Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Amúgy a vaxigrip hiány meg sok áldozatot fog követelni, nálunk közeli családban van 3 ember akiket allergia miatt csak azzal lehetne be oltani. Nincs az országban, próbáltunk Máltán is beszerezni sajnos meg nem volt valamint a szállitás is bajos lett volna (asszem hűtve kellett volna) így nem tudtunk segíteni. Különbség annyi h ott lesz a gyógyszertárakban itthon nem, és hat több mint kérdőjeles az h a háziorvosok ténylegesen kapnak-e. Ennek a hiánya meg komoly gondokat okozhat a szezonban, aggódunk is nagyon a rokonokert.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Engem nem zavar ha másként látod.Én nem sarkítottam, csak kérdeztem h ezt te igaznak fogadod-e el. viszont te kétkedve kérdezted h ez nem igaz, tehát te is sarkitottal ...Nem semmit.Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
Ha nem erre az alternativ valosagra vagy kivancsi, hanem az igazi helyzetre amit pm-ben ketdeztel es valaszoltam szorozdmeg most mar 10- el!
Hajra Fradi, hajra magyarok! Mocskos Gyurcsany!
diverdoc
Minden tiszteletem és a munkádat illető elismerésem mellett úgy érzem a státuszodat, az orvosi mivoltodat felesleges hangulatkeltésre használod, mint valami politikus, ami elviszi a fókuszt az egyéni védekezés, az egyéni felelősség fontosságáról. A politikus ennyit tud, te nem.
Illetve a valóban szar helyzetet, a problémákat te is leegyszerűsíted arra, hogy focimeccs, Orbán, vírustagadás, látszatintézkedések, amikor ez ennél sokkal összetettebb és sokrétűbb.
Nem lehet annyival elintézni, hogy a kormányzat egy geci, mert az azt sugallja, hogy minden más viszont alapvetően okés.
Sobri Jóska
csebi
De nem sokat. Lényegében semmit. Nem pontosan semmit.
Próbálj ne sarkítani.
Sobri Jóska
Ebben más a véleményünk, sztem igen is sokat számítana.
csebi
több mint 5 éve
Én nem sarkítottam, csak kérdeztem h ezt te igaznak fogadod-e el. viszont te kétkedve kérdezted h ez nem igaz, tehát te is sarkitottal ...Nem semmit.Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
Ha nem erre az alternativ valosagra vagy kivancsi, hanem az igazi helyzetre amit pm-ben ketdeztel es valaszoltam szorozdmeg most mar 10- el!
diverdoc
Minden tiszteletem és a munkádat illető elismerésem mellett úgy érzem a státuszodat, az orvosi mivoltodat felesleges hangulatkeltésre használod, mint valami politikus, ami elviszi a fókuszt az egyéni védekezés, az egyéni felelősség fontosságáról. A politikus ennyit tud, te nem.
Illetve a valóban szar helyzetet, a problémákat te is leegyszerűsíted arra, hogy focimeccs, Orbán, vírustagadás, látszatintézkedések, amikor ez ennél sokkal összetettebb és sokrétűbb.
Nem lehet annyival elintézni, hogy a kormányzat egy geci, mert az azt sugallja, hogy minden más viszont alapvetően okés.
Sobri Jóska
csebi
Próbálj ne sarkítani.
Sobri Jóska
Ebben más a véleményünk, sztem igen is sokat számítana.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ezt így megbeszéltük márciusban, hogy a görbét laposítani kell, különben ez fog törtenni.Ha mar szemelyeskedunk:Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
1:Van egy altalad dicsoitett kormany aki szetkurta a teljes egeszsegugyet, ami addig is doglodott. Ne kelljen itt most belemennem mit jelentene egy egeszsegugyi miniszterium, egy mukodo tisztiorvosi szolgalat, ne adj isten jarvanyugyi kozpont
2: irogatod a naromsagokat az “ ez is csak Magyarorszagon elkepzelheo” rovatodba, ugy hogy hangyanyi ralatasod nincs mi a valosmagyar helyzet
3: mindenki szopja a virust, de nem mindegy milyen kiindulasbol, es utana milyen fokon
4: korabban leirtad, hogy dicso vezerunk mindent megtesz peldanak az orvosok beremeleset es katonai rendbe vonasat hoztad.
