dugo93

Indianapolis Colts

dugo93
Lakhely
Szeged/Kunfehértó
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
4 010Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 órája
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
HO/beteg témát itt folytatnám, nem az USA topikban 😊
Saját bőrömön érzem, hogy ez mennyire cég, meló, főnök függő dolog. Én mikor volt lehetőség baromira imádtam. Egyszerűen rohadt jó volt, hogy aludtam hnegyed8-ig, fel keltem melóztam, szólt közben a zene, hatékonyan tudtam csinálni, nem kérdeztek a csajok, vagy szimplán nem beszélgettünk, mikor ebéd volt simán megnéztem egy yt videót aztán délután folyt köv. A probléma az volt, hogy a főnök egy maradi, szarrágó aki úgy gondolta, hogy itt a melóhelyen megvan a technikai feltétel a munkához, az otthonit ő nem finanszírozza. Hát nálunk a csajok ettől kivoltak, mert nekem van szgép asztalom, pc-m, nagy monitorom, laptopom, szóval a melóhoz minden adva volt, de egy nem ilyen beállítottságú nőnek még asztala sem volt. Ami mondjuk röhej, de tényleg 😊 A másik csaj meg utált otthon lenni, mert ő nem biztos magában, akkor nem tud kitől kérdezni, ha elakad. Mintha elérhetetlenek lennénk 😊
A betegség megint egy érdekes szitu. Cége, ember válogatja megint. Az én munkámat nem csinálja meg senki, csak ha nagyon akut, ha beteg vagyok, én szívesen venném, ha úgy vagyok, akkor nem jövök dolgozni, esetleg könnyített munkanapokat tartanék és 2-3 nap alatt azért helyre rázódnék. Azért ha van egy szolid megfázásod, 1-2 óra munka után lehet jólesne ledőlni egy órát. Mégis halad a munkád, de valamennyire gyógyulsz is.
Egyébként tényleg mind a kettőre igaz, hogy rengeteg időt meg lehet spórolni, ha nem mész be melózni. Durva, de akár 1-1 óra oda vissza megmarad és azt akár másra is lehet fordítani.
NB2
a másik topicban már előkerült, de ez főleg multiknál ugye a legtetején dől el
ami szerintem hülyeség, a csoportoknak maguknak kéne megbeszélni és tesztelni hogy mi az ami működik és mi az ami nem
csak hát mikor az amerikaiak szólnak hogy márpedig RTO akkor mindenkinek RTO
más kérdés hogy az RTO ugye sokszor a micromanagementi vágy de legalább annyiszor arról szól hogy az állami adóhivataln szól hogy vállaltad hogy X ember lesz a belvárosban az irodádban, ha nincsenek akkor teljes adózás lesz
és persze vannak szimplán retardált CEO-k akik rühellik a dolgozóikat
Negritis, a vajda
Normális helyen így meg.
Előző cégemnél is volt ahol azt mondták, hogy legalább 3 napot bent kell lenni, mert csak.
Ez egyrészt azért volt, mert az egyik főnök szeretett mikromenedzselni, másik h mutatva legyen miért kellett a nagyobb szoba a csoportnak, harmadrészt, hogy ne legyenek egyedül 😀
A másik részlegen meg 2hetente egyszer mentek be többnyire, miközben ugyanakkora helyet foglaltak mint "mi".
És hát ugye ott volt az is, hogy Covid előtt lett kibővítve és felújítva az iroda és hát nehogy ne legyen már használva. Viszont olyan ügyesen lett megoldva, hogy ha mindenki bent lenne, akkor nem lenne elég hely mindenkinek. De így is vannak olyan irodák amik full üresek, max egyszer-egyszer láttam egy embert egy 6-8 fős szobában.

