Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 11 éve
Klaci79
22 221
Ha csak ezen múlik soha nem veszem le, de tényleg most hogy mondod a Vikings után került ki és három hétvégén is veretlenek maradtunk! 😛Soldi! Csak a Te kedvedért! 😀Klaci79Ideje volt! Amikor kitetted pár napra, akkor össze is kapta magát és nyertünk 2 meccset! 😉Soldados
több mint 11 éve
Soldi! Csak a Te kedvedért! 😀Klaci79Ideje volt! Amikor kitetted pár napra, akkor össze is kapta magát és nyertünk 2 meccset! 😉
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Klaci79
22 221
Soldi! Csak a Te kedvedért! 😀
több mint 11 éve
Ha a védelem dominál, az sokkal biztosabb alap, mint egy pass-heavy offense látványos játéka. Az utóbbi sokkal könnyebben tud besülni, a stabil védelem pedig szinte konstans. A KC offense eddig minden meccsen hozta amit kellett, tökmind1 milyen statokkal mert ennyire volt szükség.SzeszePontosan ez az oka a Defense wins the Championship mondásnak.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Egyetértek ulpi, de miért éppen a Giantset kellett felhozni példának? ezzel elbasztad az egészet 😀SzeszePont azt mondtam, hogy ők jók kellene legyenek. Ez igaz, és nem is bántó. 😊 De válaszolok is.
Nem én, és nem a Chiefs tehet róla (közvetetten talán, mert ők védekeztek stb), hogy úgy játszottak ahogy. Ott volt a legnagyobb a kontraszt a várt és a valós teljesítmény közt. Ezért őket írtam.
Ez az NFL, nincsenek powerhouse csapatok 20 évig. Azt kell legyőzni, aki szembejön aznap.
Alex Smith tegnap mondta, hogy most a Denver ellen készülnek, nem is tehetnek mást. Majd aggódnak a rájátszáson, ha ott lesznek.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
Egyetértek ulpi, de miért éppen a Giantset kellett felhozni példának? ezzel elbasztad az egészet 😀tomi: veled az a baj, h a statisztikák világában élsz, mindent ezek alapján akarsz megítélni és ez sokszor zsákutcába visz. A statok nagyon sokszor becsapósak, még ha összefüggéseiben nézed akkor is. Az, h egy csapat nem 20-30 pontokkal nyeri a meccseit nem jelent semmit. Illetve azt jelenti, h a védelme dominál ami sokkal biztosabb alap, mint egy pass-heavy offense látványos játékkal. Az utóbbi sokkal könnyebben tud besülni, a stabil védelem pedig szinte konstans. A KC offense eddig minden meccsen hozta amit kellett, tökmind1 milyen statokkal mert ennyire volt szükség.
több mint 11 éve
KC eddigi menetrendjének erőssége: 0,37, hátralévő meccsek: 0,61. Hadd ne essek hasra tőlük. Még. Majd ha megússzák Manning-et és Rivers-t kétszer-kétszer és Luck-ot, RG III-at 20 pontos átlag környékén.A BB-korszak talán leggyengébb O-ja volt a 2008-as (legalábbis a TH-korszakot leszámítva), úgyhogy erről nem győzöl meg. Kb 5-ször néztem végig az egész idényünket elejétől a végéig, mert több mint egyévtizedes Steelers-múltam legfantasztikusabb éve volt, amelyet bármikor szívesen idézek fel magamnak. 😊 Egy dolgot tudott az az O, amikor ütött az óra, akkor megcsinálta a big playt, mert tele volt playmakerekkel. De az első 3 harmadban kb képtelen volt bármire az az Offense. Etekintetben hasonlónak gondolom a KC-t. A skill pozikban playmakerek vannak. Ez rohadt fontos, amikor egy alapvetően nem haladó O-tól kell egy nagy play. Ezért volt tökéletes a két egység közti összhang, mert kiegészítették egymást. Ezt gondolom a KC-ról is. Ami különbség az a QB. Nálunk ő is playmaker volt, viszont Smith labdabiztosabb, kevesebbet ad el, ez nagyjából kiegyenlíti egymást, bár persze inkább BB felé húz a mérleg, mert lesz olyan, amikor neki kell meccset nyerni, ahhoz meg jól jön a "playmakerség". Elvileg Friscóban megcsinálta a Saints ellen, meglátjuk KC-ban sikerül-e. De a lényeg nálam a DEN legfeljebb 3 esélyes az SB-re, de ha nem lenne annyi sérült a Pats-nél, akkor csak 4. lenne nálam. A DEN-t arra érzem jónak, hogy meccseket nyerjen, a KC-t meg arra, hogy háborút. És igen pontosan a közhellyé vált mondat miatt, hogy a Defense wins the Championship.
