Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Peterk2005 leírta, hogy miért akarja újra Gyurcsányt, az egy teljesen legitim gondolatmenet, bár szerintem sok benne a feltételezés, a reménykedés, és ha "bejön a számítása", akkor az elsők között lesz, aki szapulni fogja, de vannak ilyen örök anarchisták, akiknek semmi se jó, és mindig mást akarnak.Réges régen elmúlt már az, hogy én anarchista legyek. 😊 Sőt, a lelkem mélyén olyan rendpárti lettem, mint a huzat. És ez nem is vicc,
Majd akkor 2026-ban ismét Orbánra szavaz.
Ismerek olyan embert, akinek az a logikája, hogy mindig az aktuális hatalomra szavaz, neki ez stratégiája, és van olyan is, aki mindig protestszavaz.Sobri Jóska
A protest szavazás viszont igaz. Csak én nem Orbán vagy Gyurcsány ellen protest szavazok, hanem ez ellen a modern twitter demokrácia ellen, ami egy big brother show színvonalán zajlik úgy, hogy policy-ról lényegében lehetetlen beszélni. Itt egy értelmesebb társaság gyűlt össze, mégis mikor vitáztunk mondjuk arról, hogy az kirovó/kiosztó vagy felhalmozó jellegű társadalombiztosítás-e a jobb, vagy hogy egy lábon, két lábon vagy három lábon képzeljük-e el a hosszú távon is finanszírozható nyugdíjrendszert? Vagy, hogy milyen szemlélettel kellene az oktatáspolitikához nyúlni, hogy a 21. században versenyképes lehessen, hogy ne alacsony hozzáadott értéket termelő összeszerelő ország legyünk, hanem magasabb hozzáadott értékű beruházásokat vonzzunk. Ragozhatjuk a végtelenségig, hogy mi a hatalom logikája, de értelmiségi vitának a big brother is nagyon szegényes, meg a hátradőlés is, hogy ilyen korrupt a hatalom és kész. Szegényes, mert a világ Svédországtól Putyinig nyitott, nincs eleve elrendelve, hogy a skálán hol legyünk. És attól érzem magam értelmiséginek, ha azon gondolkodom, hogy mi kellene ahhoz, hogy a skálán a Svéd irányba mozduljunk. Persze nem állítom, hogy nem szórakoztató egy Trump vs Biden eredménykövetőzés, mert az is kell. 😊 De utóbbi csak akkor szórakoztató számomra, amikor a Maszkos énekes is. Ha végeztem a munkámmal, éppen nincs kedvem valami tartalmasabbat olvasni, és jól esik rábutulni a képernyőre. Kell időnként ilyesmi is, de ha csak ezt csinálom, attól hamar frusztrált leszek, megunom, nem bírom tovább nézni. Szerintem ezzel egyébként sokan ugyanígy vannak, olvasom, látom, hogy mások is olvasnak, érdeklődnek, stb. Ennek ellenére is nehezen jutunk oda, hogy egy-egy társadalmi vitát elővegyünk. 😊
Szóval az én "protest mentalitásom" lényegében ugyanaz a szemlélet, amit te a civil életedre alkalmazol és javasolsz másoknak is: egyszerű, praktikus elvű szlalomozás az adottságok között. Mindig éppen az adott helyzetben picit jobbat, vagy kevésbé rosszat igyekszem választani. És közben próbálom elkerülni, hogy az egyébként nyilván bennem is meglevő szimpátiák, életszemléletből adódó tetszik/nemtetszik dolgok befolyásolják ezt a döntést. Hogy sikerül elkerülni? Teljesen valószínűleg nem sikerül. De sokat segít, hogy - igaz, hogy fiatalon, de - megéltem amikor egy magát baloldalinak nevező hatalom erőszakolva rá magát az országra a nyugati tőkéssel és a gyilkos kapitalizmus képével rémisztgetett, miközben a csinovnyikjai b*sztattak, vittek be, fenyegettek, mert október 23.-áról megemlékeztem. Így tudom hova rakni, hogy például mit jelent egy valódi balos fenyegetés. Emiatt nem félek a hazai szalonnáciktól sem. Mert jelenleg esélyük sincs, akár Fidesz van, akár ellenzék. Nem bírom őket (a cigányozó neonáci legjobbszélt), de helyén kezelem, nem rémüldözök tőle. És ugyanígy, ugyanezért nem foglalkozom Sorossal, vagy a cancel culture-val, vagy a migránsveszéllyel, vagy éppen a genderizmussal. Vagy meetoo, vagy hasonlók. Azért nem foglalkozom vele, mert most ezek értelmiségi oda-vissza hiszti szintjén zajlanak, miközben a való világban egy komplett egyetemnek kellett elköltöznie az országból, mert nem tetszett a hatalomnak, ami ott folyt. Ha fordul a helyzet, fordulni fognak a preferenciáim is.
Szóval, csak abban az értelemben szavazok mindig valami ellen, hogy az ellen szavazok, ami éppen most fos, és a többi fossal majd akkor foglalkozom, ha az lesz az aktuális fos.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Azt gondolom, hogy a Setét Jenő interjú minden eddigi Marcis interjúnál fontosabb és jobb. Én megnéztem majd újra néztem a Győzikés epizódot. Remélem a Partizán nem hagyja elülni ezt a témát sem. Az Uberes epizód viszont sok helyen pontatlan volt, tervezem is írni nekik, kíváncsi vagyok a reakcióra.

