Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
Másrészről gazdaságfilozófiailag sem értek vele egyet, mert miért nekem kell a béremből kifizetni magasabb adóval valakinek a felzárkóztatását - ha már alapból egy valag pénzt adok az államnak?
MC12
Pont azt a valag pénzt kellene számonkérned, megreklamálnod, hogy hova a faszba tűnik.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 471 — Lucas Scott
Nem vagyok progresszív adózás párti, sose voltam de ez valószínűleg azért van, mert pontosan láttam falun, hogy a segélyke és a családi pótlék hogyan megy bele a félkarúba meg kocsmába. És nekem már akkor sem tetszett, hogy miért is vonnak el tőlem többet azért, hogy Ő beledobálja a gépbe? Ez volt magyar valóság.

Másrészről gazdaságfilozófiailag sem értek vele egyet, mert miért nekem kell a béremből kifizetni magasabb adóval valakinek a felzárkóztatását - ha már alapból egy valag pénzt adok az államnak? Talán először kezdje az állam magán a spórolást és zárkóztasson fel abból. Aztán ha ez megvan, leépültek a felesleges állami szervek, kirúgták azt a pár 10 ezer - 100 ezer léhűtőt stb. és már egyszerűen - gyorsan és hatékonyan működik - de még mindig kell pénz, na akkor emeljen adót.
MC12
közmunkaprogramhoz akkor mit szólsz? ez nagyon sok helyen Patyomkin meló.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
Az az ország, ami nem fektet okosan (!) a humán tőkébe, konzervatív nyelven nem oszt ingyen pénzt és segélyt, más nyelven nem költ a leszakadó rétegek felzárkóztatására és nem igyekszik csökkenteni a nagyon nagy társadalmi egyenlőtlenségeket, segíteni a hozzáférést a jóléti szolgáltatásokhoz, stb, az hosszú távon le fog maradni minden téren.
Pedig ez nem is adózási kérdés, hanem elosztási kérdés.
Már most is annyi az állami elvonás, mint egy valódi jóléti államban, csak épp a jólét nem alakul sehova. Ezen kéne puffogni...
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 421 — zászló zászló szív
Ingyen pénz... Neoliberális bullshit. Ingyen pénze a leggazdagabbaknak van, a politikai elit elhitette a középosztállyal, hogy azért kell rossz a progresszív adózás mert elveszi az ő pénzüket és azt adja a szegényeknek.

Ingyen pénz, tessék, itt az ingyen pénz.

Tényleg az zavar, hogy depresszív, alkoholista vidéken a 28e Ft-t eljátékgépezik? Szerinted ez a legnagyobb gond a rendszerrel?

Az állam egyetlen értelmes szerepe (természetesen az alapszolgáltatások fenntartásán túl), hogy a jövedelemi egyenlőtlenségeket kiegyenlítse, legalábbis törekedjen rá. Az adókedvezmények mélyítik ezt az egyenlőtlenséget. A lemaradók hátránya pedig hosszútávon sokkal többe kerül majd, mint az, hogy most a segélyen élők egy része játékgépbe dobálja a pénzét. Mert ezek az emberek fokozottan veszik igénybe az egészségügyet, terhelik az amúgy is emberhiánnyal küzdő szociális hálózatot, rontják a jól felépített esztétikai érzékét a középosztálynak.

És mindezt miért? Hogy a 1%-nak legyen ingyen pénze.

Kíváncsi vagyok, hogy a magyar liberálisok, konzervatívok (értékekről beszélünk, nem párt preferenciákról) mikor jutnak el oda, ahova mondjuk eljutott az Economist folyóirat vagy esetleg már a világ közgazdász elitjének egy része, hogy felismeri, hogy az egyetlen út ha balra tolódik.

Akarok majd írni hosszabban is arról, hogy miért zsákutca a Fidesz adó- és gazdaságpolitikája (a sokat idézett Szingapúr, mint illiberális mintaállam teljesen ellentétes dolgokat csinált, mint amit a Fidesz csinál, nyilván az egyetlen igazi hasonlóság, hogy a vezető családja a leggazdagabb az országban), meg arról is, hogy miért tartom óriási baromságnak az eddig bejelentett ellenzéki "gazdaságpolitikai" ötletelést (igen, a 13. havi nyugdíj egy faszság, egészen másképp kell/lehet segíteni a nyugdíjasokon).

több mint 4 éve
baszki. arról a pártról beszélsz, aminek egyik legjelentősebb embere kötelet ajánlott azoknak, akik nem rájuk szavaznak.
csebi
Kövér nem akasztani akart, hanem ezt mondta:

"Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és egy szögre, vagy ha találnak egy jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat.
...
Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként magunkkal cipeljük őket."

Ez nem azt jelenti, ahogy aposztrofálták, hogy ő fel akarja akasztani az ellenzékieket, hanem annyit, “ha nem tetszik nekik, akkor menjenek a picsába.”
Vagyis tőle akár fel is köthetik magukat.

