba mindenhonnan.

Csak bennem van ez meg? Más is érez hasonlót?
15 napja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
egyébként azon kívül, hogy KariGeri nemfidesz, mitől lenne jobb főpolgi, mint Vitézy (aki, ahogy lentebb már írták, egy településfejlesztési szakpolitikus kb, él-hal Bp-ért, elmúlt években is számtalan fejlesztési koncepciót bemutatott stb., tehát lennének ötletei..)?
tényleg érdekel, látva, hogy rengetegen eddig leszavaztak volna rá (Vitézyre), emiatt pedig már nem. (miközben az LMP és Ungár Péter, akinek szintén van némi NER kapcsolata volt eddig köztudottan a legnagyobb támogatója)
bogjosi
Vitézy sztem alkalmatlan politikusnak
Vannak idealista elképzelései és demagóg faszsagai
De államtitkárként is látszott hogy súlytalan


Én annak örülnék ha pmh lenne kg mellett
Negritis, a vajda
Ne felejtsük el h Vitezyvel jönne a teljes NER slepp és Budapest is szépen NeRes kifizető hely lenne.

Nekem nincs bajom aki ennek tudatában is Vitezyre szavaz de hat akkor az a NERre is szavaz egyúttal.
csebi
Micsoda választás elé nézzünk, szavazhatok Vitézyre akit a Fidesz támogat, vagy Karácsonyra akit Gyurcsány. Lehet érdemesebb egy nagy faszt rajzolni a szavazólapra!
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Beugrottam a kínaihoz ebédért, erre éppen egy munkás csapat rendel/ebédel. Az egyik srác felveszi a telefont, pár másodperces csend: "Pénzt, és faszt tudok adni, de agyat nem, a rák egye ki a beled". Letette, és folytatta az ebédet 😀
8 hónapja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
 24.hu/kulfold/2023/09/26/szelfizes-kozben-lezuhant-fitneszedzo-kozma-zsuzsanna-meghalt-jordania/
Amadeus von Dollárbaloldal
Gyűlölködőben írtam róla..bárcsak az első lett volna 😕
Nomac
Nem néztem a gyűlölködőt, jó hogy mindkét helyre beírtad... így most visszaolvastam picit. Jordániába annyira sokan mennek, hogy fel sem merült bennem ezúttal, hogy ez is a Hencz G Tamás volt. Mondjuk, ha az Alpokbeli dolgokért nem kapták el, kétlem hogy ezért bármit fog kapni.

És akármi is történt, a legfontosabb tanulság (azon kívül nyilván, hogy Hencz-cel senki ne menjen sehova), hogy magas helyen, sziklán/gerincen/ilyen helyeken az ember sose szelfizzen!

Szelfizés közben az egyensúlyvesztés még sokkal veszélyesebb (mert van valami a kezedben, és emiatt nem tudsz ugyanolyan gyors reflexből kapaszkodó után nyúlni, ha laikus ember vagy/nem vagy erre reflexszerűen kiképezve.. és a legtöbb turista ilyen sajnos) - mindig kérj meg valakit, hogy fényképezzen le, ilyen helyeken.
Igor
Az a csoda hogy eddig csak két ember halt meg mellette, és ez pl tipikusan felelőtlen balestnek tűnik mint Hencz G Tamás hibájának. Viszont a történet megint gyanús, senki nem volt a közelében, csak messziről látták. Lehet hogy itt ismét egy betanult mesét hallunk.

Egy valamit tudunk tenni, mindenkit figyelmeztetni hogy ne menjen vele. Bár ez sem sokat ér, általában azokat az embereket hálózza be akiknek a veszélyérzete egy más skálán mozog mint egy átlagos túrázóé.

Egy érdekes példa mennyire nem tudják az emberek helyén kezelni a veszélyt a hegyen. Hétvégén egy 40 fős csoporttal másztam volna meg a Rsys-t (2500-as Magas Tátrai csúcs, sima séta, és egy láncos és kitett részel a végén). Az előrejelzés szerint 20mm eső vasárnapra, és ez lehet hó is a hideg miatt. A látási viszonyok már a Csorba tónál is 20 méteresek voltak, fent még érdekesebb lett volna. A túravezető le is fújta a dolgot, nagyon helyesen. Két vezető ilyen ködben nem tud vigyázni 40 emberre, akkor ne is beszéljünk arról hogy mi történne ha a láncos részen kicsit lefagyna, nulla felszereléssel, vagy 10 cm hóval megspékelve.
Visszafelé a buszon, 3-4 csaj nemtetszését fejezte ki hogy miért nem próbálták meg legalább, addig mentek volna amíg nem lesz veszélyes. (Én már reggel a szállodában maradtam 😀 )
Persze előtte még soha nem voltak magashegyen, mint utána kiderült.
Nomac
Melyik magyar csoporttal erdemes turazni? Kik itthon a legjobbak?
Hendrix
Ez nagyon összetett kérdés. Túra és túra között is iszonyatos különbség van. Van négy nagy szerintem akik a piac nagy részét lefedik, és rengeteg kicsi, akik próbálnak növekedni.
Baraka: Náluk a luxus fontos, nem mindegy milyen a szálloda, hány csillag, van a wellness. Ők a legdrágábbak. Csak náluk vannak bringás túrák (vannak bringatúrás szervezők, de nekik az a fő profiljuk, a többi háromnál nincs bringás)
Eupolisz: Én velük utazom általában. Ha komolyabb hegyekről van szó, akkor itt vannak a legjobb túravezetők. Nem csak Nepált, és Kilimandzsárót visznek. Pl a 6900-as Ojos del Salado-t is minden évben indítják, ők szoktak sok újdonságot hozni. A kínálatukban van sok tingli-tangli egzotikus hely is.
Wanderwell: Nagyon sok jól eladható túrát visznek, és főleg a fiatalokra lőnek, nagyon jó ár/érték arányú kis túráik vannak akivel bevonzzák az újakat. Ebből építkeznek a nagyobb, repülős utakra.
Utazom.com: Ők csak nagy buszos utat visznek, vannak hosszabb útjaik, de én az egynapos csúcsútjaikat szeretem. Reggel megyünk, este jövünk.

