Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 112
 444.hu/2016/05/31/schiffer-stilusosan-visszavonul-illetve-hatterbe-huzodik

-1 kerékkötő
Amadeus91
Szerintem a magyar politika nagyon kevés jó arca közé tartozott.

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
 444.hu/2016/05/31/schiffer-stilusosan-visszavonul-illetve-hatterbe-huzodik

-1 kerékkötő
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Szavaztál volna az MSZP-re,
S lenne füved a hétvégére!
Amadeus91
"seggbe basznak a gumibottal,
az Orbán-kormány bosszút forral.... "
több mint 9 éve
Amadeus91
Egyszer majd ennek is vége szakad már
És pokolra száll a...
Kampman
... A trükkös
Béla bá'
több mint 9 éve
Egyetértünk, igazából csak annyit akartam mindezzel mondani, hogy nem csak egy Robin Hood kellene, hanem egy olyan Robin Hood, aki mellé be is áll mindenki, akinek be kell. Lásd Bajnai esetét, 2013 környékén. Akkor úgy tűnt beállnak mögé, és neki talán hitele is lehetne. Aztán egy nagy lóf*szt álltak, és simán kikapott, majd kikopott.
peterk2005
Bajnai nagyot hibázott. Tényleg volt körülötte egy megváltó-hangulat 2012 őszén, de neki meg kellett volna maradnia egy relatíve önálló figurának és úgy felépítenie magát. Azzal hogy összeállt az MSZP-vel, Gyurcsánnyal, végül pedig még Fodor Gáborral is (😀), egyrészt beteljesítette az elhíresült "Együtt tették tönkre az országot" plakátkampányt (amit akkor indított a Fidesz, mikor még csak pletykáltak a visszatéréséről), másrészt nyilvánvaló volt, hogy az összefogást követő osztozkodásnál, őt mint egy tehetséges, de a politikai intrikában járatlan szakembert, háttérbe fogják szorítani. Végül még miniszterelnök-jelölt se lehetett, ami azért elég nagy pofára esés volt azok után, hogy mekkora lelkesedéssel fogadták sokan.

Utólag könnyű okosnak lenni, de ha 2014-ben önállóan indul (maximum a PM-mel összefogva), talán elért volna egy szerény, de tiszteletreméltó eredményt (10-15 %), amivel megmutatja, hogy van megújulás a baloldalon, a többiek ideje pedig lejárt. Aztán erre alapozva 2018-ra már tényleg egy méltó kihívó lehetett volna Orbánnal szemben.

