Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Vagy éppenséggel a szavazóiknak nem elég az, hogy odakerülnek, hanem baszogatva lesznek, hogy akkor csináljanak is valamit.Szerintem az ilyen fokú naívák száma kevés az ellenzéki oldalon. Ha a mostani ellenzék kerül kormányra, akkor a szavazói elsöprő többségének bőven elég lesz a tudat, hogy megb*szták a mocskosorbánt fuckyeah! És amikor majd ők lopják szét a rendszert, majd relativizálják, hogy legalább nem Lölő lop hanem a mi kutyánk kölyke - csak az Orbán vissza ne térjen 😊Orbán csunyakat mondott ránk - ezért kellett szarabbnál szarabb költségvetéseket csinálni és elfogadni? 😊Az még hagyján, de az EU felé meg is hamisították, majd ennek kiderültekor a bukó dumát elnevezték igazságbeszédnek.
MC12
Ezért lett akkor és azóta is kétharmad, legalábbis onnan indult a "buli".
Csodás.
De ami az igazán döbbenet lesz a mostani ellenzéki szavazóknak, szimpatizánsoknak, remenykedőknek, hogy a mostani ellenzék kormányon lófaszt se fog csinálni, amiben reménykednek.
Még a homofób törvényt se fogják átírni, visszacsinálni, mivel az nagy népszerűségvesztéssel járna, és inkább nem birizgálják, majd mutogatnak visszafele, és a Jobbik amúgyse venne részt benne, és ez csak egy példa, mert az evidens, hogy abban, amit most korrupciónak hívnak inkább a lehetőséget és a hasznot fogják meglátni -egyébként teljesen logikusan-, ahogy tették a 19-ben átvett kis és nagyobb önkoriknál.
Erre mondom azt a politikában -oldalfüggetlenül- bízóknak, hogy sakk-matt. Szar vagy fos, aztán jöhetnek az elméletek megmagyarázni, hogy "a mi szarunk barnább, a mienk viszont keményebb".
Ez ugyanaz a szar, csak a seggluk más.
Ahol az országgyűlés 80 százalékkal, érdemi ellenszavazat nélkül, -pusztán gazdasági és politikai haszonszerzésből- megszavaz egy nettó náci törvényt, ott tényleg elhiszi bárki, hogy majd jobb lesz?
Ha ez nem vágyvezérelt naivitás, akkor mi?
A szarkupacra egy dolgot lehet tenni - szarni rá.
Sobri Jóska
MC12
Az előző kormányok se azért lettek folyamatosan leváltogatva, mert Viktor elintézte, hanem mert a saját szavazóiknak se tetszett amit csináltak.
Hidd el, ha a mostani ellenzék se lesz életképes, akkor 4 év múlva ők se lesznek ott, csak azért, mert ők nem a zOrbán. Addig lesz más olyan szereplő aki mögé beállnak.
Legrosszabb (?) esetben az MKKP visz majd mindent 4 év múlva.
Meg akármennyire eszköztelen jelenleg az ellenzék és suta néha, az látszik, hogy ők legalább megpróbálnak majd javítani a jelenlegi helyzeten.
És hidd el, ha valaki korrupciógyanúba keveredik, az ugyanúgy megkapja majd a magáét.
Épp azt akarjuk mi, ellenzéki választók elérni, hogy mind a politikusok, mind a választók felfogják, hogy ez nem arról szól, hogy valaki szépen beül oda és nulla munkával megszedi magát.
De ugye te is pont azt képviseled, hogy tökmindegy ki van ott, úgy szar minden ahogy van. Pont az ilyen gondolkodásúak azok, akik gúzsba kötik az egész rendszert...
több mint 4 éve
Szerintem az ilyen fokú naívák száma kevés az ellenzéki oldalon. Ha a mostani ellenzék kerül kormányra, akkor a szavazói elsöprő többségének bőven elég lesz a tudat, hogy megb*szták a mocskosorbánt fuckyeah! És amikor majd ők lopják szét a rendszert, majd relativizálják, hogy legalább nem Lölő lop hanem a mi kutyánk kölyke - csak az Orbán vissza ne térjen 😊Orbán csunyakat mondott ránk - ezért kellett szarabbnál szarabb költségvetéseket csinálni és elfogadni? 😊Az még hagyján, de az EU felé meg is hamisították, majd ennek kiderültekor a bukó dumát elnevezték igazságbeszédnek.
MC12
Csodás.
