Seattle Seahawks

61 feliratkozó

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 111 — SuperBowl Champions 2013/2014
no
Köszi, majd próbálkozom! 😊

Ezekből az írásokból is látszik, hogy mennyire meg fogja határozni a bigdata az egész sportvilágot hamarosan, és mekkora előnye van azoknak, akik már most alkalmazzák.
Hanni
Mint pl. Carroll.
akdestroyer
Figy, ne ertsd felre, de a kepregeny hol marad?
több mint 3 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 751
no
Köszi, majd próbálkozom! 😊

Ezekből az írásokból is látszik, hogy mennyire meg fogja határozni a bigdata az egész sportvilágot hamarosan, és mekkora előnye van azoknak, akik már most alkalmazzák.
Hanni
Mint pl. Carroll.

több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 309 — Je suis kobranadrág

Király írás no, örülök, hogy benéztél, avagy Helm megidézett 😊
több mint 3 éve
no Baltimore Ravens 7 302
akdestroyer

Lehet a tobbiek adtak a jo valaszt, de talan konkretan kersz segitseget es itt egy tipp a csapatod jobb megertesehez. Csinald azt mintha te lennel az edzo.

Ez a jatek az egyszeru matekrol es tendenciakrol szol

Eleinte tedd egy tablazatba, hogy
- milyen down es tavolsag ( 3 and hosszu, 2 and rovid stb )
- melyik negyed
- milyen allasnal ( 7-el vezet vagy hatranyban )
- milyen felallas ( I , wing stb)
- milyen personnel van adott jateknal es mi a play belole. Ugyanez a D-nel. ha esetleg erdekel egy csoportrivalis akkor oket is ami kontrollnak jo kesobb.

Mivel az edzo es a QB sem valtozott igy tudsz visszafele is nyulni. Egyszeruen tendenciakat kell keresni a legkisebb egysegtol a legnagyobbik. Miutan van egy jo nagy adathalmazod es mivel te csinalod a szemed gyorsan raall es itt jon hogy mennyire kiszamithato a jatekotok amikor kiszurod az adatokat adott play elott. Amikor kiszamithato ( meg fogsz lepodni milyen sok csapatnal mennyire ) akkor a jobb kivitelezesben van a mentsvar. Nalatok egy RW-bol a hatar a csillagos eg lehetne, de ezt nyitva hagyom inkabb. Amikor a csoportrivalisnal egyutt nezed akkor latni a jatek ko-papir-ollo jelleget. A "tudjuk hogy tudjatok hogy tudjuk jatek indul be, pl. erre a felallasra a tendenciak alapjan cov3-t hasznalnak, de tudjak hogy azt varjuk toluk tehat jon a masodik a sorban de ok tudjak hogy a cov3 ellen ezt jatszak, de tudjak"......ko-papir-ollo ( meglepoen megint konnyen jon a "nyilvanvalo" megoldas pici csavarassal benne mert az a fo gyakorlasi irany. Viszont igy latni fogod a csapat allapotat es ismerve a jatekosok egyeni kepessege miatt latni fogod hol kell erosites a drafton-FA-n, miert nem megy annyira a cov3 es miert volt jobb regen, stb..stb. Kesobb lehet melyiteni a tendenciakat akar egy-egy posztra, de akarmire lebontva barmilyen melysegig. De ennek a melysege az mar ido es kedv kerdese. De a fenti alapok nem tul sok ido.

Itt egy pelda tolunk. Zone read-Zone read QB pull-Bash. 3 jatek de u`gyanaz a felallas ugyanazok a kulcsok az OL blokkjaihoz, ami teljesen leegyszerusiti a fal gyakorlasat es konnyebben hajtjak vegre "tokeletesen" es vegeredmenyben az OL segitese ezzel maximalis, mert a nap vegen a kivitelezes a donto. A jatekokban 3 jatekos jatszik a WR 2 ( posztilag ) fut egy backside bubble route-t, a futonak olvasnia kell a zone-read kulcsokat a fal blokkolasanal es kesz, a QB szerepe ugye o is futja ezt igy tudnia kell olvasnia az elobb emlitettet es ezen kivul a backside Edge a kulcs neki es tartja meg vagy adja at a labdat vagy futja meg a zone-t. Egy olvasasbol minden jatek. A QB pull-nal bejon meg egy olvasas, ha az edge a RB-t tamadja es megtartja a labdat akkor a bubble route-t futo vedojet olvassa es ha ot tamadja akkor kapja WR2, ha elment vele akkor jott a futas.

Egyszeru es raadasul tendencia alapjan lehetetlen kezelni ( le lehet vedekezni persze de masfajta munkara van kesztetve a DC-D ). A tavalyi Titans O remek pozitiv pelda, negativat nem irok pedig konnyebb talalni.

