Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
egészen pontosan az ő szavazatuk (együtt) többet ér, mint a bárkié innenslowmotionOkkal gondolok egyre többször arra, a szavazati jog korlátozása egy független, nemzetközileg elismert pszichológusokból és szakértőkből álló szervezet által összeállított teszt alapján üdvözítő lenne. Sajnos kurva jól fizet az ostobák ki-és felhasználása, így ilyen soha nem lesz.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Na, ez meg mi? De komolyan...Kényszer gyógyoktatás. Mit lehet tenni, ha már az itteni jog szerint büntetendő ama vélemény?!
index.hu/belfold/2015/04/16/a_holokauszt_emlekkozpontba_kuldte_a_kommentelot_a_birosag/
A holokamuzókról nekem is meg van a véleményem, node jogilag eljárni egy 60 éves nő ellen azért, mert szerencsétlen esetleg félre van vezetve? Vagy csak túl hülye? Egy blogra írt komment miatt? Normálisak vagyunk?peterk2005
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
egészen pontosan az ő szavazatuk (együtt) többet ér, mint a bárkié innenLehet, hogy még többet...... 😊csi77Mit csodálkozunk bármin, amikor:És az ő szavazata is annyit ér, mint a tiéd.cartman023
csi77
több mint 10 éve
Lehet, hogy még többet...... 😊Mit csodálkozunk bármin, amikor:És az ő szavazata is annyit ér, mint a tiéd.cartman023
csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Mit csodálkozunk bármin, amikor:És az ő szavazata is annyit ér, mint a tiéd.
csi77
több mint 10 éve
Mit csodálkozunk bármin, amikor:
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Na, ez meg mi? De komolyan...Mondjuk, ha pártfogót kapott akkor van ott más is...
index.hu/belfold/2015/04/16/a_holokauszt_emlekkozpontba_kuldte_a_kommentelot_a_birosag/
A holokamuzókról nekem is meg van a véleményem, node jogilag eljárni egy 60 éves nő ellen azért, mert szerencsétlen esetleg félre van vezetve? Vagy csak túl hülye? Egy blogra írt komment miatt? Normálisak vagyunk?peterk2005
Felfüggesztettet is kapott, de a szabad beszéd korlátozása mindig nagyon sötét jövőképeket vizionál (ahogy ez vagy Puzsér esete a sz@rkupaccal)baggioEz a klasszikus eldönthetetlen vita egyik szélsőséges álláspontja.
több mint 10 éve
Felfüggesztettet is kapott, de a szabad beszéd korlátozása mindig nagyon sötét jövőképeket vizionál (ahogy ez vagy Puzsér esete a sz@rkupaccal)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Na, ez meg mi? De komolyan...Mi is a gond ezzel? Nem kapott életfogytiglant, hanem csak egy kis tájékoztatást talán.
több mint 10 éve
Na, ez meg mi? De komolyan...index.hu/belfold/2015/04/16/a_holokauszt_emlekkozpontba_kuldte_a_kommentelot_a_birosag/
A holokamuzókról nekem is meg van a véleményem, node jogilag eljárni egy 60 éves nő ellen azért, mert szerencsétlen esetleg félre van vezetve? Vagy csak túl hülye? Egy blogra írt komment miatt? Normálisak vagyunk?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Egész mással van baja az EU-nak, mint amit a kormány állít.azért mondjuk itt részben annyit hozzá kell tenni, hogy a szabadkikötőbe vezet vasútvonal is, amit gondolom ugyanúgy fel kellene újítani, ha már egyszer a kikötő többi részét kipofozzák
A csepeli szabadkikötő fejlesztése is szemet szúrt Brüsszelnek. A megbízást a Közgép nyerte el, bár a kiírás alapján más nem is nagyon nyerhetett volna. A vizsgálat kifogásolta a pályázat indokolatlan követelményeit is. Például, hogy a kikötőn dolgozó cégnek vasútépítési tapasztalata legyen. Brüsszel itt 633 millió forintos büntetést írt elő.peterk2005
több mint 10 éve
Egész mással van baja az EU-nak, mint amit a kormány állít.leszámítva a gyurcsányozást, tényleg egészen hihetetlen, ami művelnek mostanában. Egyetlen nyilatkozattal kiderül, hogy mondjuk az autópálya kapcsán is úy hazudnak Csepreghyék, mint a vízfolyás, aztán kiderül, hogy a Simicska elleni béna visszavágásról van szó, csak persze kényelmesebb ráfogni a gonosz brüsszelre.
