Magyar foci csevegő

35 feliratkozó

több mint 14 éve
e53m62 Pittsburgh Steelers 299 — W.A.R. = We Are Renegades
Megint más kérdés, h nálunk tervbe van véve egy nyári kis külföldi edzőpiknik, jó sok játékossal.e53m62
Korrigálok:

...kis külföldi edzős piknik itthon, Miskolc és környékén, jó sok hazai játékossal.

A defense lineman could tear apart a refridgerator with his teeth.
The offense lineman can tell you how to put it back together spring by spring...
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek egy kicsi kiegészítéssel: meg kell találni, mi is legyen az a base defense meg base offense a csapatnál. Mert az sem mindegy - nagyon nem -, a rosterre és a képességekre kell alapozni mindent. Sok edzővel itthon és a régióban az a legnagyobb probléma, hogy van egy elképzelésük, amihez konokul ragaszkodnak, de egyszerűen nem alkalmas rá a játékoskeret. Mondhatnánk, olyan kabátot próbálnak ráerőletetni a csapatra, ami túl nagy rá (vagy túl kicsi).
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
egyetértek, de mit sem érnek a sémák, ha a DL egyből feláll és hátralökik, az LB-t seggrefejeli az FB, az FS 10 méterről lehajtott fejjel markolja a levegőt, de ugyanígy a HB összepöndörödve várja hogy levigyék (ha egyáltalán elindul N-S irányba, nem E-W futkos), ha az irányító nem forgatja ki a labdát dobás közben, nem teszi bele a testét a dobásba és még sorolhatnám...
a bárki azért volt idézőjelben, mert persze hogy nem bárki, de aki szán rá időt, energiát, az talál egy csomó anyagot a neten erről. de arról, hogyan kell tackle-t csinálni, hogy legyen kedve, türelme ezt gyakoroltatni a játékosokkal, hogy ki tudja javítani a rossz mozgásokat, ne csak szóban, hanem rávezető feladatokkal, hogy buzdítani tudja a játékosait, hogy kockára tegyék testi épségüket az ő elképzelései szerint.

ezek hiányoznak itthon, és felrajzolhatsz bármilyen sémát, biztos alapokkal sima base védelemmel és támadással bucira lehet verni a magyar mezőny 90%-át.
de sémákat, felállásokat, ilyen-olyan húzásokat, csapdákat, route-okat, blitzeket, cover 0-1-2-3-4 "bárki" fel tud rajzolni, el tud hablatyolni róla.Bálint #15
Én sak ebben nem értek egyet, a többivel igen.
Én csak védelemmel foglalkozom, de hihetetlen dolgokat lehet látni felállásokban, playhívásokban és összkoncepcióban is néha.deacon75
több mint 14 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
....Bálint #15
Ezzel nagyon egyet tudok érteni 😊Zorddd
Ja. Rohadt meleg van. :cool:

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
de sémákat, felállásokat, ilyen-olyan húzásokat, csapdákat, route-okat, blitzeket, cover 0-1-2-3-4 "bárki" fel tud rajzolni, el tud hablatyolni róla.Bálint #15
Én sak ebben nem értek egyet, a többivel igen.
Én csak védelemmel foglalkozom, de hihetetlen dolgokat lehet látni felállásokban, playhívásokban és összkoncepcióban is néha.
több mint 14 éve
Zorddd Chicago Bears 476 — Menő
....Bálint #15
Ezzel nagyon egyet tudok érteni 😊

Double the gun, double the fun.
Zoon Politikon
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
nem a sémák, a flikk-flakkok hiányoznak a magyar csapatoknál, hanem az egyéni technika. alapállás, elindulás, megállás, irányváltás, blokkolás, cut, különböző tackle-ök ésatöbbiésatöbbi. az önjelölt edzők, akik ők maguk még bemutatni sem tudják ezeket, hiszen soha nem sajátították el még fejben sem, nem fogják tudni átadni. de sémákat, felállásokat, ilyen-olyan húzásokat, csapdákat, route-okat, blitzeket, cover 0-1-2-3-4 "bárki" fel tud rajzolni, el tud hablatyolni róla. csak amikor végre kéne hajtani, akkor a futó lemarad a lyukról, mert rossz lábbal indult el, az irányító nem ütemre dobja a labdát, mert azt se tudja mi az a 3-step long/quick, 5-step, hitch, (a 38/39 toss-ról ne is beszéljünk, mert az legalább vicces mit szoktak itthon csinálni helyette), de mindegy is, mert a WR ottmarad a LOSon, aki edzésen kurvajól futja a hook-and-go-t, de most épp egy normális CB-t kapott, aki odaragasztotta a LOSra, ésígytovábbésígytovább

