Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
1. Azért kéne természetesnek venni mert az a természetes.Megint bagatelizálsz és relativizálsz, ennek így nincs értelme. Mért kéne természetesnek venni az aljas hátsó szándékot és az öncélú egoizmust megspékelve a törtető nepotizmussal? Ha szerinted a cél felülír mindent akkor minek ugralsz itt a teljes lezárással, hisz így kevesebb ember lesz kisebb harc lesz a munkaero piacon és a termékek kereslet oldalán szóval olcsóbb lesz minden.amíg egy kormánynak fontosabb lesz a pozicióban maradás és a saját túlélése mint sok 1000 honfitársának az élete, addig nem is fogok másképp fogalmazni mint, hogy hazaárulók és tömeggyilkosok.És ez a világ minden kormányára igaz.
FLZOLI
Csak ezen szándékukba békeidőben nem hal bele senki.
Most több tízezren, háborúban milliók.
De ne egy gimnáziumi törióra szintjén nézzük a politika, a történelem eseményeit, ne 1.0-ás mozgatórugókat keress, és ne háborodj fel azon, hogy az ég kék, a fű zöld, a kormányoknak meg a pozícióban maradás a legfontosabb.
Sobri Jóska
Ha csak szarháziak lettek volna a világ vezetői már régen kihalt volna az emberiség vagy megint a fáról lemaszni vagy visszamaszni dilemmában lenne. Felőlem nezheted 1-1 döntés vetuletenek 50 árnyalatát kiemelve közülük a számodra leginkább elfogadhatót de attól még a maradék 49 is létezni fog.
FLZOLI
2. Összemosod azt, hogy én mit tennék, és azt, hogy valójában mi történik. Én nem vagyok döntési pozícióban. Nem én cselekszem, én csak segítek értelmezni a történteket.
3. Nem szarházit mondtam, te konvertálod eképp. Azt írtam, hogy a legfontosabb prioritásuk a hatalomban maradás.
több mint 5 éve
Sajnos nagybátyámban úgy csapódott le - vagyis az élete végéig történt elbeszéléseiből én így éltem meg - hogy G egy smucig, görény alak volt, aki az ő szintjén rongyos összegnek minősülő pár tízmilliós összegű árukészletért nem volt hajlandó teljesíteni, holott a beszállítói eleget tettek a szerződésben írtaknak. A bíróság részben megítélte, behajtani már nem nagyon lehetett a csődbe vitt cégeken.Véletlenül nem te szoktál az ártatlanság vélelmével jönni (ha a Fideszről van szó), meg azzal, hogy a vádakat bizonyítani kell (ha a Fideszről van szó)? Vagy rosszul emlékszem?Kérdezd meg Amadeust, hogy egy tizes skálán mennyire szarik erre, ahol a 10 a nagyon, 1 a semennyire.Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
Reptéren flottul megy a történet. Oda mész kapsz egy papírt kitoltod (neved, születési idő, anyja neve) majd odaballagsz egy pulthoz amiben kb 1 négyzetméteren van 3-4 rendőr (2 ablak), természetesen maszk nélkül, mert mire jó az. Odaadod a papírt, útlevelet majd kb 2-3 perc adminisztráció után visszAkapod, a piros és sárga cetlivel együtt (ezeket asszony is megkapta így ha vki kifogyna szívesen odaadom), Határidő be az adott nap is beleszámít így én hiába jogászi fejjel számoltam elore ok egy nappal kevesebb ideig rendeltek el a karantent ahhoz képest. Rendőr vicces hangulatban volt h akkor karantent kérünk? Mondtam van más is a menun mert engem meg lehet győzni mással is.
Vicces h kb legrövidebb úton jöttünk haza (taxival) erre meg ki se szálltunk az autóból már épp jött a rendőr ellenőrizni minket. Megkérdeztem h mi lett volna ha nem találnak itthon de erre egy mosolyon kívül nem kaptam választ ...
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
Willie Parker
Szereti a rövid, frappánsnak szánt válaszokat, ezt két karakterrel gyorsan letudhatja.