Hol kaptunk beremelest????? Sosem latott az igaz mert mi sem lattuk. 77%- unk nyilatkozott ugy hogy nem irja ala az uj agyament torvenyt!!! Ram mint egyetemi oktatora amigy sem vonatkozna ( wtf en csak a legmagasabb szinten csinalom amit csinalok, fasznak kellett egyetemet munkahelynek valsztani, szakrendelhetnek Sellyen is). Raadasul ebben a helyzetben ezzel sulyosbitani az Eu dolgozok gondjait!! Megosztjak az Eu dolgozoi tarsadalmat, szakdolgozokkal mi lesz? Most kene az egyseg kozottunk erre 2 nap alatt atvernek egy torvenyt, ami miatt ossze fog dolni a rendszer es egymasnak esnek a benne dolgozok! Mi az hogy szuleszek kivetelek??? Wtf???? Kurva jo, hogy pl most azzal is kell foglalkoznuk, hogy mint MUT vezetoseg mit adjuk le tiltakozaskent Pinternek. Apropos: mi a faszert Pinternek??
Ad katonai iranyitas: faszkalapok ahogy lehet ugy kurtak el a kezdeteket. Kijeloltek olyan helyeket, ahol sem infrastruktura, sem kubatira, sem human eroforras nem all rendelkezesre. Kialakitott CoVid kozpontokat lebontattak ( mar ujra fel kellett szerelnunk, hisz raerunk, sokanvagyunk) embereket a II. Ukran frontrol atvezenyelte az ornagy ur, csakhogy igy a Ii. ukran frontban nem maradt. Orvos vagy bazdmeg, akkor holnap ott dolgozol es kesz. Amikor kerdeztem, hogy egy Grippent el tid-e vezetni egy utasz, nezett ram az idiota... kerdeztem miert nem katona mindketto??? Szekszardi Covid elsodleges kozpontban felvetelre kerulo betegek ( dolgozokat sem amugy) nem szirnek, az ottani parancsnok utasitasa alapjan.
3: vedoeszkozok ( tudom, tudom ilyen hulyeseget ne is mondjak, hogy Magyarorszag Alaptorvenyebenmegfogalmazottak alapjan ezt elvarjam, hogy biztositsaj) egy azaz egy kek szinu, egyetemi logoval ellatott textil maszkot kaptam ( megkoszonve a helytallast) es jo sok sebeszi maszkot melyek dobozara az van irva “ not for medical use”.
4: vedooltas: kurva fontos lenne az influenza oltas. Orban szinpadiasan beoltatta magat Vaxigrippel. Au allam pedig lefoglalta az osszes Vaxigrippet ( ez lenne jo) a kevesbe hatekony Fluvart nagy reszet. Orommel olvastam, hogy Szerbiaba kuldtunk influenza oltast, ugy hogy mi nem jutunk hozza. Minden evben a kiemelt kockazatiak ezt meg tudtak kapni. Iden nem. Makd a faszkalap haziorvos probalkozik a felso leguti tuneteseknek donteni. Eu dolgozo meg ha pluszba kiesik zagson, kurva sokan vannak
5: lelegeztetogep: bemutyoztak sok ezer javareszt hasznalhatatlan gepet. Probalja a kulugy el is adni ( ha akarod majd belinkelem, a kulkepviseleteknek kiadott levelet, hogy probaljak minden orszagba eladni). De ha van is gep ki kezeli????
6: tudomasom szerint egy orszag eljarasrendjeben jelent meg, hogy CoVid pozitiv Eu dolgozo CoVid osztalyon dolgozhat ( Belgak tervezik ugyszinten)
7: mas orszagokban lakossag aranyosan szinte mindenhol jobb a helyzet, de sajnos sok helyhez kepest abszolut szamban is.
8: persze elkurtuk nyaron, de az, hogy BL es EB selejtezo miatt mehettnek meccsek nonszensz. Es kurvara nincs igazad, meg ha nem is gocpontok ellen kuzdunk egy ilyen rendezveny a fertozottsegi szintet emeli.