több mint 5 éve
Ha nem megyek el vagy kutya pártra szavazok vagy a komcsikra vagy még ezer másik dolog akkor végülis amellett teszem le a voksot h ne maradjon Orbán és Gyurcsány se jöjjön vissza.Vagyis passzolsz, és elfogadod, hogy maradjanak Orbánék vagy jöjjenek újra Gyurcsányék, mivel azzal hogy felvállalod, hogy érdemben nem szavazol, nem döntesz, nem befolyásolsz, otthonmaradsz, a fenti kimenetelek együttes halmazát támogatod.
csebi
Én kételkedem h az ellenzéki partok megegyeznenek 22re mert ezek egymást még mindig jobban utaljak mint Orbant plusz Sanyinak biztosan vannak jó kis aktái pár vezetőről és akkor jön majd az MSZP meg a Jobbik stb h ok ebben nem vesznek részt és akkor az lesz h így már a többi sem nagyon fog összefogni.De a pénzt meg jobban szeretik.
csebi
Lesz egy DK-Momentum-MSZP-P-LMP-Jobbik lista (lehet kettő is), és minden egyéni vk-ban egy összellenzéki közös jelölt.
Plusz lesz mindenhol még egy rakás független, kispártos (ISZOM, Mi Hazánk, stb.), kamupártos is, de minden egyénit vagy a fenti moslékkoalíció vagy a Fidesz-KDNP fog behúzni.
De ha mégis összefognak akkor igen vszeg azt kell mérlegre tennem h akarome újra Gyurcsányt vagy nem. Ezzel tisztában vagyok. Ettől még mindig mondhatom h irtozom mindkettotol hatalomban.Mondhatod, de mi értelme van?
csebi
Kb. annyi, mintha a Real-Barca meccsen te mindenkihez odamész, és elmondod, hogy te biz' a Tenerifének drukkolsz. Szuper, de ez a Real-Barca meccs.
Ennyi a választás, hogy akarod e újra hatalomban Gyurcsányt vagy inkább maradjanak Orbánék.
Peterk2005 leírta, hogy miért akarja újra Gyurcsányt, az egy teljesen legitim gondolatmenet, bár szerintem sok benne a feltételezés, a reménykedés, és ha "bejön a számítása", akkor az elsők között lesz, aki szapulni fogja, de vannak ilyen örök anarchisták, akiknek semmi se jó, és mindig mást akarnak.
Majd akkor 2026-ban ismét Orbánra szavaz.
Ismerek olyan embert, akinek az a logikája, hogy mindig az aktuális hatalomra szavaz, neki ez stratégiája, és van olyan is, aki mindig protestszavaz.
Amúgy Gyurcsánnyal képviselőként nincsen bajom, jókat nevetek a felszolalasain, ahogyan szellemileg leépítette magát ebben a 10+ évben.Egy ellenzéki képviselővel se lehet senkinek se semmi baja országgyűlési képviselőként, hiszen ők csak biodíszletek a Parlamentben, ha soha többet nem menne be egyikük se is pont ugyanez történne, mint ami így. Ők csak a legitimációs kellékek.
csebi
Viszont szerintem egyáltalán nem épült le Gyurcsány, ugyanaz, mint 2006-ban. Még mindig a legpengébb, legkarizmatikusabb ellenzéki politikus. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a videót, eléggé friss:
www.youtube.com/watch?v=U1cNZxjM9vQ
Ez pedig megint egy jól sikerült disputa Marcitól, és egy ponton Jenő pont arról beszél, amiről mi is, hogy mennyire kellemetlen beszorulva lenni ebbe a "szar vagy fos", Orbán vagy Gyurcsány dilemmába.
www.youtube.com/watch?v=pX1aN6zSPBU
több mint 5 éve
"amikor már ki van égve egy társadalom, akkor már minden mindegy alapon nyitottak"Na nesztek, lehet ő is olvassa a topikot. 😀
több mint 5 éve
Ha nem megyek el vagy kutya pártra szavazok vagy a komcsikra vagy még ezer másik dolog akkor végülis amellett teszem le a voksot h ne maradjon Orbán és Gyurcsány se jöjjön vissza.Értem, de akkor is van A (Orbán és bandája) és B (Gyurcsány és sleppje) és nincs C.Én meg úgy gondolom, hogy te egyszerűsíted le a dolgot, hogy a te logikád látszódjon helyesnek. Amikor a fideszre szavazol, akkor nem Orbán nyer, hanem egy banda nyer, amelyik az elmúlt tíz évben elterpeszkedett mindenfelé, a pesti belvárosi luxus ingatlanpiactól a bankszektoron át nemzeti dohánypiactól a balaton kiprivatizálásáról a legutolsó kis vidéki állami bérfarmig. A közéleti pozíciókat is leuralta, MNB elnöktől főügyészen át az utolsó kis falu polgármesterig, akiknek a motivációjának 90%-át az adja, hogy jól megszedjék magukat, a maradék 10%-ot pedig az teszi ki, hogy ki tudják nyalni annyira a fölöttes seggeket, hogy le legyen rájuk is kilövetési parancs kiadva, mert valahol van egy náluk picivel nagyobb segg, akinek már az ő kis segge alatti pénzecske is kell.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ha nem Orbán nyer, akkor Gyurcsány nyer, mert mint korábban írtam Kossuth meg Gandhi nem indulnak. De Horn Gyula vagy Tomoceuszkakatiti se.