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska
Nézd mit írtam mielőtt kommentelsz:
“Kötelet ajánlott” vs “vegyenek ... kötelet”
Én hol írtam h akasztani akart?
csebi
???
Miért, én hol írtam, hogy te azt írtad?
Sobri Jóska
Akkor nem értem miért magyarázod a mondatomat? 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 853
Messzire szaladtunk "Klárikától" bő 24 óra alatt 😀
Remek évnek nézünk elébe...
clbass
MC12
Bocsánat, mert már nincs erőm értő olvasásra, de akkor a 25 évesek adómentessége, meg a 13.havi nyugdíj visszaerőltetése, az micsoda? A családi adókedvezmény dettó ugyanaz. Vagy a csok, ami ráadásul az egész ingatlanpiacot eltorzította. Talán nem ingyenpénz? Úgyhogy nem csak a szocikra lehet ezt ráolvasni, hanem a Fideszre is ugyanúgy, csak persze ők jobb PR-ral csinálják mindezt.
Klaci79
- A 25 év alattiak adómentessége: egy munkához kapcsolódó kedvezmény. Tehát dolgozik, értéket állít elő - ezért az állam ettől a korosztálytól kevesebbet kér. Másrészről politikai döntés és nyilvánvaló a célja. De talán mégis más, mint hozzávágni az 1 milliós nyugdíjjal rendelkezőhöz 150k-t.

- 13. havi nyugdíj visszavezetése: ingyenpénz, üldözendő, tűzzel - vassal írtandó. Komolyan, ott rohasztaná az eget a jóisten a szocikra, hogy ezt kitalálták. És mindegyik miniszterelnöknek legyenek éjszakai vizelési gondjai, aki támogatta/ja.

- CSOK: Ingyenpénz - de ez is munkához kötött. Rendelkezned kell munkajövedelemmel különben nem kapod meg. Nem úgy, mint a borsodi kisebbségi család a dupla családipótlékot a Dobrev-kormányban.

Szóval mielőtt a szociáldemokraták támadásba lendülnek: Van olyan állami kedvezmény, támogatás, ingyenpénz amit helyes adnia az államnak, ha már mindenképpen adnia kell. Ilyen a családtámogatás, mondjuk hogy több gyerek legyen, a fiatalok házhoz jutása hogy ne egy 41nm-es panelben nyomorogjanak 2 gyerekkel és ugyanígy a fiatalok és 18 év alatti gyermeket nevelők bértámogatása is jó döntés. Az pedig különösen jó döntés, hogy ezeket a támogatásokat munkához kötik.
De annó a Medgyessy-kormány vezette be, hogy az apák is mehetnek fizetett születési szabadságra és a Fészekrakó-program is teljesen rendben volt (munkához is volt kötve), csak hogy a másik oldalról is mondjak valamit

Persze a legjobb az lenne, ha az állam a lehető legkisebb részt venné el a béremből ami még az Ő működését és a kötelezően ellátandó feladatokat fedezi de slussz ennyi. Amíg meg ez nincs, addig a lehető legjobb döntés, hogy nagyon kevés támogatás és alacsony összeg jár alanyi jogon és a legtöbbet munkához kötik.

Egyébként meg, attól hogy a fidesznek is vannak ilyen döntései, attól örüljek, hogy a kínálati oldal másik fele is szart tesz elém? És nyeljem be csak azárt mert mocskosorbán? Azért ez kevés lesz.
MC12
Nem, ezt senki nem mondta. Arról beszélek, hogy mindkét oldal nálunk szívesen él ezekkel az eszközökkel. Én is tűzzel-vassal íratnám ezeket, csakhogy a magyar emberek, hozzászoktak a "gondoskodó", "jóléti" államhoz. Az állam pedig szívesen ad ilyeneket, mert tudják, hogy a fizetés vagy a nyugdíj egyébként általában baromi kevés, de így ide lehet hozni a multikat, mert nem kell nyugati fizetéseket adni, hanem az állam ezzel segíti azokat, akiket éppen érdekében áll.
Most az szerintem egy dolog, hogy éppen burkoltan (vagy kevésbé) cigányozunk e ezzel, hogy nem a családi pótlékot emeljük, hanem a fizetéshez kötjük, mert való igaz, hogy van egy réteg, aki egyszerűen nem hajlandó elmenni dolgozni. Azonban ők is valahogy az állam csecsén lógnak, ha nem családi pótlékkal, akkor mással fizetik a megélhetésüket, ez már csak technikai kérdés.

Én pl bőven ellennék csp és családi adókedvezmény nélkül, különösen ha kevesebbet vonnának le a fizetésemből. És itt most nem elsősorban a szja-ra gondolok, hanem a többi adóra. Kifizetem a többgyerekesek adómentességét, miközben aztán semmi garancia arra, hogy valaha a gyerekük hasznot fog hozni a magyar társadalomnak. Rengeteg módon lehetne támogatást adni sokgyerekeseknek, de szerintem ez a jelenlegi egy teljesen átgondolatlan rendszer, főleg mert az eleve legjobban keresők járnak igazán jól vele.

