Politika
63 feliratkozó
több mint 5 éve
Csak annyiban, hogy sosem kedveltem a rasszista, antiszemita, homofób faszokat.Neked nagyon beakadt a Jobbik, akarsz róla beszélni? 😄Mondjuk az tipikusan olyan szavazat lenne, amiért nem értem miért szánsz rá akár 5 percet is.Kár, simán szavaztam volna rá 😁🤣Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?Nem.
warr_b
Annyi év nélkülözés és illegalitás után most vénségére befideszesedett és belülről bomlasztja a kapitalizmust.
Sobri Jóska
warr_b
Tetszik ami van, vagy nem hiszed, hogy más jobban csinálná, vagy nem szavaznál soha a Jobbikra? Fidesz.
Nem tetszik, és elhiszed, hogy más jobban csinálja? Összellenzéki Hatpárti Összefogás.
Nem is tetszik és nem is hiszed, hogy az Ellenzéki Népfrontos Összefogás jobban csinálná, menjen mind a picsába, vicc az egész amit művel az összes szarházi? Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
Sobri Jóska
Valami személyes sérelem áll mögötte?
warr_b
Akkor mindig cigány, zsidó, meleg leszek.
Amennyiben ez személyes...
több mint 5 éve
Érdekes, elsőre nekem is a belügyminiszter jutott eszembe...😊Belügy. Egy maffiózó után egy rasszista belügyminiszter igazán stílszerű lenne.Azé' arra is kíváncsi lennék, hogy a Jobbik mit nézett ki magának.Egyelőre Mesterházy külügyérsége volt az egyetlen amit hallottam de mindenképp beírom ha hallok még valamit 😊Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊És mit suttognak a Kremlben? 😊
MC12
peterk2005
MC12
nagylaza
somoskovig
Ha már Mesterházy szóba került: sejtésem szerint Gyöngyösi Mártonnak lennének külügyminiszteri ambíciói. Na, azt viszont nem hiszem, hogy ebbe a többi párt belemenne.
több mint 5 éve

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Belügy. Egy maffiózó után egy rasszista belügyminiszter igazán stílszerű lenne.Azé' arra is kíváncsi lennék, hogy a Jobbik mit nézett ki magának.Egyelőre Mesterházy külügyérsége volt az egyetlen amit hallottam de mindenképp beírom ha hallok még valamit 😊Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊És mit suttognak a Kremlben? 😊
MC12
peterk2005
MC12
nagylaza
több mint 5 éve
Továbbá: "tiszta" vagy "vegyes" minisztériumokat szeretnének-e? (Ugyanahhoz a párthoz tartozik-e a miniszter és az államtitkári garnitúra, vagy nem?)
több mint 5 éve
Azé' arra is kíváncsi lennék, hogy a Jobbik mit nézett ki magának.Egyelőre Mesterházy külügyérsége volt az egyetlen amit hallottam de mindenképp beírom ha hallok még valamit 😊Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊És mit suttognak a Kremlben? 😊
MC12
peterk2005
MC12
több mint 5 éve
Egyelőre Mesterházy külügyérsége volt az egyetlen amit hallottam de mindenképp beírom ha hallok még valamit 😊Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊És mit suttognak a Kremlben? 😊
MC12
peterk2005
“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
több mint 5 éve
Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊És mit suttognak a Kremlben? 😊
MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha valami biztosan nem lesz, az szakértői kormány (amúgy az milyen? - és miért nem minden kormány ilyen? 😊 ) már most rohadt nehezen engedik a független civileket az előválasztásra, gondolod ha nagy kínnel keservvel megnyerik a választást, majd oda engednek 10-15 külsőst aki majd helyettük dönt? Kizárt.A szakértői kormány pont olyan, amilyennek leírtad: nem pártpolitikusokból, hanem külsős szakértőkből áll. Inkább csak lehetőségként említettem, én se tennék rá nagy összeget, hogy ez a reális opció.