azt vallom, hogy itthon az nyer, aki az alapokat jobban tudja. persze az alapokat ugyanolyan szarul csináló csapat között a jobb play-hívás, time-management dönthet, de szerintem ez kártyavár, amire nem lehet építeni, nem ez mutat előre. itthonra amerikai középiskolai edző, nem pedig támadási séma géniusz

szeretném kihangsúlyozni, hogy ez az én véleményem, a saját, amit egyedül találtam, egymagam, és ez egy vélemény, nem tótumfaktum, mielőtt a sok troll nekemesne, most nincs kedvem nethuszárkodni, melegem van
több mint 14 éve
JUNIOR46 Carolina Panthers 1 335 — El Tigre Grande
Bár meccsek után 1 jó beszélgetés is sokat lenditene... Sokminden jólenne 😊gyengejobb
True.
Nekem még nem volt olyan nemzetközi meccsem (juniort is beleszámítva) amikor ne beszélgettem volna meccs után legalább tíz percet az ellenfél valamelyik edzőjével. Ilyenkor elmondjuk, hogy huh, jó meccs volt és megosztjuk az első benyomásainkat meg egy-két belső infót. Iszonyatosan sokat lehet azonnal leszűrni belőle és tanulni.
Ennek itthon is lenne értelme, csak éppen nagyon más a mentalitás.Francesco
Tony bátyóhoz odamehetsz akármikor...azt eldumál veled...csak menj oda hogy cső
beszélhetsz vele Charles Woodson-ról is meg Brian Dawkins-ról is akár ha akarszPacman
Csak a pálinkáról meg a szalonnáról nem tudsz vele beszélgetni 😊

Büszke vagyok arra hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és hogy egy ilyen defense lehet velünk! (Vasyl Jordan Nyíregyháza Tigers QB)
75
75
több mint 14 éve
Pacman 162 — Ball Hawk
Bár meccsek után 1 jó beszélgetés is sokat lenditene... Sokminden jólenne 😊gyengejobb
True.
Nekem még nem volt olyan nemzetközi meccsem (juniort is beleszámítva) amikor ne beszélgettem volna meccs után legalább tíz percet az ellenfél valamelyik edzőjével. Ilyenkor elmondjuk, hogy huh, jó meccs volt és megosztjuk az első benyomásainkat meg egy-két belső infót. Iszonyatosan sokat lehet azonnal leszűrni belőle és tanulni.
Ennek itthon is lenne értelme, csak éppen nagyon más a mentalitás.Francesco
Tony bátyóhoz odamehetsz akármikor...azt eldumál veled...csak menj oda hogy cső
beszélhetsz vele Charles Woodson-ról is meg Brian Dawkins-ról is akár ha akarsz

See what you hit,and hit what you see
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Megint más kérdés, h nálunk tervbe van véve egy nyári kis külföldi edzőpiknik, jó sok játékossal.e53m62
Nagyon dícséretes és követendő példa (ha már a szövetség nem szervez ilyeneket, csapaton belül kell kihozni a maximumot a nemzetközi kapcsolatokból). Lehet tudni, hogy kikkel tervezitek?
Mi tavasszal terveztünk egy közös edzőtábort a Vienna Knights-cal, de a korai szezonkezdés miatt nem valósult meg a dolog.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
kutya23c
Mi is köszönjük nektek! Sportszerű, jó játék volt. A meleg az tényleg iszonyatos volt, nagyon hazavágta az offense
falunk teljesítményét. Rátok talán még rosszabb hatással volt, mert kevesebben voltatok!
Sok sikert a továbbiakhoz, illetve a toborzóhoz!!! 😊
több mint 14 éve
Kalo 137
Majd jelezzétek, engem érdekelne minden ilyesmi, szívesen tanulok újat bármikor...

