Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
 index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/05/02/korhaz_orvos_egeszsegugy_betegseg_lantos_gabriella_masodik_resz/
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
 444.hu/2016/04/26/a-budai-var-epitesen-derult-ki-hogy-tobb-dolog-is-ugy-van-angolul-hogy-same-in-english

😊
Engem az bosszant leginkább, hogy akik ellopják a 100 millirárdokat, mind gyökér dilettáns faszok 80-as iq-val..
Legalább valami profi banda lenne, mint az Ocean's Eleven, vagy valami hasonló. De nem...
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Két érdekesség volt a múlthéten: kiderült hogy az MNB még nagyobb, mint amit gondoltunk, és ez az újságírókat kivéve senkit nem érdekel, illetve hogy Vona újrajátssza az Orbán kottát (avagy utánozza mesterét). Vajon neki is bejön?

(Btw. ajánlom elolvasni a teljes Koch interjút, az egész sajtó kiemelte, hogy szerinte jobb lenne, ha Mrs. Clinton lenne az elnök, de az egész érdekes, és jól mutatja, hogy mennyire nagy a baj a GOP-ban.)

több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 27 510 — nabege2@yahoo.com
 index.hu/kulfold/2016/04/25/harminchet_eve_uralkodik_most_is_gyozott._ki_az/

Orbán vajon kibírja eddig?😊
több mint 9 éve
Gyanús nekem, hogy ők nem azért izgulnak, amiért pl te...
több mint 9 éve
 index.hu/belfold/2016/04/23/mento_vitte_korhazba_simicska_lajost/

Hogy izgulhatnak most a Lendvai utcában....
Lecsó
Mindannyiunknak kéne, kár lenne azért a sok titokért, ami a sírba szállna.
több mint 9 éve
 index.hu/belfold/2016/04/23/mento_vitte_korhazba_simicska_lajost/

Hogy izgulhatnak most a Lendvai utcában....
több mint 9 éve
Ezzel a péntek esti jegybankos balhéval szerintem végképp világossá vált, hogy a nemzeti bankunk vezetőjének annyíi esze sincs, mint egy fél marék lepkének.
.
.
.
Tényleg nem értem a logikát.
bergerdani
Dehogynem... Érted te..
Lecsó
tényleg nem fogom fel, miért kell az Gyurikának, hogy betörjenek a székházbba, és addig verjék, amíg mozog. Persze, tudja ő is, hogy ezzel a néppel mindent az égadta világon meg lehet csinálni, miközben Romániában tavaly korrupció miatt bukott meg a kormány.
bergerdani
Itt nem fognak a székházba betörni meg meglincselni. Ha eddig nem volt hozzá elég, amit műveltek, akkor ezután sem lesz semmi ilyesmi. Szépen kiteleljük ezt is.
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 111
Számomra leginkább az a muris, hogy valaki, akinek a saját országában sokkal szarabb az életszínvonal, sokkal rosszabb a közbiztonság, sokkal rosszabb a vagyonbiztonság, sokkal magasabb a korrupció, az az ember nekiáll és európai züllésről meg végről vízionálni azért, mert Norvégiában mi van. 😀
peterk2005
Attól, hogy csóróbbak, hülyébbek és kulturálatlanabbak vagyunk, még nekünk is lehet néha igazunk 😊

több mint 9 éve
Ezzel a péntek esti jegybankos balhéval szerintem végképp világossá vált, hogy a nemzeti bankunk vezetőjének annyíi esze sincs, mint egy fél marék lepkének.
.
.
.
bergerdani
Dehogynem... Érted te..
Lecsó
tényleg nem fogom fel, miért kell az Gyurikának, hogy betörjenek a székházbba, és addig verjék, amíg mozog. Persze, tudja ő is, hogy ezzel a néppel mindent az égadta világon meg lehet csinálni, miközben Romániában tavaly korrupció miatt bukott meg a kormány.
bergerdani
A román politikusok balfaszok voltak, azelőtt kezdtek el lopni, mielőtt megengedték volna maguknak.
több mint 9 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
.
.
.
bergerdani
Dehogynem... Érted te..
Lecsó

