goboston

New England Patriots

goboston
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
203


Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 napja
goboston New England Patriots 203
Itt nem feltétlenül az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem hogyan és milyen alapon érvel.
Én topin véleményét azért fogadom sokszor el, mert a mondanivalója mellé tesz kontextust, statokat és adatokat, így az amit mond, a véleménye érthető és logikus. Függetlenül attól h úgy lesz-e vagy sem.
Lúdas Solymi
Sőt, tök lényegtelen.
Topin pókeres, így 100 vak mélységig mindien bersenyen be fogja tenni preflop allinra egy játékos ellen a KK-t, pedig nem fog mindig nyerni vele, de ettől még a döntés helyes döntés, és ezer leosztásból kb. 700-t meg is fog nyerni.
De ha ez a move a WSOP main event döntő asztal heads-up fázisában történik egy AA ellen, akkor utólag rossz döntésnek tűnhet, vagy ha egy JJ ellen történik, és jön a set a bubiknak, holott mindkét esetben 70 százalékban helyes döntést hozott.
Egy döntés megítélésénel a döntés után történtek irrelevánsak.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez baromira nincs így. Mert az élet legtöbb területe nem póker. A pókerben így van, mert az nem szerencsejáték, hanem matematika, és ott a döntés adott pillanatban helyes vagy helytelen függetlenül az utána következő eredménytől, mert a matek miatt a helyes döntés hozni fogja hosszú távon az elvárt eredményt, még ha adott pillanatban bukót is eredményezett. De az élet nem ilyen döntésekből áll. Nem egy pakliból játszol, nincs örök érvényű matekod. Ezért nem lehet matekkal igazolni pl. egy Juju-Meyers cserét, mert lehet a statok, a matek kidobja, hogy jó döntés, de valójában szar, mert ahogy leírta itt más is, nem cseréled le azt a wr-t, akivel a legjobb a kémiája a qb-dnak. Ezért volt már faszság az aprót kérő Amendola elengedése is Brady idejében, oltári nagy faszság, mindegy mit mondott a matek.
Van az a mondás, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. Mert az eredmény bizony minősíti a döntést. Hosszabb távon mindenképpen. És itt évek óta tartó vergődésről és negatív tendenciáról beszélünk. Amihez sorozatos rossz döntések vezettek. Amik már adott pillanatban is szarnak látszottak.
22 napja
goboston New England Patriots 203
22-es draftunk ritka szar lett megint... Itt lehet a kutya elásva miért is vagyunk ott ahol
ParadSEC
A témához ,vitainditónak:
 www.masslive.com/patriots/2023/11/jack-jones-is-a-symptom-of-greater-patriots-problem-guregian.html?utm_campaign=newenglandpatriots_sf&utm_medium=social&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2RSsmeOA1ByeOWEHVltttEbRXHbLGuBD0gWEjQDCLxphon5vvqCc0aUkw_aem_ASLi9tmlgl3WPMY2WEnaAY6VB3b2wxDVkdkBFS4OF8b0rEBeTnOu0v5PjG8qA2rV2C8
Kulcsmondat a cikkből:
After a slew of unsuccessful drafts, after parting ways with Tom Brady, the Pats could ill-afford to pile on more bad draft picks and forgettable drafts.

The 2022 draft has already struck that chord.

kolok1972
Hányszor írtam le itt ezt már...
zinedine5
Így van,csak ez a cikk most egy kicsit más szempontból nézi a Jack Jones ügy kapcsán,hogy régebben sem állt távol a red flages játékosokkal való rizikozas BB-tol,csak akkor belefért,hogy volt ami bejött volt ami nem. Most viszont már - a sorozatosan szar draftok miatt- nem fér bele ez a gambling,illetve visszahull a FO-ra.
És ebből a szempontból különösen érdekes a Kraft 2021-es nyilatkozat a cikkből a draftokrol. És itt összekapcsolódik a két téma,amit Solymi felvetett,hogy mit gondolhat Kraft. Hat ezt!
kolok1972
Én ezzel a megállapítással nem teljesen értek egyet.
A védelmet elnézve azért nagy lyukak ott se feltétlenül voltak a draft előtt, úgy meg h azért korábban az volt a mantra, hogy BB ezeket a játékosokat meg tudja fegyelmezni, nem annyira volt rossz döntés.

Persze inkább az O-falba pakoltam volna embert, de azért a sérülésekig senki nem gondolta, hogy itt ilyen rossz lesz a helyzet.

Ez inkább ilyen utólag már mindenki okos cikk.
Lúdas Solymi
Szerintem viszont te érted félre a cikk lényegét !
Ez a cikk pont nem csak a 2022-es draft húzásait elemzi -hiszen a végén ott van a 2018,2019 és és a 21-es draftra vonatkozó megállapítások -főleg nem azt kifogásolja,hogy kihúztuk Jonest a red flagek ellenére,tehát hogy ez a döntés mennyire volt jó vagy sem
A cikk lényege pont az,hogy régebben az ilyen kockázatos húzások jobban belefértek ,mert erős volt a keret, a draftok sokkal jobbak voltak ,így ha nem jött be egy kockázatos red flages választás (nem is csak a draftról beszél,hiszen a rossz példaként felhívott Haynesworth FA -n jött ),akkor sem volt gond, mert a személyi döntések (draft,Fa) többsége ült.
Most viszont teljesen más a helyzet a sorozatos rossz döntések miatt (erre utal a kivastagított mondat is )és erre utal a cikk címe. Nem az a baj önmagában hogy a kockázatos Jones pick nem jött be,hanem az,hogy ezzel együtt,a 2022-es draft többi húzásból is egy csomó kuka..
A cikkben:
Jones was a fourth round pick. He had some talent as a cornerback, and a lot of swag. But the Patriots really couldn’t afford to continue with their gambling ways. At this stage, they no longer have that wiggle room to absorb the losses from players who don’t work out.

Szóval itt szó nincs utólagos okoskodásról. Szerintem...
kolok1972
Én viszont még mindig tartom amit írtam.
Gyakorlatilag most egy Jack Jones kapcsán megint elővették az elmúlt 3-4 év draftját és retrospektív módon rámutatnak, hogy jajj hát ilyeneket nem lehet, mert ezek miatt lett ez az eredmény.
Amiben van igazság, de csúsztatás is rendesen, hisz a szezon előtt azt nem mondta volna meg senki se hogy így fogunk állni, sőt, mindenki egy korrekt szezont várt a csapattól.

Persze, a rossz draftok nem segítettek, aminél kérdés h mi okozta azt, hisz ha megnézzük a korábbi draftokat, akkor szinte minden évben jöttek jó játékosok, úgy h a GM/HC nem változott és a módszer sem:

 www.pro-football-reference.com/teams/nwe/draft.htm

Nem gondolom azt, hogy BB hirtelen TB után elkezdett volna más módszerrel draftolni (bár ki tudja) vagy rulettezni. Meg miért pont TB után?


Persze, vannak prospect értékelők meg konszenzusos és draft boardok, de látjuk nem egyszer, hogy borul.
Persze, vannak olyan prospectek akik nagyobb eséllyel válnak, be, de akkor is, a 220 draftolt NFL játékos nagy része kuka, úgy h a 32 csapat keretében, gyakorlóval együtt van kb. 2200 játékos.
És tegyük fel azt a kérdést, hogy mi az oka annak, hogy az elmúlt évek draftjai nem sikerültek jól.