8: egyeni felelosseg?? Magyarorszagon?? Egy kormany aki egy stop tablaval, mint valasztasi program 2/3 -os parlamenti tobseget ert el, miutan ovek a teljes media siman segithettette volna a jarvanyvedekezest mondjuk a masz viseles szuksegesseget hideto “ csak egy perccel” es esetleg Karo Geri helyett Godenyt is pellengerre allithattak volna. Amig mas orszagban az Eu miniszter( je kepzeld van olyan orszag, ahol van Eu miniszterium) le mondott, mert etteremben maszk nelkul lattak, nalunk allamfitkar fradi meccsrol maszk nelkul posztolgat, hogy lassa a csuti Ramszesz o is szereti a focit. Talan az allami radioknak nem mozibajarasra kellene buzditani. Ezek utan varsz egyeni felelosseget???
9: vagohid: miert nincs teszteles a tanaroknal?? Egyaltalan miert van kontakt ora negyedik felett?? Gazdasag miatt? Ugyanmar? Miert nem donthetnek az iskolak sajat epidemiologiai adataik alapjan hogy atternek online-ra vagy nem Mert KLIIKkkkkkkk. Egyeni felelosseg mi?
Miert nem tesztelik az Eu dolgozokat rendszeresen??? Miert nem tesztelik a felvett betegeket???? 4 kozvetlen orvoskollegam es sok nover beteg. 2-en ITO-n kuzdenek. Sz. A. elvezenyelt noverke sajnos ugy tunik nem eli tul ( szuletesi eve 1990)
Ffp 2 maszkot 8 db-ot kaptam gyogyszer ceges adomanybol. Egyeni felelosseg??
8: hangulatkeltes: annyira kurva sok beteg van, hogy leterdeltunk. 30 eve pszichiater kollegano, aki 25 eve a Legiben dolgozik ( ertsd csak jarobeteg ellatas) vosz muszakvezetoi funkciot belgyogyaszati profilu osztalyon, ahol 6 hetes diplomas rezidens a beosztottja. Nekem 11 noverem maradt az osztalyon 1.2 M urologiai beteg progressziv ellatasahoz. 19 dolgozonk elvezenyelve, tizenvalahany beteg.
10: mas is utazik a munkahelyere; csutortokon 14:00-kor tudtam meg, hogy masnap reggel 110 km- el arreb dolgozok, mert mi nem tudtunk aneszt hianyba beteget fogadni, ott viszont urologis nem volt. Nosza ugorj pajtas. Pecsi penteki betegeim igy jartak. Itt posztolgattak hogy on line oktatas soran ne maszturbaljanak a diakok. Fiam nem ilyen posztot kapott, hanem hogy 5 nap valtoruhaval 39 tarsaval itt es itt jelenjen meg. Zala? Veszprem? Vas? Baranya? Fingjuk sem volt hova viszik oket. Azt 14 orat hiz azota naponta menton mint orvostanhallgato.
11: ellatas: az orszagban mindenhol leterdeltunk. En elso kezbol Pecset ( es Szekszardot) tudom megitelni. Kozel 400 beteg, ITO fullon, nem CoVidos beteg ITOra szinte lehetetlen hogy bejusson. Mitetek leallitva, sakkozunk naponta hogy ki “ kicsit rakos” ki “ nagyon”.
Na szoval igy allunk. Kikerem magamnak es visszautasitom amit itt szemelyeskedve megjegyeztel, hogy “ orvosi mivoltomat hangulatkeltesre” hasznalom. En tenyeket irok le.
Hulye vagyok, hogy leallok vitatkozni, korabban eldontottem bem irok ide, mert csak felhizom magam. Ehhez kellett volna tartani magamat. Nem sikerult. En vagyok a hulye.
Tovabbi jo mantrazasat a “ mindenki elcseszte” saganak
diverdoc
Te tudod a legjobban, hogy most már késő. Ez nyáron, a nyári jövés-menéssel lett elbaszva. Teljesen felesleges azt sugallni, hogy most a teljes záráson kívül még van megoldás, mert nincs. Illúzió, hogy azok az intézkedések, amiket itt többen leírtak belaposítaná a görbét, ezt is te tudod a legjobban.