Az, hogy a fiatalok lakáshoz jussanak, egy fasza bérlakásprogrbmmal is működhetne, és máris nem basznák szét teljesen a piacot. De ez a vállalj 3 gyereket és akkor ennyit, meg annyit adunk, nekem rendkívül problémás. Úgy veszik fel az emberek, hogy eszük ágában sincs, de majd visszafizetik később, csak jelen pillanatban jól jön, meg olcsó.
Én eleve fázok az olyan dolgoktól, ahol pénzzel próbálják rábírni a népet a gyerekvállalásra. Csak legtöbb válás és egyszülős családot látok belőle.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 735 — #NoStress
Bárki bármit mond, Lázár zseniális.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 372
clbass
Mit lehetne mondani róla? Ami konkrétumot bejelentett az vagy nevetséges vagy komolyanvehetetlen vagy szimplán szavazatvásárlás.

- Egyszeri 50k gyorssegély a nyugdíjasoknak aztán még 100k kárpótlás = puff 310 milliárd

- Megduplázzák a családi pótlékot: újabb plusz 300 milliárd

600 milliárd és még be se melegedett a programalkotási csapat 😀 állami kiadáscsökkentés természetesen sehol, szóval ugye valahonnan ezt pótolni kell (és egy stadiont csak egyszer lehet nem felépíteni, jövőre az nem spórolódik meg) - tehát jöhet a jó öreg adóemelés.

- Valamiféle közmű-rezsicsökkentés, ahol a nagyon keveset fogyasztók nem fizetnek, a normálisan fogyasztók többet fizetnek mint most, aki sokat fogyaszt sokat fiztet......és fel is vázoltuk a progresszív adózás fantasztikus előképét. Tehát itt is adóemelés a nagy többségnek.

Egyelőre ez is, meg az MSZP programja is olyan mint a klasszikus mondás. Semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek. Segélyek, pótlékok, kárpótlás - ingyenpénz a kissebbségeknek, nyugdíjasoknak meg az ügyeskedőkenk, az átlag meg majd "kicsit" többet fizet a sajátosan magyar kialakítású és természetesen átláthatatlan prog.adónak és az ezernyi faszságnak köszönhetően. Mintha egyszer ebbe a gazdaságpolitikába belebuktak volna.
MC12
Bocsánat, mert már nincs erőm értő olvasásra, de akkor a 25 évesek adómentessége, meg a 13.havi nyugdíj visszaerőltetése, az micsoda? A családi adókedvezmény dettó ugyanaz. Vagy a csok, ami ráadásul az egész ingatlanpiacot eltorzította. Talán nem ingyenpénz? Úgyhogy nem csak a szocikra lehet ezt ráolvasni, hanem a Fideszre is ugyanúgy, csak persze ők jobb PR-ral csinálják mindezt.
Klaci79
- A 25 év alattiak adómentessége: egy munkához kapcsolódó kedvezmény. Tehát dolgozik, értéket állít elő - ezért az állam ettől a korosztálytól kevesebbet kér. Másrészről politikai döntés és nyilvánvaló a célja. De talán mégis más, mint hozzávágni az 1 milliós nyugdíjjal rendelkezőhöz 150k-t.

- 13. havi nyugdíj visszavezetése: ingyenpénz, üldözendő, tűzzel - vassal írtandó. Komolyan, ott rohasztaná az eget a jóisten a szocikra, hogy ezt kitalálták. És mindegyik miniszterelnöknek legyenek éjszakai vizelési gondjai, aki támogatta/ja.

- CSOK: Ingyenpénz - de ez is munkához kötött. Rendelkezned kell munkajövedelemmel különben nem kapod meg. Nem úgy, mint a borsodi kisebbségi család a dupla családipótlékot a Dobrev-kormányban.

Szóval mielőtt a szociáldemokraták támadásba lendülnek: Van olyan állami kedvezmény, támogatás, ingyenpénz amit helyes adnia az államnak, ha már mindenképpen adnia kell. Ilyen a családtámogatás, mondjuk hogy több gyerek legyen, a fiatalok házhoz jutása hogy ne egy 41nm-es panelben nyomorogjanak 2 gyerekkel és ugyanígy a fiatalok és 18 év alatti gyermeket nevelők bértámogatása is jó döntés. Az pedig különösen jó döntés, hogy ezeket a támogatásokat munkához kötik.
De annó a Medgyessy-kormány vezette be, hogy az apák is mehetnek fizetett születési szabadságra és a Fészekrakó-program is teljesen rendben volt (munkához is volt kötve), csak hogy a másik oldalról is mondjak valamit

Persze a legjobb az lenne, ha az állam a lehető legkisebb részt venné el a béremből ami még az Ő működését és a kötelezően ellátandó feladatokat fedezi de slussz ennyi. Amíg meg ez nincs, addig a lehető legjobb döntés, hogy nagyon kevés támogatás és alacsony összeg jár alanyi jogon és a legtöbbet munkához kötik.

