Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 647 — Sworn to the Dark
Habony Árpád és Garancsi István online sportfogadó oldalán, a Vegas.hu-n a következő magyar miniszterelnök személyére is fogadni lehet.

Az oldalon Magyar Péterre 1,4-os, Orbán Viktorra 2,6-os nyereményszorzó van jelenleg.

edit: azóta levették.

Szerkesztette: deyell

built for this shit

1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 828
Ha kint telefonálok az erkélyen az irodában, a Bartókon és mit látok, ha Sziszit ezerrel fényképezik az út szélén. hirtelen em tudtam, hogy most ez már az OF honlapra lesz, vagy még egy utolsó rángatozás.
1 hónapja
 24.hu/belfold/2026/04/02/magyar-vogel-rendorseg-haloszoba/

A rendőrség nem vizsgálja, hogyan készülhetett felvétel Magyar Péterről és Vogel Evelinről
warr_b
Ezen bárki meglepődött?
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 871 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

A rendőrség nem vizsgálja, hogyan készülhetett felvétel Magyar Péterről és Vogel Evelinről
warr_b
Biztos leszóltak az AVH-tól, hogy nem kell
slowmotion
Jó eséllyel. Lesz bőven mit csinálni az országban, ha váltás lesz...

Szerkesztette: warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 27 691 — Cowboys fan

warr_b
Biztos leszóltak az AVH-tól, hogy nem kell

Szerkesztette: slowmotion
1 hónapja
 24.hu/elet-stilus/2026/04/02/orban-viktor-hajdu-peter-interju-hazassag/

"Mert végül is nem azért élünk együtt, hogy állandóan bebizonyítsam, nekem van igazam. Ez csak szétveri a házasságot. Mert általában persze, nekem van igazam, de néha nem, néha a másiknak."

Ez a főnök szájából azért elég érdekesen hangzik 😀 Anikó asszonynak a választás napjára már beutalója van a sürgősségire. De ez a zidézet se kutya, a végén kiderül, hogy az Lévai áll minden mögött.

"Van egy dolog, amit megtanul az ember a házasságban: a békesség fontosabb, mint az, hogy igazad legyen."
KB23
Ez utóbbit Anikó asszony is tudja már
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 273
Na, akkor nem csak nekem volt egy kicsit gyanus a Gundalf sztori.

open.substack.com/pub/hungarianmuse/p/parasztbacsi-a-jurassic-park-utan?r=6hsaya&utm_medium=ios
Lúdas Solymi
A cikk szerzője azzal kezdi, hogy rendőrt nem nézünk hülyének, akkor se, ha hülye. Aki ebben az esetben titkosszolga, de oké. Aztán ilyen bevezető után a fél cikk arról szól, hogy hülyézi az AH-t, a legkülönbözőbb jelzőkkel egészen az "emeletes barom"-ig. Tehát ha ő hülyézik, akkor az kongruens, de ha a Gundalf hülyézik, akkor fiatal beképzelt csitri.

Próbálok a cikkben több értelmet találni, de nem megy. Egy okostojás írt egy cikket arról, hogy szerinte a 19 éves csitri egy okostojás.
peterk2005 udvari bolond
Latom nem sikerult megerteni amit irni akart.
A hulyezes meg hulyenek nezes kozott is van kulonbseg es nem az egesz AH-t hulyezte.

A szerzo amugy Esik Sandor, ugyved, o/ok csinaljak a Dietas Magyar Muzsat.

Ezek maganvelemenyek, de tobbnyire jol megfogjak a lenyeget es/vagy tajekozodnak.
1 hónapja
dawyd728 4 215
Ha már tippjáték. Volt szó fogadási oldalakról, ki mennyire esélyes. Funfact: a Garancsi és Habony által tulajdonolt vegas.hu-n MP odds-a 1,4, Orbáné 2,6. Ha jól emlékszem ez rosszabb, mint a Kampman által csekkolt nemzetközi fogadó oldal oddsai.
peterk2005 udvari bolond
Már nem lehet rá fogadni..
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 871 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

1 hónapja
KB23

81 % részvétel mellett,
Tisza 52 %. Fityesz 39 %, MH 6 %, MKKP 2 %, DK 1%.
Tisza 124 mand, Fityesz 69 mand, MH 6 mand

Mellékes: Mivel veszprémi vagyok arra fogadok, hogy Navi csúnyán kikap, Veszprém 1. nem tudja behúzni a Tisza, de 4-ből 3 tTisza lesz. És MP több mint 70 %-kel behúzza az egyénijét.
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
Köszönjük, de szerencsére tényleg sok a pozitívum van, hogy segítsen fél lábon kibírni. Ami mondjuk nagyon gáz, hogy a polgikról milyen szörnyű történeteteket hall az ember a kistelepüléseken. Tényleg mintha feudalizmus lenne 😥
Klaci79
Ezzel kapcsolatban akartam is mesélni. Nálunk le lett váltva legutóbb a polgi, aki abszolút beleillett a fideszbe. Nyalta a seggüket, lopta a pénzt. Na ezt itt meguntuk, sikerült is lecserélni. Az új polgi látszólag rendben is van, még a fizetését se veszi fel.