Sobri Jóska
Ha keresgélsz, találsz még hasonlókat, én most csak egyet idézek:
„Jogerősen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen.
A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős.”
hvg.hu/itthon/20101001_bajnai_pert_nyert
nagylaza
Nyilván a haláláért nem ő felel, az idegösszeomlásért inkább igen, mint nem...
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
Annyi volt az állítás, hogy Hollandiában semmi eredménye nincs a szigorításoknak. Napok óta hétnapos mozgóátlagban csökkenő fertőzésszám esetén a seggünket vernénk a földhöz örömünkben.Az ilyen táblázatok meredeksége mindig a skálázáson múlik. Ha széthúzod, összetolod teljesen más.Sok sikert a további túléléshez, mindenkinek jó egészséget és tünetmentes orbanititist kívánok. Keressétek az O1G feliratú üvegcséket, abban van a vitamin.Egyébként Hollandiához meg Magyarországhoz ajánlom még ezt a két grafikont:
Boldog apokalipszist, hála csakis Orbánnak
davemayer
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-01..latest&country=HUN~NLD®ion=World&casesMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-01..latest&country=HUN~NLD®ion=World&deathsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc
somoskovig
Illetve most statisztikázni olyan, mintha 3 forduló után vetnél össze két csapatot a 17 alapszakaszmeccses szezonban az NFL-ben. Rengeteg dolog torzíthat egy 2-1-es és egy 0-3-as mérleget is. Az első, ha kiesik a franchise QB simán lehet 3-14, a második ha visszatérnek a meghatározó sérültek, és gyengébb ellenfelek jönnek simán lehet 12-5.
Kurva messze még a vége, nem a "most" számít.
Amíg nincs vakcina, és nincs vége nem lehet korrektül értékelni.
Ha mondjuk szeptember 1-től lenne vakcina, akkor Orbán a zseni a tavaszi védekezésével, a svédek meg tömeggyilkosok? Kötve hiszem.
Hidd el, ha bebizonyosodik, hogy Orbán szarul, nem az embereknek megfelelően, az ő megelégedésükre védekezett, úgy kibasszák 22-ben, mint macskát szarni. És mondhatod, hogy 50ezren meghaltak miatta, de a politikusi, miniszterelnöki szakma olyan, hogy a "büntetés" ennyi: nem választják újra.
Ez általános problémája a politikának, a demokráciának, de ez is a világ azon dolgai közé tartozik, amikre nincs megoldás. Szöget se lehet harmadolni euklidészi módszerekkel. Ez van.
Sobri Jóska
Az meg, hogy mi lesz Orbánnal 2022-ben, semennyire sem érdekel a jelen helyzetben, gondolom senki nem lesz boldog, ha majd rokona, barátja sírjára fel lehet vésni, hogy "de legalább bukott a vezír".
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Tessék ő náluk nem lenne ilyenből gond☝️Majd a bátor, vitéz pógárőrök.lomtalanitás van most felénk, persze már ücsörögnek a dombokon a brazilok. Lesznek e igazoltatva éjfél után?kettőt tippelhetsz, hogy melyik gringó fog odamenni a rézbőrűek közé.
briareos
Amadeus
warr_b
youtu.be/He5bJA6Y6_s
több mint 5 éve
Ha olyan helyzetbe kerül, hogy erőfölénnyel kihúzzák a talajt a lába alól, majd megtudja milyen érzés...Kérdezd meg Amadeust, hogy egy tizes skálán mennyire szarik erre, ahol a 10 a nagyon, 1 a semennyire.Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
Reptéren flottul megy a történet. Oda mész kapsz egy papírt kitoltod (neved, születési idő, anyja neve) majd odaballagsz egy pulthoz amiben kb 1 négyzetméteren van 3-4 rendőr (2 ablak), természetesen maszk nélkül, mert mire jó az. Odaadod a papírt, útlevelet majd kb 2-3 perc adminisztráció után visszAkapod, a piros és sárga cetlivel együtt (ezeket asszony is megkapta így ha vki kifogyna szívesen odaadom), Határidő be az adott nap is beleszámít így én hiába jogászi fejjel számoltam elore ok egy nappal kevesebb ideig rendeltek el a karantent ahhoz képest. Rendőr vicces hangulatban volt h akkor karantent kérünk? Mondtam van más is a menun mert engem meg lehet győzni mással is.
