Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Oké, látom itt beindult a történész kör, amikor az ember csak egy jóizű Gyurcsányozást vagy Orbánozást várna...

Szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy nincsenek igazi példaképek a magyar történelemben, akiket minden oldal elfogad, és nem jön valami szemüveges nagyokos azzal, hogy igen ám de az éremnek van másik oldala és nem volt ám PC meg BLM friendly az emberünk 1200-ban...

Szóval szerintetek, kicsit rákapcsolódva a meglévő témára, kiket kellene példának tekinteni és állítani a fiatal nemzedékek előtt? De ne legyen túl általános, úgyhogy a topiknak megfelelően politikus, uralkodó vagy arisztokrata legyen mondjuk.
FLZOLI
Széchenyi, Rákóczi, Hunyadi Mátyás, Nagy Lajos, IV. Béla, Szent István, Szent László, Könyves Kálmán.
Amadeus
Vicc, hogy még mindig Rákóczi és Hunyadi az etalon.... ők nálam kihúzva, így maradt 1 db ember a listádon, aki nem 600+ éve halott.

Jó lenne, ha ennél azért tudna többet Magyarország....

Eötvös József, Kemény Zsigmond, Vay Miklós (az idősebb, 1756-1824), Brunszvik Teréz, Teleki Blanka - most csak a XIX. századból néhány név ami beugrott...

Bőven lehet arra érdemes példaképeket találni egy szinttel lejjebb is, a nagy nevek alatt.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 684 — no es importante
Folytatódik a közvagyon rekordméreteket öltő elherdálása
 m.hvg.hu/itthon/20201230_versenyeztetes_lelegeztetogep_veszelyhelyzet

Semminek nincs semmi következménye természetesen

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 712 — #NoStress
Szóval szerintetek, kicsit rákapcsolódva a meglévő témára, kiket kellene példának tekinteni és állítani a fiatal nemzedékek előtt? De ne legyen túl általános, úgyhogy a topiknak megfelelően politikus, uralkodó vagy arisztokrata legyen mondjuk.
FLZOLI
Bajcsy-Zsilinszky Endre.
Pláne, hogy honnan jutott el hova, milyen életutat járt be.

helsinkifigyelo.444.hu/2020/12/24/december-24-kivegzik-bajcsy-zsilinszky-endret-1944

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 391
Oké, látom itt beindult a történész kör, amikor az ember csak egy jóizű Gyurcsányozást vagy Orbánozást várna...

Szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy nincsenek igazi példaképek a magyar történelemben, akiket minden oldal elfogad, és nem jön valami szemüveges nagyokos azzal, hogy igen ám de az éremnek van másik oldala és nem volt ám PC meg BLM friendly az emberünk 1200-ban...

FLZOLI
Széchenyi, Rákóczi, Hunyadi Mátyás, Nagy Lajos, IV. Béla, Szent István, Szent László, Könyves Kálmán.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó

FLZOLI
Széchenyi István
Nem nagyon lehet rosszat vakerni róla
Én komázom nagyon a csókat tesa
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
Engem, mint egyedülálló, a 30-as évei elején lévő fiatalt mikor fognak megsegíteni BÁRMIVEL is?
Mikey
Ha vállalod, hogy szülsz 3 nyugdíjast a következő választásig

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 366 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Az elmúlt évszázadokról szól eszmefuttatásaitokból nyilvánvalóan következik, hogy valóban Orbán a leghasznosabb, legnagyobb formátumú politikusaink, államvezetőink egyike, ha nem a legkiemelkedőbb.
Valakinek ki kell mondani ezt a konklúziót, örömmel felvállalom.
Sobri Jóska
De te elfogult vagy az illető irányába, és így nem tudsz objektív konklúziót levonni. 😊
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 712 — #NoStress
Az elmúlt évszázadokról szól eszmefuttatásaitokból nyilvánvalóan következik, hogy valóban Orbán a leghasznosabb, legnagyobb formátumú politikusaink, államvezetőink egyike, ha nem a legkiemelkedőbb.
Valakinek ki kell mondani ezt a konklúziót, örömmel felvállalom.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kövér szerint polgárháború zajlik Amerikában, amelyhez hasonló Magyarországon is lehet

Milyen bölcs emberré lett így év végére. A kedvenc részem:

Szerinte külső erők fogják megkísérelni, hogy a magyarországi választásokat „illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék”.

„Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák”

😀😀😀
Mikey
én ezen nem tudok mosolyogni, mert ez egy önbeteljesítő jóslat, és a történet vége se lesz épp humoros, ha annyira érzik a vesztüket, hogy másfél évvel a választások előtt már most nyílt csalást kiált a 10 éve hatalmon levő párt... itt basszus ami mozdítható lesz, azt viszik majd magukkal, mementóul meg ilyen elborult agyú őröltek maradnak majd hátra, mint kövér, akinek nem tudom felfogni, hogy a nagy jólétben hogyan tud ilyen szinten elgurulni a gyógyszer
r.baggio
Ez történik, amikor valaki annyit hazudik, hogy egy idő után eljön az idő, hogy akármennyire is értelmes, már saját maga is elhiszi a saját hazugságát. A Fideszben sok valamikori értelmes ember van, aki mára meggárgyult, őszintén el is hiszi azokat a dolgokat amiket mondanak. Beszívta őket a legyártott párhuzamos univerzum.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 708
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
Engem, mint egyedülálló, a 30-as évei elején lévő fiatalt mikor fognak megsegíteni BÁRMIVEL is?
Mikey
"Segíts magadon, Isten is megsegít." - mondta Semjénzsótti, mikor a helikopteren ülve a kedvezőbb menetstabilitás elérése céljából a hátrafelé nyilazva elejtett szarvasa agancsára egy újabb hurkot köttetett svéd inasával.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 726 — capitaine du château de Vienne 1487
na akkor aki szeretné megtérteni a mozgatókat antif, blekklájv, elembékú - végre átugrottak a Purge-ön s kicist bevilágítottak az álszentség mögé
 m.youtube.com/watch?v=d9qyOGEuLY4
mik a szabályok és kire vonatkoznak, ki az áldozat, áldozat a bűnös? teljes portré a krumplibácsi vergődésről

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 396 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mátyást a románok is beszavazták a legfontosabb embereik közé, akinek apja Jancu is belefért a százba, és még magyarul sem beszélt.
ozibozi
Hogy mi? 😳😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
Mikey
Minket hagytak az út szélén.
Amadeus
Szerezni kell egy puttánát szép testvéreim vágesz
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 438 — Lucas Scott
Kell még valamint mondanom, Ildikó?
Amadeus
Mondasz underrated politikust/Habsburg királyt akkor, asszem innen indultunk? 😊 + mert hogy engem ez érdekel jobban. 😊
Igor
II. József mindenképpen. Korát meghaladó, igazi abszolutista uralkodó, aki lényegében az utolsó esélye volt mind Ausztriának, mind pedig nekünk arra, hogy elkerüljük az összeomlást. Metternich hasonlóképpen. Kiemelkedő államférfi volt.

Mária Terézia már véleményes. A többi szóra sem érdemes. A Habsburg-ház kifejezetten elavult gondolkodású dinasztia volt, csoda, hogy eddig húzták. Összehasonlításképp lásd a Hohenzollern-házat a németeknél. Ég és föld.

Az osztrákok hasonlóan hozzánk meglehetősen szemellenzős módon igazgatták a birodalmukat. Sok tekintetben a Romanovokat is sikerült alul múlniuk.
Amadeus
Teréziát miért gondolod annak? sztem a vámrendelete kifejezetten az egyik legkártékonyabb dolog volt, ami történhetett volna velünk abban az időben. az iparosodás helyett a magyar ugarra terelt a teljes gazdaságot.
Birodalmilag elfogadom, hogy nagyok között kell emlegetni (de mint mondtam az elvesztett háborúk ezt picit más megvilágításba teszik), mert már korát megelőzve létrehozta a kétsebességes vámuniót 😊 viszont nekünk ez hátrányos volt.

amúgy nemrég olvastam egy 700+ oldalas amerikai történész művét a poroszok felemelkedésről egészen az I. vh végéig. nekik is volt kb egy huzamban 2-3 nagy uralkodójuk a 16-17. században, akik nagyon komolyan megalapoztak, viszont utánuk már csak Bismarck volt, aki kiemelkedett, a családtagok egyáltalán nem.
csebi
Terézia eü és oktatásreformja előrelépés volt. A többi miatt felejtős az öreglány.

Nálunk pont ez a megalapozás hiányzott, amit említesz. Egyébként I. Vilmost én jó uralkodónak tartom a poroszoknál. Ami a megalapozást illeti, ők a hugenották befogadásával és a fegyverbiznisz leuralásával - 18. században!!!! - tökéletesen lefektették a nagyhatalmi Németország gazdasági alapjait. Már csak ahhoz kellett ész, hogy a megtermelt pénzt ésszel forgassák vissza a társadalom és államszervezet fejlesztésébe ami hellyel közzel sikerült is.