Sobri Jóska
Én személyesen sokkal jobban utálom Gyurcsányt, mint Orbánt, mert Gyurcsány egy Trumphoz hasonló nárcisztikus faszkalap / szociopata, akik abban a szűk kategóriájába tartoznak az embereknek, akik a civil életemben is azt váltják ki belőlem, hogy legszívesebben orrbavágnám. Orbán egyáltalán nem ilyen, bár baromi sokat romlott a fiatal kora óta a személyisége, de így is sokkal szívesebben ülnék le vele egy sörre, mint Gyurcsánnyal. De a politikában nem őt választom, hanem az ő által kialakított / determinált rendszert. Gyurcsány esetén ez jelenleg sokkal kevésbé igaz, mert nincs és nem is lesz ekkora hatása egy esetleges szivárvány rendszerre, sem a személyek kiválasztásában, sem a pénzek elosztásában, de ha lenne, akkor sem őt választanám, hanem az általa determinált rendszert. Amelyik ugyanolyan korrupt volt és lenne, mint a jelenlegi, de egyetlen pillanatában sem ült rá annyira a társadalom mindennapjaira, mint az Orbán által kiépített NER. De ha még ez lenne a célja, akkor is könnyebb lesz elmozdítani 4 év múlva, és visszarakni a NER maradékait akkor már remélhetőleg meggyengülve, mint tovább engedni a NER seggét terpeszkedni.
A szememben EZ a valódi választási opció, nem egy nárcisztikus faszkalap vs frusztrált kisdzsentri, akiket max pénteki interjúkon vagy parlamenti parolázáson látok. Arról el is tudok kapcsolni. (Szívesen mondanám egyébként, hogy van választási opció egyéb szempontból is. Mondjuk gazdasági szempontból, de sajna gazdasági értelemben mindkettő kb. ugyanannyira "eredményes": ha pörög a német gazdaság akkor emelkedik a GDP, ha krízis van akkor földbe áll és elszáll a költségvetés / államadósság. Jó lenne, ha nem így lenne, de ez van. Egyéb policy szempontból - egészségügy, oktatás, önkormányzatiság, stb. - meg az van, hogy választhatok, hogy azt szeressem-e, hogy megyünk vissza a huszadik század eleji képezzünk gyári melóst, építsünk elitista egészségügyet, támogassuk a felső 10%-ot módszer és a próbáljuk másolni a nyugatot különösebb ötlet nélkül között, ami amellett, hogy rém szomorú, hogy ez a két opció van, megint csak oda jut ki nálam, hogy akkor már váltogassuk, hátha az lesz az eredménye, hogy magukra hagyva a rendszeres saját maguk majd kiizzadnak valamit, aztán kikényszerítik a hatalomtól, hogy elfogadja. Egyszerűen jobban bízom ebből a szempontból a társadalomban már, mint a politikai elitben.)
peterk2005
Ennyi a konklúzióm.
Hogy melyiket választod vagy miért, vagy passzolsz e, az a te saját dolgod.
A is, B is legitim, még a C is.
De az mindenképp naivitás, és félrebeszélés, hogy van ezen két opción kívül bármi más is, és le lehet tenni a garast ezen kívül máshova.
Az meg egyenesen ostobaság, hogy lesz ezen két opción kívül bármi egyéb kimenetel 2022-ben.
Nem lesz.
A vagy B lesz.
Orbán(ék) vagy Gyurcsány(ék), akárhogy bontod ki, értelmezed, akármit is jelent nekem, neked.
Veled tudok kommunikálni, mert te (mindegy milyen indíttatásból, milyen magyarázattal) ki tudod jelenteni, hogy inkább Gyurcsány. Én meg kijelentem, hogy inkább Orbán.
Nyilván mindketten tudnánk ezt árnyalni, ha csak rajtunk múlna.
Nyilván egyikünk se utolsó vérig Orbán vagy Gyurcsány.
De az végtelenül lehangoló és szánalmas, ha valaki az elmúlt 30 évet követően 2020-ban még mindig úgy kommunikál, hogy ő nem akar Orbánt és nem akar Gyurcsányt se.
Ez észszerűtlen, valóságtól elrugaszkodott és illogikus alapállás.
Ebből a kettőből (és csatolt részeikből) lehet választani.
Erről szólt a hsz.-em, nem Orbánról, nem Gyurcsányról, hanem azokról a számomra teljesen illogikus és idealistának is életszerűtlen álmodozókról, akik azt hiszik, hogy 2022-ben lehet nem Orbán, vagy nem Gyurcsány.
Csebi nem akarja, hogy Gyurcsány visszatérjen.
És nem akarja, hogy Orbán maradjon.
De csak ebből a kettőből lehet "akarni", minden egyéb önámítás, vagy egyszerűen értetlenség.