Vicces h kb legrövidebb úton jöttünk haza (taxival) erre meg ki se szálltunk az autóból már épp jött a rendőr ellenőrizni minket. Megkérdeztem h mi lett volna ha nem találnak itthon de erre egy mosolyon kívül nem kaptam választ ...
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
Willie Parker
Szereti a rövid, frappánsnak szánt válaszokat, ezt két karakterrel gyorsan letudhatja.
Sobri Jóska
A másik oldal is tudja ezt
több mint 5 éve
Majd a bátor, vitéz pógárőrök.lomtalanitás van most felénk, persze már ücsörögnek a dombokon a brazilok. Lesznek e igazoltatva éjfél után?kettőt tippelhetsz, hogy melyik gringó fog odamenni a rézbőrűek közé.
briareos
Amadeus

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
lomtalanitás van most felénk, persze már ücsörögnek a dombokon a brazilok. Lesznek e igazoltatva éjfél után?kettőt tippelhetsz, hogy melyik gringó fog odamenni a rézbőrűek közé.
briareos
több mint 5 éve
10.Kérdezd meg Amadeust, hogy egy tizes skálán mennyire szarik erre, ahol a 10 a nagyon, 1 a semennyire.Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
Willie Parker
Sobri Jóska
több mint 5 éve
OFF Akit érdekel a Hajdú-Bét (valóban drámai) története, itt egy elég jó összefoglaló:„...az állam 35 milliárd forinttal támogatta a Bábolna Rt-t, amely így olyan árakkal jelenhetett meg a piacon, amivel a Hajdú-Bét nem tudott konkurálni.”
„Bajnai Gordon másfél évvel azt követően került a Wallis Zrt.-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe.”
hvg.hu/itthon/20130527_Hajdu_Bet_felszamolas_nyomozas_megszuntet
több mint 5 éve
lomtalanitás van most felénk, persze már ücsörögnek a dombokon a brazilok. Lesznek e igazoltatva éjfél után?
több mint 5 éve
Véletlenül nem te szoktál az ártatlanság vélelmével jönni (ha a Fideszről van szó), meg azzal, hogy a vádakat bizonyítani kell (ha a Fideszről van szó)? Vagy rosszul emlékszem?Kérdezd meg Amadeust, hogy egy tizes skálán mennyire szarik erre, ahol a 10 a nagyon, 1 a semennyire.Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
Willie Parker
Sobri Jóska
Ha keresgélsz, találsz még hasonlókat, én most csak egyet idézek:
„Jogerősen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen.
A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős.”
hvg.hu/itthon/20101001_bajnai_pert_nyert
több mint 5 éve
Megint bagatelizálsz és relativizálsz, ennek így nincs értelme. Mért kéne természetesnek venni az aljas hátsó szándékot és az öncélú egoizmust megspékelve a törtető nepotizmussal? Ha szerinted a cél felülír mindent akkor minek ugralsz itt a teljes lezárással, hisz így kevesebb ember lesz kisebb harc lesz a munkaero piacon és a termékek kereslet oldalán szóval olcsóbb lesz minden.amíg egy kormánynak fontosabb lesz a pozicióban maradás és a saját túlélése mint sok 1000 honfitársának az élete, addig nem is fogok másképp fogalmazni mint, hogy hazaárulók és tömeggyilkosok.És ez a világ minden kormányára igaz.
FLZOLI
De ne egy gimnáziumi törióra szintjén nézzük a politika, a történelem eseményeit, ne 1.0-ás mozgatórugókat keress, és ne háborodj fel azon, hogy az ég kék, a fű zöld, a kormányoknak meg a pozícióban maradás a legfontosabb.