Van mondjuk 15 Miniszteri pozíció ahhoz van kb. Átlagosan 4 államtitkár vagyis 60, meg legalább ennyi helyettes államtitkár az még 60 meg 30-40 miniszteri megbízott stb. Kb 200 politikai felső-pozíciót lehet kapásból elosztani az pártonként legalább 30 - jut hely mindenkinek. Itt inkább az lesz a kérdés hogy kinek mennyi jusson meg mi. Na ezen el lehet csámcsogni egy darabig.
MC12
több mint 5 éve
Ha valami biztosan nem lesz, az szakértői kormány (amúgy az milyen? - és miért nem minden kormány ilyen? 😊 ) már most rohadt nehezen engedik a független civileket az előválasztásra, gondolod ha nagy kínnel keservvel megnyerik a választást, majd oda engednek 10-15 külsőst aki majd helyettük dönt? Kizárt.Ennek a jövő-kormány elemzésnek akkor lenne ebben a fázisnban értelme, ha lenne nálunk hagyománya az árnyék kormánynak. Nincs hagyománya, így nincsenek is azok az emberek a rivaldafényben, akik betölthetik a posztokat majd. A Fidesz 8 éve kormányzott már 2018-ban, kint volt egy csomó embere a kirakatban, de a 2018-as kormányból 3-4 kézenfekvő néven kívül - Pintér, Semjénnek valami nem fontos, és a kabinet miniszter amiből most kettő is van két néven, esetleg még Varga Mihály - a többit nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna tippelni. Benkő Tibor, Kásler, Mager Andrea, Nagy István, Novák Katalin, Palkovics, Süli János. Még Varga Judit is.Ráadásul alaposan bonyolítja a helyzetet, hogy 6, azaz hat ellenzéki párt készül koalíciós kormányzása. Ez mindenképpen "új nóvum" a magyar politikatörténetben. Ha nem sikerül szakértői kormányban megegyezniük, akkor sejtelmem sincs, hogyan fogják kiosztani egymás között a tárcákat (persze, amennyiben nyernek egyáltalán).
Ha lesz ellenzéki kormány, abban 3-4-5 ember lesz olyan aki most így vagy úgy "látható", köthető az ellenzékhez. A többi jön majd valahonnan, többnyire a szakmából. Akkor lesz értelme róluk beszélni, ha tudjuk, hogy kik ők.
peterk2005
nagylaza
Van mondjuk 15 Miniszteri pozíció ahhoz van kb. Átlagosan 4 államtitkár vagyis 60, meg legalább ennyi helyettes államtitkár az még 60 meg 30-40 miniszteri megbízott stb. Kb 200 politikai felső-pozíciót lehet kapásból elosztani az pártonként legalább 30 - jut hely mindenkinek. Itt inkább az lesz a kérdés hogy kinek mennyi jusson meg mi. Na ezen el lehet csámcsogni egy darabig.
“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
több mint 5 éve
Ennek a jövő-kormány elemzésnek akkor lenne ebben a fázisnban értelme, ha lenne nálunk hagyománya az árnyék kormánynak. Nincs hagyománya, így nincsenek is azok az emberek a rivaldafényben, akik betölthetik a posztokat majd. A Fidesz 8 éve kormányzott már 2018-ban, kint volt egy csomó embere a kirakatban, de a 2018-as kormányból 3-4 kézenfekvő néven kívül - Pintér, Semjénnek valami nem fontos, és a kabinet miniszter amiből most kettő is van két néven, esetleg még Varga Mihály - a többit nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna tippelni. Benkő Tibor, Kásler, Mager Andrea, Nagy István, Novák Katalin, Palkovics, Süli János. Még Varga Judit is.Ugyan már 😊 amíg nincs új kormány és egy év van a választásokig nincs szórakoztatóbb, mint a kabinet-bingó 😊 ki kit hallott pletykaként, mi terjeng a levegőben stb. én személy szerint borzasztóan élvezem a krleminológiát ilyenkor, hogy aztán a 80%-a nyilván ne jöjjön be 😊
Ha lesz ellenzéki kormány, abban 3-4-5 ember lesz olyan aki most így vagy úgy "látható", köthető az ellenzékhez. A többi jön majd valahonnan, többnyire a szakmából. Akkor lesz értelme róluk beszélni, ha tudjuk, hogy kik ők.
