USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Detto. Bar azert en a rendszert jobban utalom, de ez hogy jon ide?Tegyuk fel az ukranok most Vasarnap ejfelre elerik mindenhol a regi hatarokat es gyakorlatilag visszafoglaltak mindent.igen
Mi tortenik Hetfo reggel, mi lesz a kovetkezo lepes?
Nalam ugy hirtelenjeben egy rakatnyi megoldas jon fel es kb mindegyik eleg rossz.
Amit irtam is kozejuk tartozik, de ez kozel vinne a kozelmulthoz ami talan a legjobb megoldas lenne szerintem. Az erosebb kutya baszik bar szerintem kepletes volt, de nem tetszett, a lenyeg az oroszok ha ma vege lenne es a kompenzacio es meg egyeb engedmenyek utan egyszeruen gyenge lenne es evek kellenenek hogy egyaltalan annyira meg tudjanak erosodni hogy ujra probalhassak. Addig a nyugat maga is es ukrajna katonailag erositene, nyersanyag fugges joval de joval konnyebben kezelheto lenne.
Kepzeljetek el egy oroszorszagot akit egy "trianon" allapotba rakna a nyugat. Kellene az nekunk?
no
ruszofób vagyok, nem mai
a 71es születésemmel mindkét családi kulák felmenőimmel basszák szájba az annyukat és rohaggyanak a földalatt csakazér a 40 évér is amit itt csináltak - senkinek sincs szüksége se rájuk se semmire amihez közük van
sutianap
A legtobb irasoddal a temaban egyet is ertek, ettol a haboru lezarasa egy bonyolultabb tortenet.
Azt viszont nem tudom megerteni hogy otthon hogy lett/lehetett az USA az ellenseg es a ruszkik a jok.
több mint 3 éve
Tegyuk fel az ukranok most Vasarnap ejfelre elerik mindenhol a regi hatarokat es gyakorlatilag visszafoglaltak mindent.igen
Mi tortenik Hetfo reggel, mi lesz a kovetkezo lepes?
Nalam ugy hirtelenjeben egy rakatnyi megoldas jon fel es kb mindegyik eleg rossz.
Amit irtam is kozejuk tartozik, de ez kozel vinne a kozelmulthoz ami talan a legjobb megoldas lenne szerintem. Az erosebb kutya baszik bar szerintem kepletes volt, de nem tetszett, a lenyeg az oroszok ha ma vege lenne es a kompenzacio es meg egyeb engedmenyek utan egyszeruen gyenge lenne es evek kellenenek hogy egyaltalan annyira meg tudjanak erosodni hogy ujra probalhassak. Addig a nyugat maga is es ukrajna katonailag erositene, nyersanyag fugges joval de joval konnyebben kezelheto lenne.
Kepzeljetek el egy oroszorszagot akit egy "trianon" allapotba rakna a nyugat. Kellene az nekunk?
no
ruszofób vagyok, nem mai
a 71es születésemmel mindkét családi kulák felmenőimmel basszák szájba az annyukat és rohaggyanak a földalatt csakazér a 40 évér is amit itt csináltak - senkinek sincs szüksége se rájuk se semmire amihez közük van

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Tegyuk fel az ukranok most Vasarnap ejfelre elerik mindenhol a regi hatarokat es gyakorlatilag visszafoglaltak mindent. Mi tortenik Hetfo reggel, mi lesz a kovetkezo lepes?
több mint 3 éve
Oroszorszag mint EKorea az egy ordas nagy baromsag. A vasfuggony elkepzelheto, de megint nem erdeke igazan senkinek ha ki lehetne egyezni.Egyszerre valaszolok. Oroszbol eszak korea krealasa oriasi bakloves lenne es nem is lesz napirenden, artalmas lenne mindenkinek nagyon hosszu tavon bar egyertelmu gyoztese lenne a nyugat.Két probléma is van ezzel az ötlettel. Az egyik, hogy ha a nyugat ráerőltetne Ukrajnára az ország felosztását, az olyan precedens lenne, ami azonnal kérdőjelessé tenné, hogy van-e értelme a NATO-hoz, EU-hoz közeledni, ha az első kis kényelmetlenségre odadobnak a busz alá. Ezt politikailag nem engedheti meg magának sem a NATO, sem az EU.