Mindig jövőre
több mint 9 éve
jorge Philadelphia Eagles 491 — kill, maim and destroy
Számomra leginkább az a muris, hogy valaki, akinek a saját országában sokkal szarabb az életszínvonal, sokkal rosszabb a közbiztonság, sokkal rosszabb a vagyonbiztonság, sokkal magasabb a korrupció, az az ember nekiáll és európai züllésről meg végről vízionálni azért, mert Norvégiában mi van. 😀
peterk2005
+1. nyilván az, hogy mi erkölcsi züllést feltélezzünk, nonszensz. meg hát az a nép, amelyik képtelen értelmesen használni egy 3 sávos autópályát, egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy bárkit kritizáljon. inkább naív, és számomra logikátlan. egyszerűen nem üt be a szikra, hogy most mit nyert a világ (mert ami pekingtől LA-ig hír, az nem norvég belügy) és mit vesztett breivik. persze, lehet, hogy ez nem is egy játszma. mittudomén.
több mint 9 éve
.
.
.
bergerdani
Dehogynem... Érted te..
több mint 9 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960

- a hét elején megmagyarázza (nyilvánvaló pofátlanság, de legalább ez nem új Gyurkától), miért érdemel 100 százalékos fizetésemelést, persze olyanokat hazudozva, hogy azon még a magyar belpolitikán edződött gyomor sem bírja
- minden emberi logikát nélkülözve még ugyanazon a héten közzéteszik az alapítványi szerződéseket, hogy végképp kedvet adjanak a népnek egy amolyan jó kis régimódi fáklyás-vasvillás megkergetésnek, ami tőlünk keletre még 10 éve is bőven előfordult

Az már tényleg ennek a retardált baromnak legyen baja, hogy közleményben persze meg is magyarázták az egészet, lófaszt tűnt el a közpénz, az alapítványok tele vannak zsével, örülj, paraszt, ez a pénz is jó helyen van, csak nem nálad.

Mindig jövőre
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 427 — The only discipline that lasts, is self discipline
de az, hogy a norvég igazságszolgáltatás ezt nem szép csendben vizsgálja meg, esetleg korrigálja ami nagyon bántja, hanem kiteszi a kirakatba, újra teret ad karlengetésnek, provokációnak, és a provokációban vállalt szerepükkel próbálják bizonyítani, hogy ők mekkora jogállam, az egy szánalmas bohóckodás.
jorge
A norvég igazságszolgáltatás a norvégoknak készült. Akik ettől a kirakattól nem kezdenek el kart lengetni, nincsenek pogromok. Náluk ez természetes, a rendszer részének gondolják, nem bohóckodásnak.

Akiket kiakaszt, azok az ilyen félbalkáni viszonyok között felnőtt emberkék, mint amilyenek mi vagyunk 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 427 — The only discipline that lasts, is self discipline

Norvégia lehet, hogy 21 évet adott Breiviknek, és lehet, hogy az a mocsok polgárpukkasztósdit játszik az állammal, de ha lehetne választani, akkor én bizony egy olyan országban élnék szívesebben, amelyikben évszázadonként ugyan megszületik egy ilyen ökör, de amúgy ott hagyhatom a padon a laptopomat, az még másnap is ott lesz, bárhová a nap bármely szakában elmehetek anélkül, hogy attól kellene félnem, hogy kirabolnak/megvernek. És emellett olyan jól élnék, hogy ahhoz képest a börtönbeli 3 szobás apartman is szegényszállásnak tűnik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
én halálbüntetés ellenes vagyok, és nem csak a tévedhetetlenség rizikója miatt. az, hogy a humánum jegyében egy háromszobás apartmanban él, nagyjából jobb körülmények között mint a föld népességének 4/5-e, az nálam azért már feszegette a határokat. azt ugyanakkor elfogadom, hogy joga van még ez ellen is lázadni. tulajdonképpen bármi ellen.