Ez kicsit jó lenyomata annak is, hogy a vezetők nem képesek megbízni a dolgozóikban illetve ha ők szeretnének valamit, akkor azonnal rendelkezésre kell állnod. Nem mintha nem tudnád amúgy is megtenni, dehát számukra a személyes jelenlét érzékeltetése és a benyomáskeltés nagyon fontos.
Lúdas Solymi
Nekünk 50%-os HO van, és minden kollega kicentizi, nehogy 1 nappal is többet jöjjön mint az 50%, mert neki az jár, csak én vagyok a hülye aki 5/4 nap kel 5-kor. 😀 Egyszerűen nem haladok úgy otthon, mint itt bent 3 monitorral, ha sok a melóm, nincs az az Isten hogy otthonról dolgozzak. De még így is állandóan sírnak hogy miért nincs full home office, mert sokat kell utazni. Meg mindenki jön azzal hogy ők otthonról sokkal többet dolgoznak, de ha rájuk írsz teamsen akkor basznak válaszolni fél órán belül, mert mindegyik narancssárga állandóan 😀

Megmondta a nagyfőnök hogy ott a legnagyobb a fluktuáció, ahol a legtöbb HO van (IT), így semmi nem indokolja hogy több HO legyen.
eaglesmcnabb
Másik oldalról is megszólalok akkor. Én full time HO-ban vagyok. 1-2 havonta van egy opcionális office nap és ennyi. A cégnek még csak állandó irodája sincs. Ez a szint bő 1 éve van, előtte kb 2 hetente 1x kellett bejárnom (másik melóhely volt). Azért ennyi idő elteltével, vannak nehéz dolgok. Alapból én azért közösségi embernek vallom magam, így mondjuk számomra ez nehezebb lehet, mint az átlagnak. Igyekszem is néha elmenni anyámhoz, vagy a másik IT-s haveromhoz dolgozni legalább heti 1 napot. Igazából akkor tud ez jól működni, ha a munkaidő lejárta után kicsit ki tudsz szakadni otthonról.

Összegezve azért nekem hiányzik az irodai élet. Persze attól is függ, hogy melyik. Az első fejlesztői melómnál olyan közösség volt, mintha még gimibe járnék. 😀 Senki nem volt még 30 éves se, állandóan baromkodtunk meg csocsóztunk. Ráadásul az Szegeden volt, oda jóval könnyebb bejutnom, mint Pestre. 😀 Ha még meg is fizették volna, álmaim melója lett volna 😀

3 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Hojlund kidőlt 2-3 hétre. Csodás.

4 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Aki hozzáértő mit mond, mennyivel van a Red Bull a többiek előtt? Van esély idén valami értelmes szezonra?
FLZOLI
Az első nap után én már elkönyveltem a szokásost, a második nap után viszont van némi fény. Nem csak azért mert a Ferrari végzett az élen, hanem mert a futott versenyszimulációjuk elég erős volt. Így csak úgy 90%-ra teszem az RB uralmat. 😀

4 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Tényleg birkatürelmű voltam, de asszem most volt elég a szomszédból.

Egy 60-as éveiben lévő nyugdíjas párról van szó. 2,5 éve költöztünk velük szembe, azóta a főbb problémái az alábbiak voltak:
- Menhelyről örökbefogadtunk egy huskyt. Ezek a kutyák nem egyszerű esetek, a miénk a fajtához képest is kényes eset. Rettentő szeparációs szorongása volt, állandóan vonyított órákon át amikor leléptünk otthonról. Ezt még jogosnak érzem, hogy szóváteszik. Mondjuk azt ahogy és ahányszor, azt már kevésbé. Mindegy, lenyeltük, igazat adtunk nekik.

