goboston

New England Patriots

goboston
Utoljára láttuk
21 órája
Regisztrált
több mint 2 éve
Fórum hozzászólások
74


Utolsó 10 fórum hozzászólás

19 napja
goboston New England Patriots 74
AZ NFL átlagos draftot még matekozva is könnyen ki lehet találni abból, hogy egy NFL roster 53 fős, ennek a csapat minőséget adó magja kb 30-33 fő, amiből kell 12-15 minőségi és kulcsjátékos. Az átlagos NFL karrier hossz 6 év azoknál a játékosoknál, akik rookieként nyitó rostert fognak. Ebben a hat évben tehát nincs benne az a rengeteg aki nyáron jön, edz egy offseasont a csapattal, majd elköszönnek tőle vagy ps-ba megy. És az a kevés sem, amelyik ugyan nem fog azonnal rostert, de idővel bedolgozza magát. Viszont benne van az, aki rostert fog, és aztán szerepet is alig kapva 1-2 év után kikopik. Utóbbi kettő ha kioltja egymást (ezen már lehet vitázni, hogy kioltja-e, melyik több, de a mostani számítás szempontjából nem sokat módosít a számokon), akkor vehetjük úgy, hogy azt a 30-33 főt kell hat évente "lerotálni" (hat éves átlagos karrierrel számolva), ami azt jelenti, hogy évente 5-6 új játékost kell találni, drafton van UDFA-n. (A FA-t nem veszem ide, mert a FA-ről hozott játékos már "belterjes", az már megérkezett az NFL-be, nem új játékos. Őt már valaki ledraftolta, és akkor annál be van már számolva, talált játékosként.)

Szóval az az átlagos draft, ha éves átlagban 5-6 játékos érkezik, a roster első 30-33 játékosai közé. Minél több jó van közöttük, annál jobb lesz a roster, de átlagosan számolhatunk úgy, hogy ebből 3-4 több éves kezdő kell, és 1-2 további hasznos kiegészítő ember (vagy spec teamer, vagy rotációs játékos, stb.) Egy adott évben előfordulhat minden további nélkül, hogy az 5-6 helyett csak 2-3 érkezik, vagy jön 5-6, de abból csak 1-2 több éves kezdő. És persze az se mindegy, hogy az a több éves kezdő Julio Jones lesz, vagy tudomisén Marvin Jones. Mindegyik érték, de kell 1-2 Julio Jones is a csapatba, szóval abból a 3-4 játékosból azért kell, hogy évi átlagban 1 mondjuk kiemelkedő, és még egy minőségi "majdnem blue chip" legyen.

Ehhez a számolgatáshoz úgy gondolom nem kell NFL edzői diploma. És sok bizonytalanságot sem hordoz az állítás, mert tök egyszerűen az NFL ismert számaiból indulva ki, egy kis alap matekkal kijönnek a számok.

Namost, én azért számolok 4-5 éves draft ciklusokban, mert kb. 4-5 év egy GM szerződési ciklusa is, másrészt azért, mert ha 4-5 éves összesített draft gyengébbre jön ki az átlagnál, azt már nagyon megszenvedi a roster, mert a hat éves "teljes" ciklus kétharmada. A Pats-ét is ezért bontottam 4 éves szakaszokra, de éppenséggel 5 éves szakaszokra is bonthattam volna, majdnem mindegy lett volna a végeredmény szempontjából.

És akkor jön egy már saját szubjektív vélemény, bár szerintem a fentiekből elég megalapozott szerintem, hogy igaz legyen: a fenti számok (a rövid karrierek, gyors rotáció kényszere) és a hard cap miatt (FA igazolás korlát) minden GM első és minimum még második legfontosabb mérőszáma, hogy hogyan draftol illetve UDFA kukázik. Azzal együtt is, hogy a draftot hosszú távon nem lehet megnyerni. De elveszteni viszont el lehet.

(Ja, és a QB posztot külön kezelem a különlegessége miatt. Kiemelt fontosságú, egyszerre egy lehet a pályán, a karrier jóval hosszabb lehet, a pénz a legkevésbé számít, ha jó, stb. Szóval ezen a poszton a draft taktikák egy része nem is működik - nem lehet pl. azt csinálni, amit mondjuk egy cornernél, hogy hozok egyet 2. körben, aztán hozok két hátsó köröst meg három UDFA-t is, aztán rábízom a százalékokra, hogy ha a második körös jobb eséllyel nem válik be, akkor a hátsó körösök közül kisebb eséllyel valaki pótolhatja. És ezt a pályán is lehet tesztelni, mert felküldhetőek a játékosok rotációban, ki tud derülni, hogy kiben mi van. Az irányítónál rá kell tenni valakira a voksot, és ő fog játszani,. Hiába húznék mét további olcsóbb alternatívákat is, azok mindaddig kérdőjelek maradnak, amíg az elsőről ki nem derül, hogy bú vagy bá.)

(A 2019-es draft/udfa egyébként szerintem sem rossz, bár nem is átlag fölötti. Sikerült 3-4 használható játékost találni - Harris, Winovich, J.C. Jackson és én ide sorolom Stidhamet is, mert legalább néhány év csere QB kijött belőle, ez már nem bukta azért amibe került. És talán még Williamsben még van valami. Vagy nincs, de a 3-4-es átlag nagyjából megvan. Inkább az a gond, hogy ahhoz, hogy a 4-5 éves ciklus átlagosra javuljon, ahhoz átlag fölött kellene már egyszer-kétszer draftolni. És 2020, bár korai még a végső verdikt, de egyelőre nem úgy néz ki, mint egy kiemelkedő draft. Ha javul is még, inkább az a reális, hogy az is jobb esetben egy átlagos lesz.)

