Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Ezt nem tudtam...24.hu/belfold/2016/09/21/nogradi-a-tuzparancs-a-megoldas-a-menekultek-ellen/Tűzparancs egyébként máshol is van és nem csak a legsötétebb diktatúrák használták/használják
Alakul ez....
Lecsó
Kampman
több mint 9 éve
Azért ennyire nem becsülném le Kis Grófót, vele bármikor megtöltenek egy nagyszínpad előtti teret. Az más kérdés, hogy a kúltúrára gyakorolt hatása mekkora, és fog-e rá emlékezni valaki 20 év múlva. Attól még a "nézését meg a járását" mindenki ismeri, és óbégatja. Ők a többség. Mi, akik itt viszonylag kulturáltan vitatkozunk dolgokról, mi vagyunk a kisebbség. És ez a nagy baj.Meg az, hogy nem Nógrádi a termék. Ő a nepper.
több mint 9 éve
24.hu/belfold/2016/09/21/nogradi-a-tuzparancs-a-megoldas-a-menekultek-ellen/Tűzparancs egyébként máshol is van és nem csak a legsötétebb diktatúrák használták/használják
Alakul ez....
Lecsó
több mint 9 éve
24.hu/belfold/2016/09/21/nogradi-a-tuzparancs-a-megoldas-a-menekultek-ellen/Ez 3-4 plusz hakni, alap hogy ilyeneket beszél. ő egy termék, ebből él, ő = Kis Grófo, a tényleges hatása is annyi.
Alakul ez....
Lecsó

több mint 9 éve
24.hu/belfold/2016/09/21/nogradi-a-tuzparancs-a-megoldas-a-menekultek-ellen/Alakul ez....
több mint 9 éve
www.letenyemedia.hu/cikkek/magyarorszag/tobb-mint-11-milliard-adofizetoi-penz-ment-el-a-nepszavazasi-kampanyra-.htmlAz igazi kérdés az, hogy ebből a 11Mrd-ból mennyi volt a piaci ár és mennyi a csurran-cseppen....
Vs
magyaridok.hu/belfold/domotor-csaba-harangozo-tamas-teves-osszesitest-ismertetett-1026592/
Janek
több mint 9 éve
www.theverge.com/2016/9/21/12998614/twitter-live-stream-us-presidential-debates

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
444.hu/2016/09/21/a-hazudozason-kapott-szijjarto-peter-kalandjai-egy-nala-sokkal-ravaszabb-emberrel

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Jogászok! Kicsit jogászkodjunk már mert tényleg érdekel a dolog:Ez a népszavazás amúgy ügydöntő?
Lecsó
Nem
Amadeus91
Ha jól tudom, az ogy népszavazást elrendelő határozatának tartalmaznia kell, hogy az éppen elrendelt népszavazás ügydöntő vagy véleménynyilvánító.
Na most ez nem tartalmazza:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A16H0008.OGY×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
Akkor most ki mondja meg, hogy ez jogilag ügydöntő vagy csak véleménynyilvánító?
Az alaptörvény csak ennyit mond az idézett cikk-ben:
8. cikk
(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.
A szintén idézett 2013. évi CCXXXVIII. törvény meg ezt mondja:
3. A kérdés hitelesítése
10. § (1) Ha a kezdeményezés az országos népszavazás jogintézményének alkotmányos céljával és rendeltetésével nyilvánvalóan ellentétes,.... a Nemzeti Választási Iroda elnöke a kérdést a benyújtásától számított öt napon belül határozattal elutasítja, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság elé.
Na most szerintem itt meg kellett volna buknia az egésznek, mert ha jól gondolom a népszavazás alkotmányos célja a parlament korlátozása. Vagyis hogy a nép dönt a népképviselet helyett, és a népképviselet köteles azt a tv-t meghozni, ami a kérdésből következik. De ha az isten adta nép nem tudja, hogy milyen törvény következik az ő szavazatából, (sőt, még állítólag OV sem tudja, vagy tudja, de nem mondja el) akkor dönteni sem tud. Ha mégis szavaz valami alapján, akkor pontosan a népszavazás céljával ellentétesen cselekszik, mert nem megköti a parlament kezét, hanem bedobja a lovak közé a gyeplőt, és szabad utat ad akármilyen későbbi (akár az ő akaratával ellentétes) tv meghozatalának, aminek pont a hivatkozási alapja lesz az ő népszavazása.