Egyébként meg, attól hogy a fidesznek is vannak ilyen döntései, attól örüljek, hogy a kínálati oldal másik fele is szart tesz elém? És nyeljem be csak azárt mert mocskosorbán? Azért ez kevés lesz.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Egyelőre ez is, meg az MSZP programja is olyan mint a klasszikus mondás. Semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek. Segélyek, pótlékok, kárpótlás - ingyenpénz a kissebbségeknek, nyugdíjasoknak meg az ügyeskedőkenk, az átlag meg majd "kicsit" többet fizet a sajátosan magyar kialakítású és természetesen átláthatatlan prog.adónak és az ezernyi faszságnak köszönhetően. Mintha egyszer ebbe a gazdaságpolitikába belebuktak volna.
MC12
Ezt úgy hívják a világban, hogy szociáldemokrata program. 😊 Az más kérdés, hogy mennyire rendszerezett, mennyire célzott, mennyire tudatos, mennyire jó, satöbbi. De alapvetően egy szociáldemokrata párt attól szociáldemokrata, mert prioritásként kezeli az esélyhátrányban élők segítését, felzárkóztatását. Aminek az alapvető eszközei a segély, pótlékok, kárpótlások. "Ingyenpénz" azoknak a csoportoknak, akik egy szociáldemokratának kiemelten fontosak. Ugyanolyan "ingyenpénzek", amiket egyébként a konzervatív pártok is osztogatnak. Csak utóbbiak mondjuk egyházaknak adják, vagy multinacionális vállalatoknak adnak adókedvezményeket. Esetleg harmadik / negyedik gyerek esetén CSOK-ot adnak. És hasonlók. A progresszív adózás sem egy faszság, hanem egy eszköz, egy nem lineáris adózású, másfajta újraelosztásban.

Nem vagyok szociáldemokrata (bár a progresszív adózást történetesen támogatom), és nem a maszop programját minősítem, de az unalmas és - bocs, de ezt gondolom - szegényes, hogy az újraelosztásnak több évszázados megszokott formáit még most is "leingyenpénzezzük". Csak mert. Mintha nem mindenki "ingyenpénzezne".

Ha baj van ezekkel, akkor nem az, hogy segélyek, kárpótlás, vagy éppen progresszív. Hanem az, hogy szarul akarják megcsinálni. Ahogy a Fidesz nem segélyezős, lineáris adózású, másoknak "ingyenpénzező" rendszere se attól jó vagy rossz, mert nem segélyez vagy lineárisan adóztat, hanem attól, hogy hogyan csinálja. Szarul, vagy jól.
peterk2005
Nem, konkrétan ennek semmi köze a szociáldemokrata programhoz, az ugyanis ahogy te is jól fogalmazod - pl: célzott. Itt ez sima szavaztvásárló osztogatás. Igazad lenne, ha nem kapná mondjuk a családi pótlék dupláját a milliárdos anyuka is, meg az a nyugdíjas is a 150k-t akinek havi 1 millió a nyugdíja. Amíg ezt nem cáfolják meg, addig talán kezeljük úgy, ahogy hangzik. Választási ígérgetés.

Nem vagyok progresszív adózás párti, sose voltam de ez valószínűleg azért van, mert pontosan láttam falun, hogy a segélyke és a családi pótlék hogyan megy bele a félkarúba meg kocsmába. És nekem már akkor sem tetszett, hogy miért is vonnak el tőlem többet azért, hogy Ő beledobálja a gépbe? Ez volt magyar valóság.

Másrészről gazdaságfilozófiailag sem értek vele egyet, mert miért nekem kell a béremből kifizetni magasabb adóval valakinek a felzárkóztatását - ha már alapból egy valag pénzt adok az államnak? Talán először kezdje az állam magán a spórolást és zárkóztasson fel abból. Aztán ha ez megvan, leépültek a felesleges állami szervek, kirúgták azt a pár 10 ezer - 100 ezer léhűtőt stb. és már egyszerűen - gyorsan és hatékonyan működik - de még mindig kell pénz, na akkor emeljen adót.

Csak tudod megint az lesz - abból amit ma tudunk - hogy az állami vízfej az marad, de azért beszedünk több pénzt és megígérjük, hogy jobban fogjuk elkölteni aztán persze úgy fog sikerülni ahogy szokott, de természetesen a legjobb szándékkal állnak neki 😊 . A kis - hatékony állam víziója valahogy egyik pártnál se jelent meg a programban, így ennek mentén a legnagyobb bánatomra, szavazni sem lehet senkire.

Ha beszélsz komolyabb szervezetfejlesztőkkel, mindig sírva rohannak a falnak, hogy mennyi borzalmasan sok pénz folyik el a magyar állam hatékonytalan struktúráján - uszkve 100 éve. Majd amikor ez megoldódik, na akkor beszélhetünk progresszív adóról.

Nem mindenki ingyen pénzezik. Nem tudom Te mit csinálsz, én a piacon dolgozom és a tudásom árulom. Ezt azért sehol nem nevezik ingyen pénznek 😉

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 853
clbass
Mit lehetne mondani róla? Ami konkrétumot bejelentett az vagy nevetséges vagy komolyanvehetetlen vagy szimplán szavazatvásárlás.

- Egyszeri 50k gyorssegély a nyugdíjasoknak aztán még 100k kárpótlás = puff 310 milliárd

600 milliárd és még be se melegedett a programalkotási csapat 😀 állami kiadáscsökkentés természetesen sehol, szóval ugye valahonnan ezt pótolni kell (és egy stadiont csak egyszer lehet nem felépíteni, jövőre az nem spórolódik meg) - tehát jöhet a jó öreg adóemelés.

- Valamiféle közmű-rezsicsökkentés, ahol a nagyon keveset fogyasztók nem fizetnek, a normálisan fogyasztók többet fizetnek mint most, aki sokat fogyaszt sokat fiztet......és fel is vázoltuk a progresszív adózás fantasztikus előképét. Tehát itt is adóemelés a nagy többségnek.