Adott jatekok megertese egy kulon dolog. A tippem itt hogy mindig egy megszakithatatlan korfolyamatkent nezd. Barhol belenyulhatsz de onnan kell korbeerni es mindig nezd vele a D-t vagy forditva. Ertelemszeru lenne a QB-nal kezdeni de az a legnehezebb is. En a D szerelmese vagyok ezert kezdtem az O megertesevel.

Alapvetoen itt is tendenciak keresese a cel, de itt bejonnek az okolszabalyok jobban, de ezek tendenciai a lenyeg megint.

Az Air Raid O ahogy limitalja sajat magat, de eleri hogy limitalja a D-t amit tudnak mutatni. Viszont a blitz kb igy tudja befolyasolni az O-t es engem ez hoz lazba a jatekon belul. Amikor a D blitzel akkor bizonyos szintig atveszi a kezdemenyezest mert nem olvas es reagalnak a vedok, hanem a snap pillanataban tudjak es rogton vegre is hajtjak a feladatukat.
| Egyszer ideirom a peldak itt okolszabalyszeruek nem torvenyszeruek ertelemszeruen. | Ha megnezed hogy dolgozik egy "normal"QB akkor ha ki akarjak tarni a playbookot akkor az egy 5lepeses passz ahol a QB az 5. lepesre betamaszt es dobja az elsodleges celpontjanak, ha az nem jo akkor lep egyet elore es johet a 2. celpont vagy ha nem jo akkor az utolso egy lepes elore es ha ez a celpontja se jo akkor max. keresi a zsebbol a menekulo utvonalat a zsebbol. Egy ilyen passz fel kell venni a falnak a nyomast mert kell ido es itt fontos a MIKE meghatarozasa mert hozza van igazitva a blokkok elosztasa. A route-knak ezzel osszhangba kell lennie, nem jo 75 yardos passzra es felesleges sztressz a falnak egy LOS-ra dobott labda is. Es ehhez jon a Hot Route plusszban. Ennek a korfolyamatnak ( nem talalok ra jobb szot ) az ellentetje a D-nel. A D a + elorelepeseket mar meg akarja akadalyozni, az mar kb lost play ha sikerul az O-nek. A 4 DL munkaja kell hozza, a ket szel contain a ket DL nyom. Mindkettonek "egyszeru" a feladata es valtozik is kozben. Az edge amikor eleri a QB vonalat akkor nem mehet tovabb es ekkor a DT gyakorlatilag 2 gap-esek lesznek es igy a QB nem tud a Tackle-k kozott meglepni csak hatra ami kb gyozelem. Gyakorlatilag ossznyomjak a zsebet. Arrol nem irok ha valaki nyer/veszit egy az egyben. A hatso alakzatzatrol nem irok peldat mert annyira szerteagazo hogy sosem fejeznem be. 😊
Viszont itt is fontosak a tendenciak, az O az elorevetittet MIKE-hoz igazit, meccs kozben is figyelik es keszulnek a D-ek hogy megcserelik a WILL-MIKE szerep feleloseget ( nem a szemelyt ), tendencia a QB mikor kezd el menekulni es hova, Hot route tendencia...stb..stb.
Egy teljesen alapot irtam le itt minden nyalanksag nelkul, de itt kezdodik igazan a jatek, mert ha blitzel elerem hogy 3 lepeses passz legyen vagy hamarabb kell eldobni az 5 lepesest akkor vagy sokkal kisebb teruletet kell levedeni vagy raugorhatok a HRoute-ra. A tendenciakat le lehet bontani akar jatekosok apro mozdulataig egy vigyorgo WR kapja a labdat, a szokasostol 10 centivel betolato G nem akar elakadni es akar elonyt adni maganak es huzo G lesz belole a jatekban.....stb....stb, ami megint ido kerdese a reszedrol ha erdemesnek talalod.

Konkretan az OL-t es blokkolasat es azokat, hogy lehet tamadni es foleg befolyasolni amit javasolnek elsokent ( de magambol indultam ki 😊).

Ha felreertettem ( megint ) es nem egy konkret tanulnivalot keresel akkor gepeltem szamomra jo sok karaktert es olvasasa utan jon majd a sohaj hogy elvettem az eletedbol ezzel a reszben trivialis reszben hulyeseggel.
több mint 3 éve
A hajnali Halaadasnapi meccsek kapcsan emlekezzunk meg arrol a par evvel ezelotti, 49ers ellen idegenben aratott gyozelemrol, amikor a merkozes masnapjan ez a kep fogadott a hirekben (mai napig az egyik, ha nem a legszurrealisabb focis pillanat ami szembe jott velem):

több mint 3 éve
Ez biztos most vasárnapi stat?😀kicsit sok a régi játékos a listába😁
12th member
Bocs, ezt benéztem.

több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 388
Köszönöm az építő jellegű kritikákat, egy megjegyzés csak:
...de a valódi kontextus kimaradt, gondolom idő hiányában.Cancel Culture
Nem idő hiányában, hanem tudás hiányában.