A 2008-as Steelers és a jelenlegi KC támadó potenciálja nagyjából úgy aránylik egymáshoz, mint az Öböl-háborúban US Army vs. Iraki Köztársasági Gárda és csatolt részei. (A csapat pontjainak a negyedét nem a támadók szerezték! Hali a második legponterősebb játékosuk Charles után.)
(Btw a KC védelme igazi don't break Def, nem Acélfüggöny stílusban nyomják.😊 )tomi-tomi
Nyilván ki fog kapni a KC a hátralévő meccsein, de akárkinek is sikerül, vért fog izzadni, ahogy 2008-ban a Steelers is kikapott. És azt se felejtsd majd el, hogy jelenleg bármelyik csapatnak fontosabb lesz a meccs, mint KC-nak, ami nem elenyésző tényező.
több mint 11 éve
OFF Ha jön válasz tegyük át a KC topicba. Ott válaszolj.A KC akkorse brekeghetne ha 5-4-el állna, tényleg fantasztikus a 9-0, de mintha az ellenoldali öltözőkben a loserbaby nagyívű slágerét hallgatnák meccsrekészülődvén.Egyik ESPN újságíró írta: Aki nem tiszteli a Chiefs eredményét, az nem tiszteli másokét sem, mert a többi csapatnak is volt szoros meccse, végén megfordított meccse, akármi. Valamint nem tiszteli a legyőzött csapatok egyetlen játékosát és edzőjét sem.
sutianap
Nem a legjobb csapat a Chiefs, csak mert legjobb a mérlege. De nem 5-4el állnak. Nem is igaz szvsz, hogy reális lenne az 5-4. Ez így túlzás, bár hangzatos. Anélkül hogy végigmennék a meccseken (ha kell megteszem a KC topicban), egyiken sem volt mákja a Chiefsnek. Nem voltak folyton hülyén pattanó labdák (egy volt a Titans meccsen, de nem azon múlt semmi. Beleért a visszahordó lábbal és mi vettük fel. Megesik máshol is). Nincsenek hail mary passzok a vakvilágba->imádkozás, majd valahogy beesett TDok. Vezetnek meccs végén (többször végig), nem egy passzon/driveon múlik a csoda, és bejön valahogy. Nem voltak nagy hátrányban egyszer sem. 3 meccs ért véget úgy, hogy a Chiefs térdelt hármat az ellenfél területén, ebből egyiknél az ellenfél 5 yardosán (egy másiknál vörös zónában). Betolhatták volna a TDt, FGt. Jobb lenne a stat is. Nyerni nyertek, Reidet ez érdekli.
tomitomi!
A Bills ellen 10-3 volt oda félidőben. Nem hinném, hogy az fölény. Nem voltak jobbak, rosszabbak se. Sima 1 TD különbség. (Ami egyetlen hosszú passzból állt, megesik.)
Volt egy második félidő is, azt 20-3ra hozták. Lehet holnap játszanák, akkor a Bills nyerne. Ilyen alapon minden csapat nyerhetett volna, veszthetett volna akármennyit, mert én megmondtam.
Egyedül a Dallas meccsen bukhattunk volna, és nem szóltam volna semmit. 1 ponttal nyertünk, nyerhettek volna ők is. A többi meccsre ez nem igaz. Voltak szoros meccsek, volt másik 1 ponttal hozott meccs, de igazából a Chiefs jobb volt. A védelemben, oké, de az is a csapat része, nem értem miért kellene ezért elnézést kérni.
Értem én, egyet is értek, hogy például a Giants szezon előtt jó csapat volt, és annak kellett volna lennie idén is. De ezt (vagy mást) a Chiefsszen nem lehet számon kérni. Ők azt verhetik meg, aki a pályára kifut, és azt legyőzték. A csereirányítók esete is nézőpont kérdése.
Pryor új fiú, nem ő lett volna kezdő elvben, de Flynnel nyertek volna? Keenum is új, de a mostani Schaub jobb lett volna? Campbellnél Weeden? Fitznél Locker jobb, de ellenünk jó napot fogott ki (azán védők szétszedték).