Sobri Jóska
Én kételkedem h az ellenzéki partok megegyeznenek 22re mert ezek egymást még mindig jobban utaljak mint Orbant plusz Sanyinak biztosan vannak jó kis aktái pár vezetőről és akkor jön majd az MSZP meg a Jobbik stb h ok ebben nem vesznek részt és akkor az lesz h így már a többi sem nagyon fog összefogni.
De ha mégis összefognak akkor igen vszeg azt kell mérlegre tennem h akarome újra Gyurcsányt vagy nem. Ezzel tisztában vagyok. Ettől még mindig mondhatom h irtozom mindkettotol hatalomban. Amúgy Gyurcsánnyal képviselőként nincsen bajom, jókat nevetek a felszolalasain, ahogyan szellemileg leépítette magát ebben a 10+ évben.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Értem, de akkor is van A (Orbán és bandája) és B (Gyurcsány és sleppje) és nincs C.Én meg úgy gondolom, hogy te egyszerűsíted le a dolgot, hogy a te logikád látszódjon helyesnek. Amikor a fideszre szavazol, akkor nem Orbán nyer, hanem egy banda nyer, amelyik az elmúlt tíz évben elterpeszkedett mindenfelé, a pesti belvárosi luxus ingatlanpiactól a bankszektoron át nemzeti dohánypiactól a balaton kiprivatizálásáról a legutolsó kis vidéki állami bérfarmig. A közéleti pozíciókat is leuralta, MNB elnöktől főügyészen át az utolsó kis falu polgármesterig, akiknek a motivációjának 90%-át az adja, hogy jól megszedjék magukat, a maradék 10%-ot pedig az teszi ki, hogy ki tudják nyalni annyira a fölöttes seggeket, hogy le legyen rájuk is kilövetési parancs kiadva, mert valahol van egy náluk picivel nagyobb segg, akinek már az ő kis segge alatti pénzecske is kell.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ha nem Orbán nyer, akkor Gyurcsány nyer, mert mint korábban írtam Kossuth meg Gandhi nem indulnak. De Horn Gyula vagy Tomoceuszkakatiti se.
Sobri Jóska
Én személyesen sokkal jobban utálom Gyurcsányt, mint Orbánt, mert Gyurcsány egy Trumphoz hasonló nárcisztikus faszkalap / szociopata, akik abban a szűk kategóriájába tartoznak az embereknek, akik a civil életemben is azt váltják ki belőlem, hogy legszívesebben orrbavágnám. Orbán egyáltalán nem ilyen, bár baromi sokat romlott a fiatal kora óta a személyisége, de így is sokkal szívesebben ülnék le vele egy sörre, mint Gyurcsánnyal. De a politikában nem őt választom, hanem az ő által kialakított / determinált rendszert. Gyurcsány esetén ez jelenleg sokkal kevésbé igaz, mert nincs és nem is lesz ekkora hatása egy esetleges szivárvány rendszerre, sem a személyek kiválasztásában, sem a pénzek elosztásában, de ha lenne, akkor sem őt választanám, hanem az általa determinált rendszert. Amelyik ugyanolyan korrupt volt és lenne, mint a jelenlegi, de egyetlen pillanatában sem ült rá annyira a társadalom mindennapjaira, mint az Orbán által kiépített NER. De ha még ez lenne a célja, akkor is könnyebb lesz elmozdítani 4 év múlva, és visszarakni a NER maradékait akkor már remélhetőleg meggyengülve, mint tovább engedni a NER seggét terpeszkedni.
A szememben EZ a valódi választási opció, nem egy nárcisztikus faszkalap vs frusztrált kisdzsentri, akiket max pénteki interjúkon vagy parlamenti parolázáson látok. Arról el is tudok kapcsolni. (Szívesen mondanám egyébként, hogy van választási opció egyéb szempontból is. Mondjuk gazdasági szempontból, de sajna gazdasági értelemben mindkettő kb. ugyanannyira "eredményes": ha pörög a német gazdaság akkor emelkedik a GDP, ha krízis van akkor földbe áll és elszáll a költségvetés / államadósság. Jó lenne, ha nem így lenne, de ez van. Egyéb policy szempontból - egészségügy, oktatás, önkormányzatiság, stb. - meg az van, hogy választhatok, hogy azt szeressem-e, hogy megyünk vissza a huszadik század eleji képezzünk gyári melóst, építsünk elitista egészségügyet, támogassuk a felső 10%-ot módszer és a próbáljuk másolni a nyugatot különösebb ötlet nélkül között, ami amellett, hogy rém szomorú, hogy ez a két opció van, megint csak oda jut ki nálam, hogy akkor már váltogassuk, hátha az lesz az eredménye, hogy magukra hagyva a rendszeres saját maguk majd kiizzadnak valamit, aztán kikényszerítik a hatalomtól, hogy elfogadja. Egyszerűen jobban bízom ebből a szempontból a társadalomban már, mint a politikai elitben.)
peterk2005
Ennyi a konklúzióm.
Hogy melyiket választod vagy miért, vagy passzolsz e, az a te saját dolgod.
A is, B is legitim, még a C is.
De az mindenképp naivitás, és félrebeszélés, hogy van ezen két opción kívül bármi más is, és le lehet tenni a garast ezen kívül máshova.
Az meg egyenesen ostobaság, hogy lesz ezen két opción kívül bármi egyéb kimenetel 2022-ben.
Nem lesz.
