Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
index.hu/gazdasag/2016/05/15/az_embereknek_tudomasul_kell_venniuk_mit_akar_a_fidesz_erre_vannak_az_mnb-alapitvanyok/Az emberek pedig tudomásul vették...
Ennyi...
Lecsó
Az internet adó kiverte a biztosítékot, a vasárnapi boltzár dettó, a milliárdos lopások nem.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
Lánczi kapcsán mindig Jótündér írásai ugranak be a Vincentről:vincentet már régóta nem olvasok, mert pont a fenti szerzőből egy kicsit sok lett nekem.
Amador
több mint 9 éve
Lánczi kapcsán mindig Jótündér írásai ugranak be a Vincentről:peterk2005slowmotion
"2016-ban a Budapest Corvinus Egyetem rektora Lánczi András lesz, Orbán Viktor centrális erőterének ideológusa, akinek tudományos tevékenysége egyszerűen értékelhetetlen, lényegében véve nem is létezik. Lánczi András egy abszolút középszerű figura, aki a hatalomnak köszönheti karrierjét. Rektori pályázatában teljesen világosan fogalmaz: a Budapest Corvinus Egyetemnek a mindenkori magyar kormányzatot kell támogatnia és csak jelentős külső kapcsolatrendszerrel rendelkező rektor vezetheti.
Lánczi rektorságának nincs alternatívája (a szó legszorosabb értelmében nincs, nem is pályázott más), és az egyetem nem tehet mást, minthogy Orbán jelöltjét támogatja, ellenkező esetben, vélhetően, megsemmisül.
A Corvinus úgy él túl, ahogy mindenki. Egyelőre nem költözik Alcsútdobozra Nárcisz mellé, de azért belesimul oda, ahová bele kell simulni, mert, lásd mint fent, valahogy élni kell. A centrális erőtér marad, és nem mindenkinek van élete a centrális erőtéren kívül. Lánczi 2003-ban írta meg a Konzervatív Kiáltványt, és ez jó befektetésnek bizonyult. Magyarországon ilyen befektetésekre épül, jó időben jó helyen megírt hűségnyilatkozatokra, és egy generáció rakja fel most az életét a lánczikra, nemcsak a Budapest Corvinus Egyetem."
"Lánczi András karrierje és kinevezése szégyen az országra és az egyetemre nézve, de majd összekacsintanak, akik össze szoktak kacsintani, és megfizetik az árat azok, akik meg szokták fizetni és leginkább, megmagyarázzák azok, akik mindent meg szoktak megmagyarázni. Majd hallgatnak azok, akik hallgatni szoktak, mert hallgatni ha nem is arany, de aránylag kifizetődő."
több mint 9 éve
És ez az ember a Corvinus egyetem frissen kinevezett rektora. Eszem megáll....peterk2005erre írtam a minap, hogy minő érdekes, hogy egy fiszfasz tanszékvezetőt (ami még talán dékánhelyettes sem volt) választanak meg egy egyetem rektorává, ráadásul ellenjelölt nélkül.
már csak az a kérdés, hogy leszóltak-e fentről, hogy nem érdemes kapálózni, mert vagy Lánczi lesz a rektor, ellenben szar évek jönnek a Közgázra, vagy maguktól is felmérték a többiek, hogy ez itt már el van döntve.
(nem) kicsit örülök, hogy nem most kell odajárnom ebbe a kuplerájba.
több mint 9 éve
"A HVG eheti lapszáma portré rovatában szólaltatta meg Lánczi Andrást, a Corvinus Egyetem frissen kinevezett rektorát. A lap ekképp faggatta Lánczit: "Egyik gondolatmenete szerint – kissé leegyszerűsítve – a korrupció elfogadható, ha a politika szándéka szerinti klientúracserét szolgálja." A rektor, aki a Fidesz és a kormány háttérintézményeként számon tartott Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke is, így válaszolt: "Csak azt akartam ezzel jelezni, hogy az államosítást ebben az országban nem lopásnak hívták 1948 után, a privatizálást sem szabad rablásnak nevezni 1988 után. Most is van egy szisztéma, amit kritizálhatnak, hogy korrupció, de én azt állítom, hogy ez egy politikai elképzelés végrehajtása. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik. Nekem sem tetszett a privatizáció. Lehet maffiaállamozni, de akkor ki fog nyílni a privatizációs doboz is, és fel lehet robbantani vele az egész huszonöt évet, amit rendszerváltásnak nevezünk."Értitek ugye? Húsz éve a szomszédom meggyilkolta a riválisát, nem kapták el, és ez akkor nem tetszett nekem. Ergó, ha most én gyilkolom meg a riválisomat, akkor azon kívül, hogy esetleg ez meg neked nem tetszik, mi is a baj? Szóval felesleges pattogni, mert akkor csak azt éred el, hogy nem csak én, de a húsz évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságért a szomszéd is hűvösre kerül.