De ami az igazán döbbenet lesz a mostani ellenzéki szavazóknak, szimpatizánsoknak, remenykedőknek, hogy a mostani ellenzék kormányon lófaszt se fog csinálni, amiben reménykednek.
Még a homofób törvényt se fogják átírni, visszacsinálni, mivel az nagy népszerűségvesztéssel járna, és inkább nem birizgálják, majd mutogatnak visszafele, és a Jobbik amúgyse venne részt benne, és ez csak egy példa, mert az evidens, hogy abban, amit most korrupciónak hívnak inkább a lehetőséget és a hasznot fogják meglátni -egyébként teljesen logikusan-, ahogy tették a 19-ben átvett kis és nagyobb önkoriknál.
Erre mondom azt a politikában -oldalfüggetlenül- bízóknak, hogy sakk-matt. Szar vagy fos, aztán jöhetnek az elméletek megmagyarázni, hogy "a mi szarunk barnább, a mienk viszont keményebb".
Ahol az országgyűlés 80 százalékkal, érdemi ellenszavazat nélkül, -pusztán gazdasági és politikai haszonszerzésből- megszavaz egy nettó náci törvényt, ott tényleg elhiszi bárki, hogy majd jobb lesz?
Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Orbán csunyakat mondott ránk - ezért kellett szarabbnál szarabb költségvetéseket csinálni és elfogadni? 😊Az még hagyján, de az EU felé meg is hamisították, majd ennek kiderültekor a bukó dumát elnevezték igazságbeszédnek.
MC12
Csodás.
több mint 4 éve
Ne haragudj, de eddig melyik ellenzék nem ezt csinálta/csinálja Mo-n?Amikor legutóbb régen ellenzékben voltak, már akkor is ezt csinálták.Sztem simán fog működni a mostani kommunikációjuk és még csavarnak is majd rajta.Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Tény és való, hogy üzletelnek az oroszokkal, de emellett folyamatosan beszólogatnak nekik és a legutóbbi botrány miatt rengeteg orosz diplomatát kiutasítottak az országból.
Ami itthon zajlik az tényleg pávatánc és sajnos elnyomó diktatúra, jelenleg még erőszak nélkül. Olyan szintre nem fogunk elérni mint a Fehéroroszok, mert abból tanult a Fidesz...megszerzik az irányítást minden gazdasági egység felett, aztán röhögve hagyják, hogy ellenzékbe kerüljenek, mert 2/3-os törvényeket nem fog tudni az akkori kormány megváltoztatni, ők meg támadhatnak még jobban, mert meg lesz hozzá a hátterük.
Attól félek, hogy a műsor még csak ezután kezdődik, mert ellenzékből ők nagyon jól tudnak uszítani, kb. akkor fogják elengedni a csahos kutyáik láncát...
Solymi
nagylaza
Solymi
Trump egyébként ha jól vettem ki, éppen ezt fogja megpróbálni, azaz újra nyerni, egy láthatóan nem visszavett, hanem még inkább durvított kommunikációval. Szerintem bukásra is van vele ítélve, de majd meglátjuk. (Mondanám, hogy lakmusz papírnak jó lesz, de az az igazság, hogy rajtunk kívül lóf*szt nem érdekli, hogy mi van nálunk, az USA-ban történtek meg azért számítanak a világnak, úgyhogy a lakmuszt inkább felejtsük el. 😊 )
peterk2005
Gyakorlatilag bármit fog csinálni az akkori kormány, azt egyből megtámadják.
Menni fog a nácizás (Jobbik miatt), kommunistázás, gyurcsányozás.
Viktornak meg bent se kell lennie, mert ott lesznek a szócsövei, azok meg akár egész nap fújják a faszságot, ha a gazdi ezt kívánja.
Kérdés, hogy a TV és Rádió kinek a kezébe fog kerülni, az is rég át van már játszva, nem?