Így jutottunk el a múltkori fórumhoz, ahova jött bányai (BÁCS-05) és az új polgi volt a házigazda. Mondom ok, biztos be lett fenyítve. Viszont amikor több körben bekérdeztem bányainak kellemetlen kérdéseket, akkor volt, hogy átvette tőle a szót és kisegítve őt, válaszolt helyette. Ez ott eléggé nem tetszett.

Aztán kedden volt a gyerekeknek egy kis program, ahol ott volt ő is. Odajött, megveregette a vállam, majd ez a diskurzus alakult ki:
- Igazad volt ám múltkor, minden szavaddal egyet értettem
- Ennek örülök, de akkor miért áltál ki mellette? Most már kicsit lehetne erőt mutatni. Már nincs hátra nekik sok
- Mennyi is van, 12 nap? - kérdezte mosolyogva

Szóval nem is tudom erről is mit gondoljak. Annak örülök, hogy ez az ember be fog menni a fülkébe és a fidesz ellen fog szavazni, de mostmár ne nyomjuk már őket. Én már azzal is elégedett lettem volna, ha nem szólal fel és csendben végigüli az egészet.

1 hónapja
 24.hu/elet-stilus/2026/04/02/orban-viktor-hajdu-peter-interju-hazassag/

"Mert végül is nem azért élünk együtt, hogy állandóan bebizonyítsam, nekem van igazam. Ez csak szétveri a házasságot. Mert általában persze, nekem van igazam, de néha nem, néha a másiknak."

Ez a főnök szájából azért elég érdekesen hangzik 😀 Anikó asszonynak a választás napjára már beutalója van a sürgősségire. De ez a zidézet se kutya, a végén kiderül, hogy az Lévai áll minden mögött.

"Van egy dolog, amit megtanul az ember a házasságban: a békesség fontosabb, mint az, hogy igazad legyen."
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 609 — Lucas Scott
Esetleg meg is koszonhetnetek
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa
Ez a fiataloknak szólt, nem neked 😉
csebi
Jó, de akkor is mit? 😂 Elvesztem
Gyurma Pappa
 telex.hu/belfold/2026/04/01/orban-viktor-szentes-fidesz-fiatalok-tuntetok

Hogy ilyen jó életed van!
warr_b
Én ezeket bírom még:

Azt mondta, hogy a tiszások Szentes környékén tájidegenek, mert ott „munkából élnek az emberek”.

Ugye Szolnokon meg Egerben Győrben stb ezt nem mondta. Ergo ott nem munkából élnek? 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
 telex.hu/belfold/2026/04/01/orban-viktor-szentes-fidesz-fiatalok-tuntetok

Hogy ilyen jó életed van!

1 hónapja
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Mondjuk az 57. Heti nyugdíjat

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 979 — Kinek mit intézett a kormánya
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa
csebi
Már megint én, amikor nem is kötekedtem? 😁

Poloska vagyok.
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 851 — zászló zászló szív
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa
csebi

1 hónapja
csebi
Köszi. Mit?
Gyurma Pappa

1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 851 — zászló zászló szív
csebi
Köszi. Mit?

1 hónapja
Szíjjártó 😀😀 😀

Önélzetes a kis latol
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Na, akkor nem csak nekem volt egy kicsit gyanus a Gundalf sztori.

open.substack.com/pub/hungarianmuse/p/parasztbacsi-a-jurassic-park-utan?r=6hsaya&utm_medium=ios
Lúdas Solymi
A cikk szerzője azzal kezdi, hogy rendőrt nem nézünk hülyének, akkor se, ha hülye. Aki ebben az esetben titkosszolga, de oké. Aztán ilyen bevezető után a fél cikk arról szól, hogy hülyézi az AH-t, a legkülönbözőbb jelzőkkel egészen az "emeletes barom"-ig. Tehát ha ő hülyézik, akkor az kongruens, de ha a Gundalf hülyézik, akkor fiatal beképzelt csitri.

Próbálok a cikkben több értelmet találni, de nem megy. Egy okostojás írt egy cikket arról, hogy szerinte a 19 éves csitri egy okostojás.
peterk2005 udvari bolond
egy autizmus skálán ott lévő briliáns mai fiatal. nem szarta össze magát úgy mint mi tettük volna a helyében, már máshogy máshol szocializálódott őt már nem lehet egy majd az őrszobán megbeszéljükkel presszionálni, nekem boomer irigységnek tűnik, és nem is úgy néz ki mint aki másoknak akart volna megfelelni, de hát ez is vélemény, tények meg már nincsenek a posztmodernben

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja

1 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 216 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/662907498_1997908544463392_643467877540064073_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=duGwrtPGZAAQ7kNvwHJF74n&_nc_oc=Adrtna5YYaOLNKnS_mSpYk2uRU0e39EY0Vp5agb6HAWKKGiXyDC3XyRvOWqmT9qQsiE&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=k0GdvOOhDabw0ua3T0kQdQ&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af4orToafanAQgNsvrbcC1V_nXqEX3XyVkmW6iieq5PfmQ&oe=6A02B64B
358.198 Aufrufe · 10.137 Reaktionen | Ilyen a mesében nincsen, hát komolyan. | KARD
Ilyen a mesében nincsen, hát komolyan.