Ha nem lenne egyetlen focimeccs se, akkor nem lenne a fent leírt armageddon? Írj erre egy igent és elfogadom.
De nem tudsz, mert nem lenne igaz.
Hány covidost ismersz, aki meccsen kapta el vagy egyáltalán járt idén meccsen? Mert én egyet sem.
A világ faszsága a meccs világjárvany idején, nézőkkel pláne, de sajna sokkal nagyobb a baj, mintsem érdemben számítana. Szomorú, de ez az igazság.
Sajnálom minden kollegádat és minden egyéni törtenetet, és megtisztellek azzal, hogy a saját ismerősi, ismerettségi körömből nem osztok meg tíz konkrét sztorit megszűnő munkahelyről, 50 évesen egzisztenciális problémába ütköző családapáról, éhező fiatalokról, stb.
Amikor ez a szar végetér lesznek veszteségek, egészségügyi, gazdasági egyaránt, és ha majd vége, akkor lehet számotvetni és felelősöket keresni.
De addig amit írsz, feltételezve, hogy minden szava igaz, akkoris defetista hangulatkeltés, ami semmivel se viszi előrébb se a megoldást, se a megértést, se a védekezés hatékonyságát, sajnálom, de ez a vélemenyem.
több mint 5 éve
Jaja. Én értékelem a kis dolgokat is. 😊Ja, nem egyszerű szitu. De legalább a Vasas elverte a Soroksárt.Kezd durvulni a helyzet:...csak az emberek nagy része nem tudja otthon tartani a pulyát.
www.atv.hu/belfold/20201108-pdsz-ne-kuldje-ovodaba-iskolaba-a-gyermeket/hirkereso
nagylaza
Meg aztán, ha le is igazolja az igazgató, attól még mi lesz? Mert az anyagot nem fogja tudni. Jövőre (vagy amikor vége lesz ennek a szarnak) meg a kutyát nem fogja már érdekelni, hogy adott gyerek a járvány miatt hónapokig otthon volt, meg fogják buktatni, mint a huzat.
warr_b
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Pontosan.Az a véleménye hogy mindenki maradjon otthon de ha nem marad akkor az nem ront a helyzeten.Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
csebi
Magyarán maradj otthon vagy ne!
Bazzani
Ez már el lett baszva, mivel az emberek nagyrésze ugyanúgy próbál élni, szórakozni, bulizni, dolgozni, sportolni mintha nem lenne járvány.
több mint 5 éve
Nem semmit.Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
csebi
Próbálj ne sarkítani.
több mint 5 éve
Ja, nem egyszerű szitu. De legalább a Vasas elverte a Soroksárt.Kezd durvulni a helyzet:...csak az emberek nagy része nem tudja otthon tartani a pulyát.
www.atv.hu/belfold/20201108-pdsz-ne-kuldje-ovodaba-iskolaba-a-gyermeket/hirkereso
nagylaza
Meg aztán, ha le is igazolja az igazgató, attól még mi lesz? Mert az anyagot nem fogja tudni. Jövőre (vagy amikor vége lesz ennek a szarnak) meg a kutyát nem fogja már érdekelni, hogy adott gyerek a járvány miatt hónapokig otthon volt, meg fogják buktatni, mint a huzat.
warr_b
több mint 5 éve
Ha mar szemelyeskedunk:Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
1:Van egy altalad dicsoitett kormany aki szetkurta a teljes egeszsegugyet, ami addig is doglodott. Ne kelljen itt most belemennem mit jelentene egy egeszsegugyi miniszterium, egy mukodo tisztiorvosi szolgalat, ne adj isten jarvanyugyi kozpont
2: irogatod a naromsagokat az “ ez is csak Magyarorszagon elkepzelheo” rovatodba, ugy hogy hangyanyi ralatasod nincs mi a valosmagyar helyzet
3: mindenki szopja a virust, de nem mindegy milyen kiindulasbol, es utana milyen fokon
4: korabban leirtad, hogy dicso vezerunk mindent megtesz peldanak az orvosok beremeleset es katonai rendbe vonasat hoztad.