Ez ilyen, ez az NFL, senki nyerhet örökké, és főleg nem üzembiztosan. A Denver és a Seahawks utánunk legjobban állnak (ha jól mondom), de ott is voltak gyenge félidők, a Seattle nem egy meccset nyert meg a semmiből.
A Chiefs is fog bukni. Naná! A rájátszásban ha nincs passzjáték, esélyünk alig lesz.
Persze lehetne 0-9 is, mert ha vesztenek mindig, akkor pont hogy annyi lenne. A Steelers és a Pats is lehetett volna, hogy egy SBt se nyer soha, de nem így történt. Nem fognak elnézést kérni.
Igen kell egy kis szerencse, kell pár jó húzás, kell a jó forma, kell a legyőzhető ellenfél, kellenek a hibáik is. De a Chiefs minden győzelmét megérdemelte, és ha most a liga 5-4re átírná, igenis szólhatnának egy-két szót, és igazuk lenne.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
KC eddigi menetrendjének erőssége: 0,37, hátralévő meccsek: 0,61. Hadd ne essek hasra tőlük. Még. Majd ha megússzák Manning-et és Rivers-t kétszer-kétszer és Luck-ot, RG III-at 20 pontos átlag környékén.A 2008-as Steelers és a jelenlegi KC támadó potenciálja nagyjából úgy aránylik egymáshoz, mint az Öböl-háborúban US Army vs. Iraki Köztársasági Gárda és csatolt részei. (A csapat pontjainak a negyedét nem a támadók szerezték! Hali a második legponterősebb játékosuk Charles után.)
(Btw a KC védelme igazi don't break Def, nem Acélfüggöny stílusban nyomják.😊 )
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
Nem is mondtam egy szóval se, hogy smashfocival lehet sikert elérni, bár amúgy lehetne, még akkor is, ha erre most épp nincs példa. Amit én mondtam, hogy lehet pass-heavy O nélkül sikeresnek lenni. Erre pedig több példa van. Ott kezdődik a történet, hogy végy elit Defense-t.Az SF, SEA és KC sztem top favorit az SB-re is. Ez elég komoly szám.SoldadosLOL. (Nem megbántva ezzel a KC-t.) Láttad a Bills elleni meccsüket? A skalpjaik között Ryan Fitzpatrick, Terrelle Pryor, Case Keenum, Jason Campbell és Jeff Tuel.
Ezen kívül van még a két read option-t futtató csapat - óhatatlanul megnő a futójáték aránya. Őket sem mondanám klasszik smasmouth focit játszóknak. (A Panthers is hasonló kategória.)
Az utánuk következő hármasnak (Jets, Bills, Raiders) is megvan a közös jellemzője: újonc irányítók. Akiknek a terhét csökkenteni szeretnék és/vagy tudnak futni.
Másképp fogalmazva: pass heavy stratégia nélkül is lehet sikeresnek lenni, de az nem a smasmooth foci.tomi-tomi
A KC-t pedig én személy szerint JELENLEG esélyesebbnek tartom SB-re, mint a Denvert. (És még több csapatot az AFC-ből) Ha a Denver nem tud változtatni azon, hogy egy közepes O-tól is képes +30 pontot kapni, akkor nem lesz SB-n. És ezen az se fog változtatni, ha most a DEN elveri a KC-t simán. Az egy meccs lesz. De a PO-ban az a csapat sikeresebb lesz, amelyik stabilan 20-25 pont alatt tudja tartani az ellenfelet. Ez pedig a KC. A 2008-as Steelersnek is voltak szenvedős meccsei. Például a Clevelandet 10-6-ra verte. És? Ezek is kellenek, sőt, ezek is erőt adhatnak, amikor vért izzadva húzod be a kötelezőt. A D teljesítménye tiszteletet parancsoló. 111 pont az állat! Ez SB-kompatibilis még egy közepes, de labdabiztos O-val is. 😉
több mint 11 éve
A KC akkorse brekeghetne ha 5-4-el állna, tényleg fantasztikus a 9-0, de mintha az ellenoldali öltözőkben a loserbaby nagyívű slágerét hallgatnák meccsrekészülődvén.1. nemcsak a franchise tett meg sok mindent Benikéért, hanem Benike is a franchise-ért. 3 SB-t játszottunk vele, 2-t megnyertünk
Zwei ugye ha visszamászunk tavalyig, ott kezdett el meghalni a RunD-énk, csak ugye azt felytegettük, hogy mennyire atomjó volt passz ellen, mostmár tuggyuk, hogy nem direkt hangsúlyeltolódás volt, hanem ordas nagy mákker, vagy kijelentjük, hogy K.Lewis távozásával lett ijen orbitális luk.
