Soccer

41 feliratkozó

több mint 6 éve
alatriste Green Bay Packers 11 766 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
borbi szép ez az érték adatsor de ha megnézed a költségmérleget /in-out/ részt akkor azért Pool bőven bőven nem annyit költött mint a City de akár más csapatok is. 2018előtt közel mindig 0-ra hozta ki a csapat az átigazolásokat +-10/20m-kal

Sajnálom a keretet és az egész Liverpool szervezetet, mert az elmúlt 2-3 év, az egész Klopp éra nagyon megérdemelne egy kézzel fogható visszaigazolást.
Az pedig nettó hülyeség, hogy sokat költött a klubb mert elég sokat kapott is az eladásokból. De amiket költött is végre nem hülyeségekre. Míg régebben jöttek Markovic -Carroll féle balgaságok ár/érték arányban a Klopp érában brutál jó üzleteket kötött a klubb - alig találni olyat ami ne lett volna pozitív végkimenetelű.

15 októberben jött Klopp így a 16os nyári időszaktól kezdődött az építkezés:
2016
IN / 61m

- Matip free
- Mané 30m
- Wijnaldum 23m
- Klavan + Karius 9m

OUT /76.5m
- pár fiatal egyenként: 3-5m-ért
- Ibe 15m
- Joe Allen 11m
- Skrtel 5.5m
- Benteke 27m

Első nyári szezon 15m-os profit az átigazolások terén úgy, hogy 2 filléres melléfogás (b+ Karius) mellett jött 3 a mai napig alapember.

2017
IN 150m

- Salah 37m
- Roberson 8m(!)
- Oxlade 35m
- van Dijk 70m

OUT 140m
- Coutinho 105m
- Sakho 24m
- Leiva 5m
- 1-2 fiatal 2-4m-ért

Szóval itt a 2. átigazolási időszak és az első "negatív" mérleg -10m-val. -10m a mérlet, úgy, hogy ha egészséges mindenki (Oxi) akkor ismét 4 kezdő játékos jött mindössze -10m-os mérlegért úgy, hogy ebben az időszakban jött a keret 2 talán legfontosabb játékosa (Salah és VvD)

2018
IN 160m

- Keita 52m
- Fabinho 39m
- Shaqiri 13.5m
- Allison 55.5m

OUT 33.5m
- Ward 12.5m
- Solanke 19m
- Can free

A 3. átigazolási időszak és az első valóban súlyos költekezés, -130m.

Tehát a Klopp éra költségmérlege 3 átigazolási szezon után: +15m- 10m -130m = -125m 3(!) év alatt
125 millió font elköltése mellett Klopp teljesen átformálta a csapatot, a keret 90%-ban kész (a kezdőbe max egy CB kellhet VvD mellé - de akkor sincs gond ha Gomez felépülve visszakerül a kezdőbe / Matippal rotálva van).

Kicsit megnéztem ugyan ezen 3 év átigazolási mérlegét még 1-1 csapatnál:
City:
2016:
-171 +28
2017: -267 +68
2018: -63 +70
sum: -335m

Szóval ezen 3 év alatt a City mérlege: -335m. 2018ban volt először, hogy órisi költekezés nélkül tolta a City. És én csak az elmúlt 3 évet néztem. 2015ben is - 100m volt a City, 2014ben is -60.
(Ha ennyire visszanyúlnánk a Pool esetében akkkor 2015ben -18, 2014ben +30.)

MU:
2016:
-115m
2017: -130m
2018: -40m
sum: -285

Chelsea:
2016:
-20m
2017: -50m
2018: -120m
sum: -190

Tottenham egy másik sikersztori, 3 év alatt ha jól néztem kb összesen -50m a mérleg.

Tehát ha csak a 4 fő költőt nézem is klasszisokkal a Pool hozta ki a legjobban azt a 3 éves időszakot Klopp érkezése óta. És tart ott a csapat mindössze 125m font kiadás mellett, hogy versenyben van a Cityvel és klubbcsúcsokat döntöget szerzett pontban, BL döntőt BL elődöntő követ úgy, hogy ezelőtt nem is tudom, de talán 2007ben volt a csapat ilyen magasan (akkor döntő).

Szerkesztette: alatriste

Liverpool Fc
több mint 6 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 529 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
City kezdo: ~780-800M euro
City pad: ~280-200M euro

Pool kezdo: ~740-760M euro
Pool pad: ~140-160M euro

Chelsea kezdo: ~650-660M euro
Chelsea pad: ~140-160M euro

Spurs kezdo: ~640-660M euro
Spurs pad: ~ 120-140M euro

A City az mellett, hogy messze a legkomplexebb a keretuk, ott csinal vmit jol, hogy fizetesekben csak a 3. (MU elso toronymagasan, ala Sanchez. Pool masodik, nem sokkal City elott).
Borbinho
Ez a vásárolt játékosok összege, vagy a jelenlegi értékük? Mert ez azért nem mindegy.
dugo93
full jogos, ez lemaradt. ezek a jelenlegi transfermarkt szerinti ertekek.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 6 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 493
City pad: ~280-200M euro