öngól is gól. XD

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Shilkor Pittsburgh Steelers 4 178 — Falcons GM, 2021 Div1 winner
Beszéljünk komoly dolgokról: választási tippjáték lesz-e?
szaba
Remélem
vpi
Már napok óta gondolkozok rajta, hogy minek kéne lennie, de nem igazán találom az ideális formátumot.
Persze lehet végső nyertesre tippelni, meg Tisza kétharmad over/under, vagy bejut e a Mi Hazánk, de úgy vélem itt kb.mindenkinek -apró eltérésekkel- ugyanaz a tippsor jönne ki.
Azon is gondolkodtam, hogy a TDF-hez vagy az olimpiához hasonlóan kérdéssor lenne, részvételi százalék, az érdekesebb evk-ra tippeljünk (elér e Hadházy 25%-t, vagy MP 65-t, bejut e Nagy Ervin vagy Pócs János, stb.), de ez meg összesíthetetlen, összemérhetetlen és egy major tipp végighullámzik a kisebb tippeken is.
Meg ugye felmerül a kérdés: mire akarsz tippelni?
Lehet jobb lenne ha nem klasszikus tippsor lenne, hanem bárki választ tetszőlegesen 2-3 fontos állítást amit el akar mondani, plusz ugyanennyi kisebb egyedi meglátást amire lokáció szerint jobban rálát, ezeket röviden(!) leírja, egy admin egy kiemeltbe ezeket összemásolja, aztán majd utána vissza lehet nezni, olvasni, és nem kell 50 oldalt visszagörgetni.

Ilyesmire gondoltam:

Sobri Jóska
Ha lemegy rendben, szabadon a választás, akkor 78 százalékos rekordrészvétel, kétharmados Tisza győzelem, kétpárti parlament, Hadházy 20% alatt kap, minden budapesti evk-t a Tisza nyer.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha behozod az egyes OEVK-kat, akkor követhetetlen és túl bonyolult lesz.
Szerintem két alapvető kérdés van, esetleg három:
I. Mely pártok kerülnek be a parlamentbe?
II. Ki nyeri a választást?
1. Fidesz, de egymagában nem lesz többsége
2. Fidesz, egyszerű többséggel
3. Fidesz, kétharmados többséggel
4. Tisza, de egymagában nem lesz többsége
5. Tisza, egyszerű többséggel
6. Tisza, kétharmados többséggel
Bónusz, opcionális:
III. Hány egyéni mandátumot szerez a Fidesz, hányat a Tisza? (Vagy: hány mandátumot szerez összesen a Fidesz, hányat a Tisza + a még bejutó párt?)
nagylaza, főpohárnok
Ami pedig a legegyszerűbb: hány százalékot kapnak országos listán a parlamentbe jutó pártok?
nagylaza, főpohárnok
Szerintem is ennyi kéne + melyik párt hány egyéni mandátumot szerez + részvétel.

Ezeket könnyebb összerakni egy táblázatban is, mint a sok szövegelést.
És ebből kiderül a válasz a többi kérdésre is, hogy ki mennyire nyeri a választást és mely pártok jutnak be a parlamentbe.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 917 — #NoStress
Beszéljünk komoly dolgokról: választási tippjáték lesz-e?
szaba
Ha már tippjáték. Volt szó fogadási oldalakról, ki mennyire esélyes. Funfact: a Garancsi és Habony által tulajdonolt vegas.hu-n MP odds-a 1,4, Orbáné 2,6. Ha jól emlékszem ez rosszabb, mint a Kampman által csekkolt nemzetközi fogadó oldal oddsai.

(Nem, továbbra sem gondolom, hogy ez jobb előrezelzés lenne a leendő nyertesre, mint a közvélemény kutatások. 😊 )
peterk2005 udvari bolond
Pedig jobb, ha nem is előrejelzésnek, hanem tippnek, mert egyrészt a közvéleménykutatásokon alapul, másrészt benne van a buki haszna is.
Vagyis egy sima kétkimeneteles 50-50-es meccsnél, egál csapatok között ad mondjuk 1.8-at 1.8-at, vagyis a politikában még óvatosabban is bánik a valószínűségekkel.
Ez mondjuk reálisan egy 70% valószínűség körüli kormányváltást sejtető odds.