Drei BigBen kinyalhatja,a motorbaleset után is kisírta magának, ott se kellet volna, egy-egy évet lehoz jól, de egymásutániak nem mennek. A fejében van a baj, hogy azt hiszi szupermen vagy mi az ördög, és igen láttam az arcát végig drukkol magának, már ökölben a kezecskéje, csak közbe könyökön dobta a peccvédőt, asszem Magastornyot, pedig TomBédi is nyomott homályzónát, de a kispeckembe, hogy a TomBredi tvájlájt, érted hót üresbe megy, vagy ki a vonalon - vegyük óra megállításnak, nade hamár Béni fiú eldobja, akkor az nehogy ne menjen már emberhez, assebaj, ha kék, csak kocogjon? Szóval sok mindent megtett ez a frencséjz Bénikémér, lásd a lánykergetős akcióit, most egy meccser leültetném büntiből.sutianap
2. nem volt a tavalyi ordas nagy mák, idén is messze a sec nyújtja a legjobb teljesítményt. Ezen a meccsen volt a sec első komoly betlije, de amint mondtam sokszor, nem is az volt, hogy megverték az embert (persze volt ilyen is), hanem azt se tudták kinek mit kéne csinálnia.
3. KC: nem, ez a KC életveszélyes. Pont úgy, ahogy a Steelers 2008-ban. Ott is ment, hogy ilyen OL-lel nem lehet nyerni, most is megy, hogy ilyen QB-val nem lehet nyerni. De lehet. Ez a D képes rá. A 2 egység tökéletesen kiegészíti egymást. Életveszélyes kombó.
több mint 11 éve
Az SF, SEA és KC sztem top favorit az SB-re is. Ez elég komoly szám.SoldadosLOL. (Nem megbántva ezzel a KC-t.) Láttad a Bills elleni meccsüket? A skalpjaik között Ryan Fitzpatrick, Terrelle Pryor, Case Keenum, Jason Campbell és Jeff Tuel.
Ezen kívül van még a két read option-t futtató csapat - óhatatlanul megnő a futójáték aránya. Őket sem mondanám klasszik smasmouth focit játszóknak. (A Panthers is hasonló kategória.)
Az utánuk következő hármasnak (Jets, Bills, Raiders) is megvan a közös jellemzője: újonc irányítók. Akiknek a terhét csökkenteni szeretnék és/vagy tudnak futni.
Másképp fogalmazva: pass heavy stratégia nélkül is lehet sikeresnek lenni, de az nem a smasmooth foci.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
A KC akkorse brekeghetne ha 5-4-el állna, tényleg fantasztikus a 9-0, de mintha az ellenoldali öltözőkben a loserbaby nagyívű slágerét hallgatnák meccsrekészülődvén. Zwei ugye ha visszamászunk tavalyig, ott kezdett el meghalni a RunD-énk, csak ugye azt felytegettük, hogy mennyire atomjó volt passz ellen, mostmár tuggyuk, hogy nem direkt hangsúlyeltolódás volt, hanem ordas nagy mákker, vagy kijelentjük, hogy K.Lewis távozásával lett ijen orbitális luk.
Drei BigBen kinyalhatja,a motorbaleset után is kisírta magának, ott se kellet volna, egy-egy évet lehoz jól, de egymásutániak nem mennek. A fejében van a baj, hogy azt hiszi szupermen vagy mi az ördög, és igen láttam az arcát végig drukkol magának, már ökölben a kezecskéje, csak közbe könyökön dobta a peccvédőt, asszem Magastornyot, pedig TomBédi is nyomott homályzónát, de a kispeckembe, hogy a TomBredi tvájlájt, érted hót üresbe megy, vagy ki a vonalon - vegyük óra megállításnak, nade hamár Béni fiú eldobja, akkor az nehogy ne menjen már emberhez, assebaj, ha kék, csak kocogjon? Szóval sok mindent megtett ez a frencséjz Bénikémér, lásd a lánykergetős akcióit, most egy meccser leültetném büntiből.
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
by Soldi"Másrészt ha nem fog menni, akkor ismét korai pickünk lesz, tehát megint csak nincs értelme elkapkodni ezt a QB-húzást. És végül amit egyszer már írtam. Ne azért húzzunk QB-t, mert most korai pickünk van. Nem ezen múlik, hogy egy pick sikeres vagy sem."
