Mr.Breaker

Mr.Breaker
Utoljára láttuk
9 órája
Regisztrált
több mint 4 éve
Fórum hozzászólások
1 020


Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 napja
Mr.Breaker 1 020
Hihetetlen milyen tempóelőnye van a Mercedesnek futamokon... Hamilton 30 körös kemény keveréken simán megfutja a leggyorsabb kört, Bottas 20 kör alatt 1 boxkiállásnyi időt simán kiautóz a harmadikkal szemben.

Ezek után a futamok után érzem még inkább mennyire lehangoló ez a Mercedes dominancia. Az F1 talán egyik legerősebb mezőnye ez a mostani és immár 6 éve nézhetjük szezononként 4-5 futam kivételével ahogy a 3-4-5 helyekért csatáznak ezek a remek pilóták, ráadásul Bottassal a másik Mercedesben még kevesebb esély nyílik az első helyes csatákra, egyszerűen megközelítőleg sem az a szint mint akár csak egy Rosberg volt. Ezt a futamot SC nélkül is simán elvesztette volna, semmi tempója nem volt Hamiltonhoz képest.

Ferrari és Vettel kéz a kézben járnak, kiegészítik egymást mint két szerencsétlen. Ferrari szorult helyzetben való döntésképtelensége az a röhej kategória, ma ismételten csak beszívatták az egyik pilótájukat. Vettel pedig hiába a mezőny egyik leggyorsabb pilótája, ha mellé a mezőny egyik leggyengébb test-test elleni versenyzője és e mellé nyomás alatt hibát hibára halmoz. Ma is jó volt a tempója, főleg az első 20 körös lágyas etapja volt erős, az SC után is gyorsabb volt LecLerc-nél a keményeken, legalábbis abban a pár körben amikor mindketten tiszta pályán voltak. De mindez hiába, ha ilyen ordas nagy hibákat követ el. Karrierje elején még rálehetett fogni, hogy fiatal kora miatt vannak ezek a hibák és majd kinövi, de mára ez egyértelművé vált, hogy ez a legnagyobb hiányossága és a leginkább támadható felülete a karrierjének teljesen jogosan. Karrierje szempontjából kulcsfontosságú lesz a szezon 2. fele, könnyen lehet nem fog tudni ebből a gödörből kimászni és végleg a fejére nő LecLerc, akkor viszont tényleg az lenne a legjobb ha átadná a stafétát a fiataloknak.

Szerkesztette: Mr.Breaker
2 napja
Mr.Breaker 1 020
Vettel megint......
2 napja
Mr.Breaker 1 020
Na bakker és ezzel az SC-vel kb. meg is lett ölve a futam. Pedig eddig zseniális futam volt, főleg a két 21 éves kölyök amit leművelt az hatalmas volt.
15 napja
Mr.Breaker 1 020
Erről beszéltem múlthéten. Most akkor az FIA engedi a kemény versenyzést vagy nem? Mivel volt ez másabb akár a Kanadai, vagy a Francia nagydíjon történtektől? Onboard-ból látszott is, hogy Verstappen nyit még egyet a kormányon. Erre betolják indoknak, hogy háát nem maradt elég hely két autónak. 😀 Igen, ha az egyik versenyző kiszorítja a másikat általában nem marad elég hely kedves FIA. 😒
Ott tartunk most megint, hogy sehol... Nem azért dühítő, mert nem büntették meg Verstappen-t, sőt ő érdemelte meg leginkább ezt a győzelmet elképesztő volt amit ment. És tartom magam ennek még mindig bele kéne, hogy férjen, de pont az előző futamok bizonyították be, hogy az FIA szerint ezek a megmozdulások már szabálytalanok.

