Politika

70 feliratkozó

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 827 — The only discipline that lasts, is self discipline
Funfact: tesómék tegnap este vettek jegyet a Ryan airnél. Budapest-Palermo, július közepén 1 hetes oda-vissza, három emberre. Reggel észrevették, hogy a rendeléskor elrontották a kislány nevét. Javítani kellett. Tippeljetek, mennyibe került egy vezetéknév javítás? 40 rugó. Ebből éppen tíz extraadó áthárítás jön ki ha jól számolom. 😀 😀
peterk2005
Ryanair tréner (is) vagyok, mesélhetek még neked a fapadosok rejtett extra díjairól ha gondolod az ACI-tól a missed departure fee-n át a BPR-ig 😊

Nem mellesleg viszont most repültünk először a nemrég csatasorba állított 737-maxokon, és még a nem vészkijáratos helye(ke)n is kellemesen elfértünk (exit rowban meg kb el is tudtam feküdni), ja és 1 óra volt Treviso-ból Budapest
r.baggio
Picit persze bosszantó, mert nem volt muszáj elrontani azt a nevet, de különösebben nem számít. Értem is az okát (ha most rendelném a jegyet, éppen ennyivel kerülne többe, lényegében annyi történt, hogy a javítás miatt hátrasoroltak mintha most vennénk meg), inkább csak azért írtam, hogy mennyire életszerű, hogy valakik 4 ezer miatt visszamondjanak egy repülőutat. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Funfact: tesómék tegnap este vettek jegyet a Ryan airnél. Budapest-Palermo, július közepén 1 hetes oda-vissza, három emberre. Reggel észrevették, hogy a rendeléskor elrontották a kislány nevét. Javítani kellett. Tippeljetek, mennyibe került egy vezetéknév javítás? 40 rugó. Ebből éppen tíz extraadó áthárítás jön ki ha jól számolom. 😀 😀
peterk2005
Ryanair tréner (is) vagyok, mesélhetek még neked a fapadosok rejtett extra díjairól ha gondolod az ACI-tól a missed departure fee-n át a BPR-ig 😊

Nem mellesleg viszont most repültünk először a nemrég csatasorba állított 737-maxokon, és még a nem vészkijáratos helye(ke)n is kellemesen elfértünk (exit rowban meg kb el is tudtam feküdni), ja és 1 óra volt Treviso-ból Budapest

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 827 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez így van - márhogy '89-ben 😊 Elég sokakkal beszélgettem az elmúlt időszakban - de közel sem reprezentatív a minta - az 50-60 körüli generációból, tehát a rendszerváltás kvázi közvetlen átélőiből, - nem politikusok, vállalkozók, dolgozók ilyesmi - akik egymástól függetlenül mondták, hogy ezt ők is elbaszták. Igen ők, sima szavazó dolgozók is, hogy elhitték ezt a vértelen forradalom marhaságot - talán nem lett volna akkora baj pár kommunista akasztása, vagy csak simán bebörtönzése. Aztán elhitték hogy a Hornék legalább értenek hozzá, aztán, hogy a Viktor fiatal meg európai....de a Megyó megemli a feleségem fizetését, és kurvára megérdemelte az emelést MC, aztán a Feri bazmeg, az hogy megbaszta a Viktort a vitában?...Kurvadevizahital - kurvaferi. És lőn 2/3.

Szóvalhogy én nem szavaztam se Antallra, se Hornra, se az első Viktor kormányra - de még az első 2/3-ra sem, a négy igenesnek meg a környékén se voltam 😊 dehogy akik igen, azok mit gondolnak? Ők jól csinálták? Szerintem az egy nagyon érdekes prespektíva, hogy aki ott volt Antallnál, Hornnál, ő vajon ma is azt gondolja, hogy az egy jó döntés volt? Vagy az első OV kormány leváltása az helyes volt a mából nézve? És nem az a fontos, hogy egyébként utólag - felülről nézve, gazdaságilag, politikailag kulturálisan, társdalmilag az volt-e, hanem az egyén szintjén. Ugyanúgy szavazna ma is a négy igenensen? (a közvetlen közt. elnök választás 6404 szavazaton múlt)