De egyébként ezt már kitárgyaltuk ezerszer és a csapat is elmondta, hogy változtattak a draftolási procedúrán és a 21-es draft már ennek az eredménye, emlékeim szerint.
Itt kérdés, hogy mennyi lehet Ziegler érdeme, a többiben meg mennyi Groh-é vagy akár a korábbiaknál felelős Caserio.
Lúdas Solymi
Ne haragudj Solymi,de Veled is lehetetlen vitatkozni. Egész idáig azon ment a mantra,hogy a draftot csak pár év elteltével lehet objektíven értékelni,most meg amikor pontosan ez történik,akkor előállsz azzal hogy ez csak egy retrospektív okoskodás.
Kit érdekel hogy miért nem sikerült a draft ,amikor uaz a HC es a GM? Ennek akkor van jelentősége ha ez a két személy nem ugyanaz es meg kell nézni,hogy ki hozta meg a végső döntést a draftoltakrol,ergo kit terhel a felelősség.
Nálunk ennek semmi jelentősége mert BB az egyszemélyes döntéshozó.Ha akar Caseirorol,akar Zieglerrol,akar Grohrol beszélünk ,az Ő fonokuk GM BB.
Jössz azzal hogy ez már ezerszer ki lett tárgyalva es változtattak a draftolasi procedúrán es ennek az eredménye lett 2021. Ok!
És akkor 2022? Mert perpill úgy tűnik hogy abból a classbol ( es ez is benne van a cikkben ) max Strange es M. Jones lesz használható ,az összes többi pick kuka.Szoval szó nincs arról hogy eszleltek hogy gond van változtattak es most már minden popec.
Szóval nem tudom,miért ez a csakazertis érvelés.
Másrészt mindig azzal jössz hogy tessék tényekkel alátámasztva érvelni,aztán mikor ez a cikk ezt megteszi,akkor olyan érvekkel söpröd le,hogy nem gondolod hogy BB elfelejtett draftolni. Ez mégis milyen érv?
Azt mondod,hogy szezon előtt senki nem mondta meg hogy így fogunk állni ???
Hat csak ezen a fórumon hányszor lett leírva,hogy előbb-utóbb ezek a sorozatos szar draftok vissza ütnek. És akkor meg a rossz FA döntéseket nem is említettük.
Az is ezerszer ki lett fejtve,hogy Meki fejlődése szempontjából is borzasztó döntés volt MP kinevezése ( Istenem,még ez is meg lett magyarázva,hogy ennek részben anyagi okai voltak…)
Peterk vagy 3 éve leírta ezt is illetve hogy nincs elég talentum a csapatban, zinedine kolléga kb 50x,számtalanszor fel lett emlegetve hogy évek óta teljesen negligaljuk pl a Tackle posztot, csak folyamatosan mindenki földbe lett dongolve,hogy ugyan már BB nem felejtett el csapatot építeni,meg draftolni,minden szupi. Csakhogy idén meg szembejött a valóság.
kolok1972
Peterk érti amit írtam.

Nem azzal van bajom, hogy rámutat a draftok eredménytelenségére, ez mára kiderült, hogy ott sok minden félre ment.
A bajom azzal van, hogy ezt felfűzi egy Jones pickre, hogy itt a példa miért szar az egész.
Ahogy pterk is írta, nem egy 4. körös pick fogja befolyásolni az egész draft tevékenységet.

A másik meg amit írtam, hogy azért elég nagy minta van arról, hogy BB draft tevékenysége és sikeressége milyen. Nem gondolom, hogy TB után megváltoztatott bármit, hogy ennyire besüljön.
Így előjön az a kérdés, hogy akkor mégis mi a fene történik, hogy akkor jónak gondolt választások ennyire besülnek, besültek.

És igen, benne van, hogy BB felülírt csapatszintű döntéseket és ennek a következményei a folyamatos rossz draftok és az, hogy Kraft is szólt, hogy mostantól konszenzusos döntés lehet mindenféle magánakció nélkül, akár jó, akár rossz.

És igen, jövök Caserioval meg Zieglerrel és Grohval, mert a szervezeten belül ők is döntéshozók, ők is jóváhagynak vagy felügyelnek dolgokat.
Vagy amúgy mi az istent csinálnának ott annyi pénzért? Aktákat tologatnak vagy aláírnak BB helyett miután ő mindent átnézett és láttamozott?

De szó volt arról is, hogy egyszerűen a kiválasztási rendszer avult el és nem megfelelően értékeltek játékosokat.

Amúgy voltak az öregnek rossz draftjai is, ahol egy-egy hátsó körös vagy éppen egy első körös vált be, a többi max 2-3 szezont élt meg és elhomályosítja az, hogyha azon a drafton mondjuk sikerült kihúzni egy-kettő korszakos vagy jó játékost.

Pl 2000, 2006, 2007, 2008, 2014 se feltétlenül tekinthető összességében annak a nagy sikersztorinak. Azokat viszont megtámogatta amit fentebb írtam, hogy egy-egy pick bevált és a többi draftban is voltak jó húzások.

És persze, a rossz draftok vissza fognak ütni, de te beleláttad ebbe a szezonba azt, hogy 2 darab meccset fogunk nyerni vagy h ennyire ótvar lesz a játék? Úgy, hogy MP helyett hoztuk BoB-t meg Ofal edzőt, hogy jobb legyen a csapat mint tavaly?

Abban meg mi nem hihető, hogy MP kinevezése részben anyagi okból is történt és esetleg azért, mert már megvolt h jön BoB, csak épp BB nem akart kibaszni Sabannal?
Plusz a tapasztalata miatt és mert jó edzőnek volt elkönyvelve.

Milyen más, valamennyire validálható okot találsz arra, hogy miért nem Caleyt tették meg OC-nak kimondva vagy kimondatlanul?
Lúdas Solymi
Nem ,peterk nem azt írta mint, Te ,Ő a cikkel vitatkozott,de most ezt ne ragozzuk,mert sosem lesz vége.
Igen ,azon az érven most is rohogogorcsot kapok hogy a többszörös milliárdos Kraftnak ne lett volna rohadtul mindegy hogy ki kell-e fizetnie parszazezer dollárt vagy sem es sporolási okok miatt lett MP. És ide abszolút ne keverjük bele,hogy várni akartunk egy évet BoB-ra es egy átmeneti évre kerestünk megoldást,mert attól ez még nem lesz anyagi indok.
Azt mondod mondjak valid érvet,hogy miért nem Caley. A válaszom roppant egyszerű: mert szerintem BB nem akarta. Megszokott arcot akart,akivel már dolgozott együtt koordinátorkent,ezért hozta vissza a HC- kent egyébként totál megbukott Judge-ot es MP-t. Úgy gondolta,hogy majd megoldják együtt es Kraftot is meggyőzte hogy ez működni fog. Es meg a helyzetet rontotta,hogy mindketten az offensbe kerültek ,sokáig azt sem lehetett tudni,hogy ki hívja egyáltalán a játékokat.
kolok1972
MP egy maximálisan lojális edzője volt BB-nek. Elég arra emlékezni, ahogy DC-ként csendben végignézte, ahogy a no1 cornerét a HC nem engedi fel SB-n a pályára, miközben szénné égetik a védelmét. Benne BB abszolút megbízhatott, hogy semmiben sem fog ellentmondani, mindenben is partner lesz. Az lenne az igazán érdekes, ha BB elmondaná, hogy mit látott ebben a projektben és mire alapozta.
22 napja
goboston New England Patriots 203
22-es draftunk ritka szar lett megint... Itt lehet a kutya elásva miért is vagyunk ott ahol
ParadSEC
A témához ,vitainditónak:
 www.masslive.com/patriots/2023/11/jack-jones-is-a-symptom-of-greater-patriots-problem-guregian.html?utm_campaign=newenglandpatriots_sf&utm_medium=social&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2RSsmeOA1ByeOWEHVltttEbRXHbLGuBD0gWEjQDCLxphon5vvqCc0aUkw_aem_ASLi9tmlgl3WPMY2WEnaAY6VB3b2wxDVkdkBFS4OF8b0rEBeTnOu0v5PjG8qA2rV2C8
Kulcsmondat a cikkből:
After a slew of unsuccessful drafts, after parting ways with Tom Brady, the Pats could ill-afford to pile on more bad draft picks and forgettable drafts.

The 2022 draft has already struck that chord.

kolok1972
Hányszor írtam le itt ezt már...
zinedine5
Így van,csak ez a cikk most egy kicsit más szempontból nézi a Jack Jones ügy kapcsán,hogy régebben sem állt távol a red flages játékosokkal való rizikozas BB-tol,csak akkor belefért,hogy volt ami bejött volt ami nem. Most viszont már - a sorozatosan szar draftok miatt- nem fér bele ez a gambling,illetve visszahull a FO-ra.
És ebből a szempontból különösen érdekes a Kraft 2021-es nyilatkozat a cikkből a draftokrol. És itt összekapcsolódik a két téma,amit Solymi felvetett,hogy mit gondolhat Kraft. Hat ezt!
kolok1972
Én ezzel a megállapítással nem teljesen értek egyet.
A védelmet elnézve azért nagy lyukak ott se feltétlenül voltak a draft előtt, úgy meg h azért korábban az volt a mantra, hogy BB ezeket a játékosokat meg tudja fegyelmezni, nem annyira volt rossz döntés.

Persze inkább az O-falba pakoltam volna embert, de azért a sérülésekig senki nem gondolta, hogy itt ilyen rossz lesz a helyzet.