Erre mondják, hogy ügyes...
több mint 9 éve
index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/20/hamis_level_szeged_polgarmester_europai_bizottsag/Mindíg van lejjebb.
Van lejjebb?
(Tudom, van....😊 )
Lecsó
Szerintem most az jön, hogy Botkáék írták a levelet, hogy lejárassák vele a kormányt.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/20/hamis_level_szeged_polgarmester_europai_bizottsag/Van lejjebb?
(Tudom, van....😊 )
több mint 9 éve
Szerintem egyértelmű, hogy milyen törvényt kell alkotnia az Országgyűlésnek a "nem"-ek győzelme esetén, mivel ez a népszavazás kizárólag a magyar Parlamentnek írhat elő kötelezettséget, ellenben semelyik EU-s szervnek nem:na itt indul a probléma. Egy normális népszavazási kérdés esetén törvényi feltétel, hogy a törvényhozás nem gondolkodhat azonLázár azt mondta a kormányinfón, hogy ügydöntő, és hogy gondolkoznak azon, milyen törvényt alkossanakEz a népszavazás amúgy ügydöntő?
Lecsó
Nem
Amadeus91
Lecsó- pláne nem a végrehajtó hatalom -,hogy milyen törvényt kell alkotni, ugyanis az egyértelműen következik a kérdésből.
Nevetséges kabaré, a demokratikus berendezkedés egyik alappillérének a seggbekúrása ez a népszavazás. Mindennek a legalja.
Amadeus91
"A Magyar Országgyűlés hozzájárul, hogy az Európai Unió előírhassa a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését."
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
na itt indul a probléma. Egy normális népszavazási kérdés esetén törvényi feltétel, hogy a törvényhozás nem gondolkodhat azonLázár azt mondta a kormányinfón, hogy ügydöntő, és hogy gondolkoznak azon, milyen törvényt alkossanakEz a népszavazás amúgy ügydöntő?
Lecsó
Nem
Amadeus91
Lecsó
Nevetséges kabaré, a demokratikus berendezkedés egyik alappillérének a seggbekúrása ez a népszavazás. Mindennek a legalja.
több mint 9 éve
Hát igen. Mondjuk amennyi tehetség szorult Gyurcsányba - mert azért szorult - annyira tökéletesen alkalmatlan is volt egyúttal politikusnak. Úgy tekintett a politizálásra, mint egy polgári klub-beli csevegésre, ahol még menő is azt mondani időnként, hogy elbasztam és átbasztalak. Hiszen mindenki tudja, hogy így van, ezért "házon belül" még poén is. Politikusként viszont öngyilkosság.Gyurcsány nem olyan, mintha te mennél el NFL szakírónak "just for feeling" alapon, hanem mondjuk Irsay.
(Már persze akkor, ha valaki országot akar irányítani. Mert az ő esetében bevallom, ezt is kétlem. Min. elnök lett, mert a helyzet úgy hozta, és élvezte is amíg ott volt, de amúgy szerintem neki ez csak egy pótcselekvés, amivel úgy kitöltheti a napjait, hogy élvezi. Mintha én elmennék NFL szakírónak 😀 Rohadt gyenge lennék benne, de hullára élvezném, miközben az se érdekelne, ha csak tízen olvassák 😀 Gyurcsányon is ezt látom. Ezért nem lehet kiirtani se, mert élvezi. Állítom Orbán mellett ő a legelégedettebb politikus az országban jelenleg. Megvan a kis 5-6%-os szemétdombja, ahol imádják, ahol ő a "Feri", azt meg szerintem külön élvezi is, hogy rengetegen meg rángógörcsöt kapnak a neve hallatán is. Orbán nem ilyen, ő a hatalomba szerelmes.)
peterk2005
Nagy különbség, már csak a helyzet anyagi vonatkozásai tekintetében. Sőt, főleg úgy.
Valamint ő abban tehetséges, hogy foglaljon el -akár öngyilkos rohammal- egy közepes várat. Nem abban, hogy miután elfoglalta, hogyan működtesse, szervezze meg az ott élők mindennapi életét, hogy vészeljék át a nyarat/telet, mi legyen a szeméttel, állatokkal, ki mit egyen, mit készítsen, stb. Még a megtartás se prioritás, csak az elfoglalás, a permanens harc.
