Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
Bizony, bizony.Sobri Jóska
Semmit sem adnék neki, nemhogy kárpótlást.
Ilyen alapon én is létrehozok egy céget, ahol minden hozzászólónak 10%-os kamatot ígérek. Becsődölök, én viszem a beszedett pénzt, a többieket meg majd úgy is kártalanítják.
Ezek után hülye lesz az, aki a bankokba rakja a megtakarításait 0,5-1%-os kamatra. Sikerült az eddig sem túl fényes magyar pénzügyi kultúrát még mélyebbre taszítani.
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 353 — no es importante
Ahogy a politikusok közül is biztos van rendes, tisztességes, maga a fogalom viszont mégse véletlenül lett szitokszó

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 030 — Axel Foley
Mondjuk ez a meglehetősen jómódú nem mindenkire igaz.
Legalábbis nekem van olyan kollégám (50éves) akinek az egész élete alatt spórolt kis pénzecskéje volt benn. És nem nevezném jómódúnak.

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
 index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/04/20/bankszovetseg_a_quaestor_karosultaknak_nem_jar_semmilyen_karpotlas/

Kovács azt mondta, hogy amíg a bankok és a magyar állampapír 2-3 százalékos hozamot tudott fizetni, mert ez volt a reális kamathozam, addig volt egy cég, amely 8-10 százalékot fizetett. A magasabb hozamnak nyilván a magasabb kockázat volt az ára. A quaestoros ügyfelek papírjaira normál betűmérettel rá volt nyomtatva, hogy sem az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), sem a Befektető-védelmi Alap (Beva) garanciája nem vonatkozik rá.
. . .
Amikor az elmúlt években jó volt a 10 százalékos hozam, ami mindenféle realitást messzemenően nélkülözött, akkor az jólesett, ugyanakkor pedig, amikor a kockázatnak a másik oldala következik be, akkor őket teljes mértékben kárpótolják, ez olyan szinten etikátlan, hogy a bankszövetség álláspontja szerint nem lenne szabad ezt a terhet a társadalomra rárakni 32 ezer „meglehetősen jómódú“ ember érdekében, mondta Kovács Levente.
/Bankszövetség/

Bizony, bizony.

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nekem bevallom Puzsér időnként sok. Ebben a posztjában több az értelmetlen fröcsögés, mint az értelmes kritika. Pedig Semjént nem lenne nehéz kritizálni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
ozibozi New York Giants 20 259
 www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/798703906872091?fref=nf&pnref=story

Semjén még azt az idő-és energiabeli ráfordítást sem érdemli, amit ebbe Puzsér beletett.dankodavid
nehéz vitatni a leírtakat
több mint 10 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
 www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/798703906872091?fref=nf&pnref=story

Semjén még azt az idő-és energiabeli ráfordítást sem érdemli, amit ebbe Puzsér beletett.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 222
 m.hvg.hu/enesacegem/20150419_Csepreghy_Gyurcsanyra_bizta_az_Europai_Bi

Gyúúúúúrcsáááány
több mint 10 éve
 hvg.hu/enesacegem/20150418_Meg_egy_csavar_enelkul_a_csaladtag_se_all

Magyarország pultosai egyesüljetek!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
demagógiára még nagyobb demagógiával kár reagálni, arra van a vicc topic
akinek ennyire megfelel a jelenlegi rendszer, az mit nyavalyog az aktuális - demokratikusan megválasztott! - kormánypárt döntésein, és/vagy az elmúlt 25 év visszásságain? (Sobrit kivéve, mert ő legalább konzekvens)baggio
A szatírikus hangnem az nem demagógia. Azt hiszem a szatíra-diplomát is be kell vennem a feltételek közé. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve

akinek ennyire megfelel a jelenlegi rendszer, az mit nyavalyog az aktuális - demokratikusan megválasztott! - kormánypárt döntésein, és/vagy az elmúlt 25 év visszásságain? (Sobrit kivéve, mert ő legalább konzekvens)baggio
Akkor sikerült topikot tévesztened.
több mint 10 éve
beelőztem Puzsért xD épp ma volt a téma az önkényes mérvadóban
 youtu.be/5iozMW3t2rw?t=24m27s

