Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Kicsit ellentmondásosnak érzem ezt az érvet az előző Hofi viccel összevetve. Most akkor jobbak vagy rosszabbak az éhesebbek?
Egyelőre ezek a pártok vannak, ezekből kell választani. Két év múlva. Tudom, most majd megkapom a magamét, de felteszek pár kérdést: Mennyivel romlottabb egy Tóbiás, egy Harangozó, egy Kunhalmi, egy Schiffer vagy egy Karácsony? Miért nem lehet bízni egy mszp-ben aminek a legfiatalabb a vezetése jelenleg, vagy egy lmp-ben? Miért várunk messiásokat? Szűzeket, akik majd megcsinálják a tutit? Miért nem lehet rákényszeríteni a jelenlegi politikusra, hogy normálisan politizáljon? Vagy hogy fogjon össze a másikkal az én érdekemben? Vagy miért nem lehet 4 évet adni valakinek, aki azt mondja, hogy máshogy fogja csinálni? 4 évet kapott ez a banda, mikor megmondta előre, hogy le fogja rabolni az országot, és egypártrendszert fog építeni. Aztán kapott még négyet, persze arra már rásegített kicsit. Akkor aki ennek az ellenkezőjét ígéri, az miért nem érdemel 4 évet? Mert a párt, ahol éppen politizál, már egyszer megbukott? Orbán bukott politikusként kapta meg a 2/3-ot. Senki nem vesztett el több választást, mint ő. Már csak azért sem, mert lassan ő lesz a legrégebben politizáló faszkalap a parlamentben.
több mint 9 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 632 — Bears fan
Nem azt mondom h hagyni kéne a Fideszt hatalmon, de akár a Jobbik, akár a baloldal kerülne a helyére, lehet h rosszabbak nem lennének, de jobbak se. Tito05
Soha nem szabad hatalmon hagyni, olyanokat akik azt nem érdemlik meg. Ahogy el kellett zavarni az MSZP-t 2010-ben, úgy el kellene a Fideszt is 2018-ban. Ha másért nem, talán tanulnak belőle.
zinedine5
Persze, h el kellene zavarni, de kit raknál a helyükre? Mert vkinek csak kell lenni a kormányban.... Erre vagy nem kapok választ vagy szokták mondani, h szakértői kormány, nah már most az max 1 évig működhetne, utána vkit mégiscsak kellene választani...
Tito05
Amúgy már kifejtettem, h új párt kellene fiatalokkal, akiket még nem rontott el a politika, de egyelőre ennek az előszelét se érezni (nem reális jelenleg)
több mint 9 éve
Nem azt mondom h hagyni kéne a Fideszt hatalmon, de akár a Jobbik, akár a baloldal kerülne a helyére, lehet h rosszabbak nem lennének, de jobbak se. Tito05
Soha nem szabad hatalmon hagyni, olyanokat akik azt nem érdemlik meg. Ahogy el kellett zavarni az MSZP-t 2010-ben, úgy el kellene a Fideszt is 2018-ban. Ha másért nem, talán tanulnak belőle.
zinedine5
Persze, h el kellene zavarni, de kit raknál a helyükre? Mert vkinek csak kell lenni a kormányban.... Erre vagy nem kapok választ vagy szokták mondani, h szakértői kormány, nah már most az max 1 évig működhetne, utána vkit mégiscsak kellene választani...
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
Új pártnak semmi esélye. Egyszerűen ilyen a magyar néplélek. Szekértáborok vannak, birkanyájak, nem pedig elvek mentén gondolkodó tömegek, akiknek elképzeléseik vannak, és aki ezeket megvalósításra kínálja, annak bizalmat szavaznak.

