Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
Véletlenül akadtam bele. Eddig nem volt véleményem Dömsödiről, mert nem ütötte át az ingerküszöbömet, de ez most tetszik.
www.youtube.com/watch?v=OfxXfgHEO0I
1 hónapja
Ha nem akarsz jönni itt 'mindenféle erkölcsi, lelkiismereti lózungokkal', akkor neked mi bajod Orbánnal? 😀Mi az, hogy utolsó pillanatban döntesz? Kilőtted a 3 legnagyobb pártot és maradsz a resztlinél, azaz vagy a DK vagy a Kutyák, dehát már el is döntötted h kire szavazol.Elvakult? Ez lesz az első szavazatom rájuk, ha úgy lesz 😊Végre, van egy elvakult Kutyás is 😀 Ha már Fidesz hívőt nem találtunk.Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Te kit választottál végül?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem neked: egy dolog a remény, más dolog az önbecsapás.
ender1112
Nomac
ender1112
Gyakorlatilag dobod a szavazatod a kukába.
És nem, nem kell jönni mindenféle erkölcsi, lelkiismereti meg ilyen-olyan lózungokkal, kvázi adsz a szarnak egy pofont és ámítod magad, hogy felelősen döntöttél.
Ez kb. az "én csak parancsot teljesítettem" menekülés megfelelője.
Döbbenet.
Lúdas Solymi
1 hónapja
Szakemberek kellenek, akik értenek az adott területhez.De azok az adott területen dolgoznak.
somoskovig
A NER pont azt mutatta meg, hogy mi van akkor, ha a szakemberek elmenekülnek, és mindenhol a politikusok villogtatják a skilljeiket.Igen. Vagyis pláne nem szakemberek kellenek.
somoskovig
MP se szakembernek jó, hanem politikusak, ezért van esélye, ezért tart most ott, ahol tart.
1 hónapja
Nem, nem jól érted 😀tehát ha jól értem az a bajod a Tiszával, hogy nem hozzáértő és korrupt, majd a kutyákra szavazol, mert ők hozzáértők és nem korruptak. 😊 végülis valóban nem 8-10 ezer milliárdot loptak el, mint a fidesz, csak pár százmilliót sikerült eddig, az nem tétel. a hozzáértésük iránt sem lehet kétség, igaz Nagy Dávid már majdnem 30 éves, és valódi munkahelye még nem volt, de hát természetesen nem tudnak vele versenyezni a Tisza szakpolitikusai.Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
deyell
1 hónapja
Engem pl. tökre nem érdekel, hogy ki tudja szofisztikáltabban elküldeni a másikat a kurva anyjába a parlamentben, meg hogy ki tud jobb beszédet mondani a március 15-i felvonuláson. Szakemberek kellenek, akik értenek az adott területhez. A NER pont azt mutatta meg, hogy mi van akkor, ha a szakemberek elmenekülnek, és mindenhol a politikusok villogtatják a skilljeiket.Ezek szakpolitikusok.(Elvileg.)Más szakmák, más skillek.Áruld már el nekem, hogy milyen skillek azok, amelyekkel egy politikus rendelkezik, és mondjuk egy működő egészségügy, egy új adórendszer, egy kkv fejlődést támogató gazdasági környezet, egy normális hulladékkezelési folyamat vagy egy új vízgazdálkodási terv kialakításához fontosabbak és jobban passzolnak, mint egy közgazdász, egy vízügyi szakember, egy agrármérnök vagy egy egészségügyet ismerő orvos skilljei? Mert itt arról volt szó, hogy a Tisza körül felsorakozott szakembergárda olyan, hogy nekik el lehet-e hinni, hogy értenek hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
De le is pontozhatod az alábbi párosokat:
Hegedűs - Takimaki
Kármán András -Nagy Márton
Bóna Szabolcs - Nagy fasztudjaakeresztnevet mostani agrárminiszter
Orbán Anita - Szijjártó Peter
Ruszin-Szendi - Pandacsöki Boborjan honvédelmi főbohóc
És akkor mondjuk Kapitány István mellé még nem is tettem senkit.
somoskovig
Nyilván hasznos -bár nem elengedhetetlen- ha értenek a szakterületükhöz.
