Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 632 — Bears fan
Mostanában sokat hallom, h a külhoni magyarok ne szavazhassanak.
Nem tudom, h azt tudjátok-e, h egy erdélyi szavazat csak fele annyit ér, mint egy magyarországi. Ugyanis csak a listákra szavazhatnak, egyéni mandátumokra nem. (Pont ezért van, h rájuk más szabályok vonatkoznak mind a külföldön élő, kiköltözött magyarokra, mert ők az egyéni kerületi jelöltek közül is válogathatnak).
Továbbá, fontos megjegyezni h ők csak 100-150 ezer szavazatot jelentenek, ami 60%-os magyarországi részvétel arány mellett durván 2 mandátumot jelenthet.
Persze, vki mondhatja, h ez is túl nagy befolyás nekik, de azokat az állításokat túlzónak tartom, h ők döntenék el a választásokat.
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 613 — a new hope (again)
Valaki mondj má mög, de most 2016.05.19.-én, hogy akkó két év múúlva kire köll majd szavazni?

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 632 — Bears fan
Nem mondtam, hogy balos vagy, pusztán arra gondoltam, hogy sok veled egy állásponton lévő embernek (legyenek balosak vagy jobbosak) nem elsősorban a nép hülyesége, hanem egy adott párt vagy a választási végeredmény nem tetszik. Magukról úgy gondolják, hogy logikusan, észérvektől befolyásolva döntenek, ellentétben az ellenfél/ellenség szavazóival, akik megvetendő hülyék és igazából szavazniuk se lenne szabad, hiszen úgyis "rosszul" döntenek.
Kampman
Igen, persze, belemehetnénk egyébként filozófiai kérdésekbe is és akkor a végén itt azon menne a vita, hogy létezünk-e.
Az a probléma, hogy az aktív szavazók igen nagy százalékát a kádári időkben szocializálódott nyuggerek teszi ki, a békemenetelő, kézcsókolgató, könnyfátyolos szemmel nosztalgiázó hülyék, akik tényleg megvehetők csirkefarháttal, rezsicsökkentéssel és rettegtetéssel, akik remegnek az erős vezetőért, akiknek Viktor minimum Isten, és Gyurcsány a patás ördög, mert a korlátolt buksijuk ennyire árnyalt gondolkodásra teszi képessé őket. De legalább baszdmeg ingyen utaznak és megkapják a folyamatos nyugdíjemelést, minden mást meg leszarnak. Ez a kurva nagy gond.
dankodavid
Szlovákiában az idei választásokon 18-21 év közti korosztály 25%-a szavazott egy nyíltan fasiszta, magyar-,cigány-, zsidó- és migránsgyűlőlő pártra (Jobbikra köröket vernek nacionalizmusban). Ez a Kotleba-féle párt olyan, h a képviselő képtelen lemondani a mandátumáról, mert cigány verés miatt eljárás folyik ellene, helyette 22 (vagy 26 most nem tudom) éves skinhead utcai suhancot nyomnak be a parlamentbe. Aztán volt olyan tagja, aki a parlamentbe lőfegyverrel járt. Jah, azt az akciójukat már nem is mondom h Közép-Szlovákiában ez a párt önhatalmúlag a vonatjáratokon verőlegényeket alkalmaz, h "vigyázzanak a rendre".
Értem én mire gondolsz, de a fiatalok is legalább annyira manipulálhatók, megvehetők, mint az "öreg komcsik".
több mint 9 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
De legalább baszdmeg ingyen utaznak és megkapják a folyamatos nyugdíjemelést, minden mást meg leszarnak. Ez a kurva nagy gond.dankodavid
ezt mondjuk akkor is megkapták, amikor a szocik voltak a főtolvajok.
slowmotion
Hol írtam, hogy bezzegaszocikidejében? Hogy jönnek ők ide?😀 Konkrétan leszarom, mit csinált gyurcsány és a sleppje, hat éve minimális vagy zéró befolyásuk van a dolgok alakulására. Nem szavaznék soha rájuk, de ennyi az, amennyit foglalkoznék velük.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
De legalább baszdmeg ingyen utaznak és megkapják a folyamatos nyugdíjemelést, minden mást meg leszarnak. Ez a kurva nagy gond.dankodavid
ezt mondjuk akkor is megkapták, amikor a szocik voltak a főtolvajok.
több mint 9 éve
Nem mondtam, hogy balos vagy, pusztán arra gondoltam, hogy sok veled egy állásponton lévő embernek (legyenek balosak vagy jobbosak) nem elsősorban a nép hülyesége, hanem egy adott párt vagy a választási végeredmény nem tetszik. Magukról úgy gondolják, hogy logikusan, észérvektől befolyásolva döntenek, ellentétben az ellenfél/ellenség szavazóival, akik megvetendő hülyék és igazából szavazniuk se lenne szabad, hiszen úgyis "rosszul" döntenek.
Kampman
Igen, persze, belemehetnénk egyébként filozófiai kérdésekbe is és akkor a végén itt azon menne a vita, hogy létezünk-e.
Az a probléma, hogy az aktív szavazók igen nagy százalékát a kádári időkben szocializálódott nyuggerek teszi ki, a békemenetelő, kézcsókolgató, könnyfátyolos szemmel nosztalgiázó hülyék, akik tényleg megvehetők csirkefarháttal, rezsicsökkentéssel és rettegtetéssel, akik remegnek az erős vezetőért, akiknek Viktor minimum Isten, és Gyurcsány a patás ördög, mert a korlátolt buksijuk ennyire árnyalt gondolkodásra teszi képessé őket. De legalább baszdmeg ingyen utaznak és megkapják a folyamatos nyugdíjemelést, minden mást meg leszarnak. Ez a kurva nagy gond.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 111
Kampman
A savanyú a szőlő részt kikérem magamnak, és arra nyomatékosan megkérlek, ne akarj ilyen skatulyákba beleerőszakolni. Rühellem a fideszt, de nem azért, mert ők a fidesz, hanem, mert egy enyveskezű, tolvaj geci banda egy autokrata, komplexusos, dagadt elmebeteg vezetésével, másrészt sehol se írtam, hogy bezzegazmszp, mert alapvetően nekik köszönhetjük a fidesz kétharmados többségét, ha már nagyon szeretnél valamilyen bélyeget rám sütni, az legyen a rendszerkritikus, vagy, hogy az ember, akinek a fasza tele van az egész politikai elittel.