peterk2005
több mint 5 éve
Ennek a jövő-kormány elemzésnek akkor lenne ebben a fázisnban értelme, ha lenne nálunk hagyománya az árnyék kormánynak. Nincs hagyománya, így nincsenek is azok az emberek a rivaldafényben, akik betölthetik a posztokat majd. A Fidesz 8 éve kormányzott már 2018-ban, kint volt egy csomó embere a kirakatban, de a 2018-as kormányból 3-4 kézenfekvő néven kívül - Pintér, Semjénnek valami nem fontos, és a kabinet miniszter amiből most kettő is van két néven, esetleg még Varga Mihály - a többit nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna tippelni. Benkő Tibor, Kásler, Mager Andrea, Nagy István, Novák Katalin, Palkovics, Süli János. Még Varga Judit is.Ráadásul alaposan bonyolítja a helyzetet, hogy 6, azaz hat ellenzéki párt készül koalíciós kormányzása. Ez mindenképpen "új nóvum" a magyar politikatörténetben. Ha nem sikerül szakértői kormányban megegyezniük, akkor sejtelmem sincs, hogyan fogják kiosztani egymás között a tárcákat (persze, amennyiben nyernek egyáltalán).
peterk2005
több mint 5 éve
Neked nagyon beakadt a Jobbik, akarsz róla beszélni? 😄Mondjuk az tipikusan olyan szavazat lenne, amiért nem értem miért szánsz rá akár 5 percet is.Kár, simán szavaztam volna rá 😁🤣Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?Nem.
warr_b
Annyi év nélkülözés és illegalitás után most vénségére befideszesedett és belülről bomlasztja a kapitalizmust.
Sobri Jóska
warr_b
Tetszik ami van, vagy nem hiszed, hogy más jobban csinálná, vagy nem szavaznál soha a Jobbikra? Fidesz.
Nem tetszik, és elhiszed, hogy más jobban csinálja? Összellenzéki Hatpárti Összefogás.
Nem is tetszik és nem is hiszed, hogy az Ellenzéki Népfrontos Összefogás jobban csinálná, menjen mind a picsába, vicc az egész amit művel az összes szarházi? Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
Sobri Jóska
Valami személyes sérelem áll mögötte?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Ennek a jövő-kormány elemzésnek akkor lenne ebben a fázisnban értelme, ha lenne nálunk hagyománya az árnyék kormánynak. Nincs hagyománya, így nincsenek is azok az emberek a rivaldafényben, akik betölthetik a posztokat majd. A Fidesz 8 éve kormányzott már 2018-ban, kint volt egy csomó embere a kirakatban, de a 2018-as kormányból 3-4 kézenfekvő néven kívül - Pintér, Semjénnek valami nem fontos, és a kabinet miniszter amiből most kettő is van két néven, esetleg még Varga Mihály - a többit nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna tippelni. Benkő Tibor, Kásler, Mager Andrea, Nagy István, Novák Katalin, Palkovics, Süli János. Még Varga Judit is. Ha lesz ellenzéki kormány, abban 3-4-5 ember lesz olyan aki most így vagy úgy "látható", köthető az ellenzékhez. A többi jön majd valahonnan, többnyire a szakmából. Akkor lesz értelme róluk beszélni, ha tudjuk, hogy kik ők.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Pár óráig nem voltam netközelben. Szóval: nem a tisztelet hiányzik, hanem a kedv. Már írtam, hogy babonából sem kezdek el kormányt alakítani, a másik ok az, hogy nem szeretném ezzel fárasztani az agyamat. Egyébként sem tartozom azok közé, akik draft előtt megmondják a frankót. Ha már lesznek jelöltek egy-egy miniszteri posztra, akkor szívesen visszatérek a témára.Ügyesen csúsztatsz!😊 1. Nekem mások az elvárásaim egy politikussal szemben, mint neked. (Orbán) 2. Nem azt állítottam Fodorról, hogy antipolitikus, hanem - leegyszerűsítve - azt, hogy rossz és kártékony politikus. 3. Mesterházy Attilával csak az egyik gondom, hogy "se hús, se hal".De idézni, és szerkeszteni egy hsz-t legalább tudok. 😉
nagylaza
És nem tisztelsz meg egy normális, tartalmas válasszal. Értem.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Mondjuk az tipikusan olyan szavazat lenne, amiért nem értem miért szánsz rá akár 5 percet is.Kár, simán szavaztam volna rá 😁🤣Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?Nem.
