Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Vagyunk páran .Mármint nem túl jó reklám az országnak amiket tesz.
Szóval van súlya a dolognak szerintem
több mint 9 éve
www.hirado.hu/2016/09/06/alkalmatlanna-valt-posztjara-az-ensz-emberi-jogi-fobiztosa-szijjarto-peter-szerint/#egyébként számít valakinek valamit, amit Petike mond?
Janek
több mint 9 éve
Az ember igazságérzete gyakran nem passzol a bírói gyakorlattal, de hát ez valahol természetes is, hiszen a gyakorlatnak mindannyiunk igazságérzetének az arany középútját kell képviselnie. Mi pedig egyénenként ettől eltérünk, ergó senki sem érzi úgy, hogy pont annyi a kiszabott büntetés, mint ami járna 😀Mint gyakorló peres jogászban (igaz nem büntetőjog), bennem is ambivalens érzéseket keltett az eljárás. Amikor olvastam az erről szóló cikkek alatt a joggal nem foglalkozó emberek véleményét, részben igazat kellett nekik adnom.
A 7 év az szerintem is elrontott ítélet volt. Ez a másfél közelebb áll ahhoz ami nálam okés, de rengeteg függ olyan tényezőktől, amiről nem tudok. Ezért is van a bírónak is tól-ig mérlegelési jogköre. Nálam pl., ha bíró lennék akkor erősen függene a büntetés mértéke attól, hogy a borosgazda milyen hozzáállással építette ki azt az villanypásztort. Ha nem volt benne erőszakos gondolat, csak elkeseredés, az egészen más, mintha "kurva toljvajok, ha legközelebb loptok, kinyírlak benneteket" indulatból csinálta. Mivel fogalmam sincs melyik áll közelebb a valósághoz, így nem is foglalok állást.
peterk2005
Milyen rendszer az, ahol I. fokon kapsz 7 év letöltendőt, majd az ügyész (!) fellebbez enyhítésért, amit később visszavonnak, mert felsőbb utasításra, még ez a 7 év sem elég nekik? Erre a Tábla 1,5 év felfüggesztettet ad jogerősen (ez amúgy az én igazságérzetemhez is közelebb áll).
Erre írták a laikus kommentelők, hogy most akkor csak az számít, hogy hova kerül elsőfokon? A nyomozati anyag alapján ilyen nagy eltérés lehet a bírói értelmezés után?
1,5 év felfüggesztett ------------------------------------------------7 év letöltendő.....
Nagyon nem mindegy 😊
Viszont nézhetjük a másik oldalról is... Működik a jogorvoslati rendszer 😊
Amúgy az első fok kapcsán a francia közigazgatási felsőfok(?) azon döntése jutott eszembe, ami most kimondta, hogy alkotmányellenes a burkini tilalma 😊 Sokszor a bírói székben ülő emberek eltávolodnak a realitástól, és egy túlzottan absztrakt képet látnak csak a világról.
több mint 9 éve
index.hu/gazdasag/2016/09/05/400_ezres_kezdofizetesert_is_alig_lehet_informatikust_fogni/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Kb ugyanez volt a reakcióm... 😊2 artikulált mondata nincs a faszinak.
Elég egyszerű gyerek ez a B. Gy...
Lecsó
több mint 9 éve
www.atv.hu/videok/video-20160902-budahazy-gyorgyPfu
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 9 éve
www.wired.com/2008/11/ff-ige/Ez egy csodálatos történet Trump környékéről 😊
Ugye a Breitbart már egyszer szóba került itt közvetve (888.hu szokott átemelni onnan "híreket"), amikor kinevezték Bannont a Trump kampány élére, már vártam, hogy mikor kerül elő az IGE sztori. Volt velük kontaktom is, írtottuk a gold farmer botjaikat a szerveren, amikor megláttunk egyet-egyet 😊
Csodálatos kampány ez még mindig odaát, a tengeren túl.

több mint 9 éve
Hát ja, ez sem mellékes például 😀 😀de rengeteg függ olyan tényezőktől, amiről nem tudok.Pl hogy ő a fagyállós gazda, nem a villanypásztoros? 😊
peterk2005
Lecsó