Solymi
Minden ötletet, javaslatot megfúrtak, kritizáltak, ellehetetlenítettek, persze mást, jobbat sose mondtak, javasoltak helyette. Aztán mutogattak, hogy ni, a kormány nem csinál semmit 🙄
warr_b
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Személyesen kakadu miniszter intézi a drogos, alkesz, csodálatos szurkolói csürhe kiengedését, hogy lehessen TV ostrom vagy bármi hirtelen felindulásból szigorúan spontán, ahogy egy forradalom /polgári elégedettlenség 😊/)😊 errefelé ki szokott törni.Polgári elégedettlenség - ma is tanultunk valamit
ozibozi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
"Dúró Dóra akciója először a közbeszédbe, majd a sikerlisták élére, most pedig az európai könyvkiadásba is eljuttatta a Meseország mindenkié című antológiát, melyben „a hagyományostól eltérő” családmodellekről, nemi szerepekről és szexuális orientációkról szóló mesék kaptak helyet amatőr és profi magyar írók tollából.Társadalmi támogatottsága kevés, a szlovákoknál viszont komoly politikai támogatottsága van hála a liberális kormánynak. Utálják is őket mint a szart 🤣
A kötet kiadója most a Facebookon jelentette be, hogy a Meseország mindenkié számos európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette, így már biztosan készül az angol, a svéd, a holland, és a finn kiadás, de nem kell ennyire nyugatra tekinteni: a szlovákok, sőt, az LMBTQ-jogokban hasonlóan hátul kullogó lengyelek is kiadják majd a kötetet."
Engem azért meglep, hogy a "buzizásunk" ennyi reakciót vált ki. Az nyilván benne volt, hogy az EU és jópár nyugati ország "tiltakozni" fog, és egy-egy Vettel féle akció is várható volt, mindig akad néhány. De azért nem ennyi, és nem így. A meg főleg meglep, hogy szlovákok meg lengyelek is felbukkannak, ahol azért a társadalmi támogatottsága az ilyesminek közelebb van a miénkhez, mint a "nyugatabb" nyugaton.
24.hu/kultura/2021/08/04/visszajara-sult-el-a-konyvdaralas-tobb-europai-orszagban-kiadjak-a-meseorszag-mindenkiet/
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Folytak a görények /Répássy Rogánok kakadu/a
Közmédiából éjjel -nappal, meg a vidèki lapokból is. Az akkori mezei manók és szerkesztők azóta már megkapták a zsoldjukat érte.
60-40%~os volt a megjelenési arány, most 90-10. A maradék 30% a
Mocskolódás.
A
Soros az alkalmatlan a hülye, meg a
Sötétben bujkáló ellenforradalmár.
Vicc az egész, főleg, hogy vitatkozunk arról hogy a víz nedves.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Ez az ellenzék dolga 😊 amúgy ez meg nem igaz, hogy nem mond semmit, az aktuális ellenzék mindig mond valami bődületes marhaságot a kormány sima marhaságára, ettől lesz megintcsak ellenzék.Amikor legutóbb régen ellenzékben voltak, már akkor is ezt csinálták.Sztem simán fog működni a mostani kommunikációjuk és még csavarnak is majd rajta.Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Tény és való, hogy üzletelnek az oroszokkal, de emellett folyamatosan beszólogatnak nekik és a legutóbbi botrány miatt rengeteg orosz diplomatát kiutasítottak az országból.
Ami itthon zajlik az tényleg pávatánc és sajnos elnyomó diktatúra, jelenleg még erőszak nélkül. Olyan szintre nem fogunk elérni mint a Fehéroroszok, mert abból tanult a Fidesz...megszerzik az irányítást minden gazdasági egység felett, aztán röhögve hagyják, hogy ellenzékbe kerüljenek, mert 2/3-os törvényeket nem fog tudni az akkori kormány megváltoztatni, ők meg támadhatnak még jobban, mert meg lesz hozzá a hátterük.
Attól félek, hogy a műsor még csak ezután kezdődik, mert ellenzékből ők nagyon jól tudnak uszítani, kb. akkor fogják elengedni a csahos kutyáik láncát...
Solymi
nagylaza
Solymi
Trump egyébként ha jól vettem ki, éppen ezt fogja megpróbálni, azaz újra nyerni, egy láthatóan nem visszavett, hanem még inkább durvított kommunikációval. Szerintem bukásra is van vele ítélve, de majd meglátjuk. (Mondanám, hogy lakmusz papírnak jó lesz, de az az igazság, hogy rajtunk kívül lóf*szt nem érdekli, hogy mi van nálunk, az USA-ban történtek meg azért számítanak a világnak, úgyhogy a lakmuszt inkább felejtsük el. 😊 )
peterk2005
Viktornak meg bent se kell lennie, mert ott lesznek a szócsövei, azok meg akár egész nap fújják a faszságot, ha a gazdi ezt kívánja.
Kérdés, hogy a TV és Rádió kinek a kezébe fog kerülni, az is rég át van már játszva, nem?