A vagy B lesz.
Orbán(ék) vagy Gyurcsány(ék), akárhogy bontod ki, értelmezed, akármit is jelent nekem, neked.
Veled tudok kommunikálni, mert te (mindegy milyen indíttatásból, milyen magyarázattal) ki tudod jelenteni, hogy inkább Gyurcsány. Én meg kijelentem, hogy inkább Orbán.
Nyilván mindketten tudnánk ezt árnyalni, ha csak rajtunk múlna.
Nyilván egyikünk se utolsó vérig Orbán vagy Gyurcsány.
De az végtelenül lehangoló és szánalmas, ha valaki az elmúlt 30 évet követően 2020-ban még mindig úgy kommunikál, hogy ő nem akar Orbánt és nem akar Gyurcsányt se.
Ez észszerűtlen, valóságtól elrugaszkodott és illogikus alapállás.
Ebből a kettőből (és csatolt részeikből) lehet választani.
Erről szólt a hsz.-em, nem Orbánról, nem Gyurcsányról, hanem azokról a számomra teljesen illogikus és idealistának is életszerűtlen álmodozókról, akik azt hiszik, hogy 2022-ben lehet nem Orbán, vagy nem Gyurcsány.
Csebi nem akarja, hogy Gyurcsány visszatérjen.
És nem akarja, hogy Orbán maradjon.
De csak ebből a kettőből lehet "akarni", minden egyéb önámítás, vagy egyszerűen értetlenség.
több mint 5 éve
Én meg úgy gondolom, hogy te egyszerűsíted le a dolgot. A választás nem két faszfej között van, hanem a két faszfej által képviselt / befolyásolt rendszer között. Amikor a fideszre szavazol, akkor az a legkevesebb, hogy ki fog a miniszterelnöki iroda erkélyén nézelődni,. Ami számít, hogy a mögöttes bandával mi van? Az egyik az elmúlt tíz évben elterpeszkedett mindenfelé, a pesti belvárosi luxus ingatlanpiactól a bankszektoron át nemzeti dohánypiactól a balaton kiprivatizálásáról a legutolsó kis vidéki állami bérfarmig. A közéleti pozíciókat is leuralta, MNB elnöktől főügyészen át az utolsó kis falu polgármesterig, akiknek a motivációjának 90%-át az adja, hogy jól megszedjék magukat, a maradék 10%-ot pedig az teszi ki, hogy ki tudják nyalni annyira a fölöttes seggeket, hogy le legyen rájuk is kilövetési parancs kiadva, mert valahol van egy náluk picivel nagyobb segg, akinek már az ő kis segge alatti pénzecske is kell.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Sobri Jóska
Személyesen sokkal jobban utálom Gyurcsányt, mint Orbánt, mert előbbi egy Trumphoz hasonló nárcisztikus faszkalap / szociopata, akiket az életben is szívem szerint orrba mosnék, ha ilyennel találkozom. Orbán egyáltalán nem ez a típus, bár láthatóan komoly személyiség-leépülésen ment át ő is az elmúlt 25 évben. Egy hatalom addict frusztrált kisdzsentri lett belőle is, de még ezt is jobban tűröm, mint az előbbit. De a politikában a vezető nekem csak akkor fontos, ha személyében is meghatározza a saját rendszerét, azaz lényegében arról szól a rendszere, hogy neki megfeleljen. Ez még Orbán esetén sem teljesen igaz, a NER célja nem Orbán kegyelmének keresése, pedig Orbán sokszor akkora hatással van a sajátjára, mint Gyurcsány az övére. Ennél fogva ezerszer szívesebben választom jelenleg valami szivárvány gyülekezet mögötti bandát, amelyikre a Gyurcsányi ráhatás még az orbáni a NER-ráhatásnál is sokkal kisebb, ráadásul a szivárvány banda egymás is figyeli és szopatja ha tudja, szóval ha már társadalmi kontroll nincs, akkor legalább egymást jobb eséllyel szopatják / kontrollálják. Aztán ha nem, akkor jöjjön vissza a NER 4 év múlva, addigra remények szerint meggyengülve, hogy 4 év múlva újra ki legyen b*szva, és ezt a mókuskereket játszva addig, amíg csak lehet. Így esélyt adva annak, hogy a társadalmi érdekcsoportok valamennyire levakarják a fejük fölötti seggeket, hogy és némi levegőhöz jutva operálhassanak. A szememben EZ a valódi választási opció, és ez a választás tétje. Nem egy nárcisztikus faszkalap vs frusztrált kisdzsentri. Az utóbbi a politikai big brother / valóvilág. A bulvárshow, ami engem nem érdekel.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nem a zorbánra vagy a gyurcsókra szavazol, ez egy fideszes propaganda duma. A mögötte álló erőkről döntesz, akarod hogy ezek kisgömböc módjára tovább harácsoljanak,Leszarom.
ozibozi
hízzanak, oziboziLeszarom.
vagy nem szeretnéd hogy más is építsen valamit itt lőrincek, tiborcok, garancsikok helyett az országban ??oziboziEzt is leszarom. Ahogy leszartam 2002-2010 között is.
Akarod az M1 propagandát vagy nem, oziboziNem akarom.
akarod, hogy szorulnának kicsit, vagy nem. oziboziEzt sem akarom.