Mindegy, most már megyek inkább szidom Rosemant az eagles topicban vagy Elwayt a denveriben, mert elegetek van már gondolom a kisregényeimből. 😀
peterk2005
Személy szerint nekem nincs elegem. Korrekt elemzéseket írtál. Szerintem ezzel nem is lehet érdemben vitatkozni, gyenge gm időszak végeredményben nem túl acélos rostere. Reméljük indul az új, felfelé ívelő ciklus.
20 napja
goboston New England Patriots 74
A Pats drukkerek kapcsán mindig emlegetik a "Brady-szektásokat", de elfelejtkeznek a "BB-szektásokról". Pedig ők sincsenek kevesen 😀. Topin is közülük való, az életben nem fogod meggyőzni semmilyen ténnyel. Készült megkérdőjelezhetetlen elemzés arról, hogy BB szépet hanyatlott 2016 utáni draftokban (arról egyébként miért nem beszélünk, hogy az FA tevékenysége is gyenge volt ebben az időszakban?). Topin erre azt kérdezi tőled, hogy inkább a szemednek hiszel, mint nekem? 😆
26 napja
goboston New England Patriots 74
Volt egy korábban ide is berakott nagyon korrekt elemzés BB draftjairól. Ott jól kimutatták, hogy 2016 óta nagyjából hulladék, amit művel. Arra akkor érdekes módon sem topin, sem más hozzá hasonló véleményen levő nem reagált semmit. Hallgattak mint az a bizonyos a fűben.
Pedig ez sajnos egyértelmű volt még egy komplett elemzés nélkül is. Az öreg, mint GM sajnos gyengén muzsikált az elmúlt 3-4 évben. Ezért is lett pár évvel hamarabb vége a dinasztiának, mint lehetett volna. Erre nem válasz az, hogy egyszer úgyis vége van. Illetve válasz, de hagyjuk is hogy milyen.
Bízni én is bízom benne, hogy össze tud rakni még egyszer egy dinasztiát, bár eddig egyszer sem ment neki hasonló sem, amikor nem Brady volt a QB-ja.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Én köszönöm neki, hogy minden évben belement a fizetése csökkentésébe is, még az utolsó évében is. Valamint a rengeteg clutch elkapást a rájátszásban, amik a győzelmekig vezettek.
Wyatt
De bizony ám. Ki tudja, hogy a 49., 51., SB meglett volna e nélküle (erősen kérdéses), vagy bejutottunk e volna az 52.-be?
Hihetetlen mit tett hozzá a playoff runoknál.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
 mobile.twitter.com/FTFonFS1/status/1356253239654670341?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1356253239654670341%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fsportsdumpster.com%2Fvideo-danny-amendola-fires-shots-at-bill-belichick-and-the-patriots-coaching-staff%2F

Nem gondolnám, hogy Amendola a Patsbe szeretne jönni 😀
goboston
Kissé vicces ezt valaki olyan szájából hallani, aki a Pats előtt és után senki se 😊
jamaicababa
Ez mondjuk így azért effektíve szerintem nem igaz... előtte a Ramsben is volt ugyanúgy két 600 yard fölötti szezonja mint nálunk,most a Lionsban úgyanúgy két 600 yardos szezonja volt. Nálunk azért értékelődött fel a szerepe mert a PO-ban kulcselkapásai voltak. Arról nem Amendola tehet ,hogy sem a Rams,sem a Lions körülötte nem volt olyan jó,hogy csapatként a PO-ba jusson. De neki a 19-es Lionsos és a 10-es és 12-es Ramses szezonja egyénileg pont ugyanolyan produktív volt,mint nálunk bármelyik.
kolok1972
Úgy tűnik picikét haragszik a csapatra.
De legalább megtudtuk, hogy Brusciék senkik voltak és már akkor is TB volt a Patriot Way...

Érdekes lenne megnézni, hogy a kivágása által megspórolt pénz mennyire ment jó helyre és aki helyette lett hozva vagy megtartva az mennyire vált be.

De amúgy meg tökmindegy. BB a GM hozott egy döntést, aztán ennyi.
Solymi
Nem kért nagy pénzt, később sokkal több pénz lett elszórva be nem vált játékosokra. TB-vel extra kémia volt közöttük, a playoffokban pedig vitathatlanul kiemelkedő hozzáadott értéke volt az SB runoknál. Az elküldése mint döntés szar volt.
Ettől még persze megmosolyogtató túlzás a nyilatkozata.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
 mobile.twitter.com/FTFonFS1/status/1356253239654670341?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1356253239654670341%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fsportsdumpster.com%2Fvideo-danny-amendola-fires-shots-at-bill-belichick-and-the-patriots-coaching-staff%2F