Hátbazdmeg, tudod mit? Nekem teljesen megfelelne, ha mindketten elhúznátok valami jó hűvös, árnyas helyre. Kéz, a kézben, jó sokáig....
És ez az ember a Corvinus egyetem frissen kinevezett rektora. Eszem megáll....
Amúgy, erkölcsi megközelítésből kíváncsi lennék, hogy ez az ember - az "elv" társaival együtt - miből gondolják úgy, hogy ez amit most már vállaltan is csinálnak - a célért az ilyen eszközök is elfogadhatóak - ez miben is jobb, mint mondjuk az általuk vízionált, vagy létező, de mindenesetre gyűlölt wall street-i "pénz háttérhatalom"? Azt pontosan az embertelen eszközeiért kritizálják, az a kritikájuk erkölcsi alapja...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Igazából nem az a kérdés - és probléma -, hogy esetleg nem volt baleset, hanem az, hogy egyáltalán felmerül az ilyen. Szicíliában is nyilván naponta történnek meg balesetek teljesen véletlenül. Mégis tudjuk, hogy sok baleset valószínűleg nem az.... És ez sajnos már nem összeesküvés-elmélet - amiken amúgy többnyire én is csak nevetni tudok, legyen a háttérben UFO, zsidók, arabok, amerikaiak, bacilius, vagy bármi. A közállapotok, a hatalom mindennapos viselkedése, reakciói sajnos valósak.Persze lehet, hogy szándékos volt. Viszont ha az összeesküvés-elméletek vonalán indulunk el, ha én lennék a gonosz elnyomó rendszer, nem egy falusi ellenzéki polgármesterjelöltet iktatnék ki, hanem kicsit veszélyesebb ellenfeleket.Olyan életszerű, hogy egy azonosítatlan osztrák kisnyugdíjas elüti a pont létráért induló gázszerelő ellenfelét, akinek előtte a földjét is szétbarmolták.Előbbi tényleg lehetett egy baleset.Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
dankodavid
Kampman
dankodavid
Kampman

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Jót röhögünk rajta. Nem ez az első mocska az eltének és nem is az utolsó. A faszi amúgy tanított.Egyébként erről mi a véleményed?Momentán az ügyvédi kamara és a bírói testület az utolsó bástyái a magyar igazságszolgáltatásnak. Vannak olyan mendemondák, hogy Orbán a bírákat is megpróbálta bedarálni az AB-val együtt, csak odaszóltak neki Brüsszelből, hogy a lófasznak is van egy vége. Handó Tünde és Darák a kisebbik rossz.444.hu/2016/05/12/varatlanul-es-tragikusan-fiatalon-meghalt-az-ugyesz-aki-a-quaestor-ugyben-nyomozott! Ej-ej! Lehet, hogy a bírói testület (a nyugdíjazások ellenére) még mindig nem eléggé NER-kompatibilis. Mikor az egész nemzet úgy kívánja, hogy megszűnjön az eljárás. "Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló!"
Ezek a fránya véletlenek.
dankodavid
Atari
Amadeus91
hvg.hu/gazdasag/20160512_ELTEAJK_Panamabotrany_Balint_Kallai_Kende_Ugyvedi_iroda
empty taxi
több mint 9 éve
Egyébként erről mi a véleményed?Momentán az ügyvédi kamara és a bírói testület az utolsó bástyái a magyar igazságszolgáltatásnak. Vannak olyan mendemondák, hogy Orbán a bírákat is megpróbálta bedarálni az AB-val együtt, csak odaszóltak neki Brüsszelből, hogy a lófasznak is van egy vége. Handó Tünde és Darák a kisebbik rossz.444.hu/2016/05/12/varatlanul-es-tragikusan-fiatalon-meghalt-az-ugyesz-aki-a-quaestor-ugyben-nyomozott! Ej-ej! Lehet, hogy a bírói testület (a nyugdíjazások ellenére) még mindig nem eléggé NER-kompatibilis. Mikor az egész nemzet úgy kívánja, hogy megszűnjön az eljárás. "Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló!"
dankodavid
Atari
Amadeus91
hvg.hu/gazdasag/20160512_ELTEAJK_Panamabotrany_Balint_Kallai_Kende_Ugyvedi_iroda

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Momentán az ügyvédi kamara és a bírói testület az utolsó bástyái a magyar igazságszolgáltatásnak. Vannak olyan mendemondák, hogy Orbán a bírákat is megpróbálta bedarálni az AB-val együtt, csak odaszóltak neki Brüsszelből, hogy a lófasznak is van egy vége. Handó Tünde és Darák a kisebbik rossz.444.hu/2016/05/12/varatlanul-es-tragikusan-fiatalon-meghalt-az-ugyesz-aki-a-quaestor-ugyben-nyomozott! Ej-ej! Lehet, hogy a bírói testület (a nyugdíjazások ellenére) még mindig nem eléggé NER-kompatibilis. Mikor az egész nemzet úgy kívánja, hogy megszűnjön az eljárás. "Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló!"
dankodavid
Atari
több mint 9 éve
444.hu/2016/05/12/varatlanul-es-tragikusan-fiatalon-meghalt-az-ugyesz-aki-a-quaestor-ugyben-nyomozottSajnálatos tragédia. Nem lehettek valami nyugodtak az utolsó napjai.
dankodavid
Ám inkább azt piszkálnám, hogy Polt legfőbb ügyész miért tartotta szükségtelennek Tarsoly személyi titkárának (Polt vőjelöltjének) kihallgatását.