Különben is Hackenberg még fiatal, még legalább két szezont le kell nyomnia 😀
több mint 11 éve
Tehát van 4 csapat amelyik nem a csodás passzjátékával ér el eredményeket (ez azért a KC-ra is igaz). Az SF, SEA és KC sztem top favorit az SB-re is. Ez elég komoly szám.A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉SoldadosKC, IND, NE, CIN, WAS, SD, HOU, CHI, DEN futások aránya mind 40-43 százalék között 10-18. helyezéssel a leginkább futócsapatok listáján. Smashmouth focit számok alapján a SF, SEA, CAR játszik 56, 52, 50 % run play-jel. Még ma is lehet eredményes, csak ahhoz tényleg elit védelem és átlag feletti ST szükséges.DoM
több mint 11 éve
A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉SoldadosKC, IND, NE, CIN, WAS, SD, HOU, CHI, DEN futások aránya mind 40-43 százalék között 10-18. helyezéssel a leginkább futócsapatok listáján. Smashmouth focit számok alapján a SF, SEA, CAR játszik 56, 52, 50 % run play-jel. Még ma is lehet eredményes, csak ahhoz tényleg elit védelem és átlag feletti ST szükséges.
több mint 11 éve
Sok dologgal egyetértek, de a végével nagyon nem.Erről van szó. A D olyan amilyen, közepes vagy átlagos vagy az alatti, de így is megvolt az esély az említett meccsek megnyerésére. És az O nem tudta megcsinálni.Teljesen egyetértünk Ádi! Meg a Klemó által leírtakkal is.SoldadosSzerintem sincs szükség rebuildingre (ennek okait leírtad az idézett hozzászólásban, hasonlóképp gondolom én is), azzal viszont nem értek egyet, hogy "ez csak egy meccs volt".
Beszéltünk már mentális problémákról, nyilván az is közrejátszik, hogy három újoncra is elég komoly szerep hárul, elő lehet hozakodni az edzői hibákkal, vagy épp az utóbbi évek draftjaival, és még sorolhatnám. Csak a tényekre szorítkozva: idén a D - Steelers-mérce szerint - nem (elég) jó.vassadi
Pontosan úgy értettem ezt a "csak egy meccs volt", hogy azért nem ez az 55 pont a realitás, amit Te is írtál. Illetve, hogy ez az egység volt az is, amikor hatszor jó, vagy minimum elfogadható teljesítményt nyújtott. Mindannyian leírtuk a hibákat, rush D és passrush hiánya. Tudjuk az okokat is, azt is jól összefoglaltad egyesével, személyre lebontva. Amúgy Clark nekem hatalmas kedvencem, de Woodley-n kívül most az ő esetében érzem azt, hogy el kell engedni. Mondjuk az ő esetében ez két ok miatt is könnyebb lesz, egyrészt az idény végén asszem lejár a szerződése, másrészt most draftoltuk a bíztatóan szereplő Shamarkót.
Kiútnak is azt gondolom, amit Te, most szokatlanul jó drafthelyünk lesz, ezt ki kell használni, most tényleg szükségünk van game-changerekre és mikor húzzunk ilyet, ha nem TOP5-10-s pickkel. Ha sikerülne 2-3 ilyen játékost találni, plusz lezajlik a mindannyiuk által várt stratégiaváltás, akkor az idei szerepléshez képest nagy előrelépést lehetne produkálni.
A legfőbb gondot viszont a mentális oldalon látom. Szétestünk. Ez ilyen. Ha jönnek a győzelmek, akkor a jó egység húzza fel a szarabbat is (lásd 2008), ha az L-k jönnek, akkor természetszerűleg még a jól/jobban működő egység (sztem az első három meccsen jó volt a D) is beleszürkül, vagy szétesik, vagy totálisan dekoncentrálttá válik. Nekem kb ezt mutatta meg a Pats meccs. Én ilyet még nem láttam, ami tegnap történt. Nem megverték a cornereket (persze volt ilyen is, de az benne van a játékban), hanem voltak olyan szituációk, amikor egyes játékosok azt se tudták, hogy mit kellene csinálniuk, aztán ebből az lett, hogy 2-3 alkalommal olyan üresen volt egy elkapó, mintha edzés lenne. Jelentkezzen, aki látott ilyet az elmúlt 10 évben a Steelers D-től.