Nem gondolnám, hogy Amendola a Patsbe szeretne jönni 😀
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Szerintem Winstonnal is hasítani fog az O, és ebből is jól fog látszani, hogy mennyire nem egy szint Payton és Arians.
goboston
Az O az Arians-Winston szerelem alatt is hasitott
zolkoo
Biztos az a baj, hogy BB/TB-n szocializálódtam, de nekem a 30 int az nem a hasítás kategória. Vagy legalábbis nem a jó irányba 😄
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Srácok én teljesen megértem a csalódottságotokat, de most komolyan akár csak feltételezés szintjén is elhangozhat, hogy Arians jobb/sikeresebb mint Payton?
Én nem követtem korábban Arians munkásságát, de ez a szezon is elég volt. Bent vannak a Bowlban, de nem Arians miatt, hanem annak ellenére. Én még ilyet nem láttam korábban, hogy egy HC - aki mellesleg reklámozottan offense guru - egy szezonon át tolja a nyilvánvalóan szar gameplant, és semmit de semmit ne tanuljon belőle. Paytonra nézve sértés egy mondatban leírni a nevüket. Nyilván nem vagyok oly mértékben képben a Saints kapcsán mint ti, de innen nézve Payton egy zseni. Mindig imádtam nézni a meccseiteket, mert kreatív, hatékony playhívások voltak. Teddyvel és Hillel is majdnem 100%-os mérlegetek volt! Payton nagyon ott van. Ebben a szezonban is kétszer pélóra húzta Arianst, és harmadszor is rendben volt a gameplan. Az intekről, fumbliról nem Payton tehetett. Amíg ő itt lesz, addig veletek számolni kell (ahogy a Brady nélküli Arians is megy majd vissza oda, ahova való). Szerintem Winstonnal is hasítani fog az O, és ebből is jól fog látszani, hogy mennyire nem egy szint Payton és Arians.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Tehát Monta azért nem passzolt 50et egy meccsen mert olyan sík hülye volt, hogy nem tudott volna egy "komplexebb" rendszert megtanulni. Nem azért mert agyon verték volna a gecibe, pontosan ezt kerülendő játszottak akkor úgy ahogy.
peach
 www.google.com/amp/s/profootballtalk.nbcsports.com/2018/01/16/other-quarterbacks-pass-when-theyre-losing-tom-brady-passes-to-win/amp/

Nem tudjátok felfogni, hogy a sok passz attempt/game és a sikeresség egy QB esetében a mentális erőt mutatja. Nem azt, hogy sík hülye (dzsízösz!), hanem azt, hogy extra mentális igénybevétel esetén hogyan tud teljesíteni. Mert azt elmondta már sok QB, hogy nagyon nem mindegy hány pass play van egy meccsen, mert azoknál mindig pre-snap olvasás, utána célpontok olvasása, stb. ami kimerítő folyamatos koncentrációt igényel, míg ha handoffokat adogatsz, akkor közben pihenhet az agyad. És amíg ezt nem tudjátok/akarjátok megérteni, hogy ennél a posztnál ez a legfontosabb, a psziché, a mental toughness, addig értetlenkedni fogtok, hogy ez a Brady hogy a fenébe kerül mindig oda? Voltak/vannak nála sokkalta tehetségesebbek? Naná! Voltak/vannak nála sokkal atletikusabbak? Még szép! Volt/van aki csak megközelítőleg ilyen mentális erővel rendelkezett? Dehogy. A közelében sem. Most talán Mahomes majd lehet még ilyen (vagy akár jobb is), ez majd a következő 10+ évben kiderül.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Én csak a Tampa drukkereket sajnálom, mert sajnos Bradyvel jöttek ZERO_L és Wyatt féle hittérítők is akik megmondják mit kell gondolni. Köszönjük szépen! Mi is el tudjuk dönteni! Soha sem szerettem Brady-t, jó játékosnak tartom, de nekik minden hozzászólásban 2X le kell írniuk, hogy Brady a GOAT. Ez tette baromira ellenszenvessé a Patriotsot. Megérti szerintem mindenki, hogy nektek ő a GOAT, de fogjátok már fel másnak nem. Miért baj az nektek ha egy 9ers szurkolónak Montana vagy Rice, Giants Eli vagy LT, Packers Favre vagy Rodgers, Colts Peyton Manning, egy denverinek Elway vagy Manning, Chiefs Mahomes, Saints Brees és így tovább. Miért fáj ez nektek annyira.

Az NFL csapatsport, arról nem beszélve , hogy egy bonyolult stratégiai játék ahol ha jó vagy az nem elég, az csak az alap. Az edzők szerepe a játékra és az eredményre legalább olyan hatással van, mint az F1-ben milyen autót kapsz. Csapatsportként a csapatársak minősége sem mindegy. Bradynek egész karrierje alatt szerencséje volt ebben is . Azok akikkel általában összehasonlítják, Montana jó csapat volt körülötte és az edzői kar is hasonlóan jó volt. Manning és Rodgers már nem ilyen szerencsés! Ők megszokták azt, néha még az sem elég ha jól játszanak(ez azért Montana és Brady esetében ritkán nem szokott elég lenni), mert akkor vereség a vége. Nekik mindig úgy kell/kellett egy meccshez hozzáállni, muszáj ma jónak lennem, mert különben kikapunk és így ugye könnyebb hibázni is. Rodgers és Manning is jó esetben átlagos vezetőedzőkkel dolgozott. Dungy-t én speciel nagyra tartom, de azért az sem véletlen, hogy a Tampa azután lett bajnok, hogy eljött onnan, pedig Gruden, hát ő abból a bajnoki címből él még ma is.

Brady-nek és szerintem Montaná-nak is bár őt nem sokat láttam játszani, nekik azért elég volt az, kimegyünk a meccsre, de ha véletlen nem megy jól akkor vannak remek edzők és jó védelem! Ilyen biztonsági hálóval azért könnyebb játszani, mint azzal a teherrel , hogy minden rajtad múlik. Szerintem Manning és akár Rodgers(mondjuk ARod azért ritkán fordít nagy hátrányból, de akkor sem hiszem, hogy azért mert fejben gyenge lenne) semmivel sem gyengébb fejben mint Brady vagy Montana volt. Az alapszakasz és a rájátszás között nem az a legfőbb különbség, hogy kikapsz és csomagolsz. Az ellenfelek minősége ott már többségénél jó edzői kar van , jó formában lévő játékosokkal. Mit kell kitalálni ezeknek a csapatoknak? Egy szem Manning-et és Rodgers-t minél jobban ki kell venni a játékból és már van is esély a győzelemre.

