NFL visszaszámlálás - 18-17.

Írta: Rajna — 2015. augusztus 24., 15:20

Féltávhoz érkeztünk.

NFL visszaszámlálás - 18-17.

18. SAN FRANCISCO 49ERS

Várható kezdőcsapat

QB: Colin Kaepernick − a mobilitást megtartva kellene a pontatlanságon javítani. Ez önmagában sem lenne egyszerű feladat, de az átalakulóban lévő támadófal tovább nehezíti a helyzetet.
RB: Carlos Hyde − Frank Gore utódjának lenni nem kis teher, de Hyde tavaly mutatta jeleit annak, hogy megvan a tehetsége. Reggie Bush be fog segíteni, de szokása szerint inkább elkapásokban jeleskedhet.
WR: Torrey Smith, Anquan Boldin, Quinton Patton − Smith és Boldin erős páros és jól kiegészítik egymást, de mögöttük elég üres a keret. Patton Bruce Ellingtonnal harcol a kezdőposztért, de egyikük sem bizonyított eddig a profik között. Jerome Simpson is jelölt lett volna, ha nem tiltatta volna megint el magát.
TE: Vernon Davis − Davis mindent megtesz, hogy a tavalyi kiábrándító szezont elfelejtesse, és talán még egy-két erősebb idény benne lehet. A kérdés az, hogy ezt ki tudják-e hozni még belőle.
LT: Joe Staley − a liga egyik legjobb falembere, ő képviseli a stabilitást a Niners támadóegységében.
LG: Alex Boone − ő a másik biztos pont, de az már kérdéses, hogy bal vagy jobb oldalon játszik-e. A játékminőségre feltehetően nem lesz panasz, bár Mike Iupatit nem lesz könnyű pótolni.
C: Daniel Kilgore − itt kezdődik a bizonytalanság. Kilgore egyelőre sérült, és egyáltalán nem biztos, hogy ha felépül, ő lesz a kezdő center. Ha a tavaly év elején mutatott formáját tudja hozni, akkor ő fogja feladni a labdákat Kaepernicknek.
RG: Marcus Martin − ő lehet akár a kezdő center is, de nagy harcban áll Joe Looney-val és akár Andrew Tillerrel a guard posztért. Martin nagyon fiatal és nagyon tehetséges, úgyhogy valószínűleg be fog férni a falba.
RT: Erik Pears − Anthony Davis utódját nem sikerült megtalálni. Pears csere szintű játékos, ezért könnyen a kezdőbe kerülhet az újonc Trent Brown, de az sem elképzelhetetlen, hogy végül Boone mozog ki ide, ha mindketten csődöt mondanak.

NT: Ian Williams − sérülékeny, de a futás ellen kiváló, még mindig fiatal játékos. A nagy kérdés vele kapcsolatban mindig az, kibír-e tizenhat meccset.
DE: Glenn Dorsey, Quinton Dial − Dorsey komoly játékidőt fog kapni, de mellette-mögötte nagy harc folyik minden egyes játékpercért. Tank Carradine és a súlyos sérülésből felépülő Darnell Dockett is kap majd lehetőségeket, de akár az újonc Arik Armstead is bizonyíthat. Sok potenciálisan jó játékos, de egyikük sem Justin Smith-kaliber, így itt is gyengült a csapat.
OLB: Ahmad Brooks, Aaron Lynch − itt látható a legnagyobb gyengülés: Aldon Smith nemrég került az utcára alkoholproblémái miatt, így marad az öregedő, de stabil Brooks és Lynch, aki tavaly hasznos volt, de nem biztos, hogy előre tud lépni. Lynch helye egyáltalán nem fix, a korábban főleg a speciális csapatrészben szóhoz jutó Corey Lemonier vagy az újonc Eli Harold kiszoríthatja.
ILB: NaVorro Bowman, Nick Moody − hihetetlen, hogy miután a liga talán két legjobb tackle-gyára (Chris Borland és Patrick Willis) is távozott a csapattól, még mindig van egy Bowman a keretben. Ő ugyan klasszis, de sérülékeny és mögötte már nincs igazán jó név. Moody egyelőre csak az edzéseken mutatott szép dolgokat, komoly riválisai vannak a veterán Philip Wheeler és a fiatal Shayne Skov személyében.
CB: Trumaine Brock, Shareece Wright − Perrish Cox és Chris Culliver távoztával teljesen átalakult ez a részleg. Brock és Wright rutinjuk miatt elsőbbséget élveznek, de Dontae Johnson, Keith Reaser, Kenneth Acker vagy Jimmie Ward is komoly játékidőhöz juthat. Reaser a hírek szerint már-már kiszorította Wrightot a kezdőből, de a helyzet napról-napra változik és változni is fog. Nem túlságosan jó ez a névsor, de legalább van választék.
S: Eric Reid, Antoine Bethea − az egyetlen poszt a védelemben, ahol a régi, jól működő D# érintetlen maradt. Jimmie Ward ezen a poszton is pályára kerülhet azért, ez egy erős egység.
K, P: Phil Dawson, Bradley Pinion - Egy évtizedek óta megbízható veterán és egy rendkívül ígéretes újonc. Nem ezzel a duóval lesz a legtöbb gondja a San Francisco szurkolóinak.