Putyinnal kellene kiegyezni mert ha a puccs nem fog letrejonni akkor pont attol felni hogy milyen melyre assa be magat.
Az ukranoknak a neve kuss, es a bagai kutyat nem erdekli hogy ok azt mondjak hogy nem mennek bele. Kaphatnak garanciakat hogy ne ismetlodjon meg, tovabb fognak erosodni katonailag es nyugatrol fogjak tenni igy a segitseg is gyorsabb es hathatosabb tud lenni ha a jovoben megis felrugnak a dolgokat. De a jelenlegi helyzet az oroszok szempontjabol foleg, nagyon mas 2014-ben nemhogy erolkodes nelkul nyertek de meg hulyere is vettek mindenkit es meg kozben ki is rohogtek az arcukba a nyugatot is. Ez most egy vereseg meg ha most adnak is nekik es ez mar nem az appeasement. A ket rossz megoldas kozul a jobbik. Termeszetesen van benne kockazat hisz ez is egy rossz megoldas. Es az irasomnak a lenyege is ez hisz szerintem itt mindenkeppen rossz megoldasok kozul kell majd valasztani. Meg odebb van egy kicsit es addig bizhatunk a puccsban, de keszulni kell ha nem lesz/sikerul/rosszaqbb megoldas jon belole.
no
A másik gond az, hogy Oroszország észak koreává válása már megtörtént. Múlt idő. Egy esetlegesen kikényszerített béke semmit nem változtatna már az orosz status quo-n.
peterk2005
Ukrajna kozeledett a nyugathoz es tudta a kockazatokat. Az eu kb gazdasagi, a nato katonai. Egyik sem dob oda semmit es nem is kell megvedenie senkit csak mert csatlakozni szeretne. Cserebe ezert a kozeledesi szandekert segitenek meghozza nem kicsit.
A kerdes az hogy a Status Quo hogy lesz megoldva? Erre irtam egy otletet. Ennyi.
Fogatlan es sebzett de nem feltetlenul szoritanam a sarokba az oroszokat es a totalis vereseg nem feltetlenul teszi jobba a helyzetet es erre szamos pelda van hogy a kialakult erovakumban rosszabb lesz a helyzet. De szivesen olvasom az egyeb otleteket a haboru utani helyzetre.
több mint 3 éve
Gondolom attól tartanak, hogy önkéntes alapon ez egy törést hozna létre az EU-ban. Teszem azt Németország, Mo, Csehország boldogan veszi tovább, a többiek meg szívnak. Mert ugye ez elvileg nagy szívás lesz, az eddigi legnagyobb. Politikailag nehéz lenne megmagyarázni, hogy nekünk hollandoknak most rossz, de legalább morálisan legyűrtük Németországot. Ez egységesen működik vagy sehogy. Ha nem megy át, akkor nem jött össze és kész.Azt nem értem, hogy ha X ország még vásárol, de közös EU szankciót akar, aminek keresztbe tesz(nek) Orbán(ék), akkor mi akadályozza meg, hogy egyoldalúan ne vegyen/ne fizessen?Aki meg jobban képben van, attól azt kérdezném, hogy az EU többségének vagy annak az országnak, aki tényleg nem akar orosz olajat mi szüksége van egy oroszellenes szankcióra, és mondjuk Orbánra, ha valóban nem akar üzletelni az oroszokkal? Nem lenne elég, ha nem utalnának az olajért/gázért?Aki tényleg nem akar olajat venni tőlük, az már nem vesz. Csak az vesz, akinek szüksége van rá (jelenleg még).