Manning nagyon sok GW drive-ot vezetett csak ugye utána jött az ellenfél és a védelem asszisztált a fordításhoz.
Isti81
Értem, szóval a pszichológiának semmi szerepe, minden játékos ugyanolyan erős mentálisan, és a playoffban nem az a legnagyobb különbség az alapszakaszhoz képest, hogy ha kikapsz, csomagolsz 🤣
Édes istenem, te melyik sportágat nézed?
Az összes játékos körberöhögne, ha ezt előadnád nekik 🤣🤣
Ök maguk mondták el már ezerszer ennek az ellenkezőjét.
Sajnos a védelmekről írt értekezésed sem igaz, ehhez pedig tényszerű statok vannak. Manningnek és Rodgersnek pályafutásuk alatt semmivel sem voltak rosszabb védelmei, mint mondjuk Bradynek.
A kedvencem: Manning is vezetett rengeteg GW-t (egyébként ő tényleg vezetett sokat az alapszakaszban), de aztán az ellenfél megfordította. WTF? 🤣
Ez olyan, hogy lőttem egy győztes gólt, de sajnos utána kaptunk még kettőt. Lol.

Most kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor a már említett Rodgersnek, JJ Wattnak, a rakás többi aktív vagy korábbi NFL játékosnak, a szakmai portáloknak higgyek e (ugyanis ő szerintük Brady a legnagyobb), vagy Isti81-nek? Nem kis dilemma. Valami hasonlót éreztem, amikor először olvastam a laposföld elméletről 😄

Legkedveltebb fórum hozzászólások

1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Srácok én teljesen megértem a csalódottságotokat, de most komolyan akár csak feltételezés szintjén is elhangozhat, hogy Arians jobb/sikeresebb mint Payton?
Én nem követtem korábban Arians munkásságát, de ez a szezon is elég volt. Bent vannak a Bowlban, de nem Arians miatt, hanem annak ellenére. Én még ilyet nem láttam korábban, hogy egy HC - aki mellesleg reklámozottan offense guru - egy szezonon át tolja a nyilvánvalóan szar gameplant, és semmit de semmit ne tanuljon belőle. Paytonra nézve sértés egy mondatban leírni a nevüket. Nyilván nem vagyok oly mértékben képben a Saints kapcsán mint ti, de innen nézve Payton egy zseni. Mindig imádtam nézni a meccseiteket, mert kreatív, hatékony playhívások voltak. Teddyvel és Hillel is majdnem 100%-os mérlegetek volt! Payton nagyon ott van. Ebben a szezonban is kétszer pélóra húzta Arianst, és harmadszor is rendben volt a gameplan. Az intekről, fumbliról nem Payton tehetett. Amíg ő itt lesz, addig veletek számolni kell (ahogy a Brady nélküli Arians is megy majd vissza oda, ahova való). Szerintem Winstonnal is hasítani fog az O, és ebből is jól fog látszani, hogy mennyire nem egy szint Payton és Arians.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Hihetetlenul helyezkedik Brady ...
Eddig BB es a Pats cipelte mint ballaszt 6 gyuruig most meg egy jo utemu valtassal a kalozok hajojan kapaszkodott fel a SB-ig!😉
yooker
Nemcsak mázlista de egy látnok is. Az addig semmit sem nyerő Patsnél még nem tehetett róla, hogy odakerült, és pont utána jutottak be 9 SB-be, amiből hatot bemákoltak/elcsaltak/ellenfelek elbénáztak (haterek szabadon választhatnak), de most már ő választotta ki az NFL leglúzerebb (értsd legrosszabb győzelmi mutatóval rendelkező) franchise-át, akik 13 éve playoffban sem voltak. Ebben meglátni ezt a lehetőséget, a pali egy médium. 😉
3 hónapja
goboston New England Patriots 74
Részvétem srácok. Majd talan legközelebb. Ja, nem😂
Kájzerszóze
Asszem ugyanezeket a mondatokat halljátok ti is minden évben a playoffban nem? 🤣
20 napja
goboston New England Patriots 74
A Pats drukkerek kapcsán mindig emlegetik a "Brady-szektásokat", de elfelejtkeznek a "BB-szektásokról". Pedig ők sincsenek kevesen 😀. Topin is közülük való, az életben nem fogod meggyőzni semmilyen ténnyel. Készült megkérdőjelezhetetlen elemzés arról, hogy BB szépet hanyatlott 2016 utáni draftokban (arról egyébként miért nem beszélünk, hogy az FA tevékenysége is gyenge volt ebben az időszakban?). Topin erre azt kérdezi tőled, hogy inkább a szemednek hiszel, mint nekem? 😆
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Jajjmár ne írjatok ilyeneket, mert kiboritjátok topint, aki a lelkére fogja venni, hogy szerintetek ezt is elbaszta BB 😄
2 hónapja
goboston New England Patriots 74
Playoff harcban voltunk... idén 11-5 kellett az AFC-ben a playoffhoz, mi 7-9-cel végeztünk. Közünk nem volt a playoff hunthoz.
BB miért ne baszhatna el dolgokat? Azért mert nem tudjuk/értjük a döntések hátterét, attól még látjuk, ha valami nem jött össze. Egy Michelin-csillagos séfnél sem tudjuk mire gondolt, amikor el akarta készíteni az ételt, de azt meg tudjuk ítélni, ha szar lett 😀
Lehet mantrázni, hogy minden a tervek szerint alakult, csak ez egyszerűen nem igaz. Itt sok minden félre ment az elmúlt pár évben. Legelőször is az, hogy nagyon mellé lőtt, amikor Brady várható "élettartamával" számolt (hány éve meg akart már szabadulni tőle). És az egész O jelenlegi állapotának ez az alapja.
goboston
A sefnel aligha tudod megallapitani mi a jo, marmint szakmailag. Izles szerint igent, de annak koze nem lesz a szakmai tenyekhez. Persze megertem ha valaki mindenhez is ert..

Playoff hun volt a csoport meccsekig. Sot 4 meccsel a vege elott a sajat kezunkben volt a sorsunk, ha mindent nyerunk vagy valami 98% volt a sansz. Nem emlekszem pontosan.

Senki nem irta azt, hogy vegig az utolso forduloig az lett volna. Ez csak szokasos felremagyarazas vagy ertetlenseg. Egyik se tul pozitiv 😉

A lenyeg BB elbaszta..itt mindenki jobb lett volna 😀
topin
Szóval szerinted egy ételről csak egy séf mondhat véleményt? Vagy csak olyan, aki szerint egy séf mindig jól és jót főz, mert ő ért hozzá?
Ha nem ízlik egy étel pont leszarom, hogy maga Gordon Ramsay szuvidálta a kobe marha steaket.
Ne haragudj, de ez egy fórum, ahol pont olyan műkedvelők szólnak hozzá a csapatuk viselt dolgaihoz, mint Te vagy éppen én.
Aligha van itt olyan Patriots szurkoló, aki számára Belichick ne lenne egy örök ikon, a legnagyobb a legnagyobbak között (szubjektíven persze). Ezért is vagyunk képesek elfogadni azt a tényt, hogy neki se mindig minden jön össze. Egyrészt hozhat rossz döntéseket, másrészt ilyen az egész liga rendszere.
De azért engedd már meg plíz, hogy mindenki úgy lássa a dolgokat ahogy. Ki hegesztő szemüvegen, ki pedig csillámpónis szemüvegen keresztül.
Például gondolhatom azt, hogy a Mester nem azért hagyta szerencsétlen Bentleyt letolt nadrággal egyedül a szezon közepén az LB sorban, mert ez egy nagy magasztos terv része volt, hanem mert ez így sikerült. Vagy nem azért nem hozott egy épkézláb embert a D falba Guy mellé a szezon alatt a "PO rush" kellős közepén, mert szerinte így is simán meglehet a PO, hanem azért mert nem tudott miből.
Nem izgulok a csapat jövője miatt, egyrészt mert hiszek Belichick munkájában, másrészt mert elfogadom, hogy a fent után van éppen lent is.
Boston
véleményt mondhatsz egy olyan séfről, akinek a munkáját feldolgozni se bírok szakmailag, csak felesleges okoskodás. Az a fajta vélemény, hogy neked ízlett-e vagy sem, az nem szakmai, az szubjektív. És ízléshez van köze, ami alapján a séf munkájából semmiféle következtetés nem vonható le. Főként, ha ezt a főzés felénél fejted ki, mert akkor kóstolod.

itt ugyanis erről van szó.

Az hogy Bentley így sikerült, az most melyik kategória akkor? Amit én írok, hogy nem vontak be inkább jövőbeli értéket és hagyták így a posztot és megpróbálták megoldani Safety támogatással, Phillips többszöri felmozgatásával például, meg Duggerrel. Aztán ez ennyire sikerült. Vagy csak nézett ki bambán a fejéből az öreg, hogy na elveszett az összes LB és hopsz közben elindult a szezon, meg eljött a trade deadline mire ráeszmélt? Tök logikusan látszik, hogy a rosterről próbálta megoldani a helyzetet és nem azért mert nem látta, vagy nem tudta volna máshogy. Hanem, mert így döntött az előzmények után. És akkor itt megint lehet választani: 1.elbaszta 2.miért gondolta úgy hogy így oldja meg? És itt nem az a lényeg, hogy a végeredmény jó lett vagy rossz. Hanem, hogy mi volt az elképzelés és miért az volt.

Erre én azt mondom, hogy eltudom fogadni, hogy egy ilyen évre egy nem ismert 21-es cap mellett, nyögve a TB DM-t is, nem akart olyan embert hozni, akiért bármit áldozni kellett volna az építkezés későbbi fázisaiból. És úgy gondolta, hogy megpróbálja "kényszerből" a safetykkel megoldani, mert az újoncok közül nem nagyon szoktunk senkit agyonterhelni week1-től kezdve.

Ennek fényében engem nem aggaszt, hogy átfutottak rajtunk. Ilyen megoldásokkal csak időlegesen lehet limitálni az ellenfelet. Pontosan ez is történt. Viszont nálam ez elfogadható döntés volt, akkor is ha maga az eredménye baromi szarul festett jó pár meccsen és éves szinten nézve is statok alapján is béna kivitelezés lett. Tehát nálam nem baszta el, hanem így kivitelezte a külső körülmények okán. Éppen ezért, abban a pillanatban, ahogy ide játékost hoz, egyből látható javulás fog beállni, mert a rendszerbe olyan fogaskerék érkezik, aki gördülékenyebben fogja kivitelezni.

Mindig a rendszer lesz a lényeg, és az hogy a játékos mennyire illik bele. Agyonfizethetünk linebackereket, mint tette a Raiders, ha rendszeren kívül van az erősségük, vagy rossz rendszerben vannak, ami eleve működésképtelen valamiért, akár csak az adott állománnyal, akár alapból. Vagy az is lehet olyat fizetsz agyon, aki előtte kurva jónak tűnt, de kiderül hogy csak az előző rendszerből élt, vagy a társak húzták fel. Erre mondjuk, majdnem mindenki jó példa, aki tőlünk elment.

És felőlem aztán lehet úgy látni a kaja felénél, hogy bassza meg ez nem ízlik, mi ez a szar, meg lehet elbasztázni is. Mindkettőn mosolyogni fogok, mert az ilyen attitűdből soha nem lesz előrelépés. Hiszen eleve képtelen felmérni a valódi kontextust és nem megoldásokban gondolkozik, hanem konkrétan infóhiányban véleményez és lehetetlen bevinni bármilyen más érvet, mert képtelen rá. Az egyik a másikból fakad. Nem a megoldás érdekli, nem az ok így nincs min agyalni, nincs mit megoldani. Csak az van amit lát, jó vagy rossz.
topin
Már bocsánat, de ha én beülök kajálni, akkor én vagyok akinek a séf főz. Nem nekem kell a megoldáson gondolkodni, vagy ha igen, az már régen rossz. Én mint fogyasztó (és itt is azok vagyunk) csak véleményezek. Nyilván nincs arról információm, hogy a séf milyen alapanyagokat, miért, mennyiből vásárolt a kajámhoz, de azt el tudom dönteni, hogy ez finom lett vagy sem. És engem mint fogyasztót nem is érdekel más, csak hogy ha már beültem egy kajára a világ legjobb séfjéhez (mert BB az - legalábbis HC-ként mindenképp), akkor finomat egyek.
Ha akkor is éltetem a séfet, amikor az öklendezést elfojtva erőltetem le a falatokat, akkor egy kritikátlan rajongó vagyok csupán, aki személyi kultusz keretein belül nézem a séf munkáját.

Ez a minden a terv szerint dolog már ott megbicsaklik, hogy minimum a Gerappa trade óta nem Bill tervei szerint alakul a franchise. Mondhatnánk, hogy csak O oldalon, de itt a cap miatt nincs ilyen, itt minden mindenre kihat.
Nem tudta a saját terve szerint elkezdeni az új irányt (más kérdés, hogy amit azóta láttunk Jimmyből - és persze Tomból - aszerint ez miért lett volna jó nekünk), Kraft miatt maradt Brady. Viszont Brady mellett sem tudta letenni a voksát egy hosszú távú szerzödéssel, amivel menedzselhető lett volna a cap.
BB azt mondja a szájával, itt minden Bradynek volt alárendelve. És így jött össze tavaly a Meyers, Harry, Sanu, JE, Izzo, Lacosse "arzenál". Namost itt akkor mi volt a terv? Egyáltalán lényeges, hogy mi volt? Mert hogy nem ez az is biztos. Akkor nem lett volna a Sanu meg AB kapkodás, meg Ben Watson reaktiválása az arany alkonyból.
Én elfogadom, hogy van akinek a lelki békéjének fenntartásához az kell, hogy mindig minden a terv része és a főnök sosem téved.
Te meg fogadd el azt, hogy van olyan szakmaiatlan fogyasztó - mint én - akit csak a kaja íze érdekel, és ha nem ízlik, akkor kritizálja még a világ legjobb séfjét is.
19 napja
goboston New England Patriots 74
AZ NFL átlagos draftot még matekozva is könnyen ki lehet találni abból, hogy egy NFL roster 53 fős, ennek a csapat minőséget adó magja kb 30-33 fő, amiből kell 12-15 minőségi és kulcsjátékos. Az átlagos NFL karrier hossz 6 év azoknál a játékosoknál, akik rookieként nyitó rostert fognak. Ebben a hat évben tehát nincs benne az a rengeteg aki nyáron jön, edz egy offseasont a csapattal, majd elköszönnek tőle vagy ps-ba megy. És az a kevés sem, amelyik ugyan nem fog azonnal rostert, de idővel bedolgozza magát. Viszont benne van az, aki rostert fog, és aztán szerepet is alig kapva 1-2 év után kikopik. Utóbbi kettő ha kioltja egymást (ezen már lehet vitázni, hogy kioltja-e, melyik több, de a mostani számítás szempontjából nem sokat módosít a számokon), akkor vehetjük úgy, hogy azt a 30-33 főt kell hat évente "lerotálni" (hat éves átlagos karrierrel számolva), ami azt jelenti, hogy évente 5-6 új játékost kell találni, drafton van UDFA-n. (A FA-t nem veszem ide, mert a FA-ről hozott játékos már "belterjes", az már megérkezett az NFL-be, nem új játékos. Őt már valaki ledraftolta, és akkor annál be van már számolva, talált játékosként.)

Szóval az az átlagos draft, ha éves átlagban 5-6 játékos érkezik, a roster első 30-33 játékosai közé. Minél több jó van közöttük, annál jobb lesz a roster, de átlagosan számolhatunk úgy, hogy ebből 3-4 több éves kezdő kell, és 1-2 további hasznos kiegészítő ember (vagy spec teamer, vagy rotációs játékos, stb.) Egy adott évben előfordulhat minden további nélkül, hogy az 5-6 helyett csak 2-3 érkezik, vagy jön 5-6, de abból csak 1-2 több éves kezdő. És persze az se mindegy, hogy az a több éves kezdő Julio Jones lesz, vagy tudomisén Marvin Jones. Mindegyik érték, de kell 1-2 Julio Jones is a csapatba, szóval abból a 3-4 játékosból azért kell, hogy évi átlagban 1 mondjuk kiemelkedő, és még egy minőségi "majdnem blue chip" legyen.

Ehhez a számolgatáshoz úgy gondolom nem kell NFL edzői diploma. És sok bizonytalanságot sem hordoz az állítás, mert tök egyszerűen az NFL ismert számaiból indulva ki, egy kis alap matekkal kijönnek a számok.

Namost, én azért számolok 4-5 éves draft ciklusokban, mert kb. 4-5 év egy GM szerződési ciklusa is, másrészt azért, mert ha 4-5 éves összesített draft gyengébbre jön ki az átlagnál, azt már nagyon megszenvedi a roster, mert a hat éves "teljes" ciklus kétharmada. A Pats-ét is ezért bontottam 4 éves szakaszokra, de éppenséggel 5 éves szakaszokra is bonthattam volna, majdnem mindegy lett volna a végeredmény szempontjából.

És akkor jön egy már saját szubjektív vélemény, bár szerintem a fentiekből elég megalapozott szerintem, hogy igaz legyen: a fenti számok (a rövid karrierek, gyors rotáció kényszere) és a hard cap miatt (FA igazolás korlát) minden GM első és minimum még második legfontosabb mérőszáma, hogy hogyan draftol illetve UDFA kukázik. Azzal együtt is, hogy a draftot hosszú távon nem lehet megnyerni. De elveszteni viszont el lehet.

(Ja, és a QB posztot külön kezelem a különlegessége miatt. Kiemelt fontosságú, egyszerre egy lehet a pályán, a karrier jóval hosszabb lehet, a pénz a legkevésbé számít, ha jó, stb. Szóval ezen a poszton a draft taktikák egy része nem is működik - nem lehet pl. azt csinálni, amit mondjuk egy cornernél, hogy hozok egyet 2. körben, aztán hozok két hátsó köröst meg három UDFA-t is, aztán rábízom a százalékokra, hogy ha a második körös jobb eséllyel nem válik be, akkor a hátsó körösök közül kisebb eséllyel valaki pótolhatja. És ezt a pályán is lehet tesztelni, mert felküldhetőek a játékosok rotációban, ki tud derülni, hogy kiben mi van. Az irányítónál rá kell tenni valakira a voksot, és ő fog játszani,. Hiába húznék mét további olcsóbb alternatívákat is, azok mindaddig kérdőjelek maradnak, amíg az elsőről ki nem derül, hogy bú vagy bá.)

(A 2019-es draft/udfa egyébként szerintem sem rossz, bár nem is átlag fölötti. Sikerült 3-4 használható játékost találni - Harris, Winovich, J.C. Jackson és én ide sorolom Stidhamet is, mert legalább néhány év csere QB kijött belőle, ez már nem bukta azért amibe került. És talán még Williamsben még van valami. Vagy nincs, de a 3-4-es átlag nagyjából megvan. Inkább az a gond, hogy ahhoz, hogy a 4-5 éves ciklus átlagosra javuljon, ahhoz átlag fölött kellene már egyszer-kétszer draftolni. És 2020, bár korai még a végső verdikt, de egyelőre nem úgy néz ki, mint egy kiemelkedő draft. Ha javul is még, inkább az a reális, hogy az is jobb esetben egy átlagos lesz.)

Mindegy, most már megyek inkább szidom Rosemant az eagles topicban vagy Elwayt a denveriben, mert elegetek van már gondolom a kisregényeimből. 😀
peterk2005
Személy szerint nekem nincs elegem. Korrekt elemzéseket írtál. Szerintem ezzel nem is lehet érdemben vitatkozni, gyenge gm időszak végeredményben nem túl acélos rostere. Reméljük indul az új, felfelé ívelő ciklus.
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Én csak a Tampa drukkereket sajnálom, mert sajnos Bradyvel jöttek ZERO_L és Wyatt féle hittérítők is akik megmondják mit kell gondolni. Köszönjük szépen! Mi is el tudjuk dönteni! Soha sem szerettem Brady-t, jó játékosnak tartom, de nekik minden hozzászólásban 2X le kell írniuk, hogy Brady a GOAT. Ez tette baromira ellenszenvessé a Patriotsot. Megérti szerintem mindenki, hogy nektek ő a GOAT, de fogjátok már fel másnak nem. Miért baj az nektek ha egy 9ers szurkolónak Montana vagy Rice, Giants Eli vagy LT, Packers Favre vagy Rodgers, Colts Peyton Manning, egy denverinek Elway vagy Manning, Chiefs Mahomes, Saints Brees és így tovább. Miért fáj ez nektek annyira.

Az NFL csapatsport, arról nem beszélve , hogy egy bonyolult stratégiai játék ahol ha jó vagy az nem elég, az csak az alap. Az edzők szerepe a játékra és az eredményre legalább olyan hatással van, mint az F1-ben milyen autót kapsz. Csapatsportként a csapatársak minősége sem mindegy. Bradynek egész karrierje alatt szerencséje volt ebben is . Azok akikkel általában összehasonlítják, Montana jó csapat volt körülötte és az edzői kar is hasonlóan jó volt. Manning és Rodgers már nem ilyen szerencsés! Ők megszokták azt, néha még az sem elég ha jól játszanak(ez azért Montana és Brady esetében ritkán nem szokott elég lenni), mert akkor vereség a vége. Nekik mindig úgy kell/kellett egy meccshez hozzáállni, muszáj ma jónak lennem, mert különben kikapunk és így ugye könnyebb hibázni is. Rodgers és Manning is jó esetben átlagos vezetőedzőkkel dolgozott. Dungy-t én speciel nagyra tartom, de azért az sem véletlen, hogy a Tampa azután lett bajnok, hogy eljött onnan, pedig Gruden, hát ő abból a bajnoki címből él még ma is.

