GM játék csevegő
18 feliratkozó
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
2023-as roster fájl2024-es roster fájl
Draft tracker 2024
2024-es tag értékek és opciós évi fizetések 2025-ben
FA lista
Rosenhaus táblázat 2023
Rosenhaus táblázat 2022
Roster táblázat:
Szerződések - dancogo
Cut - Spigo
Waive - Heisman
Trade - dancogo
Tag/tender - Spigo
Ötödik éves opció - Spigo
Szerződésátstrukturálás - dancogo
Roster abajgatás - Spigo
Draft trackerek (Google táblázat és fórumos) - dancogo
Waiver claimek fogadása és kihirdetése, waiver sorrend frissítése - Heisman
Szerkesztette: vassadi
több mint 5 éve
vassadi
15 617
Olyan dilemma vetődött fel, hogy somos szeretne megszerezni egy játékost tag+trade keretében és hosszabbítani vele, a bökkenő csak az, hogy miután ő csinálta a hosszabbítások adminisztrációját, pontosan tudja, hogy ennek az illetőnek mi a fizetési igénye. Mivel ez a helyzet azért áll fenn, mert somos plusz munkát vállalt, és emiatt esne el egy olyan lehetőségtől, ami az összes többi GM számára adott (azaz hogy tag+trade útján szerezzen valaki olyan játékost, akivel másnak nem sikerült hosszabbítania, és ő is megpróbáljon vele hosszútávú szerződést kötni), így nekem egy olyan kompromisszumos megoldás jutott eszembe, hogy somos hosszabbíthatna a játékossal, ha megadja neki a fizetési igény 100%-át, vagy esetleg ennél valamivel magasabb összeget, illetve adott esetben még azt lehetne korlátozni, hogy mondjuk csak max. három évre írathatja alá. Viszont erről szeretném kikérni a GM közösség véleményét, hogy szerintetek ez így korrekt-e, van-e más ötletetek, stb.
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Áh nem akarlak lehúzni 😀 "Bent lesz Bosa"....ez nagyon jó 😀Adok érte egy 1/4 + 7.kört 😀😀 ...ha bent lesz Bosa....jöjjön játszani a tesóhoz 😀Amúgy a Chargers GM StormST-ről valaki tud valamit?Kicsit sem az sajnos...😕
Majd egy hete írtam neki üzit, de nem meglepő módon nem válaszolt, ugyanis 8 napja a Bowlra se nézett fel. Nem tudom mennyire szerencsés ez ebben a GM időszakban.
Chargers LT
Amúgy az 1/3-ért is lehet ajánlatot tenni...akár draft napon is 😊
Klaci79
Chargers LT
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Adok érte egy 1/4 + 7.kört 😀😀 ...ha bent lesz Bosa....jöjjön játszani a tesóhoz 😀Amúgy a Chargers GM StormST-ről valaki tud valamit?Kicsit sem az sajnos...😕
Majd egy hete írtam neki üzit, de nem meglepő módon nem válaszolt, ugyanis 8 napja a Bowlra se nézett fel. Nem tudom mennyire szerencsés ez ebben a GM időszakban.
Chargers LT
Klaci79
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Amúgy a Chargers GM StormST-ről valaki tud valamit?Kicsit sem az sajnos...😕
Chargers LT
több mint 5 éve
Amúgy a Chargers GM StormST-ről valaki tud valamit?Majd egy hete írtam neki üzit, de nem meglepő módon nem válaszolt, ugyanis 8 napja a Bowlra se nézett fel. Nem tudom mennyire szerencsés ez ebben a GM időszakban.
több mint 5 éve
1/4-ről csúsznék kicsit 1/10 környékére...aki szeretné a top DE/DT játékosokból az egyiket, keressen bátran 😉
több mint 5 éve
Köszi a gyors választ! 😊A kompenzációs pickek jelen állás szerint cserélhetők?Igen
Rataxes
somoskovig
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 5 éve
A kompenzációs pickek jelen állás szerint cserélhetők?Igen
Rataxes
több mint 5 éve
A kompenzációs pickek jelen állás szerint cserélhetők?
