Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Igen, de eddig akármennyi szavazatot is kapott egy párt bármilyen szavazáson, annak vezetője emlékeim szerint soha nem mondta még, hogy csak a rá szavazókat fogja képviselni külföldön, azért remélem ez nem csak szerintem elszomorító...Egy eldöntendő kérdésre adott válasz esetén nehéz a kisebbség/hangját nem hallató rész véleményének a képviselete.
StormST
Az egész választás politikai értéke az a Fidesz számára, hogy egy fokozottan emocionális kérdés mögé egy monolit többséget tudott kovácsolni. Ráadásul egy olyan kérdés mögé, amelyre baloldali alapokon nyugvó választ a magyar társadalom döntő többsége nem tud elfogadni.
Nyilván bicskanyitogató egy érvénytelen szavazásra alaptörvény-módosításokat építeni, de valójában most következik be a babér learatása és a betontömb szilárdra szárítása: aki nem fogja megszavazni a módosításokat, annak bérelt helye lesz 2018-ig minden fizetett politikai hirdetésben, negatív kampányok céltáblájaként.
több mint 9 éve
Igen, de eddig akármennyi szavazatot is kapott egy párt bármilyen szavazáson, annak vezetője emlékeim szerint soha nem mondta még, hogy csak a rá szavazókat fogja képviselni külföldön, azért remélem ez nem csak szerintem elszomorító...Arról mikor lesz szavazás, hogy ki képviselje kint Brüsszelben azt a 6,7 millió (jó, tudom, kicsivel kevesebb) magyart, akit Viktor már nem akar?A legnagyobb részvételű választáson se vett részt annyi ember, a legtöbb eddig 5,7 millió volt (2002).
StormST
A Fidesz legutoljára 2,1 millió szavazattal vitt kétharmadot.
Bárhogy is matekozzuk ezt a 3,2 millió nemet, egy jó kis választási költségvetéssel, szétdarabolt ellenzékkel jelenleg inkább esélyes a kétharmad, mint nem.
atapapa

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 9 éve
Az a baj, hogy simán lehet 2/3 megint, mert azt már 2014 óta tudjuk, hogy ahhoz elég kb. 2-2,2 millió szavazó is, az "ügyesen" összerakott választási körzetek és rendszer miatt...A kép lényegében nem változott nagyot valószínűleg 2014-hez képest, vagyis ha feltételezzük, hogy a bal oldalról is ment "Nem" szavazat, akkor a mozgósításban és/vagy létszámban még csökkent is a jobboldal eredménye, hiszen akkor kb. 3,3 millió szavazót mozgattak meg együtt...

több mint 9 éve
Arról mikor lesz szavazás, hogy ki képviselje kint Brüsszelben azt a 6,7 millió (jó, tudom, kicsivel kevesebb) magyart, akit Viktor már nem akar?A legnagyobb részvételű választáson se vett részt annyi ember, a legtöbb eddig 5,7 millió volt (2002).
StormST
A Fidesz legutoljára 2,1 millió szavazattal vitt kétharmadot.
Bárhogy is matekozzuk ezt a 3,2 millió nemet, egy jó kis választási költségvetéssel, szétdarabolt ellenzékkel jelenleg inkább esélyes a kétharmad, mint nem.
több mint 9 éve
Ez érdekesen szar válasz....Arról mikor lesz szavazás, hogy ki képviselje kint Brüsszelben azt a 6,7 millió (jó, tudom, kicsivel kevesebb) magyart, akit Viktor már nem akar?másfél év múlva
StormST
James007

több mint 9 éve
Van, aki tippel, és van, akinek ez a szakmája... 😉A választási matematika nem egyszerű dolog, de azt már az összes pártközpontban jól tudták vasárnap este 8-kor, hogy ha csak valami baromi nagy elcseszés nem történik másfél éven belül, ez az érvénytelen eredmény akkora kétharmadot jelez előre, hogy csak úgy füstöl...Szóval aki ebből a szavazásból kikövetkezteti, hogy hány fideszes szavazó ment el és hány volt a balos ill. jobbikos, az olyant tud, amit senki más. 😊 Az én tippem az egyébként, hogy ennek a három millió körüli szavazónak kb. fele nem fideszes volt.