Majd nyilván felteszi ezt a kérdést az én gyerekem is 20-30 év múlva teljesen jogosan, fűzöm is le a Magyar Nemzetet, hogy legyenek ellenérveim....
MC12
Az én válaszaim, mint az egyik aki átélte (méghozzá politikailag aktív fiatalként) azt az időt:
1. Négyigen: természetesen ma is megszavaznám. Hosszan is el tudnám mondani, hogy miért, de igazából már mindegy.
2. Antallra én sem szavaztam, mert a Viktorra voksoltam az első választáson. Akkor úgy gondolom ez volt a legjobb döntés. Ma is ezt gondolom.
3. Utána az SZDSZ-re szavaztam. Ezt utólag nagyon megbántam amiatt, hogy bementek az MSZP seggébe kotlani. Ott el is vágták magukat nálam. Ezzel együtt, az én szavazatom a legjobb helyre ment akkor éppen. A baj az volt, hogy sokkal többeké ment a komcsikra. 😀 Ha a komcsik nincsenek, akkor van egy négy évig regnáló szar SZDSZ-es időszakunk, komcsi reinkarnáció nélkül. 94-ben ez lett volna a legjobb opció.
4. '98 Orbán. Ma se bántam meg, az volt a jó választás akkor.
5. 2002 nem szavaztam, éppen külföldön ****tam a rezet. De ha szavaztam volna, visszaszavaztam volna a komcsikat/szadeszt, pedig utáltam őket. De akkor már túl voltam az illúziókon, akkor már csak az érdekelt, hogy forogjon a kerék, legyen váltás. A kétéves költségvetés és a torgyán csapat kinyírásának módja miatt rá is szolgáltak, szóval ma is így döntenék.
6. 2006 Szavaztam. Valami középpártra. Azt hiszem az LMP-re, de lehet, hogy akkor még nem voltak, akkor a Bokros féle műalakulatra. Ezt utólag megbántam. Elsősorban azért, mert eldobtam az elveimet. Maszatoltam harmadik alternatívával, miközben a váltásra kellett volna szavaznom.
7. 2010 Fidesz. Savanyú pofával, de behúztam rájuk. Se önmagamat nem akartam szembeköpni még egyszer valami kispártos áldöntéssel, és egyébként is úgy gondoltam, hogy drasztikus váltásra van szükség. Utólag is így gondolom.
8. 2014 és utána: bevallom 2014-re már nem is emlékszem. Nem volt esélyes jelölt, valami ellenzékre szavaztam az biztos. Utána LMP ha jól emlékszem. Idén meg a fogjunkössze. Tulajdonképpen mindegy. (Na jó, nem mindegy, eche nácikra és komcsikra nem szavaztam és nem is fogok, de azon kívül mindegy.)

+1: Ha újra csinálhatnánk a rendszerváltást, akkor az ügynöktörvénnyel kezdeném, aztán néhány börtönév kiszabásával azoknak akiknek kijárt. Akkor valamivel tisztább lehetett volna az utána következő 30 év. Valamivel, mert a történelmet átugrani akkor se tudtuk volna. Ahogy a lengyelek, csehek, szlovákok se, akik elszámoltattak, mégis megvoltak a maguk baromjai így is. De talán akkor kevesebb és kevésbé káros barmaink lettek volna.

+2: Viszont megmondom őszintén marginálisan érdekel csak. Valószínűleg azért, mert vállalkozóként ebbe szocializálódtam. Alapból nem szeretek visszanézegetni. Elfelejteni persze nem kell, sőt tanulni érdemes belőle. De ahhoz elég egyszer alaposan átgondolni/átnézni. A magam részéről ezen már régen túl vagyok úgy gondolom. Úgyhogy nekem ennyi elég volt, azzal akarok foglalkozni ami most van, vagy most lesz.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 28 511 — nabege2@yahoo.com
 szabadpecs.hu/2022/06/erdemes-meg-vajon-egy-hazai-politikai-hir-kapcsan-szegyent-emlegetni-es-hianyolni-vagy-erkolcsi-minimumot-kovetelni/?fbclid=IwAR2AKdRrqEssao3Duwx9xHAUNQaZDXnuSmAAoVPx0I4pvzm5gB-5_9iYi6c
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 100 — The Mathematician
 444.hu/2022/06/20/nagy-marton-szerint-most-azert-draga-az-elelmiszer-mert-tavaly-olcso-volt