(Sokáig nem értettem aztse, hogy az itteni csapatoknál lévő külföldi vezetőedzők miért nem tartanak előadásokat..)
Itt most nem Leere gondoltam hanem Tonyra vagy a Miskolci vezetőedzőre.
A szövetség részéről senki nem kérte fel Phillip-et, h előadást tartson. Amennyire tudom, Bcsabát sem zargatták ilyen kéréssel.

Pedig a miskolci vezetőedzőtől csak kérdezned kellene. E-mail-en, FB-on, akárhogy. Szívesen fog válaszolni. Kérdezd csak meg a Rebels-es és Tigers-es kollégákat.

több mint 14 éve
e53m62 Pittsburgh Steelers 299 — W.A.R. = We Are Renegades
(Sokáig nem értettem aztse, hogy az itteni csapatoknál lévő külföldi vezetőedzők miért nem tartanak előadásokat..)
A szövetség részéről senki nem kérte fel Phillip-et, h előadást tartson. Amennyire tudom, Bcsabát sem zargatták ilyen kéréssel.

Pedig a miskolci vezetőedzőtől csak kérdezned kellene. E-mail-en, FB-on, akárhogy. Szívesen fog válaszolni. Kérdezd csak meg a Rebels-es és Tigers-es kollégákat.

Megint más kérdés, h nálunk tervbe van véve egy nyári kis külföldi edzőpiknik, jó sok játékossal.

A defense lineman could tear apart a refridgerator with his teeth.
The offense lineman can tell you how to put it back together spring by spring...
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
True.
Ennek itthon is lenne értelme, csak éppen nagyon más a mentalitás.
több mint 14 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 721 — Salus populi suprema lex esto
Hát pontosan ennek is egyik folyománya az hogy nincs edzésrejárás, mivel nincs kitől tanulni. Önjelölt edzőktől nem lehet megtanulni ezt a játékot és ez egy idő után visszaüt. Lehet hogy a lelkesedés egy ideig pótolja a hiányosságokat, de egy bizonyos szint után már megjelenik a játékosokban a tanulni vágyás és ha ezen vágyuk nincs kielégítve, nem a focira fogják az idejüket szentelni. És kész.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Erre reagálva meg annyit, hogy lehet itt bármilyen beszélgetés de.... amíg a legegyszerűbb játékokat se tudjuk végrehajtani pontosan (tisztelet a kivételnek), addig nem ez lesz a legmegfelelőbb, hogy a külföldi edzők megosszák a tapasztalatokat. Nálam a gyakorlás válik be nem pedig egy "jó beszélgetés" a meccs után amikor hulla fáradt vagyok. Nem tudom ki hogy van vele?MCsanad
De a legegyszerűbb játékokat is akkor fogja tudni végrehajtani egy csapat, ha van egy edzője, aki valóban edző. És csakis akkor ér tényleg valamit a gyakorlás. Mert ellenkező esetben rosszul gyakorolják be a dolgokat, onnan meg már nehéz javítani.Szobi22
Ne haragudj ha mégis így lenne, de Te tanultál már meg elméletben elkapni/tackle-t adni/blockolni/ kinek mi? A játékok le vannak rajzolva(ha ebbe van a hiba akkor ott már nagyon nagy bajok vannak) azokat edzéseken lehet begyakorolni, nem pedig egy beszélgetésen.MCsanad
Az azért tiszta, ugye, hogy arról van szó, hogy edzők beszélgetnek edzőkkel és nem arról, hogy a játékosok beszélgetnek mondjuk Tonyval? 😉

