NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 579
47
20:00 BOCA RATON BOWL - Toledo vs Louisville (tv: ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Ez ok, de itt közölt kommentekről van szó, Sobri pedig a nem közölt kommentekért való felelősséggel példálózik.Az a probléma, hogy a jogellenes komment megszületésével a tartalomszolgáltató rögtön felelőssé válik. Függetlenül attól, hogy a kommenttel - annak kikerülése után - mit kezd.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azért miért felelne a szolgáltató, ami nem történt meg?James007
Ez a kvázi objektív felelősség teljesen indokolatlan, aránytévesztő, túllő a célon.
Érdemes elolvasni Stumpf különvéleményét.atapapa
Na, nem lényeg, nem ez a fontos, hanem hogy bajnok a Loki 😊
több mint 11 éve
Már bocsánat, de a vita kiindulási pontja az volt, hogy szerinted egy nem közölt kommentért is felelősség terheli a weblapot. Idézlek:Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azt hittem elolvastad és értelmezted az AB állásfoglalást, és tisztában vagy miről is szól ez a mostani polémia.Sobri Jóska
De tényleg tőlem kell ezt megtudni, amikor az AB állásfoglalásról már napok óta lehet olvasni?Sobri Jóska
De ugye az AB állásfoglalás alapján a szűrt komment eredeti verziójáért is a szolgáltató a felelős.1: Az arcoskodásra inkább nem írok semmit, mert az nem vezet sehova sem.
Vagyis írsz egy holokauszttagadó kommentet egy netcaféból a hvg-re mondjuk, screenshotolod, majd feljelented a hvg-t. És ők a hunyók.Sobri Jóska
2: A fentiekben idézett részben te egy nem közölt kommentről írtál, amire én reagáltam....
3: Fogalmi tévedésben vagy, a szűrt komment és a nem közölt komment két külön dolog.
Félreértések elkerülése érdekében én még mindig csupán a fent idézett mondatodra reagálok. Ha egy kommentet megírnak, screenshotolnak, de aztán nem küldenek be, akkor az a komment a weblap részéről nem tekinthető megszületettnek, azaz az egy nem közölt komment..
Ha a kommentet be is küldik, de a honlap előzetes moderációján fennakad, és egy ezredmásodpercre sem jelenik meg a net szabad népe számára, akkor az a komment a weblap részéről nem tekinthető megszületettnek, azaz az egy nem közölt komment..
Az AB végig a közölt kommentekről beszél, mégpedig mind a moderált, mind a nem moderált fajtájáról.
Írd már meg légyszíves, hogy hol tárgyalja a nem közölt kommentekért való felelősséget, mert én többszöri átfutás után sem találom 😉 Sőt azt sem találom, hogy hol van az a rész, amikor egy, a moderáció miatt már nem jogsértő kommentnek a kimoderálatlan, jogsértő, de nem megjelent eredeti verzióért való felelősséget tárgyalja.
Egyébként meg javaslom, próbáld ki a fenti tervedet és majd meglátjuk, hogy mi lesz a bírói gyakorlat.. 😉
több mint 11 éve
szerinted van?Hát ha összesen egy említésre méltó alakot tud az MSZP felmutatni, akkor süllyedjenek is el Botkával együtt, és béke poraikra.Bekövetkezett amire számítani lehetett, Botka László az MSZP új első embere.Sebiirip, kár érte, oda a baloldal utolsó említésre méltó alakja.Amadeus91
Hogy nincs 5-10 kompetens ember a pártban, ezt már láthatták volna 3-4 éve is, és elkezdik "legyártani". Nem tették, úgyhogy ennyi.Lecsó
több mint 11 éve
Hát ha összesen egy említésre méltó alakot tud az MSZP felmutatni, akkor süllyedjenek is el Botkával együtt, és béke poraikra.Bekövetkezett amire számítani lehetett, Botka László az MSZP új első embere.Sebiirip, kár érte, oda a baloldal utolsó említésre méltó alakja.Amadeus91
Hogy nincs 5-10 kompetens ember a pártban, ezt már láthatták volna 3-4 éve is, és elkezdik "legyártani". Nem tették, úgyhogy ennyi.