Erős a gyanúm, hogy ennél a Nagy Mártonnál kreténebb minisztere nem volt az országnak az elmúlt 10 évben.
Mikey
Ennek aztan teljesen feleslegesen kuldene Michael O'Leary azt a könyvet. Ez nem tökfej, ez egy szellemi árvízkárosult.
Vrij6
kezdünk elérni arra az agyhalott 1 bites szintre mint a 47ezerből meg lehet élni
 www.youtube.com/watch?v=57afSNJy6RA

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 213 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 444.hu/2022/06/20/nagy-marton-szerint-most-azert-draga-az-elelmiszer-mert-tavaly-olcso-volt

Erős a gyanúm, hogy ennél a Nagy Mártonnál kreténebb minisztere nem volt az országnak az elmúlt 10 évben.
Mikey
Ennek aztan teljesen feleslegesen kuldene Michael O'Leary azt a könyvet. Ez nem tökfej, ez egy szellemi árvízkárosult.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Nagyon jó kérdés, hogy miről írnék, habár kettő elég volt köszi 😀 de akkor is válságot elemeztem szerteszét, így most vagy a 2010-13 közötti válságkezelést elemezném szintén regionális összehasonlításban (az én elemzésem anno ‘10ben véget ért) az egy nagyon izgalmas téma. Vagy a jegybankok - köztük a magyar - elbaszott kamatpolitikáját. És izgalmas lesz ez a válság is, de erről ugye még nem lehet írni.

Azt meg te is tudod, hogy minden témafüggő ha akarok, tudok jót írni az elmúlt 12 évről de még a Feri-korszakról is, ha akarom akkor meg nem. Hiszen nem fekete - fehér egyetlen kormányzás sem.

Ki viszi el a balhét, ez jó. A privatizációért ki vitte? Az ezüsthajóért? A devizahitelekért? A manyupért? Na pont ugyanezek fogják elvinni ezért is.
MC12
Ó, nekem tökéletesen megfelel, ha ugyanazt a szemüveget felvéve vizsgálod majd, ahogy 2010-ben tetted.

És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 588

Mikey
Ezek szerint Káslert már el is felejtetted (hogy csak a közelmúltból hozzak példát).
nagylaza
Á nem lehet őt elfelejelteni.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 21 456

Mikey
Ezek szerint Káslert már el is felejtetted (hogy csak a közelmúltból hozzak példát).
nagylaza
Végtelen hosszú az lista
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 637 — beers & Packers

Mikey
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 588

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 411 — Do Your Job
 m.hvg.hu/itthon/20220620_Egy_vitorlazo_cegere_Pataky_Attilara_es_a_Bekemenet_szervezoire_mosolygott_eddig_a_legszelesebben_Fortuna

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 915 — Steelers fan
 telex.hu/gazdasag/2022/06/20/ryanair-kozlemeny-valasz-nagy-martonnak-kulonado-temaban

😀 kurva nagy
Amadeus
Kb valahogy így kell ütni verbálisan a NER-t, mégha ez egy prosztó ribi szájkarate is
FLZOLI
Amíg ryanair meg nagy márton baszogatja egymást észrevesszük a bankok és telekommunikációs cégek adó áthárításait?
Vagy ők benyelik szépen csendben a dolgot?