Valljuk be, hogy ezeknek az elemzéseknek az elkészítésére nem én vagyok a megfelelő ember.
Csak a hawks törzstagok közül van legalább 5, (pl te, undi, braxa, hanni, funky) aki jobban érti ezt a sportot mint én.
Illetve néha beesnek más csapatoktól is emberek (lásd: no), és 6 szar minőségű képernyőfotóból több és pontosabb megállapítást képes 5 perc alatt előállítani, mint én, aki az első éjszaka 4 órát seggeltem át a jelenetek videózásával, majd a következő éjszaka további 4 órát töltöttem el a látottak értelmezésével.
Ez van.
És hidd el, ez nagyon szar érzés.

Én tényleg elhiszem neked, hogy vannak további rétegek, további kontextusok, pl. akár RW játékának értelmezésében, de ez már az a szint, amihez nekem nincs hozzáférésem.

Tökre jó volt olvasni no kommentjét, alapvetően értem is hogy miről beszélt, próbálom is majd hasznosítani, de ez már az a mélysége a gameplannek, ami MAGAMTÓL nem tudok észrevenni.

Túl sok minden történik egyszerre a pályán, és általában fingom sincs, hogy min kéne hogy legyen a fókusz.
A legnagyobb problémám (ezt én is jól tudom), hogy a fókuszom általában azon van amin a szemem épp megakad, és sokszor nem látom a lényeget, azaz a fát az erdőtől.
Próbálok dolgozni rajta, de nagyon nem könnyű.

Tök szívesen olvasnék, és tanulnék hasonló elemzésekből, de, hát, nincs, na.

Tudom hogy te is nagyon sok mindent írtál már amiből tanulni lehet, a bajom az, hogy amikor ilyen éveket felölelő problémákról írsz, makro módon, általánosítva, az nekem egy túl tág intervallum, meg túl kevés konkrétumot tartalmaz.
Értem, hogy mi a következtetés, de nem fogom érteni hogy miért az.

Pont ezért van az (hogy undira reflektáljak), hogy nem a konklúzióval kezdek.
Mert nem azon van a hangsúly, hogy most én hozzam itten a világmegváltó megfejtéseket.
A konkrét játékok meg érdekességek bemutatásara törekszek elsődlegesen, és mellesleg, megírom mellé a saját konklúziómat is.

Szóval épp ezért senkitől nem zavar a kritika, sőt, ha tárgyi tévedéseben vagyok, nyugodtan fel lehet rá hívni a figyelmemet, mert a következő héten nem akarom elkövetni mégegyszer, ugyanazt.

Szóval kommentre fel, hadd pörögjön a topik.

Remélem hogy tudtam segíteni, hello-hello-hello-hello-sziasztok!
akdestroyer
Ne add fel soha, jó úton haladsz!!!

Én úgy csináltam - mikor időm volt- hogy driveonként lépkedtem.

Kezdve az off felállásokkal, personellel, route-okkal. OL blokk-kiosztás, jumbo, double team, TE/RB helye, mentesítés, hot route. Van-e áthívás, motion, felléphet-e a QB.

Állítsd meg a képet hozzá, lassítva, kockánként.

Utána védelmi felállás, szerepazonosítás (anchor, spy, rover, ranger stb), próbáld először pl a Mike linebackert v zöldpöttyöst, m leginkább ők hívnak.

A blitzek mutatása/rejtése. Cover milyensége - sztem ez nálad simaliba. DL tolódás, keresztek, overload blabla.

A csapda még nekem is sokszor nehéz, főleg egy 3-4 defnél. Itt talán a sec mozgásokat kell először észrevenni, milyen zónát adnak át, hogyan tolódik a box, védik-e a shallowt...

De nem mindig van szinkron a jobb-baloldalon, m előferdülnek mixed coverek, ott én a CB-WR felállását figyelem először, aztán, h merre indul a FS. Persze most már hibrid LB is játszik.

Jó lenne egyszer ( ink ezerszer) összeülni veletek egy ilyen slowmotionös meccsnézésre!
több mint 3 éve
12th member
Micsoda beugratás, látszik, hogy nem jutottam túl az első soron 🤓
több mint 3 éve
12th member Seattle Seahawks 1 053
Ezért kellene megnézni, hogy milyen felállásból mit hívtunk, mit játszottunk, reagáltunk-e az olvasási kulcsra. milyen arányban megy a labda szűkölő zónába, emberre, van e lockout (nem lockdown) terület. Ennek semmi köze ahhoz, hogy esett-e Wisconsinban, vagy sütött a nap Floridában. Ennek a felkészültségünkhöz, van köze, és hogy próbáltunk-e gondolkozni.

De nem erőltetem...
Cancel Culture
Nem erőlteted a témát, tök szívesen foglalkoznék vele, csak rohadtul nem tudom megoldani a félkövérrel jelzett részt, kb itt fogy el a tudományom.

Egy RPO játéknál értem hogy kit, hogyan és miért kell olvasni, de egy hagyományos 4-3 undernél pl fogalmam sincs mit néz a QB. 😀

De azért ígérem hogy fogok dolgozni a témán.