Pont az a probléma, hogy amikor mindkét oldal erre hivatkozik, alapvetően jogosan teszi mindezt, és megint más kérdés, hogy többnyire Józsi, a burkoló problémázik ezen a leghangosabban, pedig közéjük tartozik. A politikai pártok azt nyomják, amivel hatalomra juthatnak és nem pedig azt, ami szerintük helyes, a megválasztás utáni négy évet pedig kampánynak tekintik, nem kormányoznak, mindezt pedig a geci primitív, tanulatlan, rettegő parasztok miatt tehetik meg.
dankodavid

Még egyszer mondom, ez nem rólad szól, pusztán egy jelenségre reflektáltam, ami, mint mondtam, pártfüggetlen.

több mint 9 éve
Kampman
A savanyú a szőlő részt kikérem magamnak, és arra nyomatékosan megkérlek, ne akarj ilyen skatulyákba beleerőszakolni. Rühellem a fideszt, de nem azért, mert ők a fidesz, hanem, mert egy enyveskezű, tolvaj geci banda egy autokrata, komplexusos, dagadt elmebeteg vezetésével, másrészt sehol se írtam, hogy bezzegazmszp, mert alapvetően nekik köszönhetjük a fidesz kétharmados többségét, ha már nagyon szeretnél valamilyen bélyeget rám sütni, az legyen a rendszerkritikus, vagy, hogy az ember, akinek a fasza tele van az egész politikai elittel.