Elképesztő ez az alternatív virtual reality. Az M4-est Brüsszel miatt állítottuk le, a Questor tulajdonképpen a 17 milliárdos hitel miatt bukott be amit Gyurcsány adott, vagy éppen ez a felfüggesztett 700 milliárd ami szintén Gyurcsány miatt van. Csak az utóbbi hetek hírei, kormány-kommunikációban. Mindről 2 perc alatt kiderül, hogy vaskos hazugságok. És baszki, ennek ellenére majdnem elhiszem. 😀 De tényleg. Olyan magabiztosak, hogy az emberben ott motoszkál a kis ördög, hogy csak lehet valami a dologban, ha ennyire mondják....peterk2005
Mindig jövőre
több mint 10 éve
Egész mással van baja az EU-nak, mint amit a kormány állít.Elképesztő ez az alternatív virtual reality. Az M4-est Brüsszel miatt állítottuk le, a Questor tulajdonképpen a 17 milliárdos hitel miatt bukott be amit Gyurcsány adott, vagy éppen ez a felfüggesztett 700 milliárd ami szintén Gyurcsány miatt van. Csak az utóbbi hetek hírei, kormány-kommunikációban. Mindről 2 perc alatt kiderül, hogy vaskos hazugságok. És baszki, ennek ellenére majdnem elhiszem. 😀 De tényleg. Olyan magabiztosak, hogy az emberben ott motoszkál a kis ördög, hogy csak lehet valami a dologban, ha ennyire mondják....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
m.hvg.hu/itthon/20150414_Most_hazudj__Megvertek_az_M1_musorvezeto"annyit hazudnak csúsztatnak, hogy már ezt sem hiszi el senki..." 😊 -volt az első komment a face-en
EhhAmadeus91
több mint 10 éve
peterk, mondjuk ugyanezt megkérdezheted egy fideszestől, mszp-stől vagy gyurcsányistától is, fateromon is látva (aki pedig két diplomás értelmiségi) ugyanúgy nem tudná szinte egyikük se körülírni szeretett pártjuk politikájátbaggioHát ja. A probléma az, hogy magamról viszont úgy gondolom, hogy kb. van fogalmam arról, hogy melyik mit is akar(t). 😊 Legalábbis érteni véltem, hogy Antallék mit akartak, értettem Bokrost is, értettem, hogy a Fidesz mit akart "98-ban a polgári Magyarországgal. Sőt érteni véltem még a gyurcsányi 2006-2007 körüli elképzeléseket is. És sajnos azt is, hogy 2010 után a Fidesz mire készül. (Kaptunk annyi ízelítőt 2001 környékén a kétéves költségvetéssel + Matolcsy-val, hogy ne érjen túl váratlanul). Namost a Bokros pár éven és a Fidesz első 2 évén (Járai időszak) kívül a többi elég nagy bukás lett (a Bajnai másfél évet nem számítom ide, azt racionálisnak gondolom, de az előre menekülés volt, kényszerpályán). Szóval a legtöbb nem jött össze, de legalább az elképzelésekben volt hihető/megvalósítható elem. A Jobbiknál racionálisan érthető elem nincs. Egyszerűen nincs levezethetőnek tűnő megoldásuk az egyenletre. Csak érzelmekkel tudnék hinni valami olyanban, amiről az eszemmel tudom, hogy nem létezik. Ehhez már túl öreg vagyok. 😊
De be is fejezem a "Jobbikozást", mert fölösleges, unom már. Van éppen elég ügy a jelenben ami fel tud bosszantani, vagy éppen nevetésre ingerel, úgyhogy a napi közéleti betevőm megvan nélkülük is. 😊 Vonáékkal majd foglalkozom akkor, ha nagyon muszáj lesz. 😊

több mint 10 éve
peterk, mondjuk ugyanezt megkérdezheted egy fideszestől, mszp-stől vagy gyurcsányistától is, fateromon is látva (aki pedig két diplomás értelmiségi) ugyanúgy nem tudná szinte egyikük se körülírni szeretett pártjuk politikáját

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Tévedsz Csabi.LEHET, hogy megváltozna minden, tök jó lenne, de ha tippelnem kéne akkor sokkal rosszabb lenne(még ennél is). Nos részemről ez az amitől "félek", nem attól, hogy megverik a cigányokat, vagy csillagot kéne hordanom.Hannina látod ez a lehet szó hiányzik a fideszből és az mszpből. Mert az tuti szar lesz, tapasztaltuk mindkettőt. Le lett váltva mindkettő majd újraszavazva mindkettő, csak nem értem milyen logika alapján, kutyából nem lesz szalonna.