Az Érinthetetlenek beképzelt, kínos mosolyát akarod látni vagy nem. oziboziNem akarom, teljesen hidegen hagy. Nem lesz tőle se jobb, se rosszabb.
És így tovább. Milliónyi sérelem.Nekem nincs sérelmem, se Gyurcsány, se Orbán részéről.
Nem személyekről döntesz valójában, bárhogy szeretnék is ezt elhitetni velünk.
Van aki érti, s van akit meg nem érdekel😉
ozibozi
Nekem se a szememet nem lőtték ki, se a cégemet nem vették el.
Valóságérzékelésem van, semmi más.
És de, személyekről és mögöttük, mellettük álló másik személyekről döntünk, mert személyek indulnak, személyek nyernek, személyek nyerészkednek, személyek élvezik, személyek szenvedik.
Az a naivitás, ha azt hiszed, hogy nem így van.
több mint 5 éve
Itt az alternatívaCsak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Gyurcsány az egyetlen kompetens ellenzéki erő, nincs az ő szintjén se eltökéltségben, se geciségben, se tapasztalatban, se karizmában, se politikai képességekben senki az ellenzéki oldalon. Mindenkit begyűr maga alá, mögé, ahogy Orbán tette a kisgazdákkal, MDF-el, KDNP-vel, a Jobbik radikálisabb (Mi Hazánk) részével.
A legerősebb ellenzéki párt a DK, és ha nem Orbán, akkor Gyurcsány.
Ez a választás lesz.
Tehát finnyáskodhatsz, és játszhatod a választáson is az értetlent, de amikor odakerülsz ebből a kettőből tudsz majd választani. Vagy passzolhatsz is persze Szanyi kapitánnyal, szavazhatsz fasszal, vagy az MKKP-re.
Ahogy én is ebből a kettőből tudok csak választani ha passzolni nem akarok, és hiába szeretnék mondjuk egy olyan erőre szavazni, amiben Lázár pragmatizmusa, Varga Mihály szakmaisága keveredik TGM és Haraszti agyával, Gulyás Marci szociális érzékenységével és még a klímakatasztrófa ellen és a fenntartható fejlődés mellett is elkötelezett, ha ilyen nincs. Nincs.
Van Orbán vagy van Gyurcsány.
Lehet ez nem tetszik neked, de ez a valóság, ebben a koordinátarendszerben foglalunk pozíciókat ahhoz, hogy érdemben kommunikálhassunk.
Az nem egy álláspont, hogy "mindenki monggyonle!" vagy "anarchiát!" vagy "Mátyás király jobb lenne", mert ezek nem opciók. Ahogy egy utópia se, amit leírhatsz, de sehogyse kapcsolódik az aktuálpolitikához.
Sobri Jóska
24.hu/belfold/2020/10/15/palinkas-jozsef-uj-vilag-neppart-kormanyfojelolt-nagyinterju/amp/
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
szavazok fasszal a kutyákra 😀Ez tűnik a legjobb alternatívának.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Gyurcsány az egyetlen kompetens ellenzéki erő, nincs az ő szintjén se eltökéltségben, se geciségben, se tapasztalatban, se karizmában, se politikai képességekben senki az ellenzéki oldalon. Mindenkit begyűr maga alá, mögé, ahogy Orbán tette a kisgazdákkal, MDF-el, KDNP-vel, a Jobbik radikálisabb (Mi Hazánk) részével.
Ez a választás lesz.
Tehát finnyáskodhatsz, és játszhatod a választáson is az értetlent, de amikor odakerülsz ebből a kettőből tudsz majd választani. Vagy passzolhatsz is persze Szanyi kapitánnyal, szavazhatsz fasszal, vagy az MKKP-re.
Ahogy én is ebből a kettőből tudok csak választani ha passzolni nem akarok, és hiába szeretnék mondjuk egy olyan erőre szavazni, amiben Lázár pragmatizmusa, Varga Mihály szakmaisága keveredik TGM és Haraszti agyával, Gulyás Marci szociális érzékenységével és még a klímakatasztrófa ellen és a fenntartható fejlődés mellett is elkötelezett, ha ilyen nincs. Nincs.
Lehet ez nem tetszik neked, de ez a valóság, ebben a koordinátarendszerben foglalunk pozíciókat ahhoz, hogy érdemben kommunikálhassunk.
Az nem egy álláspont, hogy "mindenki monggyonle!" vagy "anarchiát!" vagy "Mátyás király jobb lenne", mert ezek nem opciók. Ahogy egy utópia se, amit leírhatsz, de sehogyse kapcsolódik az aktuálpolitikához.
Sobri Jóska
Igazad van egyébként sajnos.
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ez tűnik a legjobb alternatívának.Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ez a választás lesz.
Sobri Jóska
Igazad van egyébként sajnos.
több mint 5 éve
Nem a zorbánra vagy a gyurcsókra szavazol, ez egy fideszes propaganda duma. A mögötte álló erőkről döntesz, akarod hogy ezek kisgömböc módjára tovább harácsoljanak, hízzanak, vagy nem szeretnéd hogy más is építsen valamit itt lőrincek, tiborcok, garancsikok helyett az országban ??. Akarod az M1 propagandát vagy nem,
akarod, hogy szorulnának kicsit, vagy nem. Az Érinthetetlenek beképzelt, kínos mosolyát akarod látni vagy nem. És így tovább. Milliónyi sérelem.