A City az mellett, hogy messze a legkomplexebb a keretuk, ott csinal vmit jol, hogy fizetesekben csak a 3. (MU elso toronymagasan, ala Sanchez. Pool masodik, nem sokkal City elott).
Borbinho
Ez a vásárolt játékosok összege, vagy a jelenlegi értékük? Mert ez azért nem mindegy.

több mint 6 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 529 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
A legjobb kezdokkel kalkulaltam, a padra 7 embert szamitottam:

City pad: ~280-300M euro

MU kezdo: ~550-560M euro (a vedelemben van foleg nagy difi tobbiekhez kepest, de a kozeppalya sem eros)
MU pad: ~160-180M euro (Sanchez, Lingard, Mata, Herrera dobja fel)

Arsenal kezdo: ~440-460M (meg Ramseyvel)
Arsenal pad: ~120-140M euro

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 6 éve
Toca Minnesota Vikings 20 109 — Vikings fan
hát, nyilván Kompany lett a mérleg nyelve.
egy blokkolt lövés az elején, egy elsülő kapanyél a közepén.

pedig idén már mindenről egy (két) ütemmel lemaradt, na de majd jövőre vesz a kopasz egy használható és fiatal védőt meg egy fiatal védekező középpályást, és pontrekordot döntenek.

náluk van a világmindenpénze...
slowmotion
Kb 300 millót ér a City padja. Az azért elég erős. Mintahogy a 100-98 pontos szezonok egymás után.
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 884 — Cowboys fan
Most nézem Kompanyt. Ez az ember ilyeneket is tud? 😀

Persze United drukkerként nem meglepő. Ilyenre bármikor képes Jones Smalling Rojo Lindelöf Bailly, jó igazából az egész csapatot áthúzhatnám 😀
dugo93
ellenünk mindenki élete gólját lövi általában.
Schneiderlin, Jagielka, Kompany, Bale, meg még sokan mások.
több mint 6 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 840 — Colts Fan
 twitter.com/ManCity/status/1125508338446417920

😀
több mint 6 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 493
Most nézem Kompanyt. Ez az ember ilyeneket is tud? 😀

Persze United drukkerként nem meglepő. Ilyenre bármikor képes Jones Smalling Rojo Lindelöf Bailly, jó igazából az egész csapatot áthúzhatnám 😀

több mint 6 éve
hát, nyilván Kompany lett a mérleg nyelve.
egy blokkolt lövés az elején, egy elsülő kapanyél a közepén.

pedig idén már mindenről egy (két) ütemmel lemaradt, na de majd jövőre vesz a kopasz egy használható és fiatal védőt meg egy fiatal védekező középpályást, és pontrekordot döntenek.

náluk van a világmindenpénze...
több mint 6 éve
YoungZeeZee 9 396
Ma remelem ket izgalmas meccs lesz...csak egy idoben.

Cadiz - Malaga, Ket andaluz szomszedvar a playoff helyert foleg. Ha a Malaga szopik akkor bajban lesznek.
ZoliMP
jaja, hajrá sárga tengeralattjáró 😊
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

Már csak egy félidőt kell kibírnia a Pool szurkereknek....
dande
De a cadiz is sarga (kek)

A Lei City elegge szervezett csapat benyomasat kelti.
ZoliMP
Igen de a Villarreal teljesen sárga s nekik (ahogy én tudom) ténylegesen is ez a becenevük.

A Cadiznak nem tudom.
dande
Wikirol:
Nickname(s) El Submarino Amarillo (The Yellow Submarine)
Nickname(s) Submarino Amarillo
több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 www.youtube.com/watch?v=Rdcn2GkQ9Oo

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 099 — Így remélem megfelelek nektek.....

Cadiz - Malaga, Ket andaluz szomszedvar a playoff helyert foleg. Ha a Malaga szopik akkor bajban lesznek.
ZoliMP
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

dande

ZoliMP
Igen de a Villarreal teljesen sárga s nekik (ahogy én tudom) ténylegesen is ez a becenevük.

A Cadiznak nem tudom.
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 965
Ezzel nem lehetett mit kezdeni, védhetetlen volt

több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 27 446 — nabege2@yahoo.com
vége 1-0
kis gól is gól
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 20 197

ZoliMP
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

dande

ZoliMP
jinxike?
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 965
Nyert a Milan, innentől hajrá Leicester 😊

több mint 6 éve

ZoliMP
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

dande
már csak egy felet 😊
több mint 6 éve
YoungZeeZee 9 396

ZoliMP
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

dande

több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 099 — Így remélem megfelelek nektek.....