Pont az a probléma, hogy amikor mindkét oldal erre hivatkozik, alapvetően jogosan teszi mindezt, és megint más kérdés, hogy többnyire Józsi, a burkoló problémázik ezen a leghangosabban, pedig közéjük tartozik. A politikai pártok azt nyomják, amivel hatalomra juthatnak és nem pedig azt, ami szerintük helyes, a megválasztás utáni négy évet pedig kampánynak tekintik, nem kormányoznak, mindezt pedig a geci primitív, tanulatlan, rettegő parasztok miatt tehetik meg.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
És igen, ha mondjuk valaki nem ebben az országban él, hanem mondjuk Erdélyben, az kibaszottul ne választhassa meg, itt ki legyen hatalmon, mert zéró hatása van rá ennek.
dankodavid
Hát már hogyne lenne. Ugye mondanom sem kell, mennyire más volt a hozzáállása egyik-másik kormánynak a határon túli magyarokhoz.

Most mondok valamit, amit kérlek ne értsetek félre. Én értem, hogy nagyon sok hülye ember van és ez tényleg baj, mert egy ideális demokráciának nem így kellene működnie. Csak engem nem hagy nyugodni az az észrevételem, hogy ebben az országban (de külföldi médiát követve is találkoztam már ezzel), valahogy mindig az éppen aktuális kormányt ellenzőktől hallom ezt az érvet. Mostanában inkább baloldaliaktól, vagy legalábbis olyanoktól, akiknek a Fidesz nem tetszik. Az egészben csak az a röhej, hogy 2010 előtt pont fordítva volt: akkor a jobboldali média és a jobboldali kommentelők hangoztatták, hogy milyen hülyék és megvezethetőek a választók, miközben pl. a cigánytelepeket már akkor is mind a 2 nagy párt végigjárta a választások előtt és a szó legszorosabb értelmében megvették a szavazataikat. Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy sok igazság van abban, hogy hülye és tájékozatlan a nép, de sokszor érzek benne egy elfogult, savanyú a szőlő-érzést is.

több mint 9 éve
Hendrix Utah State Aggies 3 105
Az mondjuk tényleg botrány, hogy milyen analfabéta emberek szavazhatnak. Fel se fogják, hogy mi történik körülöttük...

Mondjuk mit akarunk abban az országban, ahol egy zsák krumplival vagy 5 ezer forinttal meglehet venni a szavazatot.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 9 éve
Azért ezzel óvatosan, könnyen lehetne olyan cenzus is, ami alapján te is hülyének és szavazásra alkalmatlannak találtatnál.
Kampman
Persze, lehet ebbe belekötni ilyen nagyon egyszerű reakcióval, semmi gond nincs ezzel, és alapvetően én sem tartom kívánatosnak a szavazati jog korlátozását, azonban van, hogy nem látszik jobb megoldás rövid távon. Amit utánam írtak, hogy oktatás-felvilágosítás kell(ene), igen, erre lenne szükség és mondjuk 30 évvel az ezt elősegítő oktatási rendszer létrehozását követően , amikor már nem 80-20 a "sötét tahó - tanult és/vagy összefüggésekben gondolkodni képes emberek aránya", akkor vissza lehetne állítani az "eredeti" állapotokat. Persze, ez abból az idealista feltevésből indul ki, hogy ebben az esetben a kivételezett helyzetben lévő értelmiségi + gazdasági elit az ország jövőjének építését tűzné ki céljául, nem pedig a lopást.