Egy igazi őrült elszánt tulok, mindenféle jövőkép, racionális cél, veszteség/nyereség, cash-flow, stb. tervezés nélkül.
Orbán meg egy gátlástalan üzletember, irreális egóval, aki a honi politikusok közül elsőnek jött rá, hogy a politika az semmi más, csak színtiszta profitmaximalizálás. Legalábbis Magyarországon minden bizonnyal.
És ő ebben eléggé hatékony.
több mint 9 éve
Hát igen. Mondjuk amennyi tehetség szorult Gyurcsányba - mert azért szorult - annyira tökéletesen alkalmatlan is volt egyúttal politikusnak. Úgy tekintett a politizálásra, mint egy polgári klub-beli csevegésre, ahol még menő is azt mondani időnként, hogy elbasztam és átbasztalak. Hiszen mindenki tudja, hogy így van, ezért "házon belül" még poén is. Politikusként viszont öngyilkosság. (Már persze akkor, ha valaki országot akar irányítani. Mert az ő esetében bevallom, ezt is kétlem. Min. elnök lett, mert a helyzet úgy hozta, és élvezte is amíg ott volt, de amúgy szerintem neki ez csak egy pótcselekvés, amivel úgy kitöltheti a napjait, hogy élvezi. Mintha én elmennék NFL szakírónak 😀 Rohadt gyenge lennék benne, de hullára élvezném, miközben az se érdekelne, ha csak tízen olvassák 😀 Gyurcsányon is ezt látom. Ezért nem lehet kiirtani se, mert élvezi. Állítom Orbán mellett ő a legelégedettebb politikus az országban jelenleg. Megvan a kis 5-6%-os szemétdombja, ahol imádják, ahol ő a "Feri", azt meg szerintem külön élvezi is, hogy rengetegen meg rángógörcsöt kapnak a neve hallatán is. Orbán nem ilyen, ő a hatalomba szerelmes.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Persze, hogy nem. Maga a beszéd egyébként baromi érdekes és sok dologban igaza is volt, de egy ilyet vagy nyilvánosan kellett volna elmondania, vagy ha lebukott vele, le kellett volna mondania.Elnézve az mszp előző pár évét (és ismerve a beszédet) felmerül bennem a gyanú, hogy ez nem kizárólag az ő hibája.Gyurcsánynak elég volt egy őszöd és kész, tönkre is vágta a hitelét. Nem a Fidesz táborban, hiszen nem ők szavazták meg, hanem az MSZP szavazótáborában. Ennyitől elfogyott a hitele, és a szavazók mentek a szélrózsa minden irányába. Jobbikhoz, LMP-hez, nyugatra, inaktivitásba, stb.Hangfelvétel van róla (magyar politikustól egyedüliként), hogy hülyének nézte a saját szavazóit és az azt megelőző 2 éves kormányzása alatt nem csinált semmit. Ha ettől se vesztette volna el a hitelét, akkor nem tudom mitől kellett volna. Nyilván a politikusnak munkaköri kötelessége az emberek átbaszása, ezt azért minden józan ember tudja, de akkor is ő az egyetlen, aki még a saját szavai szerint is hazudott.
peterk2005
Kampman
zinedine5
több mint 9 éve
Elnézve az mszp előző pár évét (és ismerve a beszédet) felmerül bennem a gyanú, hogy ez nem kizárólag az ő hibája.Gyurcsánynak elég volt egy őszöd és kész, tönkre is vágta a hitelét. Nem a Fidesz táborban, hiszen nem ők szavazták meg, hanem az MSZP szavazótáborában. Ennyitől elfogyott a hitele, és a szavazók mentek a szélrózsa minden irányába. Jobbikhoz, LMP-hez, nyugatra, inaktivitásba, stb.Hangfelvétel van róla (magyar politikustól egyedüliként), hogy hülyének nézte a saját szavazóit és az azt megelőző 2 éves kormányzása alatt nem csinált semmit. Ha ettől se vesztette volna el a hitelét, akkor nem tudom mitől kellett volna. Nyilván a politikusnak munkaköri kötelessége az emberek átbaszása, ezt azért minden józan ember tudja, de akkor is ő az egyetlen, aki még a saját szavai szerint is hazudott.