ZoliMP
slowmotion
Az a Villareal 😊 😉

több mint 6 éve

ZoliMP
több mint 6 éve
YoungZeeZee 9 396

City - City. Orulnek ha a pool lenne a bajnok
több mint 6 éve
se Bobby se Mo
eddig is nehéz volt innen virítani kell valamit nagyon és nem tudom honnan
Negritis
no hát akkor nem kell aggódni, mert 0-0-ról sem mi lennénk az esélyesek.
több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 890 — The Mathematician
se Bobby se Mo
eddig is nehéz volt innen virítani kell valamit nagyon és nem tudom honnan

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
YoungZeeZee 9 396
milyen meglepő és nem várt fordulat...

nb1.hu/otp-bank-liga/kemenyen-visszaszolt-a-fradinak-a-vidihez-tavozo-petrjak-ugynoke?fbclid=IwAR3HD6tygYgCofVwYXaabqIJK18AbE7FY312XckrjVd4oxZdbtwkMe5k9D4
ozibozi
Szar van itt a palacsintaban, tény. De ha nem akartunk vele semmit sem kezdeni akkor Rebrov minek ment ki Donyeckbe? Felvenni az orosz útlevelet?
csebi
Nem azt mondja hogy nem akartak vele semmit kezdeni. Hanem, hogy addig balfaszkodtak az ajánlatok között anélkül hogy Petrjakot és csapatát értesítették volna, hogy inkább saját kézbe vették a dolgot.
Az hogy rögtön Orosz elkezdi kutyázni mutatja, hogy ők akartak valamit csak elbaszták - vagy nem ugyanazt akarták és Petrjak meg lépett.
Toca
Azért sztem mindkettőben van igazság. Vmit Orosz is elszúrt és vszeg nem tudtunk versenyezni a fehérvári olajjal mint Husztinal. Petrjak jó játékos de szelsoben megvagyunk nagyjából.
csebi
Nem veletlenul jott ket szelso is telen. Orosz pontosan tudta, hogy ennyit nem fog adni az ukrannak. Megprobalta olcsobban elhozni. A mol meg kapcsolt. Petryak meg szamoljon el magaban, hogy korrekt-e igy lelepni egy csapattol.Egyszeru zsoldos, egyaltalan nem tudom sajnalni a tavozasat. Amit kapni fog jovore a meccseken azt nem fogja zsebre tenni az fix.
Kenny
Alapban sok mindenben egyetértünk - pedig fradista vagy 😀 - de most nincs igazad. Sem a Fradi, sem a Vidi nem az a csapat akihez vágyik az ember. Persze egy fokkal jobb a hangulat a fővárosban, de nem annyival, hogy több tízezer euró ezt ne kompenzálná. Ha mondjuk a Puskásba menne esetleg megérteném a kifakadást, mert ott tényleg nincs hangulat, de hidd el én is leszarnám havi 10 millióért 😊
Orosz Pali amatőr volt, rácseszett!
NB2
Sztem a vidi jatekosok nagy resze pesten lakik. Lofutyi lemenni, edzeni.
több mint 6 éve
milyen meglepő és nem várt fordulat...

nb1.hu/otp-bank-liga/kemenyen-visszaszolt-a-fradinak-a-vidihez-tavozo-petrjak-ugynoke?fbclid=IwAR3HD6tygYgCofVwYXaabqIJK18AbE7FY312XckrjVd4oxZdbtwkMe5k9D4
ozibozi
Szar van itt a palacsintaban, tény. De ha nem akartunk vele semmit sem kezdeni akkor Rebrov minek ment ki Donyeckbe? Felvenni az orosz útlevelet?
csebi
Nem azt mondja hogy nem akartak vele semmit kezdeni. Hanem, hogy addig balfaszkodtak az ajánlatok között anélkül hogy Petrjakot és csapatát értesítették volna, hogy inkább saját kézbe vették a dolgot.
Az hogy rögtön Orosz elkezdi kutyázni mutatja, hogy ők akartak valamit csak elbaszták - vagy nem ugyanazt akarták és Petrjak meg lépett.
Toca
Azért sztem mindkettőben van igazság. Vmit Orosz is elszúrt és vszeg nem tudtunk versenyezni a fehérvári olajjal mint Husztinal. Petrjak jó játékos de szelsoben megvagyunk nagyjából.
csebi
Nem veletlenul jott ket szelso is telen. Orosz pontosan tudta, hogy ennyit nem fog adni az ukrannak. Megprobalta olcsobban elhozni. A mol meg kapcsolt. Petryak meg szamoljon el magaban, hogy korrekt-e igy lelepni egy csapattol.Egyszeru zsoldos, egyaltalan nem tudom sajnalni a tavozasat. Amit kapni fog jovore a meccseken azt nem fogja zsebre tenni az fix.
Kenny
Alapban sok mindenben egyetértünk - pedig fradista vagy 😀 - de most nincs igazad. Sem a Fradi, sem a Vidi nem az a csapat akihez vágyik az ember. Persze egy fokkal jobb a hangulat a fővárosban, de nem annyival, hogy több tízezer euró ezt ne kompenzálná. Ha mondjuk a Puskásba menne esetleg megérteném a kifakadást, mert ott tényleg nincs hangulat, de hidd el én is leszarnám havi 10 millióért 😊
Orosz Pali amatőr volt, rácseszett!