(Kapitány István is alapvetően vezető, Vasedényt vezetett, áruforgalmi főosztályt, benzinkutak shopjaival foglalkozott, kereskedelemmel, és nem olajfúrótoronyból vagy olajfinomítóból került pozícióba.)
De elbeszélsz mellettem.
Én politikusokról írtam, nem szakpolitikusokról.
Egy korházat se a legjobb sebész vagy bőrgyógyász képes a legjobban vezetni, ahogy egy rendőrsparancsnokságot se Starsky vagy Hutch. De az kétségtelen, hogy inkább, mint egy virágkötő vagy programozó.
De a politikusnak a politikához kellene értenie.
És ezt sokkal inkább lehet önkormányzatokban elsajátítani, mint a piaci szférában. A piaci működés és a politikai teljesen más. Ennek kihangsúlyozása volt az "üzenet", amit írtam, nem az, hogy Nagy Márton vagy Szíjartó alkalmas e a feladatára mint miniszter. (Ahogy Dézsi Csaba is szar polgármester volt, de elismert, jó orvos.)
Vagy pl. Hadházy hiaba állatorvos, mit tesz ez hozzá, hogy jó politikus e a zuglóiaknak?
Oké, a NER eleve rossz példa, nehezített terep, meghackelt közeg.
Írj pár szerinted jó országos politikust (ne mondjuk egy szolnoki alpolgármestert) régebbről, vagy akár külföldről, aztán nézzük meg, hogy ez a korábbi szakmájukkal vagy a politikai skilljeikkel van e összefüggésben.
Őszentsége Sobri Jóska
Az meg, hogy a Shell globális alelnöke kevesebbet politizálna, mint egy random önkormányzati képviselő, csak azt mutatja, hogy fogalmad sincs arról a közegről, amiben Kapitány pl. helytállt, mint vezető. Egy multi felső vezetésénél kevesebb átpolitizált közeg van, ahol millió stakeholder érdekeit, elvárásait kell összehangolni. Az a szint már nem arról szól, hogy jobban ért-e valaki a ship üzemeltetéséhez, mint mások a szervezetben. Ennél egy minisztérium csak könnyebb lehet.
1 hónapja
tehát arra szavazol, hogy maradjon az ami most van. legalább ne ideoligizálnád meg, akkor kevésbé tűnnél hülyének...Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
peach
1 hónapja
Anyám a nagy balos, leszavaz Magyarékra. Kérdezem mi ez a fordulat?Pedig 100%-ig logikus a maga módján.
-Ezeket le kell váltani, meg vissza is lépett a DK-s jelölt.
-És ha indult volna?
-De nem indul.
Arcom:
Tactful Cactus
1 hónapja
Anyám a nagy balos, leszavaz Magyarékra. Kérdezem mi ez a fordulat?-Ezeket le kell váltani, meg vissza is lépett a DK-s jelölt.
-És ha indult volna?
-De nem indul.
Arcom:
Szerkesztette: Tactful Cactus
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
1 hónapja
Ezek szakpolitikusok.(Elvileg.)Más szakmák, más skillek.Áruld már el nekem, hogy milyen skillek azok, amelyekkel egy politikus rendelkezik, és mondjuk egy működő egészségügy, egy új adórendszer, egy kkv fejlődést támogató gazdasági környezet, egy normális hulladékkezelési folyamat vagy egy új vízgazdálkodási terv kialakításához fontosabbak és jobban passzolnak, mint egy közgazdász, egy vízügyi szakember, egy agrármérnök vagy egy egészségügyet ismerő orvos skilljei? Mert itt arról volt szó, hogy a Tisza körül felsorakozott szakembergárda olyan, hogy nekik el lehet-e hinni, hogy értenek hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
Hegedűs - Takimaki
somoskovig
Nyilván hasznos -bár nem elengedhetetlen- ha értenek a szakterületükhöz.
(Kapitány István is alapvetően vezető, Vasedényt vezetett, áruforgalmi főosztályt, benzinkutak shopjaival foglalkozott, kereskedelemmel, és nem olajfúrótoronyból vagy olajfinomítóból került pozícióba.)
De elbeszélsz mellettem.
Én politikusokról írtam, nem szakpolitikusokról.
Egy korházat se a legjobb sebész vagy bőrgyógyász képes a legjobban vezetni, ahogy egy rendőrsparancsnokságot se Starsky vagy Hutch. De az kétségtelen, hogy inkább, mint egy virágkötő vagy programozó.