Az edzői stáb

Főedző: Jim Tomsula − Jim Harbaugh utódjaként a ligában talán a legnehezebb feladatot Tomsula kapta, hiszen teljesen kicserélődött a csapat, az elvárások viszont nem sokat csökkentek. Ráadásul még nem volt főedző, rögtön a mély vízbe kerül a korábban a 49ers védőfaláért felelős szakember.
Támadókoordinátor: Geep Chryst − a korábbi irányítóedző előléptetése nem volt meglepetés. Nagy változás a támadófilozófiában nem várható, de Gore és a fél fal elvesztése miatt muszáj lesz módosítani egy-két dolgon.
Védőkoordinátor: Eric Mangini − Mangini kifejezetten rossz főedző volt Clevelandben és New Yorkban, de a védelem összerakásához ért. Kérdés, hogy Tomsulával hogy tudnak majd együtt dolgozni, de mindkettejük kreativitására szükség lesz, ha a jelenlegi káoszból színvonalas védelmet akarnak összerakni.


Legfontosabb érkező: Torrey Smith. Az egyetlen minőségi igazolása a csapatnak, de Smith megéri a pénzét, ugyanis kiváló mélységi célpont. Ha kihozza magából a maximumot, akkor sokat javíthat a San Franciscón, egyértelműen jobb lehet, mint Michael Crabtree volt. Vigyáznia kell viszont, mert nagyon sok labdát ejt el.
Legfontosabb távozó: Aldon Smith. Igazából ez a rovat egy teljes cikket megérne, mert hét klasszis hiányzik a tavalyi keretből. Smith-t lesz talán a legnehezebb pótolni, bár ugyanezen indok miatt akár Anthony Davis-t is lehetne említeni. A többiek, kommentár nélkül: Justin Smith, Frank Gore, Chris Borland, Patrick Willis. És akkor még nem beszéltünk olyan stabil kezdőkről, mint Chris Culliver vagy Perrish Cox. Ilyen komoly veszteségeket talán még egy csapat sem szenvedett el egyetlen holtszezon alatt.
Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Eli Harold. Nem húzott az első körökben azonnal bevethető embert a San Francisco, így egy harmadik köröstől remélhetnek egyedül valamit. Harold egyelőre Lynch mögött van az erősorrendben, de idővel akár jobb is lehet akár nála, akár Brooksnál. Az első körös Arik Armstead is kaphat szerepet, de ő is inkább a jövő embere. Mindenesetre a San Francisco inkább a másod- és harmadéves fiatalokban bízhat.
Sötét ló: Jimmie Ward. Ward tavaly első körös újoncként jól kezdett, aztán lesérült. Jelenleg is vannak egészségügyi problémái, de hatalmas tehetség, és tud safety-t és cornerbacket is játszani. Lesz lehetősége bizonyítani, és nem lenne meglepő, ha élne is ezekkel.