Lecsó
Van ebben valami nagyon Tolsztoj. Amúgy meg a politika mindenütt így megy, tudod olyan ez, mint a nők, hogy lyuk-lyuk, csak a körítés más, de a vége ugyanaz. Ez van.
több mint 9 éve
Új pártnak semmi esélye. Egyszerűen ilyen a magyar néplélek. Szekértáborok vannak, birkanyájak, nem pedig elvek mentén gondolkodó tömegek, akiknek elképzeléseik vannak, és aki ezeket megvalósításra kínálja, annak bizalmat szavaznak.
Én esélyesebbnek látom, hogy a mai garnitúrából valamelyik pártot sikerül rászorítani a normális kormányzásra, (legyen az akár a Fidesz) mint hogy egy új párt kinő a semmiből, és hatalmas tömegek állnak mellé. Persze ennek is kicsi az esélye, ehhez kellene ellenzéki és társadalmi kontroll, ami ugye egyelőre nincs. Ezért tartottam érdekesnek Haraszti gondolatát, még ha nagyon bölcs emberek szerint elkeseredett baromság is...
több mint 9 éve
Mikor a magyar politikáról, esetleg új kormány létrejöttének esélyéről van szó, mindig eszembe jut egy Hofi vicc....

Jézus ott van keresztre feszítve a Golgotán, épp haldoklik. sebeiből folyik a vér s a sebein legyek, bogarak stb. Egyik római katona megsajnálja, s dárdájával elhessegeti a legyeket meg a rovarokat. Erre Jézus megszólal:
-Hagyjad fiam, csak éhesebbek jönnek....

Nem azt mondom h hagyni kéne a Fideszt hatalmon, de akár a Jobbik, akár a baloldal kerülne a helyére, lehet h rosszabbak nem lennének, de jobbak se. Ez az igazi tragédia, h ilyen az egész politikai elit, h lényegi változásra esély sincsen...
Megjegyzem, h nézeteim szerint ebben nagyrészt a nép a felelős több okból is:
-Legtöbb Fidesz ellenzőnek az a legfontosabb, h őket megbuktassák, leggyakoribb érv "bárki jobb lenne, mint ezek", emiatt hajlandóak egy már megbukott baloldalra vagy akár a Jobbikra is szavazni... cseverből vödörbe....
-Bármennyire is jobbnak tarjuk magunkat a politikusoknál, társadalmi szinten nem vagyunk, mindig azt szoktam mondani h a parlament morális és egyéb szempontból is a nép tükörképe... 20as évem elején járok, de már most rengeteg korrupcióval/adócsalással/csalással találkoztam, egyetemen h a gazdag gyerek bejusson, vizsgák megvétele vagy mikor anyumék építkeztek, sose adtak számlát, pedig nem kevés pénzt elvittek (általában ilyenek mindig a minimumot fizetik az államnak, aztán meg a legjobban sírnak mikor a nyugdíjuk egy kis kupac trágya), és még sorolhatnám... Eddig mindig becsületesen próbáltam lenni, rá is b..ztam jó párszor... (megj. igen tudom Felvidék, de évente többször megyek át rokonokhoz pl Bajára, s a tapasztalatok, h ott se üdítőbb a helyzet)
-Egyetlen megoldás lehetne, ha jönne egy új párt, új fiatal arcokkal, akik tényleg változást akarnak s a nép is beállna mögéjük, de ilyen párt egyenlőre nincs (MKKP-ot még vicc pártnak gondolom), s igazság szerint olyan nagy vágyat a lakosság részéről nem is nagyon érzek....Csak ismételni tudom magam, minden népnek olyan kormánya van, amelyet érdemel (Szlovákiában még rosszabb a helyzet)
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 213 — #NoStress
Ezekből lesz később, (ha lehetőség adódik rá), hogy valaki a tanulatlan bunkó unokaöccsét berakja jól fizető állami munkahelyre, az, hogy csak az nyerhet komoly közbeszerzést, aki a pályázat meg a tervek mellé csatolja a kenőpénzt is és tulajdonképpen ebből lesz a már sokak által emlegetett 70-30 is.
Kampman
Ez a buta általánosítás.
Berakja az unokaöccsét, persze, de az nem feltétlenül bunkó. Csak nem a legrátermettebb. De unokaöccs.