De a politikusnak a politikához kellene értenie.
És ezt sokkal inkább lehet önkormányzatokban elsajátítani, mint a piaci szférában. A piaci működés és a politikai teljesen más. Ennek kihangsúlyozása volt az "üzenet", amit írtam, nem az, hogy Nagy Márton vagy Szíjartó alkalmas e a feladatára mint miniszter. (Ahogy Dézsi Csaba is szar polgármester volt, de elismert, jó orvos.)
Vagy pl. Hadházy hiaba állatorvos, mit tesz ez hozzá, hogy jó politikus e a zuglóiaknak?
Oké, a NER eleve rossz példa, nehezített terep, meghackelt közeg.
Írj pár szerinted jó országos politikust (ne mondjuk egy szolnoki alpolgármestert) régebbről, vagy akár külföldről, aztán nézzük meg, hogy ez a korábbi szakmájukkal vagy a politikai skilljeikkel van e összefüggésben.
1 hónapja
egy minisztérium vezetésére egy gátlástalan politikus kell aki elintézi azokat a politikai játszámat amiket a szakember nem tud, mert neki sose kellett ebben a közegben mozogniaMás szakmák, más skillek.Áruld már el nekem, hogy milyen skillek azok, amelyekkel egy politikus rendelkezik, és mondjuk egy működő egészségügy, egy új adórendszer, egy kkv fejlődést támogató gazdasági környezet, egy normális hulladékkezelési folyamat vagy egy új vízgazdálkodási terv kialakításához fontosabbak és jobban passzolnak, mint egy közgazdász, egy vízügyi szakember, egy agrármérnök vagy egy egészségügyet ismerő orvos skilljei? Mert itt arról volt szó, hogy a Tisza körül felsorakozott szakembergárda olyan, hogy nekik el lehet-e hinni, hogy értenek hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
Hegedűs - Takimaki
somoskovig
lehet átfedés a kettő között, de más szakma
Zacher esetében mind1 volt mennyire jó toxikológus, a lényeg az hogy mint szónok/bemondó működött
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Remélem ez Halmainak hoz 2-3 plusz százalékot.
1 hónapja
Más szakmák, más skillek.Áruld már el nekem, hogy milyen skillek azok, amelyekkel egy politikus rendelkezik, és mondjuk egy működő egészségügy, egy új adórendszer, egy kkv fejlődést támogató gazdasági környezet, egy normális hulladékkezelési folyamat vagy egy új vízgazdálkodási terv kialakításához fontosabbak és jobban passzolnak, mint egy közgazdász, egy vízügyi szakember, egy agrármérnök vagy egy egészségügyet ismerő orvos skilljei? Mert itt arról volt szó, hogy a Tisza körül felsorakozott szakembergárda olyan, hogy nekik el lehet-e hinni, hogy értenek hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
Hegedűs - Takimaki
1 hónapja
Pó(ö)cs a megtestesült polgári, keresztény politikus megtestesülése.Ha már bemászott a szerencsétlen abban a gödörbe csak egy kanna benzin kellett volna Pócsnak és fel is gyújthatta volna. Ő azonban keresztényi módon jótanácsokkal látta el, mit kellene tennie saját boldogulása érdekében. Mi a keresztényi szeretet és megbocsájtás, ha nem ez?
24.hu/belfold/2026/04/06/jaszapati-pocs-janos-farady-zoltan/
KB23
1 hónapja
Pó(ö)cs a megtestesült polgári, keresztény politikus megtestesülése.A CPAC-es öltöny és az MP bábúja nélkül picit sebezhetőnek tűnik Pöcs Úr.
24.hu/belfold/2026/04/06/jaszapati-pocs-janos-farady-zoltan/
KB23
Várjuk nagy izgalommal, hogy mik lesznek az eredményei beadott feljelentéseknek. 😀
1 hónapja
Szerintem túl sokat feltételezel a propagandistákról. 😊 Van hülye azok között is bőven szerintem.Korrupt?!Bohár, Deák, Kopasz féléket amúgy esetleges váltás után meg lehet hurcolni?Amelyik korrupt azt valószínűleg igen, Amelyik csak jól él belőle, de nem korrupt, azt nem, de azt nem is szabad.
esanders10
peterk2005 udvari bolond
Az hogy?