James007
peterk2005
Térjünk vissza erre másfél év múlva.
több mint 9 éve
A választási matematika nem egyszerű dolog, de azt már az összes pártközpontban jól tudták vasárnap este 8-kor, hogy ha csak valami baromi nagy elcseszés nem történik másfél éven belül, ez az érvénytelen eredmény akkora kétharmadot jelez előre, hogy csak úgy füstöl...Ha valamiből nem lehet kiindulni, akkor éppen ez a népszavazás az. A korábbiakkal ellentétben ez egy olyan szavazás volt, amelyiknél a fideszes, jobbikos és mszp-s szavazóbázis is nagyjából hasonló arányban van/volt a nem pártján. Sőt, érdekes módon a három közül relatíve éppen a fideszes bázisban a legalacsonyabb - bár náluk is nagyon magas - az idegen-ellenesség. (Nem, vagy kevésbé idegen-ellenes szavazók lényegében csak az LMP és DK környékén vannak. Meg a párt/képviselet nélküli liberálisok és politikailag semlegesek/érdektelenek között.)
James007
Szóval aki ebből a szavazásból kikövetkezteti, hogy hány fideszes szavazó ment el és hány volt a balos ill. jobbikos, az olyant tud, amit senki más. 😊 Az én tippem az egyébként, hogy ennek a három millió körüli szavazónak kb. fele nem fideszes volt. Itt legalábbis a környéken sokkal erősebb az idegenellenesség még a pártpreferenciánál is. Akiket elért a kampány, azok pártállástól függetlenül akkor is elmentek volna voksolni, ha a kétfarkú kutyákra kell adni a szavazatot.
2018 meg még messze van, de én erősen kétlem, hogy a Fidesznek ebben a formájában - Orbánnal és a mostani branccsal - valaha még egyszer 2/3-a lesz. Most már ott tart a társadalom, hogy az olyan "ősliberálisok" is mint pl. én, már én is elgondolkodom azon, hogy rászavazok a Jobbikra csak azért, hogy ez a korrupt banda eltakarodjon. Aztán utána legfeljebb leköpöm magam 😀 Lényeg a lényeg, hogy Ilyen viszonyok között azért az ingadozók között már nem a Fidesznek van esélye szavazatokat halászni. Márpedig "mi" (párthoz nem kötődők) vagyunk a legtöbben - még, ha ezer félét is gondolunk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Zseniális:Egyébként a másik oldal reakciójára ez a vicc inkább igaz.
Mocsokpalánta
"A Fidesz reakciójáról, a győzelmi mámorról ez a vicc jut az eszembe:
Hruscsov pártfőtitkár kihívja Kennedy elnököt egy futóversenyre. Ketten futnak körbe egy moszkvai stadionban, kiválasztott elvtársak szeme előtt.
A versenyen Kennedy fölényesen nyer, Hruscsov percekkel később, négykézláb mászik át a célvonalon.
Az egyik néző rémülten mondja a szomszédjának: "Hú, de sajnálom! Nem kellett volna a főtitkár elvtársnak belemenni ebbe..."
Mire a másik: "Nyugi, olvasd el holnap a Pravdát!"
És tényleg, a Pravda másnap ezt írja:
"Hruscsov elvtárs és Kennedy amerikai elnök futóversenyen vett részt.