Solymi
Minden ötletet, javaslatot megfúrtak, kritizáltak, ellehetetlenítettek, persze mást, jobbat sose mondtak, javasoltak helyette. Aztán mutogattak, hogy ni, a kormány nem csinál semmit 🙄
warr_b
Ha a kormány meg nem csinál semmit az a kormány hibája, nem az ellenzéké, ezért nem értettem soha akik a fideszt baszogatták, hogy csúnyán viselkedtek meg akadályozták a kormányzat munkáját - apátok tökit 😊 kinek volt többsége? A kormánynak. Szükség volt a Fideszre a törvény alkotáshoz? Nem. Az elfogásához? Nem. Többségi pozícióból mutogatni az ellenzékre mert csúnyákat mond és nem konstruktiv - szánalmas. Orbán csunyakat mondott ránk - ezért kellett szarabbnál szarabb költségvetéseket csinálni és elfogadni? 😊
Ha a Fidesz ellenzékben lesz, pontosan annyira lesz konstruktiv és együttműködő mint a mostani. Vagy bármelyik - semennyire.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Amikor legutóbb régen ellenzékben voltak, már akkor is ezt csinálták.Sztem simán fog működni a mostani kommunikációjuk és még csavarnak is majd rajta.Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
nagylaza
Solymi
peterk2005
Solymi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Épp a köztévét rádiót lesz rohadt egyszerű átalakítani.Sztem simán fog működni a mostani kommunikációjuk és még csavarnak is majd rajta.Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
nagylaza
Solymi
peterk2005
Solymi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Sztem simán fog működni a mostani kommunikációjuk és még csavarnak is majd rajta.Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
nagylaza
Solymi
peterk2005
több mint 4 éve
Ha egyszer a migráns nem hoz majd többséget kormányon sem, akkor ellenzékben szerintem még kevésbé fog. A durvulással lehet, hogy a saját eltökélt szavazó bázist még tovább tudják fanatizálni, de elvesztett többséget visszaszerezni szerintem nem lehet.Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
nagylaza
Solymi
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Persze, ez alap, csak félek, hogy onnantól lesz igazán durva a média meg politikai kommunikációjuk.Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
nagylaza
több mint 4 éve
Javaslom, próbáljuk ki újra ellenzékben a Fideszt, és akkor majd meglátjuk...Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
Solymi
több mint 4 éve
Személyesen kakadu miniszter intézi a drogos, alkesz, csodálatos szurkolói csürhe kiengedését, hogy lehessen TV ostrom vagy bármi hirtelen felindulásból szigorúan spontán, ahogy egy forradalom /polgári elégedettlenség 😊/)😊 errefelé ki szokott törni.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)Mivel jelenleg Csehországban dolgozom, így napi szinten kapok egy angol nyelvű kivonatot az aktuális politikai, gazdasági, közéleti hírekről és sajnos megdöbbentő azt olvasni, hogy milyen nyíltsággal megy az adok-kapok és a politikai harc, ráadásul tétre és emiatt a választókért.
peterk2005
több mint 4 éve
"Dúró Dóra akciója először a közbeszédbe, majd a sikerlisták élére, most pedig az európai könyvkiadásba is eljuttatta a Meseország mindenkié című antológiát, melyben „a hagyományostól eltérő” családmodellekről, nemi szerepekről és szexuális orientációkról szóló mesék kaptak helyet amatőr és profi magyar írók tollából.Azért lep meg, mert neked se esik le, hogy miért ez az elmúlt 30 év első valódi határátlépése.
A kötet kiadója most a Facebookon jelentette be, hogy a Meseország mindenkié számos európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette, így már biztosan készül az angol, a svéd, a holland, és a finn kiadás, de nem kell ennyire nyugatra tekinteni: a szlovákok, sőt, az LMBTQ-jogokban hasonlóan hátul kullogó lengyelek is kiadják majd a kötetet."
Engem azért meglep, hogy a "buzizásunk" ennyi reakciót vált ki. Az nyilván benne volt, hogy az EU és jópár nyugati ország "tiltakozni" fog, és egy-egy Vettel féle akció is várható volt, mindig akad néhány. De azért nem ennyi, és nem így. A meg főleg meglep, hogy szlovákok meg lengyelek is felbukkannak, ahol azért a társadalmi támogatottsága az ilyesminek közelebb van a miénkhez, mint a "nyugatabb" nyugaton.
