USA és a világ

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
Azert nem olyan meglepo, hogy nem. Regios sajatossag. Teljesen felesleges Hollandiaval avgy Svedorszaggal osszevetni.Nem kezdtem el en feszegetni az okokat, tenyeket irtam le.Mi periferia gyarmat vagyunk, Nemetalfold meg a verkeringes resze, vasfuggony se volt. Azert a lo tuloldalara se essunk at. Szlovakia, Romania, Lengyelorszag stb. mind hasonlo szint a gyakorlatban.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
A legdurvább, amikor kijöttek hozzám faterék látogatóba autóval, és megállított minket egy rendőr valahova menet, olyan gyönyörűen beszélt angolul, hogy döbbenet. Hazajövetelem után pár héttel meg itthon 4 rendőrt segítettem ki, mert nem tudták az alkotás úton állva elmagyarázni egy capat külföldinek, hogy merre van a Moszkva tér...
somoskovig
Nalunk, kozszferaban, alig talalni olyan kozep vagy felsovezetot aki beszelne barmilyen nyelvet.
gabokocka
undisputedly
A mi igazgatosagunkon van 1 igazgato, 3 helyettes, es 17 osztalyvezeto.
Ebbol 3 osztalyvezeto beszel angolul.
Egyszeruen nem kriterium hogy beszelj nyelvet, pedig sztem annak kene lennie.
gabokocka
Pontosan, minden eredeti hangon megy, sorozatok és filmek 100%-ban, legjobb poén itt az espn nl. 4 csatorna van, és pl egy nba meccset az egyesen holland kommentátorokkal tudsz nézni, de a 3asra vagy a 4esre mindig beteszik az eredeti közvetítést. A tanulás és az élet során teljesen természetességgel magukba szívják az egészet, ha mást nem ezt azonnal be kellene vezetni otthon is.a kisgyerekeknek szánt rajzfilmeken kívül minden eredeti nyelven megy a TV-ben holland felirattal. Világirodalmat eredeti nyelven olvasnak az iskolában (legalábbis azon az idegen nyelven amit választottak, hogy tanulnak, ami főszabály szerint az angol, meg gondolom a német, bár őket annyira nem szeretik). Bár már ködösek az emlékeim, 2003-ban éltem ott fél évet.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
A legdurvább, amikor kijöttek hozzám faterék látogatóba autóval, és megállított minket egy rendőr valahova menet, olyan gyönyörűen beszélt angolul, hogy döbbenet. Hazajövetelem után pár héttel meg itthon 4 rendőrt segítettem ki, mert nem tudták az alkotás úton állva elmagyarázni egy capat külföldinek, hogy merre van a Moszkva tér...
somoskovig
Nalunk, kozszferaban, alig talalni olyan kozep vagy felsovezetot aki beszelne barmilyen nyelvet.
gabokocka
Nálunk még mindig azon vagyunk leakadva, hogy mi lesz a szinkron szakmával (ki nem szarja le) meg hogy a magyar nyelv mekkora kincs blabla. A mozikban meg vadászni kell az olyan folmet, ami eredeti nyelven megy, mert nincsen rá igény...
Bocs, amúgy sziasztok! Először írok ide.
ljambrik
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Nem kezdtem el en feszegetni az okokat, tenyeket irtam le.Mi periferia gyarmat vagyunk, Nemetalfold meg a verkeringes resze, vasfuggony se volt. Azert a lo tuloldalara se essunk at. Szlovakia, Romania, Lengyelorszag stb. mind hasonlo szint a gyakorlatban.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
somoskovig
gabokocka
undisputedly
A mi igazgatosagunkon van 1 igazgato, 3 helyettes, es 17 osztalyvezeto.
Ebbol 3 osztalyvezeto beszel angolul.