A másik, ez a Binotto meddig maradhat még csapatvezetőnek a Ferrari-nál? Második hétvége, ahol tisztán megvolt a tempó a futamgyőzelemre és ezt is elszerencsétlenkedik kezdve a szombati időmérős "majd mi mindenkinél okosabbak leszünk és azért sem a jobb versenygumival indulunk" történettel dobják a futamgyőzelmet, ezt még megkoronázzák azzal, hogy kihívják Vettel-t boxba, de a szerelőknek nem szólnak erről, úgy szaladnak vissza a kerekekért laza 4 mp-t eldobva maguktól, majd miután újra reális esély nyílik a dobogóra a folyamatosan lassuló Bottas miatt, kihívják újra kereket cserélni. Úgy néz ki újra egy remek szakember esik áldozatul a Ferrari rendkívül érdekes és nem kevés politikával átszőtt működése miatt.
17 napja
Mr.Breaker 1 020
Ha azt gondolom, h túlzás a büntetés, mert Kvyat ellen elkövetett feltartásért is 3 helyet adtak, akkor messze járok az igazságtól? Vagy ilyet nem illik mondani, h Hamilton által elkövetett hiba és más által elkövetett súlyosabb hiba esetén miért ugyanaz a bünti? Rendezzek tiltakozást, esetleg sírjam tele a social médiát, h tarthatatlan ez a részrehajlás? Vagy csak egyszerűen fogadjam el, h Russell feltartásánál is nagyobb feltartás ér 3-nál nagyobb büntetést és Hamilton éppen a legenyhébb mulasztást követte el, amiért már szankció jár?
dawyd728
Ha tavalyi szezont nézzük, akkor teljesen jogos a büntetés. Súlyosabb? Mindkettő eset közvetlen következménye az lett, hogy a vétlen nem tudta befejezni a körét. Innentől kezdve ugyan az alá az elbírálás alá tartozik mindkettő eset. Az más kérdés, ha a végső eredményt nem befolyásolta a feltartás, kellene e szankcionálni az esetet, de tavaly óta tudjuk ezek szerint, hogy az FIA-nál ez nem enyhítő körülmény.

Más. Kezdem azt érezni, hogy Hamilton az F1 Chuck Norris-a. Ha másodiknak intik le akkor is ő nyer, ha kap 3 rajthely büntetést, akkor is csak kettővel sorolják hátrébb. 😀 😀 Másik ilyen anomália az Russell, büntetést kap, de előrébbről indul végül mint az eredeti rajthelye.
Nem tudom mikor változtatták meg a büntetések kiosztásának a menetét, de ez így megint csak eléggé káoszosra sikeredett.
17 napja
Mr.Breaker 1 020
Megnéztem a tavalyit. Vettel a kigyorsításnál kóválygott, Hamilton a féktávon. Ha az egyik bünti, akkor a másik is. Én egyiket se büntetném, felesleges. Nyilván nincs benne a szabálykönyvben, de az elkövetett huncutság okozta kár is lehetne mérlegelés. Például hogy a feltartott versenyző kiesett-e.
De hogy pozitív legyek, Kvyatot gyorskoriból átvett szabállyal továbbengedtem volna a Q2-be, mert Russel büntetése sokat nem segített rajta.
csipkelli
Úgy néz ki felesleges köröket futottunk. Nem csinált s*gget a szájából az FIA és tavalyhoz hasonlóan, megkapta Hamilton is a +3 rajthelyet. Ez sajnos, vagy nem sajnos így korrekt a tavaly történtek után, hogy ez a túlszabályozás mennyire jó, vagy rossz az már más kérdés valóban.
17 napja
Mr.Breaker 1 020
Kimit annyira feltartotta, hogy a Q3-ig ment 😀
Amúgy jah, valamit azért osszanak ki. Bár a Q2 végét elbaszó csapatra is gondoljanak.
csipkelli
Tavaly mérlegelték a Sainz-Vettel esetnél, hogy Sainz továbbment a Q3-ba? Vagy most hirtelen felvették a szabálykönyvekbe ezt a pontot is? Ez még mindig rohadtul nem Hamiltonról szól, csak ha már következetes bíráskodásról beszélünk legyenek már tényleg következetesek és egyik csapatnak ne nézzenek már el szinte mindent,...
Mr.Breaker
Ez már rohadtul csak arról szól, hogy egy kétes szituban megbüntették Vettelt, ami abban a helyzetben extra szopás volt, sír mindenki, hogy hagyni kéne versenyezni a fiúkat. Közben meg minden szirszarért büntetnének a szurkolók. Mint most. 1:03as pálya, időben kevesebb mint Monaco. Bizony lesznek elbaszott körök. Nézzünk vissza minden onboardot, aztán osszunk ki mindenkinek 3 rajthelyet, aki pár tizeddel elbaszta valakinek a gyors körét. Biztos sokan kimaradnának a buliból.
csipkelli
Elbeszélünk még mindig egymás mellett. Magyarázd el kérlek, hogy tavaly miért volt az büntetés, ez meg idén miért nem az? Vagy tavaly még nem 1:03-as köridőket mentek? Itt Hamilton nem 1-2 tizeddel tartotta fel Kimi-t, hanem az egész körét tette tönkre, még ha a végén nem is számított ez, tavaly sem mérlegelték ezt a részét. Én nem a szigort várom el az FIA-tól, hanem a következetességet, ha az egyiknél nem mérlegelték a körülményeket a másiknál miért számít bele a végső ítéletbe, avagy most miért számít, hogy rövid a pálya, vagy hogy végül a feltartásnak nem lett ráhatása az eredményre. Addig míg ezekre nincs értelmes válasz, addig hagy érezzem már jogosnak a felháborodásom.

