USA és a világ
Vagy, hogy így nem tud majd annyi lengyel jönni a békemenetre.444.hu/2022/11/15/orosz-raketak-ertek-lengyelorszagot-orban-osszehivta-a-vedelmi-tanacsotMegijedt, hogy hozzánk is áttéved egy-két rakéta?
alakul.
Amadeus von Dollárbaloldal
Mikey
Amúgy ebből kurva nagy baj lehet.
Remélem a NATO-nál nem akarnak WW3-at.
444.hu/2022/11/15/orosz-raketak-ertek-lengyelorszagot-orban-osszehivta-a-vedelmi-tanacsotMegijedt, hogy hozzánk is áttéved egy-két rakéta?
alakul.
Amadeus von Dollárbaloldal
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
alakul.
Hát ugye egyrészt Low risk. Manapság mindenki Pelosi-tól, Macronon át VdL-ig Kínáról meg Indiáról nem is beszélve ott rohangászik a mindenféle -sztánok között, sütögetve a maga pecsenyéjét az oroszok által hagyott hatalmi vákuumban. Szóval nem túl kockázatos most jóban lenni arrafelé bárkivel.MC12velemenyedre vagyok kivancsi: a turk vizioban mi a high reward?
szerk.: mert az oroszban, kinaiban ertem/ertettem. de ebben nem.
csebi
Hogy mi a reward? Hát Magyaroszágnak valószínűleg nem sok. Nem vagyok -sztàn szakértő, de ha jól tippelem akkor a bolhafasznyi helyett az elmúlt évek politikájának köszönhetően akar már körömpiszok méretű is lehet az export - import így ebből sok gazdasági haszon azért nem lesz. Nem az üzbég kapcsolatokból lesz pénz tanárfizura 😊
Ellenben két dolgot el tudok képzelni, amit jobban, hogy a klientúrát itt is lehet tömni, pár milliárd krumpli kutatásra meg néhány kumisz népszerűsítésre sose jön rosszul a nemzeti nagytőkének, a másik hogy a diplomáciai szivesség - tárba nem látunk bele. Ahogy a németek évekig Orbánnal vétóztattak olyasmit, ami nekik se állt érdekükbe, úgy itt sem tudhatjuk, milyen egyéb politikai érdek állhat a háttérben.
Mindig jusson eszünkbe amit vagy itt, vagy a twitteren, vagy a múzsán olvastam: ha nem nyilvánvaló, hogy a kormány miért csinál valamit akkor azt vagy rosszindulatból teszi vagy mert lophat vele 😊 (nem pont így volt, de ilyesmi a lényeg)
Side note: szerintem ez az egész türkösdi egy marhaság.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
twitter.com/BNONews/status/1592589611510792192?t=f90cuZU5yxTA1mciqwkZ9A&s=19Gondolom provokacio(?), es meg talan nem hivatalos. Remelem kiderul hogy fake.Two stray rockets fell in the town of Przewodów in Poland on the border with Ukraine. They hit the grain dryers. Two people died.”És akkor Lengyelország belép a háborúba?
Bazdmeg.
Zsellértelkes Vrij
Lúdas Solymi
Zsellértelkes Vrij
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Rioters overturn police car in Guangzhou,industrial metropolis in southern China Widespread, riots in China. They pulled down and destroyed a COVID testing center.
They are fed up with covid restrictions..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
---
Ahogy mi is megírtuk a napokban, a Momentum három politikusa éppen Kijevben tartózkodik, Tompos Márton a következőt írta ki az oldalára:
"Tőlünk párszáz méterre csapódtak be az orosz rakéták Kijevben, de nincs pánik, mindenki kivárta a légiriadó végét. Biztonságban vagyunk, a megbeszélések zajlanak tovább az óvóhelyen."
---
Az orosz médiatér egyre kevésbé lelkes az ilyen jellegű támadások után. Az egyik legtöbbet hivatkozott csatornán, a Grey Zone-on az alábbi vélemény jelent meg. Nehéz vele vitatkozni:
"Szerény véleményem szerint az Ukrajna elleni mai támadások csak erőfitogtatásra jók, hogy megpróbáljunk javítani a helyzetünkön, mi szabhassunk feltételeket és alkualapként szolgálnak a közelgő tavaszi tárgyalásokhoz.