Más:
PFF gradek vasárnapról:

Ki mit lát a számok között?
akdestroyer
több mint 3 éve
Ki mit lát a számok között?
akdestroyer
Dallas elit! 😀
több mint 3 éve
Ezért kellene megnézni, hogy milyen felállásból mit hívtunk, mit játszottunk, reagáltunk-e az olvasási kulcsra. milyen arányban megy a labda szűkölő zónába, emberre, van e lockout (nem lockdown) terület. Ennek semmi köze ahhoz, hogy esett-e Wisconsinban, vagy sütött a nap Floridában. Ennek a felkészültségünkhöz, van köze, és hogy próbáltunk-e gondolkozni.

De nem erőltetem...
Cancel Culture
Nem erőlteted a témát, tök szívesen foglalkoznék vele, csak rohadtul nem tudom megoldani a félkövérrel jelzett részt, kb itt fogy el a tudományom.

Egy RPO játéknál értem hogy kit, hogyan és miért kell olvasni, de egy hagyományos 4-3 undernél pl fogalmam sincs mit néz a QB. 😀

De azért ígérem hogy fogok dolgozni a témán.

Szerkesztette: akdestroyer

több mint 3 éve
Cancel Culture 1 649 — into the glory ride
No itt van néhány félreértés.

Van Genoról elég adat, és elárulom, nem mutat nagyon más képet számos területen, mint Wilson, de mégsem ugyanaz.
A Jax rá egy héte 6 ponton tartotta a Billst, szóval az sem igaz, hogy lebőrözött pöcsökből áll az a védelem. És itt van a fontos olvasási kulcs, amelyet Lockett megerősített Ebből a Bills miatt pont nagyon büfé vagyok, mert a Bills meccsek óta azt mutatja, amit csinálni fog (ott most elfogyott a playbook, de mind a két oldalon-de már hetekkel ezelőtt), és ebből jönnek a gondok, mert úgy kell hétről hétre felkészülni, hogy insertek kerülnek a játékba, ami miatt összeakad a rendszer. (az insert az nem új játék, hanem új logika) .
Szóval a Jax legtöbb bust covja ellenünk onnan jött, hogy mást mutattunk, mint amire számítottak, ez egy fontos info, amelyet lehetne látni, ha megnéznénk a meccset. Ezért kellene megnézni, hogy milyen felállásból mit hívtunk, mit játszottunk, reagáltunk-e az olvasási kulcsra. milyen arányban megy a labda szűkölő zónába, emberre, van e lockout (nem lockdown) terület. Ennek semmi köze ahhoz, hogy esett-e Wisconsinban, vagy sütött a nap Floridában. Ennek a felkészültségünkhöz, van köze, és hogy próbáltunk-e gondolkozni.

De nem erőltetem, csak akkor engedjük el a Geno vs Wilson témát, akkor engedjük el az edzői felelősséget, és marad a konszenzusos minden szar....
Több alkalommal nem mondom el,hogy bátorítanálak, csak én a telet a karácsonyt leszámítva az Antarktiszon töltöm, szóval készülök, és időm az nincs sok- kb 20 válasszal tartozom. a Tied az 5. Willie kérdése a Jags topicban a 17. 😊
.... meg unom ragozni...kicsit, mind tudtuk, hogy ez az időszak eljön.

Nagyon örültem volna, ha Geno kezd a GB, meg a Cardinals ellen is, mert rohadtul kíváncsi lettem volna, hogy mihez kezd 2 SB contender csapat nem rossz védelme ellen.

Most a Jax elleni mérkőzés, ahol a Jaguars minden második védőplayben iszonyat bust coverage-eket tolt, ez az én szememben nem tud viszonyítási alap lenni.
Hogy mérjem ezt össze a GB elleni szenvedéssel ahol inasba raktak minket edzői fronton, meg a pályán is?

Ha már mérés: Ha megfordítjuk a képletet, és mondjuk a lehetséges floridai RW parádét vetem össze azzal, ahogy Geno megég a hóviharban (képzavar) a Lambo-n, akkor meg egyből tök mást kapunk eredményül, nem?

A route tree meg nem csak és kizárólag a QB-hez alkalmazkodik, hanem javarészt az ellenfélhez igazítják.

Szerintem nincs elegendő adat Geno-ról ha a Jaguars meccset kiveszem, és vegyük ki, mert nem reprezentatív.
Ezen kívül mit láttunk tőle? - játszott 2 nagyobb nevű de éppen gödörben lévő csapattal, (Steelers-NO) oszt mi volt?
L, L, úgy hogy én azokon a meccseken nem láttam benne semmit.

De ha úgy gondolod hogy van értelme foglalkoznom a témával, én szívesen megteszem, mert érdekel, csak adj valami kapaszkodót, hogy hol legyen a fókusz.