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve

akinek ennyire megfelel a jelenlegi rendszer, az mit nyavalyog az aktuális - demokratikusan megválasztott! - kormánypárt döntésein, és/vagy az elmúlt 25 év visszásságain? (Sobrit kivéve, mert ő legalább konzekvens)

---
több mint 10 éve
A szavazatkorlátozásnak akkor van értelme, ha rendesen csináljuk, nem sunnyogjuk el.

Úgyhogy én akkor már mindenkitől megvonnám a szavazójogot, akinek nincs közgazdasági diplomája, mert diploma nélkül úgyse tudja eldönteni, hogy a működő pénzügyi/gazdasági rendszer jó-e vagy sem. És azt sem, hogy ha nem jó, akkor mi lenne jó helyette.
Ja, és azoktól is megvonnám a szavazati jogot, akiknek nincs történelem diplomájuk, mert lóf*szt se tudnak a történelemről, Nincs összehasonlítási alapjuk, csak azt hiszik, hogy ismerik az értékeinket, hagyományainkat, de nem ismernek ők semmit.
És persze megvonnám azoktól is, akiknek nincs magyar nyelvből - nyelvtanból és irodalomból is! - diplomájuk, mert lövésük sincs a kultúránkhoz, a nyelvünkhöz. Hogy képzelik, hogy így beleszóljanak kutúrpolitikai, oktatási kérdésekbe?
És megvonnám a szavazati jogot a média minden szereplőjétől, mert hazudnak. Max. az szavazhat, aki előtte megfogadja, hogy mostantól igazad mond. Ja, és pisil is. Narkós bloggerekre nincs szükség.
És megvonnám a szavazati jogot az összes minimálbéres válllalkozótól is. Mit képzelnek, nem adóznak, nem szállnak be a közösbe, de dönteni azt akarnak? Hát nem.
És nem szavazhatnának azok sem, akik az MSZP-re szavaznának. Ők már bizonyították, hogy alkalmatlanok helyes döntést hozni. És azok sem, akik a Fideszre voksolnak, mert ugyanolyan marhák. A Jobbik szavazók se jobbak. Elhiszik azt a maszlagot, hogy majd Vonáék nem lesznek korruptak, meg vannak megoldásaik. Manipulálható hülyék.
És persze azoktól is megvonnám a lehetőséget, akik nem is élnek a szavazati jogukkal. Nekik minek.

Szóval előre a 3 diplomás, még egyik nagy pártra sem szavazó, de szavazni természetesen járó honfitársainkért! Az ő kezükben a jövő!