- Nyáron futás közben találtam egy pár hetes kismacskát egyedül nyávogni. Akkor nem sikerült a közelébe mennem, de másnap amikor arra jártunk, ugyanott volt, ugyancsak egyedül és akkor már olyan éhes lehetett, hogy ő jött oda hozzánk. Hazavittük gondját viseltük abban a pár napban amíg találtunk neki gazdát. Talán 3 napról beszélünk. Na ez a f*sztarisznya már a második napon jön át és kb ezt a szöveget nyomja le (röviden): "Jaaajjjj, de aranyos ez a kiscica. De ennek a cicának az anyjánál ám a helye. Valamit csináljatok vele, mert egész éjszaka nem tudtunk tőle aludni, úgy nyávogott. Vidd hátra az udvarban." Mondom mivan? Ez egy kiscica. 3 másodpercig nem marad ott, ahol neki nem tetszik. Na meg nehogymár egy kiscica hangerejétől ne tudjon valaki tőle 20 méterre aludni. Mi semmit nem hallottunk nyitott ablaknál, úgy hogy a mi udvarunkba van... 😀 Ezt kétszer mondta el a 3 nap alatt. Mielőtt ez eszkalálódott volna, lett gazdája a macskának, megoldódott.

- Múlthét végén felraktam az udvarba egy biztonsági kamerát, mert a feleségem így komfortosabban érzi magát otthon, amikor nem vagyok jelen. Ez egy mozgásérzékelős kamera, ami a kapunkra néz. Direkt úgy állítottam be, hogy csak akkor triggerelődjön ha valaki a kapunkhoz jön az akksi és a tárhely miatt.
Felhív 2 napja kb az alábbi szöveggel (ugyancsak röviden): "Ha érdekel mi van nálunk, gyere át, nagyon szívesen megmutatom, de az hogy megfigyeltek minket az nagyon nincs rendben. Nem tudom te hogy éreznéd magad, ha téged figyelnélek kamerán" stb. Mondom MIVAN? Ott a határán voltam, hogy a k anyjába elküldjem. Igazából csak az tartott vissza, hogy hosszú távon méginkább elkezd áskálódni ellenünk. Azért elég nyomatékosan és fogyatékosnak nézve elmagyaráztam neki, hogy rohadtul nem látszik rajta semmi az udvarukból és eszembe se jut egy idős párt nézegetni.
Utána még messengeren küldtem neki screenshotot arról, hogy mit lát a kamera. Erre jött az, hogy "ez egy 180 fokban látó kamera". Kapott erre egy specifikációt is, ami egyértelműen leírja, hogy nem az. Szerintem amúgy azt hiszi, hogy olyan, mint a kaszinókban, hogy én bentről irányítom, hogy hova nézzen. 😀

Egyébként már csak azért is vicces az egész, mert 4 nagy ablakunk néz ki az utcára aminek a túloldalán vannak, szóval kb akkor nézek át hozzájuk, amikor kedvem van. Ráadásul mondtam neki, hogy nagyon szívesen adok hozzáférést is a kamerához, bármikor megnézheti mit lát.

De egy kamerát nem fogok eldugni. Épp azért van jól látható helyen, hogy véletlen se jusson eszébe senkinek bejönni. Nem az a célom, hogy utána nézegessem, hogy milyen ügyesen mászott be valaki a kerítésen (még ha erre egyébként kb 0 az esély a környékünkön). Arról nem beszélve, hogy ha nálam így áll a kamera, az őt is védi hasonló módon.
dugo93
Na, ma meg is jött a jegyzőtől a levél, hogy felnyomott ez a kretén... 😀

Majd ha jönnek ki megnézni, akkor áthívom, hogy nézzük együtt azt a több hónapnyi izgalmas felvételt a kapuról. Néha ki és beállok a kocsival, de vannak olyan döbbenetes pillanatok is benne, hogy elszalad a kamera előtt egy macska.

Hívtam is a hivatalt, hogy mikor jönnének ki, de az ügyintéző nő szabin van. Tuti már most nem bírja az üggyel járó stresszt.

Mondom neki, hogy komolyan azt hiszed, hogy annyi az izgalmunk, hogy egy nyugdíjas házaspárt nézegetünk kamerán?
"Nem hiszem, de a lehetőségetek ott van, hogy megtegyétek"

Hogy lehet valaki ekkora kretén?! 😀
dugo93
Imádom, a jószomszédi iszony.
Nincs is annál rosszabb, amikor kifogsz ilyen időmilliomos kretént akinek az a heppje, hogy ő valamilyen szinten az életed egy fontos részét képezni és unos-untalan téged zaklat.