Hruscsov elvtárs másodikként ért célba, Kennedy elnök utolsó előtti lett."""
dande
A választási matematika nem egyszerű dolog, de azt már az összes pártközpontban jól tudták vasárnap este 8-kor, hogy ha csak valami baromi nagy elcseszés nem történik másfél éven belül, ez az érvénytelen eredmény akkora kétharmadot jelez előre, hogy csak úgy füstöl...
több mint 9 éve
Arról mikor lesz szavazás, hogy ki képviselje kint Brüsszelben azt a 6,7 millió (jó, tudom, kicsivel kevesebb) magyart, akit Viktor már nem akar?másfél év múlva
StormST
több mint 9 éve
Nem értem ezt a Rogán helikopterezik sztorit.Mert így történt. Ő meg politikus.
Miért nem mondta, hogy azzal volt kedve menni, oszt kifizette...
Lecsó
több mint 9 éve
Nem értem ezt a Rogán helikopterezik sztorit.Miért nem mondta, hogy azzal volt kedve menni, oszt kifizette...
több mint 9 éve
Azt hittem ha vege a szavazasnak akkor befejeződik a face es a média elaraaztásaAz álmodozás az élet megrontója...
Nagy magyarok vs haza arulok II
Ma kezdodott
Janek
több mint 9 éve
Azt hittem ha vege a szavazasnak akkor befejeződik a face es a média elaraaztása Nagy magyarok vs haza arulok II
Ma kezdodott
több mint 9 éve
www.atv.hu/videok/video-20161003-a-kvotanepszavazas-konkluzioi"Oxidálódunk a muszlimokkal ...."
empty taxi
Mekkora kifejezés! Kazincy díjas, de tényleg. 😊
Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
www.atv.hu/videok/video-20161003-a-kvotanepszavazas-konkluzioi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Azért a Pravda működik. Egy felmérés arról, hogy az átlagember szerint hány muszlim migráns él közöttünk. Vezetjük a világot, nálunk 70-szeresét hiszik az emberek a valóságnak.Az érdekes, hogy mögöttunk az unortodox polákok, és a mai napig hivatalosan is xenofób Japán áll.
(Felhívnám a figyelmet, hogy a grafikon is hamisít, mert nem arányos. Arányosan a mi oszlopunk vége valahol néhány monitornyival jobbra van 😀 )
peterk2005
több mint 9 éve
Azért a Pravda működik. Egy felmérés arról, hogy az átlagember szerint hány muszlim migráns él közöttünk. Vezetjük a világot, nálunk 70-szeresét hiszik az emberek a valóságnak. (Felhívnám a figyelmet, hogy a grafikon is hamisít, mert nem arányos. Arányosan a mi oszlopunk vége valahol néhány monitornyival jobbra van 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Zseniális:Mocsokpalánta
"A Fidesz reakciójáról, a győzelmi mámorról ez a vicc jut az eszembe:
Hruscsov pártfőtitkár kihívja Kennedy elnököt egy futóversenyre. Ketten futnak körbe egy moszkvai stadionban, kiválasztott elvtársak szeme előtt.
A versenyen Kennedy fölényesen nyer, Hruscsov percekkel később, négykézláb mászik át a célvonalon.
Az egyik néző rémülten mondja a szomszédjának: "Hú, de sajnálom! Nem kellett volna a főtitkár elvtársnak belemenni ebbe..."
Mire a másik: "Nyugi, olvasd el holnap a Pravdát!"
És tényleg, a Pravda másnap ezt írja:
"Hruscsov elvtárs és Kennedy amerikai elnök futóversenyen vett részt.
Hruscsov elvtárs másodikként ért célba, Kennedy elnök utolsó előtti lett."""
több mint 9 éve
Azok bekaphatják...Kezdjek el összepakolni? Jön a kitelepítés? 😛
Lecsó

több mint 9 éve
Azok bekaphatják...
több mint 9 éve
több mint 9 éve
nol.hu/belfold/bator-orban-viktor-sajtotajekoztatojan-nem-lehetnek-ujsagirok-1634493A befelé fordulás új fokozata
több mint 9 éve
Aki aláírt a fidesznek valamikor, annak járt hűtőmágnes is.
"Itt?? ... Mindenki!"