Ez inkább ilyen utólag már mindenki okos cikk.
Lúdas Solymi
Szerintem viszont te érted félre a cikk lényegét !
Ez a cikk pont nem csak a 2022-es draft húzásait elemzi -hiszen a végén ott van a 2018,2019 és és a 21-es draftra vonatkozó megállapítások -főleg nem azt kifogásolja,hogy kihúztuk Jonest a red flagek ellenére,tehát hogy ez a döntés mennyire volt jó vagy sem
A cikk lényege pont az,hogy régebben az ilyen kockázatos húzások jobban belefértek ,mert erős volt a keret, a draftok sokkal jobbak voltak ,így ha nem jött be egy kockázatos red flages választás (nem is csak a draftról beszél,hiszen a rossz példaként felhívott Haynesworth FA -n jött ),akkor sem volt gond, mert a személyi döntések (draft,Fa) többsége ült.
Most viszont teljesen más a helyzet a sorozatos rossz döntések miatt (erre utal a kivastagított mondat is )és erre utal a cikk címe. Nem az a baj önmagában hogy a kockázatos Jones pick nem jött be,hanem az,hogy ezzel együtt,a 2022-es draft többi húzásból is egy csomó kuka..
A cikkben:
Jones was a fourth round pick. He had some talent as a cornerback, and a lot of swag. But the Patriots really couldn’t afford to continue with their gambling ways. At this stage, they no longer have that wiggle room to absorb the losses from players who don’t work out.

Szóval itt szó nincs utólagos okoskodásról. Szerintem...
kolok1972
Én viszont még mindig tartom amit írtam.
Gyakorlatilag most egy Jack Jones kapcsán megint elővették az elmúlt 3-4 év draftját és retrospektív módon rámutatnak, hogy jajj hát ilyeneket nem lehet, mert ezek miatt lett ez az eredmény.
Amiben van igazság, de csúsztatás is rendesen, hisz a szezon előtt azt nem mondta volna meg senki se hogy így fogunk állni, sőt, mindenki egy korrekt szezont várt a csapattól.

Persze, a rossz draftok nem segítettek, aminél kérdés h mi okozta azt, hisz ha megnézzük a korábbi draftokat, akkor szinte minden évben jöttek jó játékosok, úgy h a GM/HC nem változott és a módszer sem:

 www.pro-football-reference.com/teams/nwe/draft.htm

Nem gondolom azt, hogy BB hirtelen TB után elkezdett volna más módszerrel draftolni (bár ki tudja) vagy rulettezni. Meg miért pont TB után?


Persze, vannak prospect értékelők meg konszenzusos és draft boardok, de látjuk nem egyszer, hogy borul.
Persze, vannak olyan prospectek akik nagyobb eséllyel válnak, be, de akkor is, a 220 draftolt NFL játékos nagy része kuka, úgy h a 32 csapat keretében, gyakorlóval együtt van kb. 2200 játékos.
És tegyük fel azt a kérdést, hogy mi az oka annak, hogy az elmúlt évek draftjai nem sikerültek jól.

De egyébként ezt már kitárgyaltuk ezerszer és a csapat is elmondta, hogy változtattak a draftolási procedúrán és a 21-es draft már ennek az eredménye, emlékeim szerint.
Itt kérdés, hogy mennyi lehet Ziegler érdeme, a többiben meg mennyi Groh-é vagy akár a korábbiaknál felelős Caserio.
Lúdas Solymi
Ne haragudj Solymi,de Veled is lehetetlen vitatkozni. Egész idáig azon ment a mantra,hogy a draftot csak pár év elteltével lehet objektíven értékelni,most meg amikor pontosan ez történik,akkor előállsz azzal hogy ez csak egy retrospektív okoskodás.
Kit érdekel hogy miért nem sikerült a draft ,amikor uaz a HC es a GM? Ennek akkor van jelentősége ha ez a két személy nem ugyanaz es meg kell nézni,hogy ki hozta meg a végső döntést a draftoltakrol,ergo kit terhel a felelősség.
Nálunk ennek semmi jelentősége mert BB az egyszemélyes döntéshozó.Ha akar Caseirorol,akar Zieglerrol,akar Grohrol beszélünk ,az Ő fonokuk GM BB.
Jössz azzal hogy ez már ezerszer ki lett tárgyalva es változtattak a draftolasi procedúrán es ennek az eredménye lett 2021. Ok!
És akkor 2022? Mert perpill úgy tűnik hogy abból a classbol ( es ez is benne van a cikkben ) max Strange es M. Jones lesz használható ,az összes többi pick kuka.Szoval szó nincs arról hogy eszleltek hogy gond van változtattak es most már minden popec.
Szóval nem tudom,miért ez a csakazertis érvelés.
Másrészt mindig azzal jössz hogy tessék tényekkel alátámasztva érvelni,aztán mikor ez a cikk ezt megteszi,akkor olyan érvekkel söpröd le,hogy nem gondolod hogy BB elfelejtett draftolni. Ez mégis milyen érv?
Azt mondod,hogy szezon előtt senki nem mondta meg hogy így fogunk állni ???
Hat csak ezen a fórumon hányszor lett leírva,hogy előbb-utóbb ezek a sorozatos szar draftok vissza ütnek. És akkor meg a rossz FA döntéseket nem is említettük.
Az is ezerszer ki lett fejtve,hogy Meki fejlődése szempontjából is borzasztó döntés volt MP kinevezése ( Istenem,még ez is meg lett magyarázva,hogy ennek részben anyagi okai voltak…)
Peterk vagy 3 éve leírta ezt is illetve hogy nincs elég talentum a csapatban, zinedine kolléga kb 50x,számtalanszor fel lett emlegetve hogy évek óta teljesen negligaljuk pl a Tackle posztot, csak folyamatosan mindenki földbe lett dongolve,hogy ugyan már BB nem felejtett el csapatot építeni,meg draftolni,minden szupi. Csakhogy idén meg szembejött a valóság.
kolok1972
Erről a vitárol az jut eszembe, amit ma a pats.hu-n olvastam BB mosdatás témakörben:
"MP-vel tényleg melléfogott mint OC, de ha összejön - tudom a sportban nincs ha - akkor zseni a fickó"
Zseniális és támadhatatlan érvelés 😀
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Én minden megértek, minden véleményt tudomásul veszek, de hogy a hazai szurkolói fórumon (nem itt) azzal kell szembesülnom hogy nincs itt semmilyen látnivaló, tudatos csapatépítés folyik, csak a sérülések kinyirtak a szezont….meg a csapat majdnem kész… Ott szettarom a kezem..
És a +1 bónusz érv: mert
még egy remek edzővel is fejreallt Lawrence, tehát a rebuild ilyen… 🤷🏻
kolok1972
Csak nem a bill.hu.. bocsánat, pats.hu-ra gondolsz? 😀
goboston
Yup! A Mestrerrel is összefutottam,de most kifejezetten konstruktív volt.
kolok1972
Ó ez igazán jó hír, akkor él és virul, semmi baja 🙂
Csak ezt a fórumot hanyagolja.
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Én minden megértek, minden véleményt tudomásul veszek, de hogy a hazai szurkolói fórumon (nem itt) azzal kell szembesülnom hogy nincs itt semmilyen látnivaló, tudatos csapatépítés folyik, csak a sérülések kinyirtak a szezont….meg a csapat majdnem kész… Ott szettarom a kezem..
És a +1 bónusz érv: mert
még egy remek edzővel is fejreallt Lawrence, tehát a rebuild ilyen… 🤷🏻
kolok1972
Csak nem a bill.hu.. bocsánat, pats.hu-ra gondolsz? 😀
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Nem kérdés, hogy nehéz jó keretet és csapatot építeni és nyilván mindennek az alfája és omegája a fr. QB, de...