Btw, zaklatásért nem tudod feljelenteni?
Lúdas Solymi
Lassan el lehet rajta gondolkozni. Mondjuk az is kellemes pillanat lesz, amikor kijönnek és közlik vele, hogy teljesen jó helyen van az a kamera.

4 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Tényleg birkatürelmű voltam, de asszem most volt elég a szomszédból.

Egy 60-as éveiben lévő nyugdíjas párról van szó. 2,5 éve költöztünk velük szembe, azóta a főbb problémái az alábbiak voltak:
- Menhelyről örökbefogadtunk egy huskyt. Ezek a kutyák nem egyszerű esetek, a miénk a fajtához képest is kényes eset. Rettentő szeparációs szorongása volt, állandóan vonyított órákon át amikor leléptünk otthonról. Ezt még jogosnak érzem, hogy szóváteszik. Mondjuk azt ahogy és ahányszor, azt már kevésbé. Mindegy, lenyeltük, igazat adtunk nekik.

- Nyáron futás közben találtam egy pár hetes kismacskát egyedül nyávogni. Akkor nem sikerült a közelébe mennem, de másnap amikor arra jártunk, ugyanott volt, ugyancsak egyedül és akkor már olyan éhes lehetett, hogy ő jött oda hozzánk. Hazavittük gondját viseltük abban a pár napban amíg találtunk neki gazdát. Talán 3 napról beszélünk. Na ez a f*sztarisznya már a második napon jön át és kb ezt a szöveget nyomja le (röviden): "Jaaajjjj, de aranyos ez a kiscica. De ennek a cicának az anyjánál ám a helye. Valamit csináljatok vele, mert egész éjszaka nem tudtunk tőle aludni, úgy nyávogott. Vidd hátra az udvarban." Mondom mivan? Ez egy kiscica. 3 másodpercig nem marad ott, ahol neki nem tetszik. Na meg nehogymár egy kiscica hangerejétől ne tudjon valaki tőle 20 méterre aludni. Mi semmit nem hallottunk nyitott ablaknál, úgy hogy a mi udvarunkba van... 😀 Ezt kétszer mondta el a 3 nap alatt. Mielőtt ez eszkalálódott volna, lett gazdája a macskának, megoldódott.

- Múlthét végén felraktam az udvarba egy biztonsági kamerát, mert a feleségem így komfortosabban érzi magát otthon, amikor nem vagyok jelen. Ez egy mozgásérzékelős kamera, ami a kapunkra néz. Direkt úgy állítottam be, hogy csak akkor triggerelődjön ha valaki a kapunkhoz jön az akksi és a tárhely miatt.
Felhív 2 napja kb az alábbi szöveggel (ugyancsak röviden): "Ha érdekel mi van nálunk, gyere át, nagyon szívesen megmutatom, de az hogy megfigyeltek minket az nagyon nincs rendben. Nem tudom te hogy éreznéd magad, ha téged figyelnélek kamerán" stb. Mondom MIVAN? Ott a határán voltam, hogy a k anyjába elküldjem. Igazából csak az tartott vissza, hogy hosszú távon méginkább elkezd áskálódni ellenünk. Azért elég nyomatékosan és fogyatékosnak nézve elmagyaráztam neki, hogy rohadtul nem látszik rajta semmi az udvarukból és eszembe se jut egy idős párt nézegetni.
Utána még messengeren küldtem neki screenshotot arról, hogy mit lát a kamera. Erre jött az, hogy "ez egy 180 fokban látó kamera". Kapott erre egy specifikációt is, ami egyértelműen leírja, hogy nem az. Szerintem amúgy azt hiszi, hogy olyan, mint a kaszinókban, hogy én bentről irányítom, hogy hova nézzen. 😀

Egyébként már csak azért is vicces az egész, mert 4 nagy ablakunk néz ki az utcára aminek a túloldalán vannak, szóval kb akkor nézek át hozzájuk, amikor kedvem van. Ráadásul mondtam neki, hogy nagyon szívesen adok hozzáférést is a kamerához, bármikor megnézheti mit lát.