MC12
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
MC12
Ezt úgy hívják a világban, hogy szociáldemokrata program. 😊 Az más kérdés, hogy mennyire rendszerezett, mennyire célzott, mennyire tudatos, mennyire jó, satöbbi. De alapvetően egy szociáldemokrata párt attól szociáldemokrata, mert prioritásként kezeli az esélyhátrányban élők segítését, felzárkóztatását. Aminek az alapvető eszközei a segély, pótlékok, kárpótlások. "Ingyenpénz" azoknak a csoportoknak, akik egy szociáldemokratának kiemelten fontosak. Ugyanolyan "ingyenpénzek", amiket egyébként a konzervatív pártok is osztogatnak. Csak utóbbiak mondjuk egyházaknak adják, vagy multinacionális vállalatoknak adnak adókedvezményeket. Esetleg harmadik / negyedik gyerek esetén CSOK-ot adnak. És hasonlók. A progresszív adózás sem egy faszság, hanem egy eszköz, egy nem lineáris adózású, másfajta újraelosztásban.

Nem vagyok szociáldemokrata (bár a progresszív adózást történetesen támogatom), és nem a maszop programját minősítem, de az unalmas és - bocs, de ezt gondolom - szegényes, hogy az újraelosztásnak több évszázados megszokott formáit még most is "leingyenpénzezzük". Csak mert. Mintha nem mindenki "ingyenpénzezne".

Ha baj van ezekkel, akkor nem az, hogy segélyek, kárpótlás, vagy éppen progresszív. Hanem az, hogy szarul akarják megcsinálni. Ahogy a Fidesz nem segélyezős, lineáris adózású, másoknak "ingyenpénzező" rendszere se attól jó vagy rossz, mert nem segélyez vagy lineárisan adóztat, hanem attól, hogy hogyan csinálja. Szarul, vagy jól.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
baszki. arról a pártról beszélsz, aminek egyik legjelentősebb embere kötelet ajánlott azoknak, akik nem rájuk szavaznak.
csebi

"Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és egy szögre, vagy ha találnak egy jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat.
...
Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként magunkkal cipeljük őket."

Ez nem azt jelenti, ahogy aposztrofálták, hogy ő fel akarja akasztani az ellenzékieket, hanem annyit, “ha nem tetszik nekik, akkor menjenek a picsába.”

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska
csebi
???
Miért, én hol írtam, hogy te azt írtad?

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Arra valoban nicns bizonyitek, hogy Obama rendelte el vagy hogy buncselekmenyt kovettek volna el, sima egyszeru hivatali celkereszt es tulkapas, Obamat csak velelmezhetjuk, mivel o a vegrehajto hatalom feje. Orbanra sincs bizonyitek, hogy o rendelt el barmit az ugyeszsegen. CSak feltetelezhetjuk. mindkettonek a politikai ellenfelet tamadta az allamapparatus.undisputedly
Oké. Akkor az "Obama az adohivatalt rauszitotta a konzervativ csoportokra" - szó szerint így írtad - gondolom egy feltételezés volt, mert ahogy írod, nincs rá bizonyíték. Te viszont ezt feltételezed gondolom, hiszen nem így hivatkoztál volna rá, ha nem.

3. Szvsz ha valaki politikai ellezeket akar tolni, megteheti. alapithat partot, politizalhat, aktivkodhat, promotalhatja magat nem kovet el ellene a fidesz semmilyen torenytelen modszert, mint pl teszik azt az oroszok. Van a fidesszel ezernyi baj, de szerintem nincs ra bizonyitek, hogy elhagytak a demokraciat, ha a demokracia merceje azami nyugaton is van,
undisputedly
Folytatva az előző bekezdést, és ismételve önmagam előző postját: egy csomó dolgot feltételezni tudsz / tudok / tudunk csak, mert nincs rá bizonyíték. Ha bizonyítékot kerestem volna, akkor nem megyek tizenévesen tüntetni, szervezkedni a kádári rendszer ellen sem. Mert bizonyíték az nem volt. Mégis pontosan tudtuk, hogy milyen rendszerben élünk. Azt is pontosan tudtuk, hogy az a rendszer nem olyan, mint mondjuk az akkori Ausztriában, ahová évente párszor pár napra "kiszökhettünk" a végén már. Aztán persze ez később vissza is igazolódott, de nem kellett hozzá a rendszerváltás visszaigazolása, hogy tudjuk, hogy milyen rendszerben élünk.

Ez van. A világ tele van állításokkal, ilyennel is, meg olyannal is. És ki kell választanod, választanom, választanunk, hogy mit hiszel, hiszek, hiszünk el. Az is egy állítás, hogy a 2020-as amerikai választásokat elcsalták. Nem gyengébb és nem erősebb, mint az, hogy Obama ráuszította az adóhivatalt a Tea Partyra. Ez utóbbit elhiszed? Miért? Nem hiszed? Miért? Ezt miért nem, az Obama ügyet miért igen?