Hol kaptunk beremelest????? Sosem latott az igaz mert mi sem lattuk. 77%- unk nyilatkozott ugy hogy nem irja ala az uj agyament torvenyt!!! Ram mint egyetemi oktatora amigy sem vonatkozna ( wtf en csak a legmagasabb szinten csinalom amit csinalok, fasznak kellett egyetemet munkahelynek valsztani, szakrendelhetnek Sellyen is). Raadasul ebben a helyzetben ezzel sulyosbitani az Eu dolgozok gondjait!! Megosztjak az Eu dolgozoi tarsadalmat, szakdolgozokkal mi lesz? Most kene az egyseg kozottunk erre 2 nap alatt atvernek egy torvenyt, ami miatt ossze fog dolni a rendszer es egymasnak esnek a benne dolgozok! Mi az hogy szuleszek kivetelek??? Wtf???? Kurva jo, hogy pl most azzal is kell foglalkoznuk, hogy mint MUT vezetoseg mit adjuk le tiltakozaskent Pinternek. Apropos: mi a faszert Pinternek??
Ad katonai iranyitas: faszkalapok ahogy lehet ugy kurtak el a kezdeteket. Kijeloltek olyan helyeket, ahol sem infrastruktura, sem kubatira, sem human eroforras nem all rendelkezesre. Kialakitott CoVid kozpontokat lebontattak ( mar ujra fel kellett szerelnunk, hisz raerunk, sokanvagyunk) embereket a II. Ukran frontrol atvezenyelte az ornagy ur, csakhogy igy a Ii. ukran frontban nem maradt. Orvos vagy bazdmeg, akkor holnap ott dolgozol es kesz. Amikor kerdeztem, hogy egy Grippent el tid-e vezetni egy utasz, nezett ram az idiota... kerdeztem miert nem katona mindketto??? Szekszardi Covid elsodleges kozpontban felvetelre kerulo betegek ( dolgozokat sem amugy) nem szirnek, az ottani parancsnok utasitasa alapjan.
3: vedoeszkozok ( tudom, tudom ilyen hulyeseget ne is mondjak, hogy Magyarorszag Alaptorvenyebenmegfogalmazottak alapjan ezt elvarjam, hogy biztositsaj) egy azaz egy kek szinu, egyetemi logoval ellatott textil maszkot kaptam ( megkoszonve a helytallast) es jo sok sebeszi maszkot melyek dobozara az van irva “ not for medical use”.
4: vedooltas: kurva fontos lenne az influenza oltas. Orban szinpadiasan beoltatta magat Vaxigrippel. Au allam pedig lefoglalta az osszes Vaxigrippet ( ez lenne jo) a kevesbe hatekony Fluvart nagy reszet. Orommel olvastam, hogy Szerbiaba kuldtunk influenza oltast, ugy hogy mi nem jutunk hozza. Minden evben a kiemelt kockazatiak ezt meg tudtak kapni. Iden nem. Makd a faszkalap haziorvos probalkozik a felso leguti tuneteseknek donteni. Eu dolgozo meg ha pluszba kiesik zagson, kurva sokan vannak
5: lelegeztetogep: bemutyoztak sok ezer javareszt hasznalhatatlan gepet. Probalja a kulugy el is adni ( ha akarod majd belinkelem, a kulkepviseleteknek kiadott levelet, hogy probaljak minden orszagba eladni). De ha van is gep ki kezeli????
6: tudomasom szerint egy orszag eljarasrendjeben jelent meg, hogy CoVid pozitiv Eu dolgozo CoVid osztalyon dolgozhat ( Belgak tervezik ugyszinten)
7: mas orszagokban lakossag aranyosan szinte mindenhol jobb a helyzet, de sajnos sok helyhez kepest abszolut szamban is.
8: persze elkurtuk nyaron, de az, hogy BL es EB selejtezo miatt mehettnek meccsek nonszensz. Es kurvara nincs igazad, meg ha nem is gocpontok ellen kuzdunk egy ilyen rendezveny a fertozottsegi szintet emeli.