Mit tehetne ebben az esetben Oroszország? Bepereli a nemfizető országot?
Sobri Jóska
Vagy félreértettelek és a fizess rubellel-re gondolsz?
peterk2005
Hol tudja ebben megakadályozni Orbán vagy Oroszország?
Sobri Jóska
A magyarokat kihagyjuk dolog meg alapból szomorúan hangzik, de simán látom magam előtt annak a veszélyét is, hogy Putyin azt mondja: Peti, Viki, adok amennyi csak kell, akár olcsóbban is. Tőlem el is adhatjátok ezeknek a szerencsétleneknek ha akarjátok. Mo meg felmegy az 57%-os zónából 140%-ra, Bajerék meg élőben recskáznak majd szombatonként, hogy mekkora géniusz a Viktor.
több mint 3 éve
A felvetésed nem ördögtől való, hogy legyen egy kiegyezés, ez mintha el is lett volna hintve a napokban Zelenszkij által, de jelenleg minden attól függ, hogy meddig tudnak még nyomulni az ukránok.Ez nem valasz a haboru utanra es az a lenyeges es az egesz mondanivalomnak a lenyege hogy barmennyire utalom az orosz rendszert attol nem allitanam oket a falhoz mert abbol nemfogunk jol kijonni belole sokaig.azé nem kell ennyire szénegyszerűnek lenniAzert mert ha a nyugat mondana neki akkor csinalna meghozza olyan gyorsan ahogy az utemet adnak nekik.Egyszerre valaszolok.mér kuss a neve, az ő területükre, az ő vérükre folyik a harc - mi az amit adnak nekik, hogy aláírjanak mégegy semmiresejó papírt
Oroszbol eszak korea krealasa oriasi bakloves lenne es nem is lesz napirenden, artalmas lenne mindenkinek nagyon hosszu tavon bar egyertelmu gyoztese lenne a nyugat.
Putyinnal kellene kiegyezni mert ha a puccs nem fog letrejonni akkor pont attol felni hogy milyen melyre assa be magat.
Az ukranoknak a neve kuss, es a bagai kutyat nem erdekli hogy ok azt mondjak hogy nem mennek bele. Kaphatnak garanciakat hogy ne ismetlodjon meg, tovabb fognak erosodni katonailag es nyugatrol fogjak tenni igy a segitseg is gyorsabb es hathatosabb tud lenni ha a jovoben megis felrugnak a dolgokat. De a jelenlegi helyzet az oroszok szempontjabol foleg, nagyon mas 2014-ben nemhogy erolkodes nelkul nyertek de meg hulyere is vettek mindenkit es meg kozben ki is rohogtek az arcukba a nyugatot is. Ez most egy vereseg meg ha most adnak is nekik es ez mar nem az appeasement. A ket rossz megoldas kozul a jobbik. Termeszetesen van benne kockazat hisz ez is egy rossz megoldas. Es az irasomnak a lenyege is ez hisz szerintem itt mindenkeppen rossz megoldasok kozul kell majd valasztani. Meg odebb van egy kicsit es addig bizhatunk a puccsban, de keszulni kell ha nem lesz/sikerul/rosszaqbb megoldas jon belole.
no
azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartani
szóva büdöslófasz van, nem kuss
sutianap
Felreertes ne essek, batran, jol (nem feltetlenul de majd kiderul) harcolnak es kalaplengetes, de mondjon nemet a nyugatnak es amit ok tesznek ebbe a haboruba az mara egy jo eros kurva anyazasra lenne elegendo.
Ez nem egy cefet papirrol szol, ahogy a Genfi egyezmenyeddel mehettel a picsaba amikor beszeltunk egy hasonlo dolognal. Az eros kutya baszik es mara az oroszok nem erosek ( de az ukranok sem ). Egy megegyezesnel mindenki felallhatna az asztaltol elegedetten ha kompromisszumra hajlandoan ulnek le. A nyugat-ukrajna-orosz harmasbol ebbol ukrajna egyszeruen nem tenyezo hiaba roluk dontenek. Ettol a nyugat termeszetesen a targyalasok soran az o erdekeiket fogjak eloterbe helyezni.