Egyébként visszatérve arra, amit mondtál, miszerint elválasztod azt, hogy mi volt a jó a birodalomnak és mi volt jó a magyaroknak, én egy alapvetően fals, csalóka megközelítésnek tartom. Azért gondolom így, mert a magyar szuverén államiság Buda bevételével lényegében megszűnt és nem is létezett 1918-ig. Ebből adódóan értelmezhetetlen a magyar érdek a Habsburg birodalmon belül, ergo nem volt elvárható, hogy számunkra kedvezően uralkodjon egy Habsburg.
Amadeus
azért szedtem szét, mert arról volt szó, hogy jó magyar király. de épp amiatt, amit írsz, kellett szétszednem, hogy még ha valóban jó uralkodó volt (pl III. Károly) attól még számunkra magyar királyként nem tekinthető jónak, mert bár a birodalom lépett vele előre, de mi magyarok szívtunk vele.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
 www.youtube.com/watch?v=oiNmszXx_js

jézusom.
több mint 5 éve
Amadeus
Mondasz underrated politikust/Habsburg királyt akkor, asszem innen indultunk? 😊 + mert hogy engem ez érdekel jobban. 😊
Igor
II. József mindenképpen. Korát meghaladó, igazi abszolutista uralkodó, aki lényegében az utolsó esélye volt mind Ausztriának, mind pedig nekünk arra, hogy elkerüljük az összeomlást. Metternich hasonlóképpen. Kiemelkedő államférfi volt.

Mária Terézia már véleményes. A többi szóra sem érdemes. A Habsburg-ház kifejezetten elavult gondolkodású dinasztia volt, csoda, hogy eddig húzták. Összehasonlításképp lásd a Hohenzollern-házat a németeknél. Ég és föld.

Az osztrákok hasonlóan hozzánk meglehetősen szemellenzős módon igazgatták a birodalmukat. Sok tekintetben a Romanovokat is sikerült alul múlniuk.
Amadeus
Teréziát miért gondolod annak? sztem a vámrendelete kifejezetten az egyik legkártékonyabb dolog volt, ami történhetett volna velünk abban az időben. az iparosodás helyett a magyar ugarra terelt a teljes gazdaságot.
Birodalmilag elfogadom, hogy nagyok között kell emlegetni (de mint mondtam az elvesztett háborúk ezt picit más megvilágításba teszik), mert már korát megelőzve létrehozta a kétsebességes vámuniót 😊 viszont nekünk ez hátrányos volt.

amúgy nemrég olvastam egy 700+ oldalas amerikai történész művét a poroszok felemelkedésről egészen az I. vh végéig. nekik is volt kb egy huzamban 2-3 nagy uralkodójuk a 16-17. században, akik nagyon komolyan megalapoztak, viszont utánuk már csak Bismarck volt, aki kiemelkedett, a családtagok egyáltalán nem.
csebi
Terézia eü és oktatásreformja előrelépés volt. A többi miatt felejtős az öreglány.

Nálunk pont ez a megalapozás hiányzott, amit említesz. Egyébként I. Vilmost én jó uralkodónak tartom a poroszoknál. Ami a megalapozást illeti, ők a hugenották befogadásával és a fegyverbiznisz leuralásával - 18. században!!!! - tökéletesen lefektették a nagyhatalmi Németország gazdasági alapjait. Már csak ahhoz kellett ész, hogy a megtermelt pénzt ésszel forgassák vissza a társadalom és államszervezet fejlesztésébe ami hellyel közzel sikerült is.

Egyébként visszatérve arra, amit mondtál, miszerint elválasztod azt, hogy mi volt a jó a birodalomnak és mi volt jó a magyaroknak, én egy alapvetően fals, csalóka megközelítésnek tartom. Azért gondolom így, mert a magyar szuverén államiság Buda bevételével lényegében megszűnt és nem is létezett 1918-ig. Ebből adódóan értelmezhetetlen a magyar érdek a Habsburg birodalmon belül, ergo nem volt elvárható, hogy számunkra kedvezően uralkodjon egy Habsburg.
több mint 5 éve
Amadeus
Igor

Amadeus

csebi
Mondjuk Metternich mint államférfi is érdekes nálam.... nyilván mint külügyminiszter/diplomata az egyik legnagyobb spiler - de mint kancellár/belpolitikailag csak sodódott az árral...

A porosz dolgot viszont nem értem - a porosz királyság 1701-1860, az csak 160 év Bismarck előtt - és ennek majdnem a fele (1713-1786) a két legjobb/legfontosabb Frigyes volt. Ez kb elég is szerintem...

Javítva: I. Frigyes Vilmos + II (Nagy) Frigyes nyilván - utálom h a poroszok még az elnevezések terén is ilyen poroszosak.... | annyi a kreativitás hogy van Frigyes, meg Vilmos, meg Vilmosfrigyes és Frigyesvilmos... |

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
ez már régóta van nem?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Amadeus
Igor

Amadeus

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 726 — capitaine du château de Vienne 1487
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
Mikey
Amadeus
dehogy, lesz az EH meg a BGBH
escorthitel és a brüsselgangbár, kinek izlése szerint..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus
Mikey
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 853
Nyugdíjas csok.

Nem vicc.
Amadeus

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Amadeus
Igor

több mint 5 éve
Amadeus