Ki korrumpálna egy propagandistát? És mivel?
Elég jól meg vannak fizetve, törvényesen számláznak, adóznak, minden szépen le van papírozva.
Nem a propagandisták között tombol a korrupció.
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Pó(ö)cs a megtestesült polgári, keresztény politikus megtestesülése.24.hu/belfold/2026/04/06/jaszapati-pocs-janos-farady-zoltan/
1 hónapja
Ez szalmabábérvelés, olyannal vitáznál, amit nem mondtam.szerintem meg olyan ember nem tud az emberek hétköznapi problémaira hitelt érdemlően megoldást találni és azokról dönteni, aki egész életében egy elefántcsont-toronyba volt bezárva. attól, hogy élete x évében valamivel foglalkozott, az nem zárja ki azt, hogy máshoz még tehetségesebb legyen és abban egy második karriert fusson be. vagy szerinted egy építésznek elég ha jó esztétikai érzéke van és tud photoshopolni, matematikai, fizikai, kémiai stb alaptudás meg minek?Azt vágod, hogy ez mennyire kifacsart logika?nyilván lesz köztük ilyen is. csak a többi politikus 99.99%-a életében nem csinált semmi mást, mint fejte az állami zsét és aladárkodott vagy a patkóban vagy önkormányzati pozíciókban, a tiszás képviselőjelöltek kurva nagy része meg kezdett már valamit az életével mielőtt erre adta a fejét. nyilván ez önmagában semmire sem garancia, de azért van egy hangyafasznyi különbség a kettő közöttItt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Nem hittem volna, hogy a Fidesz harmadvonalát úgy fogják ennyien várni, mint a tisztakezű, igazi ellenzéket 😀Ez a kommunikációd olyan, mint mikor orbán ismételgeti, hogy úgy legyen béke a felek között, hogy legyen béke a felek között!
#ittkellélnedhogyelhidd
ender1112
Mondanál alternatívát, kire várjunk inkább akkor? Tényleg kíváncsi vagyok! (mert ez így egy örökelégedetlenkedő, énJézustváromhogybelovagoljonafehérlovon mentalitás, nálam)
bogjosi
ender1112
fake.id
Ha beteg vagy ahhoz az orvoshoz mész szivesebben, aki egész életében orvos volt, vagy keresel inkább olyat, aki már volt céges jogász, taxizott, és belekóstólt a cukrászkodásba is?
A politikus is egy szakma, ha jó politikust akarsz, akkor inkább legyen korábbról önkormányzati vagy pártpolitikai pozíciókban, mint tornatanár vagy erdész.
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Szerintem se tud "az emberek hétköznapi problémaira hitelt érdemlően megoldást találni és azokról dönteni, aki egész életében egy elefántcsont-toronyba volt bezárva".
De egy politikus nincs feltetlenül oda bezárva.
És attól, hogy egy orvos meg jó törtenelemből vagy kisállattartásból mégiscsak az a releváns, hogy orvosnak jó e.
De pl. egy pszichológusban is jobban bíznék, ha mondjuk 40 éves és 17 éve pszichológiával foglalkozik, klinika, magán, stb., mintha és csak par éve vinne maganpraxist, de lett volna már HR-es, idegenvezető, ingatlanos meg blogger.
Nekem volt olyan kollegám, akinek kurva jó marketinges, cégvezetői pedigréje volt, topvezető mindenhol, de tévézni akart, ahhoz meg nem értett. Ahogy a politikához se elég önmagaban az, hogy valaki mondjuk sikeres drámaíró, egyetemi tanár vagy agrárvállalkozó.
Más szakmák, más skillek.