Egyenlore a vilag legegyszerubb dolga tortenik, a harc. A vege es a lezarasa lesz a kihivas.
De a jatek kedveert legyen es a jovo heten az ukranok mindenhol elerik a sajat regi hataraikat, azaz a ruszkik hazaszoritva. Utana?
no
erősebb kutya baszik meg még mijen statégiai meglátásod van?
proxy-háború célozgatás?
az ukránoknak csak az a dolguk hogy aláírjanak a papír alján?
Nyilván politikailag kötött a helyzet, az államhatárátlépés nyílt eszkalálódáshoz vezetne - amíg honvédőbe vannnak, addig özönleni fog minden. Az első kérdés majd nyilván a 14es vonalak átlépése lesz - mer ott az annektált terület illetve két kölcsönös elismerésű népköztársaság miatt vadabb orosz reakció lehet, akár hivatalos hadbalépéssel.
Közös stratégiailag a legfontosabb a Krím és az odatelepített orosz eszközök, ha eddig nem volt nyilvánvaló, hogy bárhova beteszi a lábát továris egyből ballisztikus fenyegetést teremt. A krím eszközei a teljes fekete-tenger medencéjére. Tehát valóban proxy-háborúnak indult, egy sima orosz proxy-háborúnak, csak nem számoltak az ellenállás erejével.
Tehát, ha muszáj berendezkedni egy elszigetelt oroszországra, akkor jobb ha az európai tengerektől távol tudják tartani, a balti- és fekete-tengertől illetve az északin is csak mennyen a jégen.
sutianap
Az ukranoknak szenegyszeru dolguk van. Szivuk szerint Moszkvaig mennenek de nyugati segitseg nelkul meg mar puccsitananak. Mekkora onallo erorol beszelhetunk a targyaloasztalnal vagy akar barhol.
no
Valószínű, hogy Kharkiv, Donbasz és az újonnan elfoglalt területeket megpróbálják majd visszafoglalni, de ahhoz idő kell, meg azt könnyebben védik az oroszok is, már ha felkészültek valamiféle védelemmel korábban.
A Krím visszafoglalása igencsak kérdéses, a többi lehetséges, de az még akár hónapok kérdése is.
Főleg úgy, hogy szerintem simán beáll állóháborúba az egész, beássák magukat az oroszok is és akkor lövöldözhetik egymást mindkét oldalról, miután az ukránoknak megérkezik és a nehézfegyverzet és megtanulják kezelni.
Egy megegyezésről beszélni most még nem időszerű, de biztosan benne van a pakliban, bucsai mészárlás ide vagy oda, azért nemzetközi bíróság előtt fognak felelni az elkövetők.
Az ukránok most még ütik a vasat, próbálnak előrehaladni amíg lehet, de fognak még kemény ellenállásba ütközni, mert úgy látszik, hogy az újonnan megszerzett területeket az oroszok feladják, ha nem tudják tartani, de van még olyan haderő amit még nem mozgósítottak.
Valszeg ők se akarnak semmilyen elhamarkodott döntést hozni, nehogy bedőljön az egész eddigi hadművelet.
több mint 3 éve
De ez olyan, hogyha nekem az a meggyőződésem, hogy a vega kaja jó, akkor vega kaját eszek.az a közöd hogy a haszonállattartás szétbassza a földet, ezért nem ártana visszafogni mindenkinek a húsfogyasztást
Akkoris, ha a szomszéd meg csülköt eszik pacallal.
Mi közöm hozzá, hogy ő mit eszik?
És ha azt eszi, akkor melyik hentesnél veszi?
Pláne, ha nincs is áahatásom, hogy mit eszik és mit vesz?