De egy kamerát nem fogok eldugni. Épp azért van jól látható helyen, hogy véletlen se jusson eszébe senkinek bejönni. Nem az a célom, hogy utána nézegessem, hogy milyen ügyesen mászott be valaki a kerítésen (még ha erre egyébként kb 0 az esély a környékünkön). Arról nem beszélve, hogy ha nálam így áll a kamera, az őt is védi hasonló módon.
dugo93
Na, ma meg is jött a jegyzőtől a levél, hogy felnyomott ez a kretén... 😀

Majd ha jönnek ki megnézni, akkor áthívom, hogy nézzük együtt azt a több hónapnyi izgalmas felvételt a kapuról. Néha ki és beállok a kocsival, de vannak olyan döbbenetes pillanatok is benne, hogy elszalad a kamera előtt egy macska.

Hívtam is a hivatalt, hogy mikor jönnének ki, de az ügyintéző nő szabin van. Tuti már most nem bírja az üggyel járó stresszt.

Mondom neki, hogy komolyan azt hiszed, hogy annyi az izgalmunk, hogy egy nyugdíjas házaspárt nézegetünk kamerán?
"Nem hiszem, de a lehetőségetek ott van, hogy megtegyétek"

Hogy lehet valaki ekkora kretén?! 😀

7 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Itt a gyerektartáson már nem kell aggódni.

Sixo
Vasárnapom 😀

10 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Tényleg jó sokan vagytok kint! Királyok vagytok, hajrá!

11 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Szoval szerintetek ennek lesz folytatasa?

Ti latjatok magatok elott ahogy Csokiék forradalmat szerveznek? Vagy miert gondoljatok hogy nem latni a veget?

Tokeletes feszko levezeto lesz a holnapi. Miutan jol ki kiabalta magat mindenki szepen le is zarodik az ugy.
thebeke
Ez az ügy és ez a tünti egy nyitánya lehet egy olyan tavasznak, aminek a végén a választáson kapnak a pofájukra.
Itt már a saját egyházi híveik tesznek fel olyan kérdéseket, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.
A király meztelen és néhány 500 eurós nem takarja el a látványt.
Dzsokijuing
Én örök optimista vagyok, de abban még én se hiszek, hogy ezeknek a dolgoknak lesz komolyabb eredménye. Ezt már az önkormányzati választásra elfelejtik. A bázis nagyrésze meg már most megmagyarázza.

17 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
még mindig nem esett le ugye, hogy ez egyetlen darab leaszfaltozott csík?slowmotion
Attól még ha két autó szembe megy egymással itt ugyanúgy jobbra húzódnak le nem balra. Nem is értem ezt a kérdést, Magyarországon jobb oldali közlekedés van.
Sebii
ja persze. viszont ha nem találkozik két autó, akkor az emberünk az útpadkán vándorol. ott kell(ene) menetiránnyal szemben közlekednie, és ha látja, hogy autó közeledik, akkor vigyáznia.
na de hogy ha két autó is közeledik egyszerre? matekozza ki, hogy pont az ő +/- 20 méteres körzetében fognak pont találkozni, és előre menjen át az úton a megfelelő oldalra?
slowmotion
Mi?? Nem. 😀 Alapból aki sétál az az út bal oldalán kell, hogy legyen, mivel akkor fog szembe menni a forgalommal.
dugo93
oké. amikor egy olyan út mellett haladsz, ami egy sávos, és az egy sávon mindkét irányban haladhat a forgalom, akkor hogyan döntöd, el, hogy melyik oldal megy szemben a forgalommal?

mész a szerinted bal oldalon, jön mögüled egy autó. kapásból nem szemben haladsz a forgalommal, hanem háttal neki, ÉS a rossz oldalon. merthogy akkor a menetirány éppen fordított.
érted már?
slowmotion
Te nem érted. Ezt már előttem leírták, hogy miért fontos. Ha jön szembe két autó, akkor a ők jobbra fognak kitérni és ebben az esetben a szembe jövő autó lesz veled szemben. Meg alapból is jobbratartás van ugye. Az úton meg azt, hogy melyik oldal melyik számodra az szabja meg, hogy melyik irányba mész.