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
senkinek sem érdeke. az mszp-seknek pénzkifizetőhely, a fideszeseknek meg a garancia arra, hogy Magyarország az ő kifizetőhelyük. a többieknek meg sosem lesz felvevőhelyük, úgyhogy részükről mindegy.Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásrólNem lehetne felszámolni végre az mszp-t?
- Az MSZP hajlandó lenne a kormány támogatni a kötelező kvótával szembeni fellépésben.
- De Molnár úr, nincs kötelező kvóta, és nem is tervezi az Unió ennek bevezetését.
- De ha lenne ilyen szándék, akkor mi elleneznénk.
- De nincs már ilyen szándék.
- Értem, de ha mégis lenne, akkor elleneznénk. A népszavazásnak viszont nincs értelme, úgyhogy azon nemmel fogok szavazni, és másokat is erre buzdítok.
Formállogikailag rendben vagyunk. Mégis a Pistikés viccek ugranak be nekem róla. 😊
peterk2005
Amadeus91
több mint 9 éve
Egy valódi rendszerváltás az ő betiltásukkal kezdődött volna.Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásrólNem lehetne felszámolni végre az mszp-t?
- Az MSZP hajlandó lenne a kormány támogatni a kötelező kvótával szembeni fellépésben.
- De Molnár úr, nincs kötelező kvóta, és nem is tervezi az Unió ennek bevezetését.
- Értem, de ha mégis lenne, akkor elleneznénk. A népszavazásnak viszont nincs értelme, úgyhogy azon nemmel fogok szavazni, és másokat is erre buzdítok.
Formállogikailag rendben vagyunk. Mégis a Pistikés viccek ugranak be nekem róla. 😊
peterk2005
Amadeus91
több mint 9 éve
de rengeteg függ olyan tényezőktől, amiről nem tudok.Pl hogy ő a fagyállós gazda, nem a villanypásztoros? 😊
peterk2005
több mint 9 éve
Az ember igazságérzete gyakran nem passzol a bírói gyakorlattal, de hát ez valahol természetes is, hiszen a gyakorlatnak mindannyiunk igazságérzetének az arany középútját kell képviselnie. Mi pedig egyénenként ettől eltérünk, ergó senki sem érzi úgy, hogy pont annyi a kiszabott büntetés, mint ami járna 😀A 7 év az szerintem is elrontott ítélet volt. Ez a másfél közelebb áll ahhoz ami nálam okés, de rengeteg függ olyan tényezőktől, amiről nem tudok. Ezért is van a bírónak is tól-ig mérlegelési jogköre. Nálam pl., ha bíró lennék akkor erősen függene a büntetés mértéke attól, hogy a borosgazda milyen hozzáállással építette ki azt az villanypásztort. Ha nem volt benne erőszakos gondolat, csak elkeseredés, az egészen más, mintha "kurva toljvajok, ha legközelebb loptok, kinyírlak benneteket" indulatból csinálta. Mivel fogalmam sincs melyik áll közelebb a valósághoz, így nem is foglalok állást.

több mint 9 éve
Ma délután olvastam, hogy a borosgazda büntetését mérsékelték másfél év felfüggesztettre!Hú de baromi nehéz szituáció ez...mindamellett, hogy persze ne gondolják már emberek azt, hogy csak úgy betörnek valahova, aztán semmi következménye a cselekedetüknek, azzal sem tudok egyetérteni, hogy valaki ezért meghalljon. Az a 7 éves börtön egyszerűen nem volt reális, de azt se tartom annak, hogy szinte semmi büntetést nem kapott. Abban az esetben ha szól a yardnak és nem történik semmi majd ezt megunva maga próbálja megvédeni a javait, jobban elfogadnám ezt a büntetést, így kevésnek érzem.
Azért ez rögtön pofásabb.
NB2
több mint 9 éve
Ma délután olvastam, hogy a borosgazda büntetését mérsékelték másfél év felfüggesztettre!Azért ez rögtön pofásabb.
több mint 9 éve
Nem.Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásrólNem lehetne felszámolni végre az mszp-t?
peterk2005
Amadeus91
Tudod, amiatt a d-betűs görög eredetű hülyeség miatt....
Sobri Jóska
több mint 9 éve
Nem.Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásrólNem lehetne felszámolni végre az mszp-t?
peterk2005
Amadeus91
Tudod, amiatt a d-betűs görög eredetű hülyeség miatt....
több mint 9 éve
Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásrólNem lehetne felszámolni végre az mszp-t?
peterk2005
több mint 9 éve
index.hu/belfold/2016/09/01/hatvani_fidesz_belharc_szabo_zsolt_nfm_horvath_richard/

több mint 9 éve
Molnár Gyula MSZP-s politikus a népszavazásról- Az MSZP hajlandó lenne a kormány támogatni a kötelező kvótával szembeni fellépésben.

több mint 9 éve
Erről már nem is beszélve...Nem dobott ki a Szíjártó mostanában egyet? Hátha jó lenne. (rezsicsökkentés!) 😊
Az én öltönyeim szerintem ötödébe kerülnek, de százszor jobban állnak rajtam 😊 Javaslom csekonicséknak is a konfekciót... Nem szégyen az!
Lecsó
Amúgy azt is írják, hogy rosszul gombolta, pedig a szabál: állva nem kell begombolni az alsót, ülve, meg mindet ki.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Erről már nem is beszélve...Az én öltönyeim szerintem ötödébe kerülnek, de százszor jobban állnak rajtam 😊 Javaslom csekonicséknak is a konfekciót... Nem szégyen az!