Amit még gondolok, hogy nemcsak a meccseken hagytuk veszni a momentumokat, hanem kihagytuk a season-changer momentumokat is. Én 2 ilyet éreztem: először a Vikes ellen. 0-3-nál mínusz 18-ról a sírból visszahoztuk a meccset, 6 yd-ra voltunk a hosszabbítástól. Ha azt a meccset ilyen gigafordítással, drámai csatában behúzzuk, az lehetett volna egy hatalmas mentális lökés. A második a Raiders meccs. 2 sikerrel érkeztünk, azaz 2-4-gyel. Megint mínusz 18-ról felálltunk és 4-5 lehetőségünk volt, hogy megfordítsuk, megnyerjük a meccset. Mindet elbasztuk. Ha sikerül, az a sorozatbeli 3. sikerrel együtt olyan mentális lökést jelenthetett volna, ami megváltoztathatta volna a szezont. Nem így lett. A kérdés az, hogy mennyi lelkierő maradt a játékosokban, ezen múlik, hogy 8-8, 6-10, vagy 4-12 lesz a vége. Most egyesek nagyot emelkedhetnek, ha megfelelő attitüddel lépnek pályára, mások pedig leírhatják magukat. A lényeg, hogy a védelem fiataljai sokat tanuljanak és fejlődjenek. Aztán várjuk az off-seasonban remélhetőleg bekövetkező változásokat.Soldados
Itt van nekem egy kis kételyem, hogy miért nem? Mert alapból rossz volt a koncepció hogy miként lehetne ezt megcsinálni, ebből jöttek a hibás play hívások, és emiatt nem sikerült... vagy... jó volt az elképzelés, de a pályán levő játékosok nem tudták kivitelezni? Mert akkor nem feltétlenül Haley vagy Tomlin a hibás.
Ben valami sosem látott mértékben inkonzisztens teljesítményt hoz, szemlátomást nem is nagyon idegeskedik a hibák miatt. Nem elsősorban a statokra gondolok, hanem a meccsdöntő vagy legalábbis adott helyzetben kulcsfontosságú játékok elrontására. Ezt megint nem tudom eldönteni, hogy más rendszerben, más OC alatt is ekkora homályokat dobna, vagy ilyen rossz megoldásokat választana ( pl az általad már említett időkérés a múltkor) mert ő aktuálisan ennyire képes... vagy... más körülmények közt clutch lenne, plusz győzelmi faktor?
Az nyilvánvaló, hogy a régi run heavy, smashmouth footballhoz visszatérni nem lehet. Legalább átlagos, vagy annál jobban passzoló QB nélkül a jelenlegi trendek mellett nem lehet eredményes egy csapat. Game manager QB régebben elég volt akár SB-hoz is, manapság legjobb esetben PO, de ott vége a történetnek.
Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...Jan
BB elfogadható teljesítményt nyújt az idényben. Legkevésbé ő a felelős a 2-6-ért, sőt, még ő tette a legtöbbet azért, hogy ez jobb legyen. Meg AB. Számomra egyértelmű a playcalling hibája a legtöbb esetben. Pl most mi a rákért hívtunk deep passz saját endzone-ból, mikor láthatóan nem tudta tartani az OL a Pats DL-t? INT.
A QB-pickes eszmefuttatás meg több helyen hibádzik. Na már most jelenleg a legkisebb mértékben sincs QB-kérdés nálunk a többi problémát figyelembe véve. Tehát alapból tárgytalannak gondolom a témát. De azért leírom a gondolatmeneted több buktatóját. Egyrészt Te rögtön abból indulsz ki, hogy az új rendszer nem fog menni. Miért? Whiz után Haley rendszere azonnal működött. Ez csak attól függ, hogy az új OC megtalálja-e azt a rendszert, ami a nagy többségnek a komfortzónájának megfelelő, azaz fekszik neki. Ha a kulcsjátékosoknak feküdni fog, akkor azonnali eredménye lesz. Tehát nem értem miért abból indulsz ki, hogy tuti nem fog menni. Másrészt ha nem fog menni, akkor ismét korai pickünk lesz, tehát megint csak nincs értelme elkapkodni ezt a QB-húzást. És végül amit egyszer már írtam. Ne azért húzzunk QB-t, mert most korai pickünk van. Nem ezen múlik, hogy egy pick sikeres vagy sem. Ezer példát sorolhatnánk Weeden, Leaf, Clausen szembeállítva Wilsonnal, Bradyvel...