1 hónapja
nem vagyok vágyvezérelt vagy önámító, pontosan látom azokat a korlátokat, amiket írsz és eltagadhatatlan a realitásuk. de én inkább vagyok optimista, semmibe sem kerül és szerintem előbbre vívő mentalitás a why not, mint előre megmagyarázni magunknak egy kudarcélményt. nyilván kétkedve fogadtam és realizálom ezt a fociultrás hírt, nem véletlen hogy nem említettem itt sem meg, de ha ez 6 tanya, 3 tisza, 1 fidesz, az sem jó hír a fidesznek. nem kell azt hinni mindenáron, hogy minden cbs akkora barom, hogy orbán füttyentésére fekete dzsekit húz és szalad győrbe, vagy hogy 3 meccsjegyért bármit megtesz a pártért. én csak ennyit szerettem volna ezzel mondani. nem tartom kizártnak, hogy olyan változások vannak az országban, amit sosem hittem volna és egyikünk sem látja, de a 2/3-os fidesz győzelmen sem tudok majd meglepődni (és nem, nem azért mert kékcédulás szavazást rendeznének majd), amit jelenleg az értelmiségi-nagyvárosi buborékom torzítása miatt elképzelhetetlennek találhatnékÉn ezt hívom vágyvezérelt önámításnak, hogy a valóságot hajlítod a reményeidhez.Pár napig pár tüntetés Pesten simán belefér. A végén mindenki hazamegy, mivel pont a Fidesz szavazók azok, akiknek olyan a társadalmi státusza, hogy valóban "balhézni tudnának", míg a Tisza szavazói nem fognak kaszát kapát ragadni1 hete a következő híreket hallottam a carpathian brigade belső köreiből: benyomás alapján 10 szurkolóra vetítve 6 tisza, 3 tanya és 1 fidesz szimpatizáns van. szerintem olyan dologról állítasz biztosan valamit, amiről igazából fogalmad sincs. ez igazi mszps nyugger okoskodás 2007-ből amit itt elővezetsz, már bocsánat. ugyanannyira nem igaz, hogy 2006 szeptemberében csak a focihuligánok balhéztak volna az utcákon és organikusan nem lett volna ott semmi, mint most azt állítani, amit itt fent megteszel. TE nem tennél semmit, TE hazamennél. ezt ne húzd rá másik x tíz/százezer emberre pls, csakhogy könnyebb legyen a lelkiismereted adott esetben
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Való igaz, nem látom magam előtt, hogy egy csomó ember addig tüntet, amíg Orbán arra jut, hogy ez neki már annyira kellemetlen, hogy inkább szégyenében lemond.
Azt se látom, mint a rendszerváltáskori Romániában, hogy Orbán majd helikopterrel menekül a Kossuth téri Szuperbékemenetről, ahol a testőrei megpuccsolják, és a fehérvári stadion gyepén a mezőőr elfogja, majd pár nap múlva Pintér halálra ítéli, és gyorsan ki is végzik.
Azt se látom, hogy egy törvényes ügymenetbe az EU beavatkozik, és mint Eichmannt a Moszad, úgy Orbánt brüsszeli titkosügynökök kiemelik a felcsúti pogácsái mellől.
De a legjobban azt nem látom, hogy a "magyar nép", legalábbis a Tisza-szavazó része majd otthagyja a családját, munkáját, és napokig jön-megy a pesti utcákon fideszesre vadászva, akik eközben vidéki vadászházakban, kastélyokban, vagy dubai penthouseokban várják, hogy a "nép" rájöjjön, hogy várja a meló.
De ha te így látod a magyarokat, a te tapasztalataid ennek mondására sarkallnak, akkor elfogadom, hogy ezt érzed, tiszteletben tartom a hitedet.
Persze itt vannak tiszás aktivisták, tulajdonképpen ők leírhatják, hogy látják e magukat akár hetekig tüntetni, vagy valami erőszakos cselekménybe bonyolódni, esetleg kitől várják vagy remélik az ügyek ilyetén intézését?
Szívesen megismerem a direktívát, hogy mi a terv egy elhalasztott választás esetén, és akkor nem kell tippelgetnünk.
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
nekem a kuzinom indul mkkp színekben, úgy hogy már önkormányzati képviselő.Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
ő se jobb vagy különb mint a többi ember, csak azért mert oda tartozik.
ha meg megtudnád, hogy mennyire egy gátlástalan, saját családját fenyegető és megtámadó ember, amiről nyilván sehol sincs hír, akkor lehet te se szavaznál rájuk. ja és kb elhanyagolható pénz miatt.
nekem az a javaslatom hogy inkább maradj otthon de a kutyákra se szavazz. (mielőtt: általában nem akarok eltántorítani senkit a szavazástól, csak téged az ilyen értelmetlen protest szavazattól)
ugyanolyan álszent banda, mint a többi, csak valamivel lazább formában próbálják eladni.