Semmilyen más magyarázatom nincs erre a kínlódásra, hogy miért hagyunk városokat az életkörülményeket lehetővé szolgáltatások nélkül ahol ti mondtátok: oroszok élnek, akik Oroszországra várnak. Vagy legalábbis vártak.
Március óta, amíg nem fel nem adtuk a harkivi régiót, minden este, olyan szemekkel néztünk a videókat, amiken a rakéták repültek Harkiv felé, mint a macskáé a Shrekben. Iszkenderek, Kaliberek, Tocska-U-k, csúzliból kilőtt disznók. Nincs olyan fegyver amivel ne lőttük volna Harkivot. Az az érzésem van, hogy már csak holdbéli táj maradt ott, ahol a döntéshozóink szerint talán maga Adolf Hitler rejtőzött. Mi lett a vége? Az ellenség három nap alatt elfoglalta Balakliját és mi megint Harkivot lőttük ahelyett, hogy az ellenséget céloztuk volna.
Emlékeztek Herszon régióra? Mi van a hidakkal Mikolajivban? Dnyipropetrovszk? Zaporizzsja? Mikolajiv? Minden este robbanások Mikolajivban. Boom. Boom. Négy hónappal később, upszi, az ukrik (hohol) olyan közel értek, hogy itt az ideje visszavonulni és felrobbantani magunk mögött a hidakat.
És most nem a csatatéren harcoló katonákról beszélek és nem érdekelnek azok a videók sem ahol az iráni rakéták repülnek. Néhány hónap elteltével a front újabb szakaszát fogjuk elveszíteni. Aztán megint mindenki itt fog írogatni, hogy ezt hogy nem látták jönni. Aztán pedig újra elkezdjük rakétázni a lehető legjobb célpontokat."
---
A holland külügyminiszter is Kijevben tartózkodik éppen és miközben egy óvóhelyen várja a támadás végét, így nyilatkozott:
"Erre csak egy válasz lehet: Ukrajna további támogatása és a fegyverszállítások folytatása."
Az orosz terrorbombázások egyébként megvilágosító erejűek a politikusok számára. Néhány héttel ezelőtt Frank-Walter Steinmeier német elnök szintén egy kijevi óvóhelyen eltöltött néhány óra után hasonlóan nyilatkozott:
"Azt üzenem az ukránoknak, hogy nem csak mellettetek állunk. Továbbra is támogatni fogjuk Ukrajnát gazdaságilag, politikailag és katonailag."
Hát így megy ez amikor valaki testközelből tapasztalja meg a Russkiy Mir ajánlatát a világnak.
---
A támadások kapcsán az alábbi példa hangzott el a Discord szerverünkön:
Tegyük fel, hogy megtámadnak minket a románok, mert egyszer már voltak Budapesten és ezzel úgy érzik joguk van rá. Elfoglalják az országot a Dunáig, de aztán sikerül őket visszaszorítani a Tiszáig. Ezután elkezdik rakétázni az villamos hálózatunkat. Lenne bárki az országban aki ezután azt mondaná, hogy na jó akkor most adjuk fel mert nincs áram?
---
Oroszország a herszoni stratégiai vereségre ismét a lakossági infrastruktúra rombolásával válaszolt. Az ilyen támadások értelmetlensége lassan már mindenki számára nyilvánvalóak, a reakciók rá pedig nem feladás, hanem még nagyobb dac lesz. Ahogy arra már annyi példa volt a történelemben.
www.facebook.com/photo/?fbid=463751312553647&set=a.408074548121324
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Állítólag nem biztos h rakéta, lehet h vmi üzemi baleset, legalábbis még nincs tisztázva a dolog.Gondolom provokacio(?), es meg talan nem hivatalos. Remelem kiderul hogy fake.Two stray rockets fell in the town of Przewodów in Poland on the border with Ukraine. They hit the grain dryers. Two people died.”És akkor Lengyelország belép a háborúba?
Bazdmeg.
Zsellértelkes Vrij
Lúdas Solymi
Zsellértelkes Vrij
Oké, a háborúba lépés erős lenne, de úgy látszik az oroszok már letettek arról, hogy "normálisan" csinálják a dolgokat, fullba nyomják a kretént, a mi vezetőink meg követik őket.