Ez a csapat totálisan negatív irányban megy. Értem, hogy nem akartunk TB után egy rebuildet, hanem próbáltunk kompetitívek maradni Newtonnal aztán jött MAC és a befektetések az FA-ba, nem jöttek be.
Azt nem mondhatjuk, hogy idénre eldöntöttük, hogy jön a rebuild úgyhogy azért vagyunk szarok, hiszen jött komolyabb OC, nem tradeltünk el senkit, ez jelenleg nem tankolás. Tehát elmondható, hogy a 2019-es szezon óta egyre lejjebb vagyunk, egyre gyengébb színvonalon, egyre gyengébb kerettel és egyre gyengébb edzői teljesítménnyel. 2020,2021,2022,2023. Ez már négy év. Nincs olyan edző (és GM) aki egy ilyen időszakot, ilyen iránnyal túlél. BB is csak a múltja miatt.
Szerintem elsősorban GM munkája az ami látványosan földbe állt. Keret, FA-k, draft, Matty P, Mac totál félremenedzselése, de látható, hogy idénre már a védelem sem teszi úgy oda magát.
És az, hogy idénre 3 vagy 5 w-t tippelünk, az megint azt mutatja, hogy rebuild és a rebuild szándéka nélkül idáig jutottunk, hogy ez az elvárás. 3 győzelem.
TB óta rebuild nélkül 4 szezon egy PO és ott egy totál esélytelen meccs. 25%

És hiába írjuk le, hogy ezzel a kerettel nem lehet nagyobb elvárás - ami egyébként igaz - de hát ki a tököm a felelős ezért a keretért? Ki nem hozott rendes tacklet? Ki nem hozott prime WR-t? Ki draftolta második körös DB-k sokaságát? Ki a faszom tudja ki az a Jordan Richards,Duke Dawson, Jojuan Williams? Vagy Asiasi és Keene? Ki nem ismerte fel a Rohrwasser tetkóját (aki miatt kétszer draftolunk futót négy év alatt)?

Persze sok minden múlik a mázlifaktoron, hogy találsz-e normális QB-t.
Meg egyébként sok minden múlik azon, hogy a normális QB, egy normális keretet kell, hogy vezessen. És nálunk az utóbbi nagyon nincs meg.

De igazából csak szótépés ez. Aki nem így látja, az üljön le és nézze végig az egyik meccsünket.
zinedine5
Mindenki latja szerintem hogy a keret az nem versenykepes es ezen nem fog tudni segiteni egy edzo sem, maximum 0-5 kozott lesz a W szam veluk. BB szerintem is a mult miatt van itt, de nem ugy ahogy te erted. Ha ez a csapat 5 ev mulva pont itt fog tartani akkor baj van, a mai keret ket dolognak koszonheto a sikernek es emiatt a totalis kizsegerelesnek a keretnek es kis reszben mert nem alltatok le tankolni, ami viszont tulaj dontes. Egyszeruen ertem en hogy a keretert is o a felelos es ezert a maiert is o az, de ezt nem lehet igy nezni. Ha sikerulnek az utobbi draftok akkor toltatok volna tovabb es mondjuk 3 ev mulva mikor kifulladt volna akkor allnatok pont ennyire letolt gatyaval. Ezt a letolt gatyat nem tudtatok volna elkerulni csak ha kozben bejon egy total hatsokoros TB12 MEGINT. Ha ezt el tudjatok fogadni hogy letolt gatya elkerulhetetlen akkor es onnan egy uj lap indul akkor lehetne azon beszelgetni hogy tankoltatok volna vagy sem. Az hogy nem tankoltatok az nem jelenti hogy kompetitivek is vagytok hanem hogy kuzdotok. Az eredmenyek viszont nem toletek fuggnek hanem a tobbiektol, ha tobb rossz/tankolo/epulo csapattal talalkoztok jobb lesz es persze forditva is. 19-ben TB12-vel nem ment mar es azt a D nem tudja evekig sikeresen jatszani igy arrol a reszrol is fenttarthatatlan volt. Ez kulonben pont arra a pelda hogy ettol siman bejutottatok a PO-ba. Es ha TB12-vel nem ment akkor Newtonnal hogy ment volna? Sehogy. Es jott MJ de ez nem valtoztatott semmit meg az alapoknal. Es meg johet is akar par probalkozas ( Nezd Arizonat, Jets, Browns....) es johet a piacrol Carr-Gerappa fele ami pontosan a kozelmult Raiders szintjere emelne. Ami a maihoz kepest aldas lehetne. de igazan semmi es nekik az eredmeny pont ugyanugy korlatos. Mennyi eselye van/volt a Raidersnek onerobol valamire? Korul kell nezni az AFC-ben es a PO-ra alig van egy hely amiben mar elore nem latott szerencsetlensegek is benne vannak mint most AR esete. Ettol a Raiders nem lesz erosebb max a PO vonal kozelit hozzajuk es nem ok a PO csapatokhoz. 2002 utan 2PO 2 pozitiv szezonnal es egy FR QB Carr kozte, de messze a TB12 vonaltol. Mar irtam a Jetset es a Miamit is es folytathatnam. Itt eltelt 4 ev amibol az elso az semmire nem volt jo es mar elegedetlenseg van. Ertheto csak azt varjatok mint az asszony az egy pirulaval vissza szeretne kapni a lanykori alakjat ( a pirul;at is remelhetoen egy ordas nagy vacsoraval kelljen bevenni ).

Es csak hogy a legoptimalisabb esetrol beszeljunk ( mindegy a tankolas vagy sem itt ennel a jateknal ) a drafton legyen minden korbol egy huzas es az elso 3 kor jojjon be mindig es a hatso korosokbol 2 evente egy gyemant. Ez draftonkent 4 jatekos, ami 4 ev alatt 16 kezdo. Ez mar magaban a kb lehetetlen kategoria es foleg ugy hogy egy ido utan a mar konkret hianyposztra kell talalni, de legyen. Es akkor van egy dog keret 4 tokeletes draft es ideny utan. Es meg mindig a QB a kerdes ami vagy bejon vagy nem es innentol johet a fizetesi/konyvelesi gondok. Es meg csak nem is ezt probaltatok mert a QB az elso alapon addig johet az adok kapok. Ujjaepiteni meg lehet menetbol is es ennek is tobbfele megoldasa van. A fenti jateknak csak az ido a jelkentosege.

Azon lehet filozni hogy erre ki a legjobb ember es mint GM lehet nem BB a legjobb, de a fo kerdes az lesz hogy amikor meglesz a QB akkor abbol ki tudja a legtobbet kihozni. Az is lehet mas, de az nem nez ki jol hogy az egyik GOAT QB-val es a kozel sem FrQB-kal valo eredmenyeik osszehasonlitasa alapjan iteljuk meg.
no
Vinny Testaverde vagy Drew Bledsoe esetén azért ez igen erős megállapítás.
goboston
A reszletek atvett egy 3-13-as csapatot es a gecije nem tudott rogton nyerni. khm Testaverde egyetlen teljes szezonja 11-5 lett, mikor kiderult a koltozes es senki nem a focira koncentralt. khm Nalatok is az elso eve negativ a 2. 11-5. A mostaniakat megbeszeltuk hogy nem elvarhato. VT es DB a 3 ertekelheto evbol ketto 11-5 lett. A harmadiknal meg az elso idenye volt ami nem feltetlenul kifogas de valoszinuleg TB12 nelkul is inkabb sikeresek lettetek volna mint sem, persze kozel sem lettetek volna dinasztia.
no
BB-nek egy jó éve volt TB nélkül. 1.
Amadeus von Dollárbaloldal
Annyi tévedés van, hogy te beírod Bledsoe-val a 11-5 öt, a valóságban pedig Bledsoe sérüléséig BB 5-11 ; 0-2 volt és onnan kezdődött a Brady éra, és lett az az év 11-5 es SB win. Tehát abban a 11-5-ben Bledsoeval egy 0-2 a része.
Isten mentsen, hogy azt állítsam ezzel, hogy kizárólag Brady miatt fordult meg az 5-11 0-2 után 11-5-re, csak ha már számok, akkor maradjunk a tényeknél.
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Nem kérdés, hogy nehéz jó keretet és csapatot építeni és nyilván mindennek az alfája és omegája a fr. QB, de...

Ez a csapat totálisan negatív irányban megy. Értem, hogy nem akartunk TB után egy rebuildet, hanem próbáltunk kompetitívek maradni Newtonnal aztán jött MAC és a befektetések az FA-ba, nem jöttek be.
Azt nem mondhatjuk, hogy idénre eldöntöttük, hogy jön a rebuild úgyhogy azért vagyunk szarok, hiszen jött komolyabb OC, nem tradeltünk el senkit, ez jelenleg nem tankolás. Tehát elmondható, hogy a 2019-es szezon óta egyre lejjebb vagyunk, egyre gyengébb színvonalon, egyre gyengébb kerettel és egyre gyengébb edzői teljesítménnyel. 2020,2021,2022,2023. Ez már négy év. Nincs olyan edző (és GM) aki egy ilyen időszakot, ilyen iránnyal túlél. BB is csak a múltja miatt.
Szerintem elsősorban GM munkája az ami látványosan földbe állt. Keret, FA-k, draft, Matty P, Mac totál félremenedzselése, de látható, hogy idénre már a védelem sem teszi úgy oda magát.
És az, hogy idénre 3 vagy 5 w-t tippelünk, az megint azt mutatja, hogy rebuild és a rebuild szándéka nélkül idáig jutottunk, hogy ez az elvárás. 3 győzelem.
TB óta rebuild nélkül 4 szezon egy PO és ott egy totál esélytelen meccs. 25%

És hiába írjuk le, hogy ezzel a kerettel nem lehet nagyobb elvárás - ami egyébként igaz - de hát ki a tököm a felelős ezért a keretért? Ki nem hozott rendes tacklet? Ki nem hozott prime WR-t? Ki draftolta második körös DB-k sokaságát? Ki a faszom tudja ki az a Jordan Richards,Duke Dawson, Jojuan Williams? Vagy Asiasi és Keene? Ki nem ismerte fel a Rohrwasser tetkóját (aki miatt kétszer draftolunk futót négy év alatt)?