Várható mérleg: 5-11. Ekkora veszteségek után nehéz elképzelni, hogy tudnának jobb szezont produkálni a tavalyinál. Akkor nyolc győzelem jött össze, most ez is messzinek tűnik, hiszen a védelmet szinte az alapoktól kell újra felépíteni, a támadófal is kissé kaotikus, így ez a szezon inkább arról szólhat, hogy megismerjük az új stáb hozzáállását és hozzáértését. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a ligában a harmadik legnehezebb sorsolást kapta a Frisco, és a csoportjukban is nehéz lesz tündökölni a Seahawks és a feltörekvő Cardinals és Rams mellett.



17. HOUSTON TEXANS

Várható kezdőcsapat

QB: Brian Hoyer − írhattuk volna Ryan Mallettet is, kettejüknek ugyanakkora az esélye a kezdő posztra. Egyikük sem különösebben jó, de legalább verseny van közöttük.
RB: Alfred Blue − természetesen alapjáraton Arian Foster kapja a legtöbb labdát, de ő most sérült, és a szezon első felét kihagyhatja. Blue-bak voltak jó pillanatai tavaly, de nem tudjuk, mennyire fogja bírni a terhelést. Jonathan Grimes és Chris Polk is besegítenek majd.
WR: DeAndre Hopkins, Cecil Shorts, Nate Washington − Hopkins Andre Johnson távozása után kiemelkedik ebből a sorból. Shorts és Washington rutinos, megbízható játékosok, akik addig maradnak a kezdőben, amíg az újonc Jaelen Strong fel nem veszi a liga ritmusát.
TE: Garrett Graham − egy szürke, inkább cserének való játékos, akiről egyre jobb hírek jönnek az edzőtáborból. Johnson távozása miatt előléphet.
LT: Duane Brown − lassan veteránná válik Brown, aki átlag feletti szinten dolgozik a vakoldalon.
LG: Xavier Su’a-Filo − újoncként szinte semmit nem láttunk tőle, de 2015-ben minden bizonnyal több lehetőséget fog kapni a tehetséges, ám lassan fejlődő falember.
C: Ben Jones − Chris Myers utódjaként kell funkcionáljon az eddig elfogadhatóan produkáló Jones, aki Su’a-Filo helyéről mozog középre.
RG: Brandon Brooks − kiváló guarddá nőtte ki magát Brooks az elmúlt években, vele kapcsolatban nem a játék minősége, hanem a lejáró szerződés okozhat gondokat a Texans vezetősége számára.
RT: Derek Newton − kiegyensúlyozatlan játékos, akinek tavaly erős éve volt, de nem lehet tudni, hogy meg tudja-e ismételni.

NT: Vince Wilfork − a New England-i veteránban még van egy-két jó szezon, addig pedig pátyolgathatja a fiatal Louis Nix-et.
DE: J.J Watt, Jared Crick − a liga legjobb védője egyedül is kielégítő megoldás a két DE szerepére. Elégnek is kell lennie, mert Crick és riválisai nem kezdő szintű játékosok, viszont akkora terület nyílik meg előttük a Wattra irányuló figyelem miatt, hogy így is jók lehetnek a számaik.
OLB: Whitney Mercilus, Jadeveon Clowney − Clowney egészsége továbbra is kérdéses, a tehetsége nem. Mercilus is jó játékos, mögöttük viszont szinte senki sincs, úgyhogy ha lesérülnek, nem lesz, aki kihasználja a Watt által nyitott teret.
ILB: Brian Cushing, Mike Mohamed − az egészség itt is kulcskérdés, hiszen Cushing képtelen tizenhat meccset a pályán tölteni. Mohamed tavaly jól játszott tavaly, amíg meg nem sérült. Benardrick McKinney az idei drafton ezt a részleget erősítendő érkezett, és különböző felállásokban mindenképp szerephez juthat, az esetleges sérülések pedig megnövelhetik a játékidejét.
CB: Johnathan Joseph, Kareem Jackson − két kiváló cornerback, akik a legjobb elkapókat is zavarba tudják hozni. Az Indianapolis ellen szükség is lesz rájuk. A nickelback posztért nagy a harc az újonc Kevin Johnson és Darryl Morris között, de minden bizonnyal Johnson kap majd több szerepet.
S: Stevie Brown, Rahim Moore − két új szerzemény. Brown sérülékeny, de ha játszik, akkor nagy dolgokra képes, Moore pedig a passz ellen kiváló lehet. Ha összeszoknak, ütőképes párost alkothatnak.
K, P: Randy Bullock, Shane Lechler − semmi változás, pedig Bullockkal voltak azért problémák.