Szerkesztette: Kampman

több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 613 — a new hope (again)
Szvsz kurva eccerű ez. Az emberek úgy érzem nem pártra hanem személyre szavaznak .Medgyesi volt az utolsó mohikán akinek az, hogy mszp többet ért mint a neve. Leszarnám én, hogy pl Bajnai jobbik, dk vagy lmp színekben indulna. A fideszre is orbán és hű kutyái miatt szavaznak. Szóval sztem még mindig lenne esély, ha kicsi is kormány váltásra. Csak kéne adni a népnek egy jól marketingelt robin hoodot, aki az is akar lenni. Természetesen mindehez kellebe akár több párt támogatása is. De mivel ez senkinek nem érdeke és nyílván hajlandóság sincs rá totál irreális felvetés...
peach
Ne fejeltsd el azért, hogy az MSZP-nek Medgyessy után is volt egy jól marketingelt Robin Hoodja, úgy hívták, hogy Gyurcsány. peterk2005
Igen. Ezért is írtam azt, hogy medgyesi nyert utoljára úgy választást, hogy fontosabb volt, hogy milyen színekben indult mint maga a személye. Fletó utána volt...az, kapott két év laufot az csak a malmára hajtotta a vizet '06ban.
Azt is írtam, hogy "robin hood" is csak támogatással lehet valaki, így a ststus quo-s részével is ugyanazt mondjuk.
Egyébként az, hogy gyúrcsány mit csinált tökm1. Csak arról volt szó, hogy a jelenlegi helyzetben mi vezethetne oda, hogy viktort eltakarítsuk a p*csába.
peach
. Lásd Bajnai esetét, 2013 környékén. Akkor úgy tűnt beállnak mögé, és neki talán hitele is lehetne. Aztán egy nagy lóf*szt álltak, és simán kikapott, majd kikopott.
peterk2005
Na igen. Én ott mondtam le végleg erről a posványról. Ott derült ki végleg, hogy a túlldalon is csak viktorok vannak, csak túl hülyék ahhoz, hogy hatalomra jussanak. Senkinek sem lett volna érdeke, hogy bajnai kormányt alakítson. Kivéve az embereket, de azok meg ki a f*szt érdekelnek ugyebár...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 429 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szvsz kurva eccerű ez. Az emberek úgy érzem nem pártra hanem személyre szavaznak .Medgyesi volt az utolsó mohikán akinek az, hogy mszp többet ért mint a neve. Leszarnám én, hogy pl Bajnai jobbik, dk vagy lmp színekben indulna. A fideszre is orbán és hű kutyái miatt szavaznak. Szóval sztem még mindig lenne esély, ha kicsi is kormány váltásra. Csak kéne adni a népnek egy jól marketingelt robin hoodot, aki az is akar lenni. Természetesen mindehez kellebe akár több párt támogatása is. De mivel ez senkinek nem érdeke és nyílván hajlandóság sincs rá totál irreális felvetés...
peach
Ne fejeltsd el azért, hogy az MSZP-nek Medgyessy után is volt egy jól marketingelt Robin Hoodja, úgy hívták, hogy Gyurcsány. peterk2005
Igen. Ezért is írtam azt, hogy medgyesi nyert utoljára úgy választást, hogy fontosabb volt, hogy milyen színekben indult mint maga a személye. Fletó utána volt...az, kapott két év laufot az csak a malmára hajtotta a vizet '06ban.
Azt is írtam, hogy "robin hood" is csak támogatással lehet valaki, így a ststus quo-s részével is ugyanazt mondjuk.
Egyébként az, hogy gyúrcsány mit csinált tökm1. Csak arról volt szó, hogy a jelenlegi helyzetben mi vezethetne oda, hogy viktort eltakarítsuk a p*csába.
peach
Egyetértünk, igazából csak annyit akartam mindezzel mondani, hogy nem csak egy Robin Hood kellene, hanem egy olyan Robin Hood, aki mellé be is áll mindenki, akinek be kell. Lásd Bajnai esetét, 2013 környékén. Akkor úgy tűnt beállnak mögé, és neki talán hitele is lehetne. Aztán egy nagy lóf*szt álltak, és simán kikapott, majd kikopott.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
peach

több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
Pedig -mint régebben is írtam- szembe kell állni a tükörrel és leköpni, ha nincs más. Vagy ezek, vagy azok.
zinedine5
Ez egy hamis dilemma. Különösen 2014-re volt igaz, hogy nem csak 2 választási lehetőséged volt. Sőt még az is megvan, hogy nem választod egyiket se, akkor sincs vége a világnak.
Kampman
Persze, hogy nincs. Nem is élem meg úgy. Sobrinak van azért igaza abban, hogy az adott körülményekből kell a legtöbbet kihozni. Mindig.

És természetesen volt, van más megoldás és lehetőség is a választáson, de szerintem a jobbik hatalmon ugyanez -lásd a mostani Vona hatalom kiépítését- lenne, csak durvábban, a többi -lmp, dk, együtt- pedig fantazmagória. Marad ez a két kormányozni képes formáció.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 429 — The only discipline that lasts, is self discipline
Akkor te Vágó Gáborral szimpatizáltál, nem az LMP-vel...
Lecsó
Nem, rosszul fogalmaztam... Mikor 2010 kezdődött, nagyon tetszett az LMP. Bennük volt a vágy, h a magyar politikát megváltoztassák, egy alternatívát mutassanak... Az való igaz, h az LMP legértelmesebb, legbecsületesebb képviselőjének őt tartottam. Középpártnak indult (MSZP-vel se értettek egyet sok mindenben), de eltolódtak nagyon balra+náluk is volt párt szakadás. Ezzel az iránnyal nem értett egyet Vágó+azzal, h eltávolodtak a közemberektől. Egy szóval "elpolitikusodtak". Vége az lett, h nem került fel a pártlistára...