És igen, ha mondjuk valaki nem ebben az országban él, hanem mondjuk Erdélyben, az kibaszottul ne választhassa meg, itt ki legyen hatalmon, mert zéró hatása van rá ennek. Semmi köze a magyar-nem magyar kérdéshez, kurvára leszarom, ki érzi magát ennek (meg mondjuk először definiáljuk, ki a magyar, mert ezt a fogalmat eddig minden nyomorult a saját érdekeinek megfelelően hajlítgatta), egyszerűen annak a kérdése: befolyásolja-e közvetlenül az életét, vagy sem.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Azért ezzel óvatosan, könnyen lehetne olyan cenzus is, ami alapján te is hülyének és szavazásra alkalmatlannak találtatnál. Persze akik ilyesmiben gondolkoznak, azok általában úgy kalkulálnak, hogy ők persze kellően intelligensek, viszont a szomszéd vagy az a másik bunkó az utca végéről olyan rettenetesen sötét, hogy inkább ne is kérdezzék meg őket. Gyanítom, ha ezzel az indokkal vennék el a választójogodat, rögtön a minél szélesebb demokrácia elkötelezett híve lennél 😊
Kampman
Egyébként erre van egy egyszerű módszer: csak az szavazhasson, aki fizetett a választást megelőző évben szja-t Magyarországon.
empty taxi
Jól sejtem, hogy te fizettél? 😊 De akkor kérdezek mást: Miért egy év? Miért nem 3, 5 vagy 10? Biztosan lennének olyanok, akik azt is támogatnák és nagyon jó érveik lennének mellette. Persze ahogy nőne ez a szám, egyre többen szorulnának ki, talán te is.

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 092 — Lájkold a zsűrit!
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Azért ezzel óvatosan, könnyen lehetne olyan cenzus is, ami alapján te is hülyének és szavazásra alkalmatlannak találtatnál. Persze akik ilyesmiben gondolkoznak, azok általában úgy kalkulálnak, hogy ők persze kellően intelligensek, viszont a szomszéd vagy az a másik bunkó az utca végéről olyan rettenetesen sötét, hogy inkább ne is kérdezzék meg őket. Gyanítom, ha ezzel az indokkal vennék el a választójogodat, rögtön a minél szélesebb demokrácia elkötelezett híve lennél 😊
Kampman
Egyébként erre van egy egyszerű módszer: csak az szavazhasson, aki fizetett a választást megelőző évben szja-t Magyarországon.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
dankodavid

több mint 9 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553
Csak erre nem a cenzus a megoldás, hanem a tanítás és a felvilágosítás.
Na pont ezekből állunk most szarul.
Lecsó
Ez biztos csak véletlen lehet 😊
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Pont kettő és fél telt al azóta, hogy lehetőségünk van rá.
több mint 9 éve
Lecsó
Hosszútávon, igen. Azonban egy ilyen, általad vizionált réteg kialakítása évtizedekig tartana a jelenlegi magyar helyzetben.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
több mint 9 éve
Lecsó

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
A milliárdos lopások a legtöbb ember számára megfoghatatlanok, nagyon sokan élnek az országban, akik százezreket se láttak még soha egyben.