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 687 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 telex.hu/gazdasag/2022/06/20/ryanair-kozlemeny-valasz-nagy-martonnak-kulonado-temaban

😀 kurva nagy
Amadeus
Kb valahogy így kell ütni verbálisan a NER-t, mégha ez egy prosztó ribi szájkarate is

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 637 — beers & Packers
Ki viszi el a balhét, ez jó. A privatizációért ki vitte? Az ezüsthajóért? A devizahitelekért? A manyupért? Na pont ugyanezek fogják elvinni ezért is.
MC12
epp Gyurma irta, hogy a devizahitelekert elvitte Feri a balhet.
csebi
Hát izè. Szerintem peterk nem ilyen balhé elvitelre gondolt 😊 de a magyar társadalom többség sem 😊
MC12
Igazából tetsztettek volna forradalmat csinálni. Nem fülkét, igazit.

A 2008-s válságért senki nem vitte el a balhét világszerte. Mert igazából bár szerencsétlen ország (HUN, USA, RUS), néhány szerencsétlenje (devizahitelesek, fedezet nélküli jelzálogosok, mindenki kv. orosz elit) megszopta, de úgy igazából reálgazdasági válság csak ideiglenesen lett belőle, valódi termelési kapacitások nem szűntek meg. A tech unikornisok átalakították a gazdaság szerkezetét, az hogy ez szerencsés egybeesés vagy ok-okozat, nincs igazán egységes válasza a közgazdaságtannak, és szerintem egy 50 évig nem is lesz.

Sobri kedvéért: ha van igazán jogos kritika az MMT-val kapcsolatba az az, hogy könnyen elképzelhető, hogy soha többet nem lesz működőképes, csak ebben a furcsa együttállásban (pénzpumpa + technológiaváltás). Ugye a nagyreménységű web 3.0-át épp elmossa a valóság és a csalások (meg Elon Musk), közben ugye mindenidők legnagyobb energiaválsága közeleg, és egyelőre nincsenek jó válaszok.

De, legalább most tudjuk, hogy Putyinon akarják elverni a balhét ¯\_(ツ)_/¯
Gyurma Pappa
Ez így van - márhogy '89-ben 😊 Elég sokakkal beszélgettem az elmúlt időszakban - de közel sem reprezentatív a minta - az 50-60 körüli generációból, tehát a rendszerváltás kvázi közvetlen átélőiből, - nem politikusok, vállalkozók, dolgozók ilyesmi - akik egymástól függetlenül mondták, hogy ezt ők is elbaszták. Igen ők, sima szavazó dolgozók is, hogy elhitték ezt a vértelen forradalom marhaságot - talán nem lett volna akkora baj pár kommunista akasztása, vagy csak simán bebörtönzése. Aztán elhitték hogy a Hornék legalább értenek hozzá, aztán, hogy a Viktor fiatal meg európai....de a Megyó megemli a feleségem fizetését, és kurvára megérdemelte az emelést MC, aztán a Feri bazmeg, az hogy megbaszta a Viktort a vitában?...Kurvadevizahital - kurvaferi. És lőn 2/3.

Szóvalhogy én nem szavaztam se Antallra, se Hornra, se az első Viktor kormányra - de még az első 2/3-ra sem, a négy igenesnek meg a környékén se voltam 😊 dehogy akik igen, azok mit gondolnak? Ők jól csinálták? Szerintem az egy nagyon érdekes prespektíva, hogy aki ott volt Antallnál, Hornnál, ő vajon ma is azt gondolja, hogy az egy jó döntés volt? Vagy az első OV kormány leváltása az helyes volt a mából nézve? És nem az a fontos, hogy egyébként utólag - felülről nézve, gazdaságilag, politikailag kulturálisan, társdalmilag az volt-e, hanem az egyén szintjén. Ugyanúgy szavazna ma is a négy igenensen? (a közvetlen közt. elnök választás 6404 szavazaton múlt)