több mint 11 éve
Mivel már egy jó ideje nem dohányzom, annyira nem érint a dolog, de azért kíváncsi lennék arra, hogy miért kell bezárniuk a legnagyobb forgalmat lebonyolító trafikokat?Nem. Az azok kapták, akik nem hitték el, hogy egymástól 20 m-re lévő trafikok is ontani fogják a pénzt. A trafik helyét mindenki maga választotta meg, azt nem az állam "sorsolta" nekik
Azokat teljesen véletlenül nem a legjobb haverok kapták?laccoo74

több mint 11 éve
Mivel már egy jó ideje nem dohányzom, annyira nem érint a dolog, de azért kíváncsi lennék arra, hogy miért kell bezárniuk a legnagyobb forgalmat lebonyolító trafikokat?Azokat teljesen véletlenül nem a legjobb haverok kapták?
több mint 11 éve
Bekövetkezett amire számítani lehetett, Botka László az MSZP új első embere.Sebiirip, kár érte, oda a baloldal utolsó említésre méltó alakja.
több mint 11 éve
Bekövetkezett amire számítani lehetett, Botka László az MSZP új első embere.
több mint 11 éve
nekem évzárás. meg vizsgázni is fogok. szóval én durvább vagyok.Mindenkinek?!Sobri Jóskavizsgaidőszak van Sobri.Amadeus91Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azt hittem elolvastad és értelmezted az AB állásfoglalást, és tisztában vagy miről is szól ez a mostani polémia.Sobri Jóska
De tényleg tőlem kell ezt megtudni, amikor az AB állásfoglalásról már napok óta lehet olvasni?Sobri Jóska

több mint 11 éve
lehet elkapta őket a nosztalgia.Mindenkinek?!Sobri Jóskavizsgaidőszak van Sobri.Amadeus91Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azt hittem elolvastad és értelmezted az AB állásfoglalást, és tisztában vagy miről is szól ez a mostani
.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Mindenkinek?!vizsgaidőszak van Sobri.Amadeus91Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
több mint 11 éve
vizsgaidőszak van Sobri.Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
több mint 11 éve
Magyarul ja.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
De tényleg tőlem kell ezt megtudni, amikor az AB állásfoglalásról már napok óta lehet olvasni?
több mint 11 éve
pontositok. ha onmaga, vagy jc6 feljelentest tesz.a precedensértékű Lázár János-ügyben is azért lett ügy a dologból egyáltalán, mert Éber János feljelentést tett.berger90felteve ha feljelented oket, mert amugy sejtheto h a viszonylag szuk koron kivul nem sok ember idegrendszeret basztatja a honlap semmilyen tekintetben sem.MMMSmagyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
a precedensértékű Lázár János-ügyben is azért lett ügy a dologból egyáltalán, mert Éber János feljelentést tett.felteve ha feljelented oket, mert amugy sejtheto h a viszonylag szuk koron kivul nem sok ember idegrendszeret basztatja a honlap semmilyen tekintetben sem.MMMSmagyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Mindig jövőre
több mint 11 éve
felteve ha feljelented oket, mert amugy sejtheto h a viszonylag szuk koron kivul nem sok ember idegrendszeret basztatja a honlap semmilyen tekintetben sem.magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Amadeus91Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
magyarul, ha minden cikk alá odazsidózok itt a bowl.hu-n, akkor előbb-utóbb Höriék lehúzhatják a rolót?Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
több mint 11 éve
Mert ezentúl így lészen.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azt hittem elolvastad és értelmezted az AB állásfoglalást, és tisztában vagy miről is szól ez a mostani polémia.
több mint 11 éve
Ez a kvázi objektív felelősség teljesen indokolatlan, aránytévesztő, túllő a célon.Kávé mellé olvastam, tényleg jó volt.
Érdemes elolvasni Stumpf különvéleményét.atapapa
A fő indokokat értem, ezzel akarja az AB elérni, hogy változzon a hozzáállás, és azt akarja tisztázni, hogy a ha olyan környezetet teremt amelyben a tartalomszolgáltató, amely "lelkesíti" a gyalázkodást, akkor feleljen. De ahogy korábban is írtam, ez egyszerűen nem az AB dolga, de tovább megyek nem a jog, a parlament vagy bármilyen környezet dolga ezt megoldani. Ha magától nem jut el ide az ország és a netes kultúra nem fejlődik erre a szintre, akkor a jog semmit nem fog elérni, max egy-két sértődött politikus majd eléri hogy pár siteot bezárjanak.