Persze sok minden múlik a mázlifaktoron, hogy találsz-e normális QB-t.
Meg egyébként sok minden múlik azon, hogy a normális QB, egy normális keretet kell, hogy vezessen. És nálunk az utóbbi nagyon nincs meg.

De igazából csak szótépés ez. Aki nem így látja, az üljön le és nézze végig az egyik meccsünket.
zinedine5
Mindenki latja szerintem hogy a keret az nem versenykepes es ezen nem fog tudni segiteni egy edzo sem, maximum 0-5 kozott lesz a W szam veluk. BB szerintem is a mult miatt van itt, de nem ugy ahogy te erted. Ha ez a csapat 5 ev mulva pont itt fog tartani akkor baj van, a mai keret ket dolognak koszonheto a sikernek es emiatt a totalis kizsegerelesnek a keretnek es kis reszben mert nem alltatok le tankolni, ami viszont tulaj dontes. Egyszeruen ertem en hogy a keretert is o a felelos es ezert a maiert is o az, de ezt nem lehet igy nezni. Ha sikerulnek az utobbi draftok akkor toltatok volna tovabb es mondjuk 3 ev mulva mikor kifulladt volna akkor allnatok pont ennyire letolt gatyaval. Ezt a letolt gatyat nem tudtatok volna elkerulni csak ha kozben bejon egy total hatsokoros TB12 MEGINT. Ha ezt el tudjatok fogadni hogy letolt gatya elkerulhetetlen akkor es onnan egy uj lap indul akkor lehetne azon beszelgetni hogy tankoltatok volna vagy sem. Az hogy nem tankoltatok az nem jelenti hogy kompetitivek is vagytok hanem hogy kuzdotok. Az eredmenyek viszont nem toletek fuggnek hanem a tobbiektol, ha tobb rossz/tankolo/epulo csapattal talalkoztok jobb lesz es persze forditva is. 19-ben TB12-vel nem ment mar es azt a D nem tudja evekig sikeresen jatszani igy arrol a reszrol is fenttarthatatlan volt. Ez kulonben pont arra a pelda hogy ettol siman bejutottatok a PO-ba. Es ha TB12-vel nem ment akkor Newtonnal hogy ment volna? Sehogy. Es jott MJ de ez nem valtoztatott semmit meg az alapoknal. Es meg johet is akar par probalkozas ( Nezd Arizonat, Jets, Browns....) es johet a piacrol Carr-Gerappa fele ami pontosan a kozelmult Raiders szintjere emelne. Ami a maihoz kepest aldas lehetne. de igazan semmi es nekik az eredmeny pont ugyanugy korlatos. Mennyi eselye van/volt a Raidersnek onerobol valamire? Korul kell nezni az AFC-ben es a PO-ra alig van egy hely amiben mar elore nem latott szerencsetlensegek is benne vannak mint most AR esete. Ettol a Raiders nem lesz erosebb max a PO vonal kozelit hozzajuk es nem ok a PO csapatokhoz. 2002 utan 2PO 2 pozitiv szezonnal es egy FR QB Carr kozte, de messze a TB12 vonaltol. Mar irtam a Jetset es a Miamit is es folytathatnam. Itt eltelt 4 ev amibol az elso az semmire nem volt jo es mar elegedetlenseg van. Ertheto csak azt varjatok mint az asszony az egy pirulaval vissza szeretne kapni a lanykori alakjat ( a pirul;at is remelhetoen egy ordas nagy vacsoraval kelljen bevenni ).

Es csak hogy a legoptimalisabb esetrol beszeljunk ( mindegy a tankolas vagy sem itt ennel a jateknal ) a drafton legyen minden korbol egy huzas es az elso 3 kor jojjon be mindig es a hatso korosokbol 2 evente egy gyemant. Ez draftonkent 4 jatekos, ami 4 ev alatt 16 kezdo. Ez mar magaban a kb lehetetlen kategoria es foleg ugy hogy egy ido utan a mar konkret hianyposztra kell talalni, de legyen. Es akkor van egy dog keret 4 tokeletes draft es ideny utan. Es meg mindig a QB a kerdes ami vagy bejon vagy nem es innentol johet a fizetesi/konyvelesi gondok. Es meg csak nem is ezt probaltatok mert a QB az elso alapon addig johet az adok kapok. Ujjaepiteni meg lehet menetbol is es ennek is tobbfele megoldasa van. A fenti jateknak csak az ido a jelkentosege.

Azon lehet filozni hogy erre ki a legjobb ember es mint GM lehet nem BB a legjobb, de a fo kerdes az lesz hogy amikor meglesz a QB akkor abbol ki tudja a legtobbet kihozni. Az is lehet mas, de az nem nez ki jol hogy az egyik GOAT QB-val es a kozel sem FrQB-kal valo eredmenyeik osszehasonlitasa alapjan iteljuk meg.
no
Vinny Testaverde vagy Drew Bledsoe esetén azért ez igen erős megállapítás.

Szerkesztette: goboston
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Igen, sokszor jönnek a matt cassel-es 11-5-tel. Azt valahogy elfelejtik, akik ezzel jönnek, hogy az a csapat 16-0 volt előtte évben. De itt sem lehet kijelenteni, hogy Bradyvel újra 16-0 lett volna, tehát az ő hozzáadott értéke 5 W.
Ezek már csak magyarázatok. Magyarázkodások. Ahogy mondtam, túl nagy a minta. Több, mint 10 év. Ez alatt valahogy sosem jött ki a lépés, mert mindig volt valami? Pont ebben a 10 évben jött ki az összes balszerencse, ami BB-t és csapatát sújtotta? Lehet, de azért ennek a valószínűsége igen csekély.

A másik észrevételre reagálva: szerintem mindenki elismeri BB zsenialitását. Maximum annak mértékét és az eredményekre gyakorolt hatását látják, látjuk másként.
goboston
De milyen 10 évről beszélsz?

Mert ha a clevelandi időket is ideveszed, akkor ott azért csak összerakott egy playoff csapatot, olyan időszakban, amikor nem volt salary cap, évi 2 meccs a Steelers Steel Curtain ellen.

Amikor átvette a Brownst az előtte 3-13-mal végzett, aztán ezeket hozta össze:
91: 6-10
92: 7-9
93: 7-9
94: 11-5. Playoff WC, verték a Pats-et aztán kikaptak a Steelerstől.
95: 5-11..igaz, 5-5-tel álltak amikor Art Modell bejelentette, hogy költözteti a csapatot Baltimoreba, bele is álltak a földbe.

Baltimore Ravens
96: 4-12
97: 6-9
98: 6-10
99: 8-8 (Itt jött Brian Billick)
00: SB

Szóval még azt se lehet mondani, hogy nem volt hozzáadott értéke a csapathoz.

Persze, csinált sok mindent rosszul ott is, meg itt is, de ami nála a lényeg az az, hogy tud változtatni, alkalmazkodni és nem ragaszkodni a saját módszeréhez.

És igen, sokat dob a dologhoz Brady is, mert kisegíti, viszont ez ki is kell tudni használni és ez abban nyilvánult meg, hogy nem kellett teletűzdelni az Offense-t sztárokkal (és azért azt se mondhatjuk, hogy nem voltak), mert a QB-nak magas volt a hozzáadott értéke, így lehetett a védelembe meg a falakba ölni a pickeket és "kísérletezni".

Meg amit nem szabad elfelejteni, hogy van szervezőkészsége az edzősködés mellett és tudja működtetni a csapatot és szinten tartani úgy, hogy OC-k, DC-k "jönnek-mennek" alatta.