Oldalakon keresztül tudnám sorolni az okokat, hogy Orbán rendszeréről miért feltételezem azt, amit feltételezek. Annyira, hogy szemernyi kétségem sincs. Jobban meg vagyok róla győződve, hogy jól feltételezem, mint egy átlag QAnnon hívő Q létezéséről. 😊 Mert az egész életem, tapasztalatom ezt sugallja. Éltem sok helyen, tapasztaltam sok mindent, láttam diktatúrát, éltem is benne, láttam autoriter rendszereket is, éltem is egyben, ilyen kultúrát is, olyan kultúrát is. Úgy tudom neked vannak USA kötődéseid, talán éltél is az USA-ban. Én Angliában, elég sokáig. Szerintem te sem gondolod, hogy az USA - vagy Nyugat Európa bármelyik rendszere - valóban olyan demokrácia lenne, mint a miénk. Ha igen, akkor nem tudok mit mondani, elfogytak az érveim.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
clbass

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 159 — beers & Packers
Szvsz ha valaki politikai ellezeket akar tolni, megteheti. alapithat partot, politizalhat, aktivkodhat, promotalhatja magat nem kovet el ellene a fidesz semmilyen torenytelen modszert, mint pl teszik azt az oroszok. Van a fidesszel ezernyi baj, de szerintem nincs ra bizonyitek, hogy elhagytak a demokraciat, ha a demokracia merceje azami nyugaton is van,
undisputedly
Az USA-ban két ciklusnál tovább eleve senki nem lehet elnök. Nálunk kétharmaddal átírják a választójogi törvényeket. A Fideszt bebetonozó egyfordulós választás csak az első lépés volt a sorban. A felderített választási csalásoknak sincs semmi következménye.
Felhoztad az ÁSZ-t is: a számvevőszék úgy büntetett teherbe ellenzéki pártokat (közöttük leginkább a Jobbikot), hogy a döntés ellen nincs jogorvoslati lehetőség. Az ilyen eljárás demokráciában egészen nonszensz.
A Fidesz törvényeket hozott rá, hogy a számára kedves ügyletek törvények felett álljanak. A fideszes sajtóholdingot (Kesma) a kormány „nemzetstratégiai jelentőségűnek” minősítette, hogy a Gazdasági Versenyhivatal ne vizsgálódhasson az ügyben. Gödön "különleges gazdasági övezet" címén einstandoltak. A "kiemelt állami beruházásokra" nem vonatkoznak a más esetekben alkalmazott jogszabályok. A személyre szabott törvényalkotásról már nem is szólva (pl. lex Borkai). A "külföldről támogatott civil szervezetek" elleni törvény - amit aztán elkaszáltak az EU-ban - történetesen orosz mintára született. A CEU-t deklaráltan jogsértő módon üldözték el.
Végeláthatatlanul lehet sorolni. Ezek a hírek nem jutnak el hozzád?
több mint 4 éve
csebi

...

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska
csebi
nézd, ha a nem bevizsgált vakcinák elutasítása = oltásellenesség, akkor ez simán lehet akasztani akarás, de minimum öngyilkosságra való felbujtás
slowmotion
én nem az mszps kampányról beszéltem, hogy mire használták fel ezt, sőt én még azt sem mertem értelmezni, hogy mit akart, mert úgy gondolom, hogy mi nem tudhatjuk mit akart, leszámítva természetesen Sobrit.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 087 — Cowboys fan
csebi

...

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska
csebi
nézd, ha a nem bevizsgált vakcinák elutasítása = oltásellenesség, akkor ez simán lehet akasztani akarás, de minimum öngyilkosságra való felbujtás
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 804 — SuperBowl Champions 2013/2014
O igen, azok a hires tenyek. Ugye erzed, hogy megcafoltad sajat magad.

Obama: Vegrehajto hatalom fejenek politikai rivalisait cseszteti az adohivatal - "Nincs ra bizonyitek, Obama el is itelte, hardcore jobbos osszeeskuveselmelet"

Orban: Vegrehajtohatalom fejenek politikai ellenfeleit cseszteti az ASZ/ugyeszseg - "Orban kezivezerli az ugyeszseget!!!!"

Nos, peterk, ezesetben akkor te pedig egy kemenyvonalas balos vagy, ugyanis semmi bizonyitekod arra, hogy Orban kezzel vezerelne 😊
undisputedly
Megérkeztünk. Az a kérdés, hogy melyik narratívát fogadjuk el? Elfogadjuk-e, hogy ha az USA-ban - ahol évekig vizsgálták, ilyen és olyan vezetéssel is - nincs bizonyíték, akkor valószínűleg nem is történt meg? És elfogadjuk-e, hogy nálunk, ahol soha nem vizsgálták, egy oldalról sem, nemhogy bipartisan, két vezetés is belenézett volna, akkor szintén nem történt meg?

Én elfogadom az előbbit, és nem fogadom el az utóbbit. Egyszerű paraszti / polgári ésszel. Nem bízom abban a kutyában, amelyik már többször megharapott, és szabadon van. Jobban megbízom abban, amelyik még vagy nem harapott meg, vagy korábbi példák alapján feltételezhetem, hogy ha harapós is, akkor meg lesz kötve.

Mondhatom másképpen is: én nem hiszek a deep state-ben. Összeesküvés elméletnek gondolom. A NER-t viszont megismertem.