Mindamellett még most is az egyik legjobb lehetőségnek tartanám őket, csak már nem az aminek indult az egész + egyenlőre ők inkább azzal küzdenek h bejussanak, minthogy kormányban lehessenek, sajnos.
Tito05
Háát, lehet, hogy az LMP kívülről így látszott, de az a párt sose volt középen. Csak a jelmondatuk, meg a korrupció, visszaélések, illetve a "szidjuk mindkét oldalt" taktikájuk látszatta őket közép-erőnek. De igazából, ha a politikai programjukat nézed, akkor a mainsteam baloldalhoz képest is balra állnak, és álltak mindig is. Az a poén, hogy bizonyos szempontból a kivált, MSZP-vel szövetkező részük "jobbosabb" gondolkodású, mint az ott maradtak. Már persze akkor, ha a jobb-balt nem aszerint nézem, hogy kit szid, kivel áll szóba, kivel veszekszik, hanem a szokásos értelmében: gazdaságpolitika, szociálpolitika, ideológia, stb.

Lényeg a lényeg, hogy kis színesként jók a parlamentbe, de nem egy kormányképes erő. Szerintem. És nem a kis szavazóbázisuk miatt.

u.i.: Szlovákiában nem követem a helyzetet (bár pár éve már szinte többet vagyok ott, mint otthon 😊, de kívülről a szlovák politika se tűnik egy színes forgatagnak, hiába a sok párt. Közelről nézve lehetnek kisebb hangsúlybeli különbségek, de nekem kívülről ott is úgy néz ki a helyzet, hogy van két egymást morzsoló - minek hívjam? balnak és jobbnak? tök mindegy - erő, meg egy náluk is nagyobb barom párt, és ezek viaskodnak egymással, változó sikerrel. A többi csak "van".

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Amadeus91
Egyszer majd ennek is vége szakad már
És pokolra száll a...

több mint 9 éve
Itt van például a migráns kérdés, a baloldal h ellent mondjon a Fidesznek, szinte egytől egyik bevándorlás párti. Az ország jelentős részének ez fő kérdés. Így ha eszerint választanak akkor maradt a tolvaj Fidesz vagy a radikálisabb Jobbik.
Tito05
Ezt így a Fidesz akarja elhitetni, és -mint látszik- sokan be is nyalják.
"Persze könnyebben telnek a nyomorult napok, ha a sorsomért másra haragudhatok,
ha találok bűnöst a problémámra, már legális okom van az aljasságra.
Bonyolult kérdés, egyszerű válaszok"

(Majkát idézni.....)
Meg amúgy is sokan elvből nem szavaznak a baloldalra. (MSZP-t még mindig sokan utálják, DKban meg hiába mások is vannak azért ott a Feri a főnök).

Tito05
Szavaztam én LMP-re többször is, de láthatólag semmi komoly nem lesz belőlük. Az elvek a reálpolitikában ma ennyit érnek. 5 %.
zinedine5
több mint 9 éve
peach
Ne fejeltsd el azért, hogy az MSZP-nek Medgyessy után is volt egy jól marketingelt Robin Hoodja, úgy hívták, hogy Gyurcsány. És bár egy pojáca, és személyesen is felelős jópár politikai és gazdasági hibáért (pl. áfacsökkentés, vagy állampolgársági szavazás), a hülyeségei nagy részét a mögötte álló és őt utáló slepp erőltette ki belőle. Akkor kapott viszonylag szabad kezet, amikor megnyerte nekik a 2006-os választást. Népszerű is volt ,,,,, vagy 3-4 hónapig utána. Aztán amikor el kellett kezdeni rendberakni a sz*rt, akkor ott szabotálták ahol tudták. Egészségyi reform körüli kabaré, stb. De ne legyen kétség, az őszödi beszéd kikerülése is belső szabotázs volt. És szabotálták volna tovább is, ha nem csap be 2008, és nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy muszáj valamit lépni. És akkor Gyurcsány ment is, és a nagy kakiban volt kb. 1 évig olyan vezetése az országnak, amelyik relative függetlenül dolgozhatott. (Jól rosszul, de relative szabadon. Legalábbis belső elköteleződésektől szabadon.)