A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉
több mint 11 éve
Klaci79
22 221
Erről van szó. A D olyan amilyen, közepes vagy átlagos vagy az alatti, de így is megvolt az esély az említett meccsek megnyerésére. És az O nem tudta megcsinálni.Ne már. Komolyan ettől ki vagyok akadva, amikor Ben ilyen lassú olyan inkonzisztens játéka kerül szóba. Ben még mind a mai napig TOP irányító. Nem Rodgers, Brady vagy Manning, de bőven képes arra, hogy vezesse a csapatát, már amennyiben a körülötte álló és az ő megvédését szolgáló fal megvédené. Arról nem is beszélve, hogy ha még meg is védik sokkal nagyobb probléma, hogy képtelenek a futójáték segítésére, így sokkal nehezebb a WR-ek elszakadása is. Minden alkalommal több idő kell, mert nem tudunk futni, mert a fal egyszerűen képtelen lyukat nyitni. Így Ben képességeit sem tudjuk kihasználni és lehet, hogy a "dink and dunk" nem az ő stílusa, de ennek ellenére kevés kivétellel jó meccsei vannak. Viszont ezzel a fallal nem lehet többet kihozni a meccsből. Gilbert elesik a az embere előtt, a másik oldalon Beachumot egy jobb DE vagy OLB megkerüli, Fostert forgatják, mint ha táncolna. Csak hogy a NE elleni meccsen történteket említsem.
Itt van nekem egy kis kételyem, hogy miért nem? Mert alapból rossz volt a koncepció hogy miként lehetne ezt megcsinálni, ebből jöttek a hibás play hívások, és emiatt nem sikerült... vagy... jó volt az elképzelés, de a pályán levő játékosok nem tudták kivitelezni? Mert akkor nem feltétlenül Haley vagy Tomlin a hibás.
Ben valami sosem látott mértékben inkonzisztens teljesítményt hoz, szemlátomást nem is nagyon idegeskedik a hibák miatt. Nem elsősorban a statokra gondolok, hanem a meccsdöntő vagy legalábbis adott helyzetben kulcsfontosságú játékok elrontására. Ezt megint nem tudom eldönteni, hogy más rendszerben, más OC alatt is ekkora homályokat dobna, vagy ilyen rossz megoldásokat választana ( pl az általad már említett időkérés a múltkor) mert ő aktuálisan ennyire képes... vagy... más körülmények közt clutch lenne, plusz győzelmi faktor?
Az nyilvánvaló, hogy a régi run heavy, smashmouth footballhoz visszatérni nem lehet. Legalább átlagos, vagy annál jobban passzoló QB nélkül a jelenlegi trendek mellett nem lehet eredményes egy csapat. Game manager QB régebben elég volt akár SB-hoz is, manapság legjobb esetben PO, de ott vége a történetnek.
Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...Jan
Egyébként pedig rajta nagyon látszik, hogy idegesíti a hiba!
több mint 11 éve
Erről van szó. A D olyan amilyen, közepes vagy átlagos vagy az alatti, de így is megvolt az esély az említett meccsek megnyerésére. És az O nem tudta megcsinálni.Teljesen egyetértünk Ádi! Meg a Klemó által leírtakkal is.SoldadosSzerintem sincs szükség rebuildingre (ennek okait leírtad az idézett hozzászólásban, hasonlóképp gondolom én is), azzal viszont nem értek egyet, hogy "ez csak egy meccs volt".
Beszéltünk már mentális problémákról, nyilván az is közrejátszik, hogy három újoncra is elég komoly szerep hárul, elő lehet hozakodni az edzői hibákkal, vagy épp az utóbbi évek draftjaival, és még sorolhatnám. Csak a tényekre szorítkozva: idén a D - Steelers-mérce szerint - nem (elég) jó.vassadi
Pontosan úgy értettem ezt a "csak egy meccs volt", hogy azért nem ez az 55 pont a realitás, amit Te is írtál. Illetve, hogy ez az egység volt az is, amikor hatszor jó, vagy minimum elfogadható teljesítményt nyújtott. Mindannyian leírtuk a hibákat, rush D és passrush hiánya. Tudjuk az okokat is, azt is jól összefoglaltad egyesével, személyre lebontva. Amúgy Clark nekem hatalmas kedvencem, de Woodley-n kívül most az ő esetében érzem azt, hogy el kell engedni. Mondjuk az ő esetében ez két ok miatt is könnyebb lesz, egyrészt az idény végén asszem lejár a szerződése, másrészt most draftoltuk a bíztatóan szereplő Shamarkót.