24.hu/kultura/2021/08/04/visszajara-sult-el-a-konyvdaralas-tobb-europai-orszagban-kiadjak-a-meseorszag-mindenkiet/
peterk2005
A CEU, SZFE, a Népszabi, a migránsok, de még a brüsszelezés, sorosozás vagy korábban a szemkilövetés is proaktív politikai szereplők elleni "harc", más volumen persze, de ugyanaz a hadszíntér. Valójában "csak" politika, üzlet, ez meg ugyanígy megy nyugaton is, meg mindenhol máshol.
Az a határátlépes a melegek basztatásában, hogy olyanért vannak basztatva amiről nem tehetnek.
Mint a zsidótörvények, ha hasonlítani akarod.
Azóta nem volt ilyen, pedig volt itt Rákosi-rendszer is.
De ott is a másként gondolkodókat basztatták, nem a másnak születőket.
Ilyen egyszerű a történet, nem kell túlmisztifikálni.
több mint 4 éve
Közben az olimpián menedékjogot kért fehérorosz atléta nőnek kb. a fél világ felajánlotta, hogy megadja neki a jogot. Beleértve a környező országokat is, Ausztria, Szlovákia és a lengyelek is jelentkeztek többek között. MI viszont csöndben kussolunk egyelőre. Ez van, ha túlságosan belebújunk Putyin sejhajába. A mi helyzetünkben már ciki lenne / magyarázni kéne, hogy miért is jelentkeznénk. Szomorú. Gondolta volna a fene 20-25 éve, hogy pont ezek a "fiatal demokraták" jutnak el idáig. Nem hiszem, hogy erre a fajta "rendszerváltásra" gondolt bárki is 10-15 éve, amikor azt mondták, hogy be kell fejezni a rendszerváltást. (Én biztosan nem.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
"Dúró Dóra akciója először a közbeszédbe, majd a sikerlisták élére, most pedig az európai könyvkiadásba is eljuttatta a Meseország mindenkié című antológiát, melyben „a hagyományostól eltérő” családmodellekről, nemi szerepekről és szexuális orientációkról szóló mesék kaptak helyet amatőr és profi magyar írók tollából.A kötet kiadója most a Facebookon jelentette be, hogy a Meseország mindenkié számos európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette, így már biztosan készül az angol, a svéd, a holland, és a finn kiadás, de nem kell ennyire nyugatra tekinteni: a szlovákok, sőt, az LMBTQ-jogokban hasonlóan hátul kullogó lengyelek is kiadják majd a kötetet."

több mint 4 éve
Ezt a babakocsis anyuka indikátort én sem értem... Mit mutat?hogy az embereknek van pénzük babakocsira.
Lecsó
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Ezt a babakocsis anyuka indikátort én sem értem... Mit mutat?mint a pesti tv-s kiscsaj ultimate érve 😀
Lecsó
"hogy lenne szegénység Magyarországon? Hát tele a Balaton!"
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Ezt a babakocsis anyuka indikátort én sem értem... Mit mutat?
több mint 4 éve
Pár hónapja éppen linkeltem egyet, ami 2019es adatok alapján elemzi és nem túl rózsás képet fest a kozeposztalyrol. Talán KSH-s elemzes volt. Hajrá, keresd meg 😉www.portfolio.hu/gazdasag/20161029/gyorsan-zsugorodik-a-magyar-kozeposztaly-te-meg-beletartozol-239364elkezdtem olvasni......de 20004-2009-es adtaok........hátnnna.....
(talán ez az: www.tarki.hu/hu/publications/SR/2016/04tothi.pdf )
Negritis
www.portfolio.hu/gazdasag/20161029/gyorsan-zsugorodik-a-magyar-kozeposztaly-te-meg-beletartozol-239364azért sztem, ha Te is elolvastad, nem csak beidézted, mélyebb értelmezést igényel......mert ha csak a csupasz számokat értelmezném, a középosztály, (alsó-közép-felső), az 70%......😀
(talán ez az: www.tarki.hu/hu/publications/SR/2016/04tothi.pdf )
Negritis
Gaius
több mint 4 éve
Attól, hogy tele rakod smiley-val, nem lesz egy poszt tartalmasabb. És tőlem kérsz számokat és tanulmányokat, amikor te azzal reagálsz, hogy "nem tudsz úgy - Pesten, egy 2 milliós nagyvárosban lol - úgy sétára elmenni, hogy ne látnál babakocsis anyukát". LOL: Tényleg?Varga Judit feels grumpy.
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...