1 hónapja
Tapasztalatom az, hogy a Tisza programját nem igazán ismerik, mert nem jut el hozzájuk a jelenlegi médiazajban és kormány propaganda áradatban.Én se ismerem, nem is érdekel, úgyse az lesz, az államkassza üres, háttérintézmények szétbombázva, írhatnak bármit egy programba, az csak politikai kommunikáció, a gyakorlatban kivitelezhetetlen.
Lúdas Solymi
Én a jelenlegi felállásban és predikciók miatt nem látom értelmét annak, hogy valaki a MKKP-ra szavazzon, mert jelenleg minden egyes szavazat számít ahhoz, hogy a Tisza most 2/3-ot hoz vagy csak többségben lesz, ami nagyon nem ugyanaz.Tényleg nem érted.
Aztán majd ha az MH meg a Fidesz blokkolgatják a Tisza kormány működését, aminek a 2/3-a mondjuk azon a 2-3%-on múlt volna (ne így legyen), akkor majd feltehetik maguknak a kérdést, hogy megérte-e a DK-ra meg MKKP-ra szavazni.
Lúdas Solymi
Ő nem akarja, hogy a Tiszának kétharmada legyen, sőt, azt se akarja, hogy egyáltalán nyerjen, mert szerinte rosszabb lesz, mint a Fidesz valaha, leírta már korábban is többször. Ebben az attitűdben teljesen logikus az MKKP. Ki más?
És ha majd nem úgy alakul az országgyűlés működése, ahogy szeretnéd, akkor ő mondhatja, hogy "látod, az MKKP-re kellett volna szavazz, mert ez ami van se jobb, mint ami volt".
Tényleg ilyen nehéz más fejével gondolkodni?
1 hónapja
szerintem meg olyan ember nem tud az emberek hétköznapi problémaira hitelt érdemlően megoldást találni és azokról dönteni, aki egész életében egy elefántcsonttoronyba volt bezárva. attól, hogy élete x évében valamivel foglalkozott, az nem zárja ki azt, hogy máshoz még tehetségesebb legyen és abban egy második karriert fusson be. vagy szerinted egy építésznek elég ha jó esztétikai érzéke van és tud photoshopolni, matematikai, fizikai, kémiai stb alaptudás meg minek?Azt vágod, hogy ez mennyire kifacsart logika?nyilván lesz köztük ilyen is. csak a többi politikus 99.99%-a életében nem csinált semmi mást, mint fejte az állami zsét és aladárkodott vagy a patkóban vagy önkormányzati pozíciókban, a tiszás képviselőjelöltek kurva nagy része meg kezdett már valamit az életével mielőtt erre adta a fejét. nyilván ez önmagában semmire sem garancia, de azért van egy hangyafasznyi különbség a kettő közöttItt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Nem hittem volna, hogy a Fidesz harmadvonalát úgy fogják ennyien várni, mint a tisztakezű, igazi ellenzéket 😀Ez a kommunikációd olyan, mint mikor orbán ismételgeti, hogy úgy legyen béke a felek között, hogy legyen béke a felek között!
#ittkellélnedhogyelhidd
ender1112
Mondanál alternatívát, kire várjunk inkább akkor? Tényleg kíváncsi vagyok! (mert ez így egy örökelégedetlenkedő, énJézustváromhogybelovagoljonafehérlovon mentalitás, nálam)
bogjosi
ender1112
fake.id
Ha beteg vagy ahhoz az orvoshoz mész szivesebben, aki egész életében orvos volt, vagy keresel inkább olyat, aki már volt céges jogász, taxizott, és belekóstólt a cukrászkodásba is?
A politikus is egy szakma, ha jó politikust akarsz, akkor inkább legyen korábbról önkormányzati vagy pártpolitikai pozíciókban, mint tornatanár vagy erdész.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: fake.id
1 hónapja
eleve a mellkasodig ér és úgy közlekedett már 8-10 éve is a fal mellett osonva, mintha minden nap a leninfiúk rugdosnák végig az utcán. annak a takonypócnak is csak a saját safe space-ében nyílik ki a csipája meg a számítógép klaviatúrája előttén bájerzsótit szívem szerint arcon köpném, ha szembe jönne az utcánBohár, Deák, Kopasz féléket amúgy esetleges váltás után meg lehet hurcolni?Mindenkit meglehet, még váltás se kell hozzá, de miert kéne?
esanders10
A szeretet és a megbekélés jegyében?