Szerkesztette: dugo93

17 napja
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
még mindig nem esett le ugye, hogy ez egyetlen darab leaszfaltozott csík?slowmotion
Attól még ha két autó szembe megy egymással itt ugyanúgy jobbra húzódnak le nem balra. Nem is értem ezt a kérdést, Magyarországon jobb oldali közlekedés van.
Sebii
ja persze. viszont ha nem találkozik két autó, akkor az emberünk az útpadkán vándorol. ott kell(ene) menetiránnyal szemben közlekednie, és ha látja, hogy autó közeledik, akkor vigyáznia.
na de hogy ha két autó is közeledik egyszerre? matekozza ki, hogy pont az ő +/- 20 méteres körzetében fognak pont találkozni, és előre menjen át az úton a megfelelő oldalra?
slowmotion
Mi?? Nem. 😀 Alapból aki sétál az az út bal oldalán kell, hogy legyen, mivel akkor fog szembe menni a forgalommal.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 9 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010

több mint 9 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
- Kolléga, tudja mit jelent egy anyag moláris extinkciós koefficiense?
- Pótvizsgát, ha jól sejtem.

több mint 1 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
koszi, hat nem tul jo. eddig elofordult, ha sokat lepcsoztem akkor erzem a terdem, de max egy napig. viszont most ez mar egy hete tart, azert is mentem el a dokihoz, raadasul sokkal kevesbe tudom mozgatni a labam mint korabban ...
csebi
Van egy csomó csodaszer, erősítő meg egyéb finomság, ám nekem a térdemen egy segített: az étkezési zselatin.

Zseniális találmány.
jobbágy#JC6
Apósom is erre esküszik. Ette is minden nap, majd mesélte, hogy mennyit javult a térde. Aztán két hónap után kiderült, hogy összekeverte a két zacskót és végig zsemlemorzsát evett 😀😀

több mint 8 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Nekem olyan kérdésem van, hogy Gyuri34-et nem-e lehetne "előléptetni" szerkesztővé?

több mint 10 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010

több mint 8 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010

több mint 9 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010

😀😀

több mint 1 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Épp Zakopanéban vagyunk. Voltunk ma fent a Gubalówkán. Ide ugye felvonóval lehetett fel és lemenni. Ittunk fent egy kávét, közben ott lett vagy 100 méteres sor a lefelé várakozók között. Mondom ezt nem kerüljük meg babakocsival, átmegyünk keresztül. Odaérünk, egy csávó kedvesen csinálja nekünk a helyet. Ránézek, épp mondanám, hogy thanks, de a számon ez a mondat jött ki: "bazmeg, ez a Gera Zoli" 😀

Nem mondom, zavarba gyüttem. 😀 De ahogy néztem, kettőnk közül csak én. Ő biztos tudta, hogy ott vagyunk 😀 Minden esetre nem basztattam közös képpel és hasonlókkal 😀

több mint 1 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Nem különösebben gondolkozom váltáson, viszont megkerestek egy team lead pozícióval, ami felkeltette az érdeklődésem. Nyilván fizuban is elég nagy ugrás lett volna. Telefonos beszélgetés alapján még megvolt a kölcsönös szimpátia, viszont kicsit jobban utána néztem a cégnek és kiderült, hogy igazi NER közeli cég, rengeteg állami megbízással. Ma le is mondtam a további köröket. Kicsit jó érzés, hogy győzött az erkölcs, de egyben szomorú is hogy itt tartunk.

több mint 4 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 010
Szerintem ezt a valasztast senki sem vedi be. Viszont jo lesz felkeszulni, mert dec kozepeig mindig lesz meccsunk a teveben 😊
Wyatt
Ha januárban már nem lesz én aláírom 😀