Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Tul sokat es sokan beszélnek a politikáról az orszagban most szvsz.Elvileg ugye minél többen érzik magukénak a közügyeket az annál inkább a jó kormányzás felé kellene, hogy tendálja a dolgokat.
Es persze szelsosegesen
Janek
A gond szvsz inkább az, amit Amadeus is mondott, hogy mind a Gyurcsány- mind az Orbán-adminisztrációt nem a kormányzás, az ország előrelendítése érdekelte hanem az árokásás, hangulatkeltés, így biztosítva a szavazóbázist, ez által a hatalmat, teljesítménytől függetlenül.
Így mára eljutottunk arra a szintre, hogy a politikáról beszélő emberek üvöltöznek a vakvilágba ahelyett, hogy konstruktív párbeszédbe bonyolódnának.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Te is tudod jól, hogy 10 millió szövetségi kapitány, menekültügyi szakértő, politológus, biztonsági szakértő, jogász, közgazdász, pedagógus, orvos, miegymás hazája vagyunk. Egyébként más országokban is hasonló a helyzet, nem feltétlen hungarikum ez, problémának azt tartom inkább, hogy nagyon átitatta már a magyar közéletet az indulat. Teljesen elállatiasodva foglalunk lassan mindenről állást a menekültektől kezdve az utolsó piszlicsáré kérdéssel bezárólag. Nem tudom, hogy a 2002 óta - mind2 oldal által - folytatott indulat alapú, heccelő politikát meddig lehet folytatni balhé nélkül.mikor csatlakoztunk az EU-hoz, akkor bizonyos szuverenitási jogokról lemondtunk, így a menekültügy területén is. amíg ezzel nem lehetett készültségbe helyezni az országot, senkit sem érdekelt. most hirtelen mki miRGáns szakértő lett.Tehát szerinted aki nem ker menekültet az nem is kap?Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.de igenis kérdés. hány darab menekültet intézett ide az unió? amíg 0, és még csak végső döntés sincs erről, addig ne mondjunk ilyet sztem h nem kérdés.
Max az a kerdes hogy kommunikalja le a kormany....
Janek
csebi
Vagy mondjuk ha Mo nem kér akkor ugyanugy kap minden leosztható pénzből?
Én nem vagyok szakértő de egy közös dologba bele is kell rakni nem csak kivenni...
Vajon miert nyilatkozta mar most OV hogy brusszel megkerülte a jogrendszert
Mintha megalapozná hogy megis be kell fogadni par nem ide valo embert.
Janek
csebi
Legszürreálisabb élményem az volt, ahogy egy 65 év körüli mama, két kézzel, vicsorogva karmolta le - nem is tépte, karmolta - a kétfarkú kutya plakátját a villanyoszlopról Újpesten. Azt hittem rosszul látok. Hörgött, vicsorgott, mint egy állat. Szürreális és egyben rémisztő.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 9 éve
Tul sokat es sokan beszélnek a politikáról az orszagban most szvsz.mikor csatlakoztunk az EU-hoz, akkor bizonyos szuverenitási jogokról lemondtunk, így a menekültügy területén is. amíg ezzel nem lehetett készültségbe helyezni az országot, senkit sem érdekelt. most hirtelen mki miRGáns szakértő lett.Tehát szerinted aki nem ker menekültet az nem is kap?Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.de igenis kérdés. hány darab menekültet intézett ide az unió? amíg 0, és még csak végső döntés sincs erről, addig ne mondjunk ilyet sztem h nem kérdés.
Janek
csebi
Én nem vagyok szakértő de egy közös dologba bele is kell rakni nem csak kivenni...
