Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.gondolom a belső fidesz aktorok hangoztatták h keveslik ezt
Mi változott az elmúlt 4-5 napban, hogy az akkor hozott teljesen nevetséges intézkedések helyett most ezeket kellett meghozni? Beesett egy újabb adag konzultaciós levél? Kijött a legújabb közvéleménykutatás? Az éjféltől ötig terjedő bezárástólnem gyógyult meg mindenki?
gabokocka
több mint 5 éve
Azért van pár elég szigorú intézkedés is közte, pláne az eddigi pudinghoz képest. - az amatőr csapatsport tilos
- szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos
a szabadidős létesítményeket, fitness termeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket zárva kell tartani
- általános rendezvénytilalom lép életbe
- az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges, az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak
több mint 5 éve
De megint fingunk nincs mit csinálunk, tapogatózunk mint kezdő buzi a gőzfürdőben.Mi változott az elmúlt 4-5 napban, hogy az akkor hozott teljesen nevetséges intézkedések helyett most ezeket kellett meghozni? Beesett egy újabb adag konzultaciós levél? Kijött a legújabb közvéleménykutatás? Az éjféltől ötig terjedő bezárástólnem gyógyult meg mindenki?
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Szerinted miért hozták meg ezek a döntéseket? Hogyhogy mégis zártkapus innentől a focimeccs. Hiszen mindent figyelembe kell szeretett vezérünknek venni és Te is írod, hogy már mindegy mit csinálunk.azért lett zártkapus minden focimeccs, mert decemberre már nem maradt volna, aki kimenjen a Barca ellen nézőnek.
Pont az olyanok miatt, mint te kellenek a minden fórumon kiabált defetista hangulatkeltések, hogy ezek a faszok végre megértsék, hogy mit kell tenni. Mert amíg relativizáljuk, próbálunk igazat adni addig zuhanunk.
Defetista hangulatkeltés? Ja.
diverdoc
több mint 5 éve
Még egyszer, nem ezt írtátok és nem is szeptemberről volt szó. Szerintem senki nem a középiskolásokról beszélt. A teljes iskolabezárásról beszéltünk egy páran, az alsósokról, hogy azt csak akkor van értelme meghúzni, ha a szülő is maradhat otthon, mert ők még nem hagyhatóak otthon. A felsősők igen, a középiskolásokról meg itt senki nem írta, hogy nem tudják magukat ellátni.páran szeptember óta mondjuk hogy középiskoláktól felfelé csak nagyon indokolt esetben kéne nem távoktatásDe én voltam a hülye mikor írtom.Nem ezt írtad.
Grat a fórum minta szülőinek.
Amadeus
csi77
mer egy 14 éves gyereket már otthon kéne hogy lehessen hagyni munka alatt
de mi is megkaptuk hogy hülyék vagyunk
Negritis
Erről volt szó.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
ezek az intézkedések nem két hónapos késésben vannak, a két hónap az a kötelező maszkhasználat lett volna, három-négy hónap pedig a "ne menjetek horvátba, mi a fasz bajotok lesz, ha nem mentek?!"-féle tiltásabout twofixedweeksmonths too late
slowmotion
Negritis
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Ezt így megbeszéltük márciusban, hogy a görbét laposítani kell, különben ez fog törtenni.Akkor a válaszom egyértelműen igen. IGEN, IGEN, IGEN. Minden csoportosulás és ellenőrizhetetlen, ráadásul maszk nélküli kontaktálódás emeli a fertőzöttségi arányt. Bizonyítható, hogy a maszkok és a távolságtartás mennyire gátolja a vírus terjedését. Egy 10-20 ezres focimeccs pont hogy nagyon gáz. És igen amig nincsenek ezek a tiltások, addig az egyéni felelősség sem lesz meg, hisz nem akkora a baj.
Te tudod a legjobban, hogy most már késő. Ez nyáron, a nyári jövés-menéssel lett elbaszva. Teljesen felesleges azt sugallni, hogy most a teljes záráson kívül még van megoldás, mert nincs. Illúzió, hogy azok az intézkedések, amiket itt többen leírtak belaposítaná a görbét, ezt is te tudod a legjobban.
Ha nem lenne egyetlen focimeccs se, akkor nem lenne a fent leírt armageddon? Írj erre egy igent és elfogadom.
De nem tudsz, mert nem lenne igaz.
Hány covidost ismersz, aki meccsen kapta el vagy egyáltalán járt idén meccsen? Mert én egyet sem.