A múltkor általad félbahagyott privát eszmecsere befejezése pl biztos sokat tudna segíteni. 😊
akdestroyer

Sending out an S.O.S
több mint 3 éve
Bár öröm olvasni AK elemzéseit, de pls ne idézzük már be többször, mert vehetek új egeret, mire végig görgetem 😀

Btw, valakinek van PFF hozzáférése? Kíváncsi lennék a szezonbeli overall értékelésére a játékosainknak. Van egy olyan gyanúm, hogy idén nagyon még "kék" playerünk sincs, nemhogy "lila"
Hanni
Közben megkaptam a választ, és elszomorító. Még "kék" értékelésű játékosunk sincs. Az egyszerű embernek talán ezek a legkézzelfoghatóbb teljesen basic statok (mégha számításba is vesszük azt, hogy a PFF módszertanában is vannak elég nagy furcsaságok, és indokolatlan felülsúlyozott mutatók).

Vegyük alapul a 75-ös osztályzatot, ami a jó "sötétzöld"-nek felel meg. Ha valaki már eléri ezt a szintet adott évben, kijelenthető, hogy bőven ligaátlag fölötti játékos, és csapatának húzóembere.

Íme egy apró 3 perces összefoglaló a divíziónkban megtalálható "meghatározó és elit játékosok" számáról (nézzétek el, hogy nem részletezem, dolgoznunk is kellene ma még 😀 )

75-80:
Cards: 5 O, 2 D
49ers: 2 D
Rams: 3 O, 3 D
Hawks: 3 O, 1 D (DK-Russ-Lockett-Woods)

80-85:
Cards: 1 D
49ers: -
Rams: 1 O, 1 D
Hawks: -

85-90:
Cards: 1 O
49ers: 2 O, 1 D
Rams: 1 O, 3 D

90+:
Cards: -
49ers: 1 O
Rams: 1 D
Hanni
Mondjuk nem nagy meglepetes, hogy igy van, hiszen borzasztoan rosszul draftolunk mar nagyon-nagyon regota. Cardinalsnal rookie QB van, a 9ers evekig tankolt, a Rams mondjuk szerintem utolso eveben van annak, hogy ilyen eros a rostere, mert nekik eleg nehez draft/cap helyzet jon a kozeljovoben.
több mint 3 éve
Nuvanda Seattle Seahawks 13
Összesítem.
75+:
Cards: 9 (6 O, 3 D)
49ers: 6 (3 O, 3 D)
Rams: 13 (5 O, 8 D)
Hawks: 4 (3 O, 1 D)

Szerkesztette: Nuvanda
több mint 3 éve
Bár öröm olvasni AK elemzéseit, de pls ne idézzük már be többször, mert vehetek új egeret, mire végig görgetem 😀

Btw, valakinek van PFF hozzáférése? Kíváncsi lennék a szezonbeli overall értékelésére a játékosainknak. Van egy olyan gyanúm, hogy idén nagyon még "kék" playerünk sincs, nemhogy "lila"
Hanni
Közben megkaptam a választ, és elszomorító. Még "kék" értékelésű játékosunk sincs. Az egyszerű embernek talán ezek a legkézzelfoghatóbb teljesen basic statok (mégha számításba is vesszük azt, hogy a PFF módszertanában is vannak elég nagy furcsaságok, és indokolatlan felülsúlyozott mutatók).

Vegyük alapul a 75-ös osztályzatot, ami a jó "sötétzöld"-nek felel meg. Ha valaki már eléri ezt a szintet adott évben, kijelenthető, hogy bőven ligaátlag fölötti játékos, és csapatának húzóembere.

Íme egy apró 3 perces összefoglaló a divíziónkban megtalálható "meghatározó és elit játékosok" számáról (nézzétek el, hogy nem részletezem, dolgoznunk is kellene ma még 😀 )

75-80:
Cards: 5 O, 2 D
49ers: 2 D
Rams: 3 O, 3 D
Hawks: 3 O, 1 D (DK-Russ-Lockett-Woods)

80-85:
Cards: 1 D
49ers: -
Rams: 1 O, 1 D

85-90:
Cards: 1 O
49ers: 2 O, 1 D
Rams: 1 O, 3 D

90+:
Cards: -
49ers: 1 O
Rams: 1 D
több mint 3 éve
Nagyon örültem volna, ha Geno kezd a GB, meg a Cardinals ellen is, mert rohadtul kíváncsi lettem volna, hogy mihez kezd 2 SB contender csapat nem rossz védelme ellen.

Most a Jax elleni mérkőzés, ahol a Jaguars minden második védőplayben iszonyat bust coverage-eket tolt, ez az én szememben nem tud viszonyítási alap lenni.
Hogy mérjem ezt össze a GB elleni szenvedéssel ahol inasba raktak minket edzői fronton, meg a pályán is?

Ha már mérés: Ha megfordítjuk a képletet, és mondjuk a lehetséges floridai RW parádét vetem össze azzal, ahogy Geno megég a hóviharban (képzavar) a Lambo-n, akkor meg egyből tök mást kapunk eredményül, nem?