peterk2005
Kampman
több mint 9 éve
Gyurcsánynak elég volt egy őszöd és kész, tönkre is vágta a hitelét. Nem a Fidesz táborban, hiszen nem ők szavazták meg, hanem az MSZP szavazótáborában. Ennyitől elfogyott a hitele, és a szavazók mentek a szélrózsa minden irányába. Jobbikhoz, LMP-hez, nyugatra, inaktivitásba, stb.Hangfelvétel van róla (magyar politikustól egyedüliként), hogy hülyének nézte a saját szavazóit és az azt megelőző 2 éves kormányzása alatt nem csinált semmit. Ha ettől se vesztette volna el a hitelét, akkor nem tudom mitől kellett volna. Nyilván a politikusnak munkaköri kötelessége az emberek átbaszása, ezt azért minden józan ember tudja, de akkor is ő az egyetlen, aki még a saját szavai szerint is hazudott.
peterk2005
De nem csak ebben a témában tudja ezt. Néhány éve lényegében lehúzta a vécén a szlovákiai magyarság politikai képviseletének lehetőségét, a romániai magyarokét csak rontja, és ennek ellenére még ma is, itthon is, de ami még viccesebb, KINT IS(!!) ő az aki a magyarok érdekeit képviseli.Megadta nekik az állampolgárságot, ami ellen a baloldal folyamatosan küzdött. Orbán a magyar politika egyik, ha nem a legnagyobb szélkakasa, de ezt akkor is megtette, az ellenfelei meg nem.
peterk2005
több mint 9 éve
Azt hittem, hogy amikortól belépünk az EU-ba, onnantól kezdve az ellenségállítással, a "mi ellenük" politikával csak időlegesen lehet eredményesnek lenni, ami idővel elmúlik és az emberek kezdik a tényleges eredményeket számon kérni. Bevallom ebben a kérdésben rohadt naív voltam. Ha valamiben Orbán zseniális, az ez. Mindig megtalálja azt a húrt, amit meg lehet pendíteni. És az a döbbenetes, hogy a hitelét se veszti el valahogyan. Gyurcsánynak elég volt egy őszöd és kész, tönkre is vágta a hitelét. Nem a Fidesz táborban, hiszen nem ők szavazták meg, hanem az MSZP szavazótáborában. Ennyitől elfogyott a hitele, és a szavazók mentek a szélrózsa minden irányába. Jobbikhoz, LMP-hez, nyugatra, inaktivitásba, stb.Erre csak Tóta W-t idézném:
Orbán meg csak ebben a migráns kérdésben meg tudja csinálni, hogy akár két naponta szögesen mást mond. Elmegy egy gazdasági fórumra, és tövig nyalja az arab faszt. Tiszteljük a muszlim kultúrát, várjuk a muszlimokat, itt otthonra találhatnak, satöbbi. És megcsinálnak egy kötvényt amit úgy árulnak közel-keleten meg az oroszoknál, kínaiaknál, stb. mint a piaci kofák. Lehúzzák száz milliárdos tételre vele az államot (a száz milliárdos tétel megy a haverokhoz, most már szinte teljesen nyíltan) és közben ellenőrzés nélkül, köztörvényes bűnözőket engednek be az országba. Sőt engedik letelepedni. Simán el tudom képzelni, hogy több alvó terrorsejt-tag jött így be hozzánk, mint a határon átmászva. Mert egyszerűbb. Pénzük meg van.
És eközben van hitele ahhoz, hogy kiálljon a fanjai elé, és elmondja, hogy ez a mi hazánk, ide muszlim nem jön be, az az ország amelyik nem védi a határait, az nem erős ország. És úgy beszopják neki, úgy éljenzik, mintha az előző bekezdés nem is létezne. Állítom, ha BÁRMELYIK másik párt - legyen az Jobbik, Maszop, liberálisok, bárki - megcsinálna egy ilyen letelepedési kötvényt, így árulná és ilyenek derülnének ki a hátteréről, ember nem lenne az országban aki előtt hitelesek tudnának maradni. Szembe röhögnék őket, ha jönnének a védjük meg az országot dumával.
De nem csak ebben a témában tudja ezt. Néhány éve lényegében lehúzta a vécén a szlovákiai magyarság politikai képviseletének lehetőségét, a romániai magyarokét csak rontja, és ennek ellenére még ma is, itthon is, de ami még viccesebb, KINT IS(!!) ő az aki a magyarok érdekeit képviseli.