Sobri Jóska
Ha csak szarháziak lettek volna a világ vezetői már régen kihalt volna az emberiség vagy megint a fáról lemaszni vagy visszamaszni dilemmában lenne. Felőlem nezheted 1-1 döntés vetuletenek 50 árnyalatát kiemelve közülük a számodra leginkább elfogadhatót de attól még a maradék 49 is létezni fog.
több mint 5 éve
Kérdezd meg Amadeust, hogy egy tizes skálán mennyire szarik erre, ahol a 10 a nagyon, 1 a semennyire.Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
Willie Parker
több mint 5 éve
amíg egy kormánynak fontosabb lesz a pozicióban maradás és a saját túlélése mint sok 1000 honfitársának az élete, addig nem is fogok másképp fogalmazni mint, hogy hazaárulók és tömeggyilkosok.És ez a világ minden kormányára igaz.
FLZOLI
több mint 5 éve
Az ilyen táblázatok meredeksége mindig a skálázáson múlik. Ha széthúzod, összetolod teljesen más.Sok sikert a további túléléshez, mindenkinek jó egészséget és tünetmentes orbanititist kívánok. Keressétek az O1G feliratú üvegcséket, abban van a vitamin.Egyébként Hollandiához meg Magyarországhoz ajánlom még ezt a két grafikont:
davemayer
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-01..latest&country=HUN~NLD®ion=World&casesMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-01..latest&country=HUN~NLD®ion=World&deathsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc
somoskovig
Illetve most statisztikázni olyan, mintha 3 forduló után vetnél össze két csapatot a 17 alapszakaszmeccses szezonban az NFL-ben. Rengeteg dolog torzíthat egy 2-1-es és egy 0-3-as mérleget is. Az első, ha kiesik a franchise QB simán lehet 3-14, a második ha visszatérnek a meghatározó sérültek, és gyengébb ellenfelek jönnek simán lehet 12-5.
Kurva messze még a vége, nem a "most" számít.
Amíg nincs vakcina, és nincs vége nem lehet korrektül értékelni.
Ha mondjuk szeptember 1-től lenne vakcina, akkor Orbán a zseni a tavaszi védekezésével, a svédek meg tömeggyilkosok? Kötve hiszem.
Hidd el, ha bebizonyosodik, hogy Orbán szarul, nem az embereknek megfelelően, az ő megelégedésükre védekezett, úgy kibasszák 22-ben, mint macskát szarni. És mondhatod, hogy 50ezren meghaltak miatta, de a politikusi, miniszterelnöki szakma olyan, hogy a "büntetés" ennyi: nem választják újra.
Ez általános problémája a politikának, a demokráciának, de ez is a világ azon dolgai közé tartozik, amikre nincs megoldás. Szöget se lehet harmadolni euklidészi módszerekkel. Ez van.
több mint 5 éve
Nagybátyám miatta ment csődbe, lett kisemmizve, ment tönkre a családja, majd belebetegedett a többéves pereskedésbe és meghalt, ezért megszüntették a pert, így egy fillért nem kaptak.Libás Bajnai!Meg be se léptünk az ajtón ergo nem tartottuk be szóval meg kellett volna h buntessenek minket de gondolom nem volt idejük mert Gyurcsány miatt nincs elég rendőr amúgy is ő a vírus oldalára állt. Ez is az emútnyócév miatt van.Bocsánat h megzavarom a szokásos Gyurcsány tehet mindenről, Orbán mindent megtesz és amúgy is mki magáért felel, ezért Orbán nem hibás semmiért beszélgetést de hátha releváns másnak is:Látod, milyen jól működik minden, hiszen szinte azonnal ellenőrizték hogy betartjátok-e a karantént, ez biztos még Gyurcsány egyik jó intézkedésének a folyománya
csebi
davemayer
csebi
Amadeus
több mint 5 éve
Ha nem bírsz szöveget értelmezni a te dolgod, én nem állok bele minden mondatra szövegértéses gyakorlatot csinálni. Az, hogy a te fogalmaid szerint a népírtás csak holokauszt lehet a te dolgod, de ezt lehet csendesen, megalkuvóan, sunyin és tudatosan is csinálni. (Lásd amikor tudatosan elhallgatták a teflon okozta betegségeket, hogy egy nem túl régi megfilmesített témára is utaljak)Nem hiszem el hogy megint előjött a múlt ganéjában túrkálás, mintha az barmin is segítene, ha néhány nyereszkedo hazaárulót felkotnenek a Kossuth téren, amikor ez az inkompetens bagázs épp cinikusan és látszat semmi intezkedesekkel aszisztál egy nepirtashoz.Népirtas, jóhogy nem már covid-holokauszt komolyan. Azért én a helyedben vigyáznék a szavaknak a súlyával, nem a betegség fontosságát vitatom de azért olyan fogalmakat is előhoztok már (full politikai indíttatásból) ami engem teljesen elborzaszt. Azért mindennek van határa, kezeld helyén a dolgokat.