warr_b
Sobri Jóska
warr_b
több mint 5 éve
Kár, simán szavaztam volna rá 😁🤣Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?Nem.
warr_b
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Ügyesen csúsztatsz!😊 1. Nekem mások az elvárásaim egy politikussal szemben, mint neked. (Orbán) 2. Nem azt állítottam Fodorról, hogy antipolitikus, hanem - leegyszerűsítve - azt, hogy rossz és kártékony politikus. 3. Mesterházy Attilával csak az egyik gondom, hogy "se hús, se hal".De idézni, és szerkeszteni egy hsz-t legalább tudok. 😉
nagylaza
És nem tisztelsz meg egy normális, tartalmas válasszal. Értem.
több mint 5 éve
Vagyis éljen Orbán, a bölcs és igazságos?Ügyesen csúsztatsz!😊 1. Nekem mások az elvárásaim egy politikussal szemben, mint neked. (Orbán) 2. Nem azt állítottam Fodorról, hogy antipolitikus, hanem - leegyszerűsítve - azt, hogy rossz és kártékony politikus. 3. Mesterházy Attilával csak az egyik gondom, hogy "se hús, se hal".
Ő pont úgy viselkedik, mint egy okos, geci, érdekvezérelt politikus.
Nemde?
Ő "A" politikus ma Magyarországon. Mégse kedveled.
Fodor meg az antipolitikus, őt se.
Mesterházyt se, mert se hús, se hal.
Neked senki se jó?!
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?Nem.
warr_b
több mint 5 éve
Thürmer Gyuszi bácsi játszik még?És megtisztelsz egy kifejtős, nem megúszós válasszal?Valóban, ezt megúszós válasznak szántam. (Nem megint, hanem most.)Ez megint megúszos válasz, semmiből nem állna írni pár nevet...Ki lenne nála jobb külügyminiszter az ellenzékből?Babonából nem kezdek kormányt alakítani.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
Az, hogy valaki politikus módjára tud viselkedni, számomra - optimális esetet véve, amitől ma nagyon messze vagyunk - nem negatívum. Sőt: elvárható lenne, hogy egy politikus úgy viselkedjen, mint egy politikus.Vagyis éljen Orbán, a bölcs és igazságos?
nagylaza
Nemde?
Neked senki se jó?!
Sobri Jóska

több mint 5 éve
És megtisztelsz egy kifejtős, nem megúszós válasszal?Valóban, ezt megúszós válasznak szántam. (Nem megint, hanem most.)Ez megint megúszos válasz, semmiből nem állna írni pár nevet...Ki lenne nála jobb külügyminiszter az ellenzékből?Babonából nem kezdek kormányt alakítani.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
Az, hogy valaki politikus módjára tud viselkedni, számomra - optimális esetet véve, amitől ma nagyon messze vagyunk - nem negatívum. Sőt: elvárható lenne, hogy egy politikus úgy viselkedjen, mint egy politikus.Vagyis éljen Orbán, a bölcs és igazságos?
nagylaza
Nemde?
Neked senki se jó?!