Ebben az országban, ha valaki status quo-t akar változtatni - márpedig a maga módján Gyurcsány is azt akart -, azt vagy kicsinálja a lobby, vagy pedig akkor működik, ha másik, legalább olyan erős status quo-t tud helyette létrehozni. A Fidesz a 2/3-al, Orbán pedig a párton belüli teljhatalmával alkalmas volt erre. Aztán persze az új status quo nem feltétlenül jobb, mint a megelőző. Sőt idővel akár rosszabb is lehet.

több mint 9 éve
A Horthy időkben 3 millióan vándoroltak ki ebből az országból. Sajnos vannak jelei annak, hogy most is inkább így reagál a társadalom. 😕
peterk2005
Horthy előtt és másfél millióan, nagy részük szláv volt (George Halas ősei pl.)
Kampman
Jogos, pongyola voltam (nem is ebből az országból, hanem még "abból", szóval jóvan nagyobb területről), a lényeg az akart lenni, hogy bizonyos körülmények között az emberek nem a belső ellenállást választják, hanem az útibatyút.

több mint 9 éve
Pedig -mint régebben is írtam- szembe kell állni a tükörrel és leköpni, ha nincs más. Vagy ezek, vagy azok.
zinedine5
Ez egy hamis dilemma. Különösen 2014-re volt igaz, hogy nem csak 2 választási lehetőséged volt. Sőt még az is megvan, hogy nem választod egyiket se, akkor sincs vége a világnak.

több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
Itt van például a migráns kérdés, a baloldal h ellent mondjon a Fidesznek, szinte egytől egyik bevándorlás párti. Az ország jelentős részének ez fő kérdés. Így ha eszerint választanak akkor maradt a tolvaj Fidesz vagy a radikálisabb Jobbik.
Tito05
Ezt így a Fidesz akarja elhitetni, és -mint látszik- sokan be is nyalják.
"Persze könnyebben telnek a nyomorult napok, ha a sorsomért másra haragudhatok,
ha találok bűnöst a problémámra, már legális okom van az aljasságra.
Bonyolult kérdés, egyszerű válaszok"

(Majkát idézni.....)
Meg amúgy is sokan elvből nem szavaznak a baloldalra. (MSZP-t még mindig sokan utálják, DKban meg hiába mások is vannak azért ott a Feri a főnök).

Tito05
Pedig -mint régebben is írtam- szembe kell állni a tükörrel és leköpni, ha nincs más. Vagy ezek, vagy azok. Pécsről került a parlamentbe a Tóth Berci. Tudod mi itt a gúnyneve? Csokitolvaj. És ezt a párttársai adták neki, még szoci időben. Mégis ezt a két lehetőséget látom és ezek közül gondolkodás nélkül a csokitolvajokat választanám, mert hátha jobban csinálják.

Szavaztam én LMP-re többször is, de láthatólag semmi komoly nem lesz belőlük. Az elvek a reálpolitikában ma ennyit érnek. 5 %.
több mint 9 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 632 — Bears fan
Lecsó
Nem, rosszul fogalmaztam... Mikor 2010 kezdődött, nagyon tetszett az LMP. Bennük volt a vágy, h a magyar politikát megváltoztassák, egy alternatívát mutassanak... Az való igaz, h az LMP legértelmesebb, legbecsületesebb képviselőjének őt tartottam. Középpártnak indult (MSZP-vel se értettek egyet sok mindenben), de eltolódtak nagyon balra+náluk is volt párt szakadás. Ezzel az iránnyal nem értett egyet Vágó+azzal, h eltávolodtak a közemberektől. Egy szóval "elpolitikusodtak". Vége az lett, h nem került fel a pártlistára...