Friss hír, úgy néz ki másokat is elővettek feltartásért, Russel pl. kapott +3 rajthelyet Kvyat feltartása miatt. Neki úgy látszik nem volt elég indok az, hogy rövid a pálya. 😊
17 napja
Mr.Breaker 1 020
Kimit annyira feltartotta, hogy a Q3-ig ment 😀
Amúgy jah, valamit azért osszanak ki. Bár a Q2 végét elbaszó csapatra is gondoljanak.
csipkelli
Tavaly mérlegelték a Sainz-Vettel esetnél, hogy Sainz továbbment a Q3-ba? Vagy most hirtelen felvették a szabálykönyvekbe ezt a pontot is? Ez még mindig rohadtul nem Hamiltonról szól, csak ha már következetes bíráskodásról beszélünk legyenek már tényleg következetesek és egyik csapatnak ne nézzenek már el szinte mindent,...
17 napja
Mr.Breaker 1 020
Ferrari csak a szokásos. Idén másodjára lenne meg a tempó, de már időmérőn kezdik a balfaszkodást... 😒

Nem akarok megint mutogatni, mint nyilván megkeseredett Ferrari drukker, de Vettel tavaly ugyan ilyen feltartásért kapott ugyan ezen a pályán +3 rajthelyet, Hamilton kap egyáltalán egy ejnye-bejnyét majd?
23 napja
Mr.Breaker 1 020
dawyd728
Én se azt mondtam, hogy ez az F1 legnagyobb gondja, de ez is egy megoldandó probléma. Két egymást követő futamon következetesek voltak, aztán a következő kettőn megint nem lesznek azok. És szerintem igenis nem jó ez a túlszabályozás, főleg annak tükrében, hogy mit kommunikál folyamatosan a Liberty ezzel a "hagyjukversenyezniőket" szlogennel. Valahogy pl. az Indycar-ban megtudják oldani, hogy ne legyen minden hétvége roncs derby, folyamatosan megy a test-test elleni küzdelem egész futamon és csak a nagyon kirívó eseteket büntetik. Elég csak a mai Indy futamot megnézni, szerinted az F1-ben hányszor 5 mp-t osztottak volna ki azon a versenyen. Plusz ha nem lenne leaszfaltozva a legkisebb bukótér is a "biztonság" címszó alatt akkor már redukálhatnák bőven a kétes szituációkat, csupán ma is kettővel kevesebb büntetést kellett volna kiosztani, ha ott nem aszfalt van.
A többi gondolattal nagyjából egyetértek. Olyan a mai F1-ben, hogy taktikai sokszínűség nincs, mert olyan kicsi a működési tartománya ezeknek a gumiknak és tempóban is olyan kicsi az eltérés a keverékek között nem éri meg bármi mással próbálkozni. De a legnagyobb probléma valóban ez a darabjaira szakadt mezőny és alapjaiban ezt kéne leginkább orvosolni. Csak az a baj, hogy az elmúlt 6 évben egyetlen egy ilyen erre irányuló szabálymódosítást nem láttam, a nagy csapatok lobbyja érvényesül szinte mindig, azon belül főleg a Mercedes-é. Így ezt nehéz elhinni, hogy megfog oldódni rövid időn belül, akár a '21-es szabályokkal.