több mint 10 éve
A szavazás minimum 8 általánoshoz való kötése is elfogadható. Legalábbis jobb megoldás, mint egy teszt.cartman023
Ennek Magyarországon nagy hagyománya van, mármint a cenzusnak, nem csoda, hogy ennyien visszasírjátok. Azért mégiscsak szégyen, hogy az általános, egyenlő választójogot a kibaszott kommunistáknak köszönhetjük, mert előttük egy hazaffy sem jutott el idáig.
Egyébként meg az iskolai végzettség szerintem nem mérvadó, rengeteg idióta rohangál diplomával és tudományos fokozattal (pokolbéla, deutschtamás, morvaikrisztina [aki kiváló büntetőjogász]), és sokan diploma nélkül is értelmesek, műveltek.
(8 általánossal sem rendelkezők meg nincsenek annyian, hogy érdemben javuljon a helyzet, az ő kizárásukkal.)Amadeus91
Cseppet sem érdekel mennyien vannak, aki nem bír elvégezni egy 8 általánost, az ne is szavazzon.
több mint 10 éve
A szavazás minimum 8 általánoshoz való kötése is elfogadható. Legalábbis jobb megoldás, mint egy teszt.cartman023
Ennek Magyarországon nagy hagyománya van, mármint a cenzusnak, nem csoda, hogy ennyien visszasírjátok. Azért mégiscsak szégyen, hogy az általános, egyenlő választójogot a kibaszott kommunistáknak köszönhetjük, mert előttük egy hazaffy sem jutott el idáig.
Egyébként meg az iskolai végzettség szerintem nem mérvadó, rengeteg idióta rohangál diplomával és tudományos fokozattal (pokolbéla, deutschtamás, morvaikrisztina [aki kiváló büntetőjogász]), és sokan diploma nélkül is értelmesek, műveltek.
(8 általánossal sem rendelkezők meg nincsenek annyian, hogy érdemben javuljon a helyzet, az ő kizárásukkal.)
több mint 10 éve
A szavazás minimum 8 általánoshoz való kötése is elfogadható. Legalábbis jobb megoldás, mint egy teszt.
több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Egyébként én azt csinálnám, hogy regisztrálnám a nem szavazókat és ezért megvonnám tőlük a szavazati jogot. Nyílván ugye ez kivitelezgetetlen az anonimitás elvesztése nélkül emiatt soha meg sem fog történni. Más kérdés, hogy sztem majdnem mindenkiről tudják, hogy kire szavazott csak a név nélküliség látszata biztonság érzetet nyújt az embereknek.peach
Huh, basszus. Ha ezt megcsinálnák, hirtelen minden annyira jó lenne!

több mint 10 éve
A részvételi demokrácia az általános választójoggal viszont ebben a formában megbukott, baggio
Pokol Béla magasságában jársz.Amadeus91
Csak szeretnékbaggio
Hidd el, nem.gdavid
csak azért, mert néha hülyeségeket beszél? a professzor-doktori cím nem mutatna rosszul, és szerintem amadeus se nagyon célozhat az alkotmánybírósági hely fölé, bármekkora jogtudor is leszbaggio
Ehh, a jelenlegi alkotmánybíróság olyan ciki, hogy aki csak teheti a komolyabb nevek közül az pucol előle. Az, hogy pokolbélák alkotmánybírák lehetnek ma mindent elmond a magyar (jog)állam teljes àllapotáról. Ezalatt értve a hatalmi ágak működésének minőségét pl. lásd azt a minden szakmaiságot mellőző ámokfutást, ami itt a jogalkotás terén megy 5 éve.
Egyébként nem véletlen van ez a mondás jogász körökben, hogy "Pokol Béla magasságában jársz".
több mint 10 éve
Egyébként én azt csinálnám, hogy regisztrálnám a nem szavazókat és ezért megvonnám tőlük a szavazati jogot. Nyílván ugye ez kivitelezgetetlen az anonimitás elvesztése nélkül emiatt soha meg sem fog történni. Más kérdés, hogy sztem majdnem mindenkiről tudják, hogy kire szavazott csak a név nélküliség látszata biztonság érzetet nyújt az embereknek.peach
az épp aktuális rendszernek a nem szavazó a legjobb szavazó 😊

---
több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Egyébként én azt csinálnám, hogy regisztrálnám a nem szavazókat és ezért megvonnám tőlük a szavazati jogot. Nyílván ugye ez kivitelezgetetlen az anonimitás elvesztése nélkül emiatt soha meg sem fog történni. Más kérdés, hogy sztem majdnem mindenkiről tudják, hogy kire szavazott csak a név nélküliség látszata biztonság érzetet nyújt az embereknek.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
A részvételi demokrácia az általános választójoggal viszont ebben a formában megbukott, baggio
Csak szeretnékbaggio
Hidd el, nem.gdavid
csak azért, mert néha hülyeségeket beszél? a professzor-doktori cím nem mutatna rosszul, és szerintem amadeus se nagyon célozhat az alkotmánybírósági hely fölé, bármekkora jogtudor is lesz

---
több mint 10 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
Csak szeretnékbaggio
Hidd el, nem.

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
Csak szeretnék

---
több mint 10 éve
Pokol Béla magasságában jársz.