Janek
igen, ezt jól látod. aki a gulyásból enni akar, az bele kell, hogy tegyen a fazékba is. ez ment a gulyáskommunizmus idején. úgy látszik a gulyásunió korszakában viszont csak enni szeretnénk, de megmondom őszintén, hogy nagyon messzire vinne ez a "mki kap akkor majd minden leosztható pénzből?". mert ahogy mondom, jelenleg önkéntes relokáció van. így vittek eritreai menekülteket a skandináv országokba pl.
végleges döntés nem volt.
van/volt egy elképzelés, amit átvertek úgy, hogy mi - és még pár másik ország - nagyon tiltakozott ellene (minket ekkor akartak "megvesztegetni", hogy akkor tőlünk is relokálnak nemcsak görögből és olaszból, de erre nemet mondtunk. amúgy ez az én szememben sem volt szép lépes az Uniótól/Merkeltől), de még messze van, hogy ebből kötelezően végrehajtandó uniós jogforrás legyen.
csebi
Es persze szelsosegesen
több mint 9 éve
John Oliver friss Emmy győztesként visszatért 1 hónapos szünetéről és összehasonlította a 2 elnökjelölt botrányos ügyeit. Tökéletes ráhangolódás a ma éjszakai 1. elnökjelölti vitához.www.youtube.com/watch?v=h1Lfd1aB9YI
több mint 9 éve
mikor csatlakoztunk az EU-hoz, akkor bizonyos szuverenitási jogokról lemondtunk, így a menekültügy területén is. amíg ezzel nem lehetett készültségbe helyezni az országot, senkit sem érdekelt. most hirtelen mki miRGáns szakértő lett.Tehát szerinted aki nem ker menekültet az nem is kap?Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.de igenis kérdés. hány darab menekültet intézett ide az unió? amíg 0, és még csak végső döntés sincs erről, addig ne mondjunk ilyet sztem h nem kérdés.
Janek
csebi
Janek
igen, ezt jól látod. aki a gulyásból enni akar, az bele kell, hogy tegyen a fazékba is. ez ment a gulyáskommunizmus idején. úgy látszik a gulyásunió korszakában viszont csak enni szeretnénk, de megmondom őszintén, hogy nagyon messzire vinne ez a "mki kap akkor majd minden leosztható pénzből?". mert ahogy mondom, jelenleg önkéntes relokáció van. így vittek eritreai menekülteket a skandináv országokba pl.
végleges döntés nem volt.
van/volt egy elképzelés, amit átvertek úgy, hogy mi - és még pár másik ország - nagyon tiltakozott ellene (minket ekkor akartak "megvesztegetni", hogy akkor tőlünk is relokálnak nemcsak görögből és olaszból, de erre nemet mondtunk. amúgy ez az én szememben sem volt szép lépes az Uniótól/Merkeltől), de még messze van, hogy ebből kötelezően végrehajtandó uniós jogforrás legyen.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Akkor nem gazdag. Tök mindegy.
több mint 9 éve
és megint összekeverted.Na fasza, királyak ezek a kifejezések. 😊
csebi
A lényeget viszont nem keverem. Amin aggódunk, az az - hívják aminek akarják -, hogy az EU majd - kvóta szerint, vagy mert itt lettek regisztrálva, vagy mittudomén - ide fog küldeni embereket, akiket nekünk muszáj lesz befogadni. Na, ezeket az embereket semmi nem korlátozza, és nem is tartja majd itt, hogy ne vegyék újra nyakukba a lábukat akár másnap. És ezekből van jelenleg nulla, és döntés sincs róla, hogy lesz-e egyáltalán valamennyi.
A másik meg az, önkéntes (mindkét fél számára önkéntes, tehát nekünk is) "nemíromleaszótmertmegintnemleszszakmailagjóésnemérteksemmit"-e, na azt most is csináljuk, és arról a szavazásnál - se a kérdésben, se a kampányban - nincs szó.