Szerkesztette: Mr.Breaker

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Mr.Breaker 1 020
És most tartsunk 1 perces néma csendet a QB needes csapatokért akik majd Kirk kapitány kegyeiért versenyeznek. 😀😀
2 hónapja
Mr.Breaker 1 020
Így a hajnali kisebb fajta agyvérzés után muszáj kiírnom magamból ezt.
| Konkrétan az egész eddig felépített mitológiát köpték szembe ezzel az utolsó 5 perccel és komolyan van aki ezek után még védi a sorozatot, meg a valaha készült legjobb sorozatepizódnak tartja. Még ha csak ennyi baja lett volna a résznek le is nyeltem volna, de ami ebben a részben zajlott az kritikán aluli volt. Kezdve az első jelenettel, mikor megláttam Melisandre-t azt hittem ott helyben kidobom a tv-t az ablakon, előző részben mutatták, hogy szinte körbefogták egész Deres-t a mások, de ahol Melisandre jött azt a részt biztosan, erre ő csak lazán belovagol a semmiből...
A stratégiát amit kitaláltak inkább ne is említsük meg, előrébb lettek volna, ha nincs is. És még mindig nem tudom miért pont Deres volt a legalkalmasabb hely a csatára.
Maga a dothraki roham tökéletesen tükrözte Benioffék hozzáállását az egészhez, nem baj, hogy semmi értelme, de jól néz ki ezért bele kell rakni. Ugyan ez igaz a kriptás jelenetre is, még itt a fórumon is védeni akarták páran, hogy a kriptát mágia védi, nem fognak a holtak feltámadni ott, pedig gyakorlatban megint csak annyi történt kitaláltak Benioffék egy ordas nagy hülyeséget, amiről elhitték, hogy mekkora "epic" moment lesz és beleerőltették...
Ha már 2 részt szenteltek a karakterdrámára és a részek végére ki is teljesedtek egyes karakterek, akkor húzzák már meg a ravaszt a végén könyörgöm, ne azt lássam, hogy Sam 30 zombin bukfencezik jobbra balra és semmi baja sincs.
|

| Arya... | inkább nem is mondok semmit arról a jelenetről már így is túl toxikus vagyok. 😀
| Nem baj, legalább még 3 részen keresztül nézhetjük Cersei szerencsétlenkedését, kb. még így se lenne semmi esélye, hogy Danny lenullázta a serege jó részét, van még 2 sárkánya és Meereenben van a hadserege 1/3-a is. De nyilván Cersei megint csak föl fogja venni a plot armort és lepereg róla minden. |

Maga a rész fényképezésileg, zeneileg, látványra rendben volt tényleg, nem lehet belekötni, csak hát ez van amikor a jó setting mögé elfelejtenek story-t írni. 😕
Sajnos így jártam, el kell fogadni a GoT nagyjából a 4. évad végén megszűnt, azóta csak egy-egy rész volt ami tudta hozni a színvonalat. Ez az utolsó két évad viszont kritikán alulira sikeredett, de nyilván nekem vannak magasabban az igényeim csak, mert a statisztikák azt mutatják kajálják ezt a fajta stílust.
több mint 1 éve
Mr.Breaker 1 020
Akkor egy jó Szovjetunió-Jugoszlávia rangadó a legjobb 4 közé jutásért. 😀
2 hónapja
Mr.Breaker 1 020
Én is azoknak a táborát erősítem akik eddig csalódtak az elmúlt 2 részben. Egyszerűen nem érzem a dinamikát a részekben és a részek között sem. Ez a két rész elég nagy alibizés volt, plusz rohadt súlytalan volt az egész, egyáltalán nem jött át és nem is nagyon érzékeltették, hogy most ők ott tényleg élet halál harcot fognak vívni a másokkal. Helyette telerakták a részeket fan service-szel kb némelyik jelentnél már csak Benioff kacsintó feje hiányzott a sarokból annyira túltolták. 😒
Így 4 résszel a vége előtt a másokról kb. annyit tudunk, mint a pilot epizód első 10 perce után. A legtöbb szálat még el sem kezdték lezárni, sőt még tovább bonyolították, ilyen pl. itt a fórum nagy kedvence Cersei története is akinek a sztoriját kb. már a 7. évadban le kellett volna zárni, mert reálisan nézve semmit nem ad hozzá a fő cselekményhez csak kínos időhúzás a jelenléte szerintem.
Meggyőződésem szerint a sorozat lezárása egy nagy kapkodás lesz , főleg annak tükrében, hogy a következő rész is valószínűleg egy agyatlan látvány orgia lesz, esélytelennek érzem, hogyan tudnák ezt a történetet 3 rész alatt normálisan lezárni, még ha 1.5 órás is lesz egy rész innentől úgy, hogy ne tűnjön összecsapottnak. Ezért is érzem luxusnak ezt a 2 epizódot, jóformán 2 óra játékidőt dobtak ki a semmire.