És gondolom amikor saját céget csinálsz, te is azokkal dolgozol, akikben megbízol. Ismerősök, barátok, barátok által ajánlott emberek, stb. Ez nem törvénytelen, a te céged. Ráadásul logikus is.
Sokszor profitábilisabb egy lojális, elkötelezett alkalmazott, aki egy adott szakterületen mondjuk 60%-os, mint egy idegen, aki 90%-os.
Többet hoz a megbízhatóság és a pontosság, mint a magasabb szakmaiság. Főleg a szolgáltatások (rendezvényszervezés, marketing, stb.) területén.
És ha ezt így elfogadod és megérted, akkor ha bekerülsz egy állami cégbe, akkoris ezen logika mentén választasz kollégákat. Persze állami cégben ez neccesebb, nem szép dolog, stb., de pont ugyanannyira logikus. Sőt, mivel ott nem a saját tőkédet kockáztatod, szerintem még egy fokkal logikusabb is.

több mint 9 éve
Egy újabb "megkeseredett életidegen pöcs" felvetése a választási trv-ről és az esetleges bojkottról.
Sobri, ne nézd meg!
 www.atv.hu/videok/video-20160527-haraszti-egyutt-kell-mukodnie-a-baloldalnak-a-jobbikkal
Lecsó
Egy életszerűtlen, elkeseredett baromság.
És az a durva, hogy 20 éve még kedveltem Harasztit, olyan értelmesnek tűnt.

több mint 9 éve
Egy újabb "megkeseredett életidegen pöcs" felvetése a választási trv-ről és az esetleges bojkottról.
Sobri, ne nézd meg!
 www.atv.hu/videok/video-20160527-haraszti-egyutt-kell-mukodnie-a-baloldalnak-a-jobbikkal
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 429 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez nem igaz. Aki nagy dolgokra hajlamos, az apróságok nélkül is hajlamos rá. Aki meg nem, az apróságokkal együtt sem. Én ilyen "apróságokat" sokfélét elkövetek az életben. Minden nap. Az autómat ma is javíttatom ismerős szerelőnél, aki nem ad számlát, én meg nem kérem. Az orvosnak adok hálapénzt, ha a szükség úgy hozza, stb. De - mondjuk például - soha, egyetlen fiktív számlát nem állítottam ki a cégem nevére, pedig bőven megtehettem volna. És fekete alkalmazottam sem volt soha. Pedig azt is megtehettem volna. És rengeteg üzletet buktam el azon, hogy nem voltam hajlandó belemenni a "tízszázalékosdiba".

Ezek mind a saját választásaim voltak. Megtehettem volna, de nem tettem meg. Úgyhogy nem igaz, hogy a kis dolgokból lesznek később a nagy dolgok. Vannak határok, amiket nem lépek át, és sok-sok ember hozzám hasonlóan nem lép át. Úgyhogy, ha politikus lennék, akkor valószínűleg nem lennék egy Teréz Anya, lennének kisebb dolgaim - elfogadnék itt-ott kisebb ajándékot, számla nélkül kifestetném a szobát, satóbbi -, de pl. soha nem tenném meg, hogy engedjem magam korrumpálni bárki által. Sőt, az biztzos, hogy ha ilyent találnék, akkor borítanám a bilit.

Megjegyzem, a mostani hatalomban se mindenki korrupt. Pokorniról pl. nem tudom elképzelni, hogy átlépné azt a a határt, amit én a saját magam szempontjából erkölcsösnek tartok. Vagy az a volt földművelődési államtitkár, aki felállt, miután látta, hogy mi folyik a földbérleteknél. Vagy az a vidéki fideszes önkörmányzati tag, aki kiborította a bilit amikor rájött, hogy hogyan osztogatják a trafikokat a polgármestere és a társai egymás között. És azért, mert esetleg se Pokorni, se én, se az említett emberek nem tökéletesek, vannak kisebb "dolgaik", attól még én bizony úgy gondolom, hogy ők is és én is joggal szólok, ha olyant látok ami túlmegy a határon. És úgy gondolom, hogy erkölcsi alapom is megvan hozzá.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 112
De ezek amúgy apróságok. Én pl. lelkiismeret-furdalás nélkül hazaviszem a gyereket a cégautóval (ergó cég költségen), cseszek emiatt autót váltani. Nem szabályos, akkor sem, ha a saját cégem. Közpénzből meg még kevésbé az. De apróságok.
peterk2005
Így alakul ki az össztársadalmi korrupció. Ezek csak apróságok, 10.000 forint nem pénz, nem kell mindenért számlát kérni, egy-két apróságot le lehet nyúlni, úgyse hiányzik majd senkinek, talán még észre se veszik, másik úgyis többet lopnak, nem ártok vele senkinek stb.

Ezekből lesz később, (ha lehetőség adódik rá), hogy valaki a tanulatlan bunkó unokaöccsét berakja jól fizető állami munkahelyre, az, hogy csak az nyerhet komoly közbeszerzést, aki a pályázat meg a tervek mellé csatolja a kenőpénzt is és tulajdonképpen ebből lesz a már sokak által emlegetett 70-30 is.

Nem prédikálni akarok, én se vagyok a tisztesség mintapéldánya, és ki tudja, ha lenne lehetőségem, talán én is szétlopnám az országot. De ne tegyünk úgy, mintha az "apróságok" nem számítanának. Valahányszor panaszkodtok, hogy milyen rothadt a politika, a kormány, az ellenzék, meg úgy általában a magyar állam, jussanak eszetekbe a saját, mindennapi életetekben lévő kis "apróságok."

Szerkesztette: Kampman

több mint 9 éve
Nem gondoltam hogy komolyan veszi valaki is.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 429 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát ha durva dolgok is vannak (vannak), nekem ez eléggé tyúkper ügynek tűnik. Oké, aki feketén foglalkoztat nurse-t, az amerikában ne legyen elnökjelölt, aki meg közpénzből dolgoztatott emberekkel építteti a nyaralóját, az se. De ezek amúgy apróságok. Én pl. lelkiismeret-furdalás nélkül hazaviszem a gyereket a cégautóval (ergó cég költségen), cseszek emiatt autót váltani. Nem szabályos, akkor sem, ha a saját cégem. Közpénzből meg még kevésbé az. De apróságok.

Ezek a hírek azért kapnak ekkora figyelmet, mert ezt könnyű megérteni. Ha a miniszter dugja a titkárnőjét és bundát vesz neki közpénzből, azt érti mindenki. Azt meg, hogy eközben 300 milliós bankhitelt kap amiből önkormányzati pályázaton kedvezménnyel megvesz egy épületet, aztán 1 milliárdért továbbadja pár hónapra rá, azt az emberek többsége nem érti.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
 index.hu/kulfold/2016/05/29/sara_netanjahu_villanyszerelo_rendorseg_vademeles/

Azért a zsidóknál is durva dolgok vannak...
Ha így nézzük, nem is olyan rossz a helyzet nálunk.
több mint 9 éve
Tejesember 256
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy ha lenne is ilyen ellenség, akkor lóf*szt se tudnánk tenni ellene, egy fél new yorknyi kis országban, negyed new yorknyi lakossal, tized new yorknyi gazdasági erővel. Ellenberger a falu szélén a helyi paraszttól földet lenyúló pesti manikűrös ellen tudnánk. De nekünk fontosabb a háttérhatalom. Vagy a bevándorlók, akik szintént rohadtul nem ide jönnek még pár évtizedig. Vagy, hogy hogy mi legyen egy utca új neve. Vagy kinek állítsunk szobrot. Meg még tucatnyi téma, ami vagy úgy van, vagy nem úgy van, de ha úgy lenne se érintene minket. Vagy ha netán mégis, nem tudnánk rajta változtatni. Legalábbis nem pozitív irányban. Negatív irányban viszont igen. (lásd pl. "sz*r az EU, lépjünk ki belőle").
peterk2005
Pont ez a lényege az egész hazai politikának, hogy ne az olyanokkal foglalkozz, ami ellen esetleg tudnál is tenni, mert az a fentieknek rossz lenne.
több mint 9 éve
Attól, hogy valaki panaszkodik egy bizonyos csoportra, még nem feltétlenül gyíkember-hívő, és ki tudja, TALÁN igaza is lehet.
Kampman
Köszönjük Nyilvánvaló Kapitány.

Nem ERRŐL van szó. Arról van szó, amikor valaki TÉNYLEG annyira buta, hogy nem érti meg, hogy az élete nem attól szar, hogy a háttérhatalom elrontja, hanem attól, hogy tehetségtelen, lusta vagy akár csak simán nemtörődöm. Egy átlag magyar ember életét szinte semmilyen mértékben nem befolyásolják már a kommunisták vagy semennyire sem érdekli egy mikró méretű KK-EU ország politikája az amerikai politikusok 99%-át.

Mondjuk gondolom neked is egyértelmű ez...
Gyurma Pappa
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy ha lenne is ilyen ellenség, akkor lóf*szt se tudnánk tenni ellene, egy fél new yorknyi kis országban, negyed new yorknyi lakossal, tized new yorknyi gazdasági erővel. Ellenberger a falu szélén a helyi paraszttól földet lenyúló pesti manikűrös ellen tudnánk. De nekünk fontosabb a háttérhatalom. Vagy a bevándorlók, akik szintént rohadtul nem ide jönnek még pár évtizedig. Vagy, hogy hogy mi legyen egy utca új neve. Vagy kinek állítsunk szobrot. Meg még tucatnyi téma, ami vagy úgy van, vagy nem úgy van, de ha úgy lenne se érintene minket. Vagy ha netán mégis, nem tudnánk rajta változtatni. Legalábbis nem pozitív irányban. Negatív irányban viszont igen. (lásd pl. "sz*r az EU, lépjünk ki belőle").

Minket (legalábbis "eleget") valahogy ezek a témák jobban lekötnek, mint a falusi paraszt sorsa. Vagy akár a sajátunk, lásd elvégzett és tervezett nyugdíjrendszeri módosítások. Ez a "tartsd el a szüleidet" ha megvalósul, százezreket fog alaposan megsz*patni. A bevándorlókat meg max. pár ezren látják ténylegesen. A többiek csak a híradóban hallottak róluk, vagy ismernek valakit, akinek az ismerőse látott már egyet.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 9 éve
Gyurma Pappa

több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Attól, hogy valaki panaszkodik egy bizonyos csoportra, még nem feltétlenül gyíkember-hívő, és ki tudja, TALÁN igaza is lehet.
Kampman

Nem ERRŐL van szó. Arról van szó, amikor valaki TÉNYLEG annyira buta, hogy nem érti meg, hogy az élete nem attól szar, hogy a háttérhatalom elrontja, hanem attól, hogy tehetségtelen, lusta vagy akár csak simán nemtörődöm. Egy átlag magyar ember életét szinte semmilyen mértékben nem befolyásolják már a kommunisták vagy semennyire sem érdekli egy mikró méretű KK-EU ország politikája az amerikai politikusok 99%-át.

Mondjuk gondolom neked is egyértelmű ez...

több mint 9 éve

Nem először látom ezt a képet. Egy kicsit cinikusnak érzem. Nyilván az összeesküvés-elméleteken gúnyolódik, de azért a kommunisták miatt tényleg nagyon sok embernek nehéz az élete ma is. De egy libanoni palesztin menekülttábor lakója is másként vélekedne a zsidókról, mint ahogy ez a kép ábrázolja.

több mint 9 éve
Sobri Jóska
Tudom én, csak nem akartam tovább bontani a fonalat, mert megint megkapom, hogy lebecsülöm a magyar nemzeti zsenialitást.
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Tudtam én, hogy gyíkember vagy

több mint 9 éve
Mai Kovács Zoltán kormányszóvivő:
"De hát az nem egy háttérhatalom, amikor néhány önjelölt -néhány tucat, néhány száz adott esetben néhány ezer- megpróbál olyan jogokat, érdekeket vagy vélt jogokat érvényesíteni, amelyre senki nem választotta meg őket, ennek megfelelő szervezettséggel vagy adott esetben szponzorációval a súlyánál vagy a befolyásánál sokkal nagyobb médiafelületet kap? "

Nem Zolika, ez nem háttérhatalom. Ez a való világ. Az emberek kisebb-nagyobb csoportjainak érdekei vannak, és azokat megpróbálják érvényesíteni.
Lecsó
Szerinted ő nem tudja?
Szerinted ez nem költői kérdés?
Szerinted ezt tőled, tőlem vagy bármely olyan értelmiségitől kérdezi, akik a szavazók 1-2%-át teszik ki?
Szerinted nem imádják már most a Fidesznek ezt a húzását a szavazóik, hogy "végre odamondanak a zsidóknak/nagytőkének/karvalyszemétgeciakárkiknek"?

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ef/bc/4a/efbc4a5defb05f8c4e8fa00ce0d0c301.jpg

Nem szabad elfelejteni, hogy a Fidesznek nem kellenek új szavazók.
Elég, ha a 2010-ben, 2014-ben rájuk szavazók újra szépen elmennek, és 2018-ban is oda szavaznak ahova tették eleddig.
Darabra szinte minden 2014-ben megnyert körzetben elég lesz annyi szavazat a fideszes jelöltnek, amennyivel akkor nyert.
Nem kellenek alapvetően új szavazók, elég ami van.
Csak azok menjenek el, különben jönnek az arabok, zsidók, brüsszel, viszik a vizünket, hozzák a kvótákokat, isten áldja ma tolcsyt, holnap orbánt, ámen!

több mint 9 éve
Mai Kovács Zoltán kormányszóvivő:
"De hát az nem egy háttérhatalom, amikor néhány önjelölt -néhány tucat, néhány száz adott esetben néhány ezer- megpróbál olyan jogokat, érdekeket vagy vélt jogokat érvényesíteni, amelyre senki nem választotta meg őket, ennek megfelelő szervezettséggel vagy adott esetben szponzorációval a súlyánál vagy a befolyásánál sokkal nagyobb médiafelületet kap? "

Nem Zolika, ez nem háttérhatalom. Ez a való világ. Az emberek kisebb-nagyobb csoportjainak érdekei vannak, és azokat megpróbálják érvényesíteni.
több mint 9 éve
 index.hu/gazdasag/2016/05/26/matolcsy_a_2018-as_valasztasok_alfaja_es_omegaja/

Ijesztő, hogy egy ember komolyan gondolhatja ezeket a mondatokat. Vagy csak simán trollkodik, mert a 168 óra kérdezi...
Valaki, aki el tud vonatkoztatni, az mondja már el, hogyan lehet ezekben a mondatokban hinni?
Lecsó
Ajánlott olvasmány:  vtki.uni-nke.hu/uploads/media_items/gazdasagi-igazgatas.original.pdf
3.1-3.3 fejezeteket Lentner írta. Tananyag közig. szakvizsgán.
empty taxi
"aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja..."
slowmotion
"s aki tanítani sem tudja, az igazgatja..." 😀