Gondolom provokacio(?), es meg talan nem hivatalos. Remelem kiderul hogy fake.Two stray rockets fell in the town of Przewodów in Poland on the border with Ukraine. They hit the grain dryers. Two people died.”És akkor Lengyelország belép a háborúba?
Bazdmeg.
Zsellértelkes Vrij
Lúdas Solymi
Zsellértelkes Vrij
This photo is circulating in local media
— WarMonitor🇺🇦 (@WarMonitor3) November 15, 2022
Unconfirmed pic.twitter.com/kOxJaPmNCi
Gondolom provokacio(?), es meg talan nem hivatalos. Remelem kiderul hogy fake.Two stray rockets fell in the town of Przewodów in Poland on the border with Ukraine. They hit the grain dryers. Two people died.”És akkor Lengyelország belép a háborúba?
Bazdmeg.
Zsellértelkes Vrij
Lúdas Solymi
Two stray rockets fell in the town of Przewodów in Poland on the border with Ukraine. They hit the grain dryers. Two people died.”És akkor Lengyelország belép a háborúba?
Bazdmeg.
Zsellértelkes Vrij
Bazdmeg.
olyan annyira, hogy sikerült szétlőniük a barátság kőolajvezetéket az ukrán-belarusz határon.Russia is fighting civilian population in Ukraine, missile strikes with 0 military necessity against infrastructure objects. Pure terrorism pic.twitter.com/MMLQKn2S7b
— Liveuamap (@Liveuamap) November 15, 2022
Russian forces have fired over 100+ cruise missiles at critical and civilian infrastructure today.
Zsellértelkes Vrij
Russia is fighting civilian population in Ukraine, missile strikes with 0 military necessity against infrastructure objects. Pure terrorism pic.twitter.com/MMLQKn2S7b
— Liveuamap (@Liveuamap) November 15, 2022
Russian forces have fired over 100+ cruise missiles at critical and civilian infrastructure today.
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
The first wave of rockets - ±14:50
The second wave of rockets - 15:30
We will report on the activity of airdefense and pray for interceptions.
Russian missiles struck residential buildings in Kyiv
On the left bank of the Dnieper in the Kherson region, the enemy retreats 15-20 km deep - OK 'South' pic.twitter.com/NTQsnW3UBG
— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) November 15, 2022
BREAKING:
— WhereisRussiaToday (@WhereisRussia) November 15, 2022
🇷🇺forces are retreating a further 15-20km from the east bank of the Dnipro due to the risk of being in range of 🇺🇦 artillery.#Russia #Ukraine pic.twitter.com/4GiRptR2mE
GeoConfirmed.
— GeoConfirmed (@GeoConfirmed) November 14, 2022
"Allegedly, Russian troops left Oleshky this afternoon."
note: this car left Oleshky.
46.6273212, 32.760228
GeoLocated by @jbajerski https://t.co/g6F3ZNVYwh
sztem a benyalás a bázisnak kell hogy elfogadják a törökökkel való jópofizást, nem tudomtorokoknek ez nem szamit. Erdogan egy verbeli erdekpolitikus, ot aztan a benyalas nem hatja meg ...kell még egy szövetséges a nato-n belülMC12velemenyedre vagyok kivancsi: a turk vizioban mi a high reward?
csebi
hogy ehhez miért kell csontig benyalni a törököknek azt nem tudom, ahogy azt se hogy a szélső jobb ezt hogy nyeli le
már az orosz felszopás se értem
Negritis, a vajda
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
torokoknek ez nem szamit. Erdogan egy verbeli erdekpolitikus, ot aztan a benyalas nem hatja meg ...kell még egy szövetséges a nato-n belülMC12velemenyedre vagyok kivancsi: a turk vizioban mi a high reward?
csebi
hogy ehhez miért kell csontig benyalni a törököknek azt nem tudom, ahogy azt se hogy a szélső jobb ezt hogy nyeli le
Negritis, a vajda
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
kell még egy szövetséges a nato-n belülMC12velemenyedre vagyok kivancsi: a turk vizioban mi a high reward?
csebi
brexit going as expected
MC12velemenyedre vagyok kivancsi: a turk vizioban mi a high reward?
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
indulhatnak a fideszesek