Vagy amíg ő nem áll át a salátára, addig én is eszem a rántotthúst, és duzzogok? Ugyan miért?
Szerinted ez logikus?
Sobri Jóska
nem megszüntetni, de átalakítani a szokásokat
és mivel TE magadtól nem változtatsz ezen, viszont MI közösségben élünk így a közösség úgy dönt hogy hát akkor bizony TE is kevesebb húst eszel
tudod ahogy el kell fogadni hogy a sok kretén miatt van a fidesz kormányon és amit ők megszavaztak én szívom meg azt is
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
De ez olyan, hogyha nekem az a meggyőződésem, hogy a vega kaja jó, akkor vega kaját eszek.Azt nem tudja megakadályozni sem Orbán, sem Putyin. Ha a franciák nem akarnak olajat venni, akkor nem vesznek és kész. Az EU azért akar közös szankciót, hogy Orbán se vegyen (és főleg a németek), hogy megszűnjön az orosz függőség.Azt nem értem, hogy ha X ország még vásárol, de közös EU szankciót akar, aminek keresztbe tesz(nek) Orbán(ék), akkor mi akadályozza meg, hogy egyoldalúan ne vegyen/ne fizessen?Aki meg jobban képben van, attól azt kérdezném, hogy az EU többségének vagy annak az országnak, aki tényleg nem akar orosz olajat mi szüksége van egy oroszellenes szankcióra, és mondjuk Orbánra, ha valóban nem akar üzletelni az oroszokkal? Nem lenne elég, ha nem utalnának az olajért/gázért?Aki tényleg nem akar olajat venni tőlük, az már nem vesz. Csak az vesz, akinek szüksége van rá (jelenleg még).
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Akkoris, ha a szomszéd meg csülköt eszik pacallal.
Mi közöm hozzá, hogy ő mit eszik?
És ha azt eszi, akkor melyik hentesnél veszi?
Pláne, ha nincs is áahatásom, hogy mit eszik és mit vesz?
Vagy amíg ő nem áll át a salátára, addig én is eszem a rántotthúst, és duzzogok? Ugyan miért?
Szerinted ez logikus?
több mint 3 éve
Azt nem tudja megakadályozni sem Orbán, sem Putyin. Ha a franciák nem akarnak olajat venni, akkor nem vesznek és kész. Az EU azért akar közös szankciót, hogy Orbán se vegyen (és főleg a németek), hogy megszűnjön az orosz függőség.Azt nem értem, hogy ha X ország még vásárol, de közös EU szankciót akar, aminek keresztbe tesz(nek) Orbán(ék), akkor mi akadályozza meg, hogy egyoldalúan ne vegyen/ne fizessen?Aki meg jobban képben van, attól azt kérdezném, hogy az EU többségének vagy annak az országnak, aki tényleg nem akar orosz olajat mi szüksége van egy oroszellenes szankcióra, és mondjuk Orbánra, ha valóban nem akar üzletelni az oroszokkal? Nem lenne elég, ha nem utalnának az olajért/gázért?Aki tényleg nem akar olajat venni tőlük, az már nem vesz. Csak az vesz, akinek szüksége van rá (jelenleg még).
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Egyszerre valaszolok. Oroszbol eszak korea krealasa oriasi bakloves lenne es nem is lesz napirenden, artalmas lenne mindenkinek nagyon hosszu tavon bar egyertelmu gyoztese lenne a nyugat.Két probléma is van ezzel az ötlettel. Az egyik, hogy ha a nyugat ráerőltetne Ukrajnára az ország felosztását, az olyan precedens lenne, ami azonnal kérdőjelessé tenné, hogy van-e értelme a NATO-hoz, EU-hoz közeledni, ha az első kis kényelmetlenségre odadobnak a busz alá. Ezt politikailag nem engedheti meg magának sem a NATO, sem az EU.