Majd nyilván felteszi ezt a kérdést az én gyerekem is 20-30 év múlva teljesen jogosan, fűzöm is le a Magyar Nemzetet, hogy legyenek ellenérveim....
MC12
Remélem, nem árulok el újdonságot azzal, hogy a négyigenes népszavazás valódi tétje nem az volt, közvetlenül válasszák-e a köztársasági elnököt, hanem az, hogy az MDF-fel lepacsizó Pozsgay Imre legyen-e a köztársasági elnök. Szerintem is jobb lenne a közvetlen elnökválasztás, de abban az időben az SZDSZ (és nem mellékesen a Fidesz) elsődleges szempontja Pozsgay megbuktatása volt. Közvetlen választás esetén ugyanis nagy többséggel őt szavazták volna meg.
Kérdezem azoktól, akik utólag szívesen látnának egy kis komcsi vért a rendszerváltás körül (én nem tartozom közéjük), és közben bánkódnak, amiért győzött a "négy igen": mit szólnának ahhoz, ha a pártállam összeomlása után a reformkommunista Pozsgay lett volna Magyarország első köztársasági elnöke?
Megjegyzem, később is lehetett volna változtatni az elnökválasztás módján. Király Zoltán kezdeményezésére 1990 nyarán külön népszavazást tartottak csak arról, hogy közvetlenül válasszák-e meg a köztársasági elnököt. A népszavazás érdektelenségbe fulladt, nem egészen 1,1 millióan vettek részt rajta a 7,8 millió választásra jogosultból. Persze, valószínűleg Király Zoltán is jól megtanulta, hogy egy népszavazás megrendezésére nem a nyár közepe a legideálisabb időpont.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 499 — Lucas Scott
MC12
csebi
Hát izè. Szerintem peterk nem ilyen balhé elvitelre gondolt 😊 de a magyar társadalom többség sem 😊
MC12

A 2008-s válságért senki nem vitte el a balhét világszerte. Mert igazából bár szerencsétlen ország (HUN, USA, RUS), néhány szerencsétlenje (devizahitelesek, fedezet nélküli jelzálogosok, mindenki kv. orosz elit) megszopta, de úgy igazából reálgazdasági válság csak ideiglenesen lett belőle, valódi termelési kapacitások nem szűntek meg. A tech unikornisok átalakították a gazdaság szerkezetét, az hogy ez szerencsés egybeesés vagy ok-okozat, nincs igazán egységes válasza a közgazdaságtannak, és szerintem egy 50 évig nem is lesz.

Sobri kedvéért: ha van igazán jogos kritika az MMT-val kapcsolatba az az, hogy könnyen elképzelhető, hogy soha többet nem lesz működőképes, csak ebben a furcsa együttállásban (pénzpumpa + technológiaváltás). Ugye a nagyreménységű web 3.0-át épp elmossa a valóság és a csalások (meg Elon Musk), közben ugye mindenidők legnagyobb energiaválsága közeleg, és egyelőre nincsenek jó válaszok.

Gyurma Pappa

MC12
es akkor erdemben:
attol, mert nehany kommert kivegeznek, meg nem jelent semmit ld Romania. ami hatalmas restancia azok az ugynokaktak, es egy bizonyos kor kizarasa a politikai hatalombol (asszem vhol van erre pelda, de lehet a forradalmi radikalis enem validalja csak ezt ezzel a tevedessel) 😊

1: Antall: visszanezve erdekes, hogy mi lett volna ha az szdsz nyeri vegul. akkor talan lehetett volna erdemi konzervativ politika Mo.n ha nem Antallekon veri le a nep a nagy benzin arat, meg a munkanelkuliseget. bar az mdf aztan ugy osszezuhant erdemi vezeto nelkul, hogy lehet mindegy.

2: Horn: itt sztem nem az a kerdes, hogy Antallek mentek hanem hogy a tobbi part nem tudott erdemben ezen a valasztason felkinalni alternativat. ami kerdest itt nem tettel fel, hogy vajon a Horn kormany levaltasa helyes volt a mabol nezve? nyilvan lehet vitatkozni a Bokros csomaggal, de lehet az ellen ervelni, hogy vmien kiigazitas nem kellett? akkor meg nem lehetett a ryanairt meg a wizzairt megadoztatni szoval maradt ez.

3: OV kormany levaltasa: azert milyen vicces, hogy ott anno a korrupcio mennyit szamitott a dontesben mikozben mai arfolyamon nevetseges osszegek voltak.