És visszautalhatok arra is, amit az előző postomban írtam: a világban a szürkének rengeteg árnyalata létezik. Én látok nagyon komoly árnyalatbeli különbséget a fenti kettő között. Ha te nem látsz, akkor nem látsz.
peterk2005
1. ne felejtsuk el mirol beszelgettunk. Demokracia magyarorszagon, plusz, hogy kezzel vezerelt ugyeszseg miatt nem demokratikus modon gyakorlja a hatalmat a fidesz. Ez ugye a tetel.

2. En erre hoztam a peldat, hogy USA-ban, a nyugati demokraciak zaszloshajojaban ugyanez megy, szoval ha magyarorszag nem demokracia, akkor usa sem. Mapedig ez megy.

www.wsj.com/articles/the-unresolved-irs-scandal-1525905500

Szovetsegi birosag elott kiegyeztek kartalanitasban, ha jol emlekszem es "bocsanatot kertek", lol. Obama emberei akadalyoztak az ugy kinyomozasat, bizonyitekokat tuntettek el. Mindezt ugy, hogy Obama ellenfeleit, a jobboldali alapitvanyokat (haho, politikai ellenfel civil szfera vegzalasa, mekkora kritikat kapott ezert itthona fidesz) az ttani adohivatal tulkapasokkal akadalyozta az adomentes statusz megujitasaban. Mindezt 2 evvel a valasztasok elott kb, ugy, hogy ezek a civil szervezetek a jobboldali valasztok szavazo-aktivitasat probaltak emelni 😊

Arra valoban nicns bizonyitek, hogy Obama rendelte el vagy hogy buncselekmenyt kovettek volna el, sima egyszeru hivatali celkereszt es tulkapas, Obamat csak velelmezhetjuk, mivel o a vegrehajto hatalom feje. Orbanra sincs bizonyitek, hogy o rendelt el barmit az ugyeszsegen. CSak feltetelezhetjuk. mindkettonek a politikai ellenfelet tamadta az allamapparatus.

Most akkor egysik sem demokracia vagy mindketto az? Szerintem ettol megmindketto az.

3. Szvsz ha valaki politikai ellezeket akar tolni, megteheti. alapithat partot, politizalhat, aktivkodhat, promotalhatja magat nem kovet el ellene a fidesz semmilyen torenytelen modszert, mint pl teszik azt az oroszok. Van a fidesszel ezernyi baj, de szerintem nincs ra bizonyitek, hogy elhagytak a demokraciat, ha a demokracia merceje azami nyugaton is van,

Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
csebi

...

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska

több mint 4 éve

Obama: Vegrehajto hatalom fejenek politikai rivalisait cseszteti az adohivatal - "Nincs ra bizonyitek, Obama el is itelte, hardcore jobbos osszeeskuveselmelet"

Orban: Vegrehajtohatalom fejenek politikai ellenfeleit cseszteti az ASZ/ugyeszseg - "Orban kezivezerli az ugyeszseget!!!!"

Nos, peterk, ezesetben akkor te pedig egy kemenyvonalas balos vagy, ugyanis semmi bizonyitekod arra, hogy Orban kezzel vezerelne 😊
undisputedly
Megérkeztünk. Az a kérdés, hogy melyik narratívát fogadjuk el? Elfogadjuk-e, hogy ha az USA-ban - ahol évekig vizsgálták, ilyen és olyan vezetéssel is - nincs bizonyíték, akkor valószínűleg nem is történt meg? És elfogadjuk-e, hogy nálunk, ahol soha nem vizsgálták, egy oldalról sem, nemhogy bipartisan, két vezetés is belenézett volna, akkor szintén nem történt meg?

Én elfogadom az előbbit, és nem fogadom el az utóbbit. Egyszerű paraszti / polgári ésszel. Nem bízom abban a kutyában, amelyik már többször megharapott, és szabadon van. Jobban megbízom abban, amelyik még vagy nem harapott meg, vagy korábbi példák alapján feltételezhetem, hogy ha harapós is, akkor meg lesz kötve.

Mondhatom másképpen is: én nem hiszek a deep state-ben. Összeesküvés elméletnek gondolom. A NER-t viszont megismertem.

És visszautalhatok arra is, amit az előző postomban írtam: a világban a szürkének rengeteg árnyalata létezik. Én látok nagyon komoly árnyalatbeli különbséget a fenti kettő között. Ha te nem látsz, akkor nem látsz.