de az, hogy a norvég igazságszolgáltatás ezt nem szép csendben vizsgálja meg, esetleg korrigálja ami nagyon bántja, hanem kiteszi a kirakatba, újra teret ad karlengetésnek, provokációnak, és a provokációban vállalt szerepükkel próbálják bizonyítani, hogy ők mekkora jogállam, az egy szánalmas bohóckodás.
jorge
Hogy milyenek a börtönviszonyok a többi országhoz képest, mármint hogy sokkal jobbak, arról nem a norvégok tehetnek. Tarthatnának ők is 30 nm-en 13 embert egy klotyóval és egy mosdókagylóval, mint Mo-n. Hát ők máshogy döntöttek, ez van.
Pont azért jogállam Norvégia, mert így intézik a dolgokat. Kirakatban. És hidd el, ha a megkérdeznéd egy áldozat hozzátartozóját, nagy eséllyel azt mondaná, hogy ez jó is van így. És ha nem értenéd miért, szerintem el is tudná magyarázni.

Igaza van Gyurmának, Breivik egy troll.
Sokan itt azért nem értjük ezeket a dolgokat, mert nem így nőttünk fel, nem ezt tanultuk az iskolában, nem ebben szocializálódtunk, nem vagyunk norvégok. Nincs ezen mit csodálkozni. Az egyik túlélő például leírta, hogy megérti a bíróság ítéletét. Ő biztos nem gondolkozott előtte.
Néha az embernek felül kell kerekednie az indulatain, mert azzal sokkal többet elérhet.
Aki nem érti, annak ajánlom megnézni mondjuk a Hetedik című filmet.
több mint 9 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 957 — Слава Україні! Героям слава!
Breivik egy istenkomplexusos náci troll, aki minden áron azt akarja bizonygatni, hogy az emberi jogokra épülő jogrendszer rossz, mert egy akkora szemétláda mint ő is nyerhet a bíróságon. Ha enged neki bárki, és mondjuk egyszer nem ennek szellemében bánik majd vele, na akkor fog nyerni. Egészen addig míg a norvégok "nevetségesek", meg "puhák", addig hűségesek önmagukhoz. Ez a szörnyeteg meg hadd erősködjön, hadd provokáljon, nem szabad engedi neki és kész.
Gyurma Pappa
Valahogy ezt nem tudom átérezni. És azt gondolom, hogy a meggyilkolt emberek rokonai, hozzátartozói sem osztják ezt az álláspontot.

Meddig provokáljon egy ilyen? Biztos marha jó lehet a hozzátartozóknak ezekről olvasni, belebotlani lépten-nyomon. De akkor gondolom leesik nekik, hogy ez csak egy troll,, azt hadd provokáljon, lehet tovább haladni.

Én nem tudom nekem ez rohadtul életszerűtlen.

"Bármely ésszerű társadalom engem vagy megölt volna, vagy hasznosít."

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Ez a szörnyeteg meg hadd erősködjön, hadd provokáljon, nem szabad engedi neki és kész.Gyurma Pappa
Tehát amikor az illető nyer a bíróságon, akkor valójában veszít és ha a bíróság elhajtaná, akkor veszítene a norvég társadalom?!
Ez kb. olyan, mint amikor a lopott, csalt javakból röhögve dőzsöl a bűnöző, de azért tudjuk, hogy az erkölcsi győzelem a megkárosított szerencsétlené. (Kössz!)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Breivik egy istenkomplexusos náci troll, aki minden áron azt akarja bizonygatni, hogy az emberi jogokra épülő jogrendszer rossz, mert egy akkora szemétláda mint ő is nyerhet a bíróságon. Ha enged neki bárki, és mondjuk egyszer nem ennek szellemében bánik majd vele, na akkor fog nyerni. Egészen addig míg a norvégok "nevetségesek", meg "puhák", addig hűségesek önmagukhoz. Ez a szörnyeteg meg hadd erősködjön, hadd provokáljon, nem szabad engedi neki és kész.

több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
A halálbüntetés nem szép dolog. Ehelyett ítél a humánus társadalom kegyesen tényleges életfogytiglanra. Ám akinek ez a lét elviselhetetlen, annak meg kéne adni a másik opció választásának lehetőségét.