A route tree meg nem csak és kizárólag a QB-hez alkalmazkodik, hanem javarészt az ellenfélhez igazítják.

Szerintem nincs elegendő adat Geno-ról ha a Jaguars meccset kiveszem, és vegyük ki, mert nem reprezentatív.
Ezen kívül mit láttunk tőle? - játszott 2 nagyobb nevű de éppen gödörben lévő csapattal, (Steelers-NO) oszt mi volt?
L, L, úgy hogy én azokon a meccseken nem láttam benne semmit.

De ha úgy gondolod hogy van értelme foglalkoznom a témával, én szívesen megteszem, mert érdekel, csak adj valami kapaszkodót, hogy hol legyen a fókusz.

A múltkor általad félbahagyott privát eszmecsere befejezése pl biztos sokat tudna segíteni. 😊

több mint 3 éve

Valljuk be, hogy ezeknek az elemzéseknek az elkészítésére nem én vagyok a megfelelő ember.
Csak a hawks törzstagok közül van legalább 5, (pl te, undi, braxa, hanni, funky) aki jobban érti ezt a sportot mint én.
Illetve néha beesnek más csapatoktól is emberek (lásd: no), és 6 szar minőségű képernyőfotóból több és pontosabb megállapítást képes 5 perc alatt előállítani, mint én, aki az első éjszaka 4 órát seggeltem át a jelenetek videózásával, majd a következő éjszaka további 4 órát töltöttem el a látottak értelmezésével.
Ez van.

Én tényleg elhiszem neked, hogy vannak további rétegek, további kontextusok, pl. akár RW játékának értelmezésében, de ez már az a szint, amihez nekem nincs hozzáférésem.

Tökre jó volt olvasni no kommentjét, alapvetően értem is hogy miről beszélt, próbálom is majd hasznosítani, de ez már az a mélysége a gameplannek, ami MAGAMTÓL nem tudok észrevenni.

Túl sok minden történik egyszerre a pályán, és általában fingom sincs, hogy min kéne hogy legyen a fókusz.
A legnagyobb problémám (ezt én is jól tudom), hogy a fókuszom általában azon van amin a szemem épp megakad, és sokszor nem látom a lényeget, azaz a fát az erdőtől.

Tudom hogy te is nagyon sok mindent írtál már amiből tanulni lehet, a bajom az, hogy amikor ilyen éveket felölelő problémákról írsz, makro módon, általánosítva, az nekem egy túl tág intervallum, meg túl kevés konkrétumot tartalmaz.

Mert nem azon van a hangsúly, hogy most én hozzam itten a világmegváltó megfejtéseket.
A konkrét játékok meg érdekességek bemutatásara törekszek elsődlegesen, és mellesleg, megírom mellé a saját konklúziómat is.

Szóval épp ezért senkitől nem zavar a kritika, sőt, ha tárgyi tévedéseben vagyok, nyugodtan fel lehet rá hívni a figyelmemet, mert a következő héten nem akarom elkövetni mégegyszer, ugyanazt.

akdestroyer
Fasság! Van szemed hozzá!!!! Pont arra biztatlak, hogy nyomd, nyomd, mindig magasabb szintre. Always Com-Pete ( 😊 érted! )

Vannak ilyen harcosok pl. no + willie -nem is értem miért nem szedik szét együtt a Ravens Steelers derbiket. De őket az érdekli, hogy mi történik a pályán, egy egy játékban. No mindenhol megnézi a videókat, nemcsak a Ravens topicban és igen látja a történet egy-egy fontos elemét.

Én mindent mérek....nekem ez szakmai ártalom mert ha van egy kalapácsod, akkor szög az egész világ.
Neked elég lenne ugyanezzel az alapossággal megnézni a Jax elleni meccset, és a GB ellenit.... Nem kell a játékokat, elég a routekat, elég a lőlapot.

Azért kell rétegeket nézni, ami esetünkben azt jelenti, hogy nem csak az adott meccset, hanem több meccset, mert rögtön válaszok és további kérdések tömege jön szembe. Én csinálnám a helyedben, szerintem ebben van érték.

Sending out an S.O.S
több mint 3 éve

Ez van.

akdestroyer
Engem inkabb torolj ki a kepletbol, mert hogy szar erzeseid legyenek ennyi munka utan az nem eri meg. Egyszer valaszoltam maganban mikor nalad a jatekosok nalam a lehetetlen helyzetbe hozasuk volt a problema es itt meg egy kicsit kerdesnek ereztem az elejet, es abbol csak az OL (es az OL-RW kapcsolatrol ) irtam. De nem kerdes volt szoval mindegy. De nem kritikanak volt szanva es ugyan nem hiszem hogy egy kicsit is szamitana, de a meccseitek megnezese nelkul is elvezem es varom ezeket a kepsorokat. Fel ne add ezeknek a gyartasat. 😊
több mint 3 éve

Ez tény.
akdestroyer
Figy AK, szerintem ez a posztod is jo lett meg erdekes. En azt az ismeretanyagot amit magamra szedtem, 17 ev alatt szedtem kb., te meg koveted a ligat alig par eve (nem mintha pl az en altalam birtokolt ismeretek tulnyulnanak egy erosen limitalt szinten), de igazabol szerintem ha nem ezzel foglalkozol megelhetes szintjen, van egy hatar ami felett mar felesleges es kontraproduktiv idot beletenned.