no
A másik gond az, hogy Oroszország észak koreává válása már megtörtént. Múlt idő. Egy esetlegesen kikényszerített béke semmit nem változtatna már az orosz status quo-n.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Azt nem értem, hogy ha X ország még vásárol, de közös EU szankciót akar, aminek keresztbe tesz(nek) Orbán(ék), akkor mi akadályozza meg, hogy egyoldalúan ne vegyen/ne fizessen?Aki meg jobban képben van, attól azt kérdezném, hogy az EU többségének vagy annak az országnak, aki tényleg nem akar orosz olajat mi szüksége van egy oroszellenes szankcióra, és mondjuk Orbánra, ha valóban nem akar üzletelni az oroszokkal? Nem lenne elég, ha nem utalnának az olajért/gázért?Aki tényleg nem akar olajat venni tőlük, az már nem vesz. Csak az vesz, akinek szüksége van rá (jelenleg még).
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 3 éve
Russia's international reserves fell by a billion dollars in a week.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Aki meg jobban képben van, attól azt kérdezném, hogy az EU többségének vagy annak az országnak, aki tényleg nem akar orosz olajat mi szüksége van egy oroszellenes szankcióra, és mondjuk Orbánra, ha valóban nem akar üzletelni az oroszokkal? Nem lenne elég, ha nem utalnának az olajért/gázért?Aki tényleg nem akar olajat venni tőlük, az már nem vesz. Csak az vesz, akinek szüksége van rá (jelenleg még).
Sobri Jóska

több mint 3 éve
Leirtam nem haraphat a gazda kezebe a kutya.Technikailag elég elzárni, nem kell ténylegesen robbantani.Mert nem hiányzik nekik még egy masszív környezetszennyezés óriási tűzvésszel megtámogatva?azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Mi az oka, hogy nem robbantják fel a picsába a rajtuk keresztülfutó olajvezetékeket?
Sobri Jóska
warr_b
Így mi a megfejtés?
Nincs a tranzitdijnak semmi koze semmihez. Az ukranok egy szabotazs/"baleset" eseten gyakorlatilag belekenyszeritenek a nyugatot egy dologba amit hiaba kernek honapok ota.Nalátod.
no
Akkor pláne áll a kérdés: miért nem teszik?
Sobri Jóska
A nyugatrol sok mindent el lehet mondani de azt nem hogy nem segiti ukrajnat, de ettol a sajat erdekeit/lakosait es akar a jovobeli segitseg is ugy tud penzben-tamogatottsagban hosszabb es nagyobb lenni ha a gazdasag a leheto legzokkenomentesebben mukodik, amit egy covid es mar igy is elszabadulo arak/inflacio mar csapkodjak rendesen.
Ha azt mondanak hogy nem kell a gaz-olaj-mutragya-stb akkor vajon a nyugati politikusok buknanak meg elobb vagy putin es oroszhon? Szamomra a kerdes egyszeru valszt ad es ezert kell nekik a nyersanyag es a lassabb de biztosabb utat valasztjak. Termeszetesen az ukranoknak a most is keso lenne ami ertheto is.
Nem olyan regen irtam be hogy ezen nyersanyagoknak csak a tobbletkoltsege ami az oroszok fele megy nyugatrol az a harmincotszorose amit az ukranok kapnak a haboru megsegitese gyanant.
több mint 3 éve
Ez nem valasz a haboru utanra es az a lenyeges es az egesz mondanivalomnak a lenyege hogy barmennyire utalom az orosz rendszert attol nem allitanam oket a falhoz mert abbol nemfogunk jol kijonni belole sokaig.azé nem kell ennyire szénegyszerűnek lenniAzert mert ha a nyugat mondana neki akkor csinalna meghozza olyan gyorsan ahogy az utemet adnak nekik.Egyszerre valaszolok.mér kuss a neve, az ő területükre, az ő vérükre folyik a harc - mi az amit adnak nekik, hogy aláírjanak mégegy semmiresejó papírt
Oroszbol eszak korea krealasa oriasi bakloves lenne es nem is lesz napirenden, artalmas lenne mindenkinek nagyon hosszu tavon bar egyertelmu gyoztese lenne a nyugat.
no
azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartani
sutianap
Felreertes ne essek, batran, jol (nem feltetlenul de majd kiderul) harcolnak es kalaplengetes, de mondjon nemet a nyugatnak es amit ok tesznek ebbe a haboruba az mara egy jo eros kurva anyazasra lenne elegendo.