Egyszeruen nem kriterium hogy beszelj nyelvet, pedig sztem annak kene lennie.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
www.szabadeuropa.hu/a/putyin-tuntetes-ukranok-tiltakozas/31810957.html?fbclid=IwAR3aE5ajmuLzrjPJpnvJbe204Nzu_QXrEdmhnqE3LvTDMhoGcZbC_7hk024
Annyira így van, hogy totál hozzá is szoksz hogy angolul tudsz kommunikálni a mindennapi életben - a kedvenc sztorim amikor az unokatesóm kutyáját sétáltattuk és odajött egy apuka a kb 5 éves kislányával, én meg full természetességgel kezdtem el a kislánnyal is angolul beszélni, aztán leesett hogy még nem iskolás... de ha 8-9 éves lett volna már simán menne neki.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
somoskovig
gabokocka
Amúgy tényleg szinte lehetetlen találni olyat aki nem tud angolul, vidéki kis falu boltjában is elboldogulsz simán. Nem is haladok a nyelvtanulással, most íratkoztam be tanfolyamra hogy legalább valami rám ragadjon.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Svédek is.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Hasznalatos igy is, csak ez tul "szotarias" egy ilyen kommunikacios csatornan. Lehet amugy, hogy onnet is neztek ki 😀Materiel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
— Mark Rutte (@MinPres) April 19, 2022
Negritis
csebi
deyell
somoskovig
www.merriam-webster.com/dictionary/materiel
undisputedly
davemayer
Ország közepén, 10 ezres kisvárosban három emberrel beszéltem, egy rendőrrel, (útbaigazítás miatt) egy kisboltban az eladóval, meg a vasútállomáson megkérdeztem a csatlakozást, egy random vasutastól. Mind a három beszélt angolul, - igazából kettő jobban is mint én. 😊
a kisgyerekeknek szánt rajzfilmeken kívül minden eredeti nyelven megy a TV-ben holland felirattal. Világirodalmat eredeti nyelven olvasnak az iskolában (legalábbis azon az idegen nyelven amit választottak, hogy tanulnak, ami főszabály szerint az angol, meg gondolom a német, bár őket annyira nem szeretik). Bár már ködösek az emlékeim, 2003-ban éltem ott fél évet.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
somoskovig
gabokocka
Nálunk még mindig azon vagyunk leakadva, hogy mi lesz a szinkron szakmával (ki nem szarja le) meg hogy a magyar nyelv mekkora kincs blabla. A mozikban meg vadászni kell az olyan folmet, ami eredeti nyelven megy, mert nincsen rá igény...
Bocs, amúgy sziasztok! Először írok ide.
Szerkesztette: ljambrik
Mi periferia gyarmat vagyunk, Nemetalfold meg a verkeringes resze, vasfuggony se volt. Azert a lo tuloldalara se essunk at. Szlovakia, Romania, Lengyelorszag stb. mind hasonlo szint a gyakorlatban.Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
somoskovig
gabokocka
videó arról, hogy az ukránok kilőnek egy orosz BTR-t Mariupolban. ennek azért van jelentősége, mert az RGW-90-eseket március végén kezdték szállítani Ukrajnába, és ezután jutott el Mariupolba, vélhetően helikopteren keresztül, tehát kaptak valamiféle utánpótlást az Azov katonák. ugyanakkor arról is volt hír, hogy egy vagy több ehhez használt helit lelőttek az oroszok. talán most, hogy Zaporizzsja felé veszik az irányt az oroszok, lehet rá mód arra, hogy több utánpótlást kapjanak Mariupol védőiNa álljál meg egy pillanatra libernyák. Én azt olvastam a hiteles forrásnak számító oroszhirek.hu-n, hogy Mariupol napokkal ezelőtt elesett, he.
#Ukraine: An Azov fighter damaging a Russian BTR-82A APC with a MATADOR RGW-90 HH in #Mariupol.
— 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) April 19, 2022
These launchers were delivered to UA only in the end of March- meaning that materiel supply to the defenders of the city continued at least up till that date, likely via helicopters. pic.twitter.com/7iNlzD5r33
deyell
Nu págágyí.