több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 804 — SuperBowl Champions 2013/2014
Off: Obama az adohivatalt rauszitotta a konzervativ csoportokra, 2017-ben egyezseget kotottek a birosagon es "elnezest kertek" a tul "agressziv" tevekenyseg miatt:  en.wikipedia.org/wiki/IRS_targeting_controversy
 www.npr.org/2017/10/27/560308997/irs-apologizes-for-aggressive-scrutiny-of-conservative-groupsundisputedly
Nem kell ezeket a wikipedia oldalakat linkelned, tudom miről van szó. Erről ne nyissunk vitát, nem ez a téma, de ha tényleg úgy gondolod, hogy "Obama uszította rá az adóhivatalt", akkor nincs is miről vitázni. Ha ilyen "tényekkel" támasztjuk alá az érveket, akkor mindegy. Akkor a demokraták elcsalták a 2020-as választásokat, és akkor rosszabbak még az oroszoknál is. Húde előre jutottunk. peterk2005
Kettos merce. Kenyelmes a szonyeg ala soporni azzal, hogy "nincs mirol vitazni. Ha ez a standard, akkor a Fidesz altal kezivezerelt ugyeszseget se tudod bizonyitani. undisputedly
Ez egyszerűen nem igaz. Ez csak egy hamis narratíva, amit az akkori teljes GOP-nak nem is az egésze, hanem annak a keményvonalas szárnya próbált képviselni. Időnként ma is előveszik, Fox és hasonló emberkék, de ettől nem lesz komolyabb, inkább uncsibb. Obama nem, hogy nem uszította rájuk, hanem konkrétan beleszállt az akkori adóhivatalba (nyilvános sajtótájékoztatón), hogy ha ez igaz, az felháborító, és hogy merészelnek ilyent csinálni. Egy csomó vizsgálat is volt, még Trump idején is, és mind azzal zárult, hogy az adóhivatal túltolta, hibázott, de nem volt mögötte partisan szándék. Vegzáltak más szervezeteket is (balosokat is), nem csak a Tea Party-t.

A "nincs miről vitázni"-t erre írtam. Ha a tényekben sem tudunk megegyezni, akkor felesleges továbblépve demokráciák állapotáról vitázni. Ahhoz kellene, hogy legalább az alapot - a tényeket - ugyanúgy lássuk. Enélkül csak mondjuk egymásnak a magunkét. (Az a wikipedia cikk például, amit linkeltél. Gondolom "bizonyítékként" linkelted, amiből az derül ki, amit állítasz. Nos, nagyjából pont az ellenkezője derül ki belőle. Számomra. Ennyire mást olvasunk már egy ilyen egyszerű cikkben is.)
peterk2005

Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Off: Obama az adohivatalt rauszitotta a konzervativ csoportokra, 2017-ben egyezseget kotottek a birosagon es "elnezest kertek" a tul "agressziv" tevekenyseg miatt:  en.wikipedia.org/wiki/IRS_targeting_controversy
 www.npr.org/2017/10/27/560308997/irs-apologizes-for-aggressive-scrutiny-of-conservative-groupsundisputedly
Nem kell ezeket a wikipedia oldalakat linkelned, tudom miről van szó. Erről ne nyissunk vitát, nem ez a téma, de ha tényleg úgy gondolod, hogy "Obama uszította rá az adóhivatalt", akkor nincs is miről vitázni. Ha ilyen "tényekkel" támasztjuk alá az érveket, akkor mindegy. Akkor a demokraták elcsalták a 2020-as választásokat, és akkor rosszabbak még az oroszoknál is. Húde előre jutottunk. peterk2005
Kettos merce. Kenyelmes a szonyeg ala soporni azzal, hogy "nincs mirol vitazni. Ha ez a standard, akkor a Fidesz altal kezivezerelt ugyeszseget se tudod bizonyitani. undisputedly
Ez egyszerűen nem igaz. Ez csak egy hamis narratíva, amit az akkori teljes GOP-nak nem is az egésze, hanem annak a keményvonalas szárnya próbált képviselni. Időnként ma is előveszik, Fox és hasonló emberkék, de ettől nem lesz komolyabb, inkább uncsibb. Obama nem, hogy nem uszította rájuk, hanem konkrétan beleszállt az akkori adóhivatalba (nyilvános sajtótájékoztatón), hogy ha ez igaz, az felháborító, és hogy merészelnek ilyent csinálni. Egy csomó vizsgálat is volt, még Trump idején is, és mind azzal zárult, hogy az adóhivatal túltolta, hibázott, de nem volt mögötte partisan szándék. Vegzáltak más szervezeteket is (balosokat is), nem csak a Tea Party-t.

A "nincs miről vitázni"-t erre írtam. Ha a tényekben sem tudunk megegyezni, akkor felesleges továbblépve demokráciák állapotáról vitázni. Ahhoz kellene, hogy legalább az alapot - a tényeket - ugyanúgy lássuk. Enélkül csak mondjuk egymásnak a magunkét. (Az a wikipedia cikk például, amit linkeltél. Gondolom "bizonyítékként" linkelted, amiből az derül ki, amit állítasz. Nos, nagyjából pont az ellenkezője derül ki belőle. Számomra. Ennyire mást olvasunk már egy ilyen egyszerű cikkben is.)

több mint 4 éve
csebi

...

Nem ugyanaz.
Sobri Jóska
Gyurcsány bevallottan az egyik legnagyobb politikai - kommunikációs teljesítményének tartotta, hogy ezt át tudták keretezni (értsd. Teljesen más jelentéssel felruházni mint amire a Kövér értette 😀 ) 2002-Ben. Egyébként valóban piszok jó húzás volt, mérhetően hozott szavazatot az MSZP-nek és vitt/passzivált szavazókat a Fidesztől. (Ha már téma volt ugye, hogy ki is kezdte a stigmatizálást....a 2002-es kampány volt az ősbűn, hogy ott ki kezdte az már egyéni megítélés de onnantól minden kampány csak mocskosabb lett)

több mint 4 éve
csebi

...

Nem ugyanaz.