Arra azért kíváncsi lennék, hányan vannak tisztában azzal, hogy a gazdag külföldi nem vesz magyar állampapírt?LecsóMilyen gazdag külföldi? 😊 Az a 90 millió pont akkora összeg, amit egy átlagos orvos, mérnök - értsd jól kvalifikált civil szakember - már nem tud kifizetni, de egy vállalkozónak, vagy "vállalkozónak" viszont nem tétel. Nem a gazdag vállalkozónak, hanem a falusihentes / öregszabó mikrovállalkozón kívül senkinek. Sem a kis-közepes valódi vállalkozónak, sem pedig a maffiózónak, szervezett bűnözőnek, terroristának, aki a vállalkozását csak pénzmosásra használja. Namost, felmerül a kérdés, hogy mondjuk egy jemeni miért venne ilyen kötvényt? Ha azért, mert itt jó üzlet várja, akkor nem kell neki a kötvény, idejön, céget alapít, és kész. Nem gátolja semmi. Úgyhogy azok a vállalkozók (vagy "vállalkozók"), akik azért a 80 millióért telepednek le ide, na azok egyrészt nem (feltétlenül) gazdagok, mert ahhoz kicsi az összeg, és igen nagy kétségeim vannak, hogy az üzlet miatt teszik, merthogy ha amiatt tennék, akkor megtennék anélkül is. (Egynek látnám értelmét ezzel kapcsolatban: ha ITTHON tennénk lehetővé, hogy azok a külföldiek, akik MÁR ITT VANNAK, vállalkoznak, na ők kaphassanak így könnyített letelepedést. Hogy maradjanak is itt. Jemenből ide senki nem fog jönni úgy, hogy előbb befizet 80 milliót aztán letelepszik és majd meglátjuk. Aki az üzletért jön az nem fizet ki feleslegesen ennyit, hanem idejön, vállalkozik, és kész. Viszont aki mondjuk csak EU papírt akar, annak ez bagóért van.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
| Tóta W. Árpád: "TUDTA?1999-ben négy lakóházat ért bombamerénylet Moszkvában és más orosz városokban. Putyin miniszterelnök egyértelműen csecsen terroristáknak tulajdonította a támadást, és elrendelte Groznij bombázását, újrakezdve a csecsen háborút és az egekig növelve népszerűségét. Pár nappal később a rendőrség tetten ért három orosz titkosügynököt, akik Rjazanyban telepítettek éppen bombát. Ezt később gyakorlatozásnak nevezték, a dumában leállították a vizsgálatot, az egész ügy minden dokumentumát 75 évre titkosították.
A tovább kutató civil bizottság tagjait meggyilkolták, illetve letartóztatták. Néhány hónappal később Putyin Oroszország elnöke lett. Most már tudja." | | |
több mint 9 éve
Arra azért kíváncsi lennék, hányan vannak tisztában azzal, hogy a gazdag külföldi nem vesz magyar állampapírt?Vállalati kötvényt vesz az offshore cégtől. Semmi köze az állampapírhoz. Jutalékot fizet a cégnek, és megkapja a vállalati kötvényt. Aztán az offshore cég vesz diszkont áron állampapírt, amit aztán 5 év után visszavesz tőle az állam névértéken (cirka 4% hozam....).
Ez azért más biznisz, mint a menekült kérdés... Nem is értem, miért érvelnek ujságírók azzal, hogy ha ezek jöhetnek, a menekültek miért nem... Almát a körtével.
Az egyik szolidaritás kérdése, a másik meg szimpla lopás.
több mint 9 éve
Amikor valaki egy vitában érvnek tekinti, hogy ov mit nyilatkozott, mindig annyira megmosolyogtató😊
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Tehát szerinted aki nem ker menekültet az nem is kap?Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.de igenis kérdés. hány darab menekültet intézett ide az unió? amíg 0, és még csak végső döntés sincs erről, addig ne mondjunk ilyet sztem h nem kérdés.