És nem azt mondom, hogy nem lehet kritizálni a döntéseit, mert hibázik, senki se tud mindent tökéletesen csinálni, még ő se, de azt mondani, hogy csak Bradyn múlt az egész...a Tampával miért nem nyert akkor 3 SB-t?
Hátráltatták, kirúgták alóla a széket vagy mi?

Lehet kritizálni a döntéseit és valóban voltak egyesek szerint véleményes, mások szerint ostoba döntései, de ezeknek a miértjét is jó lenne tudni.
Rossz nézni, hogy 3 éve szenvedünk úgy, hogy most egy sima középcsapatnak kellene lennünk, de most még azért is küzdeni kell és akkor még vége sincs a szezonnak.

Nagyon valószínű, hogy a jövő év lehet a vízválasztó sok embernek, függetlenül BB szerződésétől.
Lúdas Solymi
Mikor állítottam, hogy csak Bradyn múlt az egész? Kérlek másold be és megkövetlek, mert ez szerintem sem igaz.
Vagy ti vettetek be valami tudatmódosítót vagy én 😀
Az előbb rám lett olvasva, hogy szerintem szar edző, most az, hogy szerintem minden Bradyn múlt. Kezd ijesztő lenni a helyzet 😀

Igen, én arról a 10 lezárt évről beszéltem, amikor HC-ként vezette a csapatait másik QB-vel a fedélzeten.
goboston
Tessék:

Amit tudunk, azok a számok, amik egy sok éves mintán azt mutatják, hogy BB a valaha volt legsikeresebb HC volt egy bizonyos irányítóval, nélküle meg átlag alatti. Ennyit tudunk. A statisztika ekkora mintán már nem hazudik. Ha az okokat nem is feltétlenül tudhatjuk, az összefüggés nyilvánvaló. Nyilván rengeteg változó van egy ilyen összetett csapatsportban, tehát még ezt sem feltétlenül lehet leszűkíteni erre az egyetlenre (Bradyre), de ez az, ami elég szembetűnő. Ha ezt az egyetlen változót nézzük, mert ezt látjuk, akkor óriási a különbség. És a számok nem hazudnak. Nem az az elfogultság ha ezt megállapítod, hanem az, ha ezt nem akarod látni
goboston
Lúdas Solymi
Segítek.
kolok1972
Tehát ahol leírom, hogy nem lehet leszűkíteni egyetlen változóra, Bradyre, ott azzal épp az ellenkezőjét állítom, hogy minden Bradyn múlott? Akire nem lehet leszűkíteni, csupán ez az egy változó a sok közül, ami szembetűnő?
Oké, akkor legalább azt már tudom, hogy nem én vagyok módosult tudatállapotban 😀
Akkor igy már elismerem, hogy állítottam azt is, hogy BB szar edző és bocsánatot kérek mindenkitől.
goboston
En is segitek.
A kovetkezo mondatoddal utod az elotte levot.

Tehat nem lehet leszukiteni Bradyre, de ha csak azt az egy valtozot nezzuk es kivesszuk az egyenletbol, akkor ott van amit lattatni szeretnel.
Ergo, blabla, kifogas, Brady emelte fel.

Hisz a Cassel szezon az csak veletlen, a Clevelandi PO-ba jutas is az.

Ertheto.
Lúdas Solymi
Nézd, ha bele szeretnél magyarázni valamit a mondandómba, azzal nem tudok mit kezdeni. A gyerekkori verselemzések jutnak eszembe, hogy mit mondhatott a költő 😀
Egy változó van a sok közül ami szembetűnő. Ha szerinted ezzel azt állítom, hogy csak ez az egy változó van csak ez számít, akkor értsd így, ha neked így jobb.
A cassel szezon nem volt véletlen, egy 16-0 ás csapat a csere qb-val csinált egy 11-5 öt. Ott is leírtam, hogy itt sem jelenthető ki, hogy Brady a minusz 5 win, de nyilván ezzel szerinted épp ezt írtam.
A clevelandi playoffba jutásra sem írtam, hogy véletlen. De nyilván írtam azt is, vagy legalábbis kikövetkeztethető abból, hogy nem írtam.
Senki se szarozza BB-t, nem kell mosdatni, megvédeni. Csak reálisabban kellen látni őt is. Akkor nem lett volna sokaknak olyan irreális elvárása pl az idei szezon előtt sem, ami miatt most mindenki magába van zuhanva. Szarból ő sem tud várat építeni, még ha a sikeres évek alatt sokan el is hitték.
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Igen, sokszor jönnek a matt cassel-es 11-5-tel. Azt valahogy elfelejtik, akik ezzel jönnek, hogy az a csapat 16-0 volt előtte évben. De itt sem lehet kijelenteni, hogy Bradyvel újra 16-0 lett volna, tehát az ő hozzáadott értéke 5 W.
Ezek már csak magyarázatok. Magyarázkodások. Ahogy mondtam, túl nagy a minta. Több, mint 10 év. Ez alatt valahogy sosem jött ki a lépés, mert mindig volt valami? Pont ebben a 10 évben jött ki az összes balszerencse, ami BB-t és csapatát sújtotta? Lehet, de azért ennek a valószínűsége igen csekély.

A másik észrevételre reagálva: szerintem mindenki elismeri BB zsenialitását. Maximum annak mértékét és az eredményekre gyakorolt hatását látják, látjuk másként.
goboston
De milyen 10 évről beszélsz?

Mert ha a clevelandi időket is ideveszed, akkor ott azért csak összerakott egy playoff csapatot, olyan időszakban, amikor nem volt salary cap, évi 2 meccs a Steelers Steel Curtain ellen.

Amikor átvette a Brownst az előtte 3-13-mal végzett, aztán ezeket hozta össze:
91: 6-10
92: 7-9
93: 7-9
94: 11-5. Playoff WC, verték a Pats-et aztán kikaptak a Steelerstől.
95: 5-11..igaz, 5-5-tel álltak amikor Art Modell bejelentette, hogy költözteti a csapatot Baltimoreba, bele is álltak a földbe.

Baltimore Ravens
96: 4-12
97: 6-9
98: 6-10
99: 8-8 (Itt jött Brian Billick)
00: SB

Szóval még azt se lehet mondani, hogy nem volt hozzáadott értéke a csapathoz.

Persze, csinált sok mindent rosszul ott is, meg itt is, de ami nála a lényeg az az, hogy tud változtatni, alkalmazkodni és nem ragaszkodni a saját módszeréhez.

És igen, sokat dob a dologhoz Brady is, mert kisegíti, viszont ez ki is kell tudni használni és ez abban nyilvánult meg, hogy nem kellett teletűzdelni az Offense-t sztárokkal (és azért azt se mondhatjuk, hogy nem voltak), mert a QB-nak magas volt a hozzáadott értéke, így lehetett a védelembe meg a falakba ölni a pickeket és "kísérletezni".

Meg amit nem szabad elfelejteni, hogy van szervezőkészsége az edzősködés mellett és tudja működtetni a csapatot és szinten tartani úgy, hogy OC-k, DC-k "jönnek-mennek" alatta.

És nem azt mondom, hogy nem lehet kritizálni a döntéseit, mert hibázik, senki se tud mindent tökéletesen csinálni, még ő se, de azt mondani, hogy csak Bradyn múlt az egész...a Tampával miért nem nyert akkor 3 SB-t?
Hátráltatták, kirúgták alóla a széket vagy mi?

Lehet kritizálni a döntéseit és valóban voltak egyesek szerint véleményes, mások szerint ostoba döntései, de ezeknek a miértjét is jó lenne tudni.
Rossz nézni, hogy 3 éve szenvedünk úgy, hogy most egy sima középcsapatnak kellene lennünk, de most még azért is küzdeni kell és akkor még vége sincs a szezonnak.

Nagyon valószínű, hogy a jövő év lehet a vízválasztó sok embernek, függetlenül BB szerződésétől.
Lúdas Solymi
Mikor állítottam, hogy csak Bradyn múlt az egész? Kérlek másold be és megkövetlek, mert ez szerintem sem igaz.
Vagy ti vettetek be valami tudatmódosítót vagy én 😀
Az előbb rám lett olvasva, hogy szerintem szar edző, most az, hogy szerintem minden Bradyn múlt. Kezd ijesztő lenni a helyzet 😀

Igen, én arról a 10 lezárt évről beszéltem, amikor HC-ként vezette a csapatait másik QB-vel a fedélzeten.
goboston
Tessék:

Amit tudunk, azok a számok, amik egy sok éves mintán azt mutatják, hogy BB a valaha volt legsikeresebb HC volt egy bizonyos irányítóval, nélküle meg átlag alatti. Ennyit tudunk. A statisztika ekkora mintán már nem hazudik. Ha az okokat nem is feltétlenül tudhatjuk, az összefüggés nyilvánvaló. Nyilván rengeteg változó van egy ilyen összetett csapatsportban, tehát még ezt sem feltétlenül lehet leszűkíteni erre az egyetlenre (Bradyre), de ez az, ami elég szembetűnő. Ha ezt az egyetlen változót nézzük, mert ezt látjuk, akkor óriási a különbség. És a számok nem hazudnak. Nem az az elfogultság ha ezt megállapítod, hanem az, ha ezt nem akarod látni
goboston
Lúdas Solymi
Segítek.
kolok1972
Tehát ahol leírom, hogy nem lehet leszűkíteni egyetlen változóra, Bradyre, ott azzal épp az ellenkezőjét állítom, hogy minden Bradyn múlott? Akire nem lehet leszűkíteni, csupán ez az egy változó a sok közül, ami szembetűnő?
Oké, akkor legalább azt már tudom, hogy nem én vagyok módosult tudatállapotban 😀
Akkor igy már elismerem, hogy állítottam azt is, hogy BB szar edző és bocsánatot kérek mindenkitől.
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Igen, sokszor jönnek a matt cassel-es 11-5-tel. Azt valahogy elfelejtik, akik ezzel jönnek, hogy az a csapat 16-0 volt előtte évben. De itt sem lehet kijelenteni, hogy Bradyvel újra 16-0 lett volna, tehát az ő hozzáadott értéke 5 W.
Ezek már csak magyarázatok. Magyarázkodások. Ahogy mondtam, túl nagy a minta. Több, mint 10 év. Ez alatt valahogy sosem jött ki a lépés, mert mindig volt valami? Pont ebben a 10 évben jött ki az összes balszerencse, ami BB-t és csapatát sújtotta? Lehet, de azért ennek a valószínűsége igen csekély.

A másik észrevételre reagálva: szerintem mindenki elismeri BB zsenialitását. Maximum annak mértékét és az eredményekre gyakorolt hatását látják, látjuk másként.
goboston
De milyen 10 évről beszélsz?

Mert ha a clevelandi időket is ideveszed, akkor ott azért csak összerakott egy playoff csapatot, olyan időszakban, amikor nem volt salary cap, évi 2 meccs a Steelers Steel Curtain ellen.

Amikor átvette a Brownst az előtte 3-13-mal végzett, aztán ezeket hozta össze:
91: 6-10
92: 7-9
93: 7-9
94: 11-5. Playoff WC, verték a Pats-et aztán kikaptak a Steelerstől.
95: 5-11..igaz, 5-5-tel álltak amikor Art Modell bejelentette, hogy költözteti a csapatot Baltimoreba, bele is álltak a földbe.

Baltimore Ravens
96: 4-12
97: 6-9
98: 6-10
99: 8-8 (Itt jött Brian Billick)
00: SB

Szóval még azt se lehet mondani, hogy nem volt hozzáadott értéke a csapathoz.

Persze, csinált sok mindent rosszul ott is, meg itt is, de ami nála a lényeg az az, hogy tud változtatni, alkalmazkodni és nem ragaszkodni a saját módszeréhez.

És igen, sokat dob a dologhoz Brady is, mert kisegíti, viszont ez ki is kell tudni használni és ez abban nyilvánult meg, hogy nem kellett teletűzdelni az Offense-t sztárokkal (és azért azt se mondhatjuk, hogy nem voltak), mert a QB-nak magas volt a hozzáadott értéke, így lehetett a védelembe meg a falakba ölni a pickeket és "kísérletezni".

Meg amit nem szabad elfelejteni, hogy van szervezőkészsége az edzősködés mellett és tudja működtetni a csapatot és szinten tartani úgy, hogy OC-k, DC-k "jönnek-mennek" alatta.

És nem azt mondom, hogy nem lehet kritizálni a döntéseit, mert hibázik, senki se tud mindent tökéletesen csinálni, még ő se, de azt mondani, hogy csak Bradyn múlt az egész...a Tampával miért nem nyert akkor 3 SB-t?
Hátráltatták, kirúgták alóla a széket vagy mi?

Lehet kritizálni a döntéseit és valóban voltak egyesek szerint véleményes, mások szerint ostoba döntései, de ezeknek a miértjét is jó lenne tudni.
Rossz nézni, hogy 3 éve szenvedünk úgy, hogy most egy sima középcsapatnak kellene lennünk, de most még azért is küzdeni kell és akkor még vége sincs a szezonnak.

Nagyon valószínű, hogy a jövő év lehet a vízválasztó sok embernek, függetlenül BB szerződésétől.
Lúdas Solymi
Mikor állítottam, hogy csak Bradyn múlt az egész? Kérlek másold be és megkövetlek, mert ez szerintem sem igaz.
Vagy ti vettetek be valami tudatmódosítót vagy én 😀
Az előbb rám lett olvasva, hogy szerintem szar edző, most az, hogy szerintem minden Bradyn múlt. Kezd ijesztő lenni a helyzet 😀