8: egyeni felelosseg?? Magyarorszagon?? Egy kormany aki egy stop tablaval, mint valasztasi program 2/3 -os parlamenti tobseget ert el, miutan ovek a teljes media siman segithettette volna a jarvanyvedekezest mondjuk a masz viseles szuksegesseget hideto “ csak egy perccel” es esetleg Karo Geri helyett Godenyt is pellengerre allithattak volna. Amig mas orszagban az Eu miniszter( je kepzeld van olyan orszag, ahol van Eu miniszterium) le mondott, mert etteremben maszk nelkul lattak, nalunk allamfitkar fradi meccsrol maszk nelkul posztolgat, hogy lassa a csuti Ramszesz o is szereti a focit. Talan az allami radioknak nem mozibajarasra kellene buzditani. Ezek utan varsz egyeni felelosseget???
9: vagohid: miert nincs teszteles a tanaroknal?? Egyaltalan miert van kontakt ora negyedik felett?? Gazdasag miatt? Ugyanmar? Miert nem donthetnek az iskolak sajat epidemiologiai adataik alapjan hogy atternek online-ra vagy nem Mert KLIIKkkkkkkk. Egyeni felelosseg mi?
Miert nem tesztelik az Eu dolgozokat rendszeresen??? Miert nem tesztelik a felvett betegeket???? 4 kozvetlen orvoskollegam es sok nover beteg. 2-en ITO-n kuzdenek. Sz. A. elvezenyelt noverke sajnos ugy tunik nem eli tul ( szuletesi eve 1990)
Ffp 2 maszkot 8 db-ot kaptam gyogyszer ceges adomanybol. Egyeni felelosseg??
8: hangulatkeltes: annyira kurva sok beteg van, hogy leterdeltunk. 30 eve pszichiater kollegano, aki 25 eve a Legiben dolgozik ( ertsd csak jarobeteg ellatas) vosz muszakvezetoi funkciot belgyogyaszati profilu osztalyon, ahol 6 hetes diplomas rezidens a beosztottja. Nekem 11 noverem maradt az osztalyon 1.2 M urologiai beteg progressziv ellatasahoz. 19 dolgozonk elvezenyelve, tizenvalahany beteg.
10: mas is utazik a munkahelyere; csutortokon 14:00-kor tudtam meg, hogy masnap reggel 110 km- el arreb dolgozok, mert mi nem tudtunk aneszt hianyba beteget fogadni, ott viszont urologis nem volt. Nosza ugorj pajtas. Pecsi penteki betegeim igy jartak. Itt posztolgattak hogy on line oktatas soran ne maszturbaljanak a diakok. Fiam nem ilyen posztot kapott, hanem hogy 5 nap valtoruhaval 39 tarsaval itt es itt jelenjen meg. Zala? Veszprem? Vas? Baranya? Fingjuk sem volt hova viszik oket. Azt 14 orat hiz azota naponta menton mint orvostanhallgato.
11: ellatas: az orszagban mindenhol leterdeltunk. En elso kezbol Pecset ( es Szekszardot) tudom megitelni. Kozel 400 beteg, ITO fullon, nem CoVidos beteg ITOra szinte lehetetlen hogy bejusson. Mitetek leallitva, sakkozunk naponta hogy ki “ kicsit rakos” ki “ nagyon”.
Na szoval igy allunk. Kikerem magamnak es visszautasitom amit itt szemelyeskedve megjegyeztel, hogy “ orvosi mivoltomat hangulatkeltesre” hasznalom. En tenyeket irok le.
Hulye vagyok, hogy leallok vitatkozni, korabban eldontottem bem irok ide, mert csak felhizom magam. Ehhez kellett volna tartani magamat. Nem sikerult. En vagyok a hulye.
Tovabbi jo mantrazasat a “ mindenki elcseszte” saganak

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Kezd durvulni a helyzet:...csak az emberek nagy része nem tudja otthon tartani a pulyát.