Janek
csebi
több mint 9 éve
Teljesen igazat kell adjak Csebinek, mindenben.Nagyon sokan nem értik még azt sem, miről megy a vita. A választók sem, az újságírók nagyon nagy része sem, és gyanítom a politikusok még nagyobb része sem. Ezért van ködszurkálás, ezért van parttalan vita, ezért tud egy Kovács féle szóvivőhöz hasonlító beszélő fej állandóan mellébeszélni, kiforgatni, félremagyarázni és megvezetni. Ez nekik egy nagyon kedvező állapot, és igyekeznek is fenntartani. Persze ebben a helyzetben egy szavazáson értelmesen dönteni nem lehet, de nem is ez a cél ugyebár.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
Relocation-t nevezzük inkább áthelyezésnek, mert pontosabb fordítás, és a lényeget is jobban tükrözi.Áthelyezik ide, hogy elbírálják a kérelmét. Nem telepedik, nem migrál, nem lakik, itt van és vár.
több mint 9 éve
Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.de igenis kérdés. hány darab menekültet intézett ide az unió? amíg 0, és még csak végső döntés sincs erről, addig ne mondjunk ilyet sztem h nem kérdés.
Janek
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
u.i.:és megint összekeverted.
Feltételeztem, hogy Atari a resettlement-re gondol (BEtelepítést írtam), hiszen ez az ami a kampánytéma, ez jönne az EU-ból, ezek lennének azok, akiket most 1300 körüli számmal emlegetnek, ezektől félünk most. Ezek nem írnának alá semmit, ezek másnap felülhetnének a vonatra Bécs felé. (A relocation, ha jól tudom arról szól, hogy az EU-n kívüli területekről - pl. törökországi menekülttáborokban, stb. - lehetne kiszemezgetni azokat, akiknek az anyagi helyzete, nyelvismerete, szakmája, stb. olyan, hogy a fogadó országban hasznosak lehetnek. Ebben elvi különbséget nem látok a letelepedési kötvényhez képest. Ellenőrizhetjük őket, válogathatunk közülük, ergó papíron az jönne, aki hasznos is lenne, ha jön. Már, ha a rendszer ezért működik és nem azért, hogy valakik anyagilag rohadtul jól járjanak vele, miközben olyan, mint az ementáli sajt, tele van biztonsági lyukakkal.)
peterk2005
relocation áttelepítés. erről van most szó. ez az, amikor már az EU-ban lévő menekültként elismert személyt telepítenek ÁT egyik tagállamból a másikba.
resettlement betelepítés. harmadik országban lévő, ám elismert menekült személyt (az eljárás sok féle lehet pl. ritkán kimegy egy ügyintéző lefolytatja az eljárást, és döntést hoznak otthon papírok alapján, vagy eleve a táborba raknak állandó személyzetet, akik megcsinálják az eljárást, és helyben hoznak döntést - ilyet pl. az amerikaiak és kanadaiak is csinálnak Szudánban) telepítenek BE az EU területére. amúgy csak megjegyzem, hogy resettlement-et Magyarország is csinál(t) a közelmúltban. vicces látni olyan magas rangú embert látni az országjáráson, aki saját maga kézjegyével ellenjegyzett pozitív döntéseket resettlementben. (szándékosa használom az angolt, mert össze lett keverve a magyar szakkifejezés)
1300 körüli szám az mind áttelepített személy. csak az áttelepítés szónak teljesen más a hangzása, mint a betelepítésnek. és igen ezek aláírnák, épp ezt írom, bár úgy érzem teljesen felesleges. még 11 milliárd forint sem lenne elegendő nekem, hogy csak itt a topikban legalább 1-2 alapvető dolog világos lenne nektek, miután hatodszor leírom a tényeket.
ezzel a rendszerrel nagyon nem lehetne jól járni szerintem.
teljesen fölösleges ide keverni a kötvényt, igen is rengeteg az elvi különbség a kettő között. egyikben gazdag embereket honorálunk a pénzük miatt letelepedési engedéllyel, másikban meg üldözött emberek számára nyújtunk védelmet. nagyon nem ugyanaz.
több mint 9 éve
Az szerintem nem kérdés,hogy lesz itt jo par menekült amit az unio intez.Max az a kerdes hogy kommunikalja le a kormany....