En pl meghallattam 2 napja Hasselbeck (o volt a frencsajz QB ugye Holmgren alatt) 45 perces podcastjat a jelenlegi problemainkrol, Russrol stb., de nem vagyok benne biztos, hogy megerte az idoraforditas.

Mert habar ez nem rocket science, el lehet vele tolteni kismillionyi percet, amit nem er meg az egesz 😊 Helm meg igazabol tudomanyos szinten vizsgalgatja a focit, ha jol ertem reszben a munkajabol adodoan is, szoval ertelemszeruen mas dimenziokban vizsgalja a problemakat.

Egy adott foku bizonyossag fole ugysem jutunk, hiszen nem tudjuk milyen play volt hivva, min valtoztatott RW, az OC, a vedelem, miert nincsenek palya kozepet tamado playek stb., szoval mindenkeppen megreked mindenfajta vizsgalodas egy szinten 😊
több mint 3 éve

Ez van.

Szerkesztette: akdestroyer

több mint 3 éve
akdestroyer
A 2. drive 3and 10 ami miatt igazan irok.
Amikor 7 ember marad blokkolni ott mar a matek nagyon az O ellen dolgozik, bar itt nem het blokkolorol van szo mert nem hoztatok be macikat de attol nehez az elet igy.
Ez itt egy tipp mert a kepsor nem mutatja de a futo utolag ment ki motionbol. Ha ez volt az eredeti felallas akkor az OC kuka, RW-nak at kellett volna hivnia a masik oldalra a sorrend a hibasoknal. Ha motionbol ment ki akkor a fo bunos aki a blokkok elosztasaert felelos ( C-RW? ). akarki volt az nem erti a nyomas 1*1-t es ezt hivom tragedianak. A DL felallasabol a futonak a masik oldalra kellett volna mennie es akkor a futo nem egy az egyben dolgozik hanem o segithetett volna be es adott esetben meg mehetett is volna route-ra ha a szelt tartja a TE ( szigoruan utana ). Ezek utan egy egyeni hiba a futotol aki nem erti mi a feladata es nem fogja a szelt/ emberet hanem elkezdi blokkolni az RT emberet. Alapvetoen az OL itt nem hibazott.

Azert ez csak a kepek alapjan es nem arrol van szo hogy ne erdemelne jobb falat RW.
no
Nagyon jó helyen keresel. Sokadik remek észrevételed.😊
Valamilyen -mélységi létszámfölényes felállás kierőltetése volt a cél- Ma már senki nem hiszi el nekünk(de csak a 2020-dec 12-ei NYG meccs óta) , hogy nem mélyre akarunk menni.
És ilyenkor mutatnak egy csapdát, aminek az utolsó olvasási kulcsa valamilyen létszámfölényes szitu, pl Single high. Na eszerint történik az utolsó olvasás a snap előtt. Szerintem ebből mindent tudsz. Ja a TE blokk az behívható opció.

Én annyira gyűlölöm, ezt a játékot, hogy nem tudom elmondani, már tavaly is gyűlöltem az össze verzióját..
Ez a Paul Gascoigne előtti angol labdarúgás gyöngyszeme.

Sending out an S.O.S
több mint 3 éve

több mint 3 éve
akdestroyer
En nem nezem a meccseiteket igy csak a kepek alapjan egy ket gondolat es foleg az OL-rol ( meg a screen-rol mert nalunk nagy figyelmet kapott). RW es a hivasokrol en nem irok csak ha az OL-t erinti

RW nem segitette a falat. Az 1.drive ha rogton atlatja akkor megfutotta volna az RT-RG kozott. A 3. drive elsonel megvedve, a 3and9 fel kellett volna lepnie. 4 drive megvedve es ha nem lenne lehorgonyozva a a laba akkor boven segithetne a falnak es volt is a zsebben helye mozogni ( amugy nalam Metcalf kapja a labdat sokkal de sokkal konnyebb dobas foleg ha nincs jo napja W-nak.)