Pár gondolat még így a 3. rész előtt amik felmerültek bennem és böki csőrömet.
1. Hol marad a trónok harcától megszokott kiszámíthatatlanság? Ott majdnem leköptem a monitort mikor | másodpercre pontosan felsorakoznak a mások Deres kapui előtt. | Hol van már akár csak a Castle Black ostroma, vagy a Hardhome-i csata, amikor végig fenntartották a feszültséget egész rész alatt és a legváratlanabb pillanatban történt meg a támadás.
2.Stratégiailag nem találtak volna jobb, helyet Deresnél a harcokhoz? Mert nekem nem úgy jött le az évadok alatt, hogy Deres lenne Westeros legvédhetőbb pontja... Így, hogy kiderült legalább, hogy | az Éjkirály úgy követi Brann-t, mint légy a szart | , legalább ők választhattak volna helyszínt a csatához.
3. | A nőket és a gyerekeket, miért a kriptába menekítik, miért nem indulnak meg szimplán délnek? | Amilyen lassan mozognak a mások, tyúklépésben közlekedve is lehagynák őket. 😀

Reménykedtem benne, így az utolsó évadra összeszedik magukat, és az elmúlt 2 évad csapongó minőségét és hibáit megpróbálják majd kijavítani, de lassan be kell látni, hogy egyszerűen Martin nélkül csak ennyit tud a két producer srác.
több mint 1 éve
Mr.Breaker 1 020
Most már ezzel a Jets trade-del komolyan el kéne felfele indulnia ennek a Franchisenak. Gyakorlatilag olyan lesz az idei draftotok mintha két 1/1-etek lenne.Kiválaszthatjátok a legjobb QB-t a drafton plusz a legjobb játékost is ugyan azon a drafton. Ennél nagyobb lehetőség nemigen lesz egy ideig,hogy a Browns újra felkerüljön az NFL térképére.
több mint 1 éve
Mr.Breaker 1 020
Milyen aranyosan előbújtak a 10-20 hsz-es felhasználók 😀😀
több mint 2 éve
Mr.Breaker 1 020
Amúgy miért néz ki az összes rugó ilyen lecsúszott kamion sofőrnek azt nem tudom.
Lehet fel is teszem Ricsiéknek a kérdést. 😀
2 hónapja
Mr.Breaker 1 020
Volt oka? De mi?
Ne mond már hogy őrültség nélkül megtudod magyarázni azt hogy szembe ment azzal amiből építette a hadait.
De ok akkor nem őrült, csak kegyetlen gyilkológép aki szembe ment a józan ésszel és túlzóan reagált le egy megnyert csatát.
Így jobb ? 😊
Toca
Mert miből építette a hadait?
Csak nem azokat is kegyetlen gyilkosságokkal? A makulátlanokat úgy szerezte, hogy felégette a mestereiket, a Second Sons vezetőit szintén megölette, a dothrakiaknak a vezetőit mily meglepő élve elégette. Nem is beszélve arról hányszor akart komplett városokat felégetni. Sokkal árnyaltabb karakter volt ő mindig is annál, minthogy egy szőke Abraham Lincoln legyen.
Ez egy bosszú volt, megtorlás, azokért a veszteségekért amiket ez a város okozott neki közvetlen és közvetetten.

Továbbra sem szeretem az utolsó évadokat én sem, de az epizód ezen részébe belekötni, már tényleg a kákán is a csomót keresése.

Mind1 is úgyse fogjuk meggyőzni egymást, majd az utolsó rész eldönti. Ha ott csorgó nyállal hahotázva szál le a sárkányról Danny, akkor elismerem, hogy tényleg megőrült és akkor talán én leszek a legnagyobb bírálója ennek az ad hoc megoldásnak, addig még él bennem a remény.
5 hónapja
Mr.Breaker 1 020
Na lassan ébrednek az ős Pecc szurkolók, akik már 30 éve bérletesek, csak eddig szégyenlősek voltak.
több mint 2 éve
Mr.Breaker 1 020
Parker okos 😀 kifújja az orrát a törölközőbe és utána azzal törli a sisak plexijét. xD