Hozzáteszem, hogy mindennek megvan az elmélete. Pl kéztartás, testtartás, súlyelosztás, lábmunka. Az edző dolga, hogy ezeket az elméleti szabályokat jól megtanítsa és orrvérrzésig gyakoroltassa. Továbbá edzői feladatok a teljesség igénye nélkül: playbook, game plan, playcalling, time management, player management és még sorolhatnám.
több mint 14 éve
Harminch37 Las Vegas Raiders 103
Erre reagálva meg annyit, hogy lehet itt bármilyen beszélgetés de.... amíg a legegyszerűbb játékokat se tudjuk végrehajtani pontosan (tisztelet a kivételnek), addig nem ez lesz a legmegfelelőbb, hogy a külföldi edzők megosszák a tapasztalatokat. Nálam a gyakorlás válik be nem pedig egy "jó beszélgetés" a meccs után amikor hulla fáradt vagyok. Nem tudom ki hogy van vele?MCsanad
De a legegyszerűbb játékokat is akkor fogja tudni végrehajtani egy csapat, ha van egy edzője, aki valóban edző. És csakis akkor ér tényleg valamit a gyakorlás. Mert ellenkező esetben rosszul gyakorolják be a dolgokat, onnan meg már nehéz javítani.Szobi22
Ne haragudj ha mégis így lenne, de Te tanultál már meg elméletben elkapni/tackle-t adni/blockolni/ kinek mi? A játékok le vannak rajzolva(ha ebbe van a hiba akkor ott már nagyon nagy bajok vannak) azokat edzéseken lehet begyakorolni, nem pedig egy beszélgetésen.MCsanad
vicces vagy...az hogy kapsz a csapatod élére egy komoly edzőt, nem arról szól, hogy hoz 3 új play-t!

több mint 14 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
Nem állítottam, hogy edzésre járás nélkül megy. Az az alap. De ha nincs normális edződ, akkor gyakorolhatsz rohadt sokat, jó eséllyel fognak berögzülni rosszul dolgok.

több mint 14 éve
MCsanad 37
Ne haragudj ha mégis így lenne, de Te tanultál már meg elméletben elkapni/tackle-t adni/blockolni/ kinek mi? A játékok le vannak rajzolva(ha ebbe van a hiba akkor ott már nagyon nagy bajok vannak) azokat edzéseken lehet begyakorolni, nem pedig egy beszélgetésen.
több mint 14 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
De a legegyszerűbb játékokat is akkor fogja tudni végrehajtani egy csapat, ha van egy edzője, aki valóban edző. És csakis akkor ér tényleg valamit a gyakorlás. Mert ellenkező esetben rosszul gyakorolják be a dolgokat, onnan meg már nehéz javítani.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nem kell elmenni Amerikáig hogy Footballt lássunk, elég átmenni Ausztriába vagy Németországba. Ha az ottani edző közül sikerülne valakivel kapcsolatot létesiteni, aki nem restelne tapasztalatokat, sémákat átadni edző képzés keretein belül.
Sőt továbbmegyek, elég csak angolul beszélni, az interneten találni lehet rengeteg tapasztalt edzőt aki a legapróbb részletekig mindenben segít, ha kérdésed van. Tapasztalatból mondom.
több mint 14 éve
MCsanad 37
Most őszintén ezt tartjátok problémának, hogy nincs egyfajta továbbképzés az edzőknek? Amíg elég sok csapatnál az edzéslátogatottság a legnagyobb probléma (illetve a kevés játékos). Tudom, hogy kell valami téma a fórumra is, de ez nevetséges😊

Bár meccsek után 1 jó beszélgetés is sokat lenditene... Sokminden jólenne
Erre reagálva meg annyit, hogy lehet itt bármilyen beszélgetés de.... amíg a legegyszerűbb játékokat se tudjuk végrehajtani pontosan (tisztelet a kivételnek), addig nem ez lesz a legmegfelelőbb, hogy a külföldi edzők megosszák a tapasztalatokat. Nálam a gyakorlás válik be nem pedig egy "jó beszélgetés" a meccs után amikor hulla fáradt vagyok. Nem tudom ki hogy van vele?
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nem kell elmenni Amerikáig hogy Footballt lássunk, elég átmenni Ausztriába vagy Németországba. Ha az ottani edző közül sikerülne valakivel kapcsolatot létesiteni, aki nem restelne tapasztalatokat, sémákat átadni edző képzés keretein belül.
Bár meccsek után 1 jó beszélgetés is sokat lenditene... Sokminden jólenne 😊
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1840864099654&set=a.1764045939248.2092211.1182091725&type=1&theaterkola64
ez a tipikus "mit találtál ,felezünk?" szituáció 😀
több mint 14 éve
Kopasz98 93
rebelses boys mennyi a beugró?

köszi pusza