Ez nem egy cefet papirrol szol, ahogy a Genfi egyezmenyeddel mehettel a picsaba amikor beszeltunk egy hasonlo dolognal. Az eros kutya baszik es mara az oroszok nem erosek ( de az ukranok sem ). Egy megegyezesnel mindenki felallhatna az asztaltol elegedetten ha kompromisszumra hajlandoan ulnek le. A nyugat-ukrajna-orosz harmasbol ebbol ukrajna egyszeruen nem tenyezo hiaba roluk dontenek. Ettol a nyugat termeszetesen a targyalasok soran az o erdekeiket fogjak eloterbe helyezni.
Egyenlore a vilag legegyszerubb dolga tortenik, a harc. A vege es a lezarasa lesz a kihivas.
De a jatek kedveert legyen es a jovo heten az ukranok mindenhol elerik a sajat regi hataraikat, azaz a ruszkik hazaszoritva. Utana?
no
proxy-háború célozgatás?
Nyilván politikailag kötött a helyzet, az államhatárátlépés nyílt eszkalálódáshoz vezetne - amíg honvédőbe vannnak, addig özönleni fog minden. Az első kérdés majd nyilván a 14es vonalak átlépése lesz - mer ott az annektált terület illetve két kölcsönös elismerésű népköztársaság miatt vadabb orosz reakció lehet, akár hivatalos hadbalépéssel.
Közös stratégiailag a legfontosabb a Krím és az odatelepített orosz eszközök, ha eddig nem volt nyilvánvaló, hogy bárhova beteszi a lábát továris egyből ballisztikus fenyegetést teremt. A krím eszközei a teljes fekete-tenger medencéjére. Tehát valóban proxy-háborúnak indult, egy sima orosz proxy-háborúnak, csak nem számoltak az ellenállás erejével.
Tehát, ha muszáj berendezkedni egy elszigetelt oroszországra, akkor jobb ha az európai tengerektől távol tudják tartani, a balti- és fekete-tengertől illetve az északin is csak mennyen a jégen.
sutianap
Az ukranoknak szenegyszeru dolguk van. Szivuk szerint Moszkvaig mennenek de nyugati segitseg nelkul meg mar puccsitananak. Mekkora onallo erorol beszelhetunk a targyaloasztalnal vagy akar barhol.
több mint 3 éve
azé nem kell ennyire szénegyszerűnek lenniAzert mert ha a nyugat mondana neki akkor csinalna meghozza olyan gyorsan ahogy az utemet adnak nekik.Egyszerre valaszolok.mér kuss a neve, az ő területükre, az ő vérükre folyik a harc - mi az amit adnak nekik, hogy aláírjanak mégegy semmiresejó papírt
no
sutianap
no
proxy-háború célozgatás?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
#Bulgaria has agreed to buy liquefied natural gas from the U.S. at prices lower than those of #Gazprom, reports Euractiv.#nemmegengedhetohogyahaboruaratamagyaremberekkelfizettessekmeg
The first deliveries are expected in July. Bulgaria is also planning to buy gas from #Azerbaijan.