Brady-nek és szerintem Montaná-nak is bár őt nem sokat láttam játszani, nekik azért elég volt az, kimegyünk a meccsre, de ha véletlen nem megy jól akkor vannak remek edzők és jó védelem! Ilyen biztonsági hálóval azért könnyebb játszani, mint azzal a teherrel , hogy minden rajtad múlik. Szerintem Manning és akár Rodgers(mondjuk ARod azért ritkán fordít nagy hátrányból, de akkor sem hiszem, hogy azért mert fejben gyenge lenne) semmivel sem gyengébb fejben mint Brady vagy Montana volt. Az alapszakasz és a rájátszás között nem az a legfőbb különbség, hogy kikapsz és csomagolsz. Az ellenfelek minősége ott már többségénél jó edzői kar van , jó formában lévő játékosokkal. Mit kell kitalálni ezeknek a csapatoknak? Egy szem Manning-et és Rodgers-t minél jobban ki kell venni a játékból és már van is esély a győzelemre.

Manning nagyon sok GW drive-ot vezetett csak ugye utána jött az ellenfél és a védelem asszisztált a fordításhoz.
Isti81
Értem, szóval a pszichológiának semmi szerepe, minden játékos ugyanolyan erős mentálisan, és a playoffban nem az a legnagyobb különbség az alapszakaszhoz képest, hogy ha kikapsz, csomagolsz 🤣
Édes istenem, te melyik sportágat nézed?
Az összes játékos körberöhögne, ha ezt előadnád nekik 🤣🤣
Ök maguk mondták el már ezerszer ennek az ellenkezőjét.
Sajnos a védelmekről írt értekezésed sem igaz, ehhez pedig tényszerű statok vannak. Manningnek és Rodgersnek pályafutásuk alatt semmivel sem voltak rosszabb védelmei, mint mondjuk Bradynek.
A kedvencem: Manning is vezetett rengeteg GW-t (egyébként ő tényleg vezetett sokat az alapszakaszban), de aztán az ellenfél megfordította. WTF? 🤣
Ez olyan, hogy lőttem egy győztes gólt, de sajnos utána kaptunk még kettőt. Lol.

Most kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor a már említett Rodgersnek, JJ Wattnak, a rakás többi aktív vagy korábbi NFL játékosnak, a szakmai portáloknak higgyek e (ugyanis ő szerintük Brady a legnagyobb), vagy Isti81-nek? Nem kis dilemma. Valami hasonlót éreztem, amikor először olvastam a laposföld elméletről 😄
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Véletlenül szaladtam bele, még az alapszakaszban. Akkor nem akartam írni. Én tudom, hogy minden csapatban vannak hangadók és vezérek. De nekem az akkor sokkoló volt látni, hogy milyen stílusban kérdezi fel a csapattársát. Nekem Brady az az ember volt, aki bátorítja, felemeli, támogatja a társait. Ott pedig az látszott, hogy nagyon nem az történik.

Azt tudom, hogy az Öreg is nagyon le tudja kapni a játékosait, ha hülyeséget csinálnak, de sohasem a közönség előtt, nem a kamerák előtt.

De mindegy is. Az én emésztésem nem téma. Nem kell azzal foglalkozni, hogy mit vesz be a gyomrom és mit nem. Még az is lehet, hogy félreértettem valamit. Kicsit reménykedek benne.
Kollega
Az "Öreg" azért sosem riadt vissza attól, hogy nyilvánosan alázza az adott játékost, akire pipa. Nem tudom már melyik futóval csinálta meg, hogy egy fumble után a meccs végéig labdával a kezében kellett állnia a pálya mellett. Talán Ridley volt az, de nem biztos. A Butler esetnél is, nem elégedett meg vele, hogy nem játszatja, kihagyja a meccsnapi keretből, hanem beöltöztette, és végig ott álltatta a pálya mellett, had lássa ország-világ, hogy az embernek amúgy semmi baja, csak épp cumiztatása zajlik.
Kinek mire érzékeny a gyomra ugye 😀
1 hónapja
goboston New England Patriots 74
Én a ma este nem biztos, hogy felkelek meccset nézni, túl sok a dolog napközben, és az idegrendszerem nem úgy üzemel, ahogy szeretném.

Egyetértek azzal a becsléssel, hogy olyan 55%-os favoritok vagyunk, a védelemi párharcon múlik minden. Az összes előzetes azzal foglalkozik, hogy mennyire klikkel a TB O, és szerényen nem ejt szót arról, mennyire jó a D, és mennyire jó a mi D-nk. Ha Bowles elő tudja kaparni azt a formát, amit a GB ellen tudtak, akkor nyernek, ha mi nem hozzuk azt a formát, amit az első meccsen (a második egy teljes meltdown volt részükről, én abból nem indulnék ki), akkor is.

Összefoglalva: egyik O sem jobb, mint a másik D top formában.
Gyurma Pappa
Tampa O fal belsejéből kiesett Cappa. A Tampa O többek között azért is klikkelhetett, mert összeállt a faluk. Tiszta zsebbel még mindig szétszedi akár az elit passz D-ket is Brady. Ha a csere miatt nem lesz olyan a fal belseje, és azt rendszeresen benyomjátok Bradyre, akkor meg is nyeritek a meccset. Ha ez nem fog menni, akkor lehet baj.