Kiútnak is azt gondolom, amit Te, most szokatlanul jó drafthelyünk lesz, ezt ki kell használni, most tényleg szükségünk van game-changerekre és mikor húzzunk ilyet, ha nem TOP5-10-s pickkel. Ha sikerülne 2-3 ilyen játékost találni, plusz lezajlik a mindannyiuk által várt stratégiaváltás, akkor az idei szerepléshez képest nagy előrelépést lehetne produkálni.
A legfőbb gondot viszont a mentális oldalon látom. Szétestünk. Ez ilyen. Ha jönnek a győzelmek, akkor a jó egység húzza fel a szarabbat is (lásd 2008), ha az L-k jönnek, akkor természetszerűleg még a jól/jobban működő egység (sztem az első három meccsen jó volt a D) is beleszürkül, vagy szétesik, vagy totálisan dekoncentrálttá válik. Nekem kb ezt mutatta meg a Pats meccs. Én ilyet még nem láttam, ami tegnap történt. Nem megverték a cornereket (persze volt ilyen is, de az benne van a játékban), hanem voltak olyan szituációk, amikor egyes játékosok azt se tudták, hogy mit kellene csinálniuk, aztán ebből az lett, hogy 2-3 alkalommal olyan üresen volt egy elkapó, mintha edzés lenne. Jelentkezzen, aki látott ilyet az elmúlt 10 évben a Steelers D-től.
Amit még gondolok, hogy nemcsak a meccseken hagytuk veszni a momentumokat, hanem kihagytuk a season-changer momentumokat is. Én 2 ilyet éreztem: először a Vikes ellen. 0-3-nál mínusz 18-ról a sírból visszahoztuk a meccset, 6 yd-ra voltunk a hosszabbítástól. Ha azt a meccset ilyen gigafordítással, drámai csatában behúzzuk, az lehetett volna egy hatalmas mentális lökés. A második a Raiders meccs. 2 sikerrel érkeztünk, azaz 2-4-gyel. Megint mínusz 18-ról felálltunk és 4-5 lehetőségünk volt, hogy megfordítsuk, megnyerjük a meccset. Mindet elbasztuk. Ha sikerül, az a sorozatbeli 3. sikerrel együtt olyan mentális lökést jelenthetett volna, ami megváltoztathatta volna a szezont. Nem így lett. A kérdés az, hogy mennyi lelkierő maradt a játékosokban, ezen múlik, hogy 8-8, 6-10, vagy 4-12 lesz a vége. Most egyesek nagyot emelkedhetnek, ha megfelelő attitüddel lépnek pályára, mások pedig leírhatják magukat. A lényeg, hogy a védelem fiataljai sokat tanuljanak és fejlődjenek. Aztán várjuk az off-seasonban remélhetőleg bekövetkező változásokat.Soldados
Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...
több mint 11 éve
Ha megnézed a mostani kiemelkedő Defense-ket (SF, SEA, CLE, CIN, KC, CAR), mind TOP10-ben van total yardban is. Az nem lehet jó Defense, amelyik nyeli a yardokat, mint kacsa a nokednlit. De ne értsd félre, ettől ez még messze nem olyan fontos stat, mint például a yd/play. De ez sem elhanyagolható. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nem mutatja meg, hogy egy Defense igazán jó-e, vagy sem, de enélkül azért igazán jó nem lehet.Soldados
A táblázat végén az látható, hogy a yard/game alapján top10-ben található védelmek a többi kategória közül hányban értek el top5 ill. top10 mutatót.
Érdekesség, hogy a Pittsburgh még a mostani hatszáz valamennyi yard lenyelésével is a 12. a yard/g listán, úgy hogy a futásonkénti átlag kivételével (amelyikben 14. helyen vannak hármas holtversenyben) egyetlen egy mutatóban sincsenek a top16-ban.
PIT: #20 (DPR), #17 (Y/A), #22 (3rd down), #29 (sack), #27 (INT).
több mint 11 éve
😀Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomiNa jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊Jan
Erőlködött ő, szerintem túlságosan is. Voltak nagyon jó periódusai a meccsen, pont amikor Haley kottáját játszotta. Amint elővette a sajátját, általában baj lett belőle.
Valami nem stimmel az olvasási képességeinél. Összesen kapott kilenc blitzet, csak három jó passz (1TD), két zsák és egy INT.
több mint 11 éve
űTomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomiNa jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊Jan
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomiNa jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊
több mint 11 éve
Klaci79
22 221
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomiHát nagyon kiváncsi lesz. Itt az idő, hogy Tomlin bizonyítson!
több mint 11 éve
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."