Mint egy világbajnok fogathajtó. Tök mindegy, hogy üti veri a lovat, hogy széthajta, hogy szemellenzőt tesz rá, mert megvan az az érzéke, hogy mikor melyik gyeplőn húzzon éppen egyet, és ettől a lovak azt csinálják amit csak akar. Ez valahol zseniális. Rohadtul megszívjuk úgy együtt az ország - kivéve azt a szűk pár tízezres réteget akik kőgazdagok lesznek, mert jó segget nyalnak -, de zseniális.
peterk2005
"Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne. Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta."
több mint 9 éve
Lázár azt mondta a kormányinfón, hogy ügydöntő, és hogy gondolkoznak azon, milyen törvényt alkossanak, ha nyernek a nemek. Mondjuk nem tudom hogy lehet ügydöntő, ha az ügy amiben döntünk, nincs. 😊Ez a népszavazás amúgy ügydöntő?
Lecsó
Nem
Amadeus91
Más:
Ha már kormányinfó, annyira kíváncsi lennék, mi lenne a reakció, ha a pökhendi, lenéző, a kérdezőt semmibe vevő válasz után az újságíró benyögné, hogy "elnézést Lázár úr, de egyelőre én dolgozom a versenyszférában, ön meg a közszférában, így még én termelem meg az ön fizetését, és nem fordítva, szóval mint miniszter, a szó eredeti értelmének figyelembe vételével legyen szíves közszolgához méltóan válaszolni a feltett kérdésre! Köszönöm!"
Biztos ki lenne tiltva a következőről, de azért egy roast-to megérne szerintem. Amúgy is csak asszisztál a szakma ehhez a bohóckodáshoz, amit kormányinfónak hívnak, szóval én a helyükben megpróbálnám... 😊
több mint 9 éve
Zseniális a kérdés feltevése, és az egész téma belpolitikai kezelése.Azt hittem, hogy amikortól belépünk az EU-ba, onnantól kezdve az ellenségállítással, a "mi ellenük" politikával csak időlegesen lehet eredményesnek lenni, ami idővel elmúlik és az emberek kezdik a tényleges eredményeket számon kérni. Bevallom ebben a kérdésben rohadt naív voltam. Ha valamiben Orbán zseniális, az ez. Mindig megtalálja azt a húrt, amit meg lehet pendíteni. És az a döbbenetes, hogy a hitelét se veszti el valahogyan. Gyurcsánynak elég volt egy őszöd és kész, tönkre is vágta a hitelét. Nem a Fidesz táborban, hiszen nem ők szavazták meg, hanem az MSZP szavazótáborában. Ennyitől elfogyott a hitele, és a szavazók mentek a szélrózsa minden irányába. Jobbikhoz, LMP-hez, nyugatra, inaktivitásba, stb.
Eredményes lesz a népszavazás egy olyan témáról, ahol az eredmény nem csak senkit nem kötelez semmire, senki és semmi ellen nem irányul, mégis azt az érzetet kelti emberekben, hogy most ők jól megmondták.
A migránsok elleni gyűlöletkeltés technikailag a rasszok nélküli rasszizmus, a zsidók nélküli antiszemitizmus, az ellenfél nélküli focimeccs, mondhatni egyfajta zseniális politikai "NEM!! AZÉRT SEM!! ANYÁTOK!!!", mely egyszerre irányul bármi ellen, amit utálsz, de valójában nem irányul senki ellen se konkrétan, melybe a társadalom szinte összes zsigeri ostobaságát/gyűlöletét belezsúfolták, úgy, hogy valójában a társadalom 99%-nak életében migránsok nem is léteznek.
Ami pár éve egy poén volt, most valósággá válik: a pirézgyűlölettel lehet választást nyerni '18-ban.