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 5 éve
vassadi
15 617
David JonestAkkor már csak az a kérdés, hogy kit nyúlt le tőlem Ádi, aki helyett őt beszereztem... 😀Na csak az lett amit irtam, ki akartal baszni velem, igazabol mindegy volt, hogy mi a csoka neve... nem is emlekszik ra, hogy van ilyen jatekosa, tiszta Al Davis.bowl.hu/forum/manager-jatek/waiver/1776172Arra nem emlékszem, hogy hogyan került hozzám.Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
Igor
somoskovig
empty taxi
Klasszikusan az a kategoria, hogy somos ev kozben kibaszta volna, es a Ravens egybol beclaimelte volna... 😕
Igor
somoskovig
több mint 5 éve
vassadi
15 617
@vassadiValószínű jövő csütörtökön vagy pénteken, de legkésőbb a hétvégén elindul az első kör. Hogy pontosan mikor, az attól függ, mire lesz meg az igazolható játékosok névsora, és hogy ki melyik posztot viszi, de van egy szűkített listám a potenciális résztvevőkről, és vannak már jelentkezők az adminisztrációra is szép számmal, szóval nem hiszem, hogy sokáig tartana ezeket a dolgokat lerendezni a tag/tender kiosztási határidő lejárta után. A későbbi dátumokról nem tudok semmi konkrétat mondani, mert minden további attól függ ugyebár, hogy az egyes licitkörök hirdetéseivel hogyan haladunk.
lehet nem lattam, akkor elnezest, de FA piac nyitasa/1. FA kor mikorra varhato? Lassan be kene loni kb a draftig a menetrendet?
Igor
több mint 5 éve
Akkor már csak az a kérdés, hogy kit nyúlt le tőlem Ádi, aki helyett őt beszereztem... 😀Na csak az lett amit irtam, ki akartal baszni velem, igazabol mindegy volt, hogy mi a csoka neve... nem is emlekszik ra, hogy van ilyen jatekosa, tiszta Al Davis.bowl.hu/forum/manager-jatek/waiver/1776172Arra nem emlékszem, hogy hogyan került hozzám.Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
Igor
somoskovig
empty taxi
Klasszikusan az a kategoria, hogy somos ev kozben kibaszta volna, es a Ravens egybol beclaimelte volna... 😕
Igor
több mint 5 éve
Na csak az lett amit irtam, ki akartal baszni velem, igazabol mindegy volt, hogy mi a csoka neve... nem is emlekszik ra, hogy van ilyen jatekosa, tiszta Al Davis.bowl.hu/forum/manager-jatek/waiver/1776172Arra nem emlékszem, hogy hogyan került hozzám.Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
Igor
somoskovig
empty taxi
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Arra nem emlékszem, hogy hogyan került hozzám.Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
Igor
somoskovig
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Arra nem emlékszem, hogy hogyan került hozzám.Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
Igor
több mint 5 éve
Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?Nekem rémlik a neve tavalyról, Utah vagy Utah State talán... ha nem kell, add nekem.
somoskovig
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Nem baj, ha Donald kacsa kikerül 3 év múlva a piacra...majd felkapjuk 😊
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Ez igaz, ezt én is néztem....de ott már addigra ugye a jelentős garantált tartalmat ki kellett fizetni.Hat igen...mondjuk ha 30 millió van hatra akkor 9 lenne e dm...akkor is meg 21 maradna meg utolsó két évre...de ez a 28 milliós pénz amit nem kell kifizetni, elég ütős...Tulajdonképpen azért IRL is ilyen jellegű szerződéseket kötnek a legnagyobbak is.
Klaci79
Itteni Donald szerződés - össz szerződés: 73.750.000$, 5 év, 14,75 millió éves átlag
3. év előtti cut esetén megkapott pénzek: 21.600.000$ fizetés + cca. 15,6 milla cut bünti (garantált a játékosnak) = 37,2 milla, 50% garantált tartalom
4. év előtti cut esetén: 33.600.000$ fizetés + kb. 12 milla cut = 45.6 millió, 62%
5. év előtti cut esetén: 53,1 millió fizetés + 6,2 milla cut = 59,3 millió, 80%
IRL Donald szerződés 70%-ra átszámolva:
Total: 94,5 millió, 6 évre, éves átlag: 15,75 millió (kicsit nehéz összehasonlítani, mert Donald esetén extension volt, belekeverték a 2018-as szerződését is, így a signing bonus a 6 évéből csak 4 évet érint, de plusz egy évként a 2018-ast is érintette).