A magyar jogalkotás egyik legnagyobb problémája, hogy úgy akar megoldani kérdéseket, hogy arra a társadalom kicsit sem fogékony vagy épp hatalmas ellenállást kelt vagy csak egyszerűen olyan dolgokat vár el, melyekre nem alkalmas a magyar társadalom.
Lehet, hogy az máshol is így volt, de a magyar jogfejlődés sajnos biztosan ilyen, és közben pedig képtelen szabályozni egy csomó mindent, amit kellene (lásd hitelezés), vagy igyekezetei visszafelé sülnek el (adózás általában), vagy hatástalanok a jogalkalmazók gyengesége miatt (új gazd. bűnözési tényállások a btk-ben, teljesen homály mind az ügyészségnél mind a bíróságoknál).

több mint 11 éve
Az a probléma, hogy a jogellenes komment megszületésével a tartalomszolgáltató rögtön felelőssé válik. Függetlenül attól, hogy a kommenttel - annak kikerülése után - mit kezd.Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Ez a kvázi objektív felelősség teljesen indokolatlan, aránytévesztő, túllő a célon.
Érdemes elolvasni Stumpf különvéleményét.
több mint 11 éve
Eddig értettem. (Nekem az a gondom, hogy most már, ha a kommentelőt nem tudják elővenni, majd előveszik a szolgáltatót. Mint a szabálytalankodó autóvezető helyett az autó tulaját az objektív felelősség alapján.)Nem érted..James007Előző hsz-ben nem a konkrét szavak a lényeg (csak a módszert voltak hivatottak bemutatni), hanem, hogy a felelősség elkerülése érdekében már a blogmotor fogja szűrni a kockázatos szavakat (mint pl. holokauszt, fidesz, mszp, zsidó, cigány stb.), mert egyébként a szolgáltatót veszik elő.
Magát a kommentelőt nem tudják elővenni, mert csak annyit kell megmutatni, hogy más -akár másik családtag - is hozzáférhetett adott időpontban a számítógéphez. (Erre már volt példa.)
Ez egy durva cenzúrát indukál. Vagy mindenki külföldre költözik, mint a kurucok.Atari
Azzal, hogy valakire leírod azt a szót, hogy zsidó (fidesz, holokauszt, buzi, cigány kommunista, baz(d)meg, szar, hülye, stb) még nem követtél el bűncselekményt (és a szolgáltató sem a nyilvánosság biztosításával).
Ha viszont más előtt azt mondod, hogy xy mocskos cigány, és mellesleg tolvaj is, akkor az már rágalmazás bűncselekménye lehet. Ugyanígy, ha ezt leírod egy fórumon, akkor ez a bűncselekmény szintén megvalósul. (A rágalmazás magánindítványra büntetendő, tehát nem üldözi a hatóság hivatalból, hanem csak akkor lesz ügy belőle, ha a megrágalmazott maga fordul bírósághoz.) Ez utóbbiban a felelős a tartalomszolgáltató lehet, aki teret és helyet ad bűncselekmény elkövetésének.
Gondolom az szerinted is nonszensz, hogy ha valami szóban elkövetve bűncselekménynek minősül, akkor az írásban teljesen elfogadott?James007
Viszont a hsz-edből kiemelt részeket valóban nem értem, szerintem ellentmondás. (Lehet nem rágalmazás, hanem becsületsértés, de ez lényegtelen.)
De mintha magánblogokra, nem vonatkozna az egész.
igyirnankmi.atlatszo.hu/2014/05/30/jogi-felelosseg-a-kommentekert-panikba-azert-nem-kene-esni/
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Sobri Jóska??????