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
#Bulgaria has agreed to buy liquefied natural gas from the U.S. at prices lower than those of #Gazprom, reports Euractiv.The first deliveries are expected in July. Bulgaria is also planning to buy gas from #Azerbaijan.
több mint 3 éve
A cikkek alapján vannak "átjátszóállomások", ahol zárni lehet, márcsak biztonsági szempontok miatt is. Nem egy összefüggő lehegesztett ezerkilometeres csőszakasz megy keresztül a búzamezőkön. 😊Azért ez nem egy kerti csap. Hogy zárják el? Rajtuk csak keresztülmegy...Technikailag elég elzárni, nem kell ténylegesen robbantani.Mert nem hiányzik nekik még egy masszív környezetszennyezés óriási tűzvésszel megtámogatva?azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Mi az oka, hogy nem robbantják fel a picsába a rajtuk keresztülfutó olajvezetékeket?
Sobri Jóska
warr_b
Így mi a megfejtés?
Sobri Jóska
warr_b
több mint 3 éve
Azért ez nem egy kerti csap. Hogy zárják el? Rajtuk csak keresztülmegy...Technikailag elég elzárni, nem kell ténylegesen robbantani.Mert nem hiányzik nekik még egy masszív környezetszennyezés óriási tűzvésszel megtámogatva?azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Sobri Jóska
warr_b
Így mi a megfejtés?
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Technikailag elég elzárni, nem kell ténylegesen robbantani.Mert nem hiányzik nekik még egy masszív környezetszennyezés óriási tűzvésszel megtámogatva?azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Sobri Jóska
warr_b
Így mi a megfejtés?
Nincs a tranzitdijnak semmi koze semmihez. Az ukranok egy szabotazs/"baleset" eseten gyakorlatilag belekenyszeritenek a nyugatot egy dologba amit hiaba kernek honapok ota.Nalátod.
no
Akkor pláne áll a kérdés: miért nem teszik?
több mint 3 éve
Mert nem hiányzik nekik még egy masszív környezetszennyezés óriási tűzvésszel megtámogatva?azé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Nincs a tranzitdijnak semmi koze semmihez. Az ukranok egy szabotazs/"baleset" eseten gyakorlatilag belekenyszeritenek a nyugatot egy dologba amit hiaba kernek honapok ota.Vagyis párhuzamosan harcolnak az orkokkal, életre-halálra, Bucsa, Azovsztal, stb., miközben fogadják a Gazprom(?), az oroszok pénzét tranzitdíjként?mert ők is kapnak a pénzbőlazé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Sobri Jóska
Negritis
Nem kurvára morbid és posztmodern ez mindkét fél részéről?
Hogy akit lősz, annak fizetsz/attól kapsz fizettséget?
Sobri Jóska
Az ukranok most gyakorlatilag gazdat valasztanak es a nyugat a sok nem feltetlenul pozitiv dolga ellenere is sokkal jobb valasztas mint az orosz. A gazda kezebe harapni meg nem feltetlenul jo pont.
több mint 3 éve
Azert mert ha a nyugat mondana neki akkor csinalna meghozza olyan gyorsan ahogy az utemet adnak nekik.Egyszerre valaszolok.mér kuss a neve, az ő területükre, az ő vérükre folyik a harc - mi az amit adnak nekik, hogy aláírjanak mégegy semmiresejó papírt
no
sutianap
több mint 3 éve
Vagyis párhuzamosan harcolnak az orkokkal, életre-halálra, Bucsa, Azovsztal, stb., miközben fogadják a Gazprom(?), az oroszok pénzét tranzitdíjként?mert ők is kapnak a pénzbőlazé kedvesem, bucsa óta nem ülnek le smúzolni divatból se az orkokkal, remélem figyelted - mer addig nyomatták velük a píárt, hogy a tárgyalások látszatát fenn kell tartaniEgy kérdés hozzád, mert szerinted az ukránok ilyen kurva elszántak/tökösek, hogy nem alkudoznak:
sutianap
Sobri Jóska
Negritis
Nem kurvára morbid és posztmodern ez mindkét fél részéről?
Hogy akit lősz, annak fizetsz/attól kapsz fizettséget?