A világ faszsága a meccs világjárvany idején, nézőkkel pláne, de sajna sokkal nagyobb a baj, mintsem érdemben számítana. Szomorú, de ez az igazság.
Sajnálom minden kollegádat és minden egyéni törtenetet, és megtisztellek azzal, hogy a saját ismerősi, ismerettségi körömből nem osztok meg tíz konkrét sztorit megszűnő munkahelyről, 50 évesen egzisztenciális problémába ütköző családapáról, éhező fiatalokról, stb.
Amikor ez a szar végetér lesznek veszteségek, egészségügyi, gazdasági egyaránt, és ha majd vége, akkor lehet számotvetni és felelősöket keresni.
De addig amit írsz, feltételezve, hogy minden szava igaz, akkoris defetista hangulatkeltés, ami semmivel se viszi előrébb se a megoldást, se a megértést, se a védekezés hatékonyságát, sajnálom, de ez a vélemenyem.
Sobri Jóska
Ismerek-e focimeccsen fertőződöttet? Sok olyat ismerek aki focimeccsen volt és fertőzött. Természetesen lehet, hogy ott ő nem fertőzött meg senkit és ő sem ott fertőződött, de ennek nagyjából zéró a statisztikai esélye.
Igen is, hogy sokat számított volna, ha ezeket a ma meghozott intézkedéseket egy.két hónapja meghozták volna. És bár már kurva szar a helyzet, de még mindig jobb hogy nem egy hét múlva.
Mindenki tudta, hogy a lezárások elkerülhetetlenek lesznek. Két választás volt előbb, egy viszonylag elfogadható Eü leterheltség mellett, aminek a gazdasági kihatásai is kisebbek lettek volna, vagy pedig egy teljesen legatyásodott Eü helyzetben, amikor már nincs személyzet akkor zárunk.
Írod, hogy nem akarsz példákat hozni elvesztett munkahelyekről, egzisztenciákról. Miért is vesztették el? Hiszen teljesen szabadjára volt engedve a gyeplő? Tehát Eü szempontból (amire azt írod folyamatosan, hogy csak egy szempont és egy politikusnak nem az Eü szempontot kell nézni) kurva szar management történt, viszont a példáid amit csak saját környezetedből tudnál felhozni azt mutatja, hogy gazdaságilag is szar volt. Tehát akkor sem Eü, sem gazdaság?? Mantrázhatod a mindenki elbasztát ameddig akarod, pont a saját hozzászólásod mutat rá, hogy mennyire szarul kezeljük itthon a dolgokat. Nemzeti konzultációról irogatsz, és hogy a nép így döntött. Persze, ha felteszed a kérdést, hogy akarsz-e pirézeket, akik minden magyar nőt megerőszakolnak, akkor a válasz NEM lesz és felhatalmazásod van. Ha felteszed a kérdést, hogy akarod-e, hogy a gazdaság romokba kerüljön, munkahelyek szűnjenek megakkor a válasz NEM és felhatalmazásod van. Ha viszont azt kérdezted volna, hogy akarod-e hogy csak azonnali életveszélyt lássanak el Magyarországon, akarod-e hogy naponta 100-nál több halott legyen Magyarországon akkor a válasz szintén NEM lett volna, és lett volna felhatalmazás és mantrázhatták volna, hogy a nép döntött így.
Megkaptuk a 3/2020 (XI.06) sz kásleri egyedi utasítást az intézet vezetőknek kiadva. Két pontot leírok ide
1: Kérem intézkedését a sürgős azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozások elhalasztására és átütemezésére 2020 november 10-től, valamint a betegek tájékoztatására.
3: Az akut ellátás biztosításában nem résztvevő orvos és szakdolgozó munkatársak a járványügyi ellátásban vesznek részt. Kérem a munkatársak nevét, telefonos elérhetőségét 2020 november 09-én 16:00-ig óráig megküldeni
Nem magyarázom el ez mit jelent, szerintem mindenki érti.
Defetista hangulatkeltés még akkor is ha (ha?????) igaz amit írok. Defetista hangulatkeltés??? Mint amit Orbán Balázs mondott Jakab Feriről!!!!! Defetista hangulatkeltés??
Szerinted miért hozták meg ezek a döntéseket? Hogyhogy mégis zártkapus innentől a focimeccs. Hiszen mindent figyelembe kell szeretett vezérünknek venni és Te is írod, hogy már mindegy mit csinálunk.