Amikor mi kinn voltunk Rotterdamban, le volt zarva vmi baleset miatt a metro, az utolso csoves karbantarto munkas perfekt angolsaggal magyarazta, hogy mivel es merre tudunk tovabbmenni. De barmelyik boltban/szolgaltatonal ugyanez, teljesen termeszetes hogy angolul kommunikalsz.Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
somoskovig
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Pláne Amszterdamban. Amikor kint dolgoztam anno, egy időben szórakoztam azzal, hogy próbáltam olyan embert keresni az utcán, aki nem beszél angolul, nem igazán sikerült.
davemayer
Egyébként a hollandok brutál jól beszélnek angolul, és hihetetlen nagy százalékuk.Hasznalatos igy is, csak ez tul "szotarias" egy ilyen kommunikacios csatornan. Lehet amugy, hogy onnet is neztek ki 😀Materiel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
deyell
somoskovig
undisputedly
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
materiel = hadianyag tudtommal....Materiel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
deyell
somoskovig
en.wikipedia.org/wiki/Materiel
built for this shit
Hasznalatos igy is, csak ez tul "szotarias" egy ilyen kommunikacios csatornan. Lehet amugy, hogy onnet is neztek ki 😀Materiel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
deyell
somoskovig
Szerkesztette: undisputedly
de legalább következetesenMateriel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
deyell
somoskovig
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Materiel.mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
deyell
mi volt a hiba a tweetben?azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
csebi
built for this shit
#Ukraine: An Azov fighter damaging a Russian BTR-82A APC with a MATADOR RGW-90 HH in #Mariupol.
— 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) April 19, 2022
These launchers were delivered to UA only in the end of March- meaning that materiel supply to the defenders of the city continued at least up till that date, likely via helicopters. pic.twitter.com/7iNlzD5r33
built for this shit
azert h Rutte twitteret sem tudja olyan kezelni, aki egy angol nyelvu tweetet meg tudna hiba nelkul irni ...📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
"Az orosz védelmi miniszter szerint Oroszország éppen "lépéseket tesz a békés élet helyreállítása érdekében", de a Nyugat azzal, hogy fegyverekkel látja el Ukrajnát "mindent megtesz a harcok elhúzódásáért". Oroszország közben szerinte "fokozatosan valósítja meg tervét a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok felszabadítására", amivel lényegében olyan területek megszállására utalt, melyek lényegében sosem álltak a szakadárok ellenőrzése alatt, mivel ezek a szakadár területek sosem foglalták magukba Luhanszk és Donyeck megyék egészét. (Via The Guardian)"Bayer Zsoti sem mondhatta volna szebben.
A mi kurva anyánkat.
Amadeus
csebi
Szerkesztette: KoporShow
📞: In a call with @ZelenskyyUa the @DefensieMin and I expressed our support as Russia begins a renewed offensive. 🇳🇱 will be sending heavier materiel to 🇺🇦, including armoured vehicles. Along with allies, we are looking into supplying additional heavy materiel.
"Az orosz védelmi miniszter szerint Oroszország éppen "lépéseket tesz a békés élet helyreállítása érdekében", de a Nyugat azzal, hogy fegyverekkel látja el Ukrajnát "mindent megtesz a harcok elhúzódásáért". Oroszország közben szerinte "fokozatosan valósítja meg tervét a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok felszabadítására", amivel lényegében olyan területek megszállására utalt, melyek lényegében sosem álltak a szakadárok ellenőrzése alatt, mivel ezek a szakadár területek sosem foglalták magukba Luhanszk és Donyeck megyék egészét. (Via The Guardian)"Bayer Zsoti sem mondhatta volna szebben.
A mi kurva anyánkat.
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
"Az orosz védelmi miniszter szerint Oroszország éppen "lépéseket tesz a békés élet helyreállítása érdekében", de a Nyugat azzal, hogy fegyverekkel látja el Ukrajnát "mindent megtesz a harcok elhúzódásáért". Oroszország közben szerinte "fokozatosan valósítja meg tervét a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok felszabadítására", amivel lényegében olyan területek megszállására utalt, melyek lényegében sosem álltak a szakadárok ellenőrzése alatt, mivel ezek a szakadár területek sosem foglalták magukba Luhanszk és Donyeck megyék egészét. (Via The Guardian)"Kikezdhetetlen logika, azért van háború, mert a köcsög ukránok visszalőttek.
A mi kurva anyánkat.
Amadeus
A mi kurva anyánkat.