USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 1 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 098 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/486471977_1004112085184231_7590927383702978114_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx600x1067&ctp=s600x1067&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=uqeQxMBy1BEQ7kNvwGIbH3_&_nc_oc=AdlgQmoFTwW4eiy3NfPC_5y-272XhElbiGSiBreh4c78_-ZPtrEyKhVUgVIa9cKv1co&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=QObvSoZWHSQkf5vWX1bxwA&_nc_ss=8&oh=00_AfxdbMqq-fZhPMBKbfVXj_earszFy2cRUpS44Or3s7PCuA&oe=69BD7055
KARD
HÍREK A SZOMSZÉDSÁGBÓL – SZERBIAI TÜNTETÉSEK (Vendégszerzőnk, Gaudényi Tivadar írja Újvidékről) Mivel a magyarországi független médiában nem elég pontosan mutatják meg a helyzetet, kicsit hosszabb...

Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 196 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/global/20250128/harom-hadihajo-indul-meg-gronland-fele-737357#

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 877 — no es importante
Már a románok és a szerbek is bőven előttünk járnak morálisan, ez az igazán kemény dolog
r.baggio
Engem a szerbek leptek meg, a románok azért rendesen belehúztak, ott tényleg sorban ültetnek le korrupt politikusokat.
Amadeus the Young
+

m.hvg.hu/gazdasag/20250127_A-roman-hatosag-atvilagitotta-az-MVM-et-es-egyertelmu-kapcsolatot-talalt-Oroszorszaggal

aztán majd a surranópályán visszakúszik valahogy
slowmotion
Vucic a nagy hal, Vucevic továbbra is csak a vezéráldozat, de legalább valami.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 22 930 — Kinek mit intézett a kormánya
Már a románok és a szerbek is bőven előttünk járnak morálisan, ez az igazán kemény dolog
r.baggio
 telex.hu/kulfold/2025/01/28/egyetemistakat-vertek-ossze-a-szerb-kormanypart-ujvideki-irodajanal

Ott se minden szép, na.
Gyurma Pappa
Újvidék polgármestere is lemond elv.

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 362 — Cowboys fan
 telex.hu/kulfold/2025/01/28/lemondott-milos-vucevic-szerb-miniszterelnok
Negritis, a vajda
aztán majd a surranópályán visszakúszik valahogy

Szerkesztette: slowmotion
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 548
r.baggio
Engem a szerbek leptek meg, a románok azért rendesen belehúztak, ott tényleg sorban ültetnek le korrupt politikusokat.
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 600 — zászló zászló szív
r.baggio
 telex.hu/kulfold/2025/01/28/egyetemistakat-vertek-ossze-a-szerb-kormanypart-ujvideki-irodajanal

Ott se minden szép, na.

több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 877 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 437 — Ajmo Vatreni
Negritis, a vajda
Nem (csak) neki kéne.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 721 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 317 — Saturday Night Lights
Ki látta ezt előre, hogy lesznek ilyenek. Hihetetlen

444.hu/2025/01/28/kozuti-ellenorzes-soran-lelottek-a-rendorok-egy-januar-6-i-zavargot-mert-ellenallt-a-letartoztatasnak
Gyurma Pappa
Szerencsére Trump feltámasztja.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 362 — Cowboys fan

444.hu/2025/01/28/kozuti-ellenorzes-soran-lelottek-a-rendorok-egy-januar-6-i-zavargot-mert-ellenallt-a-letartoztatasnak
Gyurma Pappa
Trógereket kiengedni börtönből, ugyan mi gond lehet?

Egyébként Viktor ilyet sosem csinálna.
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 600 — zászló zászló szív

több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 196 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Én amúgy tudnám támogatni, hogy az EU-ban bűncselekményt elkövető illegális bevándorlók is hasonlóan legyenek kezelve.
Klaci79
es honnan veszed h nem igy van?
csebi
Nem veszem! Ha így van, az teljesen rendben. Nem is állítottam olyat, hogy nem így lenne, csak nekem ez teljesen ok eljárás. Bár mostanában felénk nem nagyon járt ilyen frontex járat, nemrég még volt azért hetente legalább 1. Persze simán lehet hogy minket hagynak csak ki már belőle.
Klaci79
ugye mivel nalunk hivatalosan le van zarva a hatar, nem nagyon van irregularis bevandorlo, nincs kit kitoloncolni.
amugy alapvetoen ki kell toloncolni oket, kiveve ha fennall a non-refoulment. akkor amugy a buncselekmeny elkoveteto sem szabad oda visszakuldeni. de ezek az esetek vagy olyan orszagok, ahova nem nagyon lehet toloncolni amugy sem vagy olyan kiemelt ugyek, amiknel meg talan jobb is, ha EU teruleten vannak pl tenyleges bortonbuntetesre itelve.
csebi
Már csak a szerb határ maradt, hogy Románia, Bulgária Schengen lett... egyre kevésbé lesz ránk szükség. Szerbek gondolom amíg nem EU-tagok, addig schengeni térség sem lehetnek, szóval ennyi marad
warr_b
Ukrán?
Btw román egy reszen is van kerítés
csebi
Arról nem jön senki 😂

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 805 — Lucas Scott
Én amúgy tudnám támogatni, hogy az EU-ban bűncselekményt elkövető illegális bevándorlók is hasonlóan legyenek kezelve.
Klaci79
csebi
Nem veszem! Ha így van, az teljesen rendben. Nem is állítottam olyat, hogy nem így lenne, csak nekem ez teljesen ok eljárás. Bár mostanában felénk nem nagyon járt ilyen frontex járat, nemrég még volt azért hetente legalább 1. Persze simán lehet hogy minket hagynak csak ki már belőle.
Klaci79
ugye mivel nalunk hivatalosan le van zarva a hatar, nem nagyon van irregularis bevandorlo, nincs kit kitoloncolni.
amugy alapvetoen ki kell toloncolni oket, kiveve ha fennall a non-refoulment. akkor amugy a buncselekmeny elkoveteto sem szabad oda visszakuldeni. de ezek az esetek vagy olyan orszagok, ahova nem nagyon lehet toloncolni amugy sem vagy olyan kiemelt ugyek, amiknel meg talan jobb is, ha EU teruleten vannak pl tenyleges bortonbuntetesre itelve.
csebi
Már csak a szerb határ maradt, hogy Románia, Bulgária Schengen lett... egyre kevésbé lesz ránk szükség. Szerbek gondolom amíg nem EU-tagok, addig schengeni térség sem lehetnek, szóval ennyi marad
warr_b
Ukrán?
Btw román egy reszen is van kerítés

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Klaci79
csebi
Klaci79
csebi

több mint 1 éve
Klaci79
csebi
Klaci79

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 950
Klaci79
csebi
több mint 1 éve
Szerbek és a szlovákok hétvégi eseményeiről sem olvastam itt, pedig a szerbeknél ma folytatódik.
Azért tetszene, hogy dőlne a dominó és a szerbek elkezdenék...
NB2
hát hogy van ez, hatalomra jutott Tramp uram, aztán egyből indul a majdankodás mindenhol közép-európába'?

Ki ne derüljön, hogy valamelyik minisztere a Tramp uramnak a Soros fáundésönnél volt.
Amadeus the Young
majd amikor par ev mulva magyarazni fogja, hogy szegeny Tramp urunkat is behalozta a soroshalozat mint ahogy UvL-vel tortent ...

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 721 — The Mathematician
Szerbek és a szlovákok hétvégi eseményeiről sem olvastam itt, pedig a szerbeknél ma folytatódik.
NB2
hát hogy van ez, hatalomra jutott Tramp uram, aztán egyből indul a majdankodás mindenhol közép-európába'?

Ki ne derüljön, hogy valamelyik minisztere a Tramp uramnak a Soros fáundésönnél volt.
Amadeus the Young
Scott Bessent says hi 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 548
NB2

több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 193 — Chiefs GM
NB2
El fogják, rendkívüli állapot meg kijárási tilalom szerintem, esetleg egy kis rendeleti kormányzás, nem hinném, hogy azt kezdenék el, amire gondolsz. 😊

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 223 — nabege2@yahoo.com
több mint 1 éve
Klaci79

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 950
Nem csak vamokat helyezett kilatasba, de egyeb vizum es beutazasi szankciokat is. Erre feltette kezet kolumbia, Trump meg posztolt egy kepet a sajat social mediajaban amiben 40-es evekbeli olasznak van oltozve, feje mellett a FAFO mozaikszo 😀

Reggel pedig a kolumbiai elnok a Feher Haz sajtoszovivojenek a "gyozelemrol" szolo nyilatkozatat retweetelte. FAFO, valoban.
undisputedly
Amúgy nagyon szórakoztató tényleg, hogy ha valaki nem kér ennek a bolond fasznak a gyökérségeiből, akkor a világhatalmi pozícióját belengetve tolja a nagycsoportos bully szerepet. Remélem majd akkor is így vidémkodunk, ha valamelyik fejlett nyugati országba áll így bele. Ha pedig csak egy "posztmodern" kirakatszínjáték az egész, akkor meg extrán a kurva anyjukat.
Hanni
Illegalisan az USA-ban tartozkodo (szinte kivetel nelkul a tiltott hataratlepesen tul egyeb buncselekmenyt elkoveto) kolumbiai allampolgarokat vittek vissza Kolumbiaba. Annyira hasznos tagjai a tarsadalomnak, hogy a sajat orszaguk nem akarta oket visszafogadni.

Ez hol bullying meg gyokerseg? Inkabb a jozan esz kifejezes illik ra szvsz.
undisputedly
Én amúgy tudnám támogatni, hogy az EU-ban bűncselekményt elkövető illegális bevándorlók is hasonlóan legyenek kezelve. Inkább a körítés ami ellenszenves. Hogy hatékony? Minden bizonnyal az. Kétlem azonban, hogy Twitterkedésen kívül nem lehetett volna megoldani. Előző szezonban is ami leginkább nem tetszett, ez az önfényezéses, gyerekes viselkedés. Ezzel magát a jó célt sem tudom igazán figyelni, mert annyira visszataszító lesz. Persze ezeknek a bűnözőknek nincs keresnivalójuk Amerikában, vagy az EU-ban. Csak kétlem hogy ne lenne normális megoldása.