Kifizetések a szerződés vége előtt 3 évvel kiszállva: cca 61 millió fizetés + 5,6 millió dead cap = 66,6 millió, 70% kifizetés
Kifizetések 2 évvel a vége előtt kiszállva: cca. 71 milla fizetés, 0 cap penalty (itt már nincs garantált tartalom), 75%
Kifizetések 1 évvel a vége előtt kiszállva: 84 millió fizu, 0 cap penalty, 89%
A signing bónus eltolása miatt kb. 6%-ot le lehet vonni még a kiszámolt értékekből, így a végső összehasonlítás 3,2,1 évvel a szerződés vége előtti kiszállás esetén:
3 évvel a vége előtt: 50% vs. 64%
2 évvel a vége előtt: 62% vs. 69%
1 évvel a vége előtt: 80% vs. 83%
Ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy IRL sincs már igazán garantált tartalma a szerződéseknek, még a legdurvábbaknak sem az utolsó évekre, sőt, Donald IRL szerződéséből az utolsó két év előtt ingyen ki lehet szállni, míg itt akkor is ki kell fizetni a 30%-ot.
somoskovig
És ha ugye 15-ös átlagot nézzük, akkor 3 év után a játékos megkap 46 milliót, de ha a 15-ös átlaggal számolnánk akkor 54 milliót kapna.
Persze nem a farnehéz szerződésekkel van gondom, de így szinte egyértelmű a helyzet, hogy 3 évre egy Donald 15-ös átlaggal a legjobb befektetés...aztán kirakod és 31 évesen keressen magának csapatot...valahogy ez nem kosher...😊
Ha Donald teljesítménye nem romlik nagyon akkor ennyi pénzért nagyon megéri megtartania a Rams-nek, itt viszont pont hogy nem.
több mint 5 éve
na Rodgers beérte Stafford alatti bérrel 😀Nincs itt semmi látnivaló! 😀...This is Beki! 😀
braxa88
több mint 5 éve
Hat igen...mondjuk ha 30 millió van hatra akkor 9 lenne e dm...akkor is meg 21 maradna meg utolsó két évre...de ez a 28 milliós pénz amit nem kell kifizetni, elég ütős...Tulajdonképpen azért IRL is ilyen jellegű szerződéseket kötnek a legnagyobbak is.
Klaci79
Itteni Donald szerződés - össz szerződés: 73.750.000$, 5 év, 14,75 millió éves átlag
3. év előtti cut esetén megkapott pénzek: 21.600.000$ fizetés + cca. 15,6 milla cut bünti (garantált a játékosnak) = 37,2 milla, 50% garantált tartalom
4. év előtti cut esetén: 33.600.000$ fizetés + kb. 12 milla cut = 45.6 millió, 62%
5. év előtti cut esetén: 53,1 millió fizetés + 6,2 milla cut = 59,3 millió, 80%
IRL Donald szerződés 70%-ra átszámolva:
Total: 94,5 millió, 6 évre, éves átlag: 15,75 millió (kicsit nehéz összehasonlítani, mert Donald esetén extension volt, belekeverték a 2018-as szerződését is, így a signing bonus a 6 évéből csak 4 évet érint, de plusz egy évként a 2018-ast is érintette).
Kifizetések a szerződés vége előtt 3 évvel kiszállva: cca 61 millió fizetés + 5,6 millió dead cap = 66,6 millió, 70% kifizetés
Kifizetések 2 évvel a vége előtt kiszállva: cca. 71 milla fizetés, 0 cap penalty (itt már nincs garantált tartalom), 75%
Kifizetések 1 évvel a vége előtt kiszállva: 84 millió fizu, 0 cap penalty, 89%
A signing bónus eltolása miatt kb. 6%-ot le lehet vonni még a kiszámolt értékekből, így a végső összehasonlítás 3,2,1 évvel a szerződés vége előtti kiszállás esetén:
3 évvel a vége előtt: 50% vs. 64%
2 évvel a vége előtt: 62% vs. 69%
1 évvel a vége előtt: 80% vs. 83%
Ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy IRL sincs már igazán garantált tartalma a szerződéseknek, még a legdurvábbaknak sem az utolsó évekre, sőt, Donald IRL szerződéséből az utolsó két év előtt ingyen ki lehet szállni, míg itt akkor is ki kell fizetni a 30%-ot.
több mint 5 éve
braxa88
12 534
na Rodgers beérte Stafford alatti bérrel 😀
több mint 5 éve
Nézegettem a roster filet, ki a tököm az a Jalen Davis CB a rosteremen?