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Jó egészséget, Péter!www.origo.hu/itthon/20201108-szijjarto-csaladja-nem-fertozott.html?utm_source=hirkereso
több mint 5 éve
Kezd durvulni a helyzet:www.atv.hu/belfold/20201108-pdsz-ne-kuldje-ovodaba-iskolaba-a-gyermeket/hirkereso
több mint 5 éve
Az a véleménye hogy mindenki maradjon otthon de ha nem marad akkor az nem ront a helyzeten.Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
csebi
Magyarán maradj otthon vagy ne!
több mint 5 éve
Komolyan úgy gondolod h az nem jelentene semmit ha 20 ezer ember nem mehetne ki a foci meccsre?Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.A bevastagítottak közül melyik nem igaz, melyik alternatív valóság?
diverdoc
több mint 5 éve
Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.Esetleg irsz par sort, hogy mik vannak?www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus
diverdoc
Vrij6
diverdoc
több mint 5 éve
Szerintem ez a Fiumei úti SBO.nem tudom melyikben készült.www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus
diverdoc
Amadeus
Itt voltunk apámmal is még év elején másfél órát.
Vannak székek, meg vannak ezek a gurulós ágyak, amikre a mentők teszik át a töröttlábú vagy arcraesett embereket, illetve (amikor mi voltunk) egy család az egyikre feltelepedett, mivel sokan várakoztak és nem volt elég ülőhely.
Ez szerintem nem osztály, hanem SBO-váró.
több mint 5 éve
Hajra Fradi, hajra magyarok! Mocskos Gyurcsany!a legjobbat kihagytad: ne feledd, hogy a kormányzat intézkedései semmilyen hatással nincsenek az életedre!!
diverdoc

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Semmi kulonos. Masok is utaznak naponta a munkahelyukre. Orvosok hulyek, semmirekelloek. Hollandiaban is szar minden. Ha betiltanak a nezos focimeccseket, az sem jelentene semmit mert nyaron mar igy is elkurtuk. Halisten lehet ingyen parkolni, es vegre ejfel es 5 kozott kijarasi tilalom van. Van eleg lelegeztetogep. Godenynek jog van kampanyolni. Orvospk sosem latott beremelest kaptak. Kormany mindent megtesz es ura a helyzetnek. Ennyi.Esetleg irsz par sort, hogy mik vannak?www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus
diverdoc
Vrij6

több mint 5 éve
nem tudom melyikben készült.www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus
diverdoc
több mint 5 éve
Esetleg irsz par sort, hogy mik vannak?www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus
diverdoc
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=3tj5U1paTL8&feature=emb_logoHol talaltad ezt a bekes, idilli allapotot? Barcsak ennyire jo lenne mindenhol a helyzet!
Gyúrcsány takarodj!
Amadeus

több mint 5 éve
majd ha a hivatalos fürkészek is rátalálnak, hirtelen alkalmas lesz az
több mint 5 éve
parameter.sk/dunaszerdahelyen-egy-no-attol-felt-hogy-valamit-beultetnek-az-orraba-ezert-baratnoje-ment
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Jó tudniCsak akkor nem működik, ha Karácsonyék végeztetik. Máskor nincs vele különösebb gond.
m.hvg.hu/itthon/20201108_NNK_Teved_Karacsony_Gergely_az_antigen_gyorstesztek_nem_alkalmasak_szuresre
r.baggio
Orbán Viktor, okt. 19.: „Eddig 904 306 PCR-tesztet végeztek ingyenesen, a járványügyi szakemberekkel pedig nyomon követik, milyen új tesztelési módszerek lelhetők fel a világban. Ezzel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy az úgynevezett antigéntesztek a PCR-tesztekhez hasonló megbízhatósággal működnek, ezért az volt a szakemberek javaslata, hogy az antigéntesztelést is vezessék be, így ez is elindul, talán már kedden.”
Müller Cecília, okt. 19.: „Új diagnosztikai lehetőséget jelentenek az antigéntesztek, amelyek a PCR-tesztekhez hasonlóan az aktuális fertőzöttséget mutatják ki. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata szerint az antigéntesztek eredménye egybeesik a PCR-tesztekével.”
Csató Gábor, okt. 21.: „Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik – közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Csató Gábor elmondta, ha az általuk használt gyorsteszt pozitív eredményt hoz, akkor a PCR-tesztet már nem szükséges elvégezni, viszont negatív értéknél azzal is megerősítik az eredményt.
Hozzátette, a PCR-teszt sem hoz 100 százalékos megbízhatósággal eredményt, de jelenleg ez és az antigén teszt a legjobb a világon. A mentők eddig már több mint 100 ezer tesztet végeztek el.”