Az edzői stáb

Főedző: Bill O’Brien − második éve vezeti majd a csapatot O’Brien, és most különösen nagy szükség lesz arra, hogy fejlessze az irányítóit (erről híres ugyanis). A gyenge csoportban a második hely minimális elvárás, de illene a rájátszásba is bejutni, különben hamar meginoghat a beléje vetett bizalom.
Támadókoordinátor: George Godsey − O’Brien jobbkeze, inkább segéd, mintsem valódi főnök a támadógépezetnél.
Védőkoordinátor: Romeo Crennel − vezetőedzői tapasztalattal bír, és mivel O’Brien inkább a támadások megkomponálásához ért, hatalmas felelőssége van a védelem kialakításában.


Legfontosabb érkező: Brian Hoyer. Ha ő lesz a kezdő, egészen biztosan ő a legfontosabb új láncszem. Erre persze nincs garancia, de már azzal is sokat segít, hogy versenyhelyzetet teremt Mallettnek. Ha tudja azt a formát hozni, amit néhány hétig Clevelandben produkált, akkor DeAndre Hopkins nagy éve elébe néz.
Legfontosabb távozó: Andre Johnson. A csapat legendája, az elmúlt évtized egyik legjobb elkapója távozott. Bár tavaly már Hopkins átvette tőle a stafétát (ezért is engedhették el), de így is fontos láncszem volt, és rövidtávon nem sikerült megnyugtatóan pótolni. A későbbiekben Jaelen Strong lehet az utódja.
Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Kevin Johnson. Strongtól még többet várnak, de vele türelmesebb az edzői stáb, Johnsonnak viszont minden bizonnyal az első héttől kezdve komoly szerepe lesz. Ha három elkapóval áll fel az ellenfél, Johnson szélső elkapót foghat, ez pedig nem kis feladat, de egy első körös játékosnak fel kell nőnie a feladathoz.
Sötét ló: AJ Bouye. Bouye sérülések miatt került a pályára tavaly, és hihetetlenül jól érezte a játékot, három INT-je mellett is sok szép játékot mutatott be. Van még hová fejlődnie, és nagyon jó játékosok vannak a posztján a keretben, de ha megkapja a lehetőséget, lehet, hogy ki sem lehet majd szorítani.

Várható mérleg: 10-6. A könnyűnek számító csoport és az ebből következőleg könnyű (harmadik legkönnyebb) sorsolás miatt illene ezzel a kerettel pozitív mérleget szállítani. Sok fog múlni egyrészt a kulcsemberek egészségén (Foster, Cushing és Clowney már most problémásak, és még el sem kezdődött az alapszakasz), illetve azon, hogy milyen jól játszik az irányító, legyen az Hoyer vagy Mallett. A rájátszás nem elérhetetlen, de a Colts miatt a divíziógyőzelem nagyon nehéznek tűnik, úgyhogy lesz miért izgulnia a szurkolóknak.


Hozzászólások

több mint 8 éve
StormST Denver Broncos 6 — SB 50 Champion @ Grund
James Watt? : D



THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
igen, Justin James Watt a neve, ebből lett JJ 😊
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
javítva azért


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal