USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 373
Amúgy abban mi a ráció, hogy kedd az election day? Vagy csak errefelé tartják vasárnap?
warr_b
Hétvégén pihenni kell meg bótba menni...
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 220 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amúgy abban mi a ráció, hogy kedd az election day? Vagy csak errefelé tartják vasárnap?
warr_b
Hagyomány. Már 100 éve is nulla racionalitása volt, dehát fiatal állam, ragaszkodik a megszokásaihoz 😊
MC12
Sejtettem hogy ez a magyarázat, köszi 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
warr_b
Hagyomány. Már 100 éve is nulla racionalitása volt, dehát fiatal állam, ragaszkodik a megszokásaihoz 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 220 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 820 — Lucas Scott
 www.bbc.com/news/live/czxrnw5qrprt

There were five non-credible bomb threats at polling locations in Fulton County, Georgia, this morning, reports CBS, BBC's US media partner.

Nadine Williams, the county’s director of registration and elections, says the threats led to the temporary evacuation of two locations for approximately 30 minutes each in the swing state.
Negritis, a vajda
Csalás

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 766 — The Mathematician
 www.bbc.com/news/live/czxrnw5qrprt

There were five non-credible bomb threats at polling locations in Fulton County, Georgia, this morning, reports CBS, BBC's US media partner.

Nadine Williams, the county’s director of registration and elections, says the threats led to the temporary evacuation of two locations for approximately 30 minutes each in the swing state.

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
OV gratulált már?
csebi
Csak nem akarja eljinxelni a kedvencét
Cowboykarcsi90
Akkor lesz hivatalos az eredmény ha OV gratulál a győztesnek

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Cowboykarcsi90 3 521 — …not me…Im in my prime!
OV gratulált már?
csebi
Csak nem akarja eljinxelni a kedvencét

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 1 éve
Partizánon is lesz állítólag élő
NB2
szokásos kommentátor csajjal?
Kúrfürst briareos
Sztem az amerikanosok lesznek
A többit nemtom
Éjfél körül indul

több mint 1 éve
OV gratulált már?

több mint 1 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
NB2
szokásos kommentátor csajjal?

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 231 — nabege2@yahoo.com
több mint 1 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Akkor én contrarian leszek - el fog dőlni kora reggelre, Georgia és NC amúgy viszonylag korán zár - azt azért érdemes megvárni, úgyis éjjel 3-ra eldőlnek 😛 meg se kell várni Micigant és Wisco-t 😊

Na jó, kiveszem a biliből a kezem... de ha valaki fent akar maradni picit, a korai swing state-k mellett (Georgia, NC) érdemes Virginiát is figyelni, mert az ottani adatok összehasnlítása 2020-asokkal, jelezhet a rust belttel kapcsolatban (főleg NC-vel nyilván, és bár kisebb szinten, de rural Pennsylvaniaval is van korreláció - ha nagyon nagy a mozgás, akkor Penn is valszeg eldőlt, bár ebben nem hiszek) - onnan meg Trump nem jönne vissza, ha Georgia, NC és Penn is elmegy.

De sanszosabb h szoros lesz, nyilván.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 1 éve
Ha már szóba került a billegő szavazó: mi a helyzet az USA-ban a fasszal szavazókkal, azaz a tiltakozókkal, akiknek egyik sem jó. Azon agyaltam, hogy ha én kint élnék, különböző okokból egyik jelöltre se szívesen húznám be a voksom. Vagy erősebb bennük a demokráciatudat és leszavaznak ha törik, ha szakad?
Szokol
a protest szavazóknak van egy része aki "cserél" szavazatot, biztos államban szavazóval hogy ő szavaz helyette protestből míg ő pedig szavaz a szokásos partira

több mint 1 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 389 — Steelers fan
Ha már szóba került a billegő szavazó: mi a helyzet az USA-ban a fasszal szavazókkal, azaz a tiltakozókkal, akiknek egyik sem jó. Azon agyaltam, hogy ha én kint élnék, különböző okokból egyik jelöltre se szívesen húznám be a voksom. Vagy erősebb bennük a demokráciatudat és leszavaznak ha törik, ha szakad?
több mint 1 éve
melyik kinti election live streamet érdemes majd nézni?
Kúrfürst briareos
Keves esely van ra, hogy reggelig eldol. Arizonaban mar kozoltek, hogy 5-6 nap siman kell mig megszamoljak a szavazatokat.

Boven benne van, hogy kb egy het mulva dol el (ha tenyleg szoros).
undisputedly
Így.

Nem javaslom az éjszakázást senkinek.
Gyurma Pappa
igy is úgy is fent vagyok idén átlagban 2-3 orát alszom max, szóval nem is az eredmény érdekel feltétlenül hanem maga a "show'" meg az "utazás"

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 606 — zászló zászló szív
Kúrfürst briareos
Keves esely van ra, hogy reggelig eldol. Arizonaban mar kozoltek, hogy 5-6 nap siman kell mig megszamoljak a szavazatokat.

undisputedly
Így.

Nem javaslom az éjszakázást senkinek.

több mint 1 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 860 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Kúrfürst briareos

több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
Kúrfürst briareos
RIA Novosti

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549
Kúrfürst briareos
rojadirecta vagy firstrowsports?
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 369 — Cowboys fan
Amerikai ismerőstől: az Ohio State Uni-n két hétig teljes biztonsági készültség van (ottani dolgozótól hallottam, épp most), mindenki arra készül, hogy Trump veresége esetén baj lesz. Úgy készül mindenki, hogy eredmény ma csak akkor lesz, ha Trump győzelme egyértelmű, egyébként 3-4 nap.
Gyurma Pappa
Marmint Trumpistaktol felnek vagy a leolvado egyetemistaktol, esetleg a hamasz-szimpatizans agitatoroktol akik nem engedik a zsido hallgatokat be a kampuszra? 😊 (Nem kell megvalaszolni)
undisputedly
Nem is tudom mit válaszoljak meg ezen, nyilván senkitől nem kell félniük, én csak jelezni akartam hogy paranoia lvl. Ohio Uni.

Semmit nem akartam sejtetni ezzel, konkrétan ezt válaszolta, kint élő, kintre házasodott, egyébként magyar fiatalasszony a mi a helyzet kérdésre.

Néha a mondatok csak mondatok, nem akartam semmit láttatni vele.
Gyurma Pappa
Jol mutatja amugy, hogy ez a kampany mennyire polarialta a tarsadalom felelemerzetet. Mivel alapbol a felelemre epult.
undisputedly
Az összes. Amikor az irodában, az egyébként értelmes, kedves és teljesen konszolidált, politikát mértékkel fogyasztó volt üzlettársam (kamionos cégünk volt) azt magyarázza, hogy azért szavaz a Fideszre, hogy Kozármisleny (!) utcáján ne erőszakolják meg a lányát a migránshordák, nehéz mit mondani. Erre nem lehet az a válasz, hogy de Mészáros Lőrinc.
Gyurma Pappa
a valasz most mar lehet az, hogy majd azok fogjak, akiket a Fidesz kiengedett a bortonbol.
csebi
hidd el, hogy ha valaki nagyon egyirányba gondolkozik, akkor megtalálja magának a kognitív disszonancia.
ötlet adásának szándéka nélkül pl majd azt mondják, hogy azért kellett ezeket kiengedni, mert a Gyúcsányék elszabotálták a Prüsszelnél a pénzeket, és nem volt della arra, hogy bent tartsák őket a hűvösön. szóval minden a ellenzék miatt van. minden IS!
slowmotion
mondjuk megkerdeznem akkor, hogy ha erre nincs penze, hogy megvedjek a lanyodat akkor talan nem nekik kellene donteniuk arrol, hogyan osszak szet a penzt. raadasul K. Endret nem a penzhiany miatt engedtek ki.
csebi
arra is meglesz a válasz. az, hogy Neked szekunder szégyenérzetet okoz, az őket nem fogja érdekelni.
több mint 1 éve

több mint 1 éve
abba belegondolt valaki, hogy mi lesz a magyar gazdasággal, ha Trump nyer és megcsinálja a védővámosdiját?

Német exporttermékek meg kínai gyárak. Meg ilyenek.
Amadeus the Young
és ha háborúzni is fog, vajon mit mondanak itthon???
NB2
a béke fő nagykövete aki rekord drón támadást rendelt el és meg atomot akart dobni észak koreára?
naaa

több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 373
Amerikai ismerőstől: az Ohio State Uni-n két hétig teljes biztonsági készültség van (ottani dolgozótól hallottam, épp most), mindenki arra készül, hogy Trump veresége esetén baj lesz. Úgy készül mindenki, hogy eredmény ma csak akkor lesz, ha Trump győzelme egyértelmű, egyébként 3-4 nap.
Gyurma Pappa
Feleségem is kapott egy szép manualt arról, mikor mi a teendő. Mikor ne menj be New Yorkba, kérjél segítséget a biztonségi szolgálattól, ha nem mersz elmenni a metróig, stb...
több mint 1 éve
abba belegondolt valaki, hogy mi lesz a magyar gazdasággal, ha Trump nyer és megcsinálja a védővámosdiját?

Német exporttermékek meg kínai gyárak. Meg ilyenek.
Amadeus the Young
semmi, mármint hogy kvázi összeomlik
nem csak az a baj hogy a német-kínai autóipar beszopja
hanem az amerikai gazdaság se bírja ki

valamint az se biztos hogy túl hasznos ha a dollár megszűnik mint világ valuta