amíg ott a lehet szó én a jobbikra fogok szavazni, mert más nincs egyelőre.
én túlzottan nem értek a politikához, és amellett hogy sok minden nem tetszik a jobbikban, úgy gondlom ha egy gödörbe egyszer, majd még egyszer beleesek, akkor akkora hülye biztos nem vagyok hogy harmadjára is megtegyem, inkább megyek másfele, garancia nincs rá hogy arra nincs gödör, de esély az igen.eaglesmcnabb
A Jobbik ugyanaz a gödör amibe beleestél, csak mélyebb, és csordultig van szarral, és van rajta egy lepedő, amire nagy betűkkel, hogy a hülyék is megértsék rá van írva: EZ NEM GÖDÖR!
több mint 10 éve
Ezért kell mindent a maga helyzetében vizsgálni (ahogy a franciáknál is a bevándorlásellenessegnél, ami megint nem ugyanaz, mint itthon a cigánykérdés), mert mi kicsit többet kaptunk a kommunizmusból, mint a görögök, ahol '49-ben kiszorították őket az országból...Az arany hajnal is jó eredményeket ért el, szóval ennél a példánál tulajdonképp lényegtelen, hogy szélsőbal-e vagy szélsőjobb (ez a skála meg ugye amúgyis roppant félrevezető, mert e két irányzat igen közel áll egymáshoz), szélsőségek térnyerésének okaira mutat rábaggioIgazad van, csak ha mondjuk lenne egy magyar Sziriza (a munkáspárt ugye inkább egy vicc, mint modern szélsőbalos párt), akkor azért annyira nem biztos hogy a magyar Jobbik szavazó lelkes barátja lenne egy magyar Sziriza szavazónak.Gyurma Pappa

---
több mint 10 éve
na látod ez a lehet szó hiányzik a fideszből és az mszpből. Mert az tuti szar lesz, tapasztaltuk mindkettőt. Le lett váltva mindkettő majd újraszavazva mindkettő, csak nem értem milyen logika alapján, kutyából nem lesz szalonna. amíg ott a lehet szó én a jobbikra fogok szavazni, mert más nincs egyelőre. én túlzottan nem értek a politikához, és amellett hogy sok minden nem tetszik a jobbikban, úgy gondlom ha egy gödörbe egyszer, majd még egyszer beleesek, akkor akkora hülye biztos nem vagyok hogy harmadjára is megtegyem, inkább megyek másfele, garancia nincs rá hogy arra nincs gödör, de esély az igen.eaglesmcnabbNa, ebben ne higyjél. 😊 Én már beleestem az SZDSZ, a Fidesz és MDF gödörbe is, pedig egyikről se gondoltam, hogy olyan mély lehet. 😀
A jobbik egyszerűen azt viszi manapság művészi szintre, amit annak idején a MIÉP kezdett, majd részben a Fidesz is átvett. Féligazságokat mondanak ki, álmegoldásokba csomagolva. Mindez, együtt a szüzesség látszatával mutatja őket frankónak. Anélkül, hogy bármire reális forgatókönyvük lenne. A párom barátnője nővérke és Jobbikos. Aranyos csaj, időnként beszélgetünk politikáról is. Nem érti, hogy miért nem csípem Vonáékat, és miért gondolom, hogy a cigányozásból élnek. Amikor rákérdezek, hogy oké, akkor mondjon valamit ami az ország számára fontos kérdés, és a Jobbiknak van rá valami CSAK Jöbbikos, markáns megoldása, akkor pedig sorolja a "megtitszítják a közéletet a korrupciótól" és társai hülyeségeket, amit eddig minden politikai erő pontosan ugyanígy előadott. 