Orbán azt gondolja, hogy ezt a választ hallván, a nép majd azt mondja: Vagy úgy, áhá, ugyehogyugye! Akkor minden rendben van.
És az istenadta nép lehet, hogy valóban ezt mondja. 😕
Az istenadta nép 80 százaléka hülye mindenhez.
Nem érti a képviseleti demokráciát, nem érti a közpénz jellegét, nem tudja miért fizet adót és járulékokat, nem olvas közéleti híreket, hanem ezotériázik a FB-on, az összefüggések felismerése megáll nála a "ha sokat iszok, hugyozni kell" szintjén. Elbutult, birka mentalitású, akit vezetni kell, mert akkor érzi jól magát. Orbán féle patriarchára vágyik, mert akkor neki nem lesz felelőssége, és nem lesz lelkiismeret furdalása sem. Tudatlan az alapvető dolgokban, hogy pl nem égetek szemetet a kazánban, mert minden szomszédommal együtt meghalunk tüdőrákban. Nem ért szinte semmit az őt körülvevő világból. Nem azért nem érdekli a korrupció, mert nem látott még százezer forintot egyben. Istent sem látta még, mégis izgatja, és minden héten elmegy miatta a templomba. Azért nem érdekli, mert buta, és nem érti, nem tudja, hogy meglopják. Ha tudná, érdekelné. Ha lelopják a cseresznyéjét, feljelentést tesz. Ha ellopják az adóját, nem tesz semmit. Mert nem tudja, hogy az is az övé. És még sorolhatnánk...
Mielőtt valaki azzal jönne, hogy máshol sem jobb a helyzet, de jobb. Pont annyival, hogy máshol a 20% ilyen buta. Csak a választást mindenhol a 80% dönti el.
több mint 9 éve
Az én szintemen kb mindenki látja hogy milyen merhetetlen pofatlanul megy a lopas,arrogancia,hozza nem ertes.
Megis ujra megnyerhetik a valasztast?
Janek
Van egy olyan alap szavazóbázisuk (nyugger-és cigányhorda, és leszarom, de kurvára nem kéne szavazati joggal bírnia annak, akinek az életére minimális hatása lesz hosszútávon a döntésének és már nem képes távlatokban gondolkodni, igaz, ez a hitelekből lapostévét vásárló magyarok jó részéről elmondható, de ugyanezt gondolom a határon túliakról is), aminek ha azt mondaná, hogy most álljatok sorba és mindenkit seggbebaszunk, mert ettől fog előrejutni a szabadságharc, akkor még párnát vagy síkosítót se kérnek, ezeket akkor lehetne elzavarni, ha lenne olyan párt, akitől nem fordul fel az ember gyomra és képes is megszólítani azt a jelenleg nemszavazó réteget.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 092 — Lájkold a zsűrit!
Az én szintemen kb mindenki látja hogy milyen merhetetlen pofatlanul megy a lopas,arrogancia,hozza nem ertes.
Janek
Ez a vicc az egészben hogy igen. Van egyáltalán más forgatókönyv? Maximum nem lesz meg nekik a 2/3.
Nomac
Sztem is nyernek, de kénytelenek lesznek koalíciót kötni vkivel.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Nomac New England Patriots 4 158 — balazs.t85@gmail.com
Janek
Ez a vicc az egészben hogy igen. Van egyáltalán más forgatókönyv? Maximum nem lesz meg nekik a 2/3.
több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 688 — Apu ökölbeszorított keze

több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress
Az internet adó kiverte a biztosítékot, a vasárnapi boltzár dettó, a milliárdos lopások nem.
kittli
Mert az előző kettő közvetlenül érintette az életüket. A milliárdos lopások a legtöbb ember számára megfoghatatlanok, nagyon sokan élnek az országban, akik százezreket se láttak még soha egyben.

Korrupció/közpénztolvajlás miatt ebben az országban soha senki nem fog megbukni, még akkor se, ha nyíltan csinálja. Ahhoz valami más disznóságot is el kell követnie. Illetve ott van az egyszer már kitárgyalt "csak az a lopás, ha a másik csinálja" szerű mentalitás.
Kampman
Ahogy a jó öreg Bill Kapitány megénekelte: "Én nem tudom mennyi, ezer milliárd,
Az én agyam a gázszámlán, száz forintig jár."
kittli
Hogy mennyire tudják ezt a politikusok, arra eklatáns példa:
Az mszp-s Harangozó a parlamentben kérdezi Orbánt, hogy rendben van-e, hogy Matolcsy jegybankja elszór kb. 250 milliárdot akármire, sokat rokonoknak? Orbán válasza: Ön meg huszonévesen, energetikai képzettség nélkül bent ült a paksi erőmű igazgatótanácsában, ahol felvett 13 hónap alatt 3,3 millió forintot.

Orbán azt gondolja, hogy ezt a választ hallván, a nép majd azt mondja: Vagy úgy, áhá, ugyehogyugye! Akkor minden rendben van.
És az istenadta nép lehet, hogy valóban ezt mondja. 😕
Atari
Főleg, ha még az ellenzék is ráerősít a "nagyságrendproblémára" eképp:

index.hu/belfold/2016/05/17/hihetetlen_mszp-s_ongol_lett_torok_zsolt_penzgyujtese/