Nem személyekről döntesz valójában, bárhogy szeretnék is ezt elhitetni velünk.
Van aki érti, s van akit meg nem érdekel😉
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Itt az alternatívaCsak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ez a választás lesz.
Sobri Jóska
24.hu/belfold/2020/10/15/palinkas-jozsef-uj-vilag-neppart-kormanyfojelolt-nagyinterju/amp/
több mint 5 éve
Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.De kissé gáz és megnehezíti a kommunikációt már a (ál)naivitásod, (ál)értetlenséged.
csebi
Ez a választás lesz.
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2020/10/19/szijjarto_peter_kinai_autoipari_oriasberuhazas_lesz_miskolcon/Sztem ezzel alapvetően nincs baj. Ez vszeg nem lenne olcsóbb viszont legalább vhogy pörögni próbál a gazdaság abban a néhány évben amíg itt maradnak a kínaiak. Vszeg a járulékok meg a dolgozok kiadásai egy idő után visszahozzak a pénzt hosszú távon.
Ez jó hír, csak cirka 40 millió / munkahely egységyni közpénzen sikerül újabb összeszerelő műhelyt létesíteni....
FLZOLI
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2020/10/19/szijjarto_peter_kinai_autoipari_oriasberuhazas_lesz_miskolcon/Ez jó hír, csak cirka 40 millió / munkahely egységyni közpénzen sikerül újabb összeszerelő műhelyt létesíteni....
több mint 5 éve
Csak azt érted félre Jóska h én nem akarom h Gyurcsány visszatérjen. Tehát ne gyere nekem a 2010 előtti példákkal. Az sajnos nagyon szomorú h jelenleg DK a 2-3. Legerősebb part. Szokas szerint alaptalanul vádolsz meg olyan dolgokkal amikről már ezerszer beszéltünk h nem úgy gondolom.
több mint 5 éve
Ha azt hiszed h nem cseszik ki veled majd az Orbán kormányzat vhogy akkor te nem itt éltél ebben a 10 évben.Olyan, mintha te nem éltél volna itt a 2010 előtti években.
csebi
Én azt hiszem velem nem cseszik ki az Orbán kormányzat, ahogy a Gyurcsány vagy az első Orbán féle, vagy a Horn kormányzat se cseszett ki.
A baggio által ajánlott Japánról szóló Kard és Krizantém című könyvben írnak arról, hogy az az igazi japán erény, ha az ember tudja, hogy hol a helye. Van benne logika, csak az európai kulturkör sokkal individuálisabb annál, hogy értelmet találjon benne. De azért nem nehéz tudni, főként azt, hogy ne menjünk más helyére, csak akkor, ha biztos, hogy ki is tudjuk onnan túrni. Különben csak a szart hozzuk a fejünkre. Te ezt hívod kicseszésnek.
Már szimplán azért megérné leváltani őket ha utána újra jogállam lennénk és nem kellene attól felni h ha OVnek olyan kedve támad akkor minden további nélkül bezarathat egy cellába fel napra anélkül h vkivel kapcsolatba lephetnel vagy hogy ha kimész gyülekezni az utcára akkor azt ne engedélyezzék mert olyan kedve van illetve minden sikamlós ügyet elsimitanak mert a legfőbb ügyész nagyobb pártkatona mint bmeik ügyészségi vezető az átkosban.Szintén a 2010 előtti teljes vakságodra:
csebi
Kimentél az utcára és Gyurcsánynak ha olyan kedve támadt (2006) minden további nélkül kilövethette a szemedet, elvitethetett a rendőrökkel, bezárathatott napokig egy cellába, illetve 2002 és 2010 közöttről mondj néhány olyan sikamlós ügyet, amit nem simítottak el. Nem hiszem, hogy tudnál, hiszen akkoris ugyanúgy kvázi érinthetetlenek voltak a politikusok és gazdasági bűnözők, ahogy Magyarországon mindig. Pedig elővehették volna akár az 1998-2002 közötti fideszes sikamlós ügyeket, volt jópár. De nem tették, eszükbe se jutott.
5 éve a migrancsok voltak utána a civilek akik OVnek nem tetszenek aztán jöttek volna az ügyvédek akik börtön károsultakat védtek ma meg az orvosok. Holnap lehet az Amadeusokon sor. De ha neked ez így megfelelő akkor nem tudok mit mondani.Nyilván minden normális hatalom, aki távlatokban gondolkodik igyekszik "megtisztítani" a terepet azoktól, akik a hatalmát veszélyeztetik. Ezt számonkérni kb. annyira értelmes, mint az oroszlánon, hogy megeszi a gnút.
csebi
Arra még nem gondoltál, hogy rengeteg olyan csoport van, aki nem akar a hatalom zsebében turkálni, nem akarja se korlátozni, se basztatni, és azok nyugiban kereshetnek, élvezhetik az életüket?
Mondhatod erre, hogy "még, egyelőre", de a jövővel és a jövőbéli vélelmezett történésekkel való riogatás azért értelmetlen, mert annyi kiindulópontból ami van, bármelyik ország bármelyik vezetőjének bármit bevízionálhatsz, hogy mit tehet meg. Trumpnak is bevízionált a demokrata mainstream megannyi rettenetes dolgot, amiknek a nagyrésze elő se került.