több mint 9 éve
Én nem vitatom, hogy van a letelepedési kötvény-rendszernek is egy rendes, szakhatóságokat igénybevevő folyamata, és azt sem, hogy sokan azon mennek keresztül. Én csak azt gondolom, hogy az ez az egész kötvény történet rettenetesen bűzlik, átszövi a külső- és belső korrupció, ezért borzasztó nagy lauffal működik. Láttam, hogy a trafikos vagy például a takerékos történetből mi lett, és felteszem itt is ez történt. Lehet, hogy volt egy elképzelés valahol, valakinek az asztalán, aki akár még szakmailag is közelítette meg a kérdést, de biztos, hogy nem úgy történt, hogy ezt a kezdeményezést egy külgazdaságos vagy migrációs agytröszt felkarolja, kitalálja, megtervezi azért, mert az országnak jó, hanem azért, mert valaki aki az ottani bürokrácia körül lebzselt, észrevette, pénzt látott benne és rárepült. És ilyen is lett. Így meg több kárt okoz, mint hasznot.u.i.:
Feltételeztem, hogy Atari a resettlement-re gondol (BEtelepítést írtam), hiszen ez az ami a kampánytéma, ez jönne az EU-ból, ezek lennének azok, akiket most 1300 körüli számmal emlegetnek, ezektől félünk most. Ezek nem írnának alá semmit, ezek másnap felülhetnének a vonatra Bécs felé. (A relocation, ha jól tudom arról szól, hogy az EU-n kívüli területekről - pl. törökországi menekülttáborokban, stb. - lehetne kiszemezgetni azokat, akiknek az anyagi helyzete, nyelvismerete, szakmája, stb. olyan, hogy a fogadó országban hasznosak lehetnek. Ebben elvi különbséget nem látok a letelepedési kötvényhez képest. Ellenőrizhetjük őket, válogathatunk közülük, ergó papíron az jönne, aki hasznos is lenne, ha jön. Már, ha a rendszer ezért működik és nem azért, hogy valakik anyagilag rohadtul jól járjanak vele, miközben olyan, mint az ementáli sajt, tele van biztonsági lyukakkal.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
első bekezdés: nem olyan egyszerű, és ezt már leírtam ezerszer. aki részt vesz a relokációban (magyarul ÁTtelepítés, ami nem összekeverendő a resettlementtel magyarul BEtelepítés) azzal kvázi kötnek egy szerződést, hogy viszonylag magas támogatási összeget kap az integrációra, megélhetésre stb-re cserébe vállalja, hogy az adott tagállamban fog élni. aki 24 órán belül lelép, az olyan nagy összegtől esik el, amit még vszeg Németországban sem keresne meg. plusz vannak még más hátrányok is, ha megszegi ezt a szerződést, de ennek már nem nézek utána konkrétan.Lehet, ezt a szavazást eltaktikázták: a vasárnapi boltzárral ki kellett volna húzni idáig (Nyakót engedni). A vasárnapi zárvatartást bebukják (KDNP elviszi a balhét), de az biztosította volna a nagy részvételt. A betelepítésre meg csak az internacionalisták és az elvakult Egyesült Európai Államok hívők szavaznának igennel (a kicsit jobboldaliaknak az igen nettó hazaárulás), így az lenne, hogy "ha már eljöttünk szavazni, húzzunk a másik kérdésre is egy nem-et" érvényesen.Nem lesz itt semmiféle betelepítés. De ha lenne is, ha ide is küldenének mondjuk 2 ezer menekültet, mérget vehetsz rá, hogy abból a 2 ezerből pontosan 2 ezer 24 órán belül már Hegyeshalmon túl lenne. Merthogy a határok nyitottak, a táborok nyitottak, megtiltani nem lehet. Úgyhogy, ha tényleg az lenne a cél, hogy szabaduljunk meg a menekültproblémától, akkor a legegyszerűbb lenne Junker markába csapni, majd megmutatni, hogy merre van Bécs.