4: Megyo: itt a hiba sztem az volt, hogy menetkozben csere volt. Megyoval lehet bukjak 2006t de talan a politikai kulturat nem loki be a beka segge ala Feri. aztan erdekes lett volna, hogy OV erre hogyan reagal, hogyan kezel valsagot.

de alapvetoen mindegy. multkor lattam egy kepet, ahol egy asztalnal ult Schiffer, Mesterhazy meg Vona egy kerthelyisegben. vajon azota van akar egy olyan ellenzeki vezeto, aki bmeikuknek akar a taskajat is cipelhetne? mert nincsen. talan Toroczkai, de hat o meg fideszes cheatkoddal tolja.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 707

😀 kurva nagy
több mint 3 éve
MC12
amibol majd megtudjak, hogy az ado atharitasa miatt a ryanair utasok 60%a torolte foglalasat. jo valasztas 😉

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 473
MC12
csebi
MC12

Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 820 — zászló zászló szív
MC12
csebi
MC12

több mint 3 éve
MC12
csebi
MC12
jo hat igazabol fel is lehet akasztani a magyar miniszterelnokot, nem o lenne az elso, nem egy eletbiztositas ez a pozicio de azert mas idoket elunk mar 😊

több mint 3 éve
MC12
csebi

több mint 3 éve
MC12

több mint 3 éve
De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket. Ez azért volt mert éltanulók (Szerk.: rendben, az élmezőny tagjai 😊 ) voltunk, vagy azért mert egy patyomkin-ország (én mondjuk jobban szeretem a blöff-országot de mindegy) voltunk, ahol látszatra még akár jól is kinezhettünk, még akár 5.-ek is lehettünk egy régiós rangsorban heje-huja. Aztán amikor a valóság beköszöntött akkor látszott, hogy ebből semmi nem igaz. Ha valamire alkalmas az őszödi beszed és ha valamiert kedvelem, az pont ennek a bemutatása. Feri elég szépen elmondja, hogy itt kurvára semmi nincs csak egy látszat-jólétre épülő látszat-ország, amit a politika tart fenn borzasztó áron. Hogy mit kezdett a helyzettel az más kérdés, de a megállapítása helyes volt.
MC12
Le kéne már pattanni 2008-ról. Tizenöt éve volt, és az, akinek a bűne volt, megfizetett érte. Süllyesztőbe rakta a történelem. Még akkor is, ha maradt mutatóban belőlük egy faszkalap, amelyik egy hatos koalícióban kavarászik a mai napig.

El kéne kezdeni azzal törődni, hogy mi történt az elmúlt bő évtizedben. Ez alatt az időszak alatt kb. 50 milliárd eurónyi pénz érkezett az országba különböző támogatások és fejlesztési programok formájában. Levonva a befizetéseinket is bőven nettó 35-40 milliárdról van szó. Ennek az összegnek a 90-95%-áról Orbán és kormányai döntöttek. És 2022-ben ott tartunk, hogy továbbra is egy patyomkin ország vagyunk. Ha most írnál szakdolgozatot, most mit írnál? Azt ne mondd, hogy jókat... Ezért mikor és ki viszi el a balhét? Még addig se tudunk eljutni, hogy egységesen kimondjuk, hogy ez (is) egy nagy lófasz volt.
peterk2005
Nagyon jó kérdés, hogy miről írnék, habár kettő elég volt köszi 😀 de akkor is válságot elemeztem szerteszét, így most vagy a 2010-13 közötti válságkezelést elemezném szintén regionális összehasonlításban (az én elemzésem anno ‘10ben véget ért) az egy nagyon izgalmas téma. Vagy a jegybankok - köztük a magyar - elbaszott kamatpolitikáját. És izgalmas lesz ez a válság is, de erről ugye még nem lehet írni.

Azt meg te is tudod, hogy minden témafüggő ha akarok, tudok jót írni az elmúlt 12 évről de még a Feri-korszakról is, ha akarom akkor meg nem. Hiszen nem fekete - fehér egyetlen kormányzás sem.