😊 A korrupció elleni fellépés már volt az MDF zászlaján, volt az MSZP zászlaján (emlékszünk az üvegzsebtörvényre?), volt a Fideszén, most meg kb. mindenki ezt fújja. Mintha a korrupció elleni eredményes fellépés politikai akarom kérdése lenne, nem pedig a társadalom mikroszöveteit kéne hozzá más - jogállami - irányba állítani. És is meg is állt a történet, mert az az irány nem lehet orosz/keleti, déli/balkáni, vagy mittudoménmilyen irány, amit a Jobbik vízionál, hanem csak egy féle lehet: nyugati. Azért, mert a keresztény kultúrának csak ott van működő példája. A rohadt, mocskos, züllő, hanyatló nyugaton. Keleti/déli modell egyszerűen nincs, soha nem is volt. A pravoszláv, muszlim, stb. modellek számunkra testigenek, azoknak - akár csak részleges - átvételére kb. annyi az esély, mint a nyugati modellek ráerőltetése a muszlim világra. Nem megy. Még egy rohadt egyszerű japán munkamorált is képtelenek ránk erőltetni, pedig az csak a nyolc óra munkáról szól. 😊
A korrupción kívül meg nincs más, mint, hogy lépjünk ki az EU-ból (ja, jó ötlet), ne fizessük az állami hiteleket (újabb zseniális ötlet), és hasonlók. Meg persze a "szociális támogatások elvonása az ingyenélőktől" és a "rendteremtés" mantra. Mintha a Fidesz 2010-ben nem pont ezt mondta volna. 😊 Már persze kihagyva a "hogyan"-ra adott választ. Mert ugye a válasz nem a darutoll, ebben azért megegyezhetünk. 😊 A szociális kiadásokról szólva, meg még a Gyurcsányi idők végén sem költött az ország összesen 150 milliárdnál többet szociális kiadásokra, Mára már ez is alaposan lecsökkent. Az egyedüli komoly tétel ma a közmunkaprogram, de az is kevesebb, mint egy egységnyi Questor ügy. 😊 Lényegében aprópénz a nagy kalaphoz képest. Ha annak pénznek más haszna nincs is, csak annyi, hogy "gettón belül tartja a problémás rétegeket", és így relatíve békés körülményeket teremt gettón kívül, már azzal is olcsón megúsztuk a dolgot. Drágább lenne nem odaadni és finanszírozni a vele járó balhék eltakarítását.
Az "ingyenélők" meg egyszerűen közöttünk vannak. Én, te, mi. A 2.8 millió minimálbéres alkalmazott, a másfél millió ügyeskedő vállalkozó, az irodákban ülő aktatologatók tízezrei, a képzettségi szintjük alatt - és ezzel kevesebb jövedelmet termelő - dolgozók százezrei, stb. Nagyon sokat saját hibánkon kívül vagyunk ingyenélők, mert csak "ingyenélve" tudunk megélni. Sokan meg nem ilyenek, sokan megélnének "ingyenélés nélkül is", de "ingyenélve" egy kicsit jobban megy. Ez a nagy pénz, ez a sok ezer milliárd ami kiesik. Ettől alacsony a termelékenység, ettől kevés a hozzáadott érték, stb. Egyszerűen, ettől vagyunk - mint ország - csórók. Erre a Jobbiknak az ég világon semmi válasza nincs. Még rossz sem. 😊 Még annyit se mondanak, amit a Fidesz mond jelenleg: hogy "parasztbácsi, ne akarj diplomás gyereket! Csinálj belőle inkább parasztgyereket, és tanítsd meg, hogy a kis pénzből meg tudjon élni úgy, hogy rendesen fizeti a tizedet". Ez is baromi szörnyű, de a Jobbiktól még ennyit se hallok. 😊

több mint 10 éve
Az arany hajnal is jó eredményeket ért el, szóval ennél a példánál tulajdonképp lényegtelen, hogy szélsőbal-e vagy szélsőjobb (ez a skála meg ugye amúgyis roppant félrevezető, mert e két irányzat igen közel áll egymáshoz), szélsőségek térnyerésének okaira mutat rábaggioIgazad van, csak ha mondjuk lenne egy magyar Sziriza (a munkáspárt ugye inkább egy vicc, mint modern szélsőbalos párt), akkor azért annyira nem biztos hogy a magyar Jobbik szavazó lelkes barátja lenne egy magyar Sziriza szavazónak.