Vagy elég, hogy más a véleményük és az ellenoldalnak dolgoztak?
Kit szeretnél még meglincselni?
Őszentsége Sobri Jóska
Löfli
1 hónapja
Ó, én nyugodt vagyok, nem pörögtem rá, csak összefoglaltam azt amit az elmúlt másfél évben beszélt mindenki.Chill.Elvakult? Ez lesz az első szavazatom rájuk, ha úgy lesz 😊Mi az, hogy utolsó pillanatban döntesz? Kilőtted a 3 legnagyobb pártot és maradsz a resztlinél, azaz vagy a DK vagy a Kutyák, dehát már el is döntötted h kire szavazol.
ender1112
Gyakorlatilag dobod a szavazatod a kukába.
És nem, nem kell jönni mindenféle erkölcsi, lelkiismereti meg ilyen-olyan lózungokkal, kvázi adsz a szarnak egy pofont és ámítod magad, hogy felelősen döntöttél.
Ez kb. az "én csak parancsot teljesítettem" menekülés megfelelője.
Döbbenet.
Lúdas Solymi
Egy szavazat nem oszt nem szoroz.
Nincs benne ennyi, hogy így rápörögj.
Akkor mit fogsz mondani annak, aki meg egyenesen a Fideszre szavaz?
Bárki bárhova rakja, az az ő dolga.
Őszentsége Sobri Jóska
A Fidesz szavazókat kitárgyaltuk, le is írtam tegnap, hogy én mit gondolok miért szavaznak rá.
Családi, baráti, ismerősi körben többen vannak akik Fideszre szavaznak vagy arról váltanak MH-ra.
Tapasztalatom az, hogy a Tisza programját nem igazán ismerik, mert nem jut el hozzájuk a jelenlegi médiazajban és kormány propaganda áradatban.
Amit tudtam megtettem, de az van, hogy a kormánymédia 16 éves munkája elérte, hogy valami fekete vagy fehér és egyszerű válaszok vannak.
Ha valami már szürke vagy a válasz bonyolultabb, az már gyanús, mert ott terelés van.
Én a jelenlegi felállásban és predikciók miatt nem látom értelmét annak, hogy valaki a MKKP-ra szavazzon, mert jelenleg minden egyes szavazat számít ahhoz, hogy a Tisza most 2/3-ot hoz vagy csak többségben lesz, ami nagyon nem ugyanaz.
Aztán majd ha az MH meg a Fidesz blokkolgatják a Tisza kormány működését, aminek a 2/3-a mondjuk azon a 2-3%-on múlt volna (ne így legyen), akkor majd feltehetik maguknak a kérdést, hogy megérte-e a DK-ra meg MKKP-ra szavazni.
1 hónapja
Nekem az is elég, ha elmennek valamilyen vitaműsorba, és az érvek ütköztetése mentén egy vitában maradnak alul. Deák Dani próbálkozott ezzel a műfajjal, de hamar kiesett.Bohár, Deák, Kopasz féléket amúgy esetleges váltás után meg lehet hurcolni?csak úgy demokratikusan?
esanders10
Kampman
Mivel egyik bátor versenyző se vetemedik már ilyen dologra, nem ezért tartják őket.
1 hónapja
Azt vágod, hogy ez mennyire kifacsart logika?nyilván lesz köztük ilyen is. csak a többi politikus 99.99%-a életében nem csinált semmi mást, mint fejte az állami zsét és aladárkodott vagy a patkóban vagy önkormányzati pozíciókban, a tiszás képviselőjelöltek kurva nagy része meg kezdett már valamit az életével mielőtt erre adta a fejét. nyilván ez önmagában semmire sem garancia, de azért van egy hangyafasznyi különbség a kettő közöttItt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Nem hittem volna, hogy a Fidesz harmadvonalát úgy fogják ennyien várni, mint a tisztakezű, igazi ellenzéket 😀Ez a kommunikációd olyan, mint mikor orbán ismételgeti, hogy úgy legyen béke a felek között, hogy legyen béke a felek között!
#ittkellélnedhogyelhidd
ender1112
bogjosi
ender1112
fake.id