Mindamellett még most is az egyik legjobb lehetőségnek tartanám őket, csak már nem az aminek indult az egész + egyenlőre ők inkább azzal küzdenek h bejussanak, minthogy kormányban lehessenek, sajnos.
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
több mint 9 éve
Kicsit ellentmondásosnak érzem ezt az érvet az előző Hofi viccel összevetve. Most akkor jobbak vagy rosszabbak az éhesebbek?
Egyelőre ezek a pártok vannak, ezekből kell választani. Két év múlva. Tudom, most majd megkapom a magamét, de felteszek pár kérdést: Mennyivel romlottabb egy Tóbiás, egy Harangozó, egy Kunhalmi, egy Schiffer vagy egy Karácsony? Miért nem lehet bízni egy mszp-ben aminek a legfiatalabb a vezetése jelenleg, vagy egy lmp-ben? Miért várunk messiásokat? Szűzeket, akik majd megcsinálják a tutit? Miért nem lehet rákényszeríteni a jelenlegi politikusra, hogy normálisan politizáljon? Vagy hogy fogjon össze a másikkal az én érdekemben? Vagy miért nem lehet 4 évet adni valakinek, aki azt mondja, hogy máshogy fogja csinálni? 4 évet kapott ez a banda, mikor megmondta előre, hogy le fogja rabolni az országot, és egypártrendszert fog építeni. Aztán kapott még négyet, persze arra már rásegített kicsit. Akkor aki ennek az ellenkezőjét ígéri, az miért nem érdemel 4 évet? Mert a párt, ahol éppen politizál, már egyszer megbukott? Orbán bukott politikusként kapta meg a 2/3-ot. Senki nem vesztett el több választást, mint ő. Már csak azért sem, mert lassan ő lesz a legrégebben politizáló faszkalap a parlamentben.
Lecsó
A vicc az vicc, de sajna van realitás alapja, 90es évektől mostanáig bejött.

Én amúgy LMP-vel szimpatizáltam, amíg ott volt Vágó Gábor, csakhát ugye kinyomták... azóta független vagyok, csak a helyzetet próbálom analizálni...
több mint 9 éve
Amúgy már kifejtettem, h új párt kellene fiatalokkal, akiket még nem rontott el a politika, de egyelőre ennek az előszelét se érezni (nem reális jelenleg)
Tito05
A legtöbb ellenzéki pártnak a vezetése ma olyanokból áll, akik 2010 előtt nem is voltak a politikában. Még az MSZP-é is zömmel. A Jobbik elitje "öregebb" kicsit, de ők is csak pár évvel. Meg a DK-ban van Gyurcsány, de kb. ő az egyedüli 2010 előtti ott is.

Szóval milyen "új"-ra gondolsz? Még vadiújabbra? Nem értelmetlen ez?
peterk2005
Pont h ennek lenne igazán értelme. A politika nem fekete-fehér. Most megint Szlovákiával fogok példázni. 10 pártnak volt esélye bejutni, ebből 8 át is lépte az 5%-os küszöböt, a maradék 2 is épphogy alatta maradt. Szinte az összes párt különböző választ adott mind gazdasági, mind külpolitikai kérdésekben (mégha sokszor csak árnyalatnyi különbségek voltak is). Az emberek jobban el tudták dönteni, h kivel azonosulnak nézetbelileg. Kb mint a színskála, h ez most sötét, világos vagy tenger kék... (h aztán mennyire tarják be a választások után az már más kérdés.)
Itt van például a migráns kérdés, a baloldal h ellent mondjon a Fidesznek, szinte egytől egyik bevándorlás párti. Az ország jelentős részének ez fő kérdés. Így ha eszerint választanak akkor maradt a tolvaj Fidesz vagy a radikálisabb Jobbik. Meg amúgy is sokan elvből nem szavaznak a baloldalra. (MSZP-t még mindig sokan utálják, DKban meg hiába mások is vannak azért ott a Feri a főnök).
Jelenleg nincs egy közép vagy jobbközép párt ami versenyre kelhetne a Fidesszel (LMP balra tolódott, Jobbik próbál az lenni, de egyenlőre még nem megy nekik, mármint a kevésbé radikális szerep). Végre lenne egy valós alternatíva is jobb oldalon s ezzel meg lehetne megverni őket. Merem állítani rengetegen átállnának még az Orbán szavazók közül is. S azért lenne fontos a csak az új arcok, h nehogy vmelyik más politikai erő mellékszárnyának bélyegezzék, meg új arcokkal nagyobb az esély h tényleg változik vmi.