több mint 10 éve
Egyébként, ha már valaki itt említette a nacionalizmust (és ezzel lehet, hogy nagyon is egyedül vagyok), na, az az, amit a világ legkárosabb dolgának tartok, minden formában, ragaszkodni/kötődni valamihez-valakihez, mert a nyelv vagy születési terület azonos; kevés ennél primitívebb ideológiát tudnék említeni. Nem véletlen, hogy a kedvenc idézetem is ehhez köthető, amit már én sem tudok, hogyan jutott el hozzám: "Every miserable fool who has nothing at all of which he can be proud, adopts as a last resource pride in the nation to which he belongs; he is ready and happy to defend all its faults and follies tooth and nail, thus reimbursing himself for his own inferiority."
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Az arany hajnal is jó eredményeket ért el, szóval ennél a példánál tulajdonképp lényegtelen, hogy szélsőbal-e vagy szélsőjobb (ez a skála meg ugye amúgyis roppant félrevezető, mert e két irányzat igen közel áll egymáshoz), szélsőségek térnyerésének okaira mutat rá

---
több mint 10 éve
sajnálom hogy ennyien rettegnek a Jobbiktól, viszont annak örülök hogy ennyien a jövőbe látnak és tudják előre mi lesz ha ők veszik át a hatalmat, pm-be jöhetnének a lottószámok is, lottó ötössel nem kéne nekem se ennyire rettegni, hogy mi lesz ha jön a Jobbik. 😊eaglesmcnabbOhh, nem kell ehhez jövőbe látni, elegendő látni hogy kik vesznek körbe egy pártot, és milyen szinten integráltak ők bármihez, amihez szakértelem kell. Én a saját területemhez értek, ennél a szarnál nagyobb hülyeséget nagyon régen olvastam. És mivel ez nem 3 oldal, azért ezt valószínűleg komolyan gondolják (legalábbis egy részét). Ha ez pedig így van, akkor még finoman "jósoltam".
Szóba került a Sziriza (ami egyébként egy szélsőbaloldali párt, hello), teljesen jó példa, hogy miért nem tartom jó ötletnek megválasztani a Jobbikot: amikor egy, a hatalom gyakorlásáról csak álmodozó, egyébként inkább "külsős" társaságot odaengednek, akkor attól nem változik meg egy csapásra semmi, csak olyan eddig nem látott húzásokat lépnek meg, amitől jóérzésű embernek feláll a szőr a hátán. Nem hoznak semmilyen megújulást, nem hoznak radikális változást, csak ugyanazt a szart, de legalább nem is értenek hozzá.
Nem hiszek a forradalomban, sosem hittem. A fejlődésben hiszek, abban hogy előbb-utóbb a rendszer megváltozik. Jelenleg a Fidesz és az MSZP fémjelezte (az meg van, hogy együtt szavaztak ma ugye?) politikai rendszer azért maradhatott fent, mert az embereknek ez megfelel. Nem azért mert nincs jobb (jajj, de hogy nincs), vagy nem azért mert nem lehetne másképp (jajj, dehogynem), hanem azért mert nincs igény másra. Szóban, egy-egy embernél van, de amikor el kell menni szavazni, ez valahogy nem jön át.

több mint 10 éve
LEHET, hogy megváltozna minden, tök jó lenne, de ha tippelnem kéne akkor sokkal rosszabb lenne(még ennél is). Nos részemről ez az amitől "félek", nem attól, hogy megverik a cigányokat, vagy csillagot kéne hordanom.Hannina látod ez a lehet szó hiányzik a fideszből és az mszpből. Mert az tuti szar lesz, tapasztaltuk mindkettőt. Le lett váltva mindkettő majd újraszavazva mindkettő, csak nem értem milyen logika alapján, kutyából nem lesz szalonna.
amíg ott a lehet szó én a jobbikra fogok szavazni, mert más nincs egyelőre.
én túlzottan nem értek a politikához, és amellett hogy sok minden nem tetszik a jobbikban, úgy gondlom ha egy gödörbe egyszer, majd még egyszer beleesek, akkor akkora hülye biztos nem vagyok hogy harmadjára is megtegyem, inkább megyek másfele, garancia nincs rá hogy arra nincs gödör, de esély az igen.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!