Pont az olyanok miatt, mint te kellenek a minden fórumon kiabált defetista hangulatkeltések, hogy ezek a faszok végre megértsék, hogy mit kell tenni. Mert amíg relativizáljuk, próbálunk igazat adni addig zuhanunk.
Defetista hangulatkeltés? Ja.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
azért erősen a "felső tagozatos, de tizenkét éves kortól mindenképpen otthon lehet hagyni" mantra ment, csak szólokpáran szeptember óta mondjuk hogy középiskoláktól felfelé csak nagyon indokolt esetben kéne nem távoktatásDe én voltam a hülye mikor írtom.Nem ezt írtad.
Amadeus
csi77
Negritis
több mint 5 éve
Milyen jófej már Viktor, csak Sobri miatt elmagyarázta hogy mit jelent ha valami éjféltől indul 😀 "Az intézkedések kedd éjféltől, vagyis szerda 0:00-tól lépnek majd hatályba"
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
about twofixedweeksmonths two late
slowmotion
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
DeDe én voltam a hülye mikor írtom.Nem ezt írtad.
Amadeus
csi77
több mint 5 éve
Milyen szerencse, hogy eddig is teljes harci díszben vártuk a láthatatlan ellenség támadását. Mindenre felkészültünk, nem kellenek korlátozások, aztán eltelt egy hét és szembejött a valóság ezzel a tokaszalonnás tahóval. El kellett bábozni, hogy nincs vírus, pont úgy, ahogyan elbábozzák, hogy nem lopnak. Ebbe, most, emberek fognak beledögleni. Nem egyesével, hanem százával. Gratulálok, kibaszott agyhalottak, nem lett volna hatékonyabb egy észszerűbb korlátozás fenntartása egész nyáron -ahogy amúgy kibaszott sok hozzáértő ugatta, csak ugye ők egóból le vannak szarva-, hanem most kell vállalkozások tömegét teljesen tönkretenni, embrek életét, céljait végletesen szétbaszni, ha már elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Hányok a dühtől.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.Amíg nem jön ki pontos rendelet csak találgatni lehet.
mondjuk erre kíváncsi lennék, hogy mi számít annak, mert pont lenne egy foglalásom november végén.
deyell
Engem az érdekelne, hogy ez pl Apartmanokra és panziókra is vonatkozik-e.
több mint 5 éve
páran szeptember óta mondjuk hogy középiskoláktól felfelé csak nagyon indokolt esetben kéne nem távoktatásDe én voltam a hülye mikor írtom.Nem ezt írtad.
Amadeus
csi77
több mint 5 éve
De én voltam a hülye mikor írtom.Nem ezt írtad.
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
feleségem nagymamája hunyt el ma, és nem tudjuk, hogy tudunk-e menni karantén miatt. mert persze külföldi kaphat főszabály szerint felmentést, de magyar állampolgár nem. vicc.az esküvő-családi esemény érdekes leszfőnököm anyját szerdán temetik, cégtől mentünk volna vagy 20-an, inkább offoljuk és mennek 2-en
öcséméknek elvileg dec 5, szűk családi körben
Negritis
tort most mondja le éppen...
NB2
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.céges amex foglalás és hasonlók gondolom
mondjuk erre kíváncsi lennék, hogy mi számít annak, mert pont lenne egy foglalásom november végén.
deyell
több mint 5 éve
A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem. mondjuk erre kíváncsi lennék, hogy mi számít annak, mert pont lenne egy foglalásom november végén.
chemicals keep me under control
több mint 5 éve
btwwww.independent.co.uk/news/science/coronavirus-r-rate-school-closures-lockdown-lancet-study-b1251617.html
több mint 5 éve
részvétemaz esküvő-családi esemény érdekes leszfőnököm anyját szerdán temetik, cégtől mentünk volna vagy 20-an, inkább offoljuk és mennek 2-en
Negritis
NB2
és megtartani így is megfogják, max tanuk + szülők + gyerek és akkor beleférnek a 10be
több mint 5 éve
az esküvő-családi esemény érdekes leszfőnököm anyját szerdán temetik, cégtől mentünk volna vagy 20-an, inkább offoljuk és mennek 2-en
Negritis
több mint 5 éve
Kocsmák?Gondolom az éttermet vendéglátó helyként kell érteni, szerintem azok is zárnak.
Bazzani
több mint 5 éve
De én voltam a hülye mikor írtom.Grat a fórum minta szülőinek.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Kocsmák?Közlönyből kiderül majd, de sztem azok is zárnak korán.
Bazzani