Nagyon sok kisebb van még. Békatutaj (nekik rengeted párkereső túrájuk van 😀 ), Qalandar, Csámborgó, Bringa és Bakancs, és kis millió amiről még én sem tudok. Ha tudok valamiben segíteni írj nyugodtan.
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
Nagy Márton szerint a bankszektor és az energiaszektor szereplői nem örültek az extraprofit bevezetésének, de tudomásul vették, hogy ebben a helyzetben most áldozatokat kell hozni. Ezek a szektorok is tudják, hogy ez olyan profit, amiért nem is dolgoztak meg.

😀 😀 😀 Ezen elgondolkodtam hogy a vicc topicban lenne e a helye.
11 hónapja
Nomac New England Patriots 2 726 — balazs.t85@gmail.com
A csok egyébként élt 7 (8?) évet, ebben az időszakban elég jól lehetett vele tervezni és nagyon sokan vették igénybe akik jelentős részének többe került volna egy ház építése csok nélkül. Egyértelmű volt hogy nem tart örökké.
Nemes samu09
azert ez nem igy van. CSOKnak koszonhetoen is megduplazodtak az ido alatt az arak. marpedig ha egy ingatlan 2017ben volt 47 millio, most meg 100 korul mozog, akkor kenheted a hajadra a csokot.
csebi
Ezzel nem vitatkozok. Gondolom az a 100-150ezer igénybe vevő akiknek most háza van éppen a hajára kenegeti.
Nemes samu09
ja es a csok nelkul nem lett volna haza annak a 217ezer embernek? hagyjuk mar. 2017tol lenyegeben kenytelenek voltak az emberek felvenni, mert az arakba bele lettek epitve.
de legalabb ennek hatasara tobb gyerek szuletett mint korabban. vagy megsem?
csebi
Nem tudom min akarsz vitatkozni, ezek amiket leírtál tények. Én csak leírtam azt az oldalát, hogy nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni és igen, biztos voltak olyanok akik enélkül nem tudtak volna venni.
Nem tett jót a lakás piacnak a csok ez egyértelmű, de nem is erről szólt a hsz eleje, ti vittétek el.
Nemes samu09
nagyon sok embernek segitett lakáshoz jutni --> biztos, hogy nem 😀
dioadam
Segített az sok embernek. Szerinted honnan lett a NER-es építési vállalkozóknak szép háza? Meg az ő gyermekeiknek? Naugye hogy segített!
cartman023
Rengeteg embernek segített akinek abból lehet háza, lakása hogy a CSOK + babaváróból jött annyi, hogy elindulhasson ezen az úton.
Toca
A CSOK + babaváró miatt ment fel az ingatlanok ára az egekbe, szóval szerintem nem feltétlen igaz, hogy segített.
Inkább úgy mondanám, hogy az került hátrányba, aki nem vette fel.
dioadam
Aki felvette annak segitett mert házat kellett venni belőle. Meg talán felújítás de az kevesebb.
Nekem segitett két éve, mondjuk “csak” 1,6 csokot kaptunk de azzal is kevesebbet kellett saját tőkéből.
Ha észnél vagy és tájékozódsz, az eddigi családtámogatási programokkal sokat lehetett spórolni.
Amit eddig ilyen-olyan otthonteremtési meg családtámogatási programokból le tudtam hívni és vissza nem térítendő, az több mint 7 millió forint összesen.
Aki úgy gondolja ennyi pénz lofasz egy ház vásárláshoz nyugodtan küldje el nekem😃
Nemes samu09
Ha nincs a CSOK és a Babaváró akkor azt a hét milliót ki sem kellett volna fizetned, mert annyival kevesebbe került volna a lakásod...
Ez az egész családtámogatási rendszer arra volt jó, hogy meglegyen a kezdőtőke amivel utána már tudsz hitelt felvenni.
Éppen 2015-ben költöztem BP-re, gondolkodtam hogy kéne venni valami lakást ne kelljen már albérletbe menni. Nézegettem is az árakat. 10 millió körül voltak a lakások februárban, akkor gondoltamm ég kivárok kicsit, gyűjtök, és majd a nyáron nekiállok keresni. Júliustól jött a CSOK, és ami előtte 10 volt abból 14 lett pár hónap alatt. Végül sikerült 28 millióért venni (így is jól jártam, mert most már 45m) köszönhetően a csodás családtámogatási rendszerünknek, mert ha nem vagy házas, és nincs gyerekem, akkor jó mélyen kell torokra venni amit a Fidesz a szádba adott az ingatlanpiacon.