Atari
Azokkal, akiknek viszont pénzért áruljuk a letelepedési engedélyt, és még csak nem is ellenőrizzük, hogy kik jönnek így be, lehet, hogy idővel tényleg kéne csinálni valamit, mert annak lehet, hogy nem lesz jó vége. Már azon kívül, hogy azok jóval többe is kerülnek majd nekünk, mint a kerítés, mert a pénzüket csak kölcsön adják, azt majd 4-5 év múlva kamatostul visszafizetjük nekik .... a közösből.
peterk2005
második bekezdés: ezt is leírtam többször. de ellenőrzik, és igen is van jó pár olyan kérelmező, akiket a szakhatósági állásfoglalás miatt utasítottak el. erről is van statisztika, de nem bányászom elő.
több mint 9 éve
Lehet, ezt a szavazást eltaktikázták: a vasárnapi boltzárral ki kellett volna húzni idáig (Nyakót engedni). A vasárnapi zárvatartást bebukják (KDNP elviszi a balhét), de az biztosította volna a nagy részvételt. A betelepítésre meg csak az internacionalisták és az elvakult Egyesült Európai Államok hívők szavaznának igennel (a kicsit jobboldaliaknak az igen nettó hazaárulás), így az lenne, hogy "ha már eljöttünk szavazni, húzzunk a másik kérdésre is egy nem-et" érvényesen.Nem lesz itt semmiféle betelepítés. De ha lenne is, ha ide is küldenének mondjuk 2 ezer menekültet, mérget vehetsz rá, hogy abból a 2 ezerből pontosan 2 ezer 24 órán belül már Hegyeshalmon túl lenne. Merthogy a határok nyitottak, a táborok nyitottak, megtiltani nem lehet. Úgyhogy, ha tényleg az lenne a cél, hogy szabaduljunk meg a menekültproblémától, akkor a legegyszerűbb lenne Junker markába csapni, majd megmutatni, hogy merre van Bécs.
Atari
Azokkal, akiknek viszont pénzért áruljuk a letelepedési engedélyt, és még csak nem is ellenőrizzük, hogy kik jönnek így be, lehet, hogy idővel tényleg kéne csinálni valamit, mert annak lehet, hogy nem lesz jó vége. Már azon kívül, hogy azok jóval többe is kerülnek majd nekünk, mint a kerítés, mert a pénzüket csak kölcsön adják, azt majd 4-5 év múlva kamatostul visszafizetjük nekik .... a közösből.

több mint 9 éve
Én alapvetően nem is értem, hogy veszi valaki még komolyan. Gyurma PappaAmíg Matolcsy vagy Szijártó-kaliberű minisztereink vannak, vagy épp Béla elemez(hetett) kedvére, ott nem hiszem, hogy ezen fenn kéne akadni.. nem lóg ki a sorból.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Vészesen fogy az idő, már talán kevés is egy tömegeket mozgósító magyarországi iszlamista terrorcselekményhez.Gyors robbant egyet valami a körúton.
Atari
több mint 9 éve
Vészesen fogy az idő, már talán kevés is egy tömegeket mozgósító magyarországi iszlamista terrorcselekményhez.Lehet, ezt a szavazást eltaktikázták: a vasárnapi boltzárral ki kellett volna húzni idáig (Nyakót engedni). A vasárnapi zárvatartást bebukják (KDNP elviszi a balhét), de az biztosította volna a nagy részvételt. A betelepítésre meg csak az internacionalisták és az elvakult Egyesült Európai Államok hívők szavaznának igennel (a kicsit jobboldaliaknak az igen nettó hazaárulás), így az lenne, hogy "ha már eljöttünk szavazni, húzzunk a másik kérdésre is egy nem-et" érvényesen.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
444.hu/2016/09/24/egyre-tobb-fideszes-kapcsolja-ossze-a-kvotanepszavazast-az-alkotmanymodositassalFélve jegyzem meg, hogy alaptörvény tartalmáról népszavazni alaptörvény-ellenes. (Szopjanak le, hogy a saját alaptörvényük se szent már)