Amikor ezt mondta, megörültem, hiszen ezt azt jelenti, hogy nincs szükség további információkra, hogy a vád biztos lábakon áll, az ügyészség számára minden tiszta, minden mozzanat ismert és felderített.
Erre a bíróság meg visszadobja az ügyet?! Ej-ej! Lehet, hogy a bírói testület (a nyugdíjazások ellenére) még mindig nem eléggé NER-kompatibilis. Mikor az egész nemzet úgy kívánja, hogy megszűnjön az eljárás. "Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló!"
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Egy elmebetegnél a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy feltételezzük, logikus-racionális döntéseket hoz.Persze lehet, hogy szándékos volt. Viszont ha az összeesküvés-elméletek vonalán indulunk el, ha én lennék a gonosz elnyomó rendszer, nem egy falusi ellenzéki polgármesterjelöltet iktatnék ki, hanem kicsit veszélyesebb ellenfeleket.Olyan életszerű, hogy egy azonosítatlan osztrák kisnyugdíjas elüti a pont létráért induló gázszerelő ellenfelét, akinek előtte a földjét is szétbarmolták.Előbbi tényleg lehetett egy baleset.Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
dankodavid
Kampman
dankodavid
Kampman
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Ezt a cirkuszt amit lerendeznek mert leette a fene ide ezt a tetű bandát. 20 autós konvoj, motoros rendőrök, rendőr autók, 30 millás audik + viktor két transporterje, fél város lezárva stb stb...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Persze lehet, hogy szándékos volt. Viszont ha az összeesküvés-elméletek vonalán indulunk el, ha én lennék a gonosz elnyomó rendszer, nem egy falusi ellenzéki polgármesterjelöltet iktatnék ki, hanem kicsit veszélyesebb ellenfeleket.Olyan életszerű, hogy egy azonosítatlan osztrák kisnyugdíjas elüti a pont létráért induló gázszerelő ellenfelét, akinek előtte a földjét is szétbarmolták.Előbbi tényleg lehetett egy baleset.Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
dankodavid
Kampman
dankodavid
több mint 9 éve
Olyan életszerű, hogy egy azonosítatlan osztrák kisnyugdíjas elüti a pont létráért induló gázszerelő ellenfelét, akinek előtte a földjét is szétbarmolták.Előbbi tényleg lehetett egy baleset.Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
dankodavid
Kampman
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Előbbi tényleg lehetett egy baleset.Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
dankodavid
több mint 9 éve
Igyekszem...
több mint 9 éve
Szeretném hinni, hogy tényleg az...Az osztrák nyugdíjas vagy a rendőrautó hátsó ülésén öngyilkosságot elkövető után még tényleg, őszintén tudsz hinni ebben?
Lecsó
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Szeretném hinni, hogy tényleg az...
több mint 9 éve
444.hu/2016/05/12/varatlanul-es-tragikusan-fiatalon-meghalt-az-ugyesz-aki-a-quaestor-ugyben-nyomozottEzek a fránya véletlenek.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Kíváncsi vagyok Merkelre a mai müncheni támadás után.Szerintem neki, meg úgy általában a legtöbb politikusnak már meg van írva a sablonszöveg az ilyen esetekre: Elítéljük a támadást, de még inkább az általánosítást és a kirekesztést. Ilyenkor igazán fontos, hogy összetartsunk és megmutassuk, hogy nem félünk. Európai értékek, liberális demokrácia, tolerancia, stb.
Amadeus91
több mint 9 éve
Kíváncsi vagyok Merkelre a mai müncheni támadás után.
több mint 9 éve
Geci ez mind, mi az, hogy egy konyhai mosogató 1200 eurót kereshet?!Akár még többet is, mint 1200. Ld. minimum bérek Ausztriában. Elég durva, hogy phd-val, és dr-re 150rugo (=500 euro) az apanázs. Épeszű ember nem marad ennyiért a karon.
peach
több mint 9 éve
Geci ez mind, mi az, hogy egy konyhai mosogató 1200 eurót kereshet?!
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Most hallom Orbánt beszélni, épp arról értekezik, hogy az agyelszívásról is a háttérhatalmak tehetnek. Hát, az biztos, hogy a jelenlegi uralkodó elitnél valami van, mert el se kell hagyniuk az országot ahhoz, hogy agyilag le legyenek csapolva teljesen.