Igen, én arról a 10 lezárt évről beszéltem, amikor HC-ként vezette a csapatait másik QB-vel a fedélzeten.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
goboston New England Patriots 203
BB-én és a stábon kívül senki sem tudhatja biztosan mi a terv. Sokszor még a játékosok sem, lásd a legutóbbi QB csereberét.
Ezek után egymást le-laposföldhívőzni, azaz gyakorlatilag a másik véleményét agyament baromságnak titulálni, a sajátot pedig ezzel együtt a tény kategóriába emelni, hát, nem éppen a konstruktív vita kerete.
Úgy gondolom, itt már mindannyiunk ilyen olyan véleményéről derült ki, hogy bizony téves volt. Még BB egyik másik döntéséről is derült ki hasonló, pedig ő valóban szakértő, ellentétben az itt beszélgető foteldrukkerekkel. Itt nincsenek sem szakemberek, sem szakértők sem laposföldhívők. Mezei szurkolók vannak, maximum eltérő olvasottsággal a témában. Saját bolgokon nem tudom mi van, mik a szabályok, nem is érdekel. De ide ezt nem kellene behozni, mert megöli a normális hangvételű szurkolói beszélgetést.
több mint 2 éve
goboston New England Patriots 203
Én csak azt nem értem sokszor és most Rodgers is kivágta a biztosítékot és értem azt,hogy egy hülyének mondhatod,de orvostudomány egyik nagy fegyvere a vakcinák és a védőoltások,amit kurva nagy koponyák tesznek hatékonnyá. Évtizedeket áldozva életükből. Jön ebben az esetben Rodgers,olvas x oldal redditet meg interneten talált dolgokat,eltölt vele maximum összesen 10 órát,0 biológiai tudással és na majd ő jobban tudja. És fogadd el a véleményét,mert QB király.
Ha egy orvos odamenne hozzá és mondaná neki,hogy olvasta,hogy hogyan is kell Qb lenni akkor tiszteletben tartaná és mondaná,hogy oké jövőhéten te vagy a kezdő?
Nagy az Isten állatkertje.
DrChef
Szerintem ennél azért jóvql árnyaltabb a kép. Egyrészt az orvosok is össze vissza beszélnek a járvány kezdete óta, bőven vannak dokik, akik pont az elkenkezőjét mondják, mint más szakik. Másrészt a vírusról még ők maguk is relative keveset tudnak, pl mi alapján megy át valakin úgy, hogy észre sem veszi, és miért hal meg tőle egy másik, látszólag ugyanannyira egészséges ember. Harmadrészt a covid vakcinák alkalmazása és a korábbi védőoltásaink közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Ahogy Szlávik doktor is elmondta, itt azért a sietség miatt maradtak ki fázisok, egyáltalán nem vagyunk tisztában a lehetséges közép- és hosszútávú mellékhatásokkal. Remélhetőleg nincsenek, de ez jelenleg nem több reménynél.
Szóval a vírusról és vakcinákról meglevő eléggé hiányos ismereteinkkel magabiztosan hülyézzük le egymást, annak függvényében, hogy a másik, másfajta félelmeinek/fenntartásainak köszönhetően nem úgy döntött, ahogy mi.
Én nyugodt lelkiismerettel senkit se rá-, se lebeszélni nem tudok az oltásról. Hogyan is tehetném? Ha lebeszélem, és ennek hatására nem oltat, majd nem éli túl a covidot (nekem már halt meg oltatlan, fiatal ismerősöm)? Ha rábeszélem, és pár éven belül (vagy még hamarabb, hisz ismerek ilyet a környezetemben) kijön valami mellékhatás?
Szóval én azért nem hirdetném az igét ennyire magabiztosan.
Rodgersre sem mondanám egy szóval sem, hogy emiatt hülye lenne, mert nem oltat. Itt inkább az a vicces, hogy előbb a tudományos érvekre hivatkozik a vakcina ellen, majd benyomja, hogy homeopátiás módszereket alkalmaz. Na ez így vicc 😀
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Én kezdek igazán aggódni Topin miatt, lehet lassan nem ártana bejelenteni az eltűnését. Elvégre mégis csak a közösségünk tagja, és elképzelhetetlen, hogy ha minden rendben lenne vele, akkor nem osztaná meg értékes szakmai gondolatait velünk. Ráadásul éppen most, amikor történelmi eredményt ért el a csapat, a sok - adott pillanatban - helyesen meghozott döntések gyümölcseként.
több mint 1 éve
goboston New England Patriots 203
Nem vagyok benne biztos, hogy a teste nem szólt már közbe. De persze írtuk már le elégszer ahhoz, hogy jöjjön még egy cáfolat. Azt nem tudom, hogy Gisele off lesz-e, de csórikám keresztnevét nagyon kevesen találják el 😊
Wyatt
Gondolod, hogy testi faktor miatt teljesít rosszabbul? Nekem inkább mentálisnak tűnik. Nincs fókusz, van frusztráltság.
goboston
A rendszertelen nemi élet teljes hiányára gondolsz? 😊
csi77
bradynek nem áll már fel!!!
peach
Nem lehet, hogy csak nem elég kitartóan próbálkoztál? 😄
több mint 1 éve
goboston New England Patriots 203
Nekem nem veszik el a kedvem sem a pesszimistább sem az optimistább meglátások. Az sokkal jobban, ha személyeskedő veszekedés zajlik egy jó hangulatú értelmes vita helyett. Főleg, hogy itt mindenkinek ugyanaz a csapat a kedvence, ugyanúgy a csapat sikereinek örül.
A Saints topicról példát lehetne venni pl.
Mi egy sporttörténelmi kényeztetésben részesültünk két évtizeden keresztül, amihez kellett a Karft-BB-TB együttállás. Sokakból ez azt hozta ki, hogy továbbra is minden szezon SB vagy bust, és ha nem vagyunk contenderek, akkor kuka a szezon. Másokban meg közben kialakult, hogy BB a mindenható, aki walmartos eladókkal is SB-t nyerne, és szentségtörés bármilyen döntését kritizálni.
Ilyen álláspontokkal valóban nehéz értelmes beszélgetéseket folytatni.
Simán el kellene fogadni, hogy lezárult egy olyan korszak, ami nem csak a csapatunk, de a major ligák történetében is példátlan és valószínűleg nem is lesz ilyen többet.
Én abban bízom hogy Mac Jones személyében megtaláltuk azt a QB-t, aki a BB utáni HC alatt is a franchise irányítónk lehet, és akkor ha szerencsénk van, még az ő karrierje alatt ünnepelhetünk egy SB-t. Amihez azért nagyon sok mindennek össze kell állnia, csak nekünk ez sokáig szinte már természetes volt. Pedig nagyon nem az.
több mint 2 éve
goboston New England Patriots 203
Srácok én teljesen megértem a csalódottságotokat, de most komolyan akár csak feltételezés szintjén is elhangozhat, hogy Arians jobb/sikeresebb mint Payton?
Én nem követtem korábban Arians munkásságát, de ez a szezon is elég volt. Bent vannak a Bowlban, de nem Arians miatt, hanem annak ellenére. Én még ilyet nem láttam korábban, hogy egy HC - aki mellesleg reklámozottan offense guru - egy szezonon át tolja a nyilvánvalóan szar gameplant, és semmit de semmit ne tanuljon belőle. Paytonra nézve sértés egy mondatban leírni a nevüket. Nyilván nem vagyok oly mértékben képben a Saints kapcsán mint ti, de innen nézve Payton egy zseni. Mindig imádtam nézni a meccseiteket, mert kreatív, hatékony playhívások voltak. Teddyvel és Hillel is majdnem 100%-os mérlegetek volt! Payton nagyon ott van. Ebben a szezonban is kétszer pélóra húzta Arianst, és harmadszor is rendben volt a gameplan. Az intekről, fumbliról nem Payton tehetett. Amíg ő itt lesz, addig veletek számolni kell (ahogy a Brady nélküli Arians is megy majd vissza oda, ahova való). Szerintem Winstonnal is hasítani fog az O, és ebből is jól fog látszani, hogy mennyire nem egy szint Payton és Arians.
több mint 2 éve
goboston New England Patriots 203
Hihetetlenul helyezkedik Brady ...
Eddig BB es a Pats cipelte mint ballaszt 6 gyuruig most meg egy jo utemu valtassal a kalozok hajojan kapaszkodott fel a SB-ig!😉
yooker
Nemcsak mázlista de egy látnok is. Az addig semmit sem nyerő Patsnél még nem tehetett róla, hogy odakerült, és pont utána jutottak be 9 SB-be, amiből hatot bemákoltak/elcsaltak/ellenfelek elbénáztak (haterek szabadon választhatnak), de most már ő választotta ki az NFL leglúzerebb (értsd legrosszabb győzelmi mutatóval rendelkező) franchise-át, akik 13 éve playoffban sem voltak. Ebben meglátni ezt a lehetőséget, a pali egy médium. 😉
több mint 3 éve
goboston New England Patriots 203
Részvétem srácok. Majd talan legközelebb. Ja, nem😂
Kájzerszóze
Asszem ugyanezeket a mondatokat halljátok ti is minden évben a playoffban nem? 🤣
1 hónapja
goboston New England Patriots 203
Mi a véleményetek,eltradelunk vkit,vagy tradelünk vkiert?
OFF: Azért JMD-nek kezd nagyon meleg lenni a pite és iszonyúan nagy buktanak kinézni a második HC korszaka.
kolok1972
BB alól kikerült és HC-lett annak nagy %-ka bukta lett.... Talán Vrabel aki úgyahogy bevált....
ThundersNFL a Jobbágy
Akkor erről ennyit,JMD és Ziegler is szevasz.
kolok1972
De ha ebből indulunk ki, miből gondoljátok, hogy Mayo kivétel lenne?
Vagy ő olyan faszán edzi a LB-ket, hogy tuti jobb mint BB?
vpi
Hát ez jó kérdés. Valószínűleg bárki jön az rosszabb lesz hosszú távon. Viszont az látszik, hogy ennek a "házasságnak" már vége. Ebből én már nem látom a kiutat. Úgy érzem, hogy itt már 2023-ban és a jövőben, BB mint GM és HC, az ő stílusa, hozzáállása nem fog működni és amennyiben nem talál egy jó Qb-t, akire rá lehet bízni az O-t, akkor ez nem lesz jobb.
Persze lesz egy magas padló 6-8 győzelem majdnem mindig, de az mire jó? És fáj belátni, de Brady nélkül BB kb. ezt hozza.
zinedine5
Bizony, az elég nagy eddigi minta alapján ez kijelenthető. Én ezért sem értem miért mondják itt annyian, hogy aki BB után jön, az biztos rosszabb lesz. Ezt mire alapozzák? És melyik BB-nél lesz rosszabb? Az all time best QB-val rendelkezőnél? Mert annál persze. Vagy a másiknál? Mert annál meg messze nem biztos. A másik BB ugyanis messze nem kiemelkedő, és akkor még finoman fogalmazunk.
JMD is beárazta magát mint támadó guru, Brady nélkül újra, ahogy BB-t is reálisan kell látni, nem "csak" annak a 18 évnek a tükrében.
2 hónapja
goboston New England Patriots 203
Azért az is durva hogy 4 meccs alatt 15,5 az átlagunk pontban,úgy hogy a HC a nagy O guru aki meg a rookie QBra mutogat.
Porsan
New England kitermelt az elmúlt évtizedekben pár gurut, csak az rontja az összképet, hogy ezek a guruk akkor születtek, amikor a tudjukki ott volt, aztán a tudjukki nélkül már nem annyira akar menni a guruskodás. Igaz ez a főgurura is, meg erre a gurura is, aki hozzátok került.