Magyarországon, az EU-ban, a NATO-ban nincs és nem is lehet valós diktatúra, egy demokráciában meg leválthatóak a vezetők.
Egy hibrid rezsimben (kommunikációs maffiaállam), amilyen a mienk is nehezebben, mert innovatívan felhasználják az állami erőforrásokat, állami hatalmat önnön hatalommegőrzésük érdekében.
De ez olyan innováció, amit a következő garnitúra megtanul és ugyanúgy a saját érdekében fog felhasználni, ha egy csöpp eszük is van.
több mint 5 éve
ja és ha már repülőtér: nem tudom ki mennyire figyelte a malév gh-s híreket, de a történet röviden ugye annyi, hogy a handling céget beperelte egy másik szereplő, mert szabálytalanul kapott állami támogatást, majd brüsszel ezt elítélő döntése után idén bejelentették a felszámolást, ami októberre meg is történtcsakhogy közben létrejött egy régiúj cég (airport service budapest - kibővítve eddigi portfólóját), mely szinte zavartalanul átvette az mgh teljes - nemrég százmillióért felújított - eszközparkját és személyzetét, és minden megy tovább, mintha mi se történt volna és erről sehol egy cikk, semmi (miközben az mgh csődjéről és az ezzel kapcsolatos dolgokról minden nagyobb hírportál beszámolt)
így megy ez
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
De ha ez sem elég úgy értettem.már jött, "határzárnak" hívják és varázslatos módon csak a repülőtér forgalmára van hatássalHa nem akarjak eladni akkor jön majd az einstand törvény és övek lesz.telex.hu/gazdasag/2020/10/19/jellinek-daniel-beszallt-a-waberersbe-es-rahajt-a-repterre-isKlasszikus Rotschild módszer, ingatlant kell venni és akkor kell venni, amikor folyik a vér az utcákon - és most ez van a piacon... (bár a Waberer azért 1.5-szer annyi most mint tavasszal volt..)
Biztos megvan a hátszél itt is, de legalább nem egy Mészáros féle ránézésre 8 osztályos valaki. Mondjuk egyébként emiatt sokkal veszélyesebb is, a korábi interjúi alapján eléggé gátlástalan kapitalista.
FLZOLI
Sokkal inkább az ilyenek mint Mészáros/Tiborcz... úgy tűnik hogy eléggé alulról jött, sefteléssel indult, aztán megtalálta a saját piacát.
Az ilyenekkel nekem alapvetően nincs bajom (tudom, én is gátlástalan kapitalista vagyok 😊) - egy bizonyos szint fölött pedig muszáj lesz a politikusokhoz dörgölőzni...
PS: a reptér mondjuk meglepőbb, nem tudom azt miért adná el a kanadai/szingapúri alap.. de láttunk már csodát ilyesmire itthon.
Igor
csebi
r.baggio
több mint 5 éve
már jött, "határzárnak" hívják és varázslatos módon csak a repülőtér forgalmára van hatássalHa nem akarjak eladni akkor jön majd az einstand törvény és övek lesz.telex.hu/gazdasag/2020/10/19/jellinek-daniel-beszallt-a-waberersbe-es-rahajt-a-repterre-isKlasszikus Rotschild módszer, ingatlant kell venni és akkor kell venni, amikor folyik a vér az utcákon - és most ez van a piacon... (bár a Waberer azért 1.5-szer annyi most mint tavasszal volt..)
Biztos megvan a hátszél itt is, de legalább nem egy Mészáros féle ránézésre 8 osztályos valaki. Mondjuk egyébként emiatt sokkal veszélyesebb is, a korábi interjúi alapján eléggé gátlástalan kapitalista.
FLZOLI
Sokkal inkább az ilyenek mint Mészáros/Tiborcz... úgy tűnik hogy eléggé alulról jött, sefteléssel indult, aztán megtalálta a saját piacát.
Az ilyenekkel nekem alapvetően nincs bajom (tudom, én is gátlástalan kapitalista vagyok 😊) - egy bizonyos szint fölött pedig muszáj lesz a politikusokhoz dörgölőzni...
PS: a reptér mondjuk meglepőbb, nem tudom azt miért adná el a kanadai/szingapúri alap.. de láttunk már csodát ilyesmire itthon.
Igor
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ha nem akarjak eladni akkor jön majd az einstand törvény és övek lesz.telex.hu/gazdasag/2020/10/19/jellinek-daniel-beszallt-a-waberersbe-es-rahajt-a-repterre-isKlasszikus Rotschild módszer, ingatlant kell venni és akkor kell venni, amikor folyik a vér az utcákon - és most ez van a piacon... (bár a Waberer azért 1.5-szer annyi most mint tavasszal volt..)
FLZOLI
Igor
több mint 5 éve
telex.hu/gazdasag/2020/10/19/jellinek-daniel-beszallt-a-waberersbe-es-rahajt-a-repterre-isKlasszikus Rotschild módszer, ingatlant kell venni és akkor kell venni, amikor folyik a vér az utcákon - és most ez van a piacon... (bár a Waberer azért 1.5-szer annyi most mint tavasszal volt..)
FLZOLI
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)