Nem ők húzzák meg a ravaszt nyilván, de kiassak előre a godroket a tomegsirokhoz, addig is legalább van munka és termelés...
FLZOLI
A vicc az egészben hogy kurvára nem izgat ez az egesz politika jelenleg de olyan állításokat tesztek itt ami miatt nem tudom megállni hogy ne probáljam meg a nyilvanvaló kilengésre legalább felhívni a figyelmet. Bár tudom hogy ettől még meggondolni biztis nem fogod a dolgot...
davemayer
Ez nem politika, felőlem azt magyarázol bele amit akarsz, de amíg egy kormánynak fontosabb lesz a pozicióban maradás és a saját túlélése mint sok 1000 honfitársának az élete, addig nem is fogok másképp fogalmazni mint, hogy hazaárulók és tömeggyilkosok.
több mint 5 éve
Sok sikert a további túléléshez, mindenkinek jó egészséget és tünetmentes orbanititist kívánok. Keressétek az O1G feliratú üvegcséket, abban van a vitamin.Egyébként Hollandiához meg Magyarországhoz ajánlom még ezt a két grafikont:
davemayer
több mint 5 éve
Kerlek ird le, hol irtam, hogy nem lesz eleg gep. Felre ertelmezted amit irtam es sokadik kommenteden keresztul bizonygatod az igazad...Baszki ezt irtam szemelyzet alatt konyorgom akkor most neked is írom!!!!!infostart.hu/tudomany/2020/11/06/koronavirus-etikai-utmutato-keszult-az-orvosoknak-hogy-kit-mentsenek-meg-ha-valasztani-kellFelelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Nagyon gyorsan (orakon belul?) fordulhat nagyon sulyossa...:/
Vagy alapbol rosszul mertek fel az allapotat a tul sok beteg tul keves orvos/nover miatt, es mar egybol az intenzivre kellett volna vinni.
A lelegezteto gepen levok szama meg ugy is no aprankent, hogy napi 100an halnak bele, gondolom jo reszuk gepen volt.
Es meg nem ertunk oda, hogy fullosak a korhazak. Ha odaerunk, akkor tenyleg az lesz a kerdes, hogy leszedjek-e a 60 eves bacsit a geprol, hogy a huszonevest akit behoztak meg tudjak menteni...
Borbinho
davemayer
Nem en vagyok aki keveri a helyzetet. Ideje felebredni. A gepeket mukodtetni is kell valakinek.
Borbinho
davemayer
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Eljött már régen. Ja nem írta meg az origo? Bocs"Szükség lesz" nem szükség vanmok.hu/hirek/mokhirek/etikai-ajanlas-a-jobban-vedheto-eletet-kell-elonyben-reszesiteniFelelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Vagy alapbol rosszul mertek fel az allapotat a tul sok beteg tul keves orvos/nover miatt, es mar egybol az intenzivre kellett volna vinni.
A lelegezteto gepen levok szama meg ugy is no aprankent, hogy napi 100an halnak bele, gondolom jo reszuk gepen volt.
Es meg nem ertunk oda, hogy fullosak a korhazak. Ha odaerunk, akkor tenyleg az lesz a kerdes, hogy leszedjek-e a 60 eves bacsit a geprol, hogy a huszonevest akit behoztak meg tudjak menteni...