Azért miért felelne a szolgáltató, ami nem történt meg?
több mint 11 éve
óriási

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Lehet bizonyítani, de attól még a szolgáltató a hunyó. Pont ettől nonszensz az egész, hogy egy nem megjelent, moderált kommentért is ők a felelősek.Bár nem vagyok nagy info-guru, de szerintem azért azt lehet bizonyítani, hogy egy komment megjelent-e az adott oldalon, vagy sem. Ha meg valaki ezzel szórakozik, akkor az jó ha tisztában van a hamis vád büntetőjogi tényállásával is 😊James007Nem szoktam gyakran kommentelni külföldi lapokban, de az a tapasztalatom, hogy a legmértéktartóbb nyugati oldalak (konkrétan pl a FAZ is) előzetesen szűrik a hozzászólásokat. Pont ilyen okokból...De ugye az AB állásfoglalás alapján a szűrt komment eredeti verziójáért is a szolgáltató a felelős.
James007
Vagyis írsz egy holokauszttagadó kommentet egy netcaféból a hvg-re mondjuk, screenshotolod, majd feljelented a hvg-t. És ők a hunyók.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Nagyjából egyet értek a kétségeiddel is, de egy kis megjegyzés: a pályafutásom során már volt többször is példa arra, hogy az adott "Mari néni" a kis közösségében lett elég rendesen megtámadva (viccesnek tűnhet, de pl egy esetben egy gyógynövényes, alternatív gyógymódos fórumon) és hát nem nagyon tudott mit tenni a jó hírének védelmében.Ezzel a döntéssel egyrészt talán finomodik az itthoni vitakultúra (amire már nagyon rá lennénk szorulva), másrészt meg az internetes portálok is lehet, hogy visszafogják magukat, és talán nem írnak majd (csupán kattintás szám generálás miatt) direkt olyan cikkeket, amelyeknek már a címére is ugrik a net népe..James007Kétségeim vannak, több okból is.
Egyrészt nem vagyok benne biztos (kicsit sem), hogy a jognak kellene megoldania, feloldania ezt a kérdés. Régen rossz, ha egy ha a jogi szabályozástól várjuk hogy alakítsa a kultúrát és nem fordítva. Az USA kiváló példa: ott fejek hullanak egy rossz hozzászólás, egy félreérthető beszólás miatt, itthon amíg nem lesznek nem jogi következményei ilyen eseteknek, ne várjuk hogy majd a jog vissza fogja akár a usereket akár a tartalomszolgáltatókat.
A rágalmazás miatt Mari néni szinte sosem fog feljelentést tenni, azt meg már korábban kimondta a AB, hogy közszereplőnek meg bőven el kell tűrnie, hogy azt mondják rá, hogy tolvaj-cigány-köcsög-bármi. Innentől kezdve, ami tényleg fontos ezen AB döntés mentén, hogy a gyűlöletbeszédet "ráverhetik" a hatóságok a tartalomszolgáltatóra. És mi fog történni, letartóztatják a hvg.hu-t? Mert ugye ha nincs kártérítési igény mondjuk a OCÖ vagy a MAZSIHISZ részéről, akkor nincs polgári ügy. Azért azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy moderátorokat fognak letartóztatni a TEK-esek.
Innentől kezdve az egész ügyet gumicsontnak gondolom és annyi értelme van, hogy Lázár J. jogosan fog felháborodni és helyreigazítást követelni, amikor azt mondják rá, hogy köcsög.
Az egy másik kérdés, hogy a web fejlődése olyan, hogy a kommentelés kezdi elveszíteni jelentőségét, mert igazi vita ritkán alakul ki. Három dologra használják ma: 1) trollkodni 2) szólni a szerzőnek, hogy az áll az két l 3) nagy ritkán pontosítanak vagy bővítenek egy-egy infóval egy cikket, de általában ez mára már 0-hoz közelít. Sok helyen bevezették, hogy csak FB acc-cal (tehát elvileg valós névvel) lehet csak kommentelni, ez sokakat visszatart, de mivel rém könnyű kamu profilt csinálni, így már sokszor csak jelképes ez az egész. De összefoglalható, hogy a kommentelés vissza fog szorulni itthon is, ahogy külföldön is a twitter/fb átveszi a hatalmat, és innentől kezdve teljesen mindegy a magyar szabályozás.Gyurma Pappa