Szerkesztette: Tito05
több mint 9 éve

több mint 9 éve
A Horthy időkben 3 millióan vándoroltak ki ebből az országból. Sajnos vannak jelei annak, hogy most is inkább így reagál a társadalom. 😕
peterk2005
Horthy előtt és másfél millióan, nagy részük szláv volt (George Halas ősei pl.)

több mint 9 éve
Amúgy már kifejtettem, h új párt kellene fiatalokkal, akiket még nem rontott el a politika, de egyelőre ennek az előszelét se érezni (nem reális jelenleg)
Tito05
A legtöbb ellenzéki pártnak a vezetése ma olyanokból áll, akik 2010 előtt nem is voltak a politikában. Még az MSZP-é is zömmel. A Jobbik elitje "öregebb" kicsit, de ők is csak pár évvel. Meg a DK-ban van Gyurcsány, de kb. ő az egyedüli 2010 előtti ott is.

Szóval milyen "új"-ra gondolsz? Még vadiújabbra? Nem értelmetlen ez?

több mint 9 éve
Orbán bukott politikusként kapta meg a 2/3-ot. Senki nem vesztett el több választást, mint ő. Már csak azért sem, mert lassan ő lesz a legrégebben politizáló faszkalap a parlamentben.
Lecsó
A magyar politikában már jó ideje igazából csak a Fidesz/KDNP-ben vannak politikai matuzsálemek. Legalábbis a frontvonalban. Persze, a régebbi pártok - MSZP, Jobbik, MDF maradvány, volt SZDSZ - régi emberei itt-ott még feltűnnek egy tv műsorban, vagy írnak egy cikket - lásd Haraszti -, vagy elmennek egy tüntetésre, de a politikát már nem ők csinálják. Az ellenzék pártjaiban - mindegyikben, MSZP, MDF, Jobbik, PM, LMP, de még DK is, stb. - többségében már olyanok vannak, akik 2010 után jutottak pozícióba. T9bbségük bőséggel az után, hogy a Fidesz hatalomra jutott. A "legöregebbek" még a Jobbikban vannak, de ők is mind 2000 utáni politikusok. Úgyhogy a személyeket nézve semmi nem indokolja a vissza mutogatást. Azért mutogatunk mégis vissza, mert kialakult az a status quo, ami a II. világháború előtti Horthy rendszerben, ahol az alternatívának egyszerűen nem volt esélye. Nem volt hozzá média, anyagi, stb. háttere.

Természetesen, az alternatíva is hibás. Hülyék az ellenzék politikusai us. De nincs hibátlan alternatíva, sose volt. Ebben az értelemben minden politikus és politikai erő hülye. A Fidesz se volt az 2010-ben kevésbé hülye. Nem ők harcolták ki a 2/3-ot minőségi politizálással, hanem egyszerűen az ölükbe hullott, egy össztársadalmi csömör miatt. Jelenleg úgy tűnik, hogy már ilyen össztársadalmi csömörnek sincs sok esélye. Már olyannak, ami politikai földcsuszamlást okozna. Nem azért, mert a folyamatok ne indokolnák, hanem mert a rendszer változott azóta annyit, hogy nem engedi. Ezért a csömör nem az urnáknál, hanem máshogy jelentkezik. A Horthy időkben 3 millióan vándoroltak ki ebből az országból. Sajnos vannak jelei annak, hogy most is inkább így reagál a társadalom. 😕

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 9 éve
Nem azt mondom h hagyni kéne a Fideszt hatalmon, de akár a Jobbik, akár a baloldal kerülne a helyére, lehet h rosszabbak nem lennének, de jobbak se. Tito05
Soha nem szabad hatalmon hagyni, olyanokat akik azt nem érdemlik meg. Ahogy el kellett zavarni az MSZP-t 2010-ben, úgy el kellene a Fideszt is 2018-ban. Ha másért nem, talán tanulnak belőle.
zinedine5
Én veled értek egyet ezügyben. Mi egy átmeneti demokráciában élünk, amit se "mi" (teljességében a magyar társadalomra gondolok) nem nagyon érzünk / értünk még, ezért működtetni se tudjuk igazán hatékonyan. Emiatt a rossz vezetések szinte kódoltak, hiszen az elit is a társadalom része, a politikai elit is.

De ezt az átmeneti időt - ami bizony simán lehet emberöltő hosszú is - a legjobb úgy átvészelni, ha legalább a következmény nélküliség nem állandósul. A rossz bukjon, és jöjjön helyette az ugyanolyan rossz - ha másért nem, akkor azért, hogy a társadalom folyamatosan tapasztalja, hogy a bukott bukhat és bukik is.