Az 5. drive a screen. Szerintem itt minden automata a jatek jellegebol jon a szpassz es szerintem az LB nem ert volna oda ha versenyfutnak, de lenyegtelen mert az elrontott blokk a legrosszabb, de a masik ket blokkolotok is szarul nez ki a 1st down-hoz ( persze lehet innentol toltak a vedoiket az EZ fele mint a dozer ). A kerdes altalanossagban alkalmatlanok a blokkra az elkapok vagy rosszul sikerult. 6. drive megint megvedve.
7.drive nincs megmutatva a blokkok szempontjabol, de RW-nak ki kellett volna hivni versenyfutasra a D-t megint 1) hozott volna +5-6 yardot minimum, 2) nem utik meg ahogy kifut.
Altalanossagban az jon le hogy a 3. es hosszu ellen szenvedtek ahogy mindenki es ott jon a plusz ember. Mondjak csapatot aki szenved 4emberes ellen is? A masik hogy 2 kepsorbol nem akarok altalanossagot hozni de a futo nem tud blokkolni, vagy csereljen personnnelt vagy inkabb alljon ki elkaponak hogy hatha johet neki a labda de legalabb ne legyen az embere fenyegetes.

A 2. drive 3and 10 ami miatt igazan irok.
Amikor 7 ember marad blokkolni ott mar a matek nagyon az O ellen dolgozik, bar itt nem het blokkolorol van szo mert nem hoztatok be macikat de attol nehez az elet igy.
Ez itt egy tipp mert a kepsor nem mutatja de a futo utolag ment ki motionbol. Ha ez volt az eredeti felallas akkor az OC kuka, RW-nak at kellett volna hivnia a masik oldalra a sorrend a hibasoknal. Ha motionbol ment ki akkor a fo bunos aki a blokkok elosztasaert felelos ( C-RW? ). akarki volt az nem erti a nyomas 1*1-t es ezt hivom tragedianak. A DL felallasabol a futonak a masik oldalra kellett volna mennie es akkor a futo nem egy az egyben dolgozik hanem o segithetett volna be es adott esetben meg mehetett is volna route-ra ha a szelt tartja a TE ( szigoruan utana ). Ezek utan egy egyeni hiba a futotol aki nem erti mi a feladata es nem fogja a szelt/ emberet hanem elkezdi blokkolni az RT emberet. Alapvetoen az OL itt nem hibazott.

Azert ez csak a kepek alapjan es nem arrol van szo hogy ne erdemelne jobb falat RW.

Szerkesztette: r.baggio
több mint 3 éve
akdestroyer
Jo iras lett. Annyit engedj mar meg epito jellegu kritikakent, hogy a par soros konkluziot oda irhatnad az elejere 😀

En remelem marad RW (felteve, ha nem jon megint a Ciara balhezas), de egy uj rezsim szerintem jobban tenne, ha elcserelne es az erte kapott pickbol halasznank egy QB-t a drafton. A magam reszerol szivesen kovetnek egy rebuildet, ahol izgalommal lehet leulni minden meccse ele, szurkolni az uj fiataloknak stb 😊
több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 912 — Csodabogár
ak, egyértelmű, hogy nem kellett volna visszajönnie még ebből az ujjműtétből. már a Packs ellen is látszott, hogy kurva szar amiket dob. én meg megértem Wilsont, mert csinálni akart valamit 3-5-nél. ez meg a HC/GM felelőssége, hogy nem hajtották haza a picsába.
ahogy a dolgok mennek nálatok, majd megnézed jövőre egy normális OL mögött egy másik csapatnál.
petey
Az a baj, hogy a feltételezés, hogy Wilson ujja sérült nem igazolt, nem igazolható korábbi szabályozókártyás analitikák alapján sem. Azért nem igazolható, mert eleve külön rétegbe ki kell venni az error adatokat (hogy ezek miért error adatok, arról vitatkozgattak a szaktársak olyan sokat) Ebből olyan sok van, hogy már csak un. kis minta marad
De a fontos, hogy Wilson is tagadja, hogy a keze bármiben befolyásolná.

Ebből már nem jön ki jól Wilson, hacsak önmagának nem vallja be az igazat.... és nem ugrik a c. pontra.
Mert ha kiderül, hogy "a hirtelen nagy gyógyulás ellenére nem jó az a kéz" --és mégis befolyásolja, akkor
a.) egyrészt hazudik,. Másrészt felmerül a kérdés, hogy mit keres a pályán, és miért veszi el Smith lehetőségét.
Smith elemzés alapján senki nem fogja elhinni, hogy fegyvert tartott Carroll a fejéhez.
Ha nem hazudik, akkor meg két lehetőség van-
b.) úgy van vele, mint én a sorozáson, hogy mindig a jó válasz mellé x-eltem, és megkérdezte az orvos, hogy hogy járhat valaki TTK-ra 75-ös IQ-val,
c.)- vagy nem megy a játék.-és ezt kell felbontani.

Rétegképzett felbontás esetén Intervallumbecslésen alapuló képességvizsgálattal-igazából szépen szabályozott folyamatot látunk, szisztematikus hatásokkal, ezért bátorítom AK-t, hogy bontsa tovább. Jó lesz.
Cancel Culture
akkor én megvárom türelmesen az offseasönt, majd ott kiderül az egyenlet megoldása

😉

Szerkesztette: petey