Borbinho
davemayer
Öröm olvasni amit Sobri és te itt összehordotok. Eddig bírtam ezért válaszolok.
diverdoc
Köszi hogy írtál és igen, eljöhet még ez az idő, de ez azert fog eljönni mert nincs elég lélegeztető gép???
davemayer

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Sok sikert a további túléléshez, mindenkinek jó egészséget és tünetmentes orbanititist kívánok. Keressétek az O1G feliratú üvegcséket, abban van a vitamin.Boldog apokalipszist, hála csakis Orbánnak
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Az, hogy kit vegyenek le a lélegeztető gépről, pont nem a gép darabszámáról szól. Én nem vagyok orvos, de amennyire tudom, az intenzív terápia nem arról szól, hogy ledugják a csövet, aztán elvagy, hanem nagyjából folyamatos monitorozás, ellátás, gyógyszeradagolás, esetlegesen alulműködő szervek kiesése miatti extra beavatkozások, szinte állandó vérgáz, centrális vénás, artériás vérnyomás mérés, anyagcsere felügyelete, támogatása, mesterséges táplálás, ilyesmik. Ha jól tudom, a szakmai norma kb az, hogy 3 ágyanként 1 orvos és 1-2 nővér kellene egy intenzív terápiához. Tehát valóban nem azt kell eldönteni, hogy kit kell gépre rakni, hanem egyrészt azt, hogy ki kapja az intenzív terápiát, másrészt meg hogy kik törölgessék majd le a port a nem használt gépekről.Ezt értettem személyzet alatt!!!!!!Aha, és majd a takarító vagy a beteghordó fog intubálni?Felelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Borbinho
davemayer
somoskovig
De ez az ő állitásához képest (számszerűen nincs elég gép) nem releváns.
Olvasd már el normálisan mielőtt irsz, ezzel speciel h milyen problémák vannak pont tisztában vagyok, dolgoztam kórházban. Te???!
davemayer
több mint 5 éve
Igazad van, csak a magyar valóságtól teljesen elrugaszkodott, az igazi katasztrófát át nem látó hülye kommentek után nehéz. Úgy benne szopok, állítom: ennyire szarul a vírus helyzetet nem lehet kezelni, mint nálunk, és ennyire kiszolgáltatni a közszolgákat és vágóhírdra küldeni őket az bűncselekmény.Nyugi doki, nem ér annyit.mok.hu/hirek/mokhirek/etikai-ajanlas-a-jobban-vedheto-eletet-kell-elonyben-reszesiteniFelelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Borbinho
davemayer
diverdoc
Szerk.: kitartást!
Ettemlevest
Ja: Mocskos Gyurcsány!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Baszki ezt irtam szemelyzet alatt konyorgom akkor most neked is írom!!!!!infostart.hu/tudomany/2020/11/06/koronavirus-etikai-utmutato-keszult-az-orvosoknak-hogy-kit-mentsenek-meg-ha-valasztani-kellFelelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Borbinho
davemayer
Nem en vagyok aki keveri a helyzetet. Ideje felebredni. A gepeket mukodtetni is kell valakinek.
Borbinho
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
mert nincs elég ember, aki működtesse."Szükség lesz" nem szükség vanmok.hu/hirek/mokhirek/etikai-ajanlas-a-jobban-vedheto-eletet-kell-elonyben-reszesiteniFelelmetes volt olvasni, hogy olyanok is halnak meg, akik nem az intentiven voltak, csak sima korteremben a tobbi covidossal, es csak azt vettek mar eszre a noverek, hogy meghalt.Ez az utolsó ennyi lélegeztőgéppel lehetetlen. Az lehet hogy a személyzet nem tud majd odafigyelni mindenkire sajnos, de hogy dönteni kelljen arról hogy kit vegyenek le a gépről más előnyére az hülyeség. Kevered nagyon a tavaszi olasz helyzettel.
Borbinho
davemayer
diverdoc
Köszi hogy írtál és igen, eljöhet még ez az idő, de ez azert fog eljönni mert nincs elég lélegeztető gép???
davemayer
| faszomat már |
Szerkesztette: resistance is futile