Egy bűnösnek annyi jár, amennyit az adott társadalom a legszerencsétlenebb ártatlanjának juttat a társadalmi szolidaritás révén. A többi extrát meg kellene fizettetni/megszolgálni.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
jorge Philadelphia Eagles 491 — kill, maim and destroy
én halálbüntetés ellenes vagyok, és nem csak a tévedhetetlenség rizikója miatt. az, hogy a humánum jegyében egy háromszobás apartmanban él, nagyjából jobb körülmények között mint a föld népességének 4/5-e, az nálam azért már feszegette a határokat. azt ugyanakkor elfogadom, hogy joga van még ez ellen is lázadni. tulajdonképpen bármi ellen.

több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 111
Azonban, ha ezt elfogadjuk, és Szemere szavaival èlve intézményesítjük a gyilkolást, akkor vajon nem vész-e el a saját legitimàciónk és megkülönböztetett helyünk a bűnözőkkel szemben?
Amadeus91
Akció-Reakció. Szerintem nagyon jelentős különbség van a között, hogy valaki egy gyilkossággal felrúgja a társadalmi együttélés legfontosabb szabályát és hogy ezért őt az általa megtámadott társadalom által hasonló büntetés éri. Az egyik fél betartja a szabályokat, a másik nem. Az egyik önvédelemből/jogos és törvényes bosszúból cselekszik, a másik nem.
Kicsit leegyszerűsítve, de ideális esetben (ami különösen Magyarországon nem volt sose) ez úgy nézne ki, hogy HA, még egyszer HA gyilkolsz, az államnak is joga van téged. Ha nem, akkor nem.

több mint 9 éve
Ha más nem, a Keresztapa jusson eszedbe, amikor az öreg kifejti az elején a faszikának a bosszú és az igazság közötti különbséget.
Amadeus91
Bizony, és nem is hajlandó megöletni a két suhancot, akik bántalmazták Bonasera lányát. Mert szerinte úgy igazságos, ha mindenki úgy szenved, amilyen szenvedést okozott. Ez persze nagyon bibliai (én pedig nem vagyok vallásos), de ilyen alapon akkor egy tömeggyilkosnak mi is járna?
Kampman
Ez tök legitim ellenérv. Azonban, ha ezt elfogadjuk, és Szemere szavaival èlve intézményesítjük a gyilkolást, akkor vajon nem vész-e el a saját legitimàciónk és megkülönböztetett helyünk a bűnözőkkel szemben? Valahol a demokratikus rendszerek önazonosságának az alapköve, hogy mások, mint azok akikkel szemben létrejöttek. Ennek keretein belül nem gyilkolnak. (Ezutóbbi persze idealizmus)
Amadeus91
Szita Bence anyja a magánéleti problémájának megoldását abban látta, ha megöli (megöleti) a fiát. Az a társadalom, amely egy probléma megoldását abban látja, hogy embereket megöl, az semmiben sem különb, mint pl ez a aljas nő.
több mint 9 éve
Ha más nem, a Keresztapa jusson eszedbe, amikor az öreg kifejti az elején a faszikának a bosszú és az igazság közötti különbséget.
Amadeus91
Bizony, és nem is hajlandó megöletni a két suhancot, akik bántalmazták Bonasera lányát. Mert szerinte úgy igazságos, ha mindenki úgy szenved, amilyen szenvedést okozott. Ez persze nagyon bibliai (én pedig nem vagyok vallásos), de ilyen alapon akkor egy tömeggyilkosnak mi is járna?
Kampman
Ez tök legitim ellenérv. Azonban, ha ezt elfogadjuk, és Szemere szavaival èlve intézményesítjük a gyilkolást, akkor vajon nem vész-e el a saját legitimàciónk és megkülönböztetett helyünk a bűnözőkkel szemben? Valahol a demokratikus rendszerek önazonosságának az alapköve, hogy mások, mint azok akikkel szemben létrejöttek. Ennek keretein belül nem gyilkolnak. (Ezutóbbi persze idealizmus)