Sobri Jóska
Orbán meg csak ebben a migráns kérdésben meg tudja csinálni, hogy akár két naponta szögesen mást mond. Elmegy egy gazdasági fórumra, és tövig nyalja az arab faszt. Tiszteljük a muszlim kultúrát, várjuk a muszlimokat, itt otthonra találhatnak, satöbbi. És megcsinálnak egy kötvényt amit úgy árulnak közel-keleten meg az oroszoknál, kínaiaknál, stb. mint a piaci kofák. Lehúzzák száz milliárdos tételre vele az államot (a száz milliárdos tétel megy a haverokhoz, most már szinte teljesen nyíltan) és közben ellenőrzés nélkül, köztörvényes bűnözőket engednek be az országba. Sőt engedik letelepedni. Simán el tudom képzelni, hogy több alvó terrorsejt-tag jött így be hozzánk, mint a határon átmászva. Mert egyszerűbb. Pénzük meg van.
És eközben van hitele ahhoz, hogy kiálljon a fanjai elé, és elmondja, hogy ez a mi hazánk, ide muszlim nem jön be, az az ország amelyik nem védi a határait, az nem erős ország. És úgy beszopják neki, úgy éljenzik, mintha az előző bekezdés nem is létezne. Állítom, ha BÁRMELYIK másik párt - legyen az Jobbik, Maszop, liberálisok, bárki - megcsinálna egy ilyen letelepedési kötvényt, így árulná és ilyenek derülnének ki a hátteréről, ember nem lenne az országban aki előtt hitelesek tudnának maradni. Szembe röhögnék őket, ha jönnének a védjük meg az országot dumával.
De nem csak ebben a témában tudja ezt. Néhány éve lényegében lehúzta a vécén a szlovákiai magyarság politikai képviseletének lehetőségét, a romániai magyarokét csak rontja, és ennek ellenére még ma is, itthon is, de ami még viccesebb, KINT IS(!!) ő az aki a magyarok érdekeit képviseli.
Mint egy világbajnok fogathajtó. Tök mindegy, hogy üti veri a lovat, hogy széthajta, hogy szemellenzőt tesz rá, mert megvan az az érzéke, hogy mikor melyik gyeplőn húzzon éppen egyet, és ettől a lovak azt csinálják amit csak akar. Ez valahol zseniális. Rohadtul megszívjuk úgy együtt az ország - kivéve azt a szűk pár tízezres réteget akik kőgazdagok lesznek, mert jó segget nyalnak -, de zseniális.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Ez a kérdés:„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
1, most se írhatja elő.
2, irreleváns mit akarunk, mire szavazunk, érvényes, eredményes e a szavazás, most is az Országgyűlés dönt, ezután is az Országgyűlés fog dönteni.
3, nem akar az EU senkit se kötelezően idetelepíteni.
4, nem is tudna.
Zseniális a kérdés feltevése, és az egész téma belpolitikai kezelése.
Eredményes lesz a népszavazás egy olyan témáról, ahol az eredmény nem csak senkit nem kötelez semmire, senki és semmi ellen nem irányul, mégis azt az érzetet kelti emberekben, hogy most ők jól megmondták.
A migránsok elleni gyűlöletkeltés technikailag a rasszok nélküli rasszizmus, a zsidók nélküli antiszemitizmus, az ellenfél nélküli focimeccs, mondhatni egyfajta zseniális politikai "NEM!! AZÉRT SEM!! ANYÁTOK!!!", mely egyszerre irányul bármi ellen, amit utálsz, de valójában nem irányul senki ellen se konkrétan, melybe a társadalom szinte összes zsigeri ostobaságát/gyűlöletét belezsúfolták, úgy, hogy valójában a társadalom 99%-nak életében migránsok nem is léteznek.
Ami pár éve egy poén volt, most valósággá válik: a pirézgyűlölettel lehet választást nyerni '18-ban.
Persze egy humánus, gondolkodó ember látja, hogy az így felgerjesztett, meglovagolt gyűlölet elöbb-utóbb kontrollálatlanná fog válni, és random zúdulhat akárkikre, ami már gáz lesz, de ettől még ez az egész "migráncsozás" önmagában zseniális.
Mégha sajna semmi sincs önmagában.
több mint 9 éve
Azt mondja a Fidesz, hogy Brüsszel fél a magyar népszavazástól, pedig a Fidesz van beszarva az eredménytelenségtől. (Bár ezesetben is: "Sajnos kevesen..., de a 99 % "nem" megmutatta, hogy ...")
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
De hivatalosan sem annak van kiírva, vagy csak azért nem az, mert hülye